PDA

Pokaż pełną wersje : Zagłosuj na Szczecin, PL!

Gonzo von Krenzel
08-02-2008, 17:53
Poniższy post nie ma charakteru stricte reklamowego. Jest to "dobro społeczne".

Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie do głosowania na Szczecin w konkursie gry planszowej Monopoly.

Szczecin ma szansę znaleźć się wśród elitarnych miast świata, których nazwy producenci popularnej gry "Monopol" umieszczają na planszy.

Monopoly to jedna z najpopularniejszych gier planszowych na świecie, została wymyślona 75 lat temu. Polega na wykupywaniu kolejnych miejsc na planszy, a następnie rozwijaniu ich i pobieraniu opłat od innych graczy. Gra została wydana w 103 krajach, w 37 wersjach językowych, w tym kilkakrotnie po polsku.

Producent Monopoly zaproponował listę 67 miast świata. Na planszy znajdzie się jednak tylko 20 z nich. Pozostałe miasta mają szansę ubiegać się o miejsce na zasadzie tzw. dzikiej karty, która w końcowym etapie głosowania zostanie przyznana tylko dwóm miastom

By oddać swój głos, wystarczy wejść na stronę http://www.monopolyworldvote.com/pl_PL/world

1. Na liście umieszczonej na stronie nie ma Szczecina, trzeba więc nominować nasze miasto wpisując: Szczecin, PL
2. Kolejny krok – to rejestracja („stwórz swój login”) co jest bardzo proste, bo w rejestracji wystarczy wpisać tylko maila, hasła oraz potwierdzić znajomość regulaminu.
3 Następnie po rejestracji trzeba przepisać podany kod, a w końcowej fazie trzeba wejść na swojego e-maila i potwierdzić zgłoszenie nominacji klikając na link przesłany od Monopoly.

Nominację można ponawiać wielokrotnie.
Konkurs trwa do końca lutego.

Głosuj na Szczecin! Z góry serdeczne dzięki! :)

Avios
08-02-2008, 17:59
Wolę Lublin ;<

Gonzo von Krenzel
08-02-2008, 18:02
Wolę Lublin ;<

Tylko Lublin nie ma zbyt dużych szans. Szczecin jest na 13 miejscu w nominowanych miastach, akcja poparta jest przez Prezydenta Szczecina i Urząd Miejski.
Warto głosować na coś innego niż tylko Warszawę.

pozdrowienia

Marcin24
08-02-2008, 18:46
Szczecina niestety nigdzie nie zauważyłem w pierwszej dwudziestce, tak samo jak innych polskich miast. W walce o czarną kartę jest Gdynia i Szczecin, nic specjalnego.
P.S. Jak się nie dostaniemy, to przecież można zrobić polską podróbkę z polskimi miastami, co za problem?

Slay
08-02-2008, 18:54
A ja tylko nadmienie, ze inne tematy z gatunku 'Zaglosuj na XXX' byly konsekwentnie kasowane (softem, rzecz jasna =P).
[IRONIA I ŻART] Kolejny dowod, ze TWA istnieje, a na forum sa rowni i rowniejsi. =)[/IRONIA I ŻART]
No coz, w Monopoly nie gram od wiekow, ale niech bedzie, zaglosuje.

edit: dodane tagi ironii na wypadek, gdyby Ashlon tu zajrzal.

Adner
08-02-2008, 19:10
Lepiej na Gdynię.:)(sam jestem z Białegostoku i nie jestem w żaden sposób związany z Gdynią) Gdynia jest w tej chwili pierwsza wśród dzikich kart i oby tam została. Jesteś ze Szczecina, więc nic dziwnego, że zachęcasz do głosowania na to miasto...

janek@
08-02-2008, 19:33
A CO WY TU NADAL ROBICIE?!

Na Olsztyn głosować, ale już. -.-"

Marcin24
08-02-2008, 19:37
Na Olsztyn głosować, ale już. -.-"Pocałuj mnie w Wawel.
@down
Lub choćby Kraków, który jest znany w Europie.

