PDA

Pokaż pełną wersje : Knight- waster...???

rzasior
03-02-2008, 19:15
Witam, jako, że przeczytałem dość dużo stron przyklejonego tematu o biciu potworków, to zauważyłem, że knightowi opłaca sie expić tylko na 1 potworku - beholderze (ewentualnie cyce). Czy mógłby mi ktoś napisać jakie potwory nie są dla knighta waste (nieopłacalne) ?? Proszę o szybką odpowiedź, pozdro! :baby: :confused::baby::confused:

Arack
03-02-2008, 19:21
hmm rotworn?;p

rzasior
03-02-2008, 21:09
Prosze o normalne odpowiedzi!

mlodysiwek
03-02-2008, 21:14
Witam, jako, że przeczytałem dość dużo stron przyklejonego tematu o biciu potworków, to zauważyłem, że knightowi opłaca sie expić tylko na 1 potworku - beholderze (ewentualnie cyce). Czy mógłby mi ktoś napisać jakie potwory nie są dla knighta waste (nieopłacalne) ?? Proszę o szybką odpowiedź, pozdro! :baby: :confused::baby::confused:

O expieniu na Beho jeszcze nie słyszałem :) Chyba że chodzi o Hunt <?>

Tak żeby nie wastować, napisz jaki masz level. Może bardziej będe mógł pomóc.

rzasior
03-02-2008, 21:18
Profesja: knight
Świat: Arcania
Lvl: 15
Skille: 60/60
eq: dark helmet, noble armor, plate legs, leather boots, guardian shield, serpent sword + 1, scarf

A jeżeli chodzi o beho to oczywiście mi o hunt chodziło : )

Xardasus
03-02-2008, 22:58
na takim lvlu to wszystko moze byc dla ciebie waste ;p wbij sa na cycki powinienes byc na plusie sporo i beho za bardzo ci sie nie oplaca ba nawet mozesz pasc jak nie bedzie mial farta ;d i na dc na bank nie bedzie waste tam mozesz nawet do 40 siedziec aczkolwiek nie polecam do 40
btw. jak bedziesz mial 10x wiekszy lvl to frost dragi bedzie sie oplacalo ;]

Smerf.Secura
03-02-2008, 23:00
Za słabe skile na cycki,za słaby lvl na hunt beho.
Polecam dwarfy soldiery.

mlodysiwek
03-02-2008, 23:13
Profesja: knight
Świat: Arcania
Lvl: 15
Skille: 60/60
eq: dark helmet, noble armor, plate legs, leather boots, guardian shield, serpent sword + 1, scarf

A jeżeli chodzi o beho to oczywiście mi o hunt chodziło : )

Exp - Senja minosy (jak sie dostać nie napisze, bo i tak już tam za dużo wiary - kombinuj - szukaj), Fibula, Ghost Land (ghule, skelety), Amazon Camp, Soldki.

Z Huntem to się wstrzymaj.

Pomocny Murzyn
03-02-2008, 23:37
Wystarczy wejść na www.tibia.wikia.com

fuzjametali
04-02-2008, 09:56
idz na cyce tylko zeby duzo nie bylo ja juz na 14 sorcem chodzilem i ladnie poszlo warto naprawde a jak sie bojisz to mozesz na dwarvy solidy i normalne :) i problem rozwiązany ;)

Goldzio
04-02-2008, 10:30
idz na cyce tylko zeby duzo nie bylo ja juz na 14 sorcem chodzilem i ladnie poszlo warto naprawde a jak sie bojisz to mozesz na dwarvy solidy i normalne :) i problem rozwiązany ;)

Ogarnij... cyce bija mocniej niz soldy...

@TOPIC: Dwarfy i pozniej soldy do 30lvlu~

rzasior
04-02-2008, 16:12
Skrótów wszystkich jeszcze nie panowałem, ale co to jest DC?? ;p

Paladin'Popek
04-02-2008, 16:46
DC = Dark Catedra jest ona niedaleko pohu narazie dla ciebie jej nie polecam mimo iz bys sobie w niej nawet poradzil to z dojsciem bedzie problem poniewaz po drodze spotkasz huntery a nawet GSa teraz polecam ci soldki, zamek w ab (musisz uwazac na lurowanego zerka), elfy zwykle, mino cyce bym ci poradzil gdzies od 20 lvla kiedy bedziesz mial juz ten k set

rzasior
04-02-2008, 16:56
DC = Dark Catedra jest ona niedaleko pohu narazie dla ciebie jej nie polecam mimo iz bys sobie w niej nawet poradzil to z dojsciem bedzie problem poniewaz po drodze spotkasz huntery a nawet GSa teraz polecam ci soldki, zamek w ab (musisz uwazac na lurowanego zerka), elfy zwykle, mino cyce bym ci poradzil gdzies od 20 lvla kiedy bedziesz mial juz ten k set

O to sie nie martw : P. Mam zaufanego kuzyna 43 knight, i 2 questy na pohu ze mna zrobil, wiec jak dam follow i wezme bp lf, to raczej nic mi sie nie stanie xD

Tefratius
04-02-2008, 16:56
Ja Polecam Kopaline koło kazo ;]:D

silax
04-02-2008, 17:26
ić pod mount setrum tylko nie schodz na poziom z crypt shmberami i mumiami ni masz dobry exp i zysk a co tych beho to nieraz wezmie ci 100 hp a czasami 0.

