Pokaż pełną wersje : ~*Justice Seeker a Avenger*~
Gladiatrus
22-02-2008, 14:28
Witam. Otoz jestem knightem, narazie mam tylko 63lvl, ale zaczynam sie juz zastanawiac nad wyborem broni na wyzszy lvl. Skillowalem z Swordzie tak wiec pojawiaja sie dwa wyjscia. Pierwsze to Avenger, a drugie Justice Seeker
W tym temacie chcialbym zebrac wasze opinie co do tych broni, Chodzi mi o to, ktora z tych broni bedzie lepsza na jakiego rodzaju hunty (masowe : zolwie, malpy / cos wiekszego : dragi, hydry, gsy). Jako iz do najbogatszych nie naleze a mam jeszcze troche wydatkow na eq, blessy etc, interesowala by mnie jedna z tych broni, z czasem oczywiscie dokupilbym tez druga. Slyszalem od kolegow, ze w tej chwili najbardziej oplaca sie uzywac Avengera, nawet bardziej od SoVa (teoria EO dotyczaca def broni i tarczy), ale slyszalem tez duzo komplementow odnosnie JS.
Piszcie wiec co o tych broniach uwazacie, bede wam bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam, Glad~
@Edit
Ahh i chcialem tez spytac, od ktorego lvlu najwczesniej mozna juz smialo tych broni uzywac (obie maja ograniczenie lvlowe, od 75 poziomu). :)
szati234
23-02-2008, 15:29
Radze ci Justice Seeker :cup:poniewaz jest jedno reczna i mozesz nosisz tarcze a avenger jest drozszy i 2 reczny ;(
Ahh i chcialem tez spytac, od ktorego lvlu najwczesniej mozna juz smialo tych broni uzywac (obie maja ograniczenie lvlowe, od 75 poziomu). :)
no jak maja ograniczenie od 75 to uzywaj od 75.
@top
justice, male roznice w ataku, duze w defie na korzysc seekera + shielding rosnie
Miałem ten sam dylemat ;p
Mialem Avengera ,potem sprzedalem i kupilem seekera + mmske i o wiele lepiej sie biega avengerem ;)
Bierz Avengera :]
A ja jestem zwolennikiem Avengera. Broń bardzo dobra. Fakt dwureczna ale na potworach typu:dragon, giant spider sprawuje sie znakomicie.:):)
Według mnie powinieneś wziąć Avengera, tyle samo defa co mms i o 3 więcej ataku od Seekera.
TheaTron
23-02-2008, 16:59
zdecydowanei avangera,jak expie na dragach to z ave ciagle wale 200+ a z seekera czasem trafic nie moglem -.- a jesli chcesz expic na masowych potworkach typu barbariany wez mystic blade ;)
KaMiLSpAwW
23-02-2008, 22:40
Avenger rox expie z nim od 70lvla , po zrobieniu anni zalożylem sova mmsa polazlem na gs island , myslalem ze jakos to fajniej bedzie ale nic.
Na 5h szlo okolo tyle samo , sov = 1.4kk av 100k
2 rzecz że ci ludzie którzy mówia ze jak shielda nie ma to juz koniec.
Avenger ma 38 defa !! mówią ze co z tego jak i shielda nie ma , sprawdzałem to duużo razy nawet na glupim bk roznicy nie ma wcale a zawsze wiecej walne :)
ValhallA
24-02-2008, 11:35
Avenger ; ) Nie znalazłem oryginalnego hostu tego filmiku, więc daje na moim hoście. Skanuj sobie jakimś jottiorgiem albo czymś, jest czyste :)
AvgerVsJustice.rec (http://rasz.edu.pl/~zefiryn/AvgerVsJustice/AvgerVsJustice.rec)
up. czyste , widziałem już kiedyś to :)
Avenger jest o wiele lepszy, ponieważ ma 50, a nie 47, ataku- 47 ma demonrange sword i GS ma 46, więc dużej różnicy w hitach tymi broniami nie ma, a co do obrony to Avengera i seekera różni tylko 3 obrony- zakładając, że masz MMS, a ataku jest również 3 różnicy.
A co się bardziej opłaca kupić?
MMS- 115k + Seeker, którego ceny nie znam
Avenger- 90k
Miałem ten sam problem co ty i zdecydowałem się na Avengera, okazjonalnie kupiłem za 80k- narazie leże w dp, ale gdy tylko zdobędę level to zaczynam z nim śmigać.
PS, przy avengerze masz dodatkowe 53 capa, a to już jest plecak potionów :).
Zdecydowanie Avenger!!!:2handed:
Kurczakos
24-02-2008, 17:12
Radze ci Justice Seeker :cup:poniewaz jest jedno reczna i mozesz nosisz tarcze a avenger jest drozszy i 2 reczny ;(
Ave droższy? Na moim świecie Justice 270k a Ave 95k, dużo mu pomoże ta tarcza np. na dragach?
