Pokaż pełną wersje : Czwarta arena??
Robiąc arenę Greenhorn zobaczyłem u góry dziwne pomieszczenie i teraz gdy zrobiłem Scrapper'a to korzystając z okazji postanowiłem się temu pomieszczeniu przyjrzeć. Nie jest to pokój z nagrodami ponieważ, nagrody umieszczone są w trzech pokojach a ten jest czwarty. Postanowiłem popytać kumpli(2x 100+ ek). Powiedzieli, że nikt tam jeszcze nie był i nikt nie wie jak się tam dostać. Jeszcze jeden człowiek powiedział mi, że może mieć to coś wspólnego z serpentine tower (chyba tak sie pisze;]) i z potworami które można tam uwolnić.
Tutaj fotka
http://img292.imageshack.us/img292/8260/czwartaarenavr4.png (http://imageshack.us)
Drzwi wyglądają tak jak inne (czerwona klamka), na tych figurkach wszystkich jest napisane WARLORD (dużymi literami) i trofea zwierząt też wydaje mi się, że nie są tam bez powodu (chociaż arena była przed update z trofeami, ale może teraz odblokowali questa)
Na mapce widać, że wejście jest od góry.
Z tego co pamiętam to jak się stanęło o jedno pole na zachód to było widać jeszcze dwie skrzynki.
Czy ktoś próbował mówić do tego NPC hi->arena->secret lub hi->arena->deluxe albo może hi->arena->special (spróbujcie też słowo hi zamienić innym tak jak na quescie Tales trzeba powiedzieć hail general, lub do królowej hello queen)
Czyżby czwarta arena lub jakiś quest?
Może ktoś ma zdjęci zrobione za pomocą bota?(sorry za to pytanie ale nie znam innego sposobu żeby sie dowiedziec co leży za skrzyniami.
Btw. Ile można czekać na pacc-a bo mi już 4 dni idzie;/
Sorry za all literówki ale trochę się rozpisałem, ale starałem się nie robić błedów.
Piszcie wszystko co wiecie o tym;)
Krążą plotki, że jeśli wykonasz 3 poziomy areny nie wchodząc do żadnego pokoju z nagrodami to będziesz mógł wejść do tego czwartego pomieszczenia, ale jak już pisałem, to tylko plotki.
Metal'Hard'Rocker
09-02-2008, 18:24
Na pewno wiemy, że nie chodzi o Golden Bow Jak mniemam coś w stylu:
-MM na rocku,
-Excalibuga,
-Spike Sworda też na rooku.
Dowiemy się w przyszłości.
Anakin555
09-02-2008, 18:30
Krążą plotki, że jeśli wykonasz 3 poziomy areny nie wchodząc do żadnego pokoju z nagrodami to będziesz mógł wejść do tego czwartego pomieszczenia, ale jak już pisałem, to tylko plotki.
To był mit....
Ale jest już obalony ;(
To jakie przedmioty musiały by tam być? musiałyby pokryć cenę tych wszystkich itemów z trzech aren. a to duuuuuużo i jeszcze trochę.
A może (chociaż jeżeli teoria Kejmilo była by prawdziwa to byłoby to zbyt piękne) jest tam Thunder Hammer MLS/Warlord sword i Great Axe (w końcu po jednej broni tak jak w innych pokojach) w bp (of holding może) teddy bear, a w presencie jakaś runa np. SD x50 (nie pamiętam czy runki były w bp czy w boxie)?
Czy ktoś skanował to botem? (wiem, że pytanie n00bowskie i że zaraz ktoś to zacytuje;), ale nie tylko ja chyba chce wiedzieć co tam jest)
Aha i jeszcze czy jak się stanie pole obok to widać dwie inne skrzynie (nie pamiętam dokładnie ale coś takiego sobie przypominam)
Nikt nie sprawdzał jeszcze teorii Kejmilo? -napisałem to przed tym jak napisał Anakin
btw. Metal'Hard'Rocker skąd ta pewność z Golden Bow?
@up te przedmioty z trzech aren nie razem są warte ok. 350k albo nawet mniej (z pierwszej i z drugiej mało kto kupuje)
Anakin555
09-02-2008, 18:39
@up
niektórzy mówią że jest golden bow a inni nie...
Przecierz tylko ci z cipsoftu wiedzą co tam jest ;P
Może sie zapytacie Cm-a albo Gm-a?
@up
Gm raczej nic nie powie, bo może za to wylecieć;) ale może ktoś z .org (sorry za reklame ;) ) skanował to pomieszczenie botem?
UNholy90's
10-02-2008, 20:16
Nie mam pojęcia co tam może być i jak się tam dostać ale po przyjżeniu sie twojemu zdjęci, zobacz że na mapce w górnym rogu ekranu, ten pokój nie jest dokończony i wydaje się jak by się ciągną do góry. Wydaje mi się (to jednynie moje zdanie) że jest to WYJŚCIE z jakiegoś questa a nie wejście po nagrody.
