PDA

Pokaż pełną wersje : Jaką profesją wbiję najszybciej 20lvl. na FACCu ???

Light-r
16-02-2008, 21:16
Tak jak w nazwie tematu......

Paladin'Popek
16-02-2008, 21:37
to zalezy ale wydaje mi sie ze to bedzie paladyn, czemu ? poniewaz wyskillujesz do skilli 40 i mozesz juz expic na cycach [160expa] kiedy knightem dalej bys musial skillowac a sorcerem/druidem z 1 rozdzki bedziesz skazany na roty jednak nie widze sensu w nabiciu tylko 20 lvla jesli ci chodzi zeby robic wiele postaci i nimi chodzic na deserta po kase to bardziej oplaca sie expic 1 postacia np. takim knightem w jeden dzien na mint zarobisz 2 razy wiecej

Light-r
16-02-2008, 21:41
Ok...acha i jeszcze jedno z czego uderzać ?

Blejdzik
16-02-2008, 21:52
Wybor posatci to indywidualna cecha gry, moze nie potrafisz grac paladynem, ale za to sorc to idealna postac dla Ciebie...takie tematy sa praktycznie bez sensu :(

Light-r
16-02-2008, 22:03
Wiem , ale bardzo zalezy mi na czasie wbicia tego 20lvl.-a;)
Jeśli paladynem na cyclopach to z czym ? Z łukiem , kuszą czy z spearami ?

Patay
16-02-2008, 22:22
Przeczytaj swój podpis ... może coś zrozumiesz :)

Undeadzik
16-02-2008, 22:25
Omfg Knightem !!!

Viscia
16-02-2008, 23:08
moim zdaniem nie warto sie spieszyc z wbijaniem 20 lvla lepiej troszke podskillowac/podtrenic mlv. polecam ci druida lub knighta poniewaz na wyzszych lvlach tym postiaciom idzie dosc dobrze.
zrob tak jak uwazasz zycze ci milej gry :)

Paladin'Popek
17-02-2008, 16:57
Wiem , ale bardzo zalezy mi na czasie wbicia tego 20lvl.-a;)
Jeśli paladynem na cyclopach to z czym ? Z łukiem , kuszą czy z spearami ?

jesli zalezy ci na czasie nie na kasie ;d to z crossbowem jesli troche wolniej ale taniej to arrow + bow jesli sie bojisz o deda/masz slabego neta to spear

Mam wrażenie, że autor ma zamiar zrobić konto "10k z Vocation quest makerów" :> Nie wnikam. Sorca lub Druida polecam, bo skillować właściwie nie trzeba bo sam mlvl poleci. Ktoś mówił, że palem można na cyce iść, sorcem da się solować bez większego ryzyka już na 9 lvlu, żeby exurka była :)

jasne ze sie da ale zabijasz je cale wieki a palkiem cyc pada na pare hitow

Thadel
17-02-2008, 17:13
Moim zdaniem Sorcem/Druidem bo innymi profesjami trzeba skilować, chociaż trochę.

Aroonia
17-02-2008, 17:21
Mam wrażenie, że autor ma zamiar zrobić konto "10k z Vocation quest makerów" :> Nie wnikam. Sorca lub Druida polecam, bo skillować właściwie nie trzeba bo sam mlvl poleci. Ktoś mówił, że palem można na cyce iść, sorcem da się solować bez większego ryzyka już na 9 lvlu, żeby exurka była :)

Levi
17-02-2008, 19:20
Widać że ktoś chce zarobić szybko 10 k...
Ja bym polecał druta/sorka bo wychodzisz z rooka i biegniesz na amazonki/ghule ;p

Lynx
17-02-2008, 22:48
jak rano knightem wyjdziesz z rooka to na następny dzień spokojnie wbijesz 20 :( najpierw bocik na swampach potem veno orc

Levi
18-02-2008, 11:37
bot, bot, bot ...X(
Co wam rączki urwało:glupek:
Sorc lub drut bo nie trzeba skillować;)

drahoho
18-02-2008, 22:18
Ja osobiście radze knighta....
Sork wolno expi bo czeka na mane i musi uciekac od potworów.
pal potrzebuje amunicje i mało expowisk dla niego na low.
knightowi łatwo tylko załatw sobie dobrą brón na start.
w kilka dni bez bocenia wbijesz.

