Pokaż pełną wersje : Blessy Czy Eq??
Mam 60lv ek. Niedługo banshee quest, więc będę miał trochę gp (90k ok.).
Zastanawiam sie co kupić. EQ:
-c legs
-crus helmet (wymienić na rh?)
-dsm
-boh
-demonka
-cranial basher
-p ammy
NIE posiadam blessów ani AOLa (świat PvP).
btw. zrobię solo necro quest przy skillach 75?
Explorer of Hell
13-02-2008, 16:47
Moze kup sobie z 2-3 blessy a za reszte idz expic, lub kup RH.
Co do tego nekro questa, to wydaje mi sie ze knightem bedzie trudno.
ja bym kupił blessy na twoim miejscu sam mam 70ek expie na dragach w tombie z eq dsm v shiled p legs dark helmet p ammy czyli słabe ale nie narzekam jest ok
@2 UP
Na banchee questa idzie się raczej ekipą.
@TOPIC
Co mam Ci poradzić, sam mam podobny problem do Ciebie, kupować blessy czy nie. Nie planuję ginąć, a blessy chyba kupię, bo eq na lepsze wymienić nie mogę. Blessy to zawsze jakieś zabezpieczenie + AoL to deda na tym lvl nie odczujesz za bardzo.
@2 UP
@TOPIC
Co mam Ci poradzić, sam mam podobny problem do Ciebie, kupować blessy czy nie. Nie planuję ginąć, a blessy chyba kupię, bo eq na lepsze wymienić nie mogę. Blessy to zawsze jakieś zabezpieczenie + AoL to deda na tym lvl nie odczujesz za bardzo.
AoL przy takim eq? przeciez Aol wiecej warty jest chyba
Wybaczcie mi, choć gram jakieś 3latka w tibie nie wiem co to są te blessy. Ktoś mi powie? ^^
(sorry za offtop :P)
Wybaczcie mi, choć gram jakieś 3latka w tibie nie wiem co to są te blessy. Ktoś mi powie? ^^
(sorry za offtop :P)
normalnie na dedzie tracisz 10% expa i skilli, jak masz promo to 7%
każdy bless (jest ich 5) zmniejsza jeszcze o 1% i kosztuje 10k, jeden bless jest tylko do kupienia na pacc
btw. normalnie jak ma ci coś wypaść to szansa 10% a przy promo 7%, bless-y tu nie mają znaczenia, pełna ich nazwa to blessing, czyli błogosławieństwo
@2 UP
@TOPIC
Blessy+AOL, nie nie, nie odczuje straty 100k na 60 lvl, przecież to jak splunąć...
Tylko czy ten AoL ma sens?
dsm-55k
boh-45k
c legs-20k
demonka-45k
reszty nie liczę bo cranial-e mam 2 ;)
Raczej przy odrobinie szczęścia stracę tylko jeden wartościowy item, a AoL 40k będzię kosztować (od ppl)
Mapa_Europy
13-02-2008, 17:47
Kup, blessy i idź na dragi. Jeszcze zarobisz na eq nie bój się :p
Kup, blessy i idź na dragi. Jeszcze zarobisz na eq nie bój się :p
Ale na dragach trochę waste chyba będzie a nie zarobek;/
Avallach
13-02-2008, 17:52
Blessy+AOL, nie nie, nie odczuje straty 100k na 60 lvl, przecież to jak splunąć...
wiesz, to jest 6h w mint, wiec w tyle samo czasu mozna by doexpic ten lvl, wychodzi na to samo ^^
wiesz, to jest 6h w mint, wiec w tyle samo czasu mozna by doexpic ten lvl, wychodzi na to samo ^^
na mint to teraz P.A. jest to nie za bardzo;/
Morgaroth
13-02-2008, 18:18
AoL 40k będzię kosztować (od ppl)
I ciekawe co za idiota sprzeda ci AoLa za 40k? Przecież to się sella raczej drożej graczom bez płatnego konta.
Milten Magician
13-02-2008, 18:27
Blessy, to raczej od 80+ sie kupuje, bo to taki okres kiedy większość graczy uważa się za mega silnych i łatwo giną...
Aola do takiego eq to też szkoda, sam mam ciulowe eq tylko, że to co nosze w plecaku jest więcej warte niż aol.
Blessy, to raczej od 80+ sie kupuje, bo to taki okres kiedy większość graczy uważa się za mega silnych i łatwo giną...
Aola do takiego eq to też szkoda, sam mam ciulowe eq tylko, że to co nosze w plecaku jest więcej warte niż aol.
AoLa ofc nie kupie bo mam ch.. eq,
tylko szkoda tracić 300k exp-a, lepiej stracić niecałe 100;)
a jak wiadomo teraz lagi i kicki, a pozatym P.A. jest ogromne;/
Milten Magician
13-02-2008, 22:01
@up
Zależy od kosztów odrobienia tych blessów, patrze na siebie, to ja te 300k robie w 1,5h~ przy kosztach około 50k więc tak prawdę powiedziawszy gdybym tracił 300k exp przy śmierci to blessy były by zbędne.
