PDA

Pokaż pełną wersje : Sorc czy pal?

virrus
29-01-2008, 00:24
Witam.Pytanie: Kim grać? Do wyboru: Char z lewej, czyli:
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 15
Skille: 48/37
Poziom mag.: 4

Czy sorc:
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 22
Skille: 22mlvl
Poziom mag.: 22mlvl

EQ: Devil helmet,Plate Armor, Knight Legs, Bootsy, Dragon Shield oraz (Cross)Bow/WoD

Tylko żeby nie było waste...

Deaf Scream
29-01-2008, 00:46
hmmm chyba nie dokonca rozumiesz pojęcie waste;)

ale skoro odrazu zakładasz ze nie chcesz waste wez palka.. ogólnie taniej nim sie expi niz sorcem, wiec powinienes byc zadowolony.

Frezev
29-01-2008, 01:39
Mhm, moim zdaniem powinienes wybrac palka ale prosze doskiluj te 60/45 chociarz :p sorkiem zeby expic trzeba spalac duuzo many z czym sie wiaze zuzycie mana potionow a co za tym idzie - wieksze koszty expienia. A spojz na to ze strony palka do 20 lvla lazisz ze spirami, hity ladne pakujesz (nawet do 150 NA TURE :baby: ) wiec o wiele wyzszy dmg niz sorckiem, oczywiscie ze strony leczenia mocno odstaje od profesji magicznych z uwagi na wiele nizszy magic lvl ale to nie bedzie Ci tak przeszkadzac. Palkiem od 20 lvla mozesz zaczac uzywac r spirow (royal spears dla newbie) ktore maja 35 atk 8o i swietnie nadaja sie na hunty. Sorc to w podsumowaniu duze waste, male hity (facc sie klania), duzo czasu spedzanego na p*****ie mlvla co NAPRAWDE wnerwia (okolice 40 magic) i oczywiscie nie ma to jak to hp (5 na lvl -.- ). Mozna powiedziec, Palladinio rox ^^

Podsumowujac Palladynem na pewno wiecej zarobisz chociarz skilowanie moze byc uciazliwe, lecz na pewno Ci sie to zwroci na huntach, a te hity po 150 to naprawde sie swietnie na to patrzy (w dragi wchodza jak w maslo) :cup:

Ogolnie: Bierz palla ^^

Pzdr.

virrus
29-01-2008, 16:30
hmmm chyba nie dokonca rozumiesz pojęcie waste;)

ale skoro odrazu zakładasz ze nie chcesz waste wez palka.. ogólnie taniej nim sie expi niz sorcem, wiec powinienes byc zadowolony.

Otóż wiedz, że wiem ;). Dzięki obu panom - biorę pala.

Undeadzik
08-02-2008, 18:38
no przykro mi zle wybrales (wg. mnie) sorc roKS 8o
Sorc ma moze na poczatku mniejsze hity od palla a potem co ? biedny pallus wali po 400 na 100lvl a sorc z RaNGe Of The skieS po 600+
sorcem mniejsze waste niz pallem !!! :cup:
w ogole na 60+lvl sorc ma juz duzo wiekze hity niz pall :p

Cacciatore
08-02-2008, 19:24
@up
I duuzo wieksze waste, mf schodza jak woda.

JustaNoob
08-02-2008, 19:33
no przykro mi zle wybrales (wg. mnie) sorc roKS 8o
Sorc ma moze na poczatku mniejsze hity od palla a potem co ? biedny pallus wali po 400 na 100lvl a sorc z RaNGe Of The skieS po 600+
sorcem mniejsze waste niz pallem !!! :cup:
w ogole na 60+lvl sorc ma juz duzo wiekze hity niz pall :p

Jeżeli nie grałeś nigdy sorcererem lub miałeś co najwyżej nim 20 lvl to plx nie mów nic o tym kto ma większe waste
po za tym co ty porównujesz UE do walenia z ASów lub z PB
to tak jak byś porównał knighta na 300 lvlu, że bije z fista po 10, a rookslayera na 1 lvlu z mace bije po 15+
Knight 300 sux co nie?
Weź wy*******aj i zamknij za sobą drzwi plx
oczywiście, że palek jebać sorka, którym się gówno, a nie zarabia i w dodatku wszędzie trzeba się bać o deda, bo jest się na combo od potworka ... pfff
pal rox _/
chyba, że bocić to lepiej knightem :]

