Pokaż pełną wersje : Weekendowa praca/dla nastolatka
redfaction
20-02-2008, 19:15
Jak w temacie, moze moglibyście coś polecić.
Z góry uprzedzam, tak wiem że moge iść na ulotki - odpadają, tak wiem że powinienem popytać znajomych, o mcdonaldzie też słyszałem.
Wiem że to forum o grze, ale jest tu kilkunastu całkiem normalnych userów więc może ktoś coś poleci.
Ot krótko, praca na weekend. - w sobotę tak na ~4h a w niedziele z 8-12, o jakieś względnie przyzwoitej płacy 5-6zł/h. Nie mam pojęcia gdzie szukać, telepizza i ich dowożenie pizz/ulotki to jeden wielki wyzysk, a mcdonald 16latków przyjmuje tylko w wakacje. A to i tak jest zajob.
Ktoś poleci, gdzie można by szukać i gdzie potrzebują takich podaj przynieś pozamiataj?; p
ofc. znam komunikatywnie język angielski a także php i sprawnie posługuję się systemami unixowymi - obawiam się jednak że tym razem, to mi sie nie przyda
;d
mozesz ukladac kostki, widzialem paru chlopakow ktorzy ukladali, podobno kolo 5 zl/h, a najwazniejsze, ze mozna sie o*******ac.
Takiej pracy nie znajdziesz, chyba, ze masz jakies na umowe o dzielo // umowe zlecenie (albo na czarno).
Nawet gdybys mial 18lat, to by ci bylo ciezko znalezc taka prace, bo na az tak malo godzin malo kto bedzie cie chcial przyjac.
Np. W KFC zgadzaja sie na prace 2x w tygodniu ale po 7-8h. Na 4h watpie, zeby cie ktos zatrudnil :P
Skołuj sobie program graficzny f.e. photoshop or smth i naucz się obsługi narzędzi oraz podstawowych filtrów.
Jak już opanujesz podstawy, możesz zacząć robić różne grafiki na strony - topy, bannery, buttony, na początku za skromnym wynagrodzeniem albo i za reklamę, w miarę upływu czasu polepszysz swoje umiejętności i za zlecenia będziesz brał więcej kasy oraz ludzie sami będą się do Ciebie zgłaszać.
Chyba, że to ma być zysk natychmiastowy, ale innych możliwości nie widzę. Nieco sparafrazuję pewien cytat "w Polsce nie ma pracy dla ludzi z Twoim wykształceniem". I w Twoim wieku.
Marsseel
20-02-2008, 19:33
Kolega pracuje na stałe w Tesco. Przez wakacji był nawet kierownikiem jakiegoś działu ;p.
Generalnie to twoi rodzice może mają jakiś znajomych, którzy prowadzą jakieś mniejsze lub większe przedsiębiorstwa, popytaj.
Ja przez te wakacje byłem 2tyg. ogrodnikiem w firmie kolegi ojca ;d Całkiem przyjemna praca i nieźle płatna.
Batman666
20-02-2008, 19:34
U mnie w Gdansku jest C.H "galeria bałtycka" i w piatek sie idzie sprzatac na całą noc idize tam chyba w sumie 40 typa . I masz jakies 120 zl za nocke. I mozna sie opier*alac.
..::QRAS::..
20-02-2008, 19:52
niewiem czy masz prawojazdy tak jak ja (xD!) ale mozesz rozwozic pizze albo isc do jakiegos supermarketa ( ostatnio modne wsrod moich kolegow)
Tak, ma prawo prawo jazdy w wieku 16 lat. :p
Tak, ma prawo prawo jazdy w wieku 16 lat. :p
Teoretyczni mozliwe ;)
@Topic : wiesz, to raczej pracodawca wybiera godziny, a nie ty ;) Ty ewentualnie mozesz wybrac pracodawce, ale przy obecnych kryteriach (czas!) raczej nigdzie sie nie dostaniesz jesli nie masz znajomosci u pracodawcy czy kogos, kto takiego zna. Wyjsciem jest mcdonald (w niektorych zatrudniaja w ciagu roku szkolnego ponizej 18stki) czy inna tego typu restauracja. W takiej sytuacji zawsze mozesz sprobowac sily w fotografii/grafice komputerowej/pomocy komputerowej (formaty itd) czy programowaniu (nawet stronki).
Idź do jakiegoś supermarketu na rozkładanie towaru.
U mnie w Gdansku jest C.H "galeria bałtycka" i w piatek sie idzie sprzatac na całą noc idize tam chyba w sumie 40 typa . I masz jakies 120 zl za nocke. I mozna sie opier*alac.
O, dzięki ;) Przyda się.
@topic
Ja jeśli potrzebowałem kasy to leciałem na ulotki z pizzerii. Zarobki? 5-6zł/h lub 30zł/1000 ulotek, to zależy która pizzeria. Niestety, raczej nic więcej nie znajdziesz.
Tak jak Ashlon mówił to Ty musisz się dostosować do godzin pracy, które wyznacza Ci pracodawca, a nie on do Ciebie. Mimo to spróbuj w budce z kebabami?
Mówicie, że to on musi się dostosować do godzin pracy, a nie pracodawca. Niby tak, ale u mnie wyglądało to w ten sposób, że wypełniłem kartę, gdzie to ja wybrałem sobie dni i godziny pracy, które mi odpowiadają. Jeśli potrzeba było ludzi, gość do mnie dzwonił i pytał się czy danego dnia mogę przyjść na nockę, jeśli nie to dzwonił dalej. Całkiem wygodny sposób.
