PDA

Pokaż pełną wersje : 2 propozycje dot. forum

Itachi
05-02-2008, 15:02
1:
Zablokowanie mozliwosci edytowania pierwszego postu
Coraz czesciej zdarza sie ze ktos wrzuca jakis film a potem (po dobrych komentach) podmiania link na jakis . e x e

2:
Banowanie i usuwanie wszystkiego i wszystkich ktorzy propaguja, rozprowadzaja boty, mc i tego typu progsy.
Banowanie ludzi i kasowanie tematow/postow na ktorych ss'ach/filmach widac ze urzywaja bota.
Wiem ze to drastyczne. ale moze choc czesciowo wyplewi to badziewie.

Erhion
05-02-2008, 15:31
2:
Banowanie i usuwanie wszystkiego i wszystkich ktorzy propaguja, rozprowadzaja boty, mc i tego typu progsy.
Banowanie ludzi i kasowanie tematow/postow na ktorych ss'ach/filmach widac ze urzywaja bota.
Wiem ze to drastyczne. ale moze choc czesciowo wyplewi to badziewie.

A teraz tego nie ma? Przecież stale jest usuwane. Chyba nie sądzisz, że w minutę po poście już go usuną. Moderatorzy też ludzie. A co ban? Założy taki pseudo "hakier" konto i od nowa.

Itachi
05-02-2008, 15:42
A teraz tego nie ma? Przecież stale jest usuwane.

tak zgadzam sie.
ale bardziej chodzi mi druga czesc tej propozycji
Wszystkich ktorzy maja w sygnaturce pod postem.. ze urzywaja bota itp..
Wszystkich ktorzy zamieszcza zdjecia z widocznym MC etc.

Duch Niespokojny
05-02-2008, 15:55
Ban na forum nie sprawi, że przestaną bota używać, co najwyżej nie będą się z tym obnosić. A ja jestem za swobodą wypowiedzi. Nie lubię bociarzy, ale też nie chcę ich karać za to, że przyznają się do makrowania.

Itachi
05-02-2008, 17:57
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=46819&page=255

np w tym temacie. co 2 post chwali sie ile to mc ma wlaczone na raz i ile to leveli na cbocie nie wbil...

Michoss
05-02-2008, 18:16
Ban na forum nie sprawi, że przestaną bota używać, co najwyżej nie będą się z tym obnosić
Również o to chodzi.
Wchodzi sobie taki user, patrzy...
O, ten na 146lvl, botuje
O, ten ma 72lvl botuje
O, tamten ma 93lvl, ma NG.
O! To ja też zaczne

Takie pianie "Tibia NG user", "Macro User" jest jak reklama. Reklama nielegalnego oprogramowania x].

Slythia
05-02-2008, 18:22
Również o to chodzi.
Wchodzi sobie taki user, patrzy...
O, ten na 146lvl, botuje
O, ten ma 72lvl botuje
O, tamten ma 93lvl, ma NG.
O! To ja też zaczne

Takie pianie "Tibia NG user", "Macro User" jest jak reklama. Reklama nielegalnego oprogramowania x].
Zgadzam sie.

Poza tym... Swoboda wypowiedzi... Mimo wszystko jestesmy support fanside, wiec obowiazuja nas jakies zasady. Zarowno w tibi, jak i na tibia.com nie wolno nawet wspominac o botach, botowaniu... Prawie zawsze konczy sie to banem. Wiec dlaczego mamy to akceptowac tutaj?

Notabene dlaczego w takim razie nie wolno mowic o ots?

Itachi
06-02-2008, 00:28
Mimo wszystko jestesmy support fanside, wiec obowiazuja nas jakies zasady. Zarowno w tibi, jak i na tibia.com nie wolno nawet wspominac o botach, botowaniu... Prawie zawsze konczy sie to banem. Wiec dlaczego mamy to akceptowac tutaj?

dokladnie! :)

czekamy co powiedza modki i ADMIN !