ZonaRomana
08-02-2008, 19:49
Mhm, moim zdaniem powinienes wybrac palka ale prosze doskiluj te 60/45 chociarz :p sorkiem zeby expic trzeba spalac duuzo many z czym sie wiaze zuzycie mana potionow a co za tym idzie - wieksze koszty expienia. A spojz na to ze strony palka do 20 lvla lazisz ze spirami, hity ladne pakujesz (nawet do 150 NA TURE :baby: ) wiec o wiele wyzszy dmg niz sorckiem, oczywiscie ze strony leczenia mocno odstaje od profesji magicznych z uwagi na wiele nizszy magic lvl ale to nie bedzie Ci tak przeszkadzac. Palkiem od 20 lvla mozesz zaczac uzywac r spirow (royal spears dla newbie) ktore maja 35 atk 8o i swietnie nadaja sie na hunty. Sorc to w podsumowaniu duze waste, male hity (facc sie klania), duzo czasu spedzanego na p*****ie mlvla co NAPRAWDE wnerwia (okolice 40 magic) i oczywiscie nie ma to jak to hp (5 na lvl -.- ). Mozna powiedziec, Palladinio rox ^^

Podsumowujac Palladynem na pewno wiecej zarobisz chociarz skilowanie moze byc uciazliwe, lecz na pewno Ci sie to zwroci na huntach, a te hity po 150 to naprawde sie swietnie na to patrzy (w dragi wchodza jak w maslo) :cup:

Ogolnie: Bierz palla ^^

Pzdr.

Zamknij ryj kurwa pojebie naucz sie pisać po Polsku !!

Undeadzik
08-02-2008, 19:51
@up2

Look for twoj nic na forum i avatar :(
Takj to jest jak sie chara na allegro kupuje...:baby:
Mialem kiedys 113lvl sorca dla twojej wiadomosci B)
Knight na 300vl wali wiecej niz 10 z fista 8o
porownoje sorca i paladyna zakladajac ze maja taki sam lvl :D
Wypier***** to do ciebie mowia w domu (o ile nie mieszkasz w smietniku)

Ps:
twoj nick na forum mnie dobija 8o8o8o

Helodin
10-02-2008, 11:03
Najlepiej trenuj tego i tego bo nigdy niewiadomo co przyniesie update:D
@topic
pallem mniejszy waste

Undeadzik
10-02-2008, 11:14
SORCEM MNIEJSZE WASTE CHYBA ZE JESTES NAPALONY NA EXP I NA CYCE KUPUJESZ 20bp of mp :D

Lasooch
10-02-2008, 11:28
Undeadzik, zamknij się już, sorca może i miałeś, ale nie 113, tylko 13.

@down: czytać umiem, ale jeśli myślisz, że poza rówieśnikami z piaskownicy kogoś na to nabierzesz, to jesteś w błędzie.

Undeadzik
10-02-2008, 11:43
@up

sam sie zamknij mialem 113 jak nie umiesz czytac

ZonaRomana
10-02-2008, 14:15
@up

sam sie zamknij mialem 113 jak nie umiesz czytac

Watpie czy miales teog 113 sorca... Bo Twoj podpis pod Avatarem jest zalosny. Szukam gildi menera msg... ;|

Geanezis
11-02-2008, 00:45
Ja na twoim miejscu wybrałbym sorca z wielu powodów.
1.Strzały bądz bolty są droge.
2.Pall'a nieustanie trzeba trenować ,a kamienie i speary znikają.
3.Widać ,żę masz marne skille.
4.Sorckiem łatwiej się gra i na niskim levelu mało wydaje ponieważ wand bp hmm i eksp ma bardzo dobry.
5.Palladyn na małym levelu dużo strzał bądz bolt'ow które kosztują dużo i praktycznie się nie zwraca chyba ,że LootBag rozpatrz + i - Obu profesji i zdecyduj się na własny intelekt ,ale dużo praktyczniejszy byłby ten Sork taniej by ci wyszło.
Wymień Devil Helmet na Crown Helmet dużo lżejszy i zbieraj na Blue Robe.

Pozdrawiam

Anakin555
12-02-2008, 16:24
Sam mam podobny problem tyle że z palem i drutem -.-
Druid wali z rozdzki, a pal ze spearow
Druid musi ćwiczyć tylko magic, a Pal Dyst i shielding
Druid może mieć większe waste, a paladyn speary i food
Druid przy wyzszym lvl-u ma 2 żywioły(lód i ziemia), a pal świętość(wymiata bo większość podatna na nią)
Druid/Sorc muszą martwić się o mane (bo zastępuje im życie i mane do walki)

Tak podobnie jest z Sorcem i palem

Kimo36
12-02-2008, 16:37
@up2

Look for twoj nic na forum i avatar :(
Takj to jest jak sie chara na allegro kupuje...:baby:
Mialem kiedys 113lvl sorca dla twojej wiadomosci B)
Knight na 300vl wali wiecej niz 10 z fista 8o
porownoje sorca i paladyna zakladajac ze maja taki sam lvl :D
Wypier***** to do ciebie mowia w domu (o ile nie mieszkasz w smietniku)

