zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Twój Knight!

SirAdasii
24-01-2008, 21:30
Jest wiele tematów gdzie użytkownicy pytają: gdzie expić, jakie wbić skille, jakie eq kupić dla knighta itp. W tym temacie chciałbym was zachęcić do opowiedzenia waszych przygód z knightem! Właśnie skończyłem przygodę pallem i chcę zrobić knighta lecz wcześniej chce się was zapytać jakie wy mieliście doświadczenie z najtami i czy chętnie byście je wymienili na inna profesje czy oceniacie tą postać wzorowo?

Barosa7
24-01-2008, 21:32
Knight jest moją ulubioną profą, granie nim bardzo wciąga, nigdy bym profy nie zmienił.

Martka
24-01-2008, 21:37
Mój pierwszy char, którym obecnie gram, to knight. Grałam wszystkimi profesjami, ale knightem gra mi się najlepiej. Mimo, że łatwo nim paść, tracąc bardzo dużo, to i tak nigdy nie zmienię profesji.

ShadowWooz
24-01-2008, 22:00
Knight jest supcio ale skillowanie troche nudne:( Ale ze skillami dobrymi jak sie pójdzie na jakiegoś dobrego potwora to fajna zabawa :D

Moja pierwsza postać też była Knightem i aktualnie gram jako Knight (inna postać) o to ona Sher Wooz :p

Snick
24-01-2008, 22:28
Pojim first profem był knight (to było ok. 2 lat temu). Później grałem wszystkimi profesjami. Ale powróciłem do knighta poniewarz jest najlepszy i najmilej sie nim expi. :)

Viscia
25-01-2008, 20:00
moja pierwsza profka byl druid pozniej mialem sorca i palla ale zadna profesja nie gralo mi sie tak jak knightem. kazdy powinien grac profesja taka jaka mu sie najbardziej podoba. knight jest bardzo dobra profesja ale tylko z lepszymi skillami i w miare dobrym eq.

Khenar
25-01-2008, 20:07
Jako jedyna profesja nie nudzi się tak jak druid, sorc czy palek. Na początku trzeba trochę posiedzieć żeby wbić te przyzwoite 75/75 ale później gra jest bardzo przyjemna ;)

Noriuss
25-01-2008, 21:19
Knight to najlepiej oceniana postać przez graczy,mówia że łatwo się nią gra na początku,ale na wyższych lvlach też wcale trudno nie jest..Ja teraz posiadam 45 knighta i gra się nim dobrze...

Mefisto93
26-01-2008, 18:51
Knight moim zdaniem jest najlepszy. Nawet jesli ktos nie lubi skillowac moze na nim spokojnie grac. Jednak ja wolalbym miec te skile nawet 65/65 bo wtedy wpadaja wieksze hity i ladniej to wyglada;] i jak mam wieksze skile to moge sie wybrac na cos lepszego...

Mefisto93
26-01-2008, 19:01
Knight moim zdaniem jest najlepszy. Nawet jesli ktos nie lubi skillowac moze na nim spokojnie grac. Jednak ja wolalbym miec te skile nawet 65/65 bo wtedy wpadaja wieksze hity i ladniej to wyglada;] i jak mam wieksze skile to moge sie wybrac na cos lepszego...

Lynx
26-01-2008, 19:43
knajtem najłatwiej sie botuje :P
ja mam 53 ek 100% boted 79/78 zrobiony w 25 dni :P

LexZiom
29-01-2008, 19:43
Najlepszy knight i tyle to była tez moja pierwsza profa a pozniej zoabczylem druida i bylo do kitu teraz gram knightem i jest bosko tylko najgorsze te skillowanie ale to przejdzie jak ktos nie lubi skillowac np na 15 lvl skile 50/50 to moze wczesniej sie wybrac na expienie a skille same wpadna.Jednym slowem KNIGHT RZADZI!!!!!!!! KTO TAK SADZI:P:P:p

RET0R
29-01-2008, 20:12
Mam 4 chary na Uniterze, każdy inna profesja i zdecydowanie stwierdzam, że Knighci są najlepsi. Nie jest prawdą to, że gra się nimi najłatwiej, bo na samym początku jest najtrudniej. Knight ze skilami 60/60 i lvl 20 "robi się" tyle czasu co ok. 35 sorc 28mlvl ( zakładając, że bez przerwy expi ) a wszystko co zarobi musi wydać na EQ. Na levelu 60 ze skilami 80/80 knight to czołg a expi się nim najlepiej.