Adsense, ***.to, etc. Sporo ludzi się tym podnieca.
Batman666
20-02-2008, 22:48
O, dzięki ;) Przyda się.
@topic
Ja jeśli potrzebowałem kasy to leciałem na ulotki z pizzerii. Zarobki? 5-6zł/h lub 30zł/1000 ulotek, to zależy która pizzeria. Niestety, raczej nic więcej nie znajdziesz.
Która pizzeria ?
Najlepiej pogadaj ze starszymi. Ja teraz potrzebuję kasy, to powiedziałem ojcu, żeby mi załatwił jakąś fuchę, bo ma duże znajomości.
Poza tym... Posprzedawaj te rzeczy z wałków, które robisz w tibii ;)
Która pizzeria ?
U mnie? Krokodyl i Zapiecek, nie giganty jak Pizza Hut. Polecam osiedlowe, małe pizzerie.
Capality
21-02-2008, 00:33
W dużych pizzeriach nie masz dużych szans na dostanie się na ulotkarza, oni przeważnie mają jakieś firmy do roznoszenia ulotek(np. PizzaHut, DaGrasso)
Thomisson
21-02-2008, 00:35
Zrób kurs na młodszego ratownika i pracuj w weekendy, lub na jakiś zawodach, czy festynach wodnych.
Walekifa
21-02-2008, 00:39
@ UP
Ja miałem robić. Ile taki kurs kosztuje? : P
@ Praca.
Też bym chciał coś takiego. Ziomek mówił mi coś o nocnym składaniu tych gazetek-reklam. Opłacalne ponoć,spróbuj się dowiedzieć.
proste :p
skoluj jakis wozek na kolkach i szukaj smietnikow. zbieraj wszystkie rodzaje butelek, ktore pojda na zlom. zadna praca nie hanbi :)
ulotki w tzw "szmateksie" ... popularne wśród qmpli brata ^^
Thomisson
21-02-2008, 08:33
@ UP
Ja miałem robić. Ile taki kurs kosztuje? : P
300 zł, ale jak zaczniesz pracować, szybo się zwróci.
- przepłynięcie dystansu 50 m stylem dowolnym w czasie poniżej 40 sekund
- przepłynięcie pod wodą minimum 15 metrów (start z powierzchni wody)
- wykazanie się umiejętnością pływania na plecach z pracą nóg do stylu "żabki" na dystansie 25 metrów.
Czyli jak widac wymagania male. Trzeba sie bedzie jakos zakrecic :P
Jorg Bruce
21-02-2008, 20:12
Mój znajomy, kupił skuter (byle tańszy xP) i rozwoził pizze w telepizzy :s Nie wiem ile miał na godzinę, ale jego dniówka przy dobrych wiatrach wynosiła 120-130 zł. Chłopak zbierał na lepszy skuter, musiał zarobić 8 tysięcy~ i zarobił w 2 miechy~ i kupił se nowy skuter. A żeby zacząć tam pracować trzeba mieć skuter, 16 lat+ i karte motorowerową. Mówił że dla niego to idealna praca :o Lubił jeździć motorami, przy zamknięciu za darmo sie nawpier@%# A i mówił że można się opier$!%$ trochę ;p Gdzieś się na szluga zatrzymać, a jak coś to mówić że korki były :o W łikendy musiałbyś trochę dłużej robić niz 4h ^^ Wątpie że znajdziesz jakąś robote którą zrobisz w 4h, i jeszcze przy takiej płacy :o
Wald_Kerius
21-02-2008, 20:13
Rozkladanie towarow, badz promocje w sklepach, jednak na jedno i drugie potrzebna ci jest aktualna ksiazeczka sanepidu (koszt ok. 80 zl)
Batman666
21-02-2008, 20:27
I nasrac do kubka. : D u nas w express carrefour trzeba nasrac do kubka po cos tam...jakies badania -.-
Mumin121
21-02-2008, 20:39
@up
Takie rzeczy to tylko w stolicy! xD
Thomisson
21-02-2008, 21:25
Czyli jak widac wymagania male. Trzeba sie bedzie jakos zakrecic :P
To są wymagania, żeby dostać się na kurs. Egzaminy w trakcie kursu są dużo trudniejsze, choć jeżeli ktoś uważał na wykładach i jest wysportowany, to raczej nie ma problemu ze zdobyciem stopnia.
Zatharin
21-02-2008, 21:56
Według mnie najlepiej zatrudnić sie w Tesco na wykładanie towarów ewentualnie na Stacje Benzynową jako ten co wlewa paliwo.
Proponuje prace w biedronce, wymagania: udźwigniesz 200 kg, wytrzymasz 8h bez oddawania moczu oraz nie będziesz dochodził swoich praw w sądzie.
A tak na serio to tak jak inni - u znajomych swoich rodziców. Albo w orgodnictwie może, wprawdzie zima ale uprawy zabudowane też są.
To są wymagania, żeby dostać się na kurs. Egzaminy w trakcie kursu są dużo trudniejsze, choć jeżeli ktoś uważał na wykładach i jest wysportowany, to raczej nie ma problemu ze zdobyciem stopnia.
Kazdy egzamin mozna zaliczyc, jesli sie tylko troche czlowiek przylozy;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.