zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Raportowanie botow

imperia
20-02-2008, 15:59
Mam takie pytanie,czy jesli zglosze do GM naruszenie zasad(uzywanie botow)to czy jest to zawsze banowane,czy tylko w niektorych przypadkach?

Kashtaniak
20-02-2008, 16:12
po uprzednim sprawdzeniu czy ta osoba naprawde uzywa bota

Michulek
20-02-2008, 16:31
Zalezy tez czy GM jakis jest na danym servie online

Artur0
20-02-2008, 18:15
ja zareportowałem dokładnie 20 bociarzy!!! Jak sie upewniłem czy to są boty?? Stanąłem na gości waypointach (nie wiem jak sie to pisze dokładnie) i biegali jak głupki do okoła mnie a chyba nikomu nie chciałoby sie tak biegać przez jakieś 5min... i co to dało?? Nic bo po tygodniu widzę znów tych samych bociarzy w tych samych miejscach...

Achajka
20-02-2008, 18:22
Musisz miec szczescie zey na gm rafic

Tompior
20-02-2008, 19:05
Wczoraj mialem okazje pogadac dosc dlugo z CM, duzo reportowalem itp.

Powiem jak to wyglada: Wysylasz raport, CM/GM teleportuje sie do bottera. Chodzi za nim i mowi, zeby sie zatrzymal i odezwal. Jak nadal bedzie chodzil i zabijal//czarowal to dostaje bana.
Jezeli botter ma anti-gm alarm i po tym, jak gm sie pojawi kolo niego nic nie bedzie robil, az w koncu sie wyloguje, GM dodaje go do listy osob podejrzanych i przy ponowym zalogowaniu go sprawdza. Jezeli za 2 razem znowu wyloguje sie bez odpowiedzi dostanie bana.

Ogolnie osoby, ktore maja anti-gm alarm ciezko zbanowac, bo za drugim razem najczesciej juz sa przy kompie.

fannet
20-02-2008, 19:19
ja znam lepszą metodę (nigdy gm nie odpowiada, no chyba że ktoś boci na jego expowisku prywatej postaci :)), blokujesz go tak żeby padł, po jakimś czasie uzna ze za często pada :]

ps. Panowie developerzy botów, wypchajcie do nich dużo keyloggerow ile się tylko da, tak żeby ten kto boci miał hacka :D

Tompior
20-02-2008, 19:29
ja znam lepszą metodę (nigdy gm nie odpowiada, no chyba że ktoś boci na jego expowisku prywatej postaci :)), blokujesz go tak żeby padł, po jakimś czasie uzna ze za często pada :]

ps. Panowie developerzy botów, wypchajcie do nich dużo keyloggerow ile się tylko da, tak żeby ten kto boci miał hacka :D

Ciekawe jak chcesz zabic 30lvl knighta, expiacego w dobrym eq na rotach, gdzie nie mozesz niczego zlurowac bo i tak zabije...

Segalczuk
20-02-2008, 19:34
Ciekawe jak chcesz zabic 30lvl knighta, expiacego w dobrym eq na rotach, gdzie nie mozesz niczego zlurowac bo i tak zabije...

Przywolaj fire elementala i ustaw go na rope place (tam gdzie sie ropuje) i zluruj na niego kilka potworow , jak padnie to zostawi po sobie fire field i jak gosciu na niego zejdzie to go ropnij do gury szybko i bedzie tak zchodzil co chwila ;] , bo bot jest tak glupi ze jak zejdzie na nizszy lub wyzszy poziom lub na waypointa to czeka 2-5 sekund zanim sie ruszy i mozna to wykorzystac :)

Ja osobiscie nie raportuje ziomkow tylko ich zabijam ;]

imperia
21-02-2008, 20:30
Ja mam taka sytuacje:jeden gosciu sie doczepil o cos i wszystko byloby ok bo mial duzo nizszy lev,ale nagle zaczal bic po 3-4 lev dziennie,co raczej nie jest mozliwe bez botow,i 3 razy sie zdazylo ze bez problemu mnie znalazl w kazdym miejscu.No i chyba gra dla mnie sie skonczyla:(

Michnik of Celesta
21-02-2008, 20:48
Teoretycznie , ban powinien być zawsze i to z kasacją konta. Ale jak jest naprawdę , każdy niestety widzi ;/ dlatego zabijanie botujących ****i jest skuteczniejsze xD

Master'su
21-02-2008, 21:03
Ja robie to w kilku punktach
1-raportuje
2-relog na noob hara 33ed
3-ide do botta
4-parcele blokuja
5-fe 2x
6- bott ma waste po 3 min
7-nice loot
ostatnio zabil bym 94ek zle botta ustawil na banucie ze expil tylko na +1 wierz XD ale sie zalogowal i ciekl

smoq1994
02-02-2009, 16:02
Witam. Może ktoś mi powiedzieć jak napisać raport i gdzie bo *****cy dostaje trenie se spokojnie na rotach a tam 50 druid od 3 dni expi non-stop......;(;(;(

Valest
02-02-2009, 16:16
Witam. Może ktoś mi powiedzieć jak napisać raport i gdzie bo *****cy dostaje trenie se spokojnie na rotach a tam 50 druid od 3 dni expi non-stop......;(;(;(

Widocznie ma silną psychikę.

Erverse
02-02-2009, 18:19

Nie możemy. A ty możesz mi powiedzieć dlaczego odświerzasz temat sprzed roku? bo już *****cy dostaje jak widze takich archeologów........ ;(;(;(

Piaer
02-02-2009, 23:48
Jako, ze cipsoft ma na uslugach oprogramowanie, ktore wykrywa botterow obowiazkiem GM'ow juz NIE JEST sprawdzanie czy ktos boci. Co prawda nie powinno reportowac botterow na gm board mozna to robic w grze, welu GM'ow jednak sprawdza takie reporty. Jesli jednak nie chcecie trzymac okienka z reportem z czystym sumieniem w ogole nie musicie reportowac botterow. W kolejnych falach botterzy zostana automatycznie zlapani.