Pokaż pełną wersje : Knight/Pall pomocy!!
KatsuKnight
15-02-2008, 23:40
A więc mam problem w trakcie ferii "wyhodowalem" sobie 20 knighta skille 70/69 (sword) oraz 25 palka skille 65/50 świat No-Pvp. I teraz mam dylemat... Kim grać oto staty
Knight:
Lvl: 20
M lvl: 4
Skille: 70 sword / 69 shield
Eq: Golden armor, crown legs, crus helmet, Vampire Shield, Bs/ Wyvern Fang, Fur Boots
Pall:
Lvl: 25
m lvl: 8
Skille: 65 dist / 50 shield
Eq: B robe, Blue Legs, Dragonka, Hat of the Mad, Boh.
Oba chary posiadają w depo łącznie 60k więc kasy nawet syto (kasa pochodzi od mojego BYłEGO 68 knighta :( został haknięty ale eq odzyskałem ;) )
Więc tak kim ja mam grać, bo zawsze ciągnie mnie do knighta ale on trochę mozolnie na początku expi, a potem z niego fajny wojownik. A palek szybko expi itp. zamierzam kupić pacc jak jakimś charem osiągne 40 lvl.... Ale nie wiem kim.... Zależy mi wbić 100+ xD Może się nieuda ale najwarzniejsze ambicje.
Myślałem tyle czasu, co gram palem to jakoś myśle jak to bylo na starym najcie i wracam na knighta ale palek też niezły.... Już sam nie wiem... Patrząc na staty to zawsze na większości światów przewaga i The Best są Knighci ;p
PLX POMOCY
Kina : Zalety :
- Dużo cap
- Nie musi się martwić o amunicje
Pally : Zalety :
- Nawet na tych skillach co masz fajnie Ci się bedzie expic, np. na DS-ach
- Na PACC wg. mnie będziesz wymiatał :D
Wady Kiny :
- W zasadzie na tych skillach kiny co masz nie powinieneś mieć problemów z expieniem tymbardziej, że eq też nie najgorsze :]
Wady Pally'ego :
- Trzeba się martwić o amunicję ;(
- Cap
Może to Ci trochę rozjaśni wybór :P
Undeadzik
16-02-2008, 00:12
ja nielubie ani tej anie tej al i tak pallek lepszy kina jest S0X :D
taki knight musi wszystko bic z bliska nie hunci gs :p w ogole to ciota pall ma jeszcze exevo mas san :p (jak masz pacca) na wyzszym lvl ma lepsze hity :p
ekhm......... przekladaj cale eq na palla i sprzedaj to co niepotrzebne i masz juz duuuzo kasy na amunicje i inne
Pzdr...B)
Yossarian
16-02-2008, 00:17
Grałem obiema profesjami i zdecydowanie polecam paladyna. Gra się nim o wiele ciekawiej niż rycerzem (a przecież podczas gry głównie chodzi o fun).
Podczas gry paladynem nie musisz martwić sie ciągłe ulepszanie ekwipunku co przy wyższych levelach jest dosyć kosztowne. Mając pacca i będąc palkiem nie martwisz się praktycznie o amunicję - royal speary tylko 15gp za sztukę a przy skillach 70-75 gwarantują dosyć częste hity w granicach 175-200. Po wbiciu 55lvl masz do dyspozycji power bolty, które są ciekawą alternatywą na mocniejsze mobki (cena 7gp/sztuka). Cały czas oczywiście posiadasz w zanadrzu enchanted speary, które są także świetny bronią. W tym momencie przemilczę assasin stary, które są melodią przyszłości :)
Paladyn na niskich levelach może bardzo łatwo expić na niezłych (jeżeli chodzi o ilość punktów doświadczenia) potworach w stylu ds'a, guarda, wraz z przyrostem levela w grę wchodzą dragi gsy etc...
Ty przy wyborze profesji kieruj się zdecydowanie subiektywnymi odczuciami oraz ilością przyjemności, która dostarczy Tobie gra nimi a nie tym kto dominuje na servie i ma większy level....
Ja osobiście gram teraz pallem, mam 66 lvl i mogę powiedzieć, że jest to dosyć nudna profesja bynajmniej w moim odczuciu. Gdybym mógł zamieniłbym profesję mojego paladyna na knighta. Uważam, że gra nim bedzie ciekawsza i nie taka mozolna. Knight ma szeroki wybór broni, a ciągłe ulepszanie eq to tylko frajda. Sam powiedziałeś, ze na wiekszosci serverów knighci rządza, a to chyba o czymś świadczy;)
Po skończeniu się mi pacca zaczne grać moim narazie noob char - knightem. :) ale mimo wszystko twój wybór, decyzja należy do Ciebie.
Anakin555
16-02-2008, 09:34
Ja osobiście gram teraz pallem, mam 66 lvl i mogę powiedzieć, że jest to dosyć nudna profesja bynajmniej w moim odczuciu. Gdybym mógł zamieniłbym profesję mojego paladyna na knighta. Uważam, że gra nim bedzie ciekawsza i nie taka mozolna. Knight ma szeroki wybór broni, a ciągłe ulepszanie eq to tylko frajda. Sam powiedziałeś, ze na wiekszosci serverów knighci rządza, a to chyba o czymś świadczy;)
Po skończeniu się mi pacca zaczne grać moim narazie noob char - knightem. :) ale mimo wszystko twój wybór, decyzja należy do Ciebie.
CO?
Ulepszanie eq to frajda?
Pisanie pod depo "Buy Crown Armor"?
