PDA

Pokaż pełną wersje : Dzien bez Tibi

chudy93
18-02-2008, 23:53
Witam wpadlem na pewien pomysl gdy niegralem kilka dni z powodu awarii komputera czulem sie dziwnie bez Tibi.Kazdy moj dzien byl zawsze powiazany z Tibią. Przez ten okres ogladalem TV nudzac sie , lecz w koncu wysypialem sie w. Moze to ma jakies wady i zalety ?? ;) I tak więc chcialbym zebyscie sie wypowiadali jak uplywa wam dzien bez Tibi . Pozdrawiam i licze na miłą zabawę.

PiotrasSz
18-02-2008, 23:55
Powiem tak. Mi bez tibii to wogole czas nie mija :D

Zyziek
18-02-2008, 23:55
No ja nie mam z tym problemu i nie widzę nic dziwnego w dniu bez Tibii. Bardzo często niemam czasu zeby grać. Poprostu trzeba umieć rozdzielać RL, a grę.

chudy93
18-02-2008, 23:57
Zyziek niektorzy maja problemy bez Tibi a inni nie . Ja jak padne to moge niegrac nawet 2 dni .

mlodysiwek
19-02-2008, 00:00
Ja mam tak napchane różnych spraw.. że w ciągu tygodnia ciężko jest mi znaleść czas na granie.. czasem skliluje robiąc w tym czasie inne rzeczy. Exp zostawiam raczej na wieczory (może poniedziałek, czwartek) a reszta jak już to weekend.

chudy93
19-02-2008, 00:03
Ja mam tak napchane różnych spraw.. że w ciągu tygodnia ciężko jest mi znaleść czas na granie.. czasem skliluje robiąc w tym czasie inne rzeczy. Exp zostawiam raczej na wieczory (może poniedziałek, czwartek) a reszta jak już to weekend.

Tez tak mam. W tyg najlepiej skilowac lub chodzic expic gdzies blizej na slabsze potwory . A weekend trzeba ostro grac. Teraz mam ferie zimowe to gram sporo. ;)

Kamliss
19-02-2008, 03:22
. Ja jak padne to moge niegrac nawet 2 dni .

O kur*a! Ale jesteś wielki, fri itamz plx :o Ehhh te napalone 12-sto latki...

Vanhelsen
19-02-2008, 03:52
przyjdzie liceum i nie będziecie mieli czasu na tibię ;) ochoty też, wtedy pojawia się sterta ciekawszych rzeczy od Tibii ;]

Xydijo
19-02-2008, 10:24
Omg ale macie problemy , Tibia sux ! Nie lepiej wyjść na dwór i pograć w piłke z kolegami ?

Później będziecie tak wyglądać :D :
http://cpafi.wrzuta.pl/img/middle/aHz8RlEuyg/grrrrrubas

Lasooch
19-02-2008, 10:27
A weekend trzeba ostro grac.

Jest zaj*biście dużo lepszych sposobów na weekend.

przyjdzie liceum i nie będziecie mieli czasu na tibię ;)

Czy ja wiem? Ja bym miał sporo czasu na Tibię, chociaż w sumie to dopiero pierwsza klasa LO.

ochoty też, wtedy pojawia się sterta ciekawszych rzeczy od Tibii ;]

A tutaj się zgadzam w 100% ; )

Pojeban
19-02-2008, 10:38
No ja nie mam z tym problemu i nie widzę nic dziwnego w dniu bez Tibii. Bardzo często niemam czasu zeby grać. Poprostu trzeba umieć rozdzielać RL, a grę.

haha nie grasz napewno 100lvl sam sie nabil
siedzisz caly dzien przed dp i "SELL BOH 50K" no co w koncu ma sie ta setke to mozna byc rumunem i zdzierac z noobow

neopostman
19-02-2008, 14:14
przyjdzie liceum i nie będziecie mieli czasu na tibię ;) ochoty też, wtedy pojawia się sterta ciekawszych rzeczy od Tibii ;]

A pomyśl ile procent użytkowników tego forum pójdzie do liceum.. 5?

Wylansowany
19-02-2008, 14:34
Dzień bez Tibii? Zwykła, szara, codzienność...