Ps:
twoj nick na forum mnie dobija 8o8o8o

Dwie jedynki Ci sie wcisnely nie w te miejsca... edytuj posta. pallek cisnie po 400 z pb, co 1 hit kosztuje go 6 gp, zas srocer musi zuzyc 1200 many. Róznica? Drzwi na lewo noobq(trollu?).btw. Bardziej Ciebie bym podejzewal o kupno chara na allegro niz uzytkownika JustaNoob. Jak bedziesz mial wolny czas to moze wejdz na wikipedie i ptrzecytaj ze 100x co to ironia/sarkazm i dopiero wtedy wejdz na forum ok? Albo w ogole nie wchodz, bo mi cisnienie podnosisz napq ;<

@edit
Jezeli nie masz zielonego pojecia co to jest manga/anime to nie wypowiadaj sie na jego temat. (tak, jestem pewien ze nie wiesz chociaz by jednej rzeczy na ten temat). Myslalem, ze krytycy musza sie na czyms znac, a dopiero pozniej wypowiadac sie na dany temat. odnosnie twoich "inteligetnych" blozgow. Takimi tekstami to mozesz sie do swoich kolegow zwracac (o ile takich posiadasz, musza miec niezla cierpliwosc :<) a nie na publicznym forum. HiNoobYesBye.

@Topic
Palldyn mniejsze waste. 50~ lv i juz na d-lair :d.

Light-r
12-02-2008, 19:38
Paladyn owszem mniejsze waste , ale widok potęgi Sorka jest o wiele zachwycający niż widok jakiegoś Robin Huda:elf:

Pomyśl na 100+ levelu uderzasz z UE i wszystko ginie oczywiście sorkiem <piękny widok potęgi>
A takim palem niedość że z Assainków to jeszcze marnie -.-

SORK to potęga:mag:

adamel
12-02-2008, 20:29
http://wiki.hunted.pl/wiki/Najlepsza_Profesja

Zobacz stronka jest o wszystkich profesjach. Pisze tam jakie mają wady i zalety.

ZonaRomana
12-02-2008, 23:10
Paladyn owszem mniejsze waste , ale widok potęgi Sorka jest o wiele zachwycający niż widok jakiegoś Robin Huda:elf:

Pomyśl na 100+ levelu uderzasz z UE i wszystko ginie oczywiście sorkiem <piękny widok potęgi>
A takim palem niedość że z Assainków to jeszcze marnie -.-

SORK to potęga:mag:

Co padnie od 100lvla sorca na jedno ue?
Palem z Ass Starsów marnie? Nie powiedziałbym.

Undeadzik
14-02-2008, 00:15
@up

"pallem z assassow marnie nie powiedzial bym"
ja bym powiedzial 8o

wg. mnie profesne od najleprzej do najgorszej Sorc> Drut> Pall> Knight

btw. mialem kiedys 113sorca prosze nie pajacowac jak ktos nie wierzy .....sorc zostal shakowany :( (i chyba zrokowany) nicku juz nie pamietam bo byl to nick taki.....(no taki co "sie sam wybiera" nie wiem jak to sie nazywa :p)

Xelu
15-02-2008, 01:26
@up

hahaha mowisz że miałes sorca 113 lvl i nicku nie pamietasz...zakładajac ze patrzyles na ten nic jakis rok czasu i nie zapamietales to masz zajebista inteligencje i bystrość umyslu...a co do sam sie wybiera to zapewne chodzi ci o "suggest name". Moja diagnoza: kupiles na allegro...passy przyszly wieczorem...zrobiles UE pod dp...zonanizowales sie i mama zawolala : "synku siusiu na kupke i spać" - rano sie budzisz probojesz sie zalogowac i dupa...poprzedni wlasciciel skorzystał z reca xD

@topic

Paladyn - imho najlepsza profka jak narazie- prywatne przemyslenia co do kosztow expa/wydajnośc

Sorca - kup sobie taczke na manasy bo to idzie jak woda w kiblu

i jak mi ktos powie ze sorc ma pro evul SD i UE to a pall gowniate "a starsy" to dostanie w ryj.

knight-kuba
16-02-2008, 12:21
@up right
sorc na 60lvl+ musi miec pacca a palek niekoniecznie (juz zaoszczedzacie 90zl)
sork moze bije spore hity ale ile za nie placi? ue 1200many? sd 5k za bp?
a taki pal as a 100gp?
znow pallek expi znacznie taniej np na cycach nie traci nic (jesli umie gac, nie liczac rs a przy 65+skil nie lamia sie za czesto)
znow palek moze wczesniej zaczac huncic lepsze potworki..
a sorc stopniowo (lecz i tak w miare szybko)

Undeadzik
16-02-2008, 12:29
@up

ue 650many mamy tibie 8.1 dla twojej wiadomosci moze za nie placi ale przynajmniej umie a pall nawet placac nie bedzie mial takich hitow

@up2

chyba miales zle dziecinstwo....

