Pokaż pełną wersje : Exura San vs. Exura Vita
Rasta-Bob
04-02-2008, 00:42
Witam, dzisiaj znalazłem na tej stronie czar dla paladyna Divine Healing o inkantacji "Exura San", zabiera on 210 many. Tu więc pojawia się moje pytanie. Jaka jest różnica leczenia pomiędzy Exurą Vitą, (zabiera 160mp) a Exurą San (zabiera 210mp). Próbował ktoś porównywać?
Mroczny_Angel
04-02-2008, 18:05
vitka leczy zalosnie san leczy jak vitka przed ostatnim update...
vitka leczy zalosnie san leczy jak vitka przed ostatnim update...
Raczej, san leczy żałośnie, a vita leczy jeszcze bardziej żałośnie.
Kashtaniak
05-02-2008, 14:59
boze przestancie wkoncu pierdolic ze san leczy jak vitka przed update bo nie jestescie smieszni tylko zalosni kazdy rp wie ze san leczy tak ze czasami uleczy cie 1\4 hp a vita to juz wogole chuj
ogólnie rzecz biorąc san leczy lepiej niż vita... według mnie... dużo lepiej.
boze przestancie wkoncu pierdolic ze san leczy jak vitka przed update bo nie jestescie smieszni tylko zalosni kazdy rp wie ze san leczy tak ze czasami uleczy cie 1\4 hp a vita to juz wogole chuj
haha
mam 70 rp i sanem lecze 50+% hp
haha
mam 70 rp i sanem lecze 50+% hp
A ja sie leczę po 500, więc wcale nie dużo więcej niż ty, a mam 100 lvli wiecej...
Abaarikait
07-02-2008, 17:30
E vita - słaba, lecz do 35 lvl przydatna. Po 35 E san. Jednak jeśli chodzi o leczenie to najbardziej opłacalną metodą jest najzwyklejsza Exura. Więc jeśli mamy trochę czasu i nie potrzebujemy leczyć się szybko, wybierajmy Exurke gdzyż jest ona najbardziej ekonomiczna.
Zależy na czym expisz..
Jeśli bijesz potwory na tombie, nie masz lagów, to od czasu do czasu wystarczy exura gran.
Jeśli bijesz dragi, cycki, i różne potwory które hitają Cię częśćiej, ale nie za mocno, używasz Vitki.
Ja używam exury san praktycznie tylko na hydrach ;p
Zazwyczaj wystarcza Exura gran, w sytuacjach zagrozenia vitę, a potem mozesz jechac na san, zreszta paladyn zazwyczaj nie ma co robic z mana;P
Milten Magician
17-02-2008, 17:50
@up
Gówno prawda
San to dziadostwo a vita jeszcze większe ale jak na tombie sie expi to spokojnie na exurze można jechać, ja na exurze na frostach jadę i dużo fajniej niż na gran.
San leczy jakieś 1/4hp czasem mniej, a vita to max 200hp.
dymek890
17-02-2008, 20:03
Mozna sie zgodzic z Panem up. Po ostatniej aktualizacji najlepiej leczyc sie tylko exura a ostatecznie sanem.Gran i vitka do niczego sie nie nadaja jedynie bez pacc zamiast sana to vitka.
Skorzystam z okazji i sie spytam ;p
Gdzie można kupić Exure San i Exori San??
HasiukDrut
29-02-2008, 20:43
Sry za off topic , ale czy nie uwazacie , ze calkiem dobrze dla palla nadal sprawuja sie uhy ? Chce podkreslic , ze sila magiczna nie zaczyna nam juz rosnac od 20+mlvla wiec na 15 mlvku te uhy juz lecza naprawde sporo... Ale oplaca sie to TYLKO jesli cena uhow na twoim servie spadla znaczaco po upie (znaczaco to znaczy , ze na pewno mniej niz 2.5 k ;).
A jesli chodzi o leczenie spontanami to od kiedy exura gran leczy mi cale hp - nie lecze sie NIGDY sie nie lecze vitka ;p .
Triplonq
29-02-2008, 23:12
ja mialem konto co mialo 30 lvl drut i mi prawie cale zycie uleczalo 10 hp zawsze zoztawalo i Exura vita jest zajebista.
A exura san wtedy jeszcze nie bylo mam przeczucie ze ev jest lepsza hahahhahaha
Kashtaniak
01-03-2008, 12:23
@up
nie rozumiem do konca twojego postu jednakze jezeli chodzi ci o ogolna skutecznosc exury vity w porownaniu do exury san, to moge ci powiedziec z czystym sumieniem, uzywajac logicznego myslenia, ze gdyby exura san byla dostepna dla postaci magicznych, a z kolei one mialyby tyle hp co bardzo wysoko lvlowy knight to leczyla by ona duzo wydajniej niz exura vita
A jesli chodzi o leczenie spontanami to od kiedy exura gran leczy mi cale hp - nie lecze sie NIGDY sie nie lecze vitka ;p .
bo jestes druidem, pall exura granem teraz leczy sie zalosnie...
@Zamne
Może nie żałośnie, ale nieekonomicznie. Po updacie byłem zdziwiony tym, że exura gran daje mi 1/3 więcej HP niż przed upem (a było mówione, że skuteczność czarów leczących ma spaść). Szybko jednak doszedłem do wniosku, że to w dalszym ciągu nie rekompensuje straty równej 70 many. Tak oto po zimowym update najlepszym czarem leczącym dla paladyna została stara, nieużywana nigdy wcześniej exurka...