PozDro
Anakin555
11-02-2008, 10:58
@up
Jest niedokonczona bo jakbyś tam wlazł to by ci się dorobiła ta mapa (chyba)
Mapa_Europy
11-02-2008, 11:09
Mam nadzieję, że kiedyś to się wyjaśni. Nawet ciekawa sprawa ;)
Wejdzcie sobie na tibian earth tam widac miejsca na 3 skrzynki u góry i po lewej a pokój jest caly prostokątny bez przejścia do góry
Anakin555
15-02-2008, 21:42
http://foteka.pl/full/4bc8e16b6b9f73a5670bb13967704ced.jpg (http://foteka.pl/4bc8e16b6b9f73a5670bb13967704ced)
wziąłem to z www.forum.tibia.org.pl
Jeśli Zdjęcie nie działa to zapraszam do tego tematu
http://www.forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=258607&page=3
Według mnie w którymś tam update'cie zrobią 4 arene i odblokują ten room.
słyszałem w tibi i gdzieś wyczytałem że jest to 2 anhilator inni mówią że wejdzie tam tylko 400 level ile w tym prawdy ile mitu nie jestem wstanie osądzić
Kolejny spam ale dobra.
Moim zdaniem to cipy szykują coś na najbliższe up-date i nie ma co się zastanawiać, bo jak by co to by już ludzie to odkryli, uwierzcie mi.
Może to być za jeden, dwa, trzy, pięć upów, dlatego do tego questa jest potrzebna tylko cierpliwość;)
Kolejny spam ale dobra.
Moim zdaniem to cipy szykują coś na najbliższe up-date i nie ma co się zastanawiać, bo jak by co to by już ludzie to odkryli, uwierzcie mi.
Może to być za jeden, dwa, trzy, pięć upów, dlatego do tego questa jest potrzebna tylko cierpliwość;)
zdaje mi sie że masz racje tylko gdzie zlotowac ta cierpliwość :D hehe
dajcie to do smiesznych cytatów:baby:
kamoroschi
17-02-2008, 23:13
Sadzem iz mapkezy biorac pod uwage dzisiejsze wysokie lvl i patrzac iz one cigle ida w gore posatnowili sie zabezpieczyc i dodac 4 komnate na arenie. Oczywiscie to sa moje skromne przypuszczenia a okaze sie to dopiero po nastepnych upade
pepsi_92
18-02-2008, 01:00
Wg. mnie cipki sie z nami bawią i zrobili to ,żeby tibia była choć trochę ciekawsza i było więcej zagadek ;P. Czyli coś bez rozwiązania jak excalibug o którym nic nie wiadomo albo bramka lvlowa 999 lvl na banucie ;P.
fajnie by bylo jakby po następnym upie na arenie były po kolei
ruthless seven a później tringle of terror ciekawe kto by ją ukończył
i akie by musiały być nagrody żeby zwrócić za koszty ;p;p
sword axe i club o ataku 100 i defensywie 100 i nieskończone sd ;p;p
Ufocznik
18-02-2008, 16:07
Wg. mnie cipki sie z nami bawią i zrobili to ,żeby tibia była choć trochę ciekawsza i było więcej zagadek ;P. Czyli coś bez rozwiązania jak excalibug o którym nic nie wiadomo albo bramka lvlowa 999 lvl na banucie ;P.
bramka lvlowa na banucie nie jest zadna zagadka :)
wracaj na otsa ;\
Przecież trigle of terror jest gorsze od Rulethess seven
Oto artykuł z Tibia.pl:
Trójca Terroru
Chcąc dowiedzieć się jak najwięcej na temat historii Demonów dzielny Tibijczyk udał się do białej wieży niedaleko Thais by posłuchać fascynującej, a zarazem przerażającej historii o Archdemonach. Żądni władzy i niezwykle próżni są zdolni do nawet najgorszego okrucieństwa, byle tylko dzierżyć berło w swej przeklętej dłoni. Władza i ludzkie cierpienie jest dla nich największą rozkoszą. Jednakże Ghazbaran, Morgaroth i Zoralurk nie są wszechpotężni. Działają najczęściej w cieniu Bezlitosnej Siódemki, gdyż porównując siłę ich trojga z siła jednego z Siedmiu okazuje się, że ich zjednoczona moc nie jest powalająca. Co prawda odłożyli na bok topory wojenne i zawarli między sobą przymierze, by co jakiś czas pojawiać się na powierzchni Ziemi. Ta bezduszna gromada, zwana Trójcą Terroru, swoją obecność naznacza piekłem i zniszczeniem. Wielkie wydarzenie w tibijskim świecie, gdy któryś z Archdemonów postanawia przypomnieć ludziom o swoim istnieniu. Najczęściej jest to równoznaczne ze śmiercią kilku potężnych Tibijczyków. Czy świat jest w stanie temu zapobiec? Czy luzie będą kiedyś mogli raz na zawsze pozbyć się strachu na myśl o ich pojawieniu się? Świat zna już oblicze władającego ostrzami z mistrzowska precyzją Ghazbarana oraz wyśmienitego intryganta Morgarotha…. twarz Zoralurka pozostaje nadal zagadką…
Za duzo otsow...
