PDA

Pokaż pełną wersje : Shielding

virrus
28-01-2008, 23:23
Witam. Nie wiem czy to tu umieścić no ale... No więc tak(od więc nie zaczynamy zdania, więc...): Pytanie bardziej teoretyczne:
Czy jeżeli Sorcerer/Druid będzie miał taki sam Shielding co Knight (załóżmy, że... 50 :p ) i EQ te same (z bronią włącznie) to Sorc/Drud będzie tak samo odpierać ataki od potworów/graczy?
A drugie to: Czy jest różnica pomiędzy Full Attack a Full Def. w przypadku, gdzie jesteśmy Sorcem/Druidem ?

Z góry - thx :)

Donpeyot
28-01-2008, 23:30
1. pytanie: tak samo - czyli żeby było bardziej praktycznie - sorc z shieldem 20 będzie obrywał tyle co knight z shieldem 20 przy takim samym eq.
2. pytanie - tak, zmienia się więcej obrywasz i więcej bijesz na full atc. Np. zanim zabijesz rota z warhammera sorcem na full def to prędzej ten rot umrze ze starości, a na full atack da się tak nawet expić (tzn dawno temu sorce tak expili).

@down: a no jeśli chodzi o różdżkę to się nie zmienia, czyli jak radzi Dagus magiem chodzić non-stop full def.

virrus
28-01-2008, 23:32
2. pytanie - tak, zmienia się więcej obrywasz i więcej bijesz na full atc. Np. zanim zabijesz rota z warhammera sorcem na full def to prędzej ten rot umrze ze starości, a na full atack da się tak nawet expić (tzn dawno temu sorce tak expili).

Ale mi bardziej chodziło o różczke... bo jakoś zmian przy Full Atack i Full Def. nie zauważyłem...

PS. Nice avatar choc mine lepszy :p

Dagus
28-01-2008, 23:33
Zgadza się. Jednak nie łudziłbym się na ten shielding 50 :p Obrażenia od różdzki są takie same nie zależnie od Full Def/Full Atk więc co szkodzi bić wszystko na Full Defie. Nie zaszkodzi a tylko pomoże.

virrus
28-01-2008, 23:44
Zgadza się. Jednak nie łudziłbym się na ten shielding 50 :p Obrażenia od różdzki są takie same nie zależnie od Full Def/Full Atk więc co szkodzi bić wszystko na Full Defie. Nie zaszkodzi a tylko pomoże.

Nie, nie, luz... ja i tak pal :p
Dobra wielki thx obu panom - temat do zamknięcia... bynajmniej tak mi się wydaje :p