KatsuKnight
16-02-2008, 12:38
Ja na twoim miejscu wybrałbym sorca z wielu powodów.
1.Strzały bądz bolty są droge.
2.Pall'a nieustanie trzeba trenować ,a kamienie i speary znikają.
3.Widać ,żę masz marne skille.
4.Sorckiem łatwiej się gra i na niskim levelu mało wydaje ponieważ wand bp hmm i eksp ma bardzo dobry.
5.Palladyn na małym levelu dużo strzał bądz bolt'ow które kosztują dużo i praktycznie się nie zwraca chyba ,że LootBag rozpatrz + i - Obu profesji i zdecyduj się na własny intelekt ,ale dużo praktyczniejszy byłby ten Sork taniej by ci wyszło.
Wymień Devil Helmet na Crown Helmet dużo lżejszy i zbieraj na Blue Robe.

Pozdrawiam

Jak to przeczytałem mało nie klękłem ze śmiechu... Koleś grałeś pallem kiedyś?? Chyba nie.

Ad1. Strzały i bolty są drogie... łoś palek sam sobie może je robic
Ad2. Wiesz na ile starcza 100 small stonow?? CHYBA NIE... A po drugie przy expie szybko wpada dist..
Ad3. Z tym się zgodze... Ale znam osoby co do 30 lvla maja 60 idst bo nie skillowali a fajnie sie im gra
Ad4. Palem się szybciej skilluje, przykładowo jesteś z spirkami i shieldem na cycach i ja palkiem mam 50+ shielda ty moze 19 kto szybciej padnie jak się Rozłączy....
Ad5. SIE NIE ZWRACA ;O Palek spoko na 70-80 lvlu expi sobie na Hero a tam zaj*bisty loot i kasa...
Amunicje sobie sam robi ;p A teraz po Upie bron mu nie spada tylko czasem znika a sorc co?? Na 20 lvlu palkiem ładuje po 150 a ty sorcem max 60 ;p Kto ma wieksze waste

Undeadzik
16-02-2008, 13:07
mam 30lvl sorcem teraz i jeszcze NIGDY nie mialem zadnego waste nie kupowalem nigdy mana potionow i nic! a jakos mi sie dobrze gra....

KatsuKnight
16-02-2008, 13:21
@Undeadzik nie masz 30 sorca tylko 28.

Muwisz, że bez waste expisz... Ale palkiem bez waste na guardach od 15+ lvla można, a nie jak ty napewno bez WASTE do 28 lvla na waspach xD

Xelu
16-02-2008, 13:52
@Undeadzik
masz 28 sorca i twierdzisz ze "expisz" nie uzywając potionów i nie masz waste...dobrze troche obliczeń :
zakładam ze uzywasz :
Wand of Cosmic Energy - 8 many na strzal przy regeneracji many 2 punkty co 3 sekundy.
wniosek:
12 sekund żeby oddac strzal który zadaje srednio 45 dmg. nie wiem na czym, expisz ale wymienie tu typowe imo potwory które bijesz najczesciej :

Rotworm - 65 hp - 2 twoje strzaly - czyli 24 sekundy na jednego
Carrion Worm - 145 hp - 4 strzały - 48 sekund
Minotaur - 100 hp - 3 strzaly - 36 sekund
Cyclop - 260 hp - 6 strzałow - 72 sekundy
Beholder - jak wyzej
Zakładając ze sie nie leczysz - bijesz wszytsko uciekajac lub lurujesz pojedynczo wnioskujemy dalej:
z lvl 28 - na 29 potrzebujesz 35200 expa :
rotworm: 35200/40expa * 24 sekundy = 5,866 godziny
Carrion worm: 35200/70 expa * 48 = 6,666 godziny
juz mi sie nie chce dalej ale sam widzisz co mowisz....tak wyglada twoj exp nie uzywająć cyt:"nie kupowalem nigdy mana potionow i nic!"

ale skoro ci sie dobrze tak gra to graj tak dalej bedzie szybszy resp na servie xD

a co do twojego blysku na 65 lvl przy pomocy "UE za 650 many" to powiedz mi gdzie bez waste moge tak expic...moze i jednorazowo zadasz duzy dmg ale kilka potworów w ktore zamierzasz uderzyc w miedzy czasie leja i ciebie....za sume wydana na potiony zeby wrocilo to 650 many pall kupi tyle amunicji ze stopniowa zada wiekszy dmg niz ty jednym hitem... i on na luzie a ty mozesz sie zwinac trzymajc stworki by zadac to "smiercionosne UE".