Pokaż pełną wersje : Crysis - czy mi pójdzie?
Witam, mam taki problem mianowice, zaczynam ściągac crysisa, ale nie mam zielonego pojęcia czy mi pójdzie. Mam taki komputer:
System
Windows xp professional wersia 2002, dodatek service pack 2,
Komputer:
Intel(R)
Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz, 512 MB RAM, Karta Graficzna: Radeon X600 Series.
W komputerach jestem zielony dlatego pytam ^__^
pojsc pojdzie, ale moze sie ciac. napewno nie pograsz na max. detalach.
napewno nie pograsz na max. detalach.
Na max detalach to na razie nikomu nie pójdzie. Tak zrobili grę żeby max. detale były dla nowych generacji kompów.
@down
W jakim sensie dowaliłem? Jeśli myślisz że na zalecanych pójdzie na maxa to się mylisz.
Neflonde
01-02-2008, 12:29
Minimalne wymagania sprzętowe:
CPU: Athlon 64 3000+/Intel 2.8ghz
Grafika: Nvidia 6600/X800GTO (SM 2.0)
RAM: 768 MB/1 GB na Windows Vista
HDD: 6 GB
Internet: 256k +
Napęd optyczny: DVD
Software: DX9.0c oraz Windows XP
Zalecane wymagania sprzętowe:
CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)
Grafika: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) lub ekwiwalent DX10
RAM: 1.5 GB
HDD: 6 GB
Internet: 512 kbps (128 kbps na upload)
Napęd optyczny: DVD
Software: DX10 oraz Windows Vista
Mi tylko brakuje DirectX10 i Visty do wymagań optymalnych :P
Jak coś to jest DX10 na XP więc viste można sobie odpuścic :)
@Up
No dowaliłaś/eś...
Nie mówię że na zalecanych, ale co chcialas powiedziec poprzez nowe generacje kompów?
Zresztą z DX10 i dobrą kartą graficzną np. GF 8800 na pewno full detal pójdzie
@Topic
Ciężko będziesz miał, przynajmniej kartę graficzną powinieneś miec lepszą.
Ciąc ci pewnie bedzie jak cholera bo chyba zadnego wymagania nie spelniasz :P
Batman666
01-02-2008, 13:19
Lol mi chodzi crysis na full bez laga..ale ok .. Btw Wlaczyc moze wlaczysz ale pokaz slajdow bedzie :)
Vanhelsen
01-02-2008, 13:42
[...]
Zresztą z DX10 i dobrą kartą graficzną np. GF 8800 na pewno full detal pójdzie[...]Z dobrą kartą i prockiem to nawet na DX9 pójdzie na maxach, jest prosty trick jak ominąć wymagania syfDX10...
@autor: a to tak trudno ściągnąć demo z fileplanet i samemu sprawdzić?...
Jeśli dowiesz się z tego tematu, że ci nie pójdzie, to przestaniesz ściągać? Przypuszczam, że nie, a temat założyłeś bez konkretnego celu, bo niezależnie od odpowiedzi, jakie tu otrzymasz, będziesz ściągał grę nadal, by przekonać się osobiście. Dodam, że mi gra działała płynnie na rozdzielczości 1280x1024 i wszystkimi opcjami ustawionymi na high ze stałym fps'em co najmniej 30.
Batman666
01-02-2008, 13:54
@up
mi tak samo tylko ze wyciagam troche wiecej fps : f
Nigdy nie spada ci do 30 fps'ów?
Batman666
01-02-2008, 14:18
czasem, jak wyskoczy mi b.duzo typow. A tak to nie ew. spadl mi fps na tym statku obcych.. ale to tylko na chwilke
A to ciekawe bo czytałem że max (max to nie high) z Crysisa na dx10 przy płynnej grze wycisnięto dopiero przy trzech połączonych gf 8800 gtx.
Vanhelsen
01-02-2008, 21:12
A to ciekawe bo czytałem że max (max to nie high) z Crysisa na dx10 przy płynnej grze wycisnięto dopiero przy trzech połączonych gf 8800 gtx.max wyciagnieto na kompie za $500
Szczegóły tutaj: http://www.gram.pl/news_9QffHe2_Czy_500_dolarow_wystarczy_na_gre_w_Cr ysisa_CoD4_i_UT3.html
Nytalith
01-02-2008, 21:39
a gdzie tam masz napisane ze to na max? Taki config to srednio-wysokie max zeby nie spadalo ponizej magicznych 25fps.
Zatharin
01-02-2008, 22:34
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest Sprawdź tutaj :o
Olorion.
01-02-2008, 23:07
Lol mi chodzi crysis na full bez laga
dzieki za info, az chce mi sie tanczyc
Dokładnie, maksymalne detale w Crysis'ie są podpisane jako very high, które były dla mnie niedostępne ze względu na brak zainstalowanej Visty.
Vanhelsen
01-02-2008, 23:15
Dokładnie, maksymalne detale w Crysis'ie są podpisane jako very high, które były dla mnie niedostępne ze względu na brak zainstalowanej Visty.
Można to ominąć edytując któryś plik gdzie podstawia się po prostu ustawienia high na te z very high i po prostu w opcjach ustawia się "high", zainteresowanych detalami odsyłam do gógli
W sumie na najniższych myślę, że będzie Ci się ciąć. U mnie, na Pentium D805 (2 x 2,66), 1gb RAMu i GF 7600 512mb DDR2 chodziło na średnich z lekkimi przycinkami, jak było kilku przeciwników or smth.