Na rl tibii nikt nie jest w stanie zabic solo kogokolwiek z Triangle, a co dopiero kogos z Ruthless Seven?
mana'potion
20-04-2008, 11:24
na cholerę odświeżasz?
Moim zdaniem CipSoft chce zarobić i jak spadnie sprzedaż PACCa to udostępnią 4 arenę lub zrobią tak : wyślij sms na numer XXXX z nickiem swojej postaci a będziesz mógł wejść do czwartej areny!!!
Zalgadis
20-04-2008, 11:46
Niemówiąc o tym, że temat sprzed 2 miechów to na zakończenie dodam to:
http://img59.imageshack.us/img59/2955/bezc2a0tytuc582uby0.jpg
Moim zdaniem CipSoft chce zarobić i jak spadnie sprzedaż PACCa to udostępnią 4 arenę lub zrobią tak : wyślij sms na numer XXXX z nickiem swojej postaci a będziesz mógł wejść do czwartej areny!!!
Za dużo TV ;x
Za dużo TV ;x
A dokładniej Big Brothera ^^
Tomorovik
20-04-2008, 14:44
@Zalgadis
sam robiłeś mapkę??
Chyba macie racje bo jak @2up zrobil zdjecie to widac ze tylko same prezenty i niewiadomo co z kazdym jest moze niedlugo sie ujawni ale to jest dopiero tajemnica :)
@Zalgadis
sam robiłeś mapkę??
Lol, za dużo otsów. Ktoś z torga przeskanował ten pokój TibiaBotNG i tyle.
Tez podobno slyszalem ze jak sie nie wejdzie do rzadnych drzwi areny to mozna wejsc do tego pomieszczenia ale to tylko plotki [ aby byly prawdziwe ]
@up
Sprawdzone. Nie działa.
Co do tematu siłą już się nasi wojownicy wykazali a może teraz czas na inteligencje, zmysł orientacji i umiejętność dedukcji ze skrawków informacji... Na pewno nie są to drzwi które przepuszczają od któregoś lvl.
Tu trzeba porozmawiać, cosik zrobić ale co to pozostaje zagadką... Ja osobiście w wakacje planuje się pokręcić po tamtych terenach :P
Ale jakby nawet dalo sie tam wejsc to i tak niewiadomo w ktorym prezencie co jest wiec wiecie moze golden bow , moze golden helmet
Ps. A wie moze ktos kto tam juz byl >?<
To ja juz chyba dochodze czemu niektorym nieudalo sie wejsc do 4 pomieszczenia bo moze trzeba miec 120 lvl jak sadzicie ostatnio moj kuzyn robil srednia arene to chcial wziasc mystic blade i niemogl bo mial 55 lvl wiec wzial prezent [ to jest moja teoria ]
Ale oczywiscie niemozna wejsc do rzadnego pomieszczenia :D
Ale oczywiscie niemozna wejsc do rzadnego pomieszczenia :D
Nauczyć się czytać: SPRAWDZONE NIE DZIAŁA.
Gelt to niewiem moze ty sprawdziles teraz ziomek wystawia na trade golden bowa za 5kk [ ciekawe z kad on ma ] ??????
Gelt to niewiem moze ty sprawdziles teraz ziomek wystawia na trade golden bowa za 5kk [ ciekawe z kad on ma ] ??????
- skąd , idź do szkoły
Macie pomieszczenie 4 areny, gwarantuje to NIE JEST fake!
http://i294.photobucket.com/albums/mm119/bboottss/arenanakizapuyt.jpg
Picinhoxs
21-04-2008, 18:11
Eh... Jak wiele questow w calej tibi ma za zadanie urozmaicac zabawe graczom ,wiec czy przez ostanie 5 lat kilku(set)graczy niechicialo odkryc tajemnicy spike sword na rookgard'zie? Moim zdaniem tam w pokoju nic nie ma to pic co kilkanascie razy cipsoft potrafial udowadniac... . Takie wlasnie zagadki maja w szczegolnosci zachecic graczy do gry i kupowania konta premium ;]
Oczywiscie to moja teoria .
KarolDari
22-04-2008, 19:53
a moze ktos by sprawdzil (ja nie mam pacca wiec nie sprawdze) czy jak sie wykona arene warlord to mozna wrocic i wejs do tego pokoju?
Moze i glupie stwierdzenie ale zawsze jakies :p
Właśnie pomyślałem co byłoby jakbym tam wszedł... 6 prezentów- sześć nagród. Prawdopodobnie axe/sword/mace/bow/ jakś część z eq albo coś innego np. jakaś maskotka (jak w ani quest). Dostałbym chyba "*****cy" jakbym był knightem i wyciągnął broń dla palka :D:D:D
Zalgadis
22-04-2008, 21:29
Ajek@
Tego screena dałem 5 postów wyżej...
Topic@
Przestańcie gadać: "A gdyby...", "a ja słyszałem że...", "a może to" sami sprawdźcie a nie tylko swoje domysły tu wrzucacie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.