PDA

Pokaż pełn± wersje : P¦ w Zakopanem nie odbędzie się?

Piastol93
24-01-2008, 10:32
Zawody Pucharu ¦wiata w skokach narciarskich w Zakopanem, jak i inne imprezy sportowe rozgrywane na terenie naszego kraju, stoj± pod poważnym znakiem zapytania. Prawdopodobnie dzisiaj prezydent Lech Kaczyński ogłosi żałobę narodow± po katastrofie wojskowego samolotu CASA koło Mirosławca w Zachodniopomorskiem, w której zginęło 20 osób.

Oznaczać to będzie odwołanie wszystkich zawodów sportowych na terenie naszego kraju. Podobnie było dwa lata temu po tragedii na Międzynarodowych Targach Katowickich, gdzie zawaliła się hala. Zginęło wtedy 65 osób.

Do tragedii doszło w sobotę, a niedzielne zawody w Zakopanem odbyły się, gdyż prezydent jeszcze nie ogłosił żałoby narodowej. Zawody rozegrano bez oprawy muzycznej i fajerwerków. Jednak organizatorzy deklarowali wtedy, że natychmiast przerw± konkurs, je¶li tylko zostanie ogłoszona żałoba narodowa. Tuż po jej ogłoszeniu ówczesny minister sportu Tomasz Lipiec zaapelował o odwołanie wszystkich imprez sportowych na terenie kraju.

Zródło z onet.pl :)

Chcialbym zaznaczyc ze w 2007 roku na polskich drogach zginelo 5563 osob,czyli ¶rednio 15 osób dziennie. Dlaczego codziennie nie była ogłaszana żałoba?
Moim zdaniem prezydentura Lecha Kaczynskiego to jedna wielka zaloba.

Davido16
24-01-2008, 10:41
Zgłosiło się 18 krajów i żal by było to wszystko odwołać.

Takie jest moje zdanie.

Piastol93
24-01-2008, 10:51
Ej no ale to byly zolnierzyki ^^

Andrealfus
24-01-2008, 11:16
rozumiem, zaloba ale ta impreza jest juz od dawna przygotowywana...
mozna ja zorganizowac bez muzyki, fajerwerkow etc. Ale zglosilo sie tylu chetnych az szkoda to odwolywac, tak jak autor pisze, dziennie ginie ok15 osob na drogach... dlaczego wtedy nie ma zaloby?

KrEmAs KAc
24-01-2008, 11:29
więcej pijaków zamarza ,ludzi tonie ,ginie na zawały serca,popełnia samobójstwa itp. a ten będzie mi tu żałobę robił ;(

spider-bialystok
24-01-2008, 11:43
Idiotyzm :)
Nic mnie nie obchodza ci ludzie, bo ich nie znalem.
Oczywiscie zaraz beda jakies pomoce od rzadu i prezydenta dla rodzin ofiar. W koncu trzeba sie pokazac w telewizji.

Andrealfus
24-01-2008, 12:17
no ba... wg. tego co podaje rmf.fm zaloba narodowa od dzisiaj 20:00 badz jutro 6:00... fajne, pojechal do zakopanego... znowu bilety sie marnuja

Parys
24-01-2008, 12:28
Zapraszam do tematu - Wydarzenia sportowe. Jak nie chce się Wam szukać:
http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450