zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Sorck czy drut? PACC

MuRof1
23-02-2008, 11:33
Co będzie dla mnie odpowiedniejsze Sorck czy Drut? Chodzi o to, żebym nie miał WASTE i żebym nie klepał biedy... Będe grał na PACC...
Podajcie jakieś argumenty.

Levi
23-02-2008, 20:45
Drut, w cenie są ( i to nawet bardzo)ice hmm
Bijesz m lvl i kaska leci którą potem wastujesz na szybki exp

Bledes
23-02-2008, 23:30
Drut, w cenie są ( i to nawet bardzo)ice hmm
Bijesz m lvl i kaska leci którą potem wastujesz na szybki exp

co to znaczy " wastujesz na szybki exp"

Alanus Lutinum
23-02-2008, 23:47
Termin "wastować na szybki exp" oznacza iż wydajesz pieniądze (bez przewidywanego zysku) po to żeby szybko zdobywać doświadczenie na mocnych potworach. Zużywasz wtedy dość sporo mana potion żeby szybk zabić potwora (zazwyczaj 400exp +).

Nie grałem specjalnie dużo druidem, więc nie chcę cię wprowadzać w błąd.

Levi
24-02-2008, 19:37
Rozbuduje trochę moją wypowiedź
Druidem(pacc)
+masz ice wave
+masz visy
+masz rod bijący od lodu na 33 lvl co daje ladne combo z ice hmm albo z ice vawe
+masz ice hmm na których zdobywasz kasę(nie rób innych runek).
+Wbijasz m lvl stojąc bezpiecznie w mieście i robiąc runki.
+Wbijasz m lvl lecząc inne postacie(zazwyczaj dają ci one kilka bp mana potionów abyś je leczył exura sio)

-mało życia więc na małych levelach ratujesz sie czarem utamo vita tracąc przy tym mana fluidy
-/+aby expić wydajnie walisz z visów co wymaga abyś częściej używał mana potionów
- jeśli nie masz jakiegoś zaplecza finansowego to czary na małym lvl będą dość naciągały budżet
- prawdziwe eq(b robe,b legs,jakiś buty arm 2,hat of the mad,vampire/demon shield (polecam vampirke bo o wiele tańsza))zyskujesz od 28 lvl(ehh te robienie ice hmm)
-jak cię potworki otoczą masz małe szanse wyjścia z tego cało

Waste-oznacza straty wastowanie- tracenie
Chodzi mi tu o szybki exp na lepszych potworkach które bijesz za pomocą różdżki + ice wave lub jakieś visy.

MuRof1
24-02-2008, 23:01
Czy wszyscy są już jedynie za drutem?:evul: a co się stało z sorcem? Już nikt go nie chce?8o

Artuniu17
25-02-2008, 02:27
Z całą pewnaścią Druid..

1.Rody...Kazdy z nich jest swietny..Ostatni ma zasieg z 4 kratek,u sorca WOI ma tylko 1 i wszystko trzeba na 'klate brac' :p
2.Druidzi sa poszukiwani na rózne wspolne hunty - dl'e,hydry itd.

Rooo
25-02-2008, 10:16
1.Rody...Kazdy z nich jest swietny..Ostatni ma zasieg z 4 kratek,u sorca WOI ma tylko 1 i wszystko trzeba na 'klate brac' :p

Od kiedy Hailstorm Rod ma zasięg 4 sqm , a WOI 1 sqm :baby: Wszystkie różdżki mają zasięg 3 SQM !!!

Co do wyboru to obie profesje różnią się tym , że Druid jest częściej zabierany na hunty (leczenie) ale w końcu to sorc ma Energy Wave , co na wyższych lvl jest bardzo przydatne ( np. czyszczenie POI ) . Jeżeli chcesz grać do 60lvl i skończyć to wybierz Druida , jak będziesz grał do 100lvl+ to weź sorca :p

Ja osobiście wybrałem Sorcera i nie żałuję :) Na 35lvl podobno lepszy ED na dragach ale ja miałem profit bez żadnych WOI itp. 4k kaski na godzinę huntu ;) , więc myślę , że obie profesje nadają się na nie . Poza tym ED i MS mają podobne expowiska :) Minimalne straty na poszczególnych miejscach do expienia nie są zbyt odczuwalne .

