Pokaż pełną wersje : Sorc czy pal?
Witam.Pytanie: Kim grać? Do wyboru: Char z lewej, czyli:
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 15
Skille: 48/37
Poziom mag.: 4
Czy sorc:
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 22
Skille: 22mlvl
Poziom mag.: 22mlvl
EQ: Devil helmet,Plate Armor, Knight Legs, Bootsy, Dragon Shield oraz (Cross)Bow/WoD
Tylko żeby nie było waste...
Deaf Scream
29-01-2008, 00:46
hmmm chyba nie dokonca rozumiesz pojęcie waste;)
ale skoro odrazu zakładasz ze nie chcesz waste wez palka.. ogólnie taniej nim sie expi niz sorcem, wiec powinienes byc zadowolony.
Mhm, moim zdaniem powinienes wybrac palka ale prosze doskiluj te 60/45 chociarz :p sorkiem zeby expic trzeba spalac duuzo many z czym sie wiaze zuzycie mana potionow a co za tym idzie - wieksze koszty expienia. A spojz na to ze strony palka do 20 lvla lazisz ze spirami, hity ladne pakujesz (nawet do 150 NA TURE :baby: ) wiec o wiele wyzszy dmg niz sorckiem, oczywiscie ze strony leczenia mocno odstaje od profesji magicznych z uwagi na wiele nizszy magic lvl ale to nie bedzie Ci tak przeszkadzac. Palkiem od 20 lvla mozesz zaczac uzywac r spirow (royal spears dla newbie) ktore maja 35 atk 8o i swietnie nadaja sie na hunty. Sorc to w podsumowaniu duze waste, male hity (facc sie klania), duzo czasu spedzanego na p*****ie mlvla co NAPRAWDE wnerwia (okolice 40 magic) i oczywiscie nie ma to jak to hp (5 na lvl -.- ). Mozna powiedziec, Palladinio rox ^^
Podsumowujac Palladynem na pewno wiecej zarobisz chociarz skilowanie moze byc uciazliwe, lecz na pewno Ci sie to zwroci na huntach, a te hity po 150 to naprawde sie swietnie na to patrzy (w dragi wchodza jak w maslo) :cup:
Ogolnie: Bierz palla ^^
Pzdr.
hmmm chyba nie dokonca rozumiesz pojęcie waste;)
ale skoro odrazu zakładasz ze nie chcesz waste wez palka.. ogólnie taniej nim sie expi niz sorcem, wiec powinienes byc zadowolony.
Otóż wiedz, że wiem ;). Dzięki obu panom - biorę pala.
Undeadzik
08-02-2008, 18:38
no przykro mi zle wybrales (wg. mnie) sorc roKS 8o
Sorc ma moze na poczatku mniejsze hity od palla a potem co ? biedny pallus wali po 400 na 100lvl a sorc z RaNGe Of The skieS po 600+
sorcem mniejsze waste niz pallem !!! :cup:
w ogole na 60+lvl sorc ma juz duzo wiekze hity niz pall :p
Cacciatore
08-02-2008, 19:24
@up
I duuzo wieksze waste, mf schodza jak woda.
JustaNoob
08-02-2008, 19:33
no przykro mi zle wybrales (wg. mnie) sorc roKS 8o
Sorc ma moze na poczatku mniejsze hity od palla a potem co ? biedny pallus wali po 400 na 100lvl a sorc z RaNGe Of The skieS po 600+
sorcem mniejsze waste niz pallem !!! :cup:
w ogole na 60+lvl sorc ma juz duzo wiekze hity niz pall :p
Jeżeli nie grałeś nigdy sorcererem lub miałeś co najwyżej nim 20 lvl to plx nie mów nic o tym kto ma większe waste
po za tym co ty porównujesz UE do walenia z ASów lub z PB
to tak jak byś porównał knighta na 300 lvlu, że bije z fista po 10, a rookslayera na 1 lvlu z mace bije po 15+
Knight 300 sux co nie?
