zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kick

Eleander
10-11-2004, 15:42
Witam , ja mam małe pytanko : czy jest prawdą że jak dostaję kicka to jest to związane z ilościa graczy pacc i jestem wyrzucany z gry?Czy jeslibym miał pacc to nie miałbym kicków?

MayGyver
10-11-2004, 15:52
nie jest to zwiazane z iloscia graczy na serwerze
masz problemy z polaczeniem internetowym

Stratos[PL]
10-11-2004, 19:19
albo cie gm kopie bo cos sknociles :D

Wildhoney
10-11-2004, 19:35
To jest norma i nie zalezy od polonczenia czy posiadania pacca tylko od serwera jak jest przeciazony to cie wypieprza!!

Rupevef of Hiberna
10-11-2004, 20:09
Niemasz sie czym martwić zawsze może byc gorzej np. dead
Ale jeśli mowa o kicku to jest to zwiazane z ilościa graczy na serverze.
Kickuje najcześciej jak Pacce sie logują.

Angelus
10-11-2004, 20:44

Wszystko to bardzo ładne i piękne co piszesz ...

Tylko niestety mając kicka masz olbrzymią szansę na złapanie również deda ...
Taka promocja : dwa w jednym ... :)

Siemano
10-11-2004, 21:33
Mnie kickneło na guardach:P. Myśle, że wytrzymałem ze 2 sek. :D (było 6 dwarfów guardów) B)

Behemut
11-11-2004, 12:09
']albo cie gm kopie bo cos sknociles :D
lol? GM??!! to jak tak uwazasz to pokaz mi ss jak GM kogos kickuje, a szczegolnie na Hibernie gdzie GM jak sie pokaze to mozna to uznac za swieto narodowe...

Stu
11-11-2004, 12:52
nie jest to zwiazane z iloscia graczy na serwerze
masz problemy z polaczeniem internetowym
Teoretycznie tak jest. Nikt oficjalnie nie przyzna że jest inaczej, bo nie pozwala na to "poprawnośc polityczna". W końcu tibia to gra bezpłatna, gdzie tylko jak się chce "coś więcej", to MOŻNA zapłacić. Niestety ostatnimi czasy to "można" zamieniło się w "trzeba", a kicki są tego przykładem. Nie zdziwiłbym sie osobiście gdyby się okazało, że FACCe jadą na ograniczonej przepustowości łącza, a dopiero po wykupieniu PACCa można w pełni cieszyć się grą. Ale to już teoria spiskowa:) Chociaż z drugiej strony, wytłumaczcie mi czemu net śmiga mi 30-50kB/s, tibie mam dodaną do priorytetów u administratora, a i tak grać od dłuższego czasu nie moge (lagi czasem kilkuminutowe).

Pozdrawiam.

Zegenis
11-11-2004, 14:33
lol? GM??!! to jak tak uwazasz to pokaz mi ss jak GM kogos kickuje, a szczegolnie na Hibernie gdzie GM jak sie pokaze to mozna to uznac za swieto narodowe...

Lol to ty nigdy na titani nie byles mozesz uzywac macro etc. i GM nigdy nie ma

co do tematu to kick nie zalezy od tego czy pacc bedzie grall czy nie bo nigdy nie bylo by rekordow w w ilosci lkudzi oi zawsze by byla ta sama liczba graczy w godzinach szczytu :) mysle ze to problemy z netem :)

Cors Ent
11-11-2004, 15:23
Teoretycznie tak jest. Nikt oficjalnie nie przyzna że jest inaczej, bo nie pozwala na to "poprawnośc polityczna". W końcu tibia to gra bezpłatna, gdzie tylko jak się chce "coś więcej", to MOŻNA zapłacić. Niestety ostatnimi czasy to "można" zamieniło się w "trzeba", a kicki są tego przykładem. Nie zdziwiłbym sie osobiście gdyby się okazało, że FACCe jadą na ograniczonej przepustowości łącza, a dopiero po wykupieniu PACCa można w pełni cieszyć się grą. Ale to już teoria spiskowa:) Chociaż z drugiej strony, wytłumaczcie mi czemu net śmiga mi 30-50kB/s, tibie mam dodaną do priorytetów u administratora, a i tak grać od dłuższego czasu nie moge (lagi czasem kilkuminutowe).

gralem na facc i pacc. nigdy nie mialem zadnych lagow.

kicki zdarzaly mi sie okolo 1-2 razy na miech. na facc i pacc to samo. a mam kolege co gra na pacc od roku i kicki po 2 dziennie. a lagi to jak sie uda. czasem sa czasem nie.

to zalerzy od lacza gracza. bajeczki w stylu ze pacc'owcow nie kickuje i oni lagow nie maja to naprawde nie wiem skad sie wziely. to chyba jakcys ludzie co na pacc szkoda kasy wymyslili zeby ponarzekac ze CIP Soft to wyzyskiwacze jedni sa...

Hinol
13-11-2004, 23:07
A gdybym poprosił administratora mojej sieci o zwiększenie przepustowości do portu Tibii (słyszałem, że tak można) to czy w takiej sytuacji byłyby rzadzeij kicki?

kemotk2000
14-11-2004, 00:24

No popatrz, a ja myślałem, że Tibia jak każdy inny serwer z grami multipalyer ma tzw "eRki", czyli "slot reserved" :) Nie kickuje jak się pacc loguje, bo dzięki temu masz ponad 850 graczy na serwie, poza tym kickuje, gdy jest mało ludzi. O_o

Problem z łączem, obojętnie czy u gracza czy na serwie lagi chwilowe. Losowanko i tyle.