Exurka zawsze byla i bedzie hehe. A wracajac do tematu tak kolego exura san leczy lepiej niz exura vita dlatego jest tak czesto uzywana na huntach Frostow , Dl , Behe krotko mowiac na silnych potworach gdzie trzeba sie szybko leczyc.
Exura gran = 2 exury, wiec to jest gowno, (101 rp mam i nie mam kupionej exury gran) tylko dzieci bez pacca to wala bo mysla ze to lepsze niz exura.
Jak pan kilka wyzej powiedzial exura najbardziej ekonomiczna jest, ( z reszta dla kazdej profesji) a jak juz malo hp i bloczysz dobrego potwora czy cos to san'a ofc walisz
ps vita gowno prawie takie jak gran
mowie o palq ofc
Skorzystam z okazji i sie spytam ;p
Gdzie można kupić Exure San i Exori San??
domyslam sie ze w edron, ale ty nie kupisz i tak... (pewnie wiesz o co mi chodzi)
I ja dodam cos od siebie. Najlepiej leczyć sie z exury badz gran. Ja na frostach lajtowo wylecze sie z gran chyba ze jest bardzo gorąco to wtedy san dopiero. A tak jak expie na tombie, dragach bog raiderach czy innym syfie zawsze z gran sie lecze. Vity nigdy w zyciu nie uzywalem i uzywac nie bede bo po prostu jest gówniana.
Blask-szminki
06-09-2009, 03:29
dzizys
exura&exura san i to tyle na temat leczenia się paladyna mens
http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=m8va37jwct0c2xes
exura gran sie przydaje jak mobek zadaje za dużo dmg żeby normalna exura wyleczyła (np. jak gady jedne na N-PvP trapuja na cycach/dwarfach solidach [5 solidów naraz na ~20lv to miłe doświadczenie nie jest...]). Exura Vita IMO na sytuacje krytyczne u low-leveli
Wald_Kerius
07-09-2009, 15:04
1 wariant.
zalezy Ci odnowieniu jak najwiecej hp a oszczedzeniu many - 2x exura vita.
2 wariant.
chcesz sie uleczyc mniej wiecej z zoltego/prawie czerwonego paska hp na zielony (nie koniecznie full hp) mozesz - 1x exura san
3 wariant.
potrzeba Ci szybkiego skutecznego leczenia i myslenie o tym co zabierze wiecej many mając już przed oczami "You are dea..." - exura san
Pozostale.
do leczenia ogolnego (w zaleznosci co bijesz) uzywalbym exura gran, ewentualnie exure dla niskich obrazen.
e. vita/san. uzywalbym do "uleczenia" a do samego "leczenia" sie exury lub ex. gran.
dzizys
exura&exura san i to tyle na temat leczenia się paladyna mens
http://www.tibiacam.tv/cams.php?id=m8va37jwct0c2xes
pan mądrze powiedzial, ale towarzystwo nie zauwazylo
Najlepiej sie leczyc exura, gdyz daje najwiecej zycia wzgledem uzytej many.
Natomiast Exura Gran u pala leczy 2-3 x wiecej hp niz exura, wiec pozdro dla tych ktorzy ja maja w ogole w hotach.
Uzywamy zawsze exury drogie dzieci, a jak malo hp sie robi to san.
Kamilq96
12-10-2009, 18:27
Tak drogie dzieci ale chyba ktos nie pomyslal ze Exura San jest dla pacca.. Ja na 56 palku ( mialem na mc druida se mlvl trenilem) leczylem se Ih/Uh jak zabraklo to po prostu exura/exura gran.
Drogi Autorze tematu, sluchaj: jesli chcesz dowiedziec sie wiecej to bardzej sprecyzuj temat, bo jesli mam odpowiedziec na twoje pytanie to jest proste, a mianowicie Exura San. Ale wypadaloby dowiedziec sie wiecej czyli na jakich expach exura, na jakich ex. gran, na jakich vita i san.
Pzdr Kamil.
Tak drogie dzieci ale chyba ktos nie pomyslal ze Exura San jest dla pacca.. Ja na 56 palku ( mialem na mc druida se mlvl trenilem) leczylem se Ih/Uh jak zabraklo to po prostu exura/exura gran.
Drogi Autorze tematu, sluchaj: jesli chcesz dowiedziec sie wiecej to bardzej sprecyzuj temat, bo jesli mam odpowiedziec na twoje pytanie to jest proste, a mianowicie Exura San. Ale wypadaloby dowiedziec sie wiecej czyli na jakich expach exura, na jakich ex. gran, na jakich vita i san.
Pzdr Kamil.
co na jakich expach? zawsze sie spami exure, jak malo hp to san (faczem vita)
@topic exura san leczy 1.6-2x wiecej od vity (przynajmniej na moim 100 rp)
Blask-szminki
15-10-2009, 15:14
no jakby nie było wszystko pokazałem w camie jakiś czas temu
Zależy wszystko od lvl i mlv, takie tematy są bez sensu :<
Ja się leczę potami :o :o :o
exurka koksi. ja osobiscie na faccu 75 rpem, lecze sie exura gdy hp<400 to gran, a jak dostane mocniejsze combo to potek.
exurka koksi. ja osobiscie na faccu 75 rpem, lecze sie exura gdy hp<400 to gran, a jak dostane mocniejsze combo to potek.
huh, na facu rpem, fajnie
lepiej sie exana pox uleczysz niz granem
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.