zaloguj się

Pokaż pełną wersje : W sprawie Knight'a.

LordMaver
15-02-2008, 15:00
Na samym początku chcialbym przeprosic. Mozecie napisac "szukaj, to nie boli" albo "idz z tad noobie" ale prosze o wyrozumialosc.
Jest taka sytuacja:
Mam Knight'a 26 level, skille 55/50 (cienkie ;/)
EQ to Crown armor, knight legs, crusader helmet, crystal sword, leather boots.
I tu pojawia sie pytanie - gdzie najlepiej expic (jakie potwory i gdzie).
Jeszcze prosze zebyscie napisali potwory na jaki level mozna wyniesc z nich duzo kasy :D.
Z góry dziekuje.
Pozdrawiam.
Roni.

Snick
15-02-2008, 15:15
Poszukaj se jakiś dużych respów cyców. NP. Mount Sterum(nie wiem jak to sie pisze)

Brandle
15-02-2008, 15:41
Crypty blisko kopalni dwarfów (poziom z ghulami i szkieletami), kopalnie dwarfów (poziom z Soldkami i zwyklymi), Slime, Beholdery w okolicach BK house, Zamek Elvenbane, Amazon Camp obok Venore , Cyce odradzam z powodu braku tarczy i slabych skilli.

:)

piotr66642
15-02-2008, 15:43
to nie jost mojego utorstwa jest pożyczone z innej strony z poradnikiem:
8lev- wszystkie Trolle(Troll Mountains‚bagna Venore‚podziemia Ab'dendriel‚krypta w Carlin‚ Folda)‚ Gobliny(Femor Hills‚ Edron)‚ Roty(Fibula‚Ancied Temple‚bagna Venore‚kopalnie Kazoo‚Folda‚Darama‚Edron‚Liberty Bay)‚ Larvy(Ankrahmun)‚ Dwarfy(kopalnie Kazoo)

10lev- Roty‚ Larvy‚ Dwarfy‚ Orki(Ancied Temple‚Edron)‚ Amazonki(Amazons Camp)‚ Folda‚Senja‚Vega

15lev- Larvy‚ Dwarfy‚ Amaznoki‚ Carrion Wormy(Fibula)‚ Ghoule(Ghostland‚Ancied Temple)‚ Tomby -1

20lev- Ghoule‚ Dwarfy Soldiery(kopalnie Kazoo)‚ Valkyrie(Amazons Camp)‚ Cyklopy(Mount Sternum‚ Cycopolis-1)‚ Chakoya‚ Dark Catedral(-1+-2 jaskinia)‚ Laguna Islands

25lev- Dwarfy Soldiery‚ Cyklopy‚ Chakoya‚ Dworce(Trapwood)‚ Dark Catedral‚ Laguna Islands‚ Ghostland

30lev- Cyklopy‚ Chakoya‚ Barbarzyńcy(obóz na Hrodmir)‚ Scaraby(Ankh~)‚ Dark Catedral‚ Laguna Islands(-1)‚ Ghostland‚ Tomby(-2)‚ Kopalnie Kazoo(wszystkie dwarfy)‚ Trapwood‚ Elf Fortress

35lev- Barbarzyńcy‚ Scaraby‚ Dark Catedral‚ Laguna Islands‚ Ghostland‚ Tomby‚ Kopalnie Kazoo‚ Elf Fortress‚ Helheim(-1)‚ Cyclopolis(-4)

40lev- Barbarzyńcy‚ Scaraby‚ Wyverny‚ Frost Gianty(?)‚ Dark Catedral‚ Laguna Islands(-2)‚ Ghostland‚Tomby‚ Kopalnie Kazoo‚ Elf Fortress‚ Helheim‚ Cyclopolis‚ Mintw~‚ Plains of Havoc

50lev- Barbarzyńcy‚ Skaraby‚ Wyverny‚Frost Gianty Wyznawcy Kultu(?)‚ Dark Catedral‚ Laguna Islands‚Tomby‚ Kopalnie Kazoo‚ Elf Fortress‚ Helheim‚ Cyclopolis‚ Mintw~‚ Plains of Havoc‚ Chor

60lev- Wyznawcy Kultu‚ Wyverny‚ Frost Gianty‚ Ancied Scaraby(Ankh~)‚ Dragi(Venore&Edron Dragon lair‚Ankh~)‚ Piraci‚ Ice Golemy(?)‚ Dark Catedral(-2)‚ Laguna Islands(-3)‚Tomby(-3)‚ Kopalnie Kazoo‚ Elf Fortress‚ Helheim(-2)‚ Cyclopolis‚ Mintw~‚ Plains of Havoc‚ Chor‚ Banuta(+1‚0‚-2)‚ Orc Fortress(+3‚0‚-1)

70lev- Ancied Scaraby‚ Frost Gianty‚ Ice Golemy‚ Piraci(?)‚ Crystal Spidery(?)‚ Laguna Islands(-3)‚Tomby‚ Kopalnie Kazoo‚ Elf Fortress‚ Helheim‚ Cyclopolis(-5)‚ Mintw~‚ Plains of Havoc‚ Chor‚ Banuta‚ Orc Fortress‚ wszystkie Dragon Lair(bez PoI)