Dwarwen
04-02-2008, 18:08
Ja bym ci radził iść na roty pod Thais. Duży resp dużo kasy. Przeważnie wolne. Możesz iść jeszcze do Kazo na dwarfy do Carlin na Amazonki i Valkyrie na lodowe wyspy. Jest dużo opcji a te co podałem są bez dużego waste albo wcale bez waste. Ja expie knightem na rotach pod Thais i na level mam 3-4k zysku bez waste.

bros
04-02-2008, 18:19
Dwarfy, dwarfy soldiery, ghoule, amazonki, minosy... duzo tego jest, oferta zróżnicowana, jest w czym wybierać. Wbij większy lvl, lepsze skille, bedzie jeszcze lepszy wybór.

Locus_Arisek
04-02-2008, 19:28
Roty na fibuli. Zadne potiony nie beda szly a exp jak na Twoj lvl przyzwoity.

kijwieco
04-02-2008, 20:20
No w sumie z Fibulą nie do końca jestem pewien. Jak twój serv jest pvp to nie radze bo dużo PK łazi. A poza tym trzeba kupic klucz u NPC za 2k lub od gracza około 1k. Ja osobiście polecam orci pod thais. Na tibia.pl zobacz life ring, jest na niego quest tam pod thais. Przejdziesz przez orci, i respia sie beho najpierw są 2 po 1. Potem idziesz dalej i 2 lub 3 naraz, więc jednego wywab i uciekaj i nagle >>>. No i następnego tak samo. Potem rozkop dziurę i zejdź są tam 3 beho ja polecam wziąść 2/3 heal potion i na full attacku jechać. Oczywiście należy mieć kilof i łopate. Tam jest ladny exp bo ja tam takie kółka robilem od 23 do 26lvl ^^. Opłaca się bo po 3/4 takich kółkach wynosiłem 5 two handed swordow, czasem terra rod, nawet beho shield i beho eye no i tak z 20longswordów, 15 steel shieldów, i ok. 10 morning starów ( większość w lootbagu ). No w sumie nie zawsze tak dobrze mi leciało z beho ale zawsze sie zwraca dużo :). PEWNIE SIę UŚMIEJECIE ALE MIAŁEM BLUE ROBE, DEMONKE, C. HELMET ITP. LEKKIE.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem. B)

Locus_Arisek
04-02-2008, 20:29
Up : Mylisz sie klucz kosztuje 800gp nie 2k ^^

rzasior
04-02-2008, 21:03
No w sumie z Fibulą nie do końca jestem pewien. Jak twój serv jest pvp to nie radze bo dużo PK łazi. A poza tym trzeba kupic klucz u NPC za 2k lub od gracza około 1k. Ja osobiście polecam orci pod thais. Na tibia.pl zobacz life ring, jest na niego quest tam pod thais. Przejdziesz przez orci, i respia sie beho najpierw są 2 po 1. Potem idziesz dalej i 2 lub 3 naraz, więc jednego wywab i uciekaj i nagle >>>. No i następnego tak samo. Potem rozkop dziurę i zejdź są tam 3 beho ja polecam wziąść 2/3 heal potion i na full attacku jechać. Oczywiście należy mieć kilof i łopate. Tam jest ladny exp bo ja tam takie kółka robilem od 23 do 26lvl ^^. Opłaca się bo po 3/4 takich kółkach wynosiłem 5 two handed swordow, czasem terra rod, nawet beho shield i beho eye no i tak z 20longswordów, 15 steel shieldów, i ok. 10 morning starów ( większość w lootbagu ). No w sumie nie zawsze tak dobrze mi leciało z beho ale zawsze sie zwraca dużo :). PEWNIE SIę UŚMIEJECIE ALE MIAŁEM BLUE ROBE, DEMONKE, C. HELMET ITP. LEKKIE.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem. B)

Orki to bdb pomysł, jezeli mi odbije to może nawet solo draga zalicze : P, a tego questa na L ringa przy drobnej pomocy kuzyna już zaliczyłem 8o

Up : Mylisz sie klucz kosztuje 800gp nie 2k ^^

a mi sie zawsze wydawało, że 1k : P

Jern
04-02-2008, 21:24
16 lvl to ja expiłem na mino tower kolo kazzo.

FryzjerZenon
04-02-2008, 21:34
roty kolo veno do 20, potem od 20 jak bedzie ten k-set tak jak ktos napisal to cycki :)

Emcess
04-02-2008, 21:58
na takim lvlu to wszystko moze byc dla ciebie waste ;p wbij sa na cycki powinienes byc na plusie sporo i beho za bardzo ci sie nie oplaca ba nawet mozesz pasc jak nie bedzie mial farta ;d i na dc na bank nie bedzie waste tam mozesz nawet do 40 siedziec aczkolwiek nie polecam do 40
btw. jak bedziesz mial 10x wiekszy lvl to frost dragi bedzie sie oplacalo ;]

Zioomuś, chyba 60+ knight to jest dla Ciebie obca rzecz.
Na frost dragach nawet na 150 lvlu jest takie waste ze hej ( :

candy
04-02-2008, 23:12

Pytanie warte odpowiedzi. haha:D

@topic
Ile jeszcze ma byc poradnikow dla knighta?
Waste nie bedziesz mial na polowie expowisk dla facc.
Jak chcesz wiedziec na czym expic to poszukaj na forach i nie pytaj.
A jak juz musisz to pisz w temacie stworzonym specjelnie do takich pytan.

rzasior
04-02-2008, 23:53
Pytanie warte odpowiedzi. haha:D

@topic
Ile jeszcze ma byc poradnikow dla knighta?
Waste nie bedziesz mial na polowie expowisk dla facc.
Jak chcesz wiedziec na czym expic to poszukaj na forach i nie pytaj.
A jak juz musisz to pisz w temacie stworzonym specjelnie do takich pytan.

Moderarorom chcesz się popisac czy co?? Nie ma takich tematów o dokładnie takiej tematyce -.-