Pokaż pełną wersje : Raportowanie botow
Mam takie pytanie,czy jesli zglosze do GM naruszenie zasad(uzywanie botow)to czy jest to zawsze banowane,czy tylko w niektorych przypadkach?
Kashtaniak
20-02-2008, 16:12
po uprzednim sprawdzeniu czy ta osoba naprawde uzywa bota
Michulek
20-02-2008, 16:31
Zalezy tez czy GM jakis jest na danym servie online
ja zareportowałem dokładnie 20 bociarzy!!! Jak sie upewniłem czy to są boty?? Stanąłem na gości waypointach (nie wiem jak sie to pisze dokładnie) i biegali jak głupki do okoła mnie a chyba nikomu nie chciałoby sie tak biegać przez jakieś 5min... i co to dało?? Nic bo po tygodniu widzę znów tych samych bociarzy w tych samych miejscach...
Musisz miec szczescie zey na gm rafic
Wczoraj mialem okazje pogadac dosc dlugo z CM, duzo reportowalem itp.
Powiem jak to wyglada: Wysylasz raport, CM/GM teleportuje sie do bottera. Chodzi za nim i mowi, zeby sie zatrzymal i odezwal. Jak nadal bedzie chodzil i zabijal//czarowal to dostaje bana.
Jezeli botter ma anti-gm alarm i po tym, jak gm sie pojawi kolo niego nic nie bedzie robil, az w koncu sie wyloguje, GM dodaje go do listy osob podejrzanych i przy ponowym zalogowaniu go sprawdza. Jezeli za 2 razem znowu wyloguje sie bez odpowiedzi dostanie bana.
Ogolnie osoby, ktore maja anti-gm alarm ciezko zbanowac, bo za drugim razem najczesciej juz sa przy kompie.
ja znam lepszą metodę (nigdy gm nie odpowiada, no chyba że ktoś boci na jego expowisku prywatej postaci :)), blokujesz go tak żeby padł, po jakimś czasie uzna ze za często pada :]
ps. Panowie developerzy botów, wypchajcie do nich dużo keyloggerow ile się tylko da, tak żeby ten kto boci miał hacka :D
ja znam lepszą metodę (nigdy gm nie odpowiada, no chyba że ktoś boci na jego expowisku prywatej postaci :)), blokujesz go tak żeby padł, po jakimś czasie uzna ze za często pada :]
ps. Panowie developerzy botów, wypchajcie do nich dużo keyloggerow ile się tylko da, tak żeby ten kto boci miał hacka :D
Ciekawe jak chcesz zabic 30lvl knighta, expiacego w dobrym eq na rotach, gdzie nie mozesz niczego zlurowac bo i tak zabije...
Segalczuk
20-02-2008, 19:34
Ciekawe jak chcesz zabic 30lvl knighta, expiacego w dobrym eq na rotach, gdzie nie mozesz niczego zlurowac bo i tak zabije...
Przywolaj fire elementala i ustaw go na rope place (tam gdzie sie ropuje) i zluruj na niego kilka potworow , jak padnie to zostawi po sobie fire field i jak gosciu na niego zejdzie to go ropnij do gury szybko i bedzie tak zchodzil co chwila ;] , bo bot jest tak glupi ze jak zejdzie na nizszy lub wyzszy poziom lub na waypointa to czeka 2-5 sekund zanim sie ruszy i mozna to wykorzystac :)
Ja osobiscie nie raportuje ziomkow tylko ich zabijam ;]
Ja mam taka sytuacje:jeden gosciu sie doczepil o cos i wszystko byloby ok bo mial duzo nizszy lev,ale nagle zaczal bic po 3-4 lev dziennie,co raczej nie jest mozliwe bez botow,i 3 razy sie zdazylo ze bez problemu mnie znalazl w kazdym miejscu.No i chyba gra dla mnie sie skonczyla:(
Michnik of Celesta
21-02-2008, 20:48
Teoretycznie , ban powinien być zawsze i to z kasacją konta. Ale jak jest naprawdę , każdy niestety widzi ;/ dlatego zabijanie botujących ****i jest skuteczniejsze xD
Master'su
21-02-2008, 21:03
Ja robie to w kilku punktach
1-raportuje
2-relog na noob hara 33ed
3-ide do botta
4-parcele blokuja
5-fe 2x
6- bott ma waste po 3 min
7-nice loot
ostatnio zabil bym 94ek zle botta ustawil na banucie ze expil tylko na +1 wierz XD ale sie zalogowal i ciekl
smoq1994
02-02-2009, 16:02
Witam. Może ktoś mi powiedzieć jak napisać raport i gdzie bo *****cy dostaje trenie se spokojnie na rotach a tam 50 druid od 3 dni expi non-stop......;(;(;(
Witam. Może ktoś mi powiedzieć jak napisać raport i gdzie bo *****cy dostaje trenie se spokojnie na rotach a tam 50 druid od 3 dni expi non-stop......;(;(;(
Widocznie ma silną psychikę.
Nie możemy. A ty możesz mi powiedzieć dlaczego odświerzasz temat sprzed roku? bo już *****cy dostaje jak widze takich archeologów........ ;(;(;(
Jako, ze cipsoft ma na uslugach oprogramowanie, ktore wykrywa botterow obowiazkiem GM'ow juz NIE JEST sprawdzanie czy ktos boci. Co prawda nie powinno reportowac botterow na gm board mozna to robic w grze, welu GM'ow jednak sprawdza takie reporty. Jesli jednak nie chcecie trzymac okienka z reportem z czystym sumieniem w ogole nie musicie reportowac botterow. W kolejnych falach botterzy zostana automatycznie zlapani.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.