Depeszowiec92
18-02-2008, 23:49
@up
Właśnie dla kina jest mało expowisk na low. Pall na 10 może już spokojnie na cyce łazić ze skillami wbitymi w 2-3 godz. A kin musi poczekać przynajmniej do 55/55 żeby ledwo na cycu expić.

@down
Przynajmniej ja nie miałbym zamiaru skilować na bocie , nie używam botów

Salarigoth
19-02-2008, 12:38
@up
Właśnie dla kina jest mało expowisk na low. Pall na 10 może już spokojnie na cyce łazić ze skillami wbitymi w 2-3 godz. A kin musi poczekać przynajmniej do 55/55 żeby ledwo na cycu expić.

Bot i juz.

DaimenPro
25-03-2008, 00:32
Jak dla mnie najszybciej 20lvl wbił byś, Palladynem bardzo fajnie się nim expi oprócz tego że cały czas trzeba latać po speary...;)

Only Rookgaard...Daimen Rookguard

Moje Aktualne: Zdobyć Magic Light Wand

Madziaq
25-03-2008, 08:00
Ja mam 16 lvl palka :P nosze przy sobie 7 spearow i mi wystarczy na caly dzien expienia na cycach/beho
moim zdaniem idealna profesja :PP wogole nie skillujesz a hity leca po 60-/+ a druidem/sorciem na tym lvl to hity bd lecialy...takie ze hohoho najwyzej 35 :P 15lvl i mozesz chodzic na pojedyncze spawny ds i guardow :) (pod warunkiem ze masz gdzie uciekac)
wystarczajace czary to exura gran i utamo vita na wszelki wypadek ;)
rowniez postaciami magicznymi na beho tak szybko nie pojdziesz bo zabiera on mane a pall/knight jak umiesz grac to nawet od 12 lvl :]
Ludzie mowia ze postacie magiczne bo nietrzeba skillowac...
Ja nie skilluje palkiem :)dist wpada sam aktualne skille>>50/30 lvl 16
I bardzo sobie chwale :)
Wybor zostawiam tobie :D

padaka12
25-03-2008, 08:12
zalezy jak expisz i gdzie

Madziaq
25-03-2008, 13:39
Nie bd Ci mowila gdzie i jak masz expic bo zaden normalny gracz Ci nie bd mowil gdzie sie expi bo watpie zeby ktos o zdrowych zmyslach chcial zeby na jego respawnie sie hordy noobow plataly :P

To raczej logiczne

Juhhhhy
25-03-2008, 15:13
Jesli masz cierpliwosc to bez skilowania knightem od razu idziesz na roty kolo venore i meczysz je bo bulu. Kilkanascie godz grania i masz 20 lv ;p

Hodal
25-03-2008, 16:25
Pal tylko wyskilluj do 35/40 dista. Pewnie na deserta po kase xD

offtop : o nieeeeeeeeeeeeeeee LIGHT-R wróóócił ;(;(;(;(X(X(X(X( Po tym cyrku co odstawiłeś jakieś 1.5 miesiąca temu nie powinieneś się tu pokazywać ;]

rakso96
26-03-2008, 06:56
Moim zdaniem najlkepiej sorcem i druidem bo nie trzeba skillowac :P tylko m level który idzie sam i bardzo szybko

Andrew
26-03-2008, 09:11
To zależy jak chcesz grać:

Knight ma dużo życia i mało many, jest dosyć taki w utrzymaniu na wszystkich lvl- wystarczy eq i kilka potionków, żeby śmigać. Ma dużo capa więc dużo loota może jednorazowo wynieść, wziąć dużo potionów na exp. Wadą jest to, żeby zacząć "normalnie" grać, trzeba trochę poskillować, co zajmuje jedynie czas.