Edit
Down @
Lepiej zrobić SD i expić z nimi na DL w ankh jak masz pacc :) ( 45-55~~lvl ) Chodzi mi o resp na samej górze od Ankh :) Lecisz dragi oraz poziom niżej DL na utamce ;p ( energy ring) Runki sam zrobisz , exp odczuwalnie większy na tym LVL i może coś spadnie :) Przy okazji fajna zabawa jest i nie nudzi cię się bicie samych dragów ;) A chyba w tej grze chodzi o zabawę , a nie kaskę ,czy może pare pixeli ;p

Levi
26-02-2008, 18:28
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią tylko że drutem można też pograć dużo na wyższych lvl.
Możesz też zrobić sorka od 45 lvl będziesz bił ładne pieniądze i m lvl ;)
Runy sd są poszukiwane dość bardzo :)

MuRof1
27-02-2008, 09:23
Czyli, żeby nie było waste to sroca brać?

BaxCrow
27-02-2008, 16:34
Bez obrazy, ale niektóre teksty są żałosne.

Druid jest profesją, która jest mocna, lecz po grudniowym "ulepszeniu" gry nastąpił wielki nalot druidów, bo teraz wszyscy grają tą profesją, więc podawanie argumentu, że jest poszukiwany na hunty teraz jest żadnym argumentem. Dostali sporo nowych czarów runicznych jak i normalnych, ale to i tak nie wychyla go przed maga.

Mag ma lepsze czary i lepsze runy uważam, że to on dalej wiedzie prym w magicznych profesjach.

"Każda rózga ma 3 kratki zasięgu" << gdy to przeczytałem prawie z krzesła spadłem. Różdżki są od tibii 7.6, a dalej ludzie nie wiedzą, że:

Rody Druida:
Snakebite Rod - 4 nie jestem pewny
Moonlight Rod - 3 kratki
Necrotic Rod - 3 kratki
Terra Rod - 3 kratki
Hailstrom Rod - 4 kratki zasięgu

Wandy Maga:
Wand of Vortex - 3 kratki
Wand of Dragonbreath - 4 kratki
Wand of Decay - 2 kratki
Wand of Cosmic Energy - 3 kratki
Wand of Inferno - 2 kratki

To tyle cyas.

Aravras
27-02-2008, 17:31
@up:
Kolejny gość, który myśli, że pozjadał wszystkie rozumy. Ja też spadłem z krzesła, czytając twoje brednie. I to ty jesteś żałosny ("bez obrazy" -_-)
Tak, każdy wand i rod ma 3 kratki zasięgu.
Jest tak od czasu ostatniego update. Więc następnym razem zanim wprowadzisz kogoś w błąd, pomyśl i upewnij się, czy masz rację. Bo nie warto się kompromitować.

@topic:
Porównaj sobie:
http://wiki.hunted.pl/wiki/Druid
http://wiki.hunted.pl/wiki/Sorcerer

Co do pieniędzy, jest różnie, to zależy od lvla. Na przykład: na 33+ lvl
dobry druid może bardzo efektywnie polować na dragi. Zawdzięcza to wspaniałemu trio: Hailstorm rod + Ice wave (lub dla PACC Ice strike) + Icicle (które na PACCu wytwarza sobie sam). Może również zarabiać sporo kasy chodząc na hunty jako "sioher".
Druid swoje najbardziej opłacalne runy (Icicle) dostaje wcześniej niż sorc (SD), ale zarabia na nich mniej.
Obie profesje na wyskoich lvlach mogą zarabiać czyszcząc questy etc. swoimi czarami obszarowymi.