Don_Kustosz
29-01-2008, 20:25

gdzie nim bociles ? ; *** skillowanie itp.; **

kijwieco
29-01-2008, 20:36
Knight jest the best. Sam mam knighta 29lvl skile 61+. Nie wiem gdzie expic (FACC). Nrazie expie na mummy quest zabijam te beho i mumie i wrcam sie i zabijam tam 3 slimy i 2 beho i znowu spowrotem. Ale mi slabo lvl idzie ;// Pomozcie plsss :P

kijwieco
29-01-2008, 20:39
Jak sie nazywa ten bot i skad go sciagnac? :D

kijwieco
29-01-2008, 21:01
Mam zepsutego kompa napisze cos na gg i mi sie zawiesz albo wylacza. Bd mial naprawionego jutro albo pojutrze ;// ale zapisze na kartce numer i sie odezwe jak all ok bedzie ;]]]

Taifin
29-01-2008, 21:21
Witam,

IMHO jak temat nazywałby się Twój Paladin , wszyscy pisaliby tu jaki to paly jest super , fajny , extra i w ogóle geh , natomiast sorc,drut i kina sux , są 0 (zero) null. Każdy gra takąprofesjąjakąlubi i kązdemu inna nudzi się szybciej/wolniej. Knight na wyższym lvl to przeważnie blocker (ale nei zawsze) , taki knight żeby zranić demona musi mieć skilla conajmniej 95 i porządną broń.

rzasior
29-01-2008, 23:08
Witam,

IMHO jak temat nazywałby się Twój Paladin , wszyscy pisaliby tu jaki to paly jest super , fajny , extra i w ogóle geh , natomiast sorc,drut i kina sux , są 0 (zero) null. Każdy gra takąprofesjąjakąlubi i kązdemu inna nudzi się szybciej/wolniej. Knight na wyższym lvl to przeważnie blocker (ale nei zawsze) , taki knight żeby zranić demona musi mieć skilla conajmniej 95 i porządną broń.

a sorcerer i druid muszą mieć przynajmniej 2 bp SD, UHy itp.. Palek musi mieć trochę power boltów, czy podobnych "lotek", ale bez UH sie nie obejdzie, a knight - same UHy mu wystarczą,

@topic: ja mam skille 50/50 moim 12 knightem, i mam do was pytanie- ile czasu mi zajmie wbicie 75/75 skilla. Chcę jak najszybciej go wbic, ponieważ chcę mieć już spokój przynajmniej do 40 lvla. Ile czasu mi to zajmie??

Don_Kustosz
29-01-2008, 23:40
zalezy ile czasu bedziesz poswiecac na gre :) 2 tygodnie-3 miechy :) sla sadze ze miech-poltora powinno ci to zajac :)

kijwieco
30-01-2008, 08:24
zalezy ile czasu bedziesz poswiecac na gre :) 2 tygodnie-3 miechy :) sla sadze ze miech-poltora powinno ci to zajac :)

LOOOL... Mi skill z 64 na 65 szedl na slimach 4.5h. wiec ja jade 3 skille dziennie bo robie 80 ( 30lvl) :P:P:P

Loozem 1 skill dziennie wiec policz sobie. No chyba ze masz wiecej czasu no w sumie teraz szybko ci beda szly wiec wyrobisz sie w niecale 2 tygodnie

Don_Kustosz
30-01-2008, 11:07
wiesz ze pozniej skille ida po 20h ?
od 70 skilla zaczyna sie robic po 12h :) więc życze powodzenia :P

drut14
30-01-2008, 17:22
Knight swietna profa jak na mnie najlepsza i za nic w swiecie bym jej nie zmienil

kijwieco
30-01-2008, 18:41
wiesz ze pozniej skille ida po 20h ?
od 70 skilla zaczyna sie robic po 12h :) więc życze powodzenia :P

Hmmm... Moze i ida ale i tak robie skille przynajmniej 75+ i prawie 31 lvl juz mam xD
Pozdro
PS. Musze miec te skille 75+ bo kupuje pacca na 40lvlu :P I beda dragi albo cocs z czego duzo hajsu leci :PP

Ubanek
30-01-2008, 19:02
Moja pierwsza profesja to knight bylo to tak 5 lat temu,zaczelem nim grac bo koledzy poradzili,ale jeszcze durzo o tibi niewiedzialem i mialem cienkie skile,wiec zaczelem grac kim innym.Gralem palem jeszcze niedawno,dalej bym gral,ale przez tego updayda przestalem bo ma mniejszy zasieg.I tak zaczelem grac knightem.Caly czas nim skilowalem i zreszta dalej skiluje,na 15 lvlu mialem skile 50/50,caly lvl od 8 lvlu sam sie wbil przy skilowaniu.Jak do tad wbilem tylko 2 lvle zeby zrobic desert qesta od 20 lvlu a potem znowu skilowalem caly czas.Teraz mi sie najlepiej nim gra niz innymi profesjami.Polecam,ale jesli ktos nielubi durzo skilowac to lepiej zrobic sobie inna profesje niz knight,bo knightem z malymi skilami durzo niezdzialasz.