Weź wy*******aj i zamknij za sobą drzwi plx
oczywiście, że palek jebać sorka, którym się gówno, a nie zarabia i w dodatku wszędzie trzeba się bać o deda, bo jest się na combo od potworka ... pfff
pal rox _/
chyba, że bocić to lepiej knightem :]
ZonaRomana
08-02-2008, 19:49
Mhm, moim zdaniem powinienes wybrac palka ale prosze doskiluj te 60/45 chociarz :p sorkiem zeby expic trzeba spalac duuzo many z czym sie wiaze zuzycie mana potionow a co za tym idzie - wieksze koszty expienia. A spojz na to ze strony palka do 20 lvla lazisz ze spirami, hity ladne pakujesz (nawet do 150 NA TURE :baby: ) wiec o wiele wyzszy dmg niz sorckiem, oczywiscie ze strony leczenia mocno odstaje od profesji magicznych z uwagi na wiele nizszy magic lvl ale to nie bedzie Ci tak przeszkadzac. Palkiem od 20 lvla mozesz zaczac uzywac r spirow (royal spears dla newbie) ktore maja 35 atk 8o i swietnie nadaja sie na hunty. Sorc to w podsumowaniu duze waste, male hity (facc sie klania), duzo czasu spedzanego na p*****ie mlvla co NAPRAWDE wnerwia (okolice 40 magic) i oczywiscie nie ma to jak to hp (5 na lvl -.- ). Mozna powiedziec, Palladinio rox ^^
Podsumowujac Palladynem na pewno wiecej zarobisz chociarz skilowanie moze byc uciazliwe, lecz na pewno Ci sie to zwroci na huntach, a te hity po 150 to naprawde sie swietnie na to patrzy (w dragi wchodza jak w maslo) :cup:
Ogolnie: Bierz palla ^^
Pzdr.
Zamknij ryj kurwa pojebie naucz sie pisać po Polsku !!
Undeadzik
08-02-2008, 19:51
@up2
Look for twoj nic na forum i avatar :(
Takj to jest jak sie chara na allegro kupuje...:baby:
Mialem kiedys 113lvl sorca dla twojej wiadomosci B)
Knight na 300vl wali wiecej niz 10 z fista 8o
porownoje sorca i paladyna zakladajac ze maja taki sam lvl :D
Wypier***** to do ciebie mowia w domu (o ile nie mieszkasz w smietniku)
Ps:
twoj nick na forum mnie dobija 8o8o8o
Najlepiej trenuj tego i tego bo nigdy niewiadomo co przyniesie update:D
@topic
pallem mniejszy waste
Undeadzik
10-02-2008, 11:14
SORCEM MNIEJSZE WASTE CHYBA ZE JESTES NAPALONY NA EXP I NA CYCE KUPUJESZ 20bp of mp :D
Undeadzik, zamknij się już, sorca może i miałeś, ale nie 113, tylko 13.
@down: czytać umiem, ale jeśli myślisz, że poza rówieśnikami z piaskownicy kogoś na to nabierzesz, to jesteś w błędzie.
Undeadzik
10-02-2008, 11:43
@up
sam sie zamknij mialem 113 jak nie umiesz czytac
ZonaRomana
10-02-2008, 14:15
@up
sam sie zamknij mialem 113 jak nie umiesz czytac
Watpie czy miales teog 113 sorca... Bo Twoj podpis pod Avatarem jest zalosny. Szukam gildi menera msg... ;|
Geanezis
11-02-2008, 00:45
Ja na twoim miejscu wybrałbym sorca z wielu powodów.
1.Strzały bądz bolty są droge.
2.Pall'a nieustanie trzeba trenować ,a kamienie i speary znikają.
3.Widać ,żę masz marne skille.
4.Sorckiem łatwiej się gra i na niskim levelu mało wydaje ponieważ wand bp hmm i eksp ma bardzo dobry.
5.Palladyn na małym levelu dużo strzał bądz bolt'ow które kosztują dużo i praktycznie się nie zwraca chyba ,że LootBag rozpatrz + i - Obu profesji i zdecyduj się na własny intelekt ,ale dużo praktyczniejszy byłby ten Sork taniej by ci wyszło.
Wymień Devil Helmet na Crown Helmet dużo lżejszy i zbieraj na Blue Robe.