Erhion
19-02-2008, 14:34
przyjdzie liceum i nie będziecie mieli czasu na tibię ochoty też, wtedy pojawia się sterta ciekawszych rzeczy od Tibii ;]

Popieram jak cholera. :D

Dzień bez Tibii to dzień dobry. Człowiek zdrowszy, mniej zmęczony i wkurzony. Odstaw ten nałóg.:D

mc200
19-02-2008, 14:39

Taa.. Ja jak nie gram w Tibie to gram w inne gry, ot co.

Ancient900
19-02-2008, 15:28
Dzień bez tibii? Wymioty, gorączka, bóle głowy, nudności, ataki padaczki...

Miesiąc nie miałem dostępu do kompa i jakoś nie tęskniłem za graniem w tibię, po prostu miałem więcej czasu na inne rzeczy

Gelt
19-02-2008, 15:29
A pomyśl ile procent użytkowników tego forum pójdzie do liceum.. 5?

Hmm.. Co miałeś na mysli pisząc to.? Że niby liceum jest lepsze np. od technikum.? Bo tak to odebrałem.

@topic
Dzień bez Tibii jest dniem zwykłym, taki samym jakbym grał w Tibię. Z tym, że nie gram w to już ~3 lata. Wystarczy mi noobostwa jak wejdę na forum ;| Niepotrzebne mi w grze. (ot choćby w Call of Duty, ktoś się zachowuje nieodpowiednio, ban i po sprawie.)

Mapa_Europy
19-02-2008, 15:31
Hmm.. Co miałeś na mysli pisząc to.? Że niby liceum jest lepsze np. od technikum.? Bo tak to odebrałem.

To samo sobie pomyślałem...
@topic
Kiedy nie mam dostępu do kompa jakoś specjalnie nie tęsknie za ,,Tibijom"

Maksous
19-02-2008, 15:34
a ja bez tibii sobie świetnie radze ;p. Lepiej nie grać niż paść i nadrabiać xD

neopostman
19-02-2008, 15:46

Chodziło mi o to, że do liceum jak i do technikum są potrzebne jakiekolwiek oznaki myślenia.

Gelt
19-02-2008, 15:55
Prawda jest taka, że niestety dostają się ostatnio ludzie, którzy nie wykazują pracy szarych komórek ;/

Tak na marginesie, czy "Tibjomanów" nie bolą oczy jak napierd*** w to cały dzień.?

Levi
19-02-2008, 16:26
W tibie gram jak nie ma pogody i nie mam co robić
W lato zupełnie o tym zapominam...
Dzień bez tibi to dobry dzień!!!
Proponuje wystosować petycje do cipsoftu aby ustanowili taki dzień kiedy wszystkie serwery będą wyłączone :cup:
Może wtedy niektórzy zobaczą że istnieje także realny świat i to jeszcze w 3D...

Ancient900
19-02-2008, 16:53
Tak na marginesie, czy "Tibjomanów" nie bolą oczy jak napierd*** w to cały dzień.?

Idzie się przyzwyczaić, dopiero po zejściu z kompa zaczynają boleć. Na szczęście to już za mną, kiedy stawiałem granie w tibie wyżej niż sprawy w życiu codziennym ;s

Zyziek
19-02-2008, 20:50
haha nie grasz napewno 100lvl sam sie nabil
siedzisz caly dzien przed dp i "SELL BOH 50K" no co w koncu ma sie ta setke to mozna byc rumunem i zdzierac z noobow

Gdzie napisałem, że nie gram ? :>. Char ma już 15 miesięcy, więc chyba zbytnio nie maniaczę :>. Pozatym od 90 do 100 wbił praktycznie bot.

Anakin555
19-02-2008, 21:06
Ja to się tam nudzę. Normalnie gdy nie gram w tibię (praktycznie codziennie) to ogladam śmieszne filmiki, gram w gry komputerowe, albo oglądam zdjęcia innych graczy

Kubon
19-02-2008, 21:08
Proponuje wystosować petycje do cipsoftu aby ustanowili taki dzień kiedy wszystkie serwery będą wyłączone :cup:
Może wtedy niektórzy zobaczą że istnieje także realny świat i to jeszcze w 3D...

Nie 3D tylko 4D.
Nie wylacza, bo PACC'any beda sie burzyc, ze traca 1 dzien PACC'a.
<wydaje mi sie, ze tamten post to byla ironia, ale musialem to napisac :p>
Ja nie gram w Tibie, bo ta gra mnie NUDZI JAK CHOLERA.

