Pokaż pełną wersje : Jak przeżyć nockę?
Info
http://www.sws.org.pl/news/images/topics/komputer.gif
Wielu z nas na pewno przygotowywało się do odbycia ,,nocki’’.
I wielu dobrze wie , że samo wypicie red-bulli , poweradów czy innych wspomagaczy nic nie daje.
W tym poradniku przedstawie wam jak przeżyć nockę tlibijską bez potrzeby używania tableteczek czy innych zakazanych środków.
,,Nocka’’ jest to zdrobniałe określenie nieprzespanej nocy , w której z własnej woli spędzimy nie w łóżku ale przy komputerze w celu zdobycia itemów/expa. Z powodu małej liczby graczy(któchże z polaków grał by o 2:20?)stawiane przez siebie cele są łatwiejsze do realizacji.
Jak to się je?
Jeżeli chcemy spędzić noc przy komputerze niezwłoczne będzie powiadomienie o tym rodziców/współlokatorów aby w czasie ,,Nocki’’ nie przestraszyli się dziwnymi jękami i miganiem monitora.Następne a raczej pierwsze będzie mocne postanowienie i przygotowanie do jej odbycia. Najważniejszą rzeczą jest przełamanie swego lenistwa i wstanie o tej wybranej siebie godzinie.(Lub w ogóle nie spać) Do tego celu użyjmy wszystkich budzików które mamy pod ręką i ustawmy je w odstępach czasowych 10min(Strasznie denerwująca forma ale jedyna dobra. Daje 64% szansy na całkowite obudzenie . Nie poparte żadnymi badaniami) i schowanie ich wtyczek abyśmy w nocy nie mogli ich wyłączyć bez całkowitej przytomności.
Wyposażenie
Ważnym krokiem są również przeróżne przedmioty (Jedzenie/Picie) znajdujące się w pobliżu naszego stanowiska. Warto w je się wyposażyć przed naszą ,,nocką''. W tym dziale przedstawiam co wg. mnie zabrać i dlaczego , a w dalszej części jak je przygotować.
Grzaniec-lekkie , ciepłe piwko
Coca Cola - Napój gazowany posiadający znikome ilości Kofeiny.
Chleb pełnoziarnisty-Pobudza koncentracje
Szynka-To samo co na górze.
Toster-Do chleba
Masło-Do chleba
Budzik-Opisane wcześniej.
Napoje-Wg. Uznania. Niektórzy w ogóle nie piją , a inni w ilościach hurtowych. (Polecam soczki marchewkowe !)
Pomidor,Sałata zielona itd-Przedmioty potrzebne
do ,,Przepisów''
............................................
Kończąc gre...
W czasie grania koniecznie zapalmy światło! Bez tego nasz organizm nie będzie chciał się obudzić i flourenek szczęścia nie będzie produkowany. Kończąc grę wykonajmy kilka ćwiczeń . Poruszanie głową itd.Zamrugajmy kilka razy oczami kręćmy kółka i intensywnie obserwujcie wybrany przedmiot. Koniecznie wyłączcie komputer (ten szum nie daje zasnąć) i przez pare minut posłuchajmy rozmowy/muzyki w radiu aby w myślach nie atakowała nas ta upiorna muzyka której słuchaliśmy (lub szum). Umyj zęby , wysiusiaj , zrób kupkę , przykryj się dobrze i śpij.
Przepisy
Puszysty miś
1. Składniki :
2. Przygotowywanie
3. Uwagi
1. Mleko,miód , mikrofalówka.
2. Wlewamy mleko do szklanki następnie zagrzewamy . Wlać słodki miodek i wymieszać.
3. Smacznego!
Sałatka:
1. Składniki:
2. Przygotowanie
3. Uwagi
1.Pieprz , pomidory , ogórek , sałata.
2. Kroić pomidory na długie prostokąty.Ogórek kiszony również . Sałatę pokiereszować.Wrzucić do misy , lekko dorzucić pieprzu , zmieszać i dodać majonezu(opcjonalnie)
3.Zagryzać specjalnymi chipsami lub tostami
Grzaniec:
Za pomocą użytkownika ,,Valard''
1.Składniki/Wstęp
2.Przygotowanie
1.
Składniki:
Woda(Około 0,5l)
Miód(2-3 łyżki)
Dodatki(Goździki Cynamon etc.)
Piwo(Około 0,5l)
Jeżeli bycie chorym nie jest Twoim hobby to proponuje wykonanie wcześniej Grzańca (preferuje piwny), starsi pewnie wiedzą jak go "upitrasić", ale napiszę tu krótki przepis dla młodszych:
2.Zagotowujemy wodę w garnku, do mniejszego garnuszka/rondelka "wrzucamy" 2 lub 3 łyżeczki miodu, mniejszy rondelek/garnuszek wstawiamy do tego gdzie gotuję się woda, po roztopieniu się miodu dodajemy goździki, cynamon (w tym miejscu prywatne preferencje, czyli co kto lubi ;d), po 5 min gotowania dodajemy najważniejszy składnik czyli piwo (0.5l), powoli po ściance wlewamy je do rondelka/garnuszka aby nie wytworzyło się zbyt dużo piany, po kolejnych 5 minutach Grzaniec jest gotowy do spożycia! ;D
Placuszki z Białego sera
Z portalu ,,Mojeprzepisy.pl'' autorstwa ,,Tatiana''
1.Składniki/Info
2.Przepis
3.Komentarze
1.http://www.mojeprzepisy.pl/pliki/przepisy_m/placuszki_z_bialego_sera.jpg
Czas przygotowania: 30 minut
Szacunkowy koszt:
Dla ilu osób: Dla czterech
cebula - 1 nieduża
jajko - 1 szt.
maka - 0,5 szklanki
mąka - 1 do posypania stolnicy
olej - 0,5 szklanki
papryka czerwona słodka - 1 mała łyżeczka
pieczarki - 5 niedużych
ser biały - 500 g
śmietana - 1 łyżka
2.Pieczarki zetrzeć na małych oczkach i przysmażyć. Cebulkę pokroić drobno w kostkę i również przysmażyć.
Ser zmielić dodać do niego cebulkę, pieczarki, pół szkl. mąki, łyżkę śmietany, jajko, paprykę w proszku, pieprz, sól. Dokładnie wyrobić.
Formować placuszki w kształcie kotletów mielonych, obtoczyć w bułce i smażyć na gorącym oleju. Z tych skł. wychodzi 8 placuszków. Można podawać z ziemniakami i surówką.
Placek Cappuccino.
Portal mojeprzepisy.pl autorstwa ,,!Ines''
1.Info/Składniki
2.Przygotowanie
3.Komentarz
1.Czas przygotowania: Inny
Szacunkowy koszt:
Dla ilu osób: Dla bardzo wielu
biszkopt z 4 jajek - 1 szt
biszkopty okrągłe - 2 opakowania
cappuccino waniliowe - 6 łyżeczek
cukier - 1/2 szkl
jaja - 1 szt
masło - 1 szt
mleko w proszku - 2 szkl
serek homogenizowany waniliowy - 2 szt
żelatyna - 3 łyżki
żółtka - 4 szt
2.Zaparzyć cappucino 1 szkl. wody, ostudzić. Jajko, żółtka i cukier ubić na parze, także ostudzić. Utrzeć masło i dodawać po łyżce masy jajecznej. Następnie dodawać po łyżce serka i po łyżce mleka w proszku. Na koniec dodać rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody i ostudzoną żelatynę. Biszkopt nasączyć (woda+cukier+wódka), położyć połowę masy. Na masę układać namoczone w cappucino biszkopty, na nie wyłożyć resztę masy i znowu ułożyć namoczone biszkopty. Wierzch polać polewą.
3.Z bardzo wielu przepisów jakie posiadam na ciasta cappuccino, zdecydowanie to jest najlepsze. Nigdy nie jadłam lepszego. Ale spróbujcie sami;-)
Pomimo iż nazwa wskazuje, że to jest torcik, ja zawsze robię go w formie prostokątnego placka. Pychota!!!.
Kiedy grać
W tym temacie każdy ma swoje teorie.
Postaram się przybliżyć najlepszą tabelkę przedstawiającą godziny
grania ,,Potęg Tibijskich''
Brazylia
Większość miast różnica czasowa -4 godziny do Polskiego
Szwecja
Bez zmian względem polskiego czasu.
Republika Południowej Afryki
Godzina w przód względem Polskiego czasu.
Australia
Piętnaście godzin w przód.
Stany
Od -10h do -7 względem czasu Polskiego.
Inne
Ważne informacje:
,,Monitory szkodzą zdrowiu''
Wypowiedz speca z pewnego forum.
Wszystkie monitory CTR szkodzą zdrowiu :D ...a głównym powodem męczenia i niszczenia wzroku jest słaba jakość wyświetlanego obrazu, lekko rozmazany obraz i niska częstotliwość odswieżania (mniej niż 75 Hz - najlepiej ustrawić min. 85Hz) bardzo męczy wzrok. Polecam monitory LCD!
http://www.tomshardware.pl/display/20040923/images/crt.jpg
,,Uzależnienia''''
Cytuję z Ciekawe artykuły ,,Uzależnienie od gier komputerowych'' Autor:Ks. Dariusz Sikorski SDS:
Gry komputerowe, choć pojawiły się na naszym rynku zaledwie kilkanaście lat temu, już zyskały ogromną popularność wśród użytkowników komputerów, zwłaszcza dzieci i młodzieży. Część dzieci przyzwyczaja się do tego sposobu spędzania czasu i niczym innym się nie interesuje, co prowadzi do uzależnień podobnych do uzależnienia od substancji psychoaktywnych. Fakty te zwróciły uwagę badaczy różnych dyscyplin naukowych i skłoniły do zastanowienia się nad medycznymi, socjologicznymi, pedagogicznymi i psychologicznymi aspektami tego zjawiska. Literatura przedmiotu jest jeszcze bardzo skąpa, a wyniki przeprowadzonych badań są na razie nie jednoznaczne. Gry komputerowe stanowią niewątpliwie atrakcyjna rozrywkę, która nie nudzi i nie odchodzi w zapomnienie, lecz przeciwnie – coraz bardziej wciąga i angażuje gracza. Korzystanie z gier komputerowych przez dzieci najczęściej nie jest przez nikogo kontrolowane, gdyż dorośli nie potrafią się nimi posługiwać i często nie wiedzą nawet, na czym te gry polegają. Zwykle rodzice najpierw wyrażają swój zachwyt i dumę z faktu, że dziecko chodzi jeszcze do przedszkola, a już obsługuje komputer. Potem zaczynają się niepokoić, że coraz trudniej oderwać je od komputera i coraz więcej czasu poświęca ono na gry komputerowe: spędza przed komputerem wiele godzin dziennie, a nawet całe dnie i noce, równocześnie zaniedbując swoje obowiązki, opuszcza się w nauce szkolnej i w opinii innych staje się zupełnie innym człowiekiem niż dotychczas.
http://images12.fotosik.pl/14/122aea103def56d7.jpg
,,Komputer-przyjaciel na 102?''
Cytuję z Ciekawe artykuły ,,Uzależnienie od gier komputerowych'' Autor:Ks. Dariusz Sikorski SDS:
Komputer może być przez użytkownika traktowany jako swego rodzaju partner do gry, „elektroniczny przyjaciel”, który z perspektywy gracza posiada następujące cechy:
· jest zawsze gotowy do podjęcia zabawy, nie męczy się nigdy i nie odmawia;
· pozwala wielokrotnie powracać do tych samych miejsc, scenariuszy lub akcji;
· konsekwentnie ocenia błędy, ale równocześnie nie karze za nie - okazywaniem złości i rozczarowania;
· daje poczucie władzy graczowi, który sam decyduje o rozpoczęciu czy zakończeniu gry;
· stanowi ucieczkowy „idealny” świat dla gracza, w którym ma on możliwość realizacji swoich marzeń i pragnień;
· interpretacja przegranej lub wygranej z komputerem może być zawsze pozytywna (przegrałem, ale tylko z maszyną; - lub - wygrałem aż z maszyną, która nie popełnia błędów);
· daje okazję do aktywności własnej w przeciwieństwie do biernego towarzyszenia akcji przy czytaniu książki czy oglądaniu filmu;
· emocje towarzyszące grze mogą być kontrolowane i stopniowane (poziomy trudności), a ryzyko przeżywane jest w „bezpieczny” sposób;
· płeć nie ma znaczenia, bo sam gracz decyduje, jaką rolę wybiera dla siebie – kobiecą czy męską;
· daje możliwość rozładowania emocji w aktywny sposób bez ponoszenia znaczących konsekwencji swoich czynów;
· daje możliwość zaspokajania różnych popędów i potrzeb (np. agresji, potrzeby więzi, popędu seksualnego) z dowolnie wykreowanym partnerem na ekranie.
http://img.interia.pl/komputery/nimg/uzal_Siecioholizm_557240.jpg
Czy ogólnie ... Komputer jest beee! Stosujcie się do tego poradnika tylko w ostateczności. Nikt nie jest zmuszany do grania 24h ! Nie chcesz, nie graj!
