zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kłopot z klientem i logowaniem.....PISZ TUTAJ! Poradnik o kliencie i logowaniu

Light-r
10-02-2008, 11:37
Serdecznie witam szanownych moderatorów i userów forum tibia.pl.:)

Ostatnio w dziale Inne zaobserwowałem i wy na pewno również nagły przypływ tematów o problemach klienta libijskiego aktualnie jest to klient w wersji 8.1. Został on wprowadzony wraz z Zimowym Updatem 2007.Niestety widać jest albo nie dorobiony albo systemy logowania na serwerach Tibi są przeciążone.
Błędów jest różnorodna masa niektóre z nich będę mógł w stanie wam je tu pokazać ale nie teraz. Teraz przedstawmy istotny problem logowania w kliencie Tibijskim mianowicie kolejki. Kolejki tworzą gracze, którzy czekają na zalogowanie się do zapełnionego świata. Kolejki nie dotyczą graczy posiadających Premium Account czyli popularny PACC. Wystarczy tylko odczekać a jeżeli jest dość duża kolejka to zalogować się o innej porze jeżeli jest to serwer:

- Niemiecki – to najlepiej logować się wcześnie rano lub późnym wieczorem
- Amerykański- to najlepiej logować się rano i w południe Ew. popołudniu

Wniosek jest taki że najlepiej się mają gracze z amerykańskich serwerów ale to nie zmienia faktu gdyż im dalszy serwer tym również są kolejki:
- Niemiecki serwer – szybkie logowanie
- Amerykański serwer – długie logowanie

I to tyle jeśli chodzi o kolejki z logowaniem………..
Teraz błędy. Nie będę zamieszał tutaj objaśnień ino krótkie FAQ które przyda się wam.Błędów jest taka chmara że trudno zliczyć zaliczymy tu najczęstsze błędy….

P: Jak loguję się do Tibi wyskakuje error 20002 co robić ??
O: Wystarczy jeszcze raz się zalogować a jeśli nie da się zalogować to próbować dalej…..jest to błąd systemu logowania się do gry więc dopóki się nie zalogujesz to próbój lub spróbój później.

P: Kiedy loguje się do Tibi wyskakuje mi IP Adress is blocked co robić oneone ???
O: Powodem jest wpisanie błędnych passów 5x pod rząd przez Ciebie lub kogoś z osiedlówki kto ma to samo IP co ty.

P:Co to znaczy Accoun Disabled???
O:Ktoś zna twój numer konta ale źle wpisał 3x pod rząd twoje hasło

I to tyle……ten topic ma służyć dawaniu waszych problemów z klientem Tibijskim a poradnik który wam pokazałem jest tylko poradnikiem lecz nie tłumaczy wszystkich błędów…..od tego już jest sam temat. Myślę ze się postarałem jest to mój pierwszy poradnik.

Szanowny Marcinie i moderatorze Gremlin uprzejmie proszę o przyklejenie tematu Wypełniłem wszystkie warunki jakie miałem spełnić. Jakby jakieś błędy by były to zgłaszać od razu poprawię

Matox
10-02-2008, 11:42
No wiec mam taki problem
Gdy wlanczam tibie wpisuje passy wychodzi mi cos takiego
Cannot Connect to a login server .
Error:Connection Refushed (10061)
All Login servers are offline.Check www.tibia.com
for more information.

I to wszystko prosze o pomoc
Nawet gdy wpisuje obojetnie jakie passy to mi to wychodzi :(

Lynx
10-02-2008, 11:56
P: Kiedy loguje się do Tibi wyskakuje mi IP Adress is blocked co robić oneone ???
O: Wystarczy poczekać 30minut być może jakiś haker po części shakował Ci konto i loguje się Na nie .Zaraz jak możesz się zalogować zmień hasło lub jeśli nie możesz się lognąć użyj Account Lost(już niedługo wejdzie mój poradnik o nim)

