PDA

Pokaż pełną wersje : Dwuręczny czy Jednoręczny

Leszon
14-11-2003, 14:05
Mam krótkie pytanko??? Dwuręczny, czy jednoręczny miecz dla paladyna prócz łuku ?( ?(

Bambuko
14-11-2003, 14:19
Jak dla palla to oczywiscie jednoręczny. Zakładasz razem z tarczą wtedy kiedy już nie masz szans, a dwuręczny ci wiele wtedy nie pomoże

Night Moon
14-11-2003, 15:08
...czy nie lepiej jest palkiem używać clubów? przecież są o wiele tańsze... ?(

:)) Praktykujący...

Kraus
14-11-2003, 15:12
nie lepiej uzywac mieczy
z powodu jednego wzgledu
waga
palladynowi zawsze miejsca brakuje
strzaly
bp runow
i td
to zajmuje
a fire sword wazy 23 tylko
tyle co spear

eerion
14-11-2003, 16:25
W ogóle nie opłaca się dwuręcznych broni mieć. No może skull staff dla druida

Zami
14-11-2003, 16:44
W ogóle nie opłaca się dwuręcznych broni mieć. No może skull staff dla druida
SS jest 1-reczny. Dwureczne bronie sa dobre dla rycerzy w walkach pvp oraz przeciwko potworom takim jak np smok. Oprocz tego mag/druid moze rowniez latac z gsem/warhammerem czy d-lanca po rotach. Szybciej sie zabija. Poza tym, czy nie lepiej palkiem latac z spearami i tarcza niz mieczem/clubem/axem/ i tarcza?

eerion
14-11-2003, 17:10
Sorry. Myślałem że Ss jest jednoręczny.. haha. Ja nie mówie o lankach klasy rot. DLa kogoś może rzeczywiscie 2h weapon jest dobry, ale nie dla mnie....

zeus
15-11-2003, 18:51
Ja tam wole 5-cio ręczny... Problem w tym, że cięrzko dzwignąć... 8)

Rijelezu
15-11-2003, 20:02
Ludzie pallem powinno się iść w distance no chyba ze masz ponad 80 skille i nie chce cie sie pakować no to tak.

Bronie 1 ręczne używaj do minimum 70 skilla walki i shielda a potem łapiesz 2-reczny z najwiekszym atakiem(war hammer, giant swrd, dragon lance) i wymiatasz :)

Ale pallym raczej sie nie nabije 70 skilla sworda, cluba, czy axe ;/

Phykson
15-11-2003, 20:09
Oryginalnie dodany przez Rijelezu
Bronie 1 ręczne używaj do minimum 70 skilla walki i shielda a potem łapiesz 2-reczny z najwiekszym atakiem(war hammer, giant swrd, dragon lance) i wymiatasz :)

A co do tego ma shield. A do tematu to jeżeli jesteś palkiem przy kasie to najlepiej swordami dodatkowo walić, bo faktycznie taki fs jest bardzo dobry i dotego lekki

Thorin
16-11-2003, 11:12
Palladyn nie potrzebuje innych broni chyba ze tak do 10lv postaci.Pózniej ma już miliardy tych strzal,huntuje i zdobywa belty (kupowac za bardzo sie nie oplaca... chyba ze na wyzszych lv:P

Leszon
16-11-2003, 17:22
Mam 9 lv na Isarze, Mam skile:
- swording 20
- distance 30
- shilding 25.
Z takimi skilami nie poradze sobie jeszcze w samym distance atak, gdy np. zejdę do podziemi, a tam pelno np. poison spiderów?? Co ja mam robić?? Swording jest jeszcze chyba potrzebny X( X( X(

Mefi
16-11-2003, 17:55
Oryginalnie dodany przez Kraus
nie lepiej uzywac mieczy
z powodu jednego wzgledu
waga
palladynowi zawsze miejsca brakuje
strzaly
bp runow
i td
to zajmuje
a fire sword wazy 23 tylko
tyle co spear

tak fs waży 27 a skullstaf waży 17 :P

Emil1
16-11-2003, 19:23
Moim zdaniem 2-reczny miecz jest dobry tylko dla rycerzy kturym ktos blokuje jakiegoś potwora. 2-reczne miecze są lepsze od 1 rekich zazwyczaj. Ale normalnie na potworach jak jest sie sam na sam to wtedy najlepszy jest 1-ręki.

Iglasty
16-11-2003, 21:01
Wkoncu jestes pallem a nie knightem i lepiej trzymaj sie luku a jak ci sie nie podoba to we zrob skille 55+ i bierz kusze albo zmien voc :P a tak apropo po h(uj) ci miecz :)
a jak uciekasz to bierz 2 tarcze najlepiej albo kup packa
wsadz bohy i utani hur time ring i stzralka :D

-misiek-
08-03-2004, 19:56
OOO możecie mi powiedzieć które swordy sa 2 ręczne bo , czy FS jest 2 ręczny bo się na niego czaje.

Elyas
09-03-2004, 22:24
FS jest jednoreczny

miecze dwureczne to :
Broad sword
2handed sword
Giant sword

to chyba wszystkie miecze w innych broniach sie nie wypowiadam bo sie na nich nie znam :)

Atlas
10-03-2004, 12:45
Jeszcze Magic Sword jest jednoręczny

PS. Ciekawe ile ludzi ma go na Isarce :D (0 ?)

Lig@
10-03-2004, 16:36
Magic sword jest chyba 2h tak jak magic longsword - ale i tak nie ma sie o co wykłucc bo i tak pewnie nikt tego nie ma (tak jak blessed shield) A jeśli jest ktoś taki ciekawski to niech looknie na tibia.de - bardzo dokładne opisy wszystkiego (łącznie z np. roślinami).

P>s. kL4aiwurta ims ęi yspie ):

roosvelt
10-03-2004, 16:48
Magic sword jest bronią jednoręczną, a magic longsword jest dwuręczny

Jadihen
14-03-2004, 17:35
X( I po dupe informacje o magic long swordach i magic swordach.Skoro je dostaje sie tylko za specjalne uslugi!!!!!!JEDYNA OSOBA KTÓRA JE POSIADA TO BUBBLE(170 któryś lvl knightem na amerze)Dostala go za to ze ma najwiekszy lvl w tibi itp. uczynki.
Więc możeci tylko pomarzyć. X(

Gewof
14-03-2004, 17:41
I po dupe informacje o magic long swordach i magic swordach.Skoro je dostaje sie tylko za