PS. Wersja ze wszystkimi zdjęciami , w pełnej okazałości dostępna pod adresem .
http://www.rmxp.pl/index.php?showtopic=1985&pid=27154&st=0&#entry27154
Specjalne podziękowania.
Za uratowanie życia - Białej Owieczce
Dziękuje bardzo wam moderatorom , użytkownikom forum i wielu innym za akceptacje tego poradnika.
Obiecuję też wam , że będę starał się go w miarę możliwości aktualizować
(do nowych wersji tibii :p ) i dodawać nowe ciekawe przepisy oraz cytaty z różnych artykułów pasujących do tematu
Robal1920
31-01-2008, 00:09
No stary aż się chce nockę zrobić. Podoba mi się. :D
Gollumek
31-01-2008, 01:13
Najlepsze to te żarcie i "Ciepły Miś" XD
hmm ja nie lubie raczej nocek:P bo jakbym gral cala noc to na nastepny dzien byl bym nieprzytomny i taki ospaly, a pomysl z budzikami odkrylem jakis czas temu... na walki Goloty nastawiam wszystkie zegarki, komorki, co jest pod reka:D Na ostatnia walke nastawilem 3 budziki i kazdy w innym miejscu pokoju :) i podzialalo :P
A mi by sie niechcialo nocke siedzieć :D wole wstać o 4 gdy br sie kładą a pl śpią :D mniej nobów :D poradnik taki sobie mogło być gorzej :D ale o niebo lepszy niż w podstawowej wersji :P
diwisnia
31-01-2008, 11:24
ciekawe wstac o 1...ja nie pamietam kiedy o 1 polozylem sie spac:) zreszta jakbym wypil kawe to juz do poludnia nie spie, jedzenie w nocy samo w sobie za zdrowe nie jest, ze swiatlem sie zgadzam, robie nie cwiczen+male przerwy obowiazkowo, najlepszy czas na granie zaczyna sie tak po 3 i mozna spokojnie grac do 7-polacy juz dawno spia a brazylia idzie dopieo lulu-z tego co pamietam 5-6 godzin po nas wiec gdy u nas jest 6 tam jest 24. Roznica miedzy graniem o 24 czy nawet 1 a w tym przedziale od 3-7 jest kolosalna-sam sprawdzilem na serwerze non pvp-950 osob a 350 robi wielka roznice-nawet do 3 razy szybszy exp, spokojne trenowanie, duzy zarobek-kumpel pracuje na stacji robiac nocki(ma maly ruch i gra w tibie) w ciagu jednej nocki nabil od 1lv do 13 a teraz to ma juz 38lv drutem...
DobreB) chyba nawet z tego skorzystam:]
Przepraszam że pisze offtopic jednakże chciałbym poinformować iż post na górze najpewniej przedstawia link do keyloggera nie polecam wchodzenia w ten link :)
PS.Nie biorę odpowiedzialności za hackniete konta :D
Co macie do CRT ;)? CRT rządzi! Lepsze wyświetanie kolorów, czas reakcji, kąty patrzenia, możliwość zamontowania dobrych ekranów ochronnych... jedyną wadą CRT jest brak monitorów panoramicznych (taka konstrukcja).
Poradnik OK, mocno żartobliwy ;). Gdybym ja uprzedził rodziców, że mam zamiar zerwać noc, to... ekhm.
Poradnik oceniłbym na 9/10
Dlaczego tak słabo? Mógłbyś podac więcej zakąsek/napojów przydatnych podczas nocki. Moje sugestie, może Tobie się przydadzą:
Napoje:
-Kawa(byle mocna),
-Tak z 2-3 red bull'e też czasem potrafią się przydac,
-No i coś dla graczy powyżej 18stego roku życia: Tak z 2 zimne browarki.
-No i dla tych młodszych: Swieżo wyciśnięty sok z cytryny, naprawdę potrafi orzeźwic ;)
Jedzenie:
-Pizza,
-Kanapki,
-ewentualnie, jakieś owoce :)
Dziękuje za uwagi.
Aktualnie przygotowuje dużą poprawkę jednak wyjeżdżam do gorącego kraju i ujrzycie wielką łatke dopiero za 2 tygodnie...
PS Wie ktoś jak się robi spoiler? (na forum)
Świetny poradnik.. Już biegnę do Sklepu po prowiant! :)
Metal'Hard'Rocker
01-02-2008, 18:03
Fajne tylko powiadomić rodziców. :kat:
Gratuluje profesjonalnie napisanego poradnika.
Jest naprawdę świetny ;)
Dodałbym do tego gumę do żucia.
Jest zabójczo skuteczna.
LookamZzaRogu
05-02-2008, 12:59
Poradnik naprawdę zajebisty :-) Mam nadzieję, że po 'aktualizacji' będzie jeszcze zabawniejszy i przydatniejszy ^.^ gz!
@Goggo
widze następny... weź człowieku, nie masz o czym pisać?
Ciastoludek
07-02-2008, 23:12
Nice ale mi to sie nie uda :( ale poradnik bardzo ladnie wykonany 10/10
Jess Veronique
08-02-2008, 05:18
hahaha dobrze, ze siedze 8o
ten poradnik to zart?! heh...
Poradnik fajowy, jak bułka z masłem. Tylko bułki czasem są nieświeże. A masło raczej zawsze dobre. Żarty żartami, poradniki poradnikami.
Jarasek9595
08-02-2008, 09:38
super poradnik postarałeś się :)
Xou_AzoK
08-02-2008, 09:58
jedna nocka to pikuś
zrob 2-3 nocki ( spiąc przy tym 5 godzin ) bez przerwy to wtedy powiem ześ jest mistrz
poradnik wporzo nawet :)
pozdro ziomek :)
Gratz i dzięki! Uwaga, działa! :D
http://img444.imageshack.us/img444/9517/rzalibul2nu9.jpg (http://imageshack.us)
To mój loot 8h (od 1 do ss) :DDD
Dobry poradnik, naprawdę ;d
hmm myśla każdy człowiek inaczej znosi brak snu i co innego na niego działa pobudzająco wiec w 100% ten poradnik sie nie spisze... ale myślę że szkoda marnować noce na tą grę...
KrEmAs KAc
08-02-2008, 16:51
Widzę ,że poradnik się przyjął Gz autorowi ;)
Co dla tych którzy mówią ,że noc jest do spania to zapraszam na studia :D
Ujmę to tak : Poradnik dobry.. ale osobiście to ja nie wstaje o 1 w nocy xD Po co spać wtedy za ten czas też kilka % wbić można.. a pozatym jakbym miał nastawić z 5 budzików to by mnie starzy zabili :D
Wiele z tych sposobów znam jednakże z chęcią spróbuje tego "Pluszowego Misia" xDD
Co innego by tu powiedzieć GZ !!!
Ale oczywiście nocki tylko jak się jutro szkoły nie ma :P
Dzisiaj robie 10 nocke z rzędu. Mój sposób to wstać o 13,14 i tyle.. Oczywiście nie gram w Tibie !
Poradnik piękny aż łza sie kręci w oku;(
tym sposobem zrobiłem już 11 nocek.:evul::evul::cup:
Ciekawe dlaczego ponad 90% negatywnych odpowiedzi zostało skasowane?
Cygan Slejter
09-02-2008, 12:51
spoko poradniczek:)
mój sposób to tylko przemożyć sen a potem tylko herbata albo kawa i już:P
Valdezito
10-02-2008, 16:30
Poradnik dla uzależnionych dzieci neostrady... żal :]
Poradnik dla uzależnionych dzieci neostrady... żal :]
Oj nie tylko, nie tylko ;P. Noc nie sluzy tylko od grania w tibie...
ok juz wiem jak robic nocke !11111
Mapa_Europy
11-02-2008, 18:35
Dzięki, zawsze wymiękałem gdzieś o 3.00 :P. Dzięki :p Nawet fajny poradnik
Mo ze być, ale dla mnie wystarczy jogurt bułka i dostęp do neta xD
Bartek112
11-02-2008, 19:02
az chce sie nocki robic !!! :p
Poradnik starannie napisany, jednakże mi się nie przyda, chcę tylko pogratulować autorowi za pomysłowość.
No dobra ;D.
To szukam najskuteczniejszego srodka na niespanie... Cola za slaba, a kawy i mleka nie lubie. Mam przezyc kolejna noc bez nawet najmniejszej dawki snu (bo jak pojde spac to nie wstane ;P).
Jakies pomysly?
Dark Horseman
12-02-2008, 18:04
@ UP
Amfetamina? Za 15 zl masz na cala noc bez snu =o.
@Slythia
Komputer + zapas kanapek z szynką i serem + kilka litrów herbaty.
Ja tak wytrzymuje od 20 do 9 rano xD!
@Slythia
Komputer + zapas kanapek z szynką i serem + kilka litrów herbaty.
Ja tak wytrzymuje od 20 do 9 rano xD!
Wlasnie bez komputera.. Niestety ;(.
Narkotyki tez odpadaja.. Nawet nie wiem, skad wziac ;D
Duch Niespokojny
12-02-2008, 18:41
No to faceta sobie załatw :p
Wlasnie bez komputera.. Niestety ;(.
Narkotyki tez odpadaja.. Nawet nie wiem, skad wziac ;D
Mądra dziewczyna! Nigdy nie tykaj żadnego świństwa...
Polecam więc książkę Wilsona Francisa Paula - Twierdza (tytuł oryginału "The Keep"). Zapewniam, że nie da Ci ona zasnąć ;)
@Duch Niespokojny
Wstydź się. W Twoim wieku to przed Złotopolskimi siedź...
Ja bez żadnych pierdółek wysiedziałem od 22:00 do 7:00 nic nie jadlem ani nie piłem, tylko starzy jak szli do pracy to kazali spać :D
ofc nie gralem w to badziewie
No dobra ;D.
To szukam najskuteczniejszego srodka na niespanie... Cola za slaba, a kawy i mleka nie lubie. Mam przezyc kolejna noc bez nawet najmniejszej dawki snu (bo jak pojde spac to nie wstane ;P).
Jakies pomysly?
Guarana jest zdrowsza i wydajniejsza od kawy, 100g to jakies 10-15pln
Jest jeszcze tussipect w aptece ale to niezdrowe, wiec nie polecam. Generalnie wszelkie stymulanty sa na dluzsza mete chujowe.
Zreszta szkoda czasu/zycia/zdrowia na nocki. Jak ktos jest na tyle zdesperowany zeby siedziec to teoretycznie nie powinien miec zadnych skrupulow ;)
Guarana jest zdrowsza i wydajniejsza od kawy, 100g to jakies 10-15pln
Jest jeszcze tussipect w aptece ale to niezdrowe, wiec nie polecam. Generalnie wszelkie stymulanty sa na dluzsza mete chujowe.
Zreszta szkoda czasu/zycia/zdrowia na nocki. Jak ktos jest na tyle zdesperowany zeby siedziec to teoretycznie nie powinien miec zadnych skrupulow ;)
Wlasnie nie mam skrupulow, lecz... 3 nocka pod rzad to troche za duzo dla mojego organizmu i zaczyna mowic dosc ;/. A jeszcze jedna bedzie...
@Emok
Ale ja mam pracowac ;D. Bo przed kompem do rana wytrzymalabym...