Don_Kustosz
31-01-2008, 11:27
Hmmm... Moze i ida ale i tak robie skille przynajmniej 75+ i prawie 31 lvl juz mam xD
Pozdro
PS. Musze miec te skille 75+ bo kupuje pacca na 40lvlu :P I beda dragi albo cocs z czego duzo hajsu leci :PP

Nie żebym coś mówił ale ja polecam na 40 lvl mieć 84/84 żeby sobie później dać spokój ze skillowaniem :) bo tak zrobisz 75/75 na 40 lvl i na 60 lvl bedziesz musiał dobijać 80/80 :/

Boss'iarz
01-02-2008, 22:58
Moja pierwsza profesja to knight bylo to tak 5 lat temu,zaczelem nim grac bo koledzy poradzili,ale jeszcze durzo o tibi niewiedzialem i mialem cienkie skile,wiec zaczelem grac kim innym.Gralem palem jeszcze niedawno,dalej bym gral,ale przez tego updayda przestalem bo ma mniejszy zasieg.I tak zaczelem grac knightem.Caly czas nim skilowalem i zreszta dalej skiluje,na 15 lvlu mialem skile 50/50,caly lvl od 8 lvlu sam sie wbil przy skilowaniu.Jak do tad wbilem tylko 2 lvle zeby zrobic desert qesta od 20 lvlu a potem znowu skilowalem caly czas.Teraz mi sie najlepiej nim gra niz innymi profesjami.Polecam,ale jesli ktos nielubi durzo skilowac to lepiej zrobic sobie inna profesje niz knight,bo knightem z malymi skilami durzo niezdzialasz.

:) kolego jak co to pisze się "dużo", "ciękie" oraz "update"

Po zobaczeniu 1 strony postanowiłem zrobić knighta... chociarz miałem wątpliwości czy nie wybrać sorca (summony) ale cóż zrobiłem sobie najta i mam narazie 12 lvl 3 mlvl i skille 50/50. Mam również 28 druida na tym świecie i tak sobie myśle, że knight jednak to dobra profesja, ponieważ summony nie mogą up / down, dużo many idzie jak walisz z różdzki chociarz by z terra rod'u... dość lipnie się gra, ale odczucia do palladyna mam dobre, dużo szybciej (mało skillowałem) wbiłem 67 distancu, a knightem trenie już chwile i tylko 50... no ale coż jeśli bym miał wybierać z postaci to jednak palladin / knight (z wiekszym przychyleniem na palladyna)

pozdrawiam

Don_Kustosz
02-02-2008, 00:11
:) kolego jak co to pisze się "dużo", "ciękie" oraz "update"

pozdrawiam

zasmuce cie ;<
pisze sie cienki ;p
jak mowisz do kogos ?
cięas czy cienias ?
Pozdrawiam \o/

Lynx
02-02-2008, 00:13
Don~
na początku swampy potem dworki potem banuta /barby :p
na swampach z knife a potem pare skili na slimie,
tak blackd,

Don_Kustosz
02-02-2008, 11:22
Don~
na początku swampy potem dworki potem banuta /barby :p

a gdzie skillowales ? :]
bo to mnie ciekawi ;)
BlackD ?

kijwieco
02-02-2008, 20:45
Hmmmm.. nie mam cierpliwosci zeby robic takie skille no ale jak bedzie lektura albo duzo nauki to tak ;] Ale co chwile bede musial lookac. No nie wiem moze sciagne bocika^^ to skille wejda fast :)

Boss'iarz
04-02-2008, 20:35
mam skille 52 / 52 (12 lvl) + p set i serpent sword, gdize moge trenić tak, aby nie wymieniać potworka co minute (patrz not: dwarf, not rot, not troll, not noob)?

Don_Kustosz
04-02-2008, 20:38
mozesz isc na minotaury <senja,mino tower?>
polecam

Boss'iarz
04-02-2008, 20:39
a mógłbyś jakies screeny? + taktyka jak sie najlepiej ustawić w jakim miejscu?

Niepozorny
04-02-2008, 20:40

potwierdzam !

3 miechy - 135+ ek 93/75 (roxrox)

poprostu lubie knajta ;)

Don_Kustosz
04-02-2008, 21:34
a mógłbyś jakies screeny? + taktyka jak sie najlepiej ustawić w jakim miejscu?

Hmm malo znam takie miejsce jak Senja (powiem inaczej-nigdy tam nie bylem;)) ale najlepiej zebys sie ustawil tak aby bily ciebie dwa mino (najlepiej w rogu sciany i zaslonic parcelem jedno miejsce)
powiem tak-bij z knife/sickle/cowbar na max defie albo balanced jezeli bijesz zbyt slabo (oczywiscie nie czekaj az cie mino zjedzie do polowy hp i dopiero exura tylko ciagle staraj uzywac sie exury) to tyle ;]

Dwarwen
05-02-2008, 20:49
rzasior-ile czasu mi zajmie wbicie 75/75 skilla. Chcę jak najszybciej go wbic, ponieważ chcę mieć już spokój przynajmniej do 40 lvla. Ile czasu mi to zajmie??

Tu masz ładny poradnik odnośnie trenowania knightem. Jest także podany czas na skill http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102.

PS. Sorry ale nie umiem cytować ;(. Bylby ktoś taki miły i napisał na PW jak to sie robi?? Byłbym wdzięczny. (jestem na tym forum nowy)

kijwieco
05-02-2008, 20:58
o.0 :P
No widzisz kto cos napisal... w prawym dolnym rogu wypowiedzi ... jest napis cytuj, kliknij i pisz :P