Salarigoth
19-02-2008, 21:29
Wracam o 19 do domu ejst wszystko zrobione to chcac czy nie chcac siadam przed te gowno bo nie ma co robic w domu a pozniej mysle o tym na lekcjach.

Andrew
19-02-2008, 23:52

W sumie to czas się zawsze znajdzie. W pierwszej liceum miałem troche mniej wolnego czasu ze względu, że miałem dużo lekcji w tygodniu i późno kończyłem. W połowie 2 klasy to żeczywiście czasu mniej, ale nie z powodu obowiązków, ale osiemnastek i imprez okolicznościowych- idąc na imprez w piątek, można zapomnieć o "wolnej" sobocie, idąc na imprezę w sobotę już po weekendzie, idąc w niedziele- problemy w szkole (lub nieobecność).
Przez dodatkowe zajęcia nawet miałem więcej czasu- w sobotę wracałem o 9 z politechniki (normalnie wstałbym o 11), a o tej godzinie wszyscy normalni śpią, więc z braku czasu na necie siedziałem.

A mój dzień bez tibii- normalny dzień jak codzień- w tibię gram tylko jak jest wolne i nie ma co robić, a do tego nie najlepsza pogoda. Teraz na feriach mi się zdarza.

Ale pamiętam jak byłem młodszy na wakacje jeździłem na obozy sportowe- mieszkaliśmy w ośrodku, w lesie nad jeziorem. 0 TV, 0 kompa, 0 elektroniki. Nawet nie odczuwało się braku "cywilizacji", powiedziałbym, że spokojniej się wtedy czułem.
Teraz czasami wyłanczam w weekend telefon i jak chce pogadać z przyjaciółmi idę do niech, jak niezastanę to trudno- czuję w takich dniach ulgę, można nieźle wypocząć.

Leon666
20-02-2008, 00:22
Też nie należe do "uzależnionych". Teraz, choć bardzo się nudziłem i miałem dostęp do kompa nie odpalałem nawet Tibii... Od czasu do czasu jak se pogram to jest dobrze. W ogóle nie mam z tym problemów. I się cieszę. ;)

Zalgadis
20-02-2008, 00:31
Ja tam w tibie niegram juz 800 dni ponad i jakoś daje radę ;p
Dzien bez tibii?
Jak jeszcze grałem to była normalka ;p
Np. grałem cały dzień w nóżkę, robiło sie przypały na podwórku i takie tam ;p

Helodin
20-02-2008, 00:39
wow sa tacy co w ta gre tna po kilka godzin dziennie szkoda marnowac sobie zycie ja nigdy niegram na sile expiac i jakos nie dostaje atakow:]

Independence
20-02-2008, 01:01
Ja expię w zastraszająco wolnym tempie, loguję się na main chara raz na dwa tygodnie, jak mnie akurat najdzie ochota, patrzę co przed depot w kazo stoi - 2 pkerów, wylogowuję się, loguję się na moje 1-levelowe "depot" na rooku. (na tym samym koncie, więc nie jakieś MC ;)) na rookstayera zrobionego dla szpanu, na druida 13 level z którym praktycznie nic nie robię, na palladyna z dobrym skillem którym praktycznie nie gram (no, czasami...) i w końcu, zrezygnowany, wyłączam i odpowiadam na wiadomość na gadu gadu, jeżdżę na rowerze albo słucham muzyki.

Ulverin
20-02-2008, 02:55
a ja bez tibii sobie świetnie radze ;p. Lepiej nie grać niż paść i nadrabiać xD

a widzisz :P bo to trzeba tak grac zeby nie pasc, niezle jajca co ? 8o

ja to gram bo lubie grac :P nigdy nie mialem czegos takiego ze jak kumple po mnie zachodza to mam dylemat kumple-tibia tylko daje loga i wychodze.

PLague
20-02-2008, 13:12
Ja Tibii nie uruchomiałem od prawie dwóch miesięcy i świetnie się z tym czuję.
Dwa dni bez WoW - to byłby problem.