Witam.
Na miejscowki do botowania, gdzie bierzesz na klate wiecej niz 2 potwory (zolwie, malpy, lizardy itp) bierz Justice Seekera. Avenger tam sie nie nadaje, wierz mi !
Jesli nie botujesz i expisz na dragach~, hydrach <team>, Gsy, nightmary czy hvj wie co, bierz Ave.
Zdecydowanie ave, ave jest bardzo dobry czemu ? pytalem sie kazdego knighta jakiego mam na vip list ( ze 20 osob) i 5 ludzi mowi seeker a 15 ave, czyli jasne ze ave :P
P.S sam nosze ave ;]
Witam.
Na miejscowki do botowania, gdzie bierzesz na klate wiecej niz 2 potwory (zolwie, malpy, lizardy itp) bierz Justice Seekera. Avenger tam sie nie nadaje, wierz mi !
Jesli nie botujesz i expisz na dragach~, hydrach <team>, Gsy, nightmary czy hvj wie co, bierz Ave.
A ty tylko o botowaniu. Widac ze Candia
btw. Sory za offtop ;p
@topic
Nigdy nie mialem kina sword master na tym lv, ale lepiej miec dwureczna bron na hunty, szybicej bijesz przykladowo d lance i heroic axe, bez porowniania d lance. Ale co Ci tu bede pisal koledzy wyzej napisali. Wez ave to dobra inwestycja ;)
Zdecydowanie ave mocniej bedziesz bic i lepiej bronic niz justice + mms B)
Kyziorek
21-04-2008, 20:36
You see a magic sword (Atk:48 Def:35 +3). It can only be wielded properly by players of level 80 or higher. It weighs 42.00 oz. It's the Sword of Valor.
tyle
Ave i tyle :P (Jest 2 ręczny i ma dobry def, a z dwuręcznych się chyba jednak mocniej bije ale ciii bo to tajemnica i jeszcze się wyda! )
I tu sie mylisz, ave na starych serwach kostuje nawet 50k, a taki seeker 150~.
1. Ofc Avenger, inwestujesz na 80 w poi(ew kupujesz go), później expisz na dragach/małpach/zółwiach/lizardach/barbarianach/ice witchach, które są żyłą złota i zbierasz na eq etc. Na 100(robiłem na 89) robisz 3 arene i masz wuala :) (zeszlo 400mf i 220 great hp).
Wyjściem drugim będzie seeker, na 80 robisz poi i masz, lecz kolejnym wydatkiem jest tarcza, expisz na potworach wolniej (pomijając te słabsze) z większym waste<na pojedynczym huncie tego nie odczujesz>!
Gdy będziesz posiadał dwie bronie wal:
Potwory typu mały, lizardy, barbariany ofc seekerem, bo jest tarcza, która wiele da jak Cię obejdzie stado napkuf,
a dragi, dle, hydry(2 kina = miodzio), gsy(z sio) polecam ave
Wybór należy do Ciebie!
no jak maja ograniczenie od 75 to uzywaj od 75.
@top
justice, male roznice w ataku, duze w defie na korzysc seekera + shielding rosnie
js mozesz uzywac od 73 a avangera od 72 ja tak zrobilem.
ja osobiscie wybralem avangera ma 38 defa. wiecej niz mms ale to two handed wiadomo. luzem blocze z nim hydry(tzn. jest siower i ja bez dsow) wale po 300+(czasami), z e gran tez wiecej i jest tanszy niz js. a wiec avanger ROX (jestem bez waste)
Pytanie powinno brzmiec: ave czy sov.(proste ze ave)
@up
Nie bylbym tego taki pewien.
Pomijajac cene tych broni to ja wybieram SoV. A co do JS to jak wyzej pisali, zalezy co aktualnie bijesz.
ave, ja kinem mialem ten sam problem ale uzywalem ave od 68lev jednak kin mi sie znudzil :( pall roox :D
Jak dla mnie to pierd*lenie z tą teorią, wydaje mi się, że gdy zrobiłem anni i rzecz jasna założyłem sova i zacząłem z nim expić, to lepiej np. na dragach wychodzi mi z sovem i mmsem = ) Prawie w ogóle mnie nie hitują z łapy..
avanger na fool def. to jak sov na fool atack.z mmsem
@up
sov lepszy niz ave na dragach :D:D:Dhahaha
Ale pierdole..nie. Chcesz bić mocno, a w dupie mieć shielding -bierzesz avengera, chcesz bić mniej ale mieć wysoki skill shielding bierzesz seekera. Proste jak budowa cepa
@edit
Ja osobiście wybrałbym seeker~~ + mms bo lubie mieć dużego shieldinga (który coś tam daje) ale to jest porównywalna dyskusja z : lepszy lech czy warka...