@Duch
Wiec kiedy moge sie ciebie spodziewac :>?
@Emok
Ale ja mam pracowac ;D. Bo przed kompem do rana wytrzymalabym...
No to skup się na pracy :P
Mmm, zależy jeszcze co będziesz robić, może będę mógł coś doradzić.
No to skup się na pracy :P
Mmm, zależy jeszcze co będziesz robić, może będę mógł coś doradzić.
Matematyka & projektowanie. Na zwyklej matmie, lekcji, zasypiam po godzinie...
Projektowanie odpada. Chyba, ze ktos ma we wroc na zbyciu 10 kartek 100 na 70 cm...
Poradnik fajny, ciekawy, daje do myślenia podczas nocki.
Przyznam się raz zrobiłem nockę. Razem z kilkoma kolegami. Poszliśmy na Hydry. Oczywiście poinformowałem domowników, wziąłem dwa termosy herbaty, jajecznica(Mmm :D) i pepsi 0,33ml. Zaczęliśmy o 22. Skończyliśmy o 10.
Fajnie gdybyś dodał, że trzeba poinformować mamusię,tatusia o nocce.
No i najlepiej weź kilku kolegów, bo samemu się gra do dupy :D
PS: Przed nocką zrób 10 pompek i idź siku, oraz wyczyść odbyt : ]
Matematyka & projektowanie. Na zwyklej matmie, lekcji, zasypiam po godzinie...
O, po takim za ch*ja bym nie zasnął (chyba, że na wieki), bo po matmie mnie głowa boli :P
O, po takim za ch*ja bym nie zasnął (chyba, że na wieki), bo po matmie mnie głowa boli :P
Wlasnie tez sie tego boje.
Eveloust
12-02-2008, 21:10
Poradnik naprawdę dobry :cup:
Teraz pozostaje tylko jedno - Czekamy na weekend !
Erm..
Z jednej strony jestes bardzo wesolym czlowiekiem piszac takie basnie ryjac ludzia glowe i naciagajac ich na tak malekularne koszty. Myslisz ze kogos obchodzi ile ma potasu w organizmie, albo czy od koli mu sie mozg popierdoli? Pomysl zly, i nie kazdego stac na takie rzeczy. jak ja robie nocke, to biore Pepsi 2L i kanapki z dżemem i jest lajcik do 6 a potem glod przychodzi. Aha i tak, po chuj wstawac o 01:00, czy ciebie pogielo? Jak robic nocke to od 23 nie kladac sie przy tym spac, wg mnie koles ma biedronke + tesco w pokoju, albo jego Mama pracuje w fabryce czekolady i przywozi mu ruskie produkty do domu.. Nie robcie tak, bo po 30 nockach bedziecie wazyc po 120 kg i w ogole ;)
ciekawy pomysł szkoda tylko że raczej nie ma w tym tekście prawdy ;s
Lord Stel
12-02-2008, 23:53
Ciekawe dlaczego ponad 90% negatywnych odpowiedzi zostało skasowane?
Dobre pytanie... Wszystkie moje poprzednie posty zostały usunięte ; )
Fajny poradnik ;) ocena 10/10 :]
maszter321
13-02-2008, 03:58
Powiem tak... Nocki robie systematycznie od 4-5 lat kiedy tlyko mam wolne (weekendy,ferie,wakacje,choroba) Ale bez takiego przygotowania jak na wojne po 1 nie polecam wogole klasc sie spac ok. tej godz 22-23 zeby 1h potem wstac ja robie tak ze nei ide spac wogole siadam na kompa ok 20 i siedze do 5-7. Zalezy oczywiscie kto ma jaki dostep do kompa;] i czy rodzice mu pozwalaja...
Kasują negatywne wypowiedzi, bo Tibia jest według nich święta i nie wolno krytykować. Według mnie tracenie życia na Tibię, a szczególnie nocy, jest głupie i bezsensowne.
Ejj A Co Ja Mam Zrobic Gdy Nie Pijam Kawy I Kakao??????????????????????//////////////
@UP Wcale rze nje ;// ja miauem takom pszygodem gdy gralem w nocy, i weszedlem do dzióry i tam mi dóh wyskoczyu i siem pszestraszyuem o muwie taka chistorja rze szok ;];]
Hagi-Magi
13-02-2008, 21:20
Fajowe ja robilem tydzien nocek (hociarz mam 11 lat) z kumple wypilismy kawe i z 8h przetrwalismi bez problemu ale kiedy ja przysypialem to moj kumpel zaczol na mnie wyzywac(co za noob^^)
juran_se_spychowa
13-02-2008, 21:45
to wygląda jak przygotowanie do jakiegoś hunta...co wziasc...co moze sie przydac... nawet taktyki sa zeby nie zasnac ....xd
10/10
Grzesio99
14-02-2008, 15:02
zrobił bym sobie taką nocke:) ale rodzice by mnie zabili :p ale ogulnie fajnie to napisałeś:D
Jorg Bruce
14-02-2008, 18:26
Fajowe ja robilem tydzien nocek (hociarz mam 11 lat) z kumple wypilismy kawe i z 8h przetrwalismi bez problemu ale kiedy ja przysypialem to moj kumpel zaczol na mnie wyzywac(co za noob^^)
Niestety to widać, że masz 11 lat, może i nawet mniej :0
@Topic
Nie polecam.. Ludzie jak chcecie zrobić nockę to się nie kładźcie spać!! Ja tam jak bym 1h spał to można mi kloca na klate zrobić, a i tak nie wstane!
A i te przygotowania.. Ty chcesz na wojne iść czy zrobić nockę? Bo jak dla mnie to raczej podchodzi pod tą pierwszą opcje.. Chcecie zrobić nocke? Nic trudnego :) Chęć do gry, dobra muza, no i coś do picia :) Ja polecam piwo. Po jednym na szybko, aż chce się grac! :D A drugie zaczynam sobie pić powoli, gdy najdzie mnie pragnienie :) A dla tych którzy nie piją piwa, to broń Boże nie róbcie żadnych kanapek srapek misiów ani innych gadżetów chyba że po 20 nockach, w małym odstępie czasu, w zimie gdy jest ogólnie mniej ruchu, chcecie wyglądać jak szafa trzydrzwiowa ! Ja mam toj toja obok pokoju, 2~ piwa lub jakis napój z biedronki i jazda! Ja jestem w stanie wytrzymać od 23 do 9. Oczywiście nie przy tym syfie jakim jest tibia ;[ Po godzinie bym zasnął patrząc na te poje*ane kwadraty :\ xD
Niestety to widać, że masz 11 lat, może i nawet mniej :0
@Topic
Nie polecam.. Ludzie jak chcecie zrobić nockę to się nie kładźcie spać!! Ja tam jak bym 1h spał to można mi kloca na klate zrobić, a i tak nie wstane!
A i te przygotowania.. Ty chcesz na wojne iść czy zrobić nockę? Bo jak dla mnie to raczej podchodzi pod tą pierwszą opcje.. Chcecie zrobić nocke? Nic trudnego :) Chęć do gry, dobra muza, no i coś do picia :) Ja polecam piwo. Po jednym na szybko, aż chce się grac! :D A drugie zaczynam sobie pić powoli, gdy najdzie mnie pragnienie :) A dla tych którzy nie piją piwa, to broń Boże nie róbcie żadnych kanapek srapek misiów ani innych gadżetów chyba że po 20 nockach, w małym odstępie czasu, w zimie gdy jest ogólnie mniej ruchu, chcecie wyglądać jak szafa trzydrzwiowa ! Ja mam toj toja obok pokoju, 2~ piwa lub jakis napój z biedronki i jazda! Ja jestem w stanie wytrzymać od 23 do 9. Oczywiście nie przy tym syfie jakim jest tibia ;[ Po godzinie bym zasnął patrząc na te poje*ane kwadraty :\ xD
Po paru piwach zasypiam.. I chyba nie tylko ja :D.
Po paru piwach zasypiam.. I chyba nie tylko ja :D.
To nie pij browarów, tylko coli się napij :<.
Podobno miałaś nie spać ^^.
To nie pij browarów, tylko coli się napij :<.
Podobno miałaś nie spać ^^.
Oj juz po wszystkim... Dobrze sie to nie skonczylo. Owszem, cala noc wytrzymalam na tej glupiej coli (potem bylo mi niedobrze), ale za to... Odstawilam ja i zasnelam na egzaminie :/. Obudzilam sie 50 min przed koncem...
Geralt ze Spychowa
14-02-2008, 20:34
Slowa nie ma nic o tym, ze trzeba sie wyspac dzien wczesniej :) i co do jedzenia nie szamajcie tej chemii - ryż z owocami, daje pozadnego, energetycznego kopa.
edit: up^
łolaboga xD
to juz od Coli lepsza jest kawa - cały dzbanek :)
Fajny poradnik, ale ja nocke zrywam bez niczego :PP
Żałosne, gratulacje poziomu intelektualnego moderatorów, pokasowali negatywne komenty i przenieśli. To forum mnie coraz bardziej zaskakuje. Co będzie następne?
Temat też na czasie, dzieci przelecą się do biedronki, przejadą 50 zł i będą ciągnąć nocki według poradnika na hiper-evul forum. Gie Zet dekle.
Slowa nie ma nic o tym, ze trzeba sie wyspac dzien wczesniej :) i co do jedzenia nie szamajcie tej chemii - ryż z owocami, daje pozadnego, energetycznego kopa.
edit: up^
łolaboga xD
to juz od Coli lepsza jest kawa - cały dzbanek :)
Wiem, tylko... Do picia coli cala noc jeszcze jestem w stanie sie zmusic, lecz do kawy.. A fuj, w zyciu ;P.
gasior22
15-02-2008, 00:24
dobra kawka nie jest zła :P
AAA i jeśli ktoś chciałby pić red bulle to nie polecam a jeśli juz musi pić te świństwo - niech pije burny, dają większego kopa :D
NIE można po nocy moim zdaniem pić piwek - dają lekkiego kopa ale potem ostra zamułka, BAN na alkochol na nocce ;p
dobra kawka nie jest zła :P
AAA i jeśli ktoś chciałby pić red bulle to nie polecam a jeśli juz musi pić te świństwo - niech pije burny, dają większego kopa :D
NIE można po nocy moim zdaniem pić piwek - dają lekkiego kopa ale potem ostra zamułka, BAN na alkochol na nocce ;p
Nieprawda:(. Po burnie tez poszlam spac...
Dark Horseman
15-02-2008, 01:21
@UP
Sproboj napoj energetyczny "Cocaine", 3x mocniejszy od red bulla.
Kiedyś to w ogóle po kilka dni się grało bez przerwy ;). Rok temu na feriach było tak: odpaliłem w pierwszy dzień ferii o 6 rano, a wyłączyłem w ostatnim dniu wolnego o 24 :). W okresie tych dwóch tygodni, naliczyłem tylko 8 godzin snu xD. Od tamtego czasu nie walnąłem ani jednej nocki, ale właśnie się przymierzam, bo ferie się zaczęły ;].
Albertus
15-02-2008, 07:41
moge ci powiedziec ze bardzo swietnie spisuje sie taki drink z biedronki powerade czy cos
kosztuje 2,85 za 1 litr
zrobilem na nim nocke przy najnowszej czesci harego pottera
zalecenia : wypic z 3/4 lyki poznie po kilku godzinach za kazdym razem gdy chce sie spac wypic lyka ( pozniej wychodzi co 30 min)
w smaku jest dobry wiec nie przeszkadza
teraz od jakiegos czasu wstaje o 4/5 rano i gram az do szkoly , wtedy wstac najciezej najlepszy sen , ale po przyzwycajeniu latwo sie wstaje
ja moglbym spokojnie wysiedziec bez zadnych drinkow od 7 rano do 2/3 w nocy pozniej ciezej by bylo
gasior22
15-02-2008, 08:36
chyba mówisz o tigerze ale.... to śmietnik xDD
dla zdesperowanych sa jeszcze "speed8" ale to jest masakra 8 mocnych kaw (tyle kofeiny) zamkniete w naboju 20 ml, do wypicia słomka 1 łykiem OBRZYDLIWE :/
trzeba jesnak przyznac że pomaga bo jak biegałem po 3 takich na ocenę - czasy znaczni sie poprawiły :P
Jak ktoś lubi się truć...