Walekifa
08-02-2008, 19:53
Szczecin wśród Tokio/Waszyngtonu/Paryża/Dubaju? I co ludzie sobie pomyślą,że to w Afryce? : P To już jednak lepiej żeby znalazła się tam nasza stolica. Przynajmniej ludzie będą kumać.

zoliax
08-02-2008, 20:54
Raczej: "Przynajmniej będzie szansa, że ludzie będą kumać." ;]

Miałbym mniej przeciwko tej inicjatywie, gdyby sam autor nie był ze Szczecina... Bo w ten sposób mówinie, że ma największe szanse itp., jakoś chowa się przy fakcie, że to jest miasto autora tematu. ;]

Jeśli już to raczej Warszawa. ;d

No ale największe szanse ma teraz Gdańsk. ;p

.Matrik.
08-02-2008, 20:59
...albo chociaż Gdańsk. Ale Szczecin? To miasto ssie. ; p

Mapa_Europy
08-02-2008, 21:05
Pocałuj mnie w Wawel.

Fajny tekst :p
Panowie jak co każdy głosuje na inne miasto niż Szczecin. Tym sposobem nigdy się nie dostanie :P. Ale przecież to nie koniec świata.

Maggic
08-02-2008, 23:01

Jeżeli Szczecin ssie, to Gdańska nie ma na mapie Polski... I nie prowokuj tu ludzi ;p

Milan ognia
09-02-2008, 00:04
I tak każdy Ci powie, że Gorzów Wielkopolski
jest przyszłą stolicą Polski. Ha!

Zagłosowałem, a czemu nie.

Marsseel
09-02-2008, 00:07
Szczecin - drugie najbrzydsze polskie miasto w jakim byłem, tuż po Zgierzu :D www.zgierz.eu

Johnny121
09-02-2008, 00:09
Pfff, na co Wy głosujecie?

STOLICA! : D

Donas
09-02-2008, 00:14
Popieram ;)

eerion
09-02-2008, 00:26
Gonzek miśku - masz mój głos ;)

Gonzo von Krenzel
09-02-2008, 00:54
Szczecina niestety nigdzie nie zauważyłem w pierwszej dwudziestce, tak samo jak innych polskich miast. W walce o czarną kartę jest Gdynia i Szczecin, nic specjalnego.
P.S. Jak się nie dostaniemy, to przecież można zrobić polską podróbkę z polskimi miastami, co za problem?
Zgadza się - jest w walce o czarną kartę.

A ja tylko nadmienie, ze inne tematy z gatunku 'Zaglosuj na XXX' byly konsekwentnie kasowane (softem, rzecz jasna =P).
[IRONIA I ŻART] Kolejny dowod, ze TWA istnieje, a na forum sa rowni i rowniejsi. =)[/IRONIA I ŻART]

Nie wiem czy ten post od początku do końca nie był przypadkiem ironiczny? Jeśli nie to zastanów się jeszcze raz nad tym. Czy ja reklamuję tu swoją marną stronkę ze screenami z tibii?
Dobro społeczne powinno być w każdym z nas.

Brak komentarza, post żałosny.

Miałbym mniej przeciwko tej inicjatywie, gdyby sam autor nie był ze Szczecina... Bo w ten sposób mówinie, że ma największe szanse itp., jakoś chowa się przy fakcie, że to jest miasto autora tematu. ;]

zoliax, bądźmy poważni. Taka inicjatywa wyszła z Urzędu Miejskiego miasta Szczecina. http://www.szczecin.pl/umszczecinswiat/chapter_59018.asp?soid=EE88302436C449898BEBD4F5A37 07F88&chapterdest=59018

Przecież ja nic z tego nie mam. Mieszkam w tym mieście, kocham to miasto; mam gdzieś co inni o nim sądzą. I myślę, że lepiej jest żeby chociażby o Szczecinie (jeśli jest taka możliwość, taka akcja) było głośno niż o żadnym mieście z Polski. Przecież to nasza wspólna sprawa.

eerion, dzięki za głos. :)

janek@
09-02-2008, 11:58
Umieszczę ten temat na innej stronce.

Mam nadzieje, że Szczecin znajdzie się na planszy. :D
Ale będe miał z tego bekawe.

