Pokaż pełną wersje : USA SERVERY PRZESTAJĄ ISTNIEĆ?? Twoje opinie na temat kicków!
Konkopu$
16-02-2008, 00:03
PISZE TO BY NIE TWORZYĆ TEMATÓW ZWIĄZANYCH Z KICKAMI I PRZECIĄŻENIAMI SERVERÓW USA!
Przejdźmy do rzeczy :/
Witam, ja w sprawie Cipsoft kick.
Od tibi 7.6 up- znaczy update, zaczęły nas nachodzić massowe kicki i zwykłe. Jest to spowodowane przeciążeniami serverów amerykańskich a także czasem Niemieckich. Od wersji tibi 7.6 wzrosło o 20% liczba graczy.Większe zainteresowanie tą grą rpg jest ogromne. Przeciętna liczba graczy wzrasta o godzinie 18:00 i up.
Zaczynają wracać ze szkoleń, pracy i szkół, zaczyna się walka o przetrwanie w tych beznadziejnych mass kickach ...
Jestem ciekaw, co wy myślicie o tych deadach nie mal co dzienie :(
Przed kickiem można na tibia.com zauważyć liczbę graczy
np: 55000 gra po mass kick- prawda- 23000
To w sumie śmieszne, praktycznie połowa graczy zostaje wylogowana na kilka minut z gry. Co znaczy dead or wejscie do gry i przywitanie gromady potworów na ktorych expilismy. I znowu odrabianie.
To jest żenujące, nie prawdaż??
Są 4 rodzaje kicków, od komputera, od servera, od internetu lub od przeciążenia servera, czyli wzrost liczby graczy. Zazwyczaj szacuje sie te kicki od internetu i od przeciążenia serverów, więc?
Co poradzić, by uniknćć deada, prowadząc loot baga, expiąc tp:
Napiszcie co wy o tym myślicie i co temu poradzić!
Pozdrawiam!
Kolba$
mlodysiwek
16-02-2008, 00:37
Nie wiem. Nie gram na serwerze amerykańskim, a na niemieckim. Sam też mam czasem kicki ale myślę, że to z winy mojego staruszka ( stary komputer).
o.0
ostatnio gram na honerze. Nie pamietam bym (od 1 stycznia) mial choc jeden kick spowodowany czyms innym niz moj router.
Marudzicie za duzo i tyle :P
"For a better connection players from America, Asia, and Australia should choose a server located in the USA."
Graj na niemieckich serverach. Od czterech lat nie miałem kicka z winy CipSoftu.
Ja gram na Refugii (Niemiecki) i jakoś miałem jeden kick (3 tyg temu) ale koledzy mówią że były (ale sporadycznie) na USA servach to nie wiem, ale jak tak mówisz :/ Może cip'sy coś z tym zrobią, na pewno jakieś maniaki będą grać ("musze odrobić lvl po dedzie")
Konkopu$
16-02-2008, 22:51
Z tego co wiem, to USA servery już działania podejmują. A co do zmiany servera, jeśli tak każdemu będzie się proponować to Niemieckie też zaczną się knocić ;] Tak myślę. Wczoraj miałem zawał, 10 min online na dragach, i żadnej odp. Było tak grało 50000++ i nagle polowa mniej, zaczęły strony tibia.com tak samo zacinać się, to przegięcie...
Undeadzik
16-02-2008, 22:57
ja mialem tylko 1 kick na wyvernie...i padlem ale to przez mojego routera :(
suryoymobb
21-02-2008, 12:09
Kicki na serverach amerykanskich, i to od jakiegos czasu sa ogromna zmora dla Polakow. Same kicki to moze 2,3 czasem 4 razy dziennie - i to nie wywali Cie z serva tylko dalej stoisz w grze. Lagi to masakra juz jest. Czasem jednak da sie pograc-najczesciej laguje pod wieczor. Amerykanskie servy nie sa juz dla Polakow :\
Jedna rzecz te mass kicki i wyrzucanie z serwerow sa spowodowana atakami DDoS na serwery.
Hakerzy chca sciagnac characz z cipsoftu wiec uniemozliwiaja normale funkcjonaowanie serwerow.
Tyle
Konkopu$
23-02-2008, 15:00
Skąd masz takie info??
Gram na amerykanskim serwie i codziennie w przedziale godzin 14-24 ma mass kicki. Czasem nawet pokilkadzieciat dziennie. Place za pacc i wymagam czegos od Cipsoft-u -.-
Hestoran
23-02-2008, 15:09
Ogolnie najbardziej stabilne wydaja sie niemieckie servery-non pvp gdzie ilosc graczy wacha sie zawsze w granicach 900-980.
Konkopu$
23-02-2008, 23:15
Wiecie, ciekawe ile osób już pisało e-maile do cipsoftu ;p
Pewnie się nie mieści. Ale 2 up pan miej więcej ma racje, kolega powiedział, że wynajeli hackera do testowania serverów czy wytrzymają, nie wiem co ale coś mówił. Wiecie co jest najciekawsze, że zawsze o tej samej mam jeden mas xd o 22:00 ;d;d A jak stoję to tylko zawias i bez kick ;d
Trickhor
23-02-2008, 23:22
Na honerze zaczynają się kicki i lagi od godziny 13 do 24~, o 18.02 zawsze jest mass kick i wylacza wszystkie servery USA ;d
A teraz to się aż płakać chce, co 5 min kick. Nawet na żółwiach boją się expić ;d
DarkRafi
23-02-2008, 23:29
Ja mam prawie codziennie kicki....gram na asterze...po tym jak sie znowu wloguje wszyscy na trade pisze rzeczy typu mass kick,kick?,itd.