Ja preferuję zestaw: Aspiryna, Isostar-ZIMNY!. Kawy nie pijam bo to świństwo! Sposób zastosowania "mojego" zestawu. Godzina 22.30 wypijasz 1 Isostar puszkowany, siedzisz na tym tak do 2.30-3, wtedy zaczyna Cie boleć głowa, więc pobierasz Aspiryne (łykasz bądź rozpuszczasz, oby nie w Isostarze). O godzinie 4 wypijasz kolejnego Isostara i jeżeli siedziałeś/siedziałaś przy otwartym oknie to na tydzień Twoim domem będzie łóżko, lub szpital z powodu przeziębienia, a cześciej powikłań żołądkowych, bądź marskości wątroby (no bo przecież Isostar PUSZKOWANY) xD
Jeżeli bycie chorym nie jest Twoim hobby to proponuje wykonanie wcześniej Grzańca (preferuje piwny), starsi pewnie wiedzą jak go "upitrasić", ale napiszę tu krótki przepis dla młodszych:
Zagotowujemy wodę w garnku, do mniejszego garnuszka/rondelka "wrzucamy" 2 lub 3 łyrzeczki miodu, mniejszy rondelek/garnuszek wstawiamy do tego gdzie gotuję się woda, po roztopieniu się miodu dodajemy goździki, cynamon (w tym miejscu prywatne preferencje, czyli co kto lubi ;d), po 5 min gotowania dodajemy najważniejszy składnik czyli piwo (0.5l), powoli po ściance wlewamy je do rondelka/garnuszka aby nie wytwożyło się zbyt dużo piany, po kolejnych 5 minutach Grzaniec jest gotowy do spożycia! ;D
A jak na was działa coś tak oczywistego jak muzyka?:d W moim przypadku, jak leci coś miłego dla ucha [a nie łubudu murzynów z wielkimi chooyami-,-] to nie ma szans na zaśnięcie:]
Acha na tym (http://pl.youtube.com/watch?v=58CJih1iYC0&feature=related) raz jechałem 3h+, potem przerzuciłem sie na coś deko 'lżejszego';)
A co do jedzenia/picia niewiadomo czego to na mnie to nie działa... tzn jak mam coś na kompie zrobić przez noc i bardzo mi na tym zależy to poprostu robie to, gorzej z 2-3 nockami pod rząd bo wtedy to serio jest spore zmęczenie [głowa boli, trzeba sie ojeść apapów czy coś i wtedy siedzenie wcale nie daje radochy:|]
Napisz jeszcze jak wykuć sobie magic sworda i jak trenować nim na kolegach w szkole. no i gdzie nim huncić. Gdzie lepiej powiedz? Na przystanku czekających ludzi czy kibiców na stadionie? No i jeszcze napisz poradnik jak porwać samolot i wjebać się nim w centrum Warszawy. Wiesz jaki będzie wtedy loot ?! Normalnie sobie mpa kupisz na jednym huncie! Dzieci tera chodzą po supermarketach kupują syfy i zarywają noce nad Tibią. Chory pomysł -.-. Ciekawe ile ten post przetrwa,bo pierwszy krytykujący był chyba kilka dni(cenzura na forum.tibia.pl rulez!!!, Tibia jest święta krytykować nie wolno!)
Trompac: chłopie, odlecisz bardzo szybko, a ja razem z tobą. Takie życie, cóż...
Mamy naszą kochaną demokracje : )
gasior22
15-02-2008, 15:45
Dzieci tera chodzą po supermarketach kupują syfy i zarywają noce nad Tibią.
Eee trompac teraz taka opcja - nie chodziło mi o tibie a o cos bardziej poważnego np. nauka... Żadko kto zarywa nocki przy tibi bo to no sens... a co do dzieci kupujących syfy... - rodzice im na to nie pozwolą...
A ty się słuchasz rodziców?
gasior22
15-02-2008, 23:48
nie musze mam 18+ lat ;]
Sardendor
16-02-2008, 00:06
Ehh ludzie wypisuja jakies bzdety "jak przezyc nocke"
wypisujecie takie bzdury, ze trzeba pic kawe, czy jakies inne gowienka.
Ja jakos siedzialem 4 dni bez przerwy przy kompie "tibii" i wystarczyly mi tylko platki chocapic i mleko :P
teraz zaluje ze stracilem na to tyle czasu
Moim zdaniem powinno być tak.
Zapraszam kilku kumpli z kompami (2-4 zalezy ile jest miejsca ;p) podlaczamy wszystko i zamawiamy 4-5 pizze (polecam DaGrasso) idziemy do sklepu kupujemy to co jest potrzebne (jakies chipsy paluszki chleb SER z 2butelki coli no i kilka butelek wody)
przychodzimy do domu ok. godziny 20 i zapuszaczmy na jednym kompie jakies reggae i tak jedziemy do rana :)
Pozdro.
KaMiLSpAwW
17-02-2008, 03:15
omg , wogole jakies sposoby , pompa jak czytałem :D
ja mam ferie to cisne codziennie do 7 rano kima do 12 i znów 0 problemu , nie potrzeba zadnych wspomagaczy ;D
dla niektórych to nienormalne w kazdy dzien chodzic o 2 spać :))
pozdro spox poradnik
Articuno
17-02-2008, 12:37
ja mam ferie to cisne codziennie do 7 rano kima do 12 i znów 0 problemu , nie potrzeba zadnych wspomagaczy ;D
podnieca cię to, że jesteś kompletnie uzależniony?
Jorg Bruce
17-02-2008, 18:26
@Slythia
Twój żołądek chyba się jeszcze nie przyzwyczaił do dużej ilości zupy chmielowej ^^ xD Mój znajomy po 4 piwach czuje się jak by kubusia z biedronki wypił ^^ Jak dla mnie to te 2 piwa dają "kopa" i elegancko się przy nich gra w jakies ciekawe mmo 3d ale nie w tibje. Dla Ciebie już chyba nie ma ratunku na nocki xD Chyba że silna wola. hah Niech moc będzie z Tobą, mój padawanie xDD 8o8o
eno fajne :] dzis robie nocke :baby: :cup:
Moim zdaniem powinno być tak.
Zapraszam kilku kumpli z kompami (2-4 zalezy ile jest miejsca ;p) podlaczamy wszystko i zamawiamy 4-5 pizze (polecam DaGrasso) idziemy do sklepu kupujemy to co jest potrzebne (jakies chipsy paluszki chleb SER z 2butelki coli no i kilka butelek wody)
przychodzimy do domu ok. godziny 20 i zapuszaczmy na jednym kompie jakies reggae i tak jedziemy do rana :)
Pozdro.
pomysł z kumplami fajny, ale wtedy sie kupuje kratę piwa na głowę i albo wyłączasz tibie, gadasz pijesz idziesz spać, albo grasz w tibie, pijesz piwo i rano logując się spotykasz się z kumplami w świątyni (niestety ja się spotkałem :D)
PS. bardzo rzadko zrywam nocki, ale jeśli to o 20:00 jem kolacje, o 21:00 mocna czarna kawa i jedziesz do rana :)
Zeby nie przespac calej nocy wystarczy mi tylko sok , jedzenie i toaleta ^^
@Slythia
Twój żołądek chyba się jeszcze nie przyzwyczaił do dużej ilości zupy chmielowej ^^ xD Mój znajomy po 4 piwach czuje się jak by kubusia z biedronki wypił ^^ Jak dla mnie to te 2 piwa dają "kopa" i elegancko się przy nich gra w jakies ciekawe mmo 3d ale nie w tibje. Dla Ciebie już chyba nie ma ratunku na nocki xD Chyba że silna wola. hah Niech moc będzie z Tobą, mój padawanie xDD 8o8o
Prawda ; P. Po 4 piwach... hm... Jest, delikatnie ujmujac, dosc ciekawie ;p. A co do nocek.. Silna wola wystarcza na jakies dwie... Maksymalnie. Tylko zawsze wtedy zasypialam na jakims wykladzie :P.
Ale musi byc jakis ratunek :(
Jorg Bruce
17-02-2008, 21:15
@Slythia
No to BARDZO SILNA wola starczy Ci na nocke xDDDD JAk chcesz to potrafisz xP Przynajmniej tak jest u mnie xP Najlepiej się robi nocki jak jest się wypoczętym :s Czyli z piątku na sobote pójść grzecznie o 23 spać, w sobotę wstać o 11, pyszne i zdrowe śniadanko :) Potem żeby spalić to na jakiś basenik troche popływać, ale więcej czasu spędzić w saunie, "dżakuzi" xD Potem do domu, chwila na kompie i zjeść porządny obiad :) W moim przypadku 2 tortille i jeszcze jakaś kanapka na chacie :o (Ja to żarłok jestem xDD, pewnie Ty potrzebujesz mniej jedzenia, ale najedz się do syta :) A potem poobiadowe leżakowanie i wpatrywanie się w telewizor :) Następnie wybitka na ośke :s i do 22 sobie pochodzić, pogadać :) Powrót do domu i kolacja ;s Polecam 3~ kanapki chleb>masło>ser>szynka>musztarda mmmmmm zaiste są :S No i teraz poleżec 20 min, ogrzac się ciepła herbatą i zasiąść przed kompa :o Według takiego misternego planu usiądziesz koło godziny 23 :s Najlepiej jeszcze przed tym kupić sobie sok z biedronki wieloowocowy zdrowy jest, zaisty w smaku! Załóżmy że jesteś chudy, i możesz sobie pozwolić na nocne igraszki z jedzeniem xD Gdzieś koło 2-3 zgłodniejesz, to se zrób 3 kanapki z szynkom i dalej graj, chyba że jesteś troche spasiony xD To lepiej nie jedz nic, i graj dalej, lub idź spać ;o
Haha to mój pierwszy poradnik na tym forum ^^
Oczywiście zabrania się kopiowania powyższego tekstu, osoba która go użyję, ma prawo do posiadania wyłącznie paznokci.
A tak btw. nie bierzcie sobie tego evulowego poradnika do głowy xD
I tak 2 piwa r0ox!
@Slythia
No to BARDZO SILNA wola starczy Ci na nocke xDDDD JAk chcesz to potrafisz xP Przynajmniej tak jest u mnie xP Najlepiej się robi nocki jak jest się wypoczętym :s Czyli z piątku na sobote pójść grzecznie o 23 spać, w sobotę wstać o 11, pyszne i zdrowe śniadanko :) Potem żeby spalić to na jakiś basenik troche popływać, ale więcej czasu spędzić w saunie, "dżakuzi" xD Potem do domu, chwila na kompie i zjeść porządny obiad :) W moim przypadku 2 tortille i jeszcze jakaś kanapka na chacie :o (Ja to żarłok jestem xDD, pewnie Ty potrzebujesz mniej jedzenia, ale najedz się do syta :) A potem poobiadowe leżakowanie i wpatrywanie się w telewizor :) Następnie wybitka na ośke :s i do 22 sobie pochodzić, pogadać :) Powrót do domu i kolacja ;s Polecam 3~ kanapki chleb>masło>ser>szynka>musztarda mmmmmm zaiste są :S No i teraz poleżec 20 min, ogrzac się ciepła herbatą i zasiąść przed kompa :o Według takiego misternego planu usiądziesz koło godziny 23 :s Najlepiej jeszcze przed tym kupić sobie sok z biedronki wieloowocowy zdrowy jest, zaisty w smaku! Załóżmy że jesteś chudy, i możesz sobie pozwolić na nocne igraszki z jedzeniem xD Gdzieś koło 2-3 zgłodniejesz, to se zrób 3 kanapki z szynkom i dalej graj, chyba że jesteś troche spasiony xD To lepiej nie jedz nic, i graj dalej, lub idź spać ;o
Haha to mój pierwszy poradnik na tym forum ^^
Oczywiście zabrania się kopiowania powyższego tekstu, osoba która go użyję, ma prawo do posiadania wyłącznie paznokci.
A tak btw. nie bierzcie sobie tego evulowego poradnika do głowy xD
I tak 2 piwa r0ox!