Duke Dran
20-02-2008, 13:17
Ja Tibii nie uruchomiałem od prawie dwóch miesięcy i świetnie się z tym czuję.
Dwa dni bez WoW - to byłby problem.
A co ja mam powiedzieć? Wykupiłem sobie abonament do WoW na 4 miechy... pograłem jeden i koniec... nie chce mi się już buu xd! 27 BE śpi. Nigdy nie miałem tak, że tęskniłem za jakimś MMO.

chudy93
20-02-2008, 15:30
Niektorzy lubia grac niektorzy nie . Sa ludzie ktorzy zamykaja sie w pokoju na kilka dni i graja :) Podziwiam takich graczy lecz i tak w koncu beda musieli isc do okulisty.

Gelt
20-02-2008, 15:40
Mi osobiście żal jest takich graczy, ale to kwestia spojrzenia na świat.

@down
Adekwatny nick..

P$ychop@ta
20-02-2008, 16:15
Ja podam taki głupi przykład :p.Że jak nie grasz w tibie to tak jak byś niejadł :p:p:p:p:p

Blade_97
20-02-2008, 16:19
Ja bez tibi dnia nie wytrzymam :D 8o

Avallach
20-02-2008, 16:59

taaa, chyba przyjdzie gimnazjum chciales powiedziec ^^

Ja podam taki głupi przykład :p.Że jak nie grasz w tibie to tak jak byś niejadł :p:p:p:p:p

a wiesz ze jak klikniesz logout to nie umrzesz? ty, na serio dalej sie żyje. Nie pierdziele, sprawdzialem.

chudy93
20-02-2008, 18:27
Nastepnym przykladem moze byc sytuacja w ktorej ktos chce wylaczyc nam komputer podczas gdy gramy w Tibie .My natomiast za wszelka cene nie chcemy do tego dopuscic i mozemy nawet wziac cos pod reke i zaatakowac osobe. Takie osoby sa psychopatami czy zgadzacie sie ze mna ?

Mormi
20-02-2008, 20:57
Mhm

Jak nie mialem neta przez 5 miechow, to z poczatku jęczalem i chodzilem do kafejki, ale z biegiem czasu juz nawet zapomnialem o tej grze.

secret777777
20-02-2008, 21:55
mi świetnie bo jak widzę 99,9999999% noobów to zawału dostaje

Bekaojad13
20-02-2008, 22:05
Ja wcale nie mam problemu poniewaz no jak ktos mowil trza odrozniaz rl od gry. A tak poza tym skacze troche parkourawiec dzienszybko mija. Soory ze mnie tak dlugo nie bylo ale probowalem se laske znalezc i nie bylo mnie cale dni :/:/:/:/

Snick
20-02-2008, 22:43

Ten facet ma chyba kutasa zawiniętego w ręcznik. xD

Nastepnym przykladem moze byc sytuacja w ktorej ktos chce wylaczyc nam komputer podczas gdy gramy w Tibie .My natomiast za wszelka cene nie chcemy do tego dopuscic i mozemy nawet wziac cos pod reke i zaatakowac osobe. Takie osoby sa psychopatami czy zgadzacie sie ze mna ?

Uważasz mnie za psychopate? ;)

@Topic

Dla mnie dzień bez tibii to dzień stracony.

Matox
20-02-2008, 23:00
Dzien bez tibi to
Zalosny dzien xD

Duke Dran
20-02-2008, 23:27
Omg ale macie problemy , Tibia sux ! Nie lepiej wyjść na dwór i pograć w piłke z kolegami ?

Niekoniecznie. A co jeśli taki maniakalny tibijczyk siedzi 24h nie odrywając się od komputera mawet żeby zjeść? Ostatnio coraz częściej słyszę o takich przypadkach kiedy to niedożywiony człowiek zauroczony jakimś MMO umiera albo chudnie przed monitorem z 12kg. Swoją drogą jakby to kontrolować to można by fajny sposób na schudnięcie i stracenie kilosków znaleźć :evul: xD.

chudy93
20-02-2008, 23:33
Ten facet ma chyba kutasa zawiniętego w ręcznik. xD

Uważasz mnie za psychopate? ;)

@Topic

Dla mnie dzień bez tibii to dzień stracony.