Dziwi mnie jedno i czy ktos moze mi na to pytanie odpowiedziec:: bylem w mount sternum walczylem z ghoulem i szedl do mnie crypt shambler i nagle kick ...mysle sobie kurcze padlem na 100% bo tam sie zrespi jeszcze mumia i koniec....no i czekam z 10 minut i nagle sie wlogowuje patrze a wszedzie full resp potworow....jest ghoul co mnei atakowal tylko ze mialem hp tyle ile mialem jak byl kick...kiedys bylo tak ze jak byl kick to padasz.moze mi ktos powiedziec dlaczego mimo tych dwoch mieczy czyli walki mnie wylogowalo?
Alanus Lutinum
23-02-2008, 23:30
Ja mam prawie codziennie kicki....gram na asterze...po tym jak sie znowu wloguje wszyscy na trade pisze rzeczy typu mass kick,kick?,itd.
Dziwi mnie jedno i czy ktos moze mi na to pytanie odpowiedziec:: bylem w mount sternum walczylem z ghoulem i szedl do mnie crypt shambler i nagle kick ...mysle sobie kurcze padlem na 100% bo tam sie zrespi jeszcze mumia i koniec....no i czekam z 10 minut i nagle sie wlogowuje patrze a wszedzie full resp potworow....jest ghoul co mnei atakowal tylko ze mialem hp tyle ile mialem jak byl kick...kiedys bylo tak ze jak byl kick to padasz.moze mi ktos powiedziec dlaczego mimo tych dwoch mieczy czyli walki mnie wylogowalo?
Wydaje mi się, że serwer wtedy padł na chwilę. A kiedy serwer pada wszystko zostaje wyrzucone z gry (potwory też) a wiadomo po odzyskaniu sprawności jest full resp tak jak po server save.
W sumie to serwer logujący też trochę napiernicza, gdyż w godzinach 17-20.30 w weekendy występuje błąd 200002 bardzo często, a jak już uda nam się załapać to czekamy dośc długo (5-7 minut).
jak ja sie ciesze ze gram na ger servach
Moim skromnym to akurat to nie jest ich wina zapewne chca sie tego pozbyc staraja naprawiac nie wiem jak oni moga temu zaradzic czy zrobic jakby to otsmen powiedzial lepszy silnik czy tez moze sprzet hostingowy jest po suksie. Napisalem " akurat to nie jest ich wina " chodzi tu o apdejty w samej grze
DarkRafi
23-02-2008, 23:36
hmm ale potem na trade chanel ludzie pisza fucking kick I'm died.....czemu ich nie wylogowalo a mnie wylogowalo podczas walki??
Alanus Lutinum
23-02-2008, 23:41
@up
Hmmm trudno powiedzieć, może postać zostaje te kilka chwil w grze i wtedy postać jest narażona na ataki potworów? Z resztą to nie ma związku z tematem, więc nie ma sensu robić offtopa ;).
damian545
23-02-2008, 23:46
od 3 tygodni mam problemy z zalogowaniem się na Nerane, gdy mi juz minie kolejka cały czas pisze mi: Connetcing to the game world. Please wait. Na tibi.com pisze że jestem zalogowany a mnie nie chce połączyc, gdy nie ma kolejki to za którys tam razem sie zaloguje.
Wie ktoś co moge zrobić?
DarkRafi
23-02-2008, 23:53
up^ to znaczy ze jests online twoja postac bedzie stala dopoki jej samo nei wyloguje my mamy tak samo z astera
SirAdasii
24-02-2008, 09:09
w piątek na Saphirze też były 2 mass kicki pod rząd + lagi ;]
Wszystkie USA servy off...
Seba'rivel
25-02-2008, 22:05
Askara i Saphira to samo błąd 20002 lagi/freezy/mass kicki i wszystkie inne rzeczy umilające gre;)
kosiorki
26-02-2008, 02:21
kicki to jest glupie nie mozesz isc expic bo moze byc kick i ded wiec stoisz kolo dp jezeli by niebylo kickow mysle ze tibia miala by jeszcze wieksze zainteresowanie
DuRi_Zmc
27-02-2008, 18:08
Tibia juz schodzi na psy :S
Trimera znow kick _/ ledwo co sie lognalem muhaha
Konkopu$
27-02-2008, 20:36
Wydaje mi się, że serwer wtedy padł na chwilę. A kiedy serwer pada wszystko zostaje wyrzucone z gry (potwory też) a wiadomo po odzyskaniu sprawności jest full resp tak jak po server save.
W sumie to serwer logujący też trochę napiernicza, gdyż w godzinach 17-20.30 w weekendy występuje błąd 200002 bardzo często, a jak już uda nam się załapać to czekamy dośc długo (5-7 minut).
Wątpie z tym że monster tez kickuje. Bo innaczej by się ludzie nie wkurzali że są kicki...
Może też go lagować ale nie z kickować, to komputer jest bez szans może się tylko zaciąć taka moja opinia...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.