Tylko ja mowie o nocy bez komputera ;P. Bo co to za sztuka nie spac robiac cos ciekawego.. Lub po prostu sie czyms zajmujac.
@Saints
pomysł z kumplami fajny, ale wtedy sie kupuje kratę piwa na głowę i albo wyłączasz tibie, gadasz pijesz idziesz spać, albo grasz w tibie, pijesz piwo i rano logując się spotykasz się z kumplami w świątyni (niestety ja się spotkałem )
PS. bardzo rzadko zrywam nocki, ale jeśli to o 20:00 jem kolacje, o 21:00 mocna czarna kawa i jedziesz do rana
Ja grając w jakąś gre nigdy nie pije kiedyś jak grałem w diablo przyszlem z imprezy i odpalilem Diablo bylem troche wypity wiec nie wiedzialem co robie porozdawalem wszysto w pizduu...
Jorg Bruce
18-02-2008, 16:09
@Slythia
Hah no to nikt nie wytrzyma nocki wpatrując się w sufit xP Możesz sobie jakąś książkę poczytać xD Ja tam nie czytam, jak nie mam nic do roboty to ide spać ;o
Tak żeby było bez offtopu, ale i tak juz to pewnie mówiłem, i 278465987435629847356 osób mi to przypomnij ale ma być bez oftopu no to:
@Topic Ten poradnik na krótszą mete :0 Potem gdy już robisz nocki wystarczą Ci 2 piwa lub coś do picia ;o nawet kranówa będzie w porządku , to tylko żeby zaspokoić pragnienie ;s No i oczywiście wc w pobliżu ;s
Widzę, że kilka osób nie zauważa szczypty ironi w postach Jorga ;d Nie zgadzam się co do piw, bo np. ja mam tak, że pić "do lustra" nie potrafię, muszę mieć towarzystwo, a z tym Droga Slythia może mieć problemy, bo mieszka na stancji jak wnioskuje z bloga/u, nie robiąc nic twórczego raczej ciężko przeżyć nockę, wtedy tylko profesionalne wspomagacze skutkują ;d
@Jorg: Fan Jagi??;> Jedziemy na ŁKS?? ;p
Jorg Bruce
18-02-2008, 16:43
@Valard
Haaa!! Na ŁKS to zawsze i wszędzie :o Zrobimy im borute w mieście ;[ A kibice skończą z nożem w plecach xDDDD
NA BOISKU STOI PIES TO ZAWODNIK łKS! To chyba tak było ;o
a właśnie co do modków, ja tylko głośno myśle xP Nie chcem warna ;s
Ale i tak Jaga r00oxor!
a z tym Droga Slythia może mieć problemy, bo mieszka na stancji jak wnioskuje z bloga/u, nie robiąc nic twórczego raczej ciężko przeżyć nockę, wtedy tylko profesionalne wspomagacze skutkują ;d
@Jorg: Fan Jagi??;> Jedziemy na ŁKS?? ;p
Juz opuscilam to cos..:D. I wreszcie moge robic co tylko chce.
A teraz takie inne pytanie.. Jak szybko i efektywnie odespac te nocki :D?
@down
No i sie wynioslam :P. A mostow we wroc jest duuuzo.
Jorg Bruce
18-02-2008, 16:59
@Slythia
Polecam spać,spać,spać :o 12h i jesteś jak nowo narodzony :s A tak btw. też czytałęm ten wpis na Twoim blogu :s Ja bym opierdolił tą babcie, wyniósł się już 3 dnia ~ Po prostu otwarcie powiedziałbym co o niej i warunkach w których mieszkałaś sądze. _/ I dalej kombinowałbym ;o może pod mostem ? xD
Hm...a ja sądze, że lepsze byłoby piwo, trochę "esencjonalnej" serwatki (ogólnie płynny nabiał ;d), no i chwila relaksu tak z 30min-1h mi wystarcza ;d
Co do poradnika to sporo się napracowales ale nalezy sie zastanowic czy dana praca jest owocna. Dla mnie moze nie tak bardzo przydatny bo nie jebie nocek a jesli nawet to ide danego dnia sie kimnac od 14 do 17 i w nocy gram.
Jedna rzecz mnie uraziła, mianowicie
"1. Mleko,miód , mikrofalówka.
2. Wlewamy mleko do szklanki następnie zagrzewamy . Wlać słodki miodek i wymieszać.
3. Smacznego!"
Nie wiesz tego ze mleka sie nie odgrzewa w mikrofali ?
Niedozwolony
19-02-2008, 19:58
up a czemu sie nie odgrzewa?? ja zawsze chrupki z mlekiem robie w mikrofali(same mleko grzeje)
JAga!!!!!!!!!!!! Walić ŁKS;] Jaga rulezzzz(gram w jadze RLY ;] w trampkarzach młodszych)
Ej a jak nie piwo to co?Piwa nie pije za młody jestem;p nie lubie(czasem posącze ale nie pasi mi;])
Nom dobry poradnik ale najlepiej na głodzie sie gra xD sama Cola rox ;>
Powiadom rodzicow - completed
Kup prowiant - not completed
Super poradnik:p Juz dzisiaj robie nocke... mam nadzieje ze sie z tym prowiantem uda :) Bo nawet po kawie z 4-5 lyzeczek i duuuuuzej ilości cukru nie wytrwalem nawet do 1 nad ranem :baby:
Dzieki jeszcze raz za poradnik :)
Jorg Bruce
23-02-2008, 21:31
Powiadom rodzicow - completed
Kup prowiant - not completed
Super poradnik:p Juz dzisiaj robie nocke... mam nadzieje ze sie z tym prowiantem uda :) Bo nawet po kawie z 4-5 lyzeczek i duuuuuzej ilości cukru nie wytrwalem nawet do 1 nad ranem :baby:
Dzieki jeszcze raz za poradnik :)
Haha, nie kumam jak może być pierwsza nad ranem, wg. mnie to pierwsza godzina, jest jeszcze nocą ;o Piąta nad ranem, a nie pierwsza ^^ Hahahah pwn3d
Królewski Przepis
-kawa (łyżeczka najlepiej rozpuszczalnia) [może być Cappuccino]
-mleko (przygotować kartonik)
-goździki/cynamon/chilli (papryka taka ostra)
-kakao (też rozpuszczalne)
-masło
-może być bita śmietana
<1>Zalać kawę lub cappuccino wodą zostawiając trochę miejsca
na inne składniki.
<2>Sypnąć troszeczkę kakao
<3>Dolać mleczka wedle uznania
<4>Dodać goździki i cynamon a jak ktoś lubi to i chilli
<5>Troszeczkę masła i bitej śmietany
Smak z początku dziwny ale go pokochacie :]
Poradnik ogólnie przedstawia wszystkie sytuacje które mogą zaistnieć podczas owej nocki ... i ogólnie jest bardzo dobry, jest to moja ocena, a te potrawy xd
Pozdrawiam... mój sposób na nocke jest inny
Nocka bez snu..
1. 20 Bardzo obfita kolacja
a) pełen asortyment na biórku (naszym miejscu gry) tzn. napój, i jakaś zagrycha na później ...
Zazwyczaj koło 3-4 (ja tak przynajmniej mam) odzywa się głód..
Jak ktoś planuje długie granie polecam dodatkowo poduszkę pod ,,siedzenie"
JEDZENIE PODCZAS NOCNEGO GRANIA JEST BARDZO WAŻNE
pozdrawiam..
Jest jeszcze 1 sposób:
walnąć 30% kubka kawy a reszta woda
czysta kawa bez śmietanki mleka czy cukru
ale to odradzam chociaż dostajesz na początku niezłego kopa
po 1 łyku :D
ps. warto przygotować sobie 1 kubek takiej na wypadek
gdybyście mieli już zasnąć ale odradzam pić ją ciągle bo łepek rozboli ;)
Ancient900
28-02-2008, 19:38
podczas mojej jedynej nocki (do ~6 rano, nie liczę sytuacji gdy grałem do 1) wypiłem 3 litry coli, zjadłem 2 duże paczki paluszków (chipsy odpadają, bo po nich są tłuste ręce ;d), fajnie było, tylko potem przez tydzień odsypiałem >.<
Cloudres
28-02-2008, 20:51
Poradnik bez sensu... Jak ja chce zrobić nockę to ani nie śpię przed tym, ani nie zbieram zapasów do pokoju (co to ma być bunkier? wojna jakaś czy co?) a już o tym że trzeba koniecznie powiadomić rodziców tudzież współlokatorów rozłożył mnie na łopatki. Jeśli już trzeba to 3 mocne kawy pod rząd wystarczają w zupełności na jakieś 6 godzin. Chociaż ja i tak teraz tego nie potrzebuję, mam tak zryty organizm że śpię w dzień, żyję w nocy, ZOMBIE MODE: ON (to nie od grania w tibie...)
Acha i w Australii nie ma jak nasz założyciel tematu napisał
Australia
Piętnaście godzin w przód.
tylko od 6 do 8 godzin bo moja babcia tam mieszka :p
KaMiLSpAwW
29-02-2008, 07:05
podnieca cię to, że jesteś kompletnie uzależniony?
a masz jakis problem do tego? Zal takich dzieci co wchodza tlyko po to zeby offtopa rypnąc mysląc ze kogos sie zgasi , czlowieku to jest moje zycie i bede robil se co chce , nie interesuje mnie kopletnie twoja opinia , wyjdz :)
Trzeba być zdrowo poje*anym żeby robić nocki....Nie spać dla kilku latających pixeli....zal
Trzeba być zdrowo poje*anym żeby robić nocki....Nie spać dla kilku latających pixeli....zal
Gra to nie jedyny powod nocek...
Rumu i wielu innych.
Nie robić offtopa~!
K!@q/.l jeżeli nie chcesz robić nocek , to nie rób twoja decyzja.
Ręce mi się załamują , piszcie oceny poradnika , a nie wasze
opinie na jego temat.
Topic:
Przenoszę poradnik na inne forum , a tutaj za parę dni łatka.
PS. Cieszę się popularnością tego działu.
Super poradnik,bardzo mi się przydał ;)
Pieczka-Saphira
03-03-2008, 11:47
Ehh ludzie wypisuja jakies bzdety "jak przezyc nocke"
wypisujecie takie bzdury, ze trzeba pic kawe, czy jakies inne gowienka.
Ja jakos siedzialem 4 dni bez przerwy przy kompie "tibii" i wystarczyly mi tylko platki chocapic i mleko :P
teraz zaluje ze stracilem na to tyle czasu
Dokladnie niewiem jaki to problem w nocy grac jak mialem 16 lat okolo non stop robilem nocki bez zadnego planowania jak bylem glodny robilem platki lub kanapke i tyle . Najlepsze byly wakacje non stop nie spalem prawie bylo tylko tak : rano basen potem noga potem picie potem nocka i tyle ;p .
Ja jakos bez trudu znosze nocki leb nie boli starsi sie nie pluja i lajt , a i bylbym zapomnial o najwazniejszym : papierosy musza byc bo tak sie palic chce ze chuj ;p.
dawno nie robilem nocki bo mam pokoj z bratem , a brat ma 25 lat i do oboty wstaje dzien w dzien , a ja do szkoly a piatki i soboty odpadaja bo brat robote ma , ale za tydzien juz bedzie lajt bo siostra wyjechala do Grecji na rok i podlaczam tam 2 kompa i mam pokoj sam wiec nocki robie kiedy chce a szczegulnie jak wakacje beda to masakra .
Tyle na ten temat dzieki za uwage i pzdr
Napisane w fajnym stylu, troszkę humoru i powagi :D daje 9/10 :)
Ja pierdolę co za ludzie... Najlepszy sposób to spanie do 12,13 a wy tu jakieś przepisy dajecie idioci.. łapcie co jest pod ręką do żarcia i tyle...
FifiCokolwiek
11-03-2008, 17:01
moje podejście do nocek zmieniło się całkowicie po przeczytaniu tego poradnika :D spodobała mi się część o jedzeniu u wytłumaczenie działania :) gratz 10/10
RUCHWARRIOR
11-03-2008, 18:43
Good poradnik ale ja to sobie robie nocke tak-biore sprite albo cole chipsy popcorn i gram xD ja malo spie ogolnie
Xzonixek
11-03-2008, 22:06
Nie wiem czemu miałbym strzelać browarki aka grzańce... Alkohol ułatwia sen;)
Nocka jak nocka, 23 komp chodzi siadam ciskam do 5 log na froscikach i gites... Butelke z wodą zwykle mam przy biurku więc no problemo.