Kamil/Wielkie oko
03-02-2008, 13:16
mam sprzet
AMD Athlon(tm) 64 x2 Dual Core Processor 5200+ 2,71 GHz
2 GB RAM
GeForce 8800 GTS
idziemi na full detalach i nawet mi nie przycina tylko czasem obraz mi przeskoczy ale to naprawde zadko
Nytalith
03-02-2008, 13:28
to zaprawde ciekawe, bo moj komp jest szybszy od twojego a na wysokich sie nie da grac, a co dopiero na full.
Yoh Asakura
03-02-2008, 13:56
to zaprawde ciekawe, bo moj komp jest szybszy od twojego a na wysokich sie nie da grac, a co dopiero na full.
Core 2 Duo E6320, 2GB RAMu, GeForce 8800GTS i zapewniam, że na wysokich detalach da się grać w Crysisa bez zgrzytów. Musisz mieć nieźle przymulonego kompa, skoro na szybszym ci się tnie.
Kamil/Wielkie oko
03-02-2008, 14:12
mi dziala jak mam wszystko na wysokie... niewiejm dlaczemu tobie nie dziala a jaka masz karte grafiki ?
Mi lata na high przy następującej konfiguracji sprzętowej:
-Core2 duo E6750
-GeForce 8800GTS wersja 320MB
-2GB RAM 800Mhz
-Asus P5K (płyta główna).
Kamil, full detale w przypadku Crysisa to nie high, ale very high.
Słyszałem wiele mitów o tym że nie ma jeszcze karty graficznej żeby grać na najwyższych, mam Intel Core 2 duo (2x 2.2) 2 GB RAM, Radeon x1950Pro 512mb Shappire i śmiga mi na wysokich , nie mam Visty ale myślę że gdybym miał to i na najwyższych pójdzie.
P.S
Po eksplozji , kiedy znajduje się w tej przestrzeni bez grawitacji dochodzę w końcu do takiego miejsca z którego nie mogę się wydostać,jest tam kanał wentylacyjny(czy coś w tym rodzaju) który wdmuchuje strumień powietrza ktory z kolei nie pozwala wydostać sie z tego "pomieszczenia".Ale nie myślę tu o tym pierwszym bo tam działało na zasadzie zniszczenia tych kryształów tylko tam dalej gdzie powietrze zamarza i jest ogólnie chłodniejszy klimat. może ktoś coś mi podpowie ? :) wiem strasznie zamieszałem,, jeśli ktoś się domyśli o co mi chodzi i bedzię znał rozwiązanie to prosze o prywatną wiadomoścć
Vanhelsen
03-02-2008, 14:57
Słyszałem wiele mitów o tym że nie ma jeszcze karty graficznej żeby grać na najwyższych, mam Intel Core 2 duo (2x 2.2) 2 GB RAM, Radeon x1950Pro 512mb Shappire i śmiga mi na wysokich , nie mam Visty ale myślę że gdybym miał to i na najwyższych pójdzie.Po co Vista? Jedyne co to marnuje 300mb ramu + trochę procka... :/
Batman666
03-02-2008, 15:01
Słyszałem wiele mitów o tym że nie ma jeszcze karty graficznej żeby grać na najwyższych, mam Intel Core 2 duo (2x 2.2) 2 GB RAM, Radeon x1950Pro 512mb Shappire i śmiga mi na wysokich , nie mam Visty ale myślę że gdybym miał to i na najwyższych pójdzie.
P.S
Po eksplozji , kiedy znajduje się w tej przestrzeni bez grawitacji dochodzę w końcu do takiego miejsca z którego nie mogę się wydostać,jest tam kanał wentylacyjny(czy coś w tym rodzaju) który wdmuchuje strumień powietrza ktory z kolei nie pozwala wydostać sie z tego "pomieszczenia".Ale nie myślę tu o tym pierwszym bo tam działało na zasadzie zniszczenia tych kryształów tylko tam dalej gdzie powietrze zamarza i jest ogólnie chłodniejszy klimat. może ktoś coś mi podpowie ? :) wiem strasznie zamieszałem,, jeśli ktoś się domyśli o co mi chodzi i bedzię znał rozwiązanie to prosze o prywatną wiadomoścć
Hmm chodzi ci o ten statek ? To tam plyniesz tak jakby sam. A potem dochodzisz do takiego mie jsca i tam lataja takie gowienka to je mozesz zabic icaly czas przed siebie cisniesz z tego co pamietam dawno gralem ;p
Nytalith
03-02-2008, 15:33
c2d @ 3ghz, 2gb ram, 88gts 320mb. Owszem, da sie grac na high, ale w momencie gdy jest kilku wrogow, lub nie daj boze jakis wybuch fps spadaja do dramatycznie niskiego poziomu (nie zawsze, ale czesto). Wiec jak dla mnie nie jest to komfortowa gra. A poza tym high to nie full w Crysisie ;) Jest jeszcze Very high, teoretycznie wymagajacy dx 10.
c2d @ 3ghz, 2gb ram, 88gts 320mb. Owszem, da sie grac na high, ale w momencie gdy jest kilku wrogow, lub nie daj boze jakis wybuch fps spadaja do dramatycznie niskiego poziomu (nie zawsze, ale czesto). Wiec jak dla mnie nie jest to komfortowa gra. A poza tym high to nie full w Crysisie ;) Jest jeszcze Very high, teoretycznie wymagajacy dx 10.
Jaki masz ustawiony poziom antyaliasingu?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.