Pozdrawiam
Anakin555
12-02-2008, 16:24
Sam mam podobny problem tyle że z palem i drutem -.-
Druid wali z rozdzki, a pal ze spearow
Druid musi ćwiczyć tylko magic, a Pal Dyst i shielding
Druid może mieć większe waste, a paladyn speary i food
Druid przy wyzszym lvl-u ma 2 żywioły(lód i ziemia), a pal świętość(wymiata bo większość podatna na nią)
Druid/Sorc muszą martwić się o mane (bo zastępuje im życie i mane do walki)
Tak podobnie jest z Sorcem i palem
@up2
Look for twoj nic na forum i avatar :(
Takj to jest jak sie chara na allegro kupuje...:baby:
Mialem kiedys 113lvl sorca dla twojej wiadomosci B)
Knight na 300vl wali wiecej niz 10 z fista 8o
porownoje sorca i paladyna zakladajac ze maja taki sam lvl :D
Wypier***** to do ciebie mowia w domu (o ile nie mieszkasz w smietniku)
Ps:
twoj nick na forum mnie dobija 8o8o8o
Dwie jedynki Ci sie wcisnely nie w te miejsca... edytuj posta. pallek cisnie po 400 z pb, co 1 hit kosztuje go 6 gp, zas srocer musi zuzyc 1200 many. Róznica? Drzwi na lewo noobq(trollu?).btw. Bardziej Ciebie bym podejzewal o kupno chara na allegro niz uzytkownika JustaNoob. Jak bedziesz mial wolny czas to moze wejdz na wikipedie i ptrzecytaj ze 100x co to ironia/sarkazm i dopiero wtedy wejdz na forum ok? Albo w ogole nie wchodz, bo mi cisnienie podnosisz napq ;<
@edit
Jezeli nie masz zielonego pojecia co to jest manga/anime to nie wypowiadaj sie na jego temat. (tak, jestem pewien ze nie wiesz chociaz by jednej rzeczy na ten temat). Myslalem, ze krytycy musza sie na czyms znac, a dopiero pozniej wypowiadac sie na dany temat. odnosnie twoich "inteligetnych" blozgow. Takimi tekstami to mozesz sie do swoich kolegow zwracac (o ile takich posiadasz, musza miec niezla cierpliwosc :<) a nie na publicznym forum. HiNoobYesBye.
@Topic
Palldyn mniejsze waste. 50~ lv i juz na d-lair :d.
Paladyn owszem mniejsze waste , ale widok potęgi Sorka jest o wiele zachwycający niż widok jakiegoś Robin Huda:elf:
Pomyśl na 100+ levelu uderzasz z UE i wszystko ginie oczywiście sorkiem <piękny widok potęgi>
A takim palem niedość że z Assainków to jeszcze marnie -.-
SORK to potęga:mag:
http://wiki.hunted.pl/wiki/Najlepsza_Profesja
Zobacz stronka jest o wszystkich profesjach. Pisze tam jakie mają wady i zalety.
ZonaRomana
12-02-2008, 23:10
Paladyn owszem mniejsze waste , ale widok potęgi Sorka jest o wiele zachwycający niż widok jakiegoś Robin Huda:elf:
Pomyśl na 100+ levelu uderzasz z UE i wszystko ginie oczywiście sorkiem <piękny widok potęgi>
A takim palem niedość że z Assainków to jeszcze marnie -.-
SORK to potęga:mag:
Co padnie od 100lvla sorca na jedno ue?
Palem z Ass Starsów marnie? Nie powiedziałbym.
Undeadzik
14-02-2008, 00:15
@up
"pallem z assassow marnie nie powiedzial bym"
ja bym powiedzial 8o
wg. mnie profesne od najleprzej do najgorszej Sorc> Drut> Pall> Knight
btw. mialem kiedys 113sorca prosze nie pajacowac jak ktos nie wierzy .....sorc zostal shakowany :( (i chyba zrokowany) nicku juz nie pamietam bo byl to nick taki.....(no taki co "sie sam wybiera" nie wiem jak to sie nazywa :p)
@up
hahaha mowisz że miałes sorca 113 lvl i nicku nie pamietasz...zakładajac ze patrzyles na ten nic jakis rok czasu i nie zapamietales to masz zajebista inteligencje i bystrość umyslu...a co do sam sie wybiera to zapewne chodzi ci o "suggest name". Moja diagnoza: kupiles na allegro...passy przyszly wieczorem...zrobiles UE pod dp...zonanizowales sie i mama zawolala : "synku siusiu na kupke i spać" - rano sie budzisz probojesz sie zalogowac i dupa...poprzedni wlasciciel skorzystał z reca xD
@topic
Paladyn - imho najlepsza profka jak narazie- prywatne przemyslenia co do kosztow expa/wydajnośc
Sorca - kup sobie taczke na manasy bo to idzie jak woda w kiblu
i jak mi ktos powie ze sorc ma pro evul SD i UE to a pall gowniate "a starsy" to dostanie w ryj.
knight-kuba
16-02-2008, 12:21
@up right
sorc na 60lvl+ musi miec pacca a palek niekoniecznie (juz zaoszczedzacie 90zl)
sork moze bije spore hity ale ile za nie placi? ue 1200many? sd 5k za bp?
a taki pal as a 100gp?
znow pallek expi znacznie taniej np na cycach nie traci nic (jesli umie gac, nie liczac rs a przy 65+skil nie lamia sie za czesto)
znow palek moze wczesniej zaczac huncic lepsze potworki..
a sorc stopniowo (lecz i tak w miare szybko)
Undeadzik
16-02-2008, 12:29
@up
ue 650many mamy tibie 8.1 dla twojej wiadomosci moze za nie placi ale przynajmniej umie a pall nawet placac nie bedzie mial takich hitow
@up2
chyba miales zle dziecinstwo....