IP block nie ma nic wspólnego z hakiem :D Powodem jest wpisanie błędnych passów 5x pod rząd przez Ciebie lub kogoś z osiedlówki kto ma to samo IP co ty,
a co do tego "częściowego hakniecia" to pisze "Account disabled for five minutes." kiedy ty lub ktoś inny przy logowaniu wpisze twój nr acc ale złe hasło 3x pod rząd,

Light-r
10-02-2008, 12:00
Lynx dzięki....już poprawiłem:)

Marcin24
10-02-2008, 12:06
No wiec mam taki problem
All Login servers are offline.Check www.tibia.com (http://www.tibia.com/)
for more information.
Poziom języka angielskiego niektórych użyszkodników jest zadziwiający.
Szanowny Marcinie i moderatorze Gremlin uprzejmie proszę o przyklejenie tematu
Nie jestem moderatorem.
O: Powodem jest wpisanie błędnych passów 5x
Tylko trzy, jeżeli ktoś ma osiedlowy internet, to źle passy mógł wpisać ktoś inny.

Uther92
10-02-2008, 12:13
P:Jak zmienić skórkę w kliencie libijskim ?
O: Użyć programu Pic Editor lecz takie działanie może ci rozwalić klienta

Tak rozwali klienta i kompa na dodatek...chodzi o to, że to działanie jest niezgodne z tibia rules i nie jestem pewien czy nie z umową licencyjną :)

Asash
10-02-2008, 12:14
Sorry bardzo ale jestem za tym żeby nie przyklejali bo wszystko jest opisane w FAQ -.-

Light-r
10-02-2008, 12:20
up@
Napisałem wcześniej temat o błędach ale nasz Sz. Gremlin powiedział o FAQ więc czemu zaprzeczasz -.^

I przyklejenie jest potrzebne bo widać tematy o błędach

@down
To w takim razie Ryba powinien być ukarany co nie ....

EDIT:
Wymazałem o skórkach....

Lynx
10-02-2008, 12:24
@Uther92
W Tibia Rules jest o botach i makrach a nie o skórkach ^^

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=56622

"d) Ingerencja w ustawienia klienta(...) jest zakazane."

Tibia jest produktem Cipsoftu i jakiekolwiek edytowanie jej itp. jest złamaniem praw autorskich

Light-r
10-02-2008, 17:10
Odświeżam.....piszcie tu swoje problemy lub ew. błędy z klientem lub logowaniem;)

Martka
10-02-2008, 17:36
Kolejki są to gracze które czekają na zalogowanie się do zapełnionego świata.

Kto Cię uczył polskiego?

Light-r
10-02-2008, 19:06
Kto Cię uczył polskiego?

Jeśli chodzi o te "które" to już poprawiłem

Light-r
11-02-2008, 18:35
Odświeżam......

@down
Poprawione ;-)

Martka
11-02-2008, 18:53
Jeśli chodzi o te "które" to już poprawiłem

Nie chodzi o to 'które' tylko o poprawność językową. Powinno być:
"Kolejki tworzą gracze, którzy czekają na zalogowanie się do zapełnionego świata."

Asash
11-02-2008, 19:03
P: Jak loguję się do Tibi wyskakuje error 20002 co robić ??
O: Wystarczy jeszcze raz się zalogować a jeśli nie da się zalogować to próbować dalej…..

Ale się wysiliłeś -.- A co jak będę próbował dalej i ciągle będzie wyskakiwał ten błąd? :baby:

Light-r
11-02-2008, 19:07
up@
Poprawiłem ale jakie ty zastrzeżenia masz -.-" jak Ci to wyskakuje to próbuj dalej <lol>

Light-r
11-02-2008, 23:13
LUDZIE!!!!

