Pokaż pełną wersje : Osłabiony loot?
KaMiLSpAwW
12-02-2008, 17:06
Czy wy też po wgraniu tego nowego patcha , zauważyliście totalny brak loota , czy tylko ja tak mam i znajomi z serva..
Dziwie mnie to bić cały dzień dragi i 2 woi? Albo 2 dni na Hydrach i wh?
zapewne sie tu niektórzy pochwala jak to polecieli na 1 dla i wyjeli dsm..dobrze pytam sie tu tych co bija dużej danego moba.
Alist'er
12-02-2008, 17:17
Też to zaufarzyłem jak expiłem na scarabach mało gp 8-30 loot też żadki. Coś chyba wgrali .
Cos mi sie wydaje ze byla nawet oficjalna informacja na ten temat ;)
Tak wgrywali pacza który zmieniał loot i większość ludzi zauważyła, że teraz jest jednym słowem DO DUPY.
KaMiLSpAwW
12-02-2008, 17:25
yeah , czasy waste come back ;S co maja ed/ms , nie dosc ze many idzie do tego nic nie leci i jak tu żyć ;ss
Maxis'Secura
12-02-2008, 17:31
Mi też się wydaje że osłabili loot !!! Ostatnio 2h na dragach to tylko serpent sword wypadł X(
Don_Kustosz
12-02-2008, 17:45
a mi sie wydaje ze polepszyli ;]
dzissiaj rano 0 min na elfach 4 heaveny potem znowu i 3 heaveny
Vlad Dracula
12-02-2008, 17:45
I dobrze, może ceny podwyższą się :P
Na starych serwach nie podwyższą się i tak 95% idzie do NPC. A tak wogóle to się na prawdę pogorszył loot, przez 2 dni z dragów wypadł mi tylko D shield i WoI. Z guardów poleciało tylko kilka steel helmetów ;/.
Był temat,że zostanie wgrany patch,który ma związek z lootem.
Nic więcej nie wiem ; s
Zgadzam sie.Loot jest zbyt slaby :) Na brb wynosilem dziennie do 80k a teraz w 4 dni tyle wyciagne ...
SS przed wgraniem patcha ... 4h na barbarianach
http://img168.imageshack.us/img168/5937/uo0448jp2.jpg (http://imageshack.us)
Lord Evad
13-02-2008, 15:23
macie racje ja dzis moim ms 4h na hero i crown helmet _//
Masz racje mi od 2 dni na cycach ani 1 halberd nie wylecial;(
Ludzie.. A wiecie że patch mający wpływ na drop rate został wprowadzony nie wczoraj ale 4 tygodnie temu?
Prawda osłabili loot na jednych potworach a na innych poprawili.
Szczególnie na takich jednych ale póki co to tajemnica...
TheaTron
14-02-2008, 00:09
to juz wiem czemu po 3h h na duzym respie hydr tylko w helmet _/ albo po 3 h na barbach 4 halberdy ,co przed patchem czy czyms tam wygladalo tak,ze przez 3 h wysylalem z barbow 3 parcele z lootem...ehh :(
Pomocny Murzyn
14-02-2008, 02:05
Ludzie.. A wiecie że patch mający wpływ na drop rate został wprowadzony nie wczoraj ale 4 tygodnie temu?
Nam chodzi o tego patcha:
Feb 12 2008 -
A small patch has been released with today's server save. We ...
A small patch has been released with today's server save. We have corrected several small game errors, map bugs and NPC typos. Also, NPC Kalvin has information now about the outfits that have been newly introduced with the Christmas Update.
Nie pisze tu nic o zmianie loota, ale chyba po nim coś się zmieniło. Wg. mnie loot został trochę osłabiony, bo siedzę już pare h na necro i bohów nie ma.
Prawda osłabili loot na jednych potworach a na innych poprawili.
Szczególnie na takich jednych ale póki co to tajemnica...
Taa.. G*** prawda.
Nam chodzi o tego patcha:
Nie pisze tu nic o zmianie loota, ale chyba po nim coś się zmieniło. Wg. mnie loot został trochę osłabiony, bo siedzę już pare h na necro i bohów nie ma.
Z lootem nic nie zostało zmienione. Jakiekolwiek zmiany loota (zaraz powiem co sie zmieniło dokładnie) to zasługa patcha z 22 stycznia.
Craban:
Well, as a matter of fact, we did not change any probability. All we did was correct a calculatory error that occurred when that loot probability was processed. In other words, there was a bug that actually caused more loot to drop than it should have been all along. That is what we corrected.
We did not change anything with any monsters, we corrected a very small error in the calculation. Basically this means for every monster that if you used to loot for example 50 items after killing 1000 monsters, you will now in average only loot 49 such items after killing 1000 monsters.
The calculation error was exactly 0.1%. This means that for more common items, you won't notice any change really. With rare items where you would only get around 5 per 1000 creatures, you will notice more of a change since 4 instead of 5 is a bigger change than 49 instead of 50. Since this was a bug, it will of course not be changed back. However, if now with the correct calculation some loot drops too seldom, then we have nothing principally against adjusting the probability. All we want is that if we set it to for example 5%, we want it to actually be 5% and not 5.1%.
Wszystkie wypowiedzi z 22-23 stycznia.
@ Kojotes
Troszeczkę mnie zawiodłeś. Mam o Tobie dobre zdanie, pamiętam jak udzielałeś się podczas ostatniego update'u.
Ale człowieku ogarnij się i szanuj zdanie innych. Jeśli coś napisałem to mam na to dowody, a najlepszym dowodem jest to że codziennie mam duży profit po polepszeniu loota z potworów na których ostatnimi czasu expie.
I taka rada na przyszłość, reprezentuj sobą troszeczkę kultury.
Jeśli coś napisałem to mam na to dowody, a najlepszym dowodem jest to że codziennie mam duży profit po polepszeniu loota z potworów na których ostatnimi czasu expie.
Po czym kilka razy pod rzad bedziesz mial waste i ni z tego ni z owego zostanie wprowadzony patch pogarszajacy loota.
Anakin555
14-02-2008, 14:51
Też tak myśle bo teraz chcą 700gp za plate armora(bardzo rzadko widze że ktoś sprzedaje)
Na menerze podwyzszyła się troche cena
TheaTron
15-02-2008, 16:20
no! coraz slabiei mi sperma leci
idz do lekarza? .. >.>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.