zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Paladyn i jego strzaly i bolty

Rewett
19-02-2008, 15:34
Witam mam pytanie jakich strzal najlepiej uzywac ? moglibyscie opisac kazdy rodzaj strzaly i bolta na co najlepiej uzywac poszczegolnych strzal i boltow ??:(

Helodin
19-02-2008, 18:41
eee...

sprawdz na tibia.pl, tibia.wiki itp

Niedozwolony
19-02-2008, 19:33
Strzałami to se mozesz pryszcze wyciskać na dupie
Kup sobie Royal Speary/Huntig Speary/Speary
Chyba ze na jakis hunt z blokerem ok.3godzin to bolty i Speary

Levi
20-02-2008, 15:44
Paladyni biegają teraz ze spearami i starami
25 atk[/B]Podstawowa włócznia używa się jej na lvl 8-25. Do kupienia w każdym mieście.Często leci z valkiri.
Hunting Spear 32 atk Drogie i nieopłacalne do kupienia u ncp w Port Hope. Jeśli masz to używaj ale nie kupuj. Dostępne od 20 lvl
Royal Spear 35 atk Jedne z najlepszych włóczni. Do kupienia u...
Willard (Edron) 15 gp
Dario (Ankrahmun) 15 gp
Edoch (Darashia) 15 gp
Robert (Svargrond) 15 gp
Perod (Port Hope) 15 gp
Cedrik (Liberty Bay) 15 gp
Dostępne od 25 lvl
Enchanted Spear 38 atk najlepsze włócznie dostępne od 42 lvl i używane praktycznie do 80 lvl :).Nie można ich nigdzie kupić. Powstają przez zaczarowanie zwykłych włóczni specjalnym czarem dostępnym tylko dla graczy z pacc.
Throwing Star 30 atk Posiadają dość dużo punktów atk a nie posiadają wymagań lvl. Zawsze jest warto mieć ich przy sobie parę:)
Assassin Star 65 atk Najlepsze co może mieć pall. Zastąpiły one w tym update sd dla paladynów. Łamią się przeciętnie po 3 uderzeniach.
Do kupienia od Atrad (Goroma) za 100 gp sztuka. Wymagane 80 lvl i Assassin Outfit.

Verte
20-02-2008, 20:30
Enchanted Spear 38 atk najlepsze włócznie dostępne od 42 lvl i używane praktycznie do 80 lv
Niestety mylisz się.
Paladyni na 80+,90+,100+ potrafią expić z royal spirami.
Ja Enchanted używam rzadko, z reguły używam royal.
Nie ja jeden, gdyż kosztują one grosze a przy dobrych skilach używanie ich wychodzi bardzo efektownie.

Milten Magician
21-02-2008, 19:42
Ja na 117 lvlu bardzo często nie używam nic innego jak enchanted i royal spearów.

Assassin stary przestały być opłacalne na mobki inne niż demon i potworki z poi.

Wg. mnie to najlepszą amunicją są power bolty - na wszystko się nadają.
I oczywiście enchanted speary - np. na expienie na gsach czy inne zarabiacze kasy.