PDA

Pokaż pełną wersje : Loot z Tarantul

Poskramiacz_Lamerow
17-02-2008, 19:33
Witam.

Na stronie tibia.pl podane jest, że z tarantul wypada kilka przedmiotów. Czy to jest aktualna informacja, nic po updacie się nie zmieniło? Zabiłem ponad 50 tarantul i z Żadnej nie wypadło nic poza paroma sztukami złota.

Saints
17-02-2008, 19:40
jak zabijesz 500 tarantul i będzie tylko kasa to wtedy możesz pisać ze coś się zmieniło... itemki z tarantul wypadają dość rzadko

neopostman
17-02-2008, 19:41
Nic sie nie zmieniło a co do tego że zabiłeśte 50 tarantul i nic nie wypadło to się fachowo pechem nazywa.

Leon666
17-02-2008, 19:47
Mamy Ci współczuć.?

Poskramiacz_Lamerow
17-02-2008, 19:59
Jeśli to lubisz możesz mi współczuć, nie dbam o to.

Założyłem ten temat by się dowiedzieć, czy na tibia.pl jest wszystko ok. i teraz już wiem, że nie. Jeśli jest tak jak mówicie, że loot z tarantul wypada rzadko, to tak powinno być napisane na stronie, bo teraz to jest wprowadzanie w błąd niedoświadczonych graczy.

Mike.Mystic
17-02-2008, 20:15
To jest dość kretyńskie pytanie ja zabiłem 1000 tarantul i mogę powiedzieć jedynie, że t ring nie wypadł mi ani razu kasy po 25 gp nie często albo wcale albo po 4-10. Steel helmetów spada mi wiele i z 3 godzinnego huntu na pohu wynosze ich nawet po 4.

Co do wprowadzania w bład niedoświadczonych graczy trzeba myśleć napisane jest że steel leci rzadko a time ring bardzo rzadko, jak już to zinterpretujesz zależy wyłącznie od Ciebie.

Kawaguchi
17-02-2008, 20:23
a opciongnoles im????????//////////////////////////////////

neopostman
17-02-2008, 20:29
Jeśli to lubisz możesz mi współczuć, nie dbam o to.

Założyłem ten temat by się dowiedzieć, czy na tibia.pl jest wszystko ok. i teraz już wiem, że nie. Jeśli jest tak jak mówicie, że loot z tarantul wypada rzadko, to tak powinno być napisane na stronie, bo teraz to jest wprowadzanie w błąd niedoświadczonych graczy.

A myślisz, że admini nie mają nic innego do roboty tylko pisanie czy wypada żadko czy bardzo żadko ? Jak chcesz ich poprawiać to sam zostań adminem to może zrozumiesz że to nie takie proste..

Poskramiacz_Lamerow
17-02-2008, 20:33
Brass Legs, Plate Shield, Steel Helmet - nie ma notki, że wypadają rzadko lub bardzo rzadko.

Porównałem to sobie z innymi potworkami, przy których też nie ma zastrzeżenia, że coś wypada rzadziej, i w przypadku tarantul wydało mi się dziwne że na 50 dedów (może niewiele, ale jak mówię porównywałem to z innymi monsterami) nie wypadło nic. Gdyby wypadła choć jedna Plate shield to bym (kretyńsko) nie pytał.

Temat chyba wyczerpany, można zamknąć co by kolejni debile nie pytali o opciagania itp. Pozostałym za sensowne odpowiedzi, thx.

Cacuss
17-02-2008, 20:41
On się tylko kulturalnie pytał o interesującą go sprawę. Do tego zadał poprawne składniowo pytanie co nieczęsto się zdarza na tym forum.

Widać, że nie jest jeszcze doświadczonym graczem. Widać też, że za takiego wcale się nie uważa i nie cwaniakuje niepotrzebnie.

Więc dlaczego to akurat go jedziecie?! Jest naprawdę o wiele więcej ludzi zasługujących na pogardę od niego.
A forum jest po to, żeby wymienić się doświadczeniami więc jego pytanie jest moim zdaniem nawet bardzo trafnie skierowane do nas!

A co do tematu: tak jak już odpowiedzieli- trzeba tych tarantul zasiekać znacznie więcej, żeby formułować jakiekolwiek wnioski ;)

Levi
17-02-2008, 21:05
Należy pamiętać ze tibia.pl to nie wyrocznia i nie przepowie nam co kiedy leci... Może być tak ze komuś wypadnie często coś cennego a ktoś inny dla równowagi będzie miał w tym czasie straty...:)
Z wielu potworów nie wiemy co może tak naprawdę spaść i kiedy bo to tylko cipsoft wie:P
To o czym czytamy to tylko sugestie mniej lub bardziej potwierdzone przez graczy.

SirAdasii
17-02-2008, 21:37
btw. ostatnio dużo kontrowersji związanych własnie z lootem (najczęściej z dragów) może naprawdę ma się pecha lub po prostu coś złośliwe są te potworki :)
Powiem jedno: nigdy nie licz, że Ci coś spadnie dobrego - wtedy nigdy nic nie spada...a czasem pojdziesz i zabijesz tak od nie chcenia i masz np. time ringa :) (moje dośw. z beho - biłem biłem i nic - potem tak o juz zabijalem bo mialem isc i beho shield i terra rod mi spadly jak narazie 1 raz) :) pzdr!

Slythia
17-02-2008, 21:45
Brass Legs, Plate Shield, Steel Helmet - nie ma notki, że wypadają rzadko lub bardzo rzadko.

Porównałem to sobie z innymi potworkami, przy których też nie ma zastrzeżenia, że coś wypada rzadziej, i w przypadku tarantul wydało mi się dziwne że na 50 dedów (może niewiele, ale jak mówię porównywałem to z innymi monsterami) nie wypadło nic. Gdyby wypadła choć jedna Plate shield to bym (kretyńsko) nie pytał.

Temat chyba wyczerpany, można zamknąć co by kolejni debile nie pytali o opciagania itp. Pozostałym za sensowne odpowiedzi, thx.
Wedlug mnie wszystko jest w porzadku. Jak (juz) zabije tarantule, to dosc czesto mam steel helmet czy brass legs. Za to w przypadku innych potworkow leci mi najczesciej... Tylko kasa. Nie wiem (nie pamietam) jak ustalaja tego loota (notabene nie moderatorzy, lecz support), lecz jest to oparte na jakichs zasadach. A fakt, ze nic ci nie wypadlo.. Mozna skomentowac tylko jednym slowem - pech.

DiabLo$
01-01-2009, 04:22
neopostman ty taki kozak bo jesteś adminem jesteś nie wydymana cipa.
p.s ja lootlem time ring na 5 tarantuli. ;]

Paciuch
01-01-2009, 11:28
@up Zamknij pysk p********y archeologu reported!!!

jansar14
01-01-2009, 11:30
ja zabilem swoim charem okolo 200 tarantul i tylko z jednej mi wyloocil t ring ale i tak to byl sukces a co do innych itemow to czasami leca brass legi albo steel helmet

Scofild
01-01-2009, 11:33
Lol trochę szkoda mi was bo jak sie przygotowujecie do huntu to mówicie idziemy na vampy/dragi i kaski nazbieramy a tu dupa ani dragonki/vamp shield i potem płaczecie bo expiliście 10min. i mówicie że nic nie poleciało >.>

zamknąć topic

kropik
02-01-2009, 17:07
Ja na tarantulach wbiłem 20-23 lvl i lootł mi tylko scale armor i steel helmet i dużo forsy, jeżeli tam dla loota siedzisz to odpuść bo tarantule nie chętnie sie itemkami dzielą...