PDA

Pokaż pełną wersje : True Combat : Elite - dobra alternatywa dla Counter Strike'a!

Seiferek
17-02-2008, 01:07
Gra jest w pełni darmowa!

http://www.truecombat.us/gallery/albums/userpics/10003/teaser4.jpg

TrueCombat: Elite (TC:E) jest FPS-em rozgrywającym się w czasach współczesnych. Jest to całkowita konwersja darmowego, znanego sieciowego FPS-a Wolfenstein: Enemy Territory. Znaczy to, że TC:E jest grą darmową, tworzoną przez graczy, dla graczy.

W porównaniu do innych modów W:ET, TrueCombat: Elite całkowicie zmienia rozgrywkę, czas i miejsce działań. Do dyspozycji dostajemy współczesny arsenał, walczyć przyjdzie nam na zwartych mapach, głównie w stylu miejskim (choć są też mapy bardziej otwarte). Prędkość rozgrywki została w znacznym stopniu zmniejszona, nie ma tu miejsca na bunny hopy i sprinty przez całą mapę. Co nie znaczy, że całość jest nudna i powolna – zachowano tu realizm, bez utraty płynności gameplaya.

W TC:E wcielasz się w rolę elitarnego najemnika biorącego udział w konflikcie dwóch międzynarodowych sił zbrojnych. Global Intervention Force (GIF626) jest specjalną jednostką w skład której wchodzą najlepsi komandosi takich jednostek jak Delta force, SAS, KSK i GSG9, nie wspominając o innych. Międzynarodowa organizacja najemników, zwana "The Unit" jest ich przeciwnikiem. Należy wiedzieć, że część żołnierzy "The Unit" należała wcześniej do GIF626 ale odeszła od nich dla pieniędzy.

Zapytasz: "Kolejna strzelanka ze złymi terrorystami i dobrymi anty-terrorystami. Dlaczego mam spróbować?" Dlatego, że nie musisz wydawać na nią ani grosza.

Cechy TrueCombat: Elite:
Taktyczny FPS nastawiony na rozgrywkę drużynową
Realistyczne działanie broni
Celowanie z użyciem przyrządów celowniczych na broni (np. muszka, szczerbinka), a nie przy pomocy celownika na środku ekranu
Wyrafinowany system balistyczny pozwalający na realistyczną penetrację pociskiem obiektów
Tryb Objective: 1 życie, krótki czas trwania rundy, zadania do wykonania
Tryb Bodycount: w stylu team deathmatchu
Tryb Capture The Flag
Zbalansowane zestawy współczesnej broni dla drużyn (Beretta 92, Glock 19, Ump45, Mac-10, M4, Ak-47, i inne)
Bogata, szczegółowa grafika z teksturami w wysokiej rozdzielczości

Screeny z gry:
http://www.truecombat.us/gallery/albums/userpics/10003/ingame_019.jpg
http://www.truecombat.us/gallery/albums/userpics/10003/ingame_017.jpg
http://www.truecombat.us/gallery/albums/userpics/10003/ingame_015.jpg

Co zrobić aby zagrać?

Do grania w TrueCombat: Elite wymagane są następujące pliki:
TrueCombat: Elite wersja 0.49
TrueCombat: Elite patch 0.49b
Enemy Territory wersja 2.55
Enemy Territory wersja 2.60
Enemy Territory patch 2.60b

Można je pobrać z oficjalnego Polskiego Supportu - TrueCombat.pl (http://www.truecombat.pl/tce/download.html)

Instalować wg powyższej kolejności.

Mam nadzieję, że niedługo przybędzie kilku nowych graczy o znanych mi nick'ach :)

Rybzor
17-02-2008, 01:43
True Combat : Elite - dobra alternatywa dla Counter Strike'a!
Takie coś nie istnieje, CS jest jedyny w swoim rodzaju i nic ani nikt go nie zastąpi ._.

Seiferek
17-02-2008, 05:13
Piszesz tak tylko dlatego, że po prostu nie grałeś w inne gry tego rodzaju...

CS od TC:E jest lepszy tylko i wyłącznie pod względem grywalności...
Dlaczego w CS'a gra więcej osób niż w TC:E? Dlatego, że CS jest grą komercyjną i jest dobrze rozreklamowany...

Jeśli zagrasz w TC:E to proszę cię o komentarz...

..::QRAS::..
17-02-2008, 09:06
warrock i tak obydwie bije na glowe

Karl0ss
17-02-2008, 11:14
Grałem w to (w zeszłym roku), ale do komputera nie przyciągnął mnie na dłużej niż CS (1.6, w Source'a nie grałem).