Snick nieuwazam cie za psychopate. Szanuje graczy Tibi . Podalem tylko przyklad mam nadzieje ze sie dogadalismy :)

Verte
20-02-2008, 23:36
Dla osób uzależnionych od Tibi czy jakiejkolwiek innej WITRUALNEJ gry mam dobry poradnik:
1.Bierzemy narzędzie tego typu
http://zelda.gry-online.pl/gry/ssb/bronie/kij.jpg
2.Celujemy TO miejsce
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:Z2RbKnbeX9gUWM:http://lh3.google.com/_oEi8Rzj5Sns/RqOVgkRFU9I/AAAAAAAAANU/K8C600Go7e8/s800/43%2Baz%2Bg%C5%82owa%2Bboli%2Bod%2Bwspinania.JPG
3. Jeśli uderzenie nie poskutkuje za pierwszym razem, przy kilku powtórzeniach na pewno pomoże.

Wskazówki: Siła musi być proporcjonalna do poziomu uzależnienia.

DarkRafi
20-02-2008, 23:38
wszyscy tu piszecie tak jakbyscie po prostu chcieli sie pochwalic ze dzien bez tibi to normalka spoko ja tak mam codziennie.skoro tak mowicie to po pierwsze : po co grasz w tibie skoro jesli 1 dzien nie grasz to masz czas na inne rzeczy? a po drugie wszyscy wiemy ze dzien bez tibi jest trudny, jest czas na inne rzeczy to prawda i wole tez wyjsc gdzies na dwor pograc w pilke czy cos ale bez przesady.jesli niemialbym do roboty nic innego to bym tesknil za tibią tak jak ponad polowa tych ludzi co sie rozpisuje na forum wiec nie piszcie i nie oklamujcie samych siebe...

chudy93
20-02-2008, 23:43
wszyscy tu piszecie tak jakbyscie po prostu chcieli sie pochwalic ze dzien bez tibi to normalka spoko ja tak mam codziennie.skoro tak mowicie to po pierwsze : po co grasz w tibie skoro jesli 1 dzien nie grasz to masz czas na inne rzeczy? a po drugie wszyscy wiemy ze dzien bez tibi jest trudny, jest czas na inne rzeczy to prawda i wole tez wyjsc gdzies na dwor pograc w pilke czy cos ale bez przesady.jesli niemialbym do roboty nic innego to bym tesknil za tibią tak jak ponad polowa tych ludzi co sie rozpisuje na forum wiec nie piszcie i nie oklamujcie samych siebe...

DarkRafi kazdy ma inne zdanie na temat dnia bez Tibi i mnie ciekawi poniewaz potem moge porownac je z innymi wypowiedziami.

DarkRafi
20-02-2008, 23:48
wszyscy maja te same zdanie tylko ci co nie graja juz maja inne nie wiem tylko po co sie tu wypowiadaja skoro juz nie graja w tibie -.-

chudy93
20-02-2008, 23:52
Moze chca zeby gracze Tibi przestali grac.

DarkRafi
20-02-2008, 23:55
przeciez to moja sprawa co ja robie na kompie w co gram wie nie powinni sie wpieprzac no nie?

Gelt
20-02-2008, 23:55
Ja wcale nie mam problemu poniewaz no jak ktos mowil trza odrozniaz rl od gry. A tak poza tym skacze troche parkourawiec dzienszybko mija. Soory ze mnie tak dlugo nie bylo ale probowalem se laske znalezc i nie bylo mnie cale dni :/:/:/:/

I co.?!?!?! Znalazłeś laskę.?! Jak chcesz to mogę Ci wystrugać.. Parkourawiec.. Co to w ogóle za słowo.? oO

@DarkRafi

Bo mi sie tak chce.! Forum jest po to żeby się udzielać ^^

wszyscy maja te same zdanie tylko ci co nie graja juz maja inne nie wiem tylko po co sie tu wypowiadaja skoro juz nie graja w tibie -.-

DarkRafi
21-02-2008, 00:01
dzieki olsniles mnie do czego jest forum

Andrew
21-02-2008, 18:32
przeciez to moja sprawa co ja robie na kompie w co gram wie nie powinni sie wpieprzac no nie?

Niekoniecznie, jeżeli prekroczysz granicę "normalności" to ten problem może stać się nie tylko Twoim problemem. Jeżeli jesteś niepełnoletni to jest problem Twoich opiekunów.