Marcin24
09-02-2008, 12:10
Jeżeli mamy zagłosować "inteligentnie" to najlepiej oddać głos nie na Szczecin, Warszawę, czy choćby Kraków (sorry), ale na Gdynię, która ma pierwsze miejsce w rankingu po czarną kartę.

Dr. Omader
09-02-2008, 13:46
Każdy ma zagłosować na Głuchołazy!
W ramach dowodu, każdy ma mi wysłać na PW SSa jak głosuje na Głuchołazy! Filmiki na YouTube mile widziane.

W ten sposób uniknięcie wielkiej kary, która spotka wszystkich, którzy nie zagłosowali na Głuchołazy!*

* - Kara w trakcie wymyślania. BĘDZIE STRASZNA!!! Coś a'la tydzień z Bosalem w Starachowicach w zamkniętym pomieszczeniu, bez internetu o samych tostach...

sphinx123
09-02-2008, 13:48
Tylko dlaczego akurat Szczecin? Nie czaje tego xd Co ma to miasto czego nie mają inne? ;s

Colo_2006
09-02-2008, 13:49
To moze nie kłocmy się a zagłosujmy na Nowy Sącz :)

Walekifa
09-02-2008, 14:41
Tak w ogóle to mam nadzieje że ten monopol będzie konkretny i duży. Zawsze chciałem takiego mieć,a w sklepach są same małe gówna jakieś 30-polowe ;l Monopol wymiata.

Dr. Omader
09-02-2008, 15:27
Tylko dlaczego akurat Szczecin? Nie czaje tego xd Co ma to miasto czego nie mają inne? ;s

Jak to co? Porytą organizacje ruchu drogowego :D

Nadrill
09-02-2008, 16:24
IMO powinno się głosować na miasto, które ma jakieś szanse. Na stronce jest Warszawa, to może na nią?

* - Kara w trakcie wymyślania. BĘDZIE STRASZNA!!! Coś a'la tydzień z Bosalem w Starachowicach w zamkniętym pomieszczeniu, bez internetu o samych tostach...

Nie ma neta, więc nie wyczyści tematu o OurTibii.

Walekifa
09-02-2008, 16:29
W sumie to dziwie się że Polskie miasta są tak nisko.Przecież uwielbiamu wygrywać takie plebiscyty.Toć 1/3 komentarzy na youtube(i to nie do polskich filmów) to Polacy : P

Auriaxa
09-02-2008, 16:57
Zagłosowane... Na szczecin

Tompior
09-02-2008, 17:18
Po co glosowac na miasto, ktorego nikt z poza Polski nie zna? (no moze Niemcy znaja :P ) - oczywiscie mowie tu o Szczecinie.

Najlepszym wyborem bedzie glosowanie na W-we lub Krakow :)

Valisha
09-02-2008, 23:01
a może na Łódź? ;>

Undeadzik
09-02-2008, 23:11
wrocłaf wroclaW wrOcLaaaaaaw wroclaw wroclaw WROcLovE !!!!!!! 8o

/\ wiem analfabetyzm :p

WORCŁAW ROX
WROCŁAW RULES !!!

Yoh Asakura
09-02-2008, 23:13
a może na Łódź? ;>
Polać mu, my chcemy Łódź !

Walekifa
09-02-2008, 23:17
A za o.s.t.r'a na Łódź mogę zagłosować xD

Fremen
09-02-2008, 23:27
Głosować na Gdynię ^^

Maggic
10-02-2008, 01:10
zazdrościcie nam morza i tyle ; ] tak wogóle stolica i krk są już nudne i przereklamowane, to już bym gdynie wolał czy nawet wrocław ;p

zoliax
10-02-2008, 01:12
Jak dalej będę zmuszony patrzeć na wasze przekomarzanie się to zagłosuję na Moskwę!

Lasooch
10-02-2008, 01:18

IDĘ NA TO!!111

Duch Niespokojny
08-03-2008, 12:23
<bump>
Zostały dwa dni głosowania. Tylko dwa z polskich miast mają jeszcze szanse - Gdynia i Szczecin, a że można głosować na dwa na raz, to nie macie już dylematu ;)