Pozdrawiam

Thadel
17-02-2008, 11:16
CS 1.6 the best :P Właśnie robie re-instal bo coś nie działał, może potem zassam grę i ocenie, ale wątpie żeby mnie zaskoczyła, może dla tego że jest [...]całkowita konwersja darmowego

Colo_2006
17-02-2008, 12:32
Takie coś nie istnieje, CS jest jedyny w swoim rodzaju i nic ani nikt go nie zastąpi ._.
Popieram własnie ide sobie pograc ^^

Żyłka
17-02-2008, 13:11
Piszesz tak tylko dlatego, że po prostu nie grałeś w inne gry tego rodzaju...

Ja grałem w oba wymienione tytuły, czyli w Counter-Strike 1.6 oraz True Combat: Elite. Mówiąc krótko: nie ma czego porównywać. Tego drugiego zupełnie nie warto ściągać, nawet biorąc pod uwagę fakt, iż za grę się nie płaci.

CS od TC:E jest lepszy tylko i wyłącznie pod względem grywalności...

Przecież grywalność to główny czynnik mówiący bezpośrednio o poziomie gry.

Surtius
17-02-2008, 14:17
Jak dla mnie nic nie przebije Calla 4 i MOHaa, nawet CS :P (a tym bardziej to coś co wymieniłeś)

Uther92
17-02-2008, 14:31
Jak już to wolę sobie pograć w zwykłego ET, ale i tak CS jest 1000000 razy lepszy ;)

CzubiX
17-02-2008, 15:16

Po za tym że pełno w nim hacków i pingi też nie najwyższej klasy?

Z CS'em jest jak z tibią, jest GRYWALNY i gra masa ludzi, jeśli się nie mylę to cs był 1 taką grą w swoim rodzaju. Dlatego trzyma się tak długo.

Marsseel
17-02-2008, 15:35
Grałem w obie. TC: E wciągnęło mnie na kilka dni i wtedy również myślałem że jest lepszy od CS'a, jednak po tych kilku dniach TC mi się znudził, a w CS'a 1.6 gram do dziś.

Gogar
17-02-2008, 19:04

No, zero jakiegokolwiek realizmu (Z odległości 30m możesz strzelać ogniem ciągłym a i tak będziesz trafiał) i miliony hacków.

Erhion
17-02-2008, 19:14
Zapytasz: "Kolejna strzelanka ze złymi terrorystami i dobrymi anty-terrorystami. Dlaczego mam spróbować?" Dlatego, że nie musisz wydawać na nią ani grosza.

Argument co przekona M I L I O N Y.

Tibia też jest darmowa, a po zagraniu wcale tak fajnie nie jest.:D

..::QRAS::..
17-02-2008, 21:23
No, zero jakiegokolwiek realizmu (Z odległości 30m możesz strzelać ogniem ciągłym a i tak będziesz trafiał) i miliony hacków.

No to chyba grales jak ta gra powstawala bo obecnie bardzo jest malo hackerow ... a co do ping to sie zgodze sa dni w ktorych grac sie nie da ;../

Cafe
18-02-2008, 01:20
CS to legenda i raczej nic mu nie odbierze tego tronu. Jest najbardziej grywalnym FPS. Zaden warrock etc póki co nie dorasta CS do piet.

Aroonia
18-02-2008, 22:34
A mnie właściwie gra zainteresowała... tylko mała prośba, mógłbyś zrobić jakieś screeny bezpośrednio z gry? Obrazy, na których widoczny jest ludzik leżący na ziemi i celujący do wagonu jest jakby to powiedzieć... mało przekonujący.

Być może skuszę się na coś nowego, jednak póki co oczekuję na jakieś dodatkowe ss :>

Johnny121
18-02-2008, 22:37
Jak już to wolę sobie pograć w zwykłego ET

O to, to, to!
Zrzucenie ognia artylerii na wroga, to jest to ^^

Cafe
19-02-2008, 00:22
Tak apropos, to wlasnie gram w CoD4 mp. i musze przyznac ze tez niezla giera ;

Seiferek
29-05-2008, 00:00
A mnie właściwie gra zainteresowała... tylko mała prośba, mógłbyś zrobić jakieś screeny bezpośrednio z gry? Obrazy, na których widoczny jest ludzik leżący na ziemi i celujący do wagonu jest jakby to powiedzieć... mało przekonujący.

Być może skuszę się na coś nowego, jednak póki co oczekuję na jakieś dodatkowe ss :>

To są screeny bezpośrednio z gry, a dokładniej ze spectatora. Ten 'ludzik' nie celuje do wagonu... obok wagonu jest brama hangaru.

Jak chcesz więcej screenów to zapraszam na:
www.truecombat.pl
www.tcelite.net
www.truecombat.us

lub na gadu gadu (3487880)