IronMaidenPL
12-03-2008, 22:47
LOL !! To wy poradnikow do tego potrzebujecie ? ;|
zrob sobie ktos pare nocek pod rzad ;] tak zeby ok. 70+ h nie spac... zoabczycie, jak fajnie ;) Polecam ;)
LOL !! To wy poradnikow do tego potrzebujecie ? ;|
zrob sobie ktos pare nocek pod rzad ;] tak zeby ok. 70+ h nie spac... zoabczycie, jak fajnie ;) Polecam ;)
Bardzo fajnie... Czujesz sie, jakbys mial zaraz sie przewrocic, czujesz kazdy miesien... Slyszysz wlasne serce... Ktore dziwnie bije (za szybko)... Jest ci niedobrze... Przytrzymujesz sie wszystkiego, by jakos isc... I zasypiasz gdzie popadnie ;D
Duch Niespokojny
13-03-2008, 13:33
Slythia, ty w łagrze byłaś czy co? O.o
Ciekawe... Wy już nie macie o czym poradników pisać? :D Poza tym te przepisy są zbyt skomplikowane, kto by marnował czas na jakieś placki... Tyle tych składników...
Ja tam polecam wafle ryżowe z nutellą.
nokijjjja
13-03-2008, 17:08
a papierosy? bez nich ani rusz
Super poradnik,bardzo mi się przydał
o kvrwa, hhaha
Slythia, ty w łagrze byłaś czy co? O.o
Nie, to tylko efekt niespania ;D.
Duch Niespokojny
13-03-2008, 22:25
Nie, to tylko efekt niespania ;D.
No właśnie pytam, gdzie ci tak spać nie dają :p
No właśnie pytam, gdzie ci tak spać nie dają :p
Krotko mowiac sesja ;P. W sumie.. Gdybym spala to na to samo by wyszlo ;(. Tak to jest zasnac na najwazniejszym egzaminie...
Duch Niespokojny
14-03-2008, 21:43
Studiujesz prawo czy medycynę?
Studiujesz prawo czy medycynę?
Studiowalam... Architekture.
Uwaga z tymi nockami. Po paru dniach niespania zachodzą nieodwracalne zmiany z mózgu.
Chociaż ja pamiętam miałem kiedyś 80h bez snu.. W tym 0 przy Tibii :-P
neopostman
14-03-2008, 22:05
Moja jedyna, poważna "nocka" a w sumie 1,5 nocki to był czas przed bardzo ważnym egzaminem z histologii, na który nie wiedziałem, kiedy miał
się wogóle odbyć i wziąłem się do nauki 3 dni przed nim i na szczęście zdałem ^.^. Nie policzyłem "nocek" spędzonych na dystkotekach lub hmm. .. na innych nocnych zajęciach, ale nigdy nie zarywałem snu przez Tibię, do tego poziomu mnie nie walnęło =P.
Stonhard
14-03-2008, 22:38
Info
http://www.sws.org.pl/news/images/topics/komputer.gif
Wyposażenie
Ważnym krokiem są również przeróżne przedmioty (Jedzenie/Picie) znajdujące się w pobliżu naszego stanowiska. Warto w je się wyposażyć przed naszą ,,nocką''. W tym dziale przedstawiam co wg. mnie zabrać i dlaczego , a w dalszej części jak je przygotować.
Grzaniec-lekkie , ciepłe piwko
Coca Cola - Napój gazowany posiadający znikome ilości Kofeiny.
Chleb pełnoziarnisty-Pobudza koncentracje
Szynka-To samo co na górze.
Toster-Do chleba
Masło-Do chleba
Budzik-Opisane wcześniej.
Napoje-Wg. Uznania. Niektórzy w ogóle nie piją , a inni w ilościach hurtowych. (Polecam soczki marchewkowe !)
Pomidor,Sałata zielona itd-Przedmioty potrzebne
do ,,Przepisów''
............................................
Temat bardzo ciekawy i zapewne przydatny, ale zamiast tego wszystkiego sproboj raz sobie _______/ i nocke posiedziec ;].
Hehehehe nawet jadlospis podales:D :P Ja tam bez tego wytrzymalem kiedys 60 Godz przy komie bylo hardkorowo bylem chory sobie:P teraz na szczescie nie jestem takim maniakiem.
Bekaojad13
15-03-2008, 11:32
Fajnie ze napisales poradnik ale po co komu robic nocke? Wten czas moge sie wyspac. Teraz tibia dla mnie nie jest nalogowa. Raz w tygodniu gram
wojtek456
15-03-2008, 19:23
To zróbcie tak jak ja robiłem od początku wakacji, do końca:
1 dzień. koniec szkoły, obiadek, spotkania z kolegami, wieczorek - Tibia.
Potem grałem raz na 2 zmiany, raz na 1 zmiane, raz na 2 zmiany, raz na 1 zmiane i tak do końca wakacji...
A teraz HARDCORE :evul:
WSZYSTKO BEZ ŻARCIA, PICIA ANI POTRZEB FIZJOLOGICZNYCH. NIEKTÓRE POTRZEBY ZAŁATWIANE PO OBIEDZIE (godz. 14:00-15:00)
Teraz możecie do mnie mistrzu mówić B)
Nocka jest dla najbardziej wytrwałych i doswiadczonych graczy... Jak wiesz, albo masz dylemat czy padniesz (bo przypadkiem nie zasniesz) to sobie odpuść. ;) A co do tematu jest on bardzo dobry ! 5/5.
Bardzo dobry poradnik!
na 100% przyda sie w wakacje :)
Co do pomyslu pana kilka up
to jest to zajebisty pomysl :) Sam tez tak robie ;)
Poradnik mniej więcej dobry ALE napewno się niezgodze z tym, że trzeba powiadomić rodziców, że spędzimy całą noc przed kompem(wiadomo odrazu nas ochrzanią)
@up
Pomyśl co będzie jeśli im nie powiesz, a obudzą się w nocy i cię przed kompem zobaczą.
Duch Niespokojny
19-03-2008, 09:14
Powiesz, że nie mogłeś zasnąć...
IronMaidenPL
21-03-2008, 20:15
@up
Pomyśl co będzie jeśli im nie powiesz, a obudzą się w nocy i cię przed kompem zobaczą.
hahahahahaha .. zaraz padne <lol2><hahaha><lol2><hahaha><lol2><hahaha> :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
a ze walisz tez mowisz ?? ;/
Depeszowiec92
22-03-2008, 01:42
@up
Nie no mi nawet mama pokazała jak to się robi xd
killer-94
23-03-2008, 13:20
wedlug mnie to jest dobry poradniczek ale mam pare wontuw
"piwko" po co malemu chlopcu piwko i po co na nocke kurde blaszka ludzie no:(
Dobry poradnik masz u mnie +
Ale mam 13 lat i raczej piwka nie łykne 8o
Marcin24
23-03-2008, 22:37
Nie rozumiem dlaczego taki temat został przeniesiony, a inne 100 razy pomocniejsze nie.
Ja polecam tez dobre towarzystwo, fajnie jest z kims pogadac jak sie expi przynajmniej nie ma takiej monotonii, ( ostrzegam , ze po niewyspaniu mozna niezle bzdety pierdzielic :P )
dobra ;) napewno nie zasne jak beda mi budziki co 10 min dzwonic ;d
dobra ;) napewno nie zasne jak beda mi budziki co 10 min dzwonic ;d
Uwierz, ze zasniesz. Ile razy zdazylo mi sie albo przespac budzik, albo go.. wylaczyc nie wiedzac pozniej kiedy... Lub cos takiego ;P.
Omg :) 10/10 Super, tego jeszcze nie było. Wykonane estetycznie, i sumiennie.
eisscheriann
31-03-2008, 14:14
przespac budzik, albo go.. wylaczyc nie wiedzac pozniej kiedy...
Prawie codziennie tak mam, że jak dzwoni rano budzik to odruchowo go wyłączam praktycznie jeszcze śpiąc... A potem zdziwienie, czemu budzik nie dzwonił ;o?
To dzieje się rano, a co dopiero było by w nocy :s
Duch Niespokojny
31-03-2008, 15:13
Ja zamiast budzika zawsze nastawiam sobie radio - tak, żeby się włączyło pół godziny-godzinę zanim będę musiał wstać i trochę głośniej niż normalnie, tak żeby było w stanie mnie obudzić. Budzi to dość powoli (dlatego nastawiam 0.5-1 h wcześniej), ale skutecznie (chyba nawet skuteczniej niż budzik) i do tego o wiele przyjemniej niż zwykły alarm.
Przez dluzszy czas mialam tak, ze nie moglam wstac przed 10. Nie bylo takiej mozliwosci. Pamietam sytuacje, gdy chcialam zdazyc na pociag o 6 (po koncercie). Wypilam cos redbullo podobnego, myslac, ze moze nie pojde spac.. Lecz nie dalam rady. Wiec nastawilam dwa budziki, polozylam z dala od siebie i poszlam spac.. Obudzilam sie.. I pierwsza moja reakcja byla mysl "dlaczego jest tak jasno". Po dluzszej chwili znalazlam telefon (nie moj)... 9.30. Moj.. lezal obok mnie. Z wylaczonym budzikiem. Nic nie pamietam...
Lecz na szczescie mi przeszlo, teraz budze sie przed budzikiem, bo nie chce mi sie sluchac tego "wstawaj kur**" ;P.
Hehe, ja mam budzik "biologiczny" w postaci uczynnych kolegów/ koleżanek =p Doszedłem już do takiej wprawy w "Nie Spaniu", że wystarcza mi 3-3,5h snu na dobę, aby w miarę normalnie funkcjonować. Ostanio otkryłem również, że rysowanie "odciąga" mnie od snu, radzę spróbować ;D
Aron'Death
06-04-2008, 11:57
No no musze powiedziec ze super poradnik! Cieply mis naprawde pomogl.
Ale bym jeszcze cos dodal. Mocno mietowa guma! Naprawde od niej nie da sie usznac! I potem jeszcze tak o 1-2 rano pojsc do WC i zmoczyc oczy :p
@Edit
PS.przed noczka najlepiej na ogladac sie horrorow tez napewno pomoze ;p
Pozdro
Aron~
Nono gratuluję :) Na prawde kawał dobrej roboty. @UP nom pewnie że " Ciepły Miś " dobry :D:D
Bardzo dobry poradniczek, ale dla mnie do wykorztsrania dopiro za minimum pol roku. Teraz zbieram na laptopa i pojde do kolegi ;] Bedzie nocka ;]
Ja Gram Nocki :]
Zamawiam Se 2 Pizze 2 x 2.5 l Cole Kupuje 3 paczki Fajek I Gram :D
Spróbuje Twój Sposub !
@palenie zabija. Już pij lepiej kumplu ;D
shadowmanq121
19-04-2008, 20:48
Spox poradnik 10/10.
Berbatov
20-04-2008, 20:40
Patrząc po tytule myślałem że to będzie coś ironicznego w stylu 'Jak być fajnym', a tu proszę. Miłe zaskoczenie. Poradnik bardzo ciekawy.
Z tym piwem to bym jednak uważał. Kto nie ma umiaru i słabą głowę może się w przysłowiowego trupa zalać, i zgon (w tibii oczywiście) natychmiastowy.
Osobiście polecam stosik kanapek, herbatkę i pełno silnej woli. Gra w nocy jest dużo bardziej opłacalna - jeżeli tylko nie trafimy na tak samo 'cwanego' Polaka jak my. No i trzeba uważać ze wzrokiem, bo teraz może być fajnie, a później niechciane okularki będą dyndać na nosie. :)
Grindenhald
20-04-2008, 23:09
Bardzo fajny poradnik, ja czesto zaliczam nocki w weekendy kiedy to nastepnego dnia nie musze isc do szkoly, no chyba ze gdzies wyjde i po powrocie do domu juz nie jestem w stanie grac. Ja zawsze jak gram w nocy to robie sobie dzbanek mocnej herbaty (najlepiej Earl Grey), cos na przekaske (paluszki, krakersy, ciastka, ewentualnie kilka kanapek) i siedze do rana..:D Przed cała akcja tylko sobie kawke wypije i moge siedziec nawet 24h, dzisiaj siedzialem w nocy od 18 do 10 rano..:p I uwazajcie zeby was mama nie nakryla, bo bedzie szlaban na Tibie dzieci..:D
Pozdrawiam
Szybki'lols
21-04-2008, 11:34
Nie długo wymyślą poradnik jak nie paść w tibii i nic nie stracić nie nosząc aola. -.-"?
dupa nie poradnik.
