Pokaż pełną wersje : Gra w zaufanie ??
Ostatnio postanowiłam sobie zrobić wycieczkę do Carlin ( wakacje od zgiełku Thais B) ) i znów zdziwiły mnie tamtejsze zwyczaje :D . Nie no, bez jaj - wchodzę sobie jakgdyby nigdy nic do Depo, a tam nie dość że ciasno, to jeszcze obsiadło mnie z 15 ludzi krzycząc pytanie, czy nie chciałabym pograć w zaufanie. Zdziwiona odpędziłam wszystkich, ale zaciekawiło mnie to i zaczełam śledzić jednego z nich. Osoba ta stanęła przed jedną skrzynką, do drugiej obok podeszła inna osoba. Ta druga zaczęła wyciągać swoje EQ na centralny stoliczek ( pomiędzy dwoma skrzynkami ) i kiedy pierwsza osoba powiedziała " ok ", mogła swoje rzeczy schować. W zamian za " zaufanie " dostawała jakieś nagrody - muszę przyznać, nie byle jakie - jedna osoba dostała 900 gp, druga medusa shield, a jeszcze trzecia -nic nie dostała, bo miała za słabe EQ.
Wydaje mi się to troszkę dziwne, bo kto chce rozdawać takie dobre itemki za pooglądanie sobie jakieś spoconej zbroi ?? Czy w tym tkwi jakiś haczyk ?
Anakin555
22-02-2008, 11:50
tak.
To pewnie jego/ jej koledzy, ale normalnie osoba która prosi o zaufanie kogos innego(naiwnego) traci eq bo on/ ona zabiera je ze środka.
>>>Mazix<<<
22-02-2008, 12:01
Spodkałem się z czymś takim, gosc dał meduse na srodek, a jego kolega na to mms. Ten z meduską sztucznie wariował z radości, bo tak naprawde wymienili się na trade... to oczywiscie kilka gosci potraciło eq na nim.
Nie daj się nabrać na takie coś.
To tak jak z grą w kości raz ktoś oszuka a drugi bdzie uczciwy i da nagrode :P Ja osobiście się w takie coś nie bawie ;d
Wszyscy już wyżej wyjaśnili, ja tylko dodam, że takich ludzi olewa się gęstym sikiem :) Praktycznie w tej grze nie ma nic za darmo*. Niewielu jest dobroczyńców, którzy idą na polowanie, by później swój łup rozdać biednym, o ile tacy w ogóle istnieją :o
*Nie licząc iventuf typu "Free itens" w Carlin ;D
Btw. takie tematy aż chce się czytać i na nie odpowiadać. Jasno sprecyzowane pytanie, poprzedzone krótkim i czytelnym przebiegiem sytuacji. Niestety większość forumowiczów woli nazwać swój temat "Problem" i zadać pytanie rozumiane przez resztę jako "Plx help ja ban"
Przykład takowego tematu (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5270&highlight=island) Bez obrazy dla autora, ale kulałem się po jego przeczytaniu :P
Radzę omijać Carlin...uczciwym proponuje Ab;)
Często z tą kostkę jest tak że po zwycięstwie ktoś daje loga i ma kasę :D i tyle... ja osobiście dzisiaj na zaufaniu do innych graczy straciłem 500 gp.. niby nic ale oszustwo się liczy.. Kupowałem przez parcel itema... :/ I mnie many odupczył.. :( ale leje na niego.. w końcu to tylko 500 gp :P
Nie bez powodu Carlin jest okreslane miastem noobów B)
Obydwa chary byly pewnie na multicliencie sterowane przez jedna osobe. W tibii nie ma nic za darmo.
Spoilerek
27-02-2008, 23:45
Ostatnio postanowiłam sobie zrobić wycieczkę do Carlin ( wakacje od zgiełku Thais B) ) i znów zdziwiły mnie tamtejsze zwyczaje :D . Nie no, bez jaj - wchodzę sobie jakgdyby nigdy nic do Depo, a tam nie dość że ciasno, to jeszcze obsiadło mnie z 15 ludzi krzycząc pytanie, czy nie chciałabym pograć w zaufanie. Zdziwiona odpędziłam wszystkich, ale zaciekawiło mnie to i zaczełam śledzić jednego z nich. Osoba ta stanęła przed jedną skrzynką, do drugiej obok podeszła inna osoba. Ta druga zaczęła wyciągać swoje EQ na centralny stoliczek ( pomiędzy dwoma skrzynkami ) i kiedy pierwsza osoba powiedziała " ok ", mogła swoje rzeczy schować. W zamian za " zaufanie " dostawała jakieś nagrody - muszę przyznać, nie byle jakie - jedna osoba dostała 900 gp, druga medusa shield, a jeszcze trzecia -nic nie dostała, bo miała za słabe EQ.
Wydaje mi się to troszkę dziwne, bo kto chce rozdawać takie dobre itemki za pooglądanie sobie jakieś spoconej zbroi ?? Czy w tym tkwi jakiś haczyk ?
To zwykłe oszustwo ;O no nie takie zwykle wyjasnie o co chodzi:
2 ludzi staje przy depotach
1 z nich pokazuje eq
2 daje itema w zamian za pokazanie (kolega,obgadali to na priv) lub okrada tego 1(nieznajomy)
podobnie jest z biblioteką koło depo w Thais ;> ale to już historia z fire fieldami ^.^
@2x down
podaj nick i swiat ;P
ja pamietam jak gosc 9 lvl w veno sie wlogowal i dawal na zaufanie itanki typu boszki ,dsm, albo g legi. nawet probowalem cos dostac ale nie zaufalem. do dzis sobie z tego w brode pluje.(naprawde tym gostkom dawal, wszyscy sie pchali, wiec trudno bylo zeby byli podstawieni)
Ja mam tylko jedno do powiedzenia.
