Pokaż pełną wersje : pingowanie?!
Kasiek123321123
24-02-2008, 01:10
Mam pytanie...no troche głupie ale...
A więc wilokrotnie usłyszałam słowo "pingowanie"
Na ob duzo znajomych często mówiono "xxx zpingowal yyy"
Chcialam sie dowiedziec co to oznacza?:baby::evul:
:p;):p;):p;):p;):p;):p;):p;):p;):p
Ping w normalnym znaczeniu jest to polecenie do diagnostyki sieci, lecz w tym przypadku chodzi o wysyłanie ogromnej ilości pustych pakietów na dany adres IP w celu zapchania łącza, konsekwencją jest chwilowa utrata innych połączeń (w Tibii odczuwalne jest to w taki sposób, że gracz ma kicka, a co za tym idzie, łatwy cel dla strony przeciwnej).
PS Nie używaj aż tylko emotikon proszę.
w Tibii odczuwalne jest to w taki sposób, że gracz ma kicka, a co za tym idzie, łatwy cel dla strony przeciwnej.
Aczkolwiek nie zawsze gracz ma kicka, czasem też dzieje się tak, że dany gracz widzi wszystko co się w około niego dzieje, a sam nie może sie poruszyć ani UHnąć itp.
A to już chyba zależne od tego jak się sprawuje upload/download... Ściągasz dane, widzisz co się wokół dzieje, ale ich nie wysyłasz, więc sam stoisz w miejscu. Przynajmniej tak mi się zdaje.
No ale ogólnie rzecz ujmując ping to jest to. (http://bash.org.pl/96659/)
@down
Eee tam PING req, PING reply... PING i PONG. :P
zeby sprecyzowac, na kazde zapytanie PING req komputer odpowiada PING reply'em, a ze zdaje sie pakiety ICMP maja wyzszy priorytet niz TCP to odpowiedz pinga nastepuje wczesniej niz wysylanie wiadomosci w kierunku serwera, czy to tibijskiego czy np. www przez co praktycznei cale pasmo uploadowe jest zapychane przez pakiety ICMP.
Armistar
24-02-2008, 13:41
Ping – nazwa programu używanego w sieciach komputerowych TCP/IP (takich jak Internet) służącego do diagnozowania połączeń sieciowych. Pozwala na sprawdzenie czy istnieje połączenie pomiędzy hostami testującym i testowanym. Umożliwia on także określenie jakości połączenia między nimi poprzez mierzenie liczby zgubionych pakietów oraz czasu potrzebnego na ich transmisję, czyli pomiaru latencji pakietów zwanej lagami.
^ Definicja z wikipedii. :D
Choć nie zawsze "pingi" służą do "ataku" jak jest przedstawiliście.
Kasiek123321123
24-02-2008, 16:57
no dobra..juz wszystko wiem...temat do zamkniecia :D 8o
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.