1/10
UP:
Nie jest tak źle, no tak może dość inny poradnik, ale napisany estetycznie...
PS. Jeszcze jedno jak ktoś nie ma mocnej woli i wielkiej chęci to mu żadne misie nie pomogą, a nawet niedźwiedzie, zacząć trzeba od motywacji...
W nocy powinno się spać, a nie grać. Jeśli w Tibię na*******acie w nocy to naprawdę szkoda słów ...
Leże...
Na chuj wam jakis poradnik "jak zrobic nocke" to jest normalnie wręcz ironiczne(?..)
Jak chce zrobic nocke to robie anie nie jaki prowiant czy cos KAWA to coś co wupełności wystarczaa wy dupiće farmazeony....
pozdro "nockowicze":baby:
Ja Gram Nocki :]
Zamawiam Se 2 Pizze 2 x 2.5 l Cole Kupuje 3 paczki Fajek I Gram :D
Spróbuje Twój Sposub !
O kurwa next leże 3 paczki fajek chcesz być fajny?
weż na poczatek prubowałem sie powstrzyamc ale niemoge 2x pizza 5l coli i 3 paczki fajek na noc czy na trzy noce?
no sory ale ja wiem po sobie i paczka na noc wzupełności wystarcxza wiec niewciskaj kitu że 3 bo to aż "żal" może napisz poprostu "chce byc fajny?"bo to jest przesada wchooj-.-:baby:
Poradnik może i spoko, ale osobiście mam kilka zastrzeżeń i jeśli pozwolicie dorzucę kilka rzeczy od siebie. A więc:
1. Generalnie nie ma "złotego" pomysłu na przeżycie nocki, "pluszowy miś" i grzaniec, chociaż brzmią pysznie imo sie nie sprawdzą, ja po ciepłym mleczku albo piwku od razu marze o spanku (ale tak jak mówię to tylko wg mnie) Ja nocki robię już systematycznie od 1 klasy gim (teraz 1 liceum) co piątek i sobotę do tego każde święta itd. Przede wszystkim chcę powiedzieć jedno TO K***A NIE JEST ZDROWE nie ma co sie nie wysypiać dla pixelków... no dobra to był tylko krzyk mojego wewnętrznego "ja" a więc, ja jako nockę uznaję czas od przyjścia ze szkoły do 10 rano.
2. Początkowo można zacząć łagodnie - pograć do 1, może 2 jeżeli nadal będziecie chętni na nocki patrzcie pkt kolejny:
3. Goggo słusznie powiedział o świetle - przydaje się, jeżeli chodzi o jedzenie to nie jest ono niezbędne ale przygotowanie sobie niewielkiej wałóweczki nie zaszkodzi.
a) Napoje:
- Cola
- piwo (18+) ale nie ciepłe
- maślanka
- kakao w kartonie
- mleko
b) Food: (Może i Goggo wcześniej opisał fajne potrawy ale szczerze - komu by sie chciało je robić ? jak można przez ten czas pograć albo chociaż gołe panie pooglądać na necie...)
- wszelkiego rodzaju serki
- kanapeczki
- pizza (zimna też smakuje :D )
- owoce
4. Wszystko to układamy gdzieś pod ręką i można zaczynać i teraz- jak przetrwać w sytuacji kryzysowej:
a) otworzyć okno powdychać trochę powietrza
b) zrobić kilka pompeczek albo przysiadów
c) prysznic
d) moja ulubiona choć drastyczna metoda - spoliczkować się
5. Oczy:
Spoko będą kropelki typu "świetlik" bo co jak co monitor troszeczke wysusza, oraz jeżeli ktoś ma możliwość, to akwarium na które można by przez 3 minutki popatrzeć.
WAŻNE : NIE KłADZCIE SIE NA BIóRKó MóWIąC : "NA SEKUNDKE" (zrobiłem tak kilka razy i sie obudziłem z klawiszami odciśniętymi na mordzie a postać była martwa)
Dobrze jest też mieć jakichś kumpli którzy by z tobą ciągnęli nockę, zawsze jest z kimś pogadać, dobrym wyjściem jest Team Speak ( www.teamspeak.pl ) program do rozmowy - słuchawki mikrofon i zawsze to sie mniej nudzi. :D
i ostatni apel:
NIE ZACHECAM DO ROBIENIA NOCEK!! A JEZELI JUZ TO Z UMIAREM, BO BEDZIECIE TAK JAK JA ODSYPIALI NA LEKCJACH A TO SIE KONCZY POPRAWKAMI !! PAMIETACJCIE
REAL LIFE >>>>>> VIRTUAL LIFE
No to koniec mam nadzieje, że odrobinkę dodałem do poradnika Goggo i trochę pomoże, uwierzcie mi, że nockę się da przeżyć a potem pójść do pracy/szkoły a nawet kolokwium napisać (pozdro CyCKlan, ELITE CLAN i 303 xD ) Jeżeli uważacie że bredzę, bo moja postać ma 21 lvl to muszę was zmartwić, bo zaczynałem grając w Knight Online, potem Silkroada, i WoWa dopiero teraz odpaliłem Tibie.
Z Fartem :D (jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy, albo nie miał z kim pogadać przez TSa w trakcie nocki to piszcie śmialusio 6056079 )
Agalloch
03-05-2008, 13:51
Może i nocki są fajne, ale za to słaby resp w nocy :(
Najlepiej się umówić z kumplem i iść na jakieś mocniejsze potwory, bo wtedy wolny resp nie przeszkadza, chyba że siedzimy na pojedynczym respie demona itp.
Ale poradnik fajny :]
Dopisz o glukozie bo ja na niej jade i moge nie spac 24h ;P
hmm mysle ze to przesada to chyba dla ludzi ktuzy 1 raz beda grali w nocy ja osobiscie gram tylko w nocy ;p 18-06 w tych godzinach i nie potrzebne mi zadne red-bull czy inne ewentualnie cola zeby oczka sie nie kleily ale bardzo wazne jest zapalone swiatlo bo sie spac nie chce ;p i zeby bylo z kim gadac ;p B)
Poradnik oceniłbym na 9/10
Dlaczego tak słabo? Mógłbyś podac więcej zakąsek/napojów przydatnych podczas nocki. Moje sugestie, może Tobie się przydadzą:
Napoje:
-Kawa(byle mocna),
-Tak z 2-3 red bull'e też czasem potrafią się przydac,
-No i coś dla graczy powyżej 18stego roku życia: Tak z 2 zimne browarki.
-No i dla tych młodszych: Swieżo wyciśnięty sok z cytryny, naprawdę potrafi orzeźwic ;)
Jedzenie:
-Pizza,
-Kanapki,
-ewentualnie, jakieś owoce :)
Hmmm ciekawe mimo iz nie mam 18 lat ( w lipcu skończę :cup:) kupuje se 2-4 zimne browarki (w tym przypadku lubię owocowe takie jak: Beks Lemmon lub inne ,które nie zawierają dużo % :P. Co do jedzenia wystarczy mi tylko Chleb tostowy + serek + salami + Toster = Mega dobry Tost:cup:.Co do poradnika powiedział bym jest przydatny wiec ocenie go na 10/10 :) rozśmieszył mnie tylko tekst o "Pluszowym Misiu".
Pluszowy miś jest super.
napewo ciekawe rady dla tych którzy chcą zrobić nocke.
Prezydent_czuwa
12-05-2008, 10:50
grzaniec mi chyba nie wyszedł od razu wyplułem (XD) ale reszta spoko. Fajny poradnik, no i się udało. Wbiłem pare leveli. Thx!
Fajny poradnik ;) tylko u mnie na serwie brazole grają 24h na dobę więc to nie wiele daje a po drugie starym by się nie podobało gdybym powiedział o nocce :(
witmac44
29-06-2008, 23:22
:cup:
masz pojecie o sprawie, włożyłeś w to duzo pracy. Doceniam B)
Trampkarz
04-07-2008, 19:50
Goggo Krótko mówiąc wspaniały poradnik :)
Moja Ocenka 10/10 :) Poradnik bardzo mi pomógł i przeżyłem
PozDraWiam :)
czekamy az na ciebie sie rzuca mohery ze mlodziez deprawujesz :ddd
Jimmy5214
04-07-2008, 22:04
Dobry poradnik. Sam szykuję się na "nockę" i na pewno mi pomoże.
Szczakusek
05-07-2008, 20:24
Bardzo dobry poradnik :)
Poradnik bardzo dobry. Chociaz wiadomo jak nie zasnac. Ale jak by sie to wszystko zjadlo to co ty napisales to uuuuu;\ kibel musial by byc pod tylkiem(niechce brzydko pisac ze wzgledu na :baby:)
Axwell R.
06-07-2008, 20:24
A dlaczego nie można poprostu wciągnąć wąsa amfetaminy? To mój jedyny i sprawdzony sposób. Nie lubię kombinować. Pozdrawiam.
A dlaczego nie można poprostu wciągnąć wąsa amfetaminy? To mój jedyny i sprawdzony sposób. Nie lubię kombinować. Pozdrawiam.
Może dlatego, iż nie każdy takie sposoby pochwala? Osobiście nigdy nie zamierzam czegoś takiego spróbować, wolę inne metody...
spoko poradnik ale som lepsze sposoby na jedzenie i picie podczas nocki8o:miecz::2handed:
Urshak15
11-07-2008, 18:16
No poradnik niezły ;)
ja kiedyś na nocce na ghost landzie (sorcerer 22 lvl) przez nieuwage wpadłem do dołu z DS'ami ^^(lot z tego co pamiętam niezły jak na ten lvl ... 2 fife ringi, sporo brown szmat... )
Ale radze słuchać też muzyke nie głośną:P
Polecane:
-Dimmu Borgir
-Behomoth
-Murder Dolls
-Disturbed
-Dir En Grey
-Metallica :)
-System of the down
-Nickeblack(niewiem czy tu pasuje ale co tam ^^)
-Hunter(polski wykonawca) nie jakieś wypociny z komputera
-Gazette( nie ma wiele takich kawałków ale się nadaje)
jak ktoś takowej muzyki nie słucha to nie nic na siłe :>
Savierus
18-07-2008, 18:50
po pierwsze poradnik beznadziejny, opisujesz co miec by przezyc nockę
a nie co robic by przezyc ja grajac w tibie , wedlug mnie expic, ale nie non stop na tym samym, zmieniac expionki co 1 lub 2 godziny, ale bron boze stac po depo i na*******ac runki (czy gdzie kolwiek indziej), wtedy nawet te twoje przepisy nie pomoga
Zbiq_ov_Astera
18-07-2008, 19:50
Widać, że jesteś nocnym jeźdzcem ;D Poradnik w porządku.
aff.. bez zadnych pierdol siedze nocki i nie placze ;x
Savierus
19-07-2008, 18:57
aff.. bez zadnych pierdol siedze nocki i nie placze ;x
poradnik jest dla tych płaczących :d
Gratuluję poradnika :D
Ale ja nigdy nie zarywałem nocki (i nie mam zamiaru zarywać) dla itemów lub lvla :P
Mike'Swordfighter
23-07-2008, 11:23
Spoko poradnik B) Przyda sie na jutro :p
Magiik_Alon
23-07-2008, 22:29
Kiedyś przypadkowo przysnąłem na dragu, ale mam nadzieję, że twój poradnik następnym razem mi pomoże :)) Ja jednak wole grzańca kupowanego w sklepie gotowego do przygotowania :)) 8/10 :-)
Spellshare
29-07-2008, 20:22
No w końcu porządny poradnik "Jak zrobić nockę". Daje ci 10/10 za dodanie przepisów "wzmacniających" :D. Dziś nocka for you :P
@EDIT
sadkul robisz offtopic ! Skasuj swojego posta !