KatsuKnight
16-02-2008, 12:38
Ja na twoim miejscu wybrałbym sorca z wielu powodów.
1.Strzały bądz bolty są droge.
2.Pall'a nieustanie trzeba trenować ,a kamienie i speary znikają.
3.Widać ,żę masz marne skille.
4.Sorckiem łatwiej się gra i na niskim levelu mało wydaje ponieważ wand bp hmm i eksp ma bardzo dobry.
5.Palladyn na małym levelu dużo strzał bądz bolt'ow które kosztują dużo i praktycznie się nie zwraca chyba ,że LootBag rozpatrz + i - Obu profesji i zdecyduj się na własny intelekt ,ale dużo praktyczniejszy byłby ten Sork taniej by ci wyszło.
Wymień Devil Helmet na Crown Helmet dużo lżejszy i zbieraj na Blue Robe.
Pozdrawiam
Jak to przeczytałem mało nie klękłem ze śmiechu... Koleś grałeś pallem kiedyś?? Chyba nie.
Ad1. Strzały i bolty są drogie... łoś palek sam sobie może je robic
Ad2. Wiesz na ile starcza 100 small stonow?? CHYBA NIE... A po drugie przy expie szybko wpada dist..
Ad3. Z tym się zgodze... Ale znam osoby co do 30 lvla maja 60 idst bo nie skillowali a fajnie sie im gra
Ad4. Palem się szybciej skilluje, przykładowo jesteś z spirkami i shieldem na cycach i ja palkiem mam 50+ shielda ty moze 19 kto szybciej padnie jak się Rozłączy....
Ad5. SIE NIE ZWRACA ;O Palek spoko na 70-80 lvlu expi sobie na Hero a tam zaj*bisty loot i kasa...
Amunicje sobie sam robi ;p A teraz po Upie bron mu nie spada tylko czasem znika a sorc co?? Na 20 lvlu palkiem ładuje po 150 a ty sorcem max 60 ;p Kto ma wieksze waste
Undeadzik
16-02-2008, 13:07
mam 30lvl sorcem teraz i jeszcze NIGDY nie mialem zadnego waste nie kupowalem nigdy mana potionow i nic! a jakos mi sie dobrze gra....
KatsuKnight
16-02-2008, 13:21
@Undeadzik nie masz 30 sorca tylko 28.
Muwisz, że bez waste expisz... Ale palkiem bez waste na guardach od 15+ lvla można, a nie jak ty napewno bez WASTE do 28 lvla na waspach xD
@Undeadzik
masz 28 sorca i twierdzisz ze "expisz" nie uzywając potionów i nie masz waste...dobrze troche obliczeń :
zakładam ze uzywasz :
Wand of Cosmic Energy - 8 many na strzal przy regeneracji many 2 punkty co 3 sekundy.
wniosek:
12 sekund żeby oddac strzal który zadaje srednio 45 dmg. nie wiem na czym, expisz ale wymienie tu typowe imo potwory które bijesz najczesciej :
Rotworm - 65 hp - 2 twoje strzaly - czyli 24 sekundy na jednego
Carrion Worm - 145 hp - 4 strzały - 48 sekund
Minotaur - 100 hp - 3 strzaly - 36 sekund
Cyclop - 260 hp - 6 strzałow - 72 sekundy
Beholder - jak wyzej
Zakładając ze sie nie leczysz - bijesz wszytsko uciekajac lub lurujesz pojedynczo wnioskujemy dalej:
z lvl 28 - na 29 potrzebujesz 35200 expa :
rotworm: 35200/40expa * 24 sekundy = 5,866 godziny
Carrion worm: 35200/70 expa * 48 = 6,666 godziny
juz mi sie nie chce dalej ale sam widzisz co mowisz....tak wyglada twoj exp nie uzywająć cyt:"nie kupowalem nigdy mana potionow i nic!"
ale skoro ci sie dobrze tak gra to graj tak dalej bedzie szybszy resp na servie xD
a co do twojego blysku na 65 lvl przy pomocy "UE za 650 many" to powiedz mi gdzie bez waste moge tak expic...moze i jednorazowo zadasz duzy dmg ale kilka potworów w ktore zamierzasz uderzyc w miedzy czasie leja i ciebie....za sume wydana na potiony zeby wrocilo to 650 many pall kupi tyle amunicji ze stopniowa zada wiekszy dmg niz ty jednym hitem... i on na luzie a ty mozesz sie zwinac trzymajc stworki by zadac to "smiercionosne UE".
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.