js czy ave mowie ave
sov czy ave mowie wez to i to =]
na sov lepiej biegac na syfach typu malpy, lizardy itp a ave to juz do huntow powazniejszych :P
2-3 updaty temu było tak, że bronie dwuręczne częściej zadawały hity krytyczne(te Twoje maksymalny uderzenia). Sam sprawdzałem i nie tylko ja. Nie wiem jak jest teraz, jeśli tego nie zmienili to Ave lepszy :)
Thuygioshok
25-04-2008, 23:10
powiedzial 17 sorc z non pvp
do swordow za mocno nei moge sie wypowiadac bo nimi mialem tego low lvl kina, na wiekszym gralem z sca, wiec nie ma tego probelmu. na swoim 35 knightcie zauwazalem duza roznice jeszcze przed upem miedzy gs, a bs. na pvp zakladalem gsa, ale na chodzby glupie guardy z 73 swordem dostawalem za duze hity z gsem, a w dwarfy wbijalem sie o te 10 hp wiecej. moim zdaniem to sie nie oplaca aczkolwiek nie jestem pewny bo poporstu nigdy nie probowalem ave i just cu
Radze Ci kupic ave, poniewaz ma tylko 2def'a mniej niz justice z mms'em (37+3=40 40-38=2) a ponadto 3 atk wiecej. 2 defa nie zbawi, 3 atk jak najbardziej. Btw. troche sie opusciles ze skillami, 91/91~ mial owner (first) na 50 lvl'u. Pzdr.
bron,jak bron sluzy do atakowania,osobiscie ja bym wybral justice'a chociazby dla tego 2% shielda w tygodniu :P Ave~ powstal by zniwelowac roznice miedzy EK poslugujacym sie Axe a Ek poslugujacym sie swordem.Moim zdaniem zrypales z wyborem broni na poczatku.
Mala dygresja:
Jak teraz bym robil to znowu bym zrobil Axe,moze bym sie zastanowil nad Clubem i probowal wykillic top10 club'a na swiecie ;p
gowno prawda testowalem i avenger wychodzi o wiele lepiej nawet na of...
WY UMIECIE CZYTAC DATE TEMATU?? -.-
archeolodzy...
TheaTron
26-04-2008, 10:51
.Moim zdaniem zrypales z wyborem broni na poczatku.
a niby dlaczego?..swordy sa teraz najlepsze
ofc nie liczac sca ktorego mozna miec dopiero po 100 lvlu a uzywac po 90,a ave mozna miec z poi od 80 lvla a uzywac juz od 75,do tego ceny...
Zobacz roznice w skillach miedzy knightami z SCA na 200+ a knightami z Ave na 200+ to bedziesz wiedzial o czym mowie(zwlaszcza na tych co pg'owali jak poje~od czasu dmg update).Teraz 100 lvl do zrobienia anni to nic.Lepiej wstrzymac sie dla wymierniejszych korzysci.I wcale nie trzeba miec sca na 100 lvlu,chyba ze grasz w tibie jako single player wannabe bez zadnych znajomych etc. patrzac tylko jak cyferki leca,to tak wtedy dopiero sca bedziesz mial z anni.
no i w moim poprzednim poscie tez miales namiastke argumentacji...
WY UMIECIE CZYTAC DATE TEMATU?? -.-
archeolodzy...
temat ma 2 miesiace tylko,wiec nie baw sie w elytarnego usera bo nim nie jestes,a pisanie z caps lockiem wcale nie jest fajne,jezeli chcesz cos podkreslic uzywaj opcji pogrubienia
tez mam ten sam problem i po wielu rozmyslaniach i przemysleniach doszedlem do wniosku:
-jezeli bijesz potworki glownie takie ktore zadaja obrazenia do magii(np.dragi) - AVENGER
jezeli bijesz potworki ktore zadaja obrazenia TYLKO melee(hero) - JS
-jezeli bijesz jednego potworka - AVENGER
jezeli w jednym momencie bije cie wiecej niz jeden potworek - JS
i nie ma co rozmyslac o jakis teoriach nie teoriach, defach nie defach
Ludzie, moim zdaniem, avenger to najlepsza bron, nie potrzebne sa wasze zbedne dywagacje, na swojej postaci olalem shielding i chodze tylko z ave, nie zauwazylem roznicy w otrzymywaniu obrazen gdy uzywalem tarczy + miecza, ktory daje +3 defa, powiedzialbym, ze zave nawet mnie obrywalem, zatem wybor jest prosty, i tańszy :D
Tak tylko i wylacznie Seeker , bedziesz mogl Zalozyc tarcze i tez zawsze jakis % shielding wejdzie;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.