Emcess
06-02-2008, 15:57
Zgadzam sie.

Poza tym... Swoboda wypowiedzi... Mimo wszystko jestesmy support fanside, wiec obowiazuja nas jakies zasady. Zarowno w tibi, jak i na tibia.com nie wolno nawet wspominac o botach, botowaniu... Prawie zawsze konczy sie to banem. Wiec dlaczego mamy to akceptowac tutaj?

Slythiu, niedozwolona jest gra na ots na kliencie Tibii.

Slythia
06-02-2008, 16:11
Slythiu, niedozwolona jest gra na ots na kliencie Tibii.
Wiem. Lecz na naszym forum niedozwolne jest mowienie o ots, nieprawdaz? Zas w tibi ots podchodzi tylko pod "Rule 2c) Advertisement not related to game". Mozna wiec przypuszczac, ze samo mowienie o ots nie jest karalne.

Wynika z tego, iz w przypadku ots mamy na bardziej radykalne zasady, niz w Tibi, gdyz nie mozna o nic pytac... W przypadku botow jest zas odwrotnie. Dla mnie jest to troche nielogiczne...

Ashlon
06-02-2008, 16:41
Wiem. Lecz na naszym forum niedozwolne jest mowienie o ots, nieprawdaz? Zas w tibi ots podchodzi tylko pod "Rule 2c) Advertisement not related to game". Mozna wiec przypuszczac, ze samo mowienie o ots nie jest karalne.

Wynika z tego, iz w przypadku ots mamy na bardziej radykalne zasady, niz w Tibi, gdyz nie mozna o nic pytac... W przypadku botow jest zas odwrotnie. Dla mnie jest to troche nielogiczne...

Nie rozumiem cie, przeciez temat z pytaniem "jak obslugiwac cave bota?" rowniez od razu wyleci stad hukiem i ostrzezeniem dla uzytkownika. Osoba z linkiem do Mc/cbota/innego gowna w podpisie czy gdziekolwiek w poscie tez dostanie warna. Ale zeby czepiac sie podpisu "macro user"? U nas bana dostaje sie za rozmowy o ots'ie, co w tym wypadku w 95% dotyczy "PODAJCIE MI IP DO OTS Z GOR!!!!!!111one", "JAK ZALOZYC OTS PRZEZ HAMACHI" czy inne "JAK USTAWIC WLASNEGO OTSA?!". To, ze ktos w sygnaturce bedzie mial napis "OTS user" moze oznaczac "office tie servant user", dla przykladu...

Neaf
06-02-2008, 17:13
1:
Zablokowanie mozliwosci edytowania pierwszego postu
Coraz czesciej zdarza sie ze ktos wrzuca jakis film a potem (po dobrych komentach) podmiania link na jakis . e x e
Eee...tak, czyli jak strona zmieni adres, to w pierwszym poście musi być nadal stary link? :O Albo jak...co kolwiek ktoś chce dodać do pierwszego postu...n/c
Aaa...chodzi Ci o dział filmy...to trzeba na początku było mówić ;d

Dalszej części postu nie będzie.

Slythia
06-02-2008, 18:22
Nie rozumiem cie, przeciez temat z pytaniem "jak obslugiwac cave bota?" rowniez od razu wyleci stad hukiem i ostrzezeniem dla uzytkownika. Osoba z linkiem do Mc/cbota/innego gowna w podpisie czy gdziekolwiek w poscie tez dostanie warna. Ale zeby czepiac sie podpisu "macro user"? U nas bana dostaje sie za rozmowy o ots'ie, co w tym wypadku w 95% dotyczy "PODAJCIE MI IP DO OTS Z GOR!!!!!!111one", "JAK ZALOZYC OTS PRZEZ HAMACHI" czy inne "JAK USTAWIC WLASNEGO OTSA?!". To, ze ktos w sygnaturce bedzie mial napis "OTS user" moze oznaczac "office tie servant user", dla przykladu...
W sumie masz racje.. Chyba za duzo oczekuje ;/