zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Lovely IRC

Taliboy
07-11-2004, 16:11
kurde mam dziwny problem otóż:
pewnego dzia podczas bardzo żywe go czatowania q mojemu zdiwieniu disconectlo mnie i od tego czasu przy kaszdej próbie wejscia na kłaknet pojawia się takie cóś:
You are infected with a trojan, please clean your PC (ID: 559).
-
[16:11:27] Closing Link: Taliboy by pelikaista.fi.quakenet.org (G-lined)

Takie cós pojawia sie za każdym razem zrobilem wszzystko co sie dalo zrobic az w koncu zformatowalem hard drive :/ bez skutecznie... gdyby ktoś mógł sie dowiedzieć o co tu chodzi bo ja nie kapuje do końca... :/

Polinik
07-11-2004, 16:57
Eh... To moze zrob co Ci radzi?
Masz trojana.
Polecam Ad-Aware czy cos podobnego, po czym instalacje jakiegos firewalla, programu antywirusowego oraz najnowszych latek systemowych. Zwlaszcza to ostatnie.

Taliboy
07-11-2004, 18:23
TO nie jest trojan!!!! pszeskanowalem ad-aware spybot s&d i avastem nic mi nie wykryło... pszeformatowalem także dysk twardy i jeszcze raz zeskanowalem doopa. fire walla tez mam ale sie nie odzywa... windows na biezonco paczuje :/

$corcerer
08-11-2004, 17:16
www.mks.com.pl

on radzi sobie podobno z tym problemem.
Polecam tez sciagnac mIRC z innego źródła.

zenonov
12-11-2004, 01:42
Taliboy mam identico problem. Skanowałem Ad-aware, Panda antivirus 2004 titanium, TZ-spyware adaware remover, trojan shield i nic nie wykrylo. Nie czaję tego :| btw. mam mirca z www.mirc.pl

$corcerer
12-11-2004, 23:17
ściągnijcie wersję z mirc.com (najnowszą, najlepiej z jakiegoś dziwnego mirrora, albo dwóch..)