Agahim
22-02-2008, 10:03

Ty kurwa debilu tak Cie to smieszy jak ten czlowiek wyglada ? To jest choroba a nie powód do nabijania się !! Widać ile masz lat, zacznij chodzić do szkoły od pierwszej klasy podstawówki albo poproś rodziców żeby zrobili Ci wykład na temat dobrego wychowania dzieciaku !! Zastanów się 5 razy zanim cos na kogos napiszesz... Dzieci Neo...

Agahim
22-02-2008, 10:06
Chodziło mi o to, że do liceum jak i do technikum są potrzebne jakiekolwiek oznaki myślenia.

Haha, popieram w stu procentach ;p Powiem więcej, dużo osób z tego forum może mieć problemy z dostaniem się do zawodówki ;) Ale coż :P Jeżeli chcą zawalać sobie życie przez grę, to ich sprawa, nie nam to oceniać :)

Ulverin
11-03-2008, 23:22

widac ze chlopie masz 14 lat dla ktorego tibia to zycie jest :P czlowieku sa ludzie ktorzy w to graja bo lubia sa ludzie ktorzy musza i sa co nie graja :P a dla ciebie kazdy kto gra to musi....

Dizzy_Adventurer
12-03-2008, 17:05
Nie 3D tylko 4D.

Jaki jest czwarty wymiar? Jest przecież: wysokość, długość, i szerokośc :confused:

Milten Magician
12-03-2008, 17:10
W tibie gram tylko w weekendy i jakoś żyję i nie widzę powodu przez który by miało mi sie coś dziać czy coś :P

Normalnie oglądam w tym czasie filmy itp, fakt że się trochę nudzę ale da sie przeżyć:P

Lasooch
12-03-2008, 17:18
Jaki jest czwarty wymiar? Jest przecież: wysokość, długość, i szerokośc :confused:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Dimoffree.svg

0-wymiarowy punkt, 1-wymiarowa prosta, 2-wymiarowy kwadrat, 3-wymiarowy sześcian i 4-wymiarowy tesserakt na 2-wymiarowej płaszczyźnie.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/N-wymiarowe_sze%C5%9Bciany.svg

Hipersześciany N-stopnia, do 6. włącznie.

loonyxd
12-03-2008, 17:36
Dzień bez Tibi ???
Spokojnie, nie mam z tym problemu. :)
Wole sobie zagrać w piłke niż w Tibie, no ale w zimie to raczej sie gra w tibie, chociaż w zimie też grałem w Piłke xD ;D

Niektórzy to cholernie przesadzają, np. Lato, ciepło i przez cały dzień w tibie grać.

Evil Maul
12-03-2008, 18:52
Huhuhu dawno mnie na tym forum nie było (maturka xD) i jak patrze na taki temat to ROTFL ! proponuje obejrzeć ten film :
http://www.southparkzone.com/episode.php?vid=1008

dla wszystkich zagorzałych kibiców gier MMORPG

PLague
12-03-2008, 19:14
Dziękuję Ci, Jezu, że dałeś mi możliwość gry w WoW i zadawania się z normalnymi w większości ludźmi, odizolowałeś mnie od tej głupoty, która się tu wyczynia.

Agahim, radziłbym Ci przyswojenie podstawowych zasad kultury osobistej i nie odgrywanie "dorosłego", bo imo ty jesteś większym "dzieckiem" niż Xydijo, który ciekawie przepowiedział przyszłość (jasne, podał to specjalnie, by wyśmiać tego chorego).

Lechista
12-03-2008, 22:45
z tibią czas mi się cholernie dłuży i nudzę się jak patrze na te czerwony napisy wylatujące z potworka(blood hit), zero muzy. Co to w ogóle za gra? :D Piksele.. i pomyśleć, że kiedyś to była jedna z lepszych gier zanim cipy zaczęły ją unowocześniać

Elder-poskramiacz-katany
16-03-2008, 17:49
a ja się odciąlem od tibii na póltora miecha i rzeczywiscie swiat jakby piekniejszy 8o

Krzysiek46
16-03-2008, 18:21
Moj kuzyn idzie do sklepu magiczno spozywczego i kupuje 10 meats + 15 banans + 2 healt potions placi 300gp,30 groszy i ma zapas na 2 dni :)

A tak po za tym to nic trudnego wytrzymac bez tibii 2-3-4 dni troche gorzej tydzien ale daje rade :D

Pozdro

12:43 Machon [9] : ide na Demony
12:44 Majki Knajt [7] : ja poblocze