Jeśli tego straconego expa, nie odrobisz taniej niż wyjdą blessy lub jeśli to zajmie dużo czasu to moim skromnym zdaniem warto zainwestować w te błogosławieństwa.
Wszystko opiera sie na pieniądzach i czasie :P.
a co to jest P.A. ?? , bo nie wiem :baby:
down. dzieks za odp :)
Mumin121
14-02-2008, 12:02
Power Abuser albo Power Abusing. Ja to rozumię tak, że jest to osoba bądź kilka osób, które ściągają paymenty, wyganiają z expowisk itd.
Jeśli coś przeoczyłem, bądź źle rozumuje to proszę poprawić ^^
Blessy, czemu? Eq masz dobre, jesteś przed questem przy którym możesz paść i grasz na PvP gdzie zawsze możesz wejść nie tam gdzie trzeba. Z eq pozostał Ci hełm do wymiany jedynie no i na borń możesz jeszcze zbierać (choć cena wysoka).
Milten powiedz mi gdzie na 60lvl zrobić 300k expa w 1.5h ! :O W dodatku tracąc tylko 50k ! Takich cudów to nie ma. Jemu nie chodziło w ile czasu Ty na 100+lvl bijesz expa tylko czy się opłaca kupować blessy.. A od 60 się opłaca.
Blessy, czemu? Eq masz dobre, jesteś przed questem przy którym możesz paść i grasz na PvP gdzie zawsze możesz wejść nie tam gdzie trzeba. Z eq pozostał Ci hełm do wymiany jedynie no i na borń możesz jeszcze zbierać (choć cena wysoka).
może jeszcze mms, wtedy będzie dobre;)
No na naszym serwie to broń od 250k się zaczyna
najczęściej wszyscy biorą sworda i axa
może na PoI pojde i z Arcane Staffem będę chodzić;)
a z tymi blessami to nie rozumiem o co Ci chodziło
że kupić, czy nie?
na queście nie padnę bo pójdę z jakąś ekipą która wyczyści all ;p
btw. na warlorda jaki lv i skille?
@up Milten powiedział, że on wbija 200k/h i jemu by to 300k wisiało, a nie że ja wbijam tyle;)
może jeszcze mms, wtedy będzie dobre;)
No na naszym serwie to broń od 250k się zaczyna
najczęściej wszyscy biorą sworda i axa
może na PoI pojde i z Arcane Staffem będę chodzić;)
a z tymi blessami to nie rozumiem o co Ci chodziło
że kupić, czy nie?
na queście nie padnę bo pójdę z jakąś ekipą która wyczyści all ;p
Do broni masz 2 wyjścia:
1) Masz kumpla który weźmie tą broń i sprzeda Ci po zaniżonej cenie
2) Zbierasz 250k
Do shielda: owszem, kup ja na samym początku, nie wiedziałem jak u Ciebie na servie stała MMSka względem broni.
Co do blessów: skoro masz do wybory shield w cenie blessów to kupujesz shield, blessy potem. Gdybyś nie miał zamiaru kupywać shielda to blessy.
Sebcio :)
16-02-2008, 14:30
dam ci najlepsza rade, nie sluchaj ludzi z tibia.pl tylko zrob to co uwazasz za sluszne.
Mythic Sniper
16-02-2008, 16:57
jak sie kupuje blessy to albo wszytskie albo wogle, ale dla ek dobre eq to podstawa, rh dsm k legs demonka i jakis tam weapon w lapke, nie ogarniam tych wszytskich broni bo odkad tibia zeszla na psy to nie gram :)
Eq masz dobre i nie mam zastrzeżeń a co do blessów to pierw one na 50 lvlu kupuje 2-3, ale na 60 to już wszystkie, aol trochę później, necro quest możliwe że nie dasz rady zrobić, lepiej z ekipą.
Rock_Star
18-02-2008, 18:34
blesy to waste kasy. oplaca sie kupic dopiero na ok 80 lvl. aol? hmmm, z takim eq teoretycznie mozna by, ale ja na twoim miejscu kupilbym rh a reszte kasy odlozyl;] jak kupisz mms np to dopiero wtedy radze kupic aol'a
Blessy już kupiłem (4 bez kazzo)
AoLa, chociaż wydawało mi się to bez sensu to jednak kupię bo jak by mi spadły 2 itemy z eq (co często mi się zdarza) to będę już stratny;)
Jak będę miał AoL i all blessy to zbieram na rh i narazie mam spokój, no może stell boots na dragi jeszcze, obsidian knife i bws na 80;)
będę mógł oszczędzać na broń ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.