Palladyn walczy dystansowo, więcej czarów niż knight. Ciężki może być początek, bo sporą część zarobionej kasy wydamy na amunicję, bardzo szybko rosną mu skille, ale uciążliwe jest zbieranie kamieni do skillowania. Na wysokim levelu profesja ta jest bardzo opłacalna, ponieważ po zakupie BoHów blue robe'a i reszty "lekkiego" eq nie trzeba w nie inwestować przez długi czas. Palladyn na początku szybko expi.

Sorc/drut dzięki różdżką ma łatwy początek i może szybko expić i zarabiać na rotwormach, potem na guardach. W późniejszej fazie gry expi runami, które sam wytwarza, lub kupuje co jest czasochłonne/drogie. Musi trenować mlvl- na robieniu runek, bądź expieniu ruzgą.

Wald_Kerius
26-03-2008, 10:47
Ja mam 16 lvl palka :P nosze przy sobie 7 spearow i mi wystarczy na caly dzien expienia na cycach/beho
moim zdaniem idealna profesja :PP wogole nie skillujesz a hity leca po 60-/+ a druidem/sorciem na tym lvl to hity bd lecialy...takie ze hohoho najwyzej 35 :P 15lvl i mozesz chodzic na pojedyncze spawny ds i guardow :) (pod warunkiem ze masz gdzie uciekac)
wystarczajace czary to exura vita i utamo vita na wszelki wypadek ;)
rowniez postaciami magicznymi na beho tak szybko nie pojdziesz bo zabiera on mane a pall/knight jak umiesz grac to nawet od 12 lvl :]
Ludzie mowia ze postacie magiczne bo nietrzeba skillowac...
Ja nie skilluje palkiem :)dist wpada sam aktualne skille>>50/30 lvl 16
I bardzo sobie chwale :)
Wybor zostawiam tobie :D

Na 16 lvl to ty o Exurze Vita mogles tylko w poradnikach poczytac. Tak samo jak o tych wyprawach i skillach na tym lvlu bez trenowania i beholderach rowniez .

Madziaq
26-03-2008, 19:12
przepraszam...xDD to mialo byc exura gran ...juz poprawiam :P
A oco ci chodzi z wyprawami na beho i cyclopy :)?
pierwszego cyclopa ubilam na 10 lvl xD

Grubens**Tibianin
27-03-2008, 15:30
Ja myśle że palem

Snick
27-03-2008, 15:44
Madziag zacznij skillać. Kup se 200 kamieni dobij 55skilla. a hity ze speara będziesz miała po 150+.

Madziaq
27-03-2008, 18:34
ciekawa propozycja ;P mysle ze najbardziej przyda sie przy odrabianiu lekcji xDD
Tu skillujemy w zacisznym miejscu ...
a tu odrabiamy matematyke ;)
xDD

ZS1906
29-03-2008, 12:17
Zależy czy to no-pvp czy nie. Bo pvp lepszy skill dla palla/knighta.
No-pvp już tak fajnie nie skilluje się, bo co chwile potworki trzeba bić, a tu zajęte itp.
A tak to polecam druida/sorca lub palla. Pall dlatego, że można nim szybko wbić 40skill i iść na lepszego potwora. Druid/sorc, bo można od 8lvla iść expić...
a tak w ogóle po co bić 20lvl szybko? Nie lepiej mieć 1 postać i grać nią cały czas. Więcej kasy zarobisz i mniej czasu stracisz niż granie w kółko innymi postaciami na desert questa.

Paciuch
29-03-2008, 19:09
sorcem i druidem najszybciej chyba wbijesz, zależy też czy robisz ta postac tylko poto aby deserta wykonac czy do dlugiego grania
jak do dlugiego grania to graj pallem :D