W Tibii, choć trudno w to uwierzyć, są rzeczy za darmo. Przykład?
Ja.. Daje Item's za grę "Strać lub Wygraj!".. Oczywiście, nie stawiam silnych Itemów. Zdarzy się Noble Armor czy Crown Helmet, ale głównie za wygraną, daje Plate Set.
Aby było uczciwie, to gram ze słabymi Graczami o sumę 1GP-50GP.
Pozatym, ostatnio wpadłem na pomysł - "Strać XXX GP, a wygraj 2x razy tyle!".. Dużo osób w to gra :D
Wczoraj przez jednego kolesia, straciłem 3k, ale trzeba być uczciwym.. Od słabszych, chcę mniej, od silniejszych, więcej.
Jest jakiś % osób, które nie oszukują grając w różnego rodzaju gry. Nie zgadzam się więc z postawionym, przez kilku kolegów wyżej, stwierdzeniem - "W Tibii, niema nic za darmo!".
Oczywiście, nie śmiem twierdzić, że w świecie Tibii niema złodzieji. Oni są, i zawsze będą i trzeba się z tym pogodzić. Nie dajmy więc, się nabrać na jakieś marne sztuczki.
Ja ostatnio zrobiłem sobie Knighta na non-pvp. Wyszłem na maina, zostawiłem rzeczy w Depo i ide skillowac, a ktoś sie w dp drze "Dam itemki za zaufanie". Ja myśle... Oszust jak nic, ale zaraz jednak pomyślałem, przecież i tak mam nędzne plate shield, chain armor, i sabre. ( A jak by mi zabrał to bym wziął z innego chara). Pokazałem mu na środek a on mi dał 200gp ;]
Nie wszyscy to oszuści.... =]
To 200gp to nie dużo, ale dał...;]
Undeadzik
01-03-2008, 16:06
carlin- misato noobow- omijaj je
thais- na menerze miasto oszustow
veno & ab- miasto h-lvl
aha gosciu nie dal temu "co mial za slabe eq" nic bo nie chcial za np. scale arma zeby inni zobaczyli ze on kradnie ;)
Hehe B) Ja osobiście nie lubią Venore, bo tam nie ma dobry expowisk wkolo - a jak są to albo ginę na zbyt silnych potworach, które są lurowane ( ? ) przez noobów, albo są całe w noobach :D.A nad Ab muszę się zastanowić ;) W tę grę w zaufanie spotkałam się tylko w Carlin, w Thais ( a przynajmniej na Neranie ) nie urządzają takich pokazów.....
Diabolic-Knight
03-03-2008, 20:21
Simply... Jaki masz nick na neranie?? Ja mam taki jak w profilu.
Napisz to CI pokaze jak to dziala i ocb w tym ;)
Niech nikt nie mówi że nie ma nic za free.
Ktoś nie wieży niech się zapyta na neranie w Thais, jakie Free Items zrobilem ;p hehe
-5k w platynkach
-4bp mana potion
-2bp health potion
-20+ turtle shield
- 2 woi, 2 red poc, 3 ear hammer, 5 wand of deacy, 1 bannana staff
-kilkanaście ape fur, skull staff, platinium ammu, jakieś tam runy
-1 GSS
i jakieś inne nie pamiętam...
Wartość około 40k+ oddałem za free bo byłem wtedy bogaty.
Dzień po tym padłem na Warlord Svargrond Arena... tracąc 250k (aol spadł z plecakiem, bo uzywalem SSA, i najprawdopodobniej sie skończyło).
Bank miałem pusty, nikt nie chciał mi dać pomocy... dałem rade i już dziś mam
Blessed Sceptre...
Czasami opłaca się oddać coś biednym... ale mała rada dla tych co chcą robić free items. Robiąć free items, dostajemy potem przez cały czas "kiedy znów?", " nie dawaj innym, daj mi na trade" itd...
Na moim free items bylo 20+ osob i uwieżcie że 40+ z Pacc też się pchali i krzyczeli "dawaj do mnie"
Ale cóż...
Pozdro.. Miłej gry ;)
@Up
Sorry, ale jesteś durny no... Poprostu mam wrażenie, że coś mnie zaraz szczyści, gdy jakiś pajac KARMI NOOBÓW Z DEPO darmowymi itemami. Cokolwiek to jest.
Diabolic-Knight
03-03-2008, 22:17
@up
Z kąd wiesz że są noobami??
ŻE mają 20lvl to są noobami?? Mylisz się...
Taki 20 lvl może posiadać większą widze niż ty, nawet jeśli Ty posiadasz ten niby 108lvl.
I nie mów tak o ludziach, których nie znasz. Zresztą wiedzy i umiejętności ludzi nie ocenia się po tym czy mają PACC czy nie, czy mają 10lvl czy 200.
Może po prostu ich nie stać, a Ty nie musisz od razu od noobów wyzywać.
W tym momencie na tle wszystkich tutaj to wyszedłeś na nooba, bo grasz cwaniaka a sam pewnie nie raz stoisz w kolejce gdy ktos robi free items dla newbie, a Ty jeszcze na chama się wwalasz i kosisz itemy.
Dlaczego już ludzie nie pamiętają, że po drugiej stronie komputera siedzi człowiek??
Na takie podejście brak mi słów...
2@up
Mam taki nick jak widać pod profilem :p
Undeadzik
08-03-2008, 21:52
@up
plx n00b :(
Ddamianek11
09-03-2008, 11:49
Diabolic-Knight
Zgadzam się w 100 % :) Mój best lvl to tylko 25 i nie stać mnie na pacc. :( Ale co prawda sam czasem stoje w kolejce po "free itans":evul:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.