To nie jest frajda, bo ja stałem pod depo 3 godziny gdy chciałem kupić kamyki -.-
To prawda, że pallem nawet na tych skillach szybko sie expi...Ale jak sam mowisz potem knight to git profa (i do tego jeszcze pacca kupujesz). Więc radze wybrać knightaB)
Blejdzik
16-02-2008, 10:59
Wybieraj Palka :)
Z tego co zorzumialem postacie sa na jednym serv?:)
Jezeli tak to widze ze n-pvp, sprzedaj czesc eq knighta (chyba ze mimo wsyzstko miedzy czasie nim pgorasz) wez Vampirke na palka, a za kase, z reszty eq knighta kup troche kamyczkow, wyskilluj do 75 dista moze nawet 80+ (warto dodac ze dist pallka leci 1/3-2/3 szybciej niz sword/axe/club fighting knighta). Reszte eq zostaw, sam mam takie eq i wazy kolo 100 oz :) bardzo malo.
Co do waste, u knighta bardzo latwo o nie (czasem mysle ze nawet latwiej niz u sorca-druida) a pallkiem wezmiesz kilka mana potionek, i health i nie musisz sie o nic martwic. :)
KatsuKnight
16-02-2008, 11:52
Dzięki, nie widziałem tego w takiej perspektywie w gruncie rzeczy jak gralem 68 kiną to kurcze ZuFie ;p A muj kumpel Ri'pley ma 67 lvl i sobie expi na Dragach, Dl-ach, Gs-ach I przynosi loota, że hoho ma pacc i czesto Gs nawet go nie uderzy bo on ucieka ;)
WYBRAŁEM PALKA :) Pogralem i zdecydowalem, że kine miałem a ma być gra ciekawa i szukam wyzwań (nigdy jakiś magicznych nie chce bo mi sie nie podobaja)
Sprzedałem CALE Eq z kiny co wyszlo równe 82,5k + 60 w depo to wynosi +/- 142,5k podbije do 70 dista exp, exp, exp Ino nie wiem na czym ;p
[QUOTE=Undeadzik;1902139]ja nielubie ani tej anie tej al i tak pallek lepszy kina jest S0X :D
taki knight musi wszystko bic z bliska nie hunci gs :p w ogole to ciota pall ma jeszcze exevo mas san :p (jak masz pacca) na wyzszym lvl ma lepsze hity :p
uwierz mi że Knight moze na Gs huncic i to bez wiekszego waste...;)
Piciaz1213
16-02-2008, 13:54
A więc mam problem w trakcie ferii "wyhodowalem" sobie 20 knighta skille 70/69 (sword) oraz 25 palka skille 65/50 świat No-Pvp. I teraz mam dylemat... Kim grać oto staty
Knight:
Lvl: 20
M lvl: 4
Skille: 70 sword / 69 shield
Eq: Golden armor, crown legs, crus helmet, Vampire Shield, Bs/ Wyvern Fang, Fur Boots
Pall:
Lvl: 25
m lvl: 8
Skille: 65 dist / 50 shield
Eq: B robe, Blue Legs, Dragonka, Hat of the Mad, Boh.
PLX POMOCY
Jak jestes barbarzyńcom to bierz knighta a jak nie to palla :D
A eq to masz z allegro ;)
mhyhjyyn
16-02-2008, 13:58
Wybierz knighte kupisz pacc i wymiatasz a palkiem idziesz expic zaraz n wracam po amunicje i dupa .Knight jest GORa :baby:
@KatsuKnight
skoro wybrales palka i masz zamiar nim grac to dowiedz sie ile kosztuje pacc za gp na twoim servie - na servie na ktorym gram pacc za gp - od 140 k 90 dni. predzej czy pozniej bedziesz musial i tak packa kupic. Wtedy masz masę miejscowek do expa szybkiego i wzbogacajacego - tombs. Palem nigdy nie zwascilem, chyba ze dla sportu dle lub hydry na 40 - 50 lvl wiec o brak kasy nie musisz sie bac.
jesli nie zamierzasz pacca kupowac to:
Nie uzywaj strzal ani boltow- nie oplaca sie. zakup r speary do pacc (gdzies do 20 gp za szt wezma) i lecisz na exp:
MIntwalin, Mount sterum, Kopalnie guardy (wyciagasz po jednym za szmaty i lejesz). Ofc brama i wokól zamku - uwazasz tylko na zerka. POH- cyce. draga dla sportu i wywke czasem odwiedzisz.
Masz mase miejscowek tylko brac i expic.
chlopek_lol
16-02-2008, 16:03
jak masz nizsze lvle to pallem gra jest o wiele ciekawsza jednak jak knightem wbijesz skile okolo 80/80 i lvl 50 to bedziesez nie do pokonania wtedy to knight jest ciekawszy pallem bedziesz musial chodzic ciagle na drgi lub w wyzszym lvl na gsy. Na lepsze potqory potrzebny ci bedzie bloker-knight .Moim zdanioem zostan przy knighcie:)
KatsuKnight
17-02-2008, 11:51
@Piciaz1213
Eq mam z allegro?? Nie każdy 20 lvl jest biedny.. Ja miałem 68 knight ale hak ;/ Eq odzyskałem. Więc się nie dziw bo na kinie było Ave warte wtedy 130k. I wiele innych typu DSM itp.
@Xelu
Pacc za gp mi sie nie oplaca, lepiej zostawie sobie kase a pacc kupie za rl pieniądze... Odłożyłem sobie specialnie na ten cel. Już się nie moge doczekać około 40 lvlca. Bo palkiem jest zróżnicowanie expienie jak ci sie nudzi na guardach to na dragi i tak rożnie ;p A knightem do obrzygania na 60 lvlu widze jak moi kumple cisną na Tortoise. Beznadzieja....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.