Pokaż pełną wersje : Kick
Eleander
10-11-2004, 15:42
Witam , ja mam małe pytanko : czy jest prawdą że jak dostaję kicka to jest to związane z ilościa graczy pacc i jestem wyrzucany z gry?Czy jeslibym miał pacc to nie miałbym kicków?
MayGyver
10-11-2004, 15:52
nie jest to zwiazane z iloscia graczy na serwerze
masz problemy z polaczeniem internetowym
Stratos[PL]
10-11-2004, 19:19
albo cie gm kopie bo cos sknociles :D
Wildhoney
10-11-2004, 19:35
To jest norma i nie zalezy od polonczenia czy posiadania pacca tylko od serwera jak jest przeciazony to cie wypieprza!!
Rupevef of Hiberna
10-11-2004, 20:09
Niemasz sie czym martwić zawsze może byc gorzej np. dead
Ale jeśli mowa o kicku to jest to zwiazane z ilościa graczy na serverze.
Kickuje najcześciej jak Pacce sie logują.
Wszystko to bardzo ładne i piękne co piszesz ...
Tylko niestety mając kicka masz olbrzymią szansę na złapanie również deda ...
Taka promocja : dwa w jednym ... :)
Mnie kickneło na guardach:P. Myśle, że wytrzymałem ze 2 sek. :D (było 6 dwarfów guardów) B)
']albo cie gm kopie bo cos sknociles :D
lol? GM??!! to jak tak uwazasz to pokaz mi ss jak GM kogos kickuje, a szczegolnie na Hibernie gdzie GM jak sie pokaze to mozna to uznac za swieto narodowe...
nie jest to zwiazane z iloscia graczy na serwerze
masz problemy z polaczeniem internetowym
Teoretycznie tak jest. Nikt oficjalnie nie przyzna że jest inaczej, bo nie pozwala na to "poprawnośc polityczna". W końcu tibia to gra bezpłatna, gdzie tylko jak się chce "coś więcej", to MOŻNA zapłacić. Niestety ostatnimi czasy to "można" zamieniło się w "trzeba", a kicki są tego przykładem. Nie zdziwiłbym sie osobiście gdyby się okazało, że FACCe jadą na ograniczonej przepustowości łącza, a dopiero po wykupieniu PACCa można w pełni cieszyć się grą. Ale to już teoria spiskowa:) Chociaż z drugiej strony, wytłumaczcie mi czemu net śmiga mi 30-50kB/s, tibie mam dodaną do priorytetów u administratora, a i tak grać od dłuższego czasu nie moge (lagi czasem kilkuminutowe).
Pozdrawiam.
lol? GM??!! to jak tak uwazasz to pokaz mi ss jak GM kogos kickuje, a szczegolnie na Hibernie gdzie GM jak sie pokaze to mozna to uznac za swieto narodowe...
Lol to ty nigdy na titani nie byles mozesz uzywac macro etc. i GM nigdy nie ma
co do tematu to kick nie zalezy od tego czy pacc bedzie grall czy nie bo nigdy nie bylo by rekordow w w ilosci lkudzi oi zawsze by byla ta sama liczba graczy w godzinach szczytu :) mysle ze to problemy z netem :)
Cors Ent
11-11-2004, 15:23
Teoretycznie tak jest. Nikt oficjalnie nie przyzna że jest inaczej, bo nie pozwala na to "poprawnośc polityczna". W końcu tibia to gra bezpłatna, gdzie tylko jak się chce "coś więcej", to MOŻNA zapłacić. Niestety ostatnimi czasy to "można" zamieniło się w "trzeba", a kicki są tego przykładem. Nie zdziwiłbym sie osobiście gdyby się okazało, że FACCe jadą na ograniczonej przepustowości łącza, a dopiero po wykupieniu PACCa można w pełni cieszyć się grą. Ale to już teoria spiskowa:) Chociaż z drugiej strony, wytłumaczcie mi czemu net śmiga mi 30-50kB/s, tibie mam dodaną do priorytetów u administratora, a i tak grać od dłuższego czasu nie moge (lagi czasem kilkuminutowe).
gralem na facc i pacc. nigdy nie mialem zadnych lagow.
kicki zdarzaly mi sie okolo 1-2 razy na miech. na facc i pacc to samo. a mam kolege co gra na pacc od roku i kicki po 2 dziennie. a lagi to jak sie uda. czasem sa czasem nie.
to zalerzy od lacza gracza. bajeczki w stylu ze pacc'owcow nie kickuje i oni lagow nie maja to naprawde nie wiem skad sie wziely. to chyba jakcys ludzie co na pacc szkoda kasy wymyslili zeby ponarzekac ze CIP Soft to wyzyskiwacze jedni sa...
A gdybym poprosił administratora mojej sieci o zwiększenie przepustowości do portu Tibii (słyszałem, że tak można) to czy w takiej sytuacji byłyby rzadzeij kicki?
kemotk2000
14-11-2004, 00:24
No popatrz, a ja myślałem, że Tibia jak każdy inny serwer z grami multipalyer ma tzw "eRki", czyli "slot reserved" :) Nie kickuje jak się pacc loguje, bo dzięki temu masz ponad 850 graczy na serwie, poza tym kickuje, gdy jest mało ludzi. O_o
Problem z łączem, obojętnie czy u gracza czy na serwie lagi chwilowe. Losowanko i tyle.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.