zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mit o loocie

virrus
02-02-2008, 01:14
Słyszałem, że im szybciej się ubije potwora, tym lepszy loot z niego nie wypadnie... tak słyszałem od kolesia na rooko, a co w y o tym sądzicie? To chyba jest tylko mit...

Erhion
02-02-2008, 01:46
Wałek. Nie wierz mu.

adamel
02-02-2008, 01:53
nie wierz. zwykle klamstwo.

virrus
02-02-2008, 14:59
Czyli loot poddaje się losowemu wygenerowaniu?

Andrew
02-02-2008, 15:09
tak, ze ścisłym prawdopodobieństwem wypadnięcia poszczególnych przedmiotów

virrus
02-02-2008, 15:18
Ale nie ma żadnych podstaw do przewidzenia, kiedy wypadnie loot, który wypada rzadko?

Wylansowany
02-02-2008, 22:40
Loot, tak jak najazdy boosów jest losowy. Nigdy nie wiesz czy akurat to Ci teraz wypadnie. Np. ja zabiłem kilka amazonek i wyleciał mi rubin, natomiast ghouli ubiłem całą masę i jescze nigdy nie wyleciała mi brązowa szmatka. Ludzie zwykle wymyślają mity dla własnej przyjemności lub do ponaśmiewania się z niezorientowanych graczy. 8o

Goldzio
02-02-2008, 23:02
Loot jest generowany w momencie spawnu potwora, a nie w momencie smierci.

Avallach
02-02-2008, 23:17

A z kad wiesz? zabiles go po smierci lub przed zrespieniem?

Duch Niespokojny
02-02-2008, 23:25
Podobno jeśli smok nosi ze sobą life crystal (który jak wiadomo emituje słabe światło), to lekko świeci w ciemności [niepotwierdzone] Jeśli to prawda, to w zasadzie jest to dowód, że loot jest generowany przed śmiercią potwora.

Vil
02-02-2008, 23:52

potwierdzam.

KoSzaLiniok
03-02-2008, 00:10
Tak jak kolega wspomnial widac ze sie swieci lekko potwor jak ma cos co swieci.
A loot zalezy od szczescia ;) Raz wypadnie ci cos za 1 razem a nastpeny raz bedziesz huncil 100 potworow i nie wypadnie. Jest to losowe.

0wn3D
03-02-2008, 07:24
Zwykle klamstwoX(

sork
03-02-2008, 10:47
ale mi zawsze jak mam malo hp to z potwora zawsze wypada mi jedzenie :p

Wemxiu
03-02-2008, 10:55
@up
Co ty nie powiesz? o.0 Czyli jak będę miał full hp i pójdę na jelenie<deer> to mi nigdy food nie spadnie?

Ramzes19911
03-02-2008, 13:39
loot jest obliczany przez skrypt. jest to dosc dziwne bo np. Ubijajac Gs skrypt wyliczlyl nam ze wypadaja knight legi ale czasami sie zdarzy ze wylosuje knight legi ale nie wylosuje baga w którym maja byc i knight legow nie dostajemy bo warunek nie został spełniony ( Podstawy programowania turbo pascala) warunek Jezeli :)

Milten Magician
03-02-2008, 13:43
@up
Tylko problem jest, że knight legi nie lecą w bagu...

Ja miałem kiedyś coś takiego, że gdy potworek jest dla mnie strasznie łatwy, tzn jak bije gsa i mnie nawet nie dogoni czy zatruje to wtedy zazwyczaj lootne silka albo coś z k setu.

@down
wiem, że to był przykład tylko chciałem go poprawić :P

Nie skreślam tamtej teorii bo może jest w tym coś z prawdy.

Hadugg
03-02-2008, 14:00
2x up podał przykład. Nie chodziło mu akurat o k legi w bagu tylko przykładowy item. Ja za bardzo na tym nie znam, ale sądzę, że ma rację i jeżeli dla przykładu tower shield wypada z frosta tylko w bagu, to może być prawdopodobieństwo, że wypadnie tower shield a bag nie, więc tower shield naprawdę nie wypadnie.

Co do tematu, to sądzę że loot generowany jest w chwili gdy potwór się respi, bo czasami dany potwór mocniej wali/leczy się/ma lepszy def i wtedy jest większe prawdopodobieństwo na loot

pepsi_92
03-02-2008, 17:17
Wg. mnie to z tym spalili akcję ;< ostatnio ziomek 156 rp wtedy wystrzelał na frostach 1100 assa starów i wypadło mu 14k golda i jakies syfy. Inaczej mówiąc ,waste. ;< gratz cipsoft...

virrus
03-02-2008, 17:35
Wg. mnie to z tym spalili akcję ;< ostatnio ziomek 156 rp wtedy wystrzelał na frostach 1100 assa starów i wypadło mu 14k golda i jakies syfy. Inaczej mówiąc ,waste. ;< gratz cipsoft...

Mógł zajść na coś innego i nie musiało by być waste, to już jego wina...

Oczywiście częściowo :]

Smerf.Secura
03-02-2008, 17:42

A masz słownik w domu swym?

sork
04-02-2008, 17:23
nie wiem czy ci nie wypadnie ale tak jak mówie ze jak mam malo hp i many to zawse mi wypada jedzenie :)

Kin_Yuki
06-02-2008, 19:57
Może nie mam racji. Ale z tego co zauważyłem u siebie.
Dam taki przykład:

Dzień 1: Exp w tombach: z Ghuli wypada 5 bpoc, 2x two hanted sword, 2x ypoc, i np. life ring, i wiele innych mnie lub bardziej cennych przedmiotów. Dużo kasy. Czyli w tym dniu loot leciał obficie? Dlaczego? Nie wiem.

Dzień 2: Exp na minotaurach, koło darashii. Loot 5x WOCE, 6x Bagów brass armorów, 10 kuszy, 500 boltów, i dużo kasy, dużo skórek z minotaurów które wypadły (nie wyciętych obsadianem)

Dzień 3: Exp w tombach: Loot prawie że zerowy, kasy wystarcza na pokrycie kosztów expienia.

Dzień 4: Exp na minotaurach: 1x WOCE, i troche loota (kusze, bolty, brass armory)

Teraz wyjaśnię...loot jest w 100% losowy. I ja mam prawie zawsze tak że jak pójdę to albo będzie dużo zysku, albo wcale. W sumie na minotaurach jest zawsze zysk. Ale raz po np. 3h expienia jest go dużo a drugi raz sporo mniej. Raz leci nam pełno itemów. A drugim razem mało. Nie rozumiem tego. Kolega mi mówił że czasami jak pójdzie na demony. To zysku ma tyle... że przynieść tego nie ma jak. A innym razem ma ogromnego wasta.

I czy to przypadek? Czy logika CIPsoftu?

Emcess
06-02-2008, 20:10
Mógł zajść na coś innego i nie musiało by być waste, to już jego wina...

Oczywiście częściowo :]

HAHAHA ziomuś śmieszy mnie Twój podpis. Dawać cytaty, które samemu się powiedziało (a może skądś ściągnęło?)

post@
Frosty to dla 120~ rp cud, miód i orzeszki, tylko jak zobaczyli, że ktoś na 17mln expa miał 1.3kk profit to już normalnym ludziom hunconcym 2h musieli coś zepsuć.