80lev- Piraci‚ Crystal Spidery‚ Ice Golemy‚ Laguna Islands‚ Tomby(za tp)‚ Kopalnie Kazoo‚ Helheim‚ Cyclopolis‚ Mintw~‚ Plains of Havoc‚ Chor‚ Banuta‚ Orc Fortress‚ Dragon's Lairs

90lev- Piraci‚ Crystal Spidery‚ Frost Dragony‚ Laguna Islands(-4)‚ Tomby‚ Helheim‚ Cyclopolis‚ Mintw‚ Plain of Havoc‚ Chor‚ Banuta‚ Orc Fortress‚ Dragon's Lairs

100lev- Warlocki(Molts)‚ Demony‚ Quary‚ Laguna Islands‚ Tomby(za tp)‚ Helheim(-4)‚ Mintw~‚ Plain of Havoc‚ Chor‚ Banuta‚ Orc Fortress‚ Dragon's Lairs‚ Giant Spider's Island

130+lev- wszystko co up+ PoI Dragon's Lair

160+lev- wszystko co up+ PoI

To jest jakie potwory na dany lvl a najbardziej bym ci polecał troche podskilować sie.

Piciaz1213
15-02-2008, 15:49
Jeżeli lubisz pograc sobie spokojnie to polecam dwarfy albo cyce
No a od 30lvl jezeli lubisz sie powysilac mozesz isc na draga:D

Leon666
15-02-2008, 16:37
No i znowu. Co 2 temat to gdzie expić. To się robi nudne. -.-

Guriel
15-02-2008, 17:19
55/50 to ja bym z dp nie wyszedl xD

a tak na serio to idz potren do 75/75 i na guardy albo poh, dark katedra, echhh ;p ale wpierw idz skillowac na slimy ;]

echhhhhh

pzdR! ;]

LordMaver
15-02-2008, 21:10
Nie musze na slimy mam braciak ma sorca i monk kiedy chce :D

Levi
16-02-2008, 20:52
Jeśli chcesz coś zdziałać to zachęcam do trenowania swoich umiejętności we władaniu mieczem. Minimum moim zdaniem to 70/70 żeby zacząć grać, jednak i przy takim skillu grało mi się niewygodnie. Polecam potrenić do 75/75, zakupić trochę sword ringów i udać sie poexpić na dragach i czy innych lepszych potworach. (pamiętamy aby nie pakować się na więcej niż 1 na raz bo będą straty)

Od 50 skillu w shieldingu można skillować na slime.
Pamiętamy jednak o częstej zmianie potworka (1 na godzinę to max).

Co do potworów jakie teraz możesz bić to jeśli chcesz zarobić to idź na ghoule (dużo z nich kasy leci:) )
Cyce zwykłe (od innych uciekaj) dwarfy i dwarf soldiery(guardy omijamy)
tłuczemy także amazonki, witch,orc,orc warrior,orc shaman,mino, mino shaman, możemy także mino guardy.

Myśle że wymieniłem te najbardziej znane potworki :)

Edit : To jak masz monka kiedy chcesz to trenuj trenuj trenuj!!!!

Seadiel
19-02-2008, 10:19
Jeśli chcesz coś zdziałać to zachęcam do trenowania swoich umiejętności we władaniu mieczem. Minimum moim zdaniem to 70/70 żeby zacząć grać, jednak i przy takim skillu grało mi się niewygodnie. Polecam potrenić do 75/75, zakupić trochę sword ringów i udać sie poexpić na dragach i czy innych lepszych potworach. (pamiętamy aby nie pakować się na więcej niż 1 na raz bo będą straty)

Od 50 skillu w shieldingu można skillować na slime.
Pamiętamy jednak o częstej zmianie potworka (1 na godzinę to max).

Co do potworów jakie teraz możesz bić to jeśli chcesz zarobić to idź na ghoule (dużo z nich kasy leci:) )
Cyce zwykłe (od innych uciekaj) dwarfy i dwarf soldiery(guardy omijamy)
tłuczemy także amazonki, witch,orc,orc warrior,orc shaman,mino, mino shaman, możemy także mino guardy.

Myśle że wymieniłem te najbardziej znane potworki :)

Edit : To jak masz monka kiedy chcesz to trenuj trenuj trenuj!!!!

Co to jest mino shaman ??

Co do tematu mam knight'a 19lvl skile 56/53.(Czyli podobne)..
Jeśli pacc Dark Pyramid Minosy -0 -1

Jeśli facc cyce mount stermount :P Naprawdę Polecam

[B]P.S[B] Potrenuj do 70+ i okey :)

Fatuum
19-02-2008, 11:40
Masz kilka możliwości:

Darc Catedra na -1 (bandity, smuglery, slime, wild warriory), może być problem z 2 hunterami po drodze.

Możesz na anicent temple (orce).

Rotwormy kolo veno.

Fibula Rotworms.

Amazon Camp.

Najlepsza z najlepszych : wbij 65-70 skilla.