Pomimo, że gram już sporo nie korzystałam z żadnej z tych metod... hmmm... przetestuje w następnym tyg ^^ xD
Eluthiel_Tinuviel
31-07-2008, 19:19
Nie ma to jak spędzić w ten sposób nockę... byleby nie na Desert Dungeon ;-D Biała Owieczka mówi, że "ależ nie ma za co" ;-)
Żeby zawalać nockę dla grania? ;o Poczytajcie sobie co ludzie piszą na innych forach, jak zobaczyli ten poradnik:
http://www.silkroadonline.com.pl/forum/index.php?topic=24712
To nie mój temat, czytam to forum więc znalazłem ten temat.
Żeby zawalać nockę dla grania? ;o Poczytajcie sobie co ludzie piszą na innych forach, jak zobaczyli ten poradnik:
http://www.silkroadonline.com.pl/forum/index.php?topic=24712
To nie mój temat, czytam to forum więc znalazłem ten temat.
A czy ktoś Cię zmusza do tego? Jeśli nie chcę spać to powinien być to mój wybór. Niektórzy grają po nocach, inni zaś wstają o dziwnych porach by odeprzeć atak (w innej grze). Poza tym, poradnik ten może przydać się także w innych sytuacjach, gdy nie możemy iść spać.
Btw, na tamtym forum piszą bardzo inteligentni ludzie. Zwłaszcza ten, co wypowiadał się o lcd...
Dragones5
01-08-2008, 17:35
Ja tam z tego poradnika nie mysle korzystac na noc ale tak zeby sobie cos przegrysc to czemu nie... przeczytalem wszystkie wypowiedzi osob na tamtym forum i doszedlem do wniosku, ze kilku jest normalnych i nie traktuja ludzi co graja w tibie za ostatnich (@#!@). Ogolnie poradnik dobry ale nie na nocke tylko jako przepis na jedzenie.
encore474
11-08-2008, 00:37
ja juz nocke odbylem mi wystarczyl 1 bohenek chleba sok z cytryny :P:P:D:D
Ja tam sobie wolę rypnąć 2 kawy i serce jak dzwon :P chodzę jak zegarek w nocy :)
Gratuluję tego poradnika autorowi :P sporo się musiał namęczyć przy pisaniu go ... :D
Za dużo roboty. All będziesz robił kilka godzin, by pograć 4-5h wiecej.
Bardzo dobry poradnik 10/10
chyba dzisiaj zarwe nocke ;)
Sebciooo
19-08-2008, 18:24
Rox poradnik
Hehe niezły poradnik ale jak dla mnie to ja nie będę robił nocek bo w nocy śpie,a po drugie nie zabardzo moge grac w nocy :D.
Heh... właśnie czegoś takiego szukałem, ciekawe czu uda mi się nie przespać całej nocy :p
Swietna Robota ;)
DemonConqueror
03-10-2008, 21:12
No nie tak fajnego poradnika z poczuciem humoru już dawno nie czytałem. Poprostu chce się zrobić nocke.
Kaczan____
04-10-2008, 12:12
Spoko poradnik ; ]
ljankowiak17
04-10-2008, 12:18
Pięknie przygotowany poradniczek, czyste oraz przejrzyste informacje, zapewne poradnik ten pomoże wielu graczom, zarówno mnie też, pozdrawiam, oby tak dalej ;)
Fakt, rozpisane, cudów niewidów to od groma, sposoby na przekąski, żeby przetrwać nockę, heh...
Poradnik ładnie napisany, nic nie mam, ale mi się wydaje to na lekką przesadę. ;p
Nie wystarczy kawa + muzyka, ew. jakaś kanapka i coś do picia? ^^
davcio142
15-10-2008, 13:18
Zajebisty poradnik najbardziej podoba mi sie to cieple piwko ale przydal by sie tez od czasu do czasu jakis papierosek ;DD xDD heh poZdrO B) :p
Winter_Strike
15-10-2008, 14:56
świetny poradnik, chociaż ja potrzebuje coca-cole by taką nockę przeżyć :p
Drzejmas
12-11-2008, 15:18
uehue Nice ; D Grzaniec the best
soory za off topic
Ennyteria
17-11-2008, 08:27
Moim zdaniem zdrowy czlowiek nie pociagnie pijac w nocy cole, mleko z miodem, slodka kawe, redbulla itd...
Jak chcemy wytrzymac przynajmniej 10 h :cup: to nie mozna pic niczego z cukrem :) Na poczatku to pobudza mozg, ale po godzinie... bedziemy ospani jak... ;s
A pobudza pomidor - racja, i ser :) zolty ser.
Nie polecam jedzenia w nocy czego popadnie.
Zeby nie przemeczyc oczu zalozcie kolorowe skarpetki i czasem sobie na nie popatrzcie ;p zart
nigdy nie zarwalem nocy z powodu Tibii, ale poradnik mi sie podoba, a szczegolnie przepisy ... Jednak moim zdaniem najlepiej w ogole nie isc spac i miec cos pod reak do picia, czy cos lekkiego do zjedzenia i zajac sie expem, nie zwazajac na ochote snu - czas leci szybko
marasell
23-11-2008, 13:10
Hahaha jak przezyc nocke, ja zawsze wychodze zywy =) Fajny pomysl na poradnik :)
Swierkownica
24-11-2008, 19:52
Mam pare uwag. Sa to takie jak alkohol, sama napisalas ze szczegolnie dzieci i mlodziez uzywa komputera w prawie calosci do rozrywki. Wiec w tibie graja osoby do 18roku zycia (oczywiscie zdarzaja sie starsi ale jest ich malo [wiekszosc dzieci mysli ze jak powie ze ma 18 lat to moze klnac i robic co chce]) wiec niepotrzebnie jest napisane o grzancu, piwie, dodaniu alkoholu do jednego z przepisow posilku. alkohol wprowadza nas w sennosc i glupi tok rozumowania wiec ten pomysl to wedlug mnie ze sie tak wyraze debilizm. Natomiast cieplutkie mleczko z miodkiem i czosnkiem to idealny napoj, i co do przepisow to skoro w tibie graja mlode osoby to po co takie przepisy? pewnie prawie 100% graczy ktorzy zarwa nocke nie zrobi takiego czegos ;D wezmie pewnie jedzenie typu fast food lub cos slodkiego i tyle. Jednak poradnik chyba jedyny do tego tematu ;D wiec wielkie gratki ocena 4/5
19_Hero_64
24-11-2008, 20:43
Znakomity poradnik.Już w przyszłą sobote będe musiał się zaopatrzyć się w napoje i niezdrowe jedzenie. No cóż coraz więcej NooBqów na honerze skillać sie juz nieda, mam nadzieje że jedna noc wystarczy do wbicia 75 dista B)
Poradnik świetny ale...
"Grzaniec-lekkie , ciepłe piwko"
Piwo strasznie zamula ( usypia )...
Przerabianie go na grzeńce też nic nie zmieni wiec Grzańca nie polecam
Ale i tak 10/10 xD
Zajefajny poradnik chętnie skorzystam B)
w 1 sie nie zgadzam:
o 2 w nocy polacy nie grają ale za to grają brazole:p
Rafal_Dudek
09-12-2008, 17:34
rofl:D oryginalnie i w miarę użyteczne. Chociaż mi by się nie chciało tyle gotować po nocach. Kroma z serem i kakao :cup:
Majsterek.
16-12-2008, 16:40
No dobra ;D.
Jakies pomysly?
Boże macie problemy grasz cały dzień o 20 szykujesz picie i jakieś chipsy. I ciągniesz tak do 9 się kładziesz i spisz do 14 proste a nie jakieś kurw* poradniki...
bambuchamaker
30-12-2008, 03:25
z lekka żałosny sposób na nockę ... szczególnie to mleko !!!! Kto intelietny by pił mleko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :baby: nocek nie walą dzieci 4 letnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:glupek ::glupek::glupek::glupek::glupek::glupek::glupek:: glupek::glupek:
Żal mi tego poradnika !!! Bez Kawy nie ma nocki ;] a ze jestem palący to bez petów TYM bardziej !~!!!!!!~!!:evul:
-10 / 10
Maniek5171
30-12-2008, 03:26
Wtf?
Stary co to ma byc wystarczy syta kawa... i siedzisz cala noc
0Pyzdra0
30-12-2008, 20:48
Ile Przepisów xDd
Ja Jak Robie nOcki to mi własna wola wystarczy ale z przepisow skorzystam :D
A mnie jeden redbull daje kopa na jakieś 5 / 6 godzin... ale to może jestem dziwny?
@btw.
wiem, wiem, stare :>
Ziomalek'boss
22-01-2009, 21:07
A mnie jeden redbull daje kopa na jakieś 5 / 6 godzin... ale to może jestem dziwny?
mi właśnie po red bullu chce się spac :o (mówię serio)
Mój sposób robię sobie dzbanek herbaty , 5-6 kanapek (trza je zjeśc od razu) i co jakiś czas se piję herbatę która rozgrzewa organizm + dobrze smakuje + trochę orzeźwia (w końcu to nie napój energetyczny) Jak huncę to mi się spac nie chce ale czasami jak czekam na respa/manę/nie mam akurat nic do roboty to oglądam filmiki tibia cam tv ewentualnie jakieś smieszne filmiki na youtube.
Kasiek123321123
22-01-2009, 21:42
Ale mi to problem XD ja i bez tego na loozie do 5-6 wytrzymam. ;]
zawsze anime w nocy mi sie fajnie oglada bo net nie muli a wtedy do 4 minimum. :p tyle ze w dzien do 14 spie :D
Ładny ale mi się tam raczej nie przyda nie jestem jeszcze takim tibijczykiem :D Puszysty miś najlepszy 8o
Revirovy
31-01-2009, 14:21
Hehehe fajny temat ^^ Ale jak przeczytałem te przepisy i porady to jak dla mnie za dużo roboty i stara czasu :p Ja tam zawsze od lat na nocki zaopatruje się w parę Tiger-ów, czy tam Red Bull-i itp około 2-3L i do tego parę tylko kanapeczek z ZIMNĄ PROSTO Z LODÓWY WĘDLINKA :) to najlepiej orzeźwia no i w zimie jest dobrze co 2-3h wyjść na dwór czy balkon na 10 min :) Ja chodzę na balkon :p B) hehehe
Puszysty miś gniecie wszystko.
EnpeceThief
21-02-2009, 10:06
9,9/10 ;)
moim zdaniem jeszcze puścić se energiczną/głośną muzę w słuchawkach
Co do kwesti picia, to polecam PowerOna ( czy tam upa, mniejsza z tym, - grunt że z biedronki) daje ostrego kopa :P, po 2 butelkach nie spałem 3 dni ;) nawet dobry efekt, wiecie - z biedronki :]
maszter321
22-02-2009, 22:00
dajcie spookj z przepisami, jakies riki taki smaki majonez ze smalcem i jazda...poprostu nie idzcie spac siadacie na kompa i leiccie do ktorej chcecie...
Synthian
04-03-2009, 19:09
Mówisz to tego śmiesznego pirata "skip tutorial", chyba nie powinienem tego mówic ale z natury jestem pomocy :)
@Topic, poradnik fajny, ale słowa jak przeżyć nockę są zbyt brutalne :D
dzony9669
21-12-2011, 09:34
Próbowałem i nie ma szans.Mam za slabą głowe
Pierwszą nockę "zaliczyłem" około 4 lat temu, było ciężko oczy mnie bolały, teraz jestem przyzwyczajony,bo każdy weekend to nocka :P
Wszystko ok, tyle, że zamiast wstawać wieczorem, wstawałem z samego rana i kończyłem następnego dnia o tej samej porze. Sposoby jak najbardziej dobre i aktualne.
Moim sposobem na przetrwanie nocki to ciągłe picie Pepsi lub Coca-Cola :D.
heheh :D soogood;)B)
--- Messofi dodał 0 minut i 42 sekund później ---
Lepiej kupic kilka powerow, zeby nie marnowac czasu na EXP, i ogien xD?! haha :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.