Zamieszczajcie tutaj problemy ze swoim klientem.....nie traktujcie tego jako poradnik!!! Bo lecą już kolejne posty i śmietnisko na forum -.-

Crazy_Frog
12-02-2008, 15:31
Od pewnego czasu mam pewien problem z grą w tibię. Otóż w po zalogowaniu na postać gram, a po pewnym czasie ekran gry zatrzymuję się ( nie mogę się ruszać, pisać etc. ) jedynym ratunkiem jest zamknięcie okna z grą bo logouth nie działa. Moje pierwsze podejrzenie skierowane było oczywiście na magiczną neostradę wymieniłem więc standardowy modem Sagema na router to jednak także nie przyniosło skutku. Myślałem więc że to może kicki ale w czasie tego "zatrzymania się" diody na routerze się palą, gg działa, a stronki się włączają. Zmiana systemu na najnowszy xp sp2 także nie pomogła. Sterowniki do karty graficznej też są zainstalowane. Prosiłbym więc o pomoc gdyż nie znalazłem podobnego problemu :)

Parametry sprzetu
Dysk > 40 GB
Router > ASMAX AR-904u

W razie jakichkolwiek pytań pisać

Pozdrawiam

Light-r
12-02-2008, 19:21
up@
Problem tkwi w serwerze na którym grasz. Serwer może mieć laga w chwili kiedy grasz...spróbuj w godzinach które podałem w pierwszym poście ww zależności na jakim serwerze grasz ameryka/niemcy;)

No wiec mam taki problem
All Login servers are offline.Check www.tibia.com
for more information.

I to wszystko prosze o pomoc
Nawet gdy wpisuje obojetnie jakie passy to mi to wychodzi :(

Tu tak samo powodem jest serwer......może mieć kicka albo atak DDoS
Wystarczy przeczekać możliwe że wina jest też twojego łącza internetowego;)

Pisać tutaj swoje problemy.........nadal czekam na przyklejenie tematu:)

Marcin24
12-02-2008, 19:30
Tu tak samo powodem jest serwer......może mieć kicka albo atak DDoS
Wystarczy przeczekać możliwe że wina jest też twojego łącza internetowego;)Ty w ogóle przeczytałeś jego komunikat?
All Login servers are offline.Check www.tibia.com (http://www.tibia.com/)
for more information.
To nie było odświeżenie, ale zwrócenie Ci uwagi.

Light-r
12-02-2008, 19:41
Kurczę pomyliłem się:

"Serwer jest wyłączony lub wyłączony jest dostęp do niego"

Acha i dzięki Marcin za poprawienie i odświeżenie:) Zaraz odświeże topic o Shadow Rexie:)

Monsword
12-02-2008, 20:10
@Crazy_Frog ehm... mam ten sam problem :] i odkryłem powód... zawsze słuchałem gadu radia... lecz kiedy ono sie wylonczało bo było buffer tibia sie zwieszała no i musialem wzionc exit bo inaczej nic by nie zadziałało...

@topic mam taki problem... raz gram na jednej raz na innej postaci lecz czensto wyskakuje mi cośtam cośtam że niemoge być zalogowany na 2 postaciach równoczesnie... loguje sie i wylogowywuje sie jeszcze raz.. niedziala :( :confused: wyłanczam kompa włanczam jeszce raz i tylko to działa... czy jest jakiś inny sposób?

Filush
14-02-2008, 13:20
@up naucz sie pisać i szukać, Twoj problem był już wiele raz poruszany na forum.

Co do tematu to powinien on być zamkniety, autor nie ma zielonego pojecia o czym pisze (bez urazy). Jak widze takie stwierdzenia jak "serwer ma kicka" to mi sie rzygać chce. Fakt faktem, że jest to bardziej przyswajalne przez userów na forum, ale pewna fachowość jednak obowiazuje jesli się już zakłada taki temat.

Light-r
14-02-2008, 16:26
up@

W rzadnym wypadku temat nie może być zamknięty bo przyjdzie wielka fala tematów o kłopotach z klientem tibijskimX( Przykład:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=165506

X( Temat musi być przyklejony !!!

JUNIR
14-02-2008, 16:42
Więc skopiuje MÓJ problem i bede ci ogromnie wdzięczny za pomoc chociaż wątpie że ci sie uda bo nikomu sie nie udalo xd

Mam mały problem, kupiłem nowy komputerall zanstalowałem etc
mam polączenie z 2 kompa tzn neo 512 na 2 kompy ale to chyba mało istotne
wiec próbuje sie zalogować, wyskakuje character list wybierach chara, pisze connecting i na tym sie kończy nie wyskakuje nic dalej nawet okienko że time connecting bla bla bla

Wie ktoś może co z tym zrobić ? Inne gry działaja

Hmm właśnie sprawdziłem inne konto i sprawa wyglada tak:

Jestem zalogowany w grze ale u mnie na kompie jest dalej connecting (na tym kompie sie zalogowałem ana tamtym na inne konto i mam chara online w vip list :/

w firewallu wyłączyłem all co mogłem etc , mam windows xp z service pac 2 neta łącze przez kabelek nie przez router, firewall w SP2 nie blokuje mi tibi

Link do tematu

http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1807413#post1807413

Light-r
14-02-2008, 20:22
Pytasz się o serwer proxy:):

- Wiec aby sobie łączyć przez proxy musisz wejść na:http://proxy4free.com

Proxy List i widzisz tam listę proxy,kraj w jakim serwer się znajduje a także oznaczenie anonimowości...........

Instalujesz ProxyWay

adrianislaw
14-02-2008, 21:30
Przestała działać!!??
Mam straszny problem otóż z dnia na dzień przestała działać mi tibia!
Nie mogę się zalogować cały czas pisze:connecting no kurna co jest 5.Wczoraj chodziło wszystko ładnie a dziś mam to od rana.Czym to może być spowodowane? Bardzo proszę o pomoc!!
Net mam sprawny i mogę zalogować się na tibia.com a do gry już NIE! ;[
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
Dzisiaj wstaje i to SAMO! Czy możliwe że mam coś zablokowanego no pomóżcie plz.

Raysadiel
15-02-2008, 15:38
widze ze juz nie tylko klienci vectry maja ten problem xD
neo tez powoli blokują ;x hail cipsoft ;x

więcej tu znajdziecie
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=164139

Crazy_Frog
16-02-2008, 01:37
Light-r
up@
Problem tkwi w serwerze na którym grasz. Serwer może mieć laga w chwili kiedy grasz...spróbuj w godzinach które podałem w pierwszym poście ww zależności na jakim serwerze grasz ameryka/niemcy

Nie daje to rezultatu loguję się późnym wieczorem kiedy już nie ma kolejki i nadal się "zatrzymuje". Tak samo na innej postaci na świecie prawie pustym.

Monsword
@Crazy_Frog ehm... mam ten sam problem i odkryłem powód... zawsze słuchałem gadu radia... lecz kiedy ono sie wylonczało bo było buffer tibia sie zwieszała no i musialem wzionc exit bo inaczej nic by nie zadziałało...

Nie używam gg radia zamknięcie procesu gg też nie pomogło

Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ? :confused:

Pozdrawiam

Jacek1990
16-02-2008, 13:08
Light-r
Przeczytaj cały temat który podał kolega 2xup
i wtedy pomagaj , bo nie wiesz o co chodzi a wprowadzasz ludzi w błąd , przepełnienie nie ma znaczenia ponieważ wiele osób posiadający Pacc też ma taki problem.

Ascaron
09-03-2008, 15:07
Witam, mój problem dotyczy przelogowania z chara na chara na jednym acconcie.Tzn. gram se danym charkiem.Nagle naciskam ctr+L żebym mógł się przelogować na innego z moich charów na tym samym acconcie.Ok naciskam na innego chara i wyskakuje mi okienko z napisem ,,Nie możesz być zalogowany na 2 postaciach jednocześnie''.Sprawdzałem czy ten problem dotyczy mojego drugiego konta (tak wiem, że używanie 2 kont jest niedozwolone), ale na drugim koncie jest wszystko ok.Czy wiecie czym to może być spowodowane?

Horof
09-03-2008, 20:19
Witam, mój problem dotyczy przelogowania z chara na chara na jednym acconcie.Tzn. gram se danym charkiem.Nagle naciskam ctr+L żebym mógł się przelogować na innego z moich charów na tym samym acconcie.Ok naciskam na innego chara i wyskakuje mi okienko z napisem ,,Nie możesz być zalogowany na 2 postaciach jednocześnie''.Sprawdzałem czy ten problem dotyczy mojego drugiego konta (tak wiem, że używanie 2 kont jest niedozwolone), ale na drugim koncie jest wszystko ok.Czy wiecie czym to może być spowodowane?

Mam taki sam problem :(

Dodo360
10-03-2008, 13:28
Moj problem wyglada tak sproboje to opisac i potem moze dodam screena.
Jak gram sobie w Tibie i pirzyjdzie mi do glowy zmienic outfit na jakis outfit z addonem to w okienku wybierania koloru widze sam addon i to troche irytujace sie juz robie ze widze tylko addon...
Tak samo w okienku battle jak jakis gracz ma addony to nie widze go tylko same addony.
Reinstall nic nie dal, probowalem pare razy i dalej to samo.
http://img119.imageshack.us/img119/5755/bugdv4.png

eisscheriann
30-03-2008, 13:04
http://i279.photobucket.com/albums/kk144/Malski_2008/Axe/blont.jpg

Tylko że:
*servery tibii działają, pytałem kumpli żaden nie ma takiego problemu
*dzieje się to od wczoraj, wcześniej było ok

co zrobić?;s

Marcin24
30-03-2008, 13:22
co zrobić?;s
1. Start -> Panel Sterowania -> Zapora systemowa -> Wyjątki -> Sprawdź czy masz tam Tibie, jeżeli nie to dodaj.
2. Re-install Tibii - to pięć minut.
@Dodo360
Musisz mieć uszkodzony plik Tibia.spr czy jakoś tak. Jest to plik odpowiedzialny za grafikę.

Dodo360
30-03-2008, 13:29
@up
Mozliwe ale reinstalowalem pare razy i sciagalem z innego zrodla i dalej to samo.:(

eisscheriann
30-03-2008, 13:49
1. Start -> Panel Sterowania -> Zapora systemowa -> Wyjątki -> Sprawdź czy masz tam Tibie, jeżeli nie to dodaj.
2. Re-install Tibii - to pięć minut.

ani to, ani to.
ja po prostu odpalałem 7.92
_/
anyway thx

Slash
30-03-2008, 16:47
X( Temat musi być przyklejony !!!

I co jeszcze?

Pozatym jest już taki temat, wystarczy poszukać. (Na przyszłość nie bierz sie za cos jak nie masz o tym pojecia.)

vuxes
03-05-2008, 14:17
Light-r

Nie daje to rezultatu loguję się późnym wieczorem kiedy już nie ma kolejki i nadal się "zatrzymuje". Tak samo na innej postaci na świecie prawie pustym.

Monsword

Nie używam gg radia zamknięcie procesu gg też nie pomogło

Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ? :confused:

Pozdrawiam

Mam identyczny problem, a także identyczny router. ASMAX AR-904u

Nemiks
03-05-2008, 16:21
witam all ;p ja mam taki probelm raczej to cos zwiazane z kilientem.

Gram sobie w tibie i porostu po jakis 10+ min komputer mi sie resetuje i tak cigle mam ..;/ tylko na kliencie 8.11
Bo jak gram sobie w otsa 7.6 to moge grac caly dzien i mi sie nie resetnie ...

Plska pomozcie ;p

Crazy_Frog
03-07-2008, 00:16
Od pewnego czasu mam pewien problem z grą w tibię. Otóż w po zalogowaniu na postać gram, a po pewnym czasie ekran gry zatrzymuję się ( nie mogę się ruszać, pisać etc. ) jedynym ratunkiem jest zamknięcie okna z grą bo logouth nie działa. Moje pierwsze podejrzenie skierowane było oczywiście na magiczną neostradę wymieniłem więc standardowy modem Sagema na router to jednak także nie przyniosło skutku. Myślałem więc że to może kicki ale w czasie tego "zatrzymania się" diody na routerze się palą, gg działa, a stronki się włączają. Zmiana systemu na najnowszy xp sp2 także nie pomogła. Sterowniki do karty graficznej też są zainstalowane. Prosiłbym więc o pomoc gdyż nie znalazłem podobnego problemu :)

Parametry sprzetu
Dysk > 40 GB
Router > ASMAX AR-904u

W razie jakichkolwiek pytań pisać

Pozdrawiam

Odświeżam, może ktoś rozwiązał ten problem.
Po obserwacjach tego 'zjawiska' doszedłem do wniosku, że te czarodziejskie 'zatrzymywania się' gry następują w miejscach, w których jest dużo grafiki np. w przejściu między skałami do AB z mostu dwarfów.
Net mi działa dobrze - pomiary pingu przed i w czasie zatrzymania to 20-25ms
Stery do karty graficznej instalowałem i najnowsze i oryginalne (przecież karta 64mb powinna dźwigać takie grafiki, inne gry o dużo większych wymaganiach działają płynnie).

Jakieś propozycję? :confused:

Matejisz11
03-07-2008, 10:18
Wienc dzis mialem formata i scionglem tibie 8.20 i jak sie logam to mi cos takiego wyskakuje :

Cannot connect to a login server.

Error: Could not resolve server name. (11004)

Prosze niech mi ktos powie co mam zrobic zeby mi znowu tibia chodzila

Ask_or
04-07-2008, 08:41
A ja znowu mam taki problem:
1.Wlaczam klient,
2.wpisuje passy
3.wyskakuje blad
4.klikam ok
5.wpisuje znowu passy
6. i juz jestem w grze

czemu ten blad wyskakuje bo tak keyloggery robia ale skanowalem hijackthisem i nic niewykryl halp halp!

oho
http://i300.photobucket.com/albums/nn8/Askors/blad.jpg

Ghard Lage
05-07-2008, 12:40
A ja znowu mam taki problem:
1.Wlaczam klient,
2.wpisuje passy
3.wyskakuje blad
4.klikam ok
5.wpisuje znowu passy
6. i juz jestem w grze

czemu ten blad wyskakuje bo tak keyloggery robia ale skanowalem hijackthisem i nic niewykryl halp halp!

oho
http://i300.photobucket.com/albums/nn8/Askors/blad.jpg

Ja tak ciągle mam za pierwszym razem wija błąd potem loguje to nic strasznego to wina źle napisanego klienta...

ak93
05-07-2008, 13:02
Witam, mojemu koledze od jakiegoś czasu wyskakuje Error poczym Tibia mu się zamyka. Oto treść tego błędu: Tibia client encountered a critical error and had to be stopped. A detailed error report has been written to the error file which you are asked to submit at your next login.

Może mi ktoś powiedzieć co zrobić? Zaznacze tylko że kolega używa Linuxa. Pozdrawiam, ak93.

tomasson15
09-07-2008, 22:09
driver coponent sizes mis-match.Retry to keep going.Cancel to exit.to jest taki błąd który po zainstalowaniu tibi się wyświetla oczywiscie po włączniu tibi.tzn zainstalowałem tibie próbuje ją włączyć i wyświetla mi sie ten błąd.Co mam zrobić??

Crazy_Frog
15-07-2008, 21:57
Po blisko pół roku problem się rozwiążał :p

Okazało się, że winnym był prawdopodobnie - router. Napisałem prawdopodobnie, ponieważ w tym samym czasie zmieniłem Windowsa, więc nie jestem pewien kto był winowajcą. Routera już nie sprawdzę, bo leży w koszu B) Napisałem to, bo może się komuś przydać (ROUTER - ASMAX 904u).

Pozdrawiam. :)

IckerEK
24-12-2008, 17:40
Problem !
Nie moge sie zalogować na Astere tylko, na wszystkie inne servery czy USA czy Ger. moge , ale na Astere nie ;/ i connectuje w nieskonczonosc i w koncu nie wchodzi, a na tibia.com jest napisane ze log byl... hacka nie ma na pewno bo sie loguje na inne postacie na tym acc wiec to odpada, na dodatek na kompie nie moge wlaczyc tibia.com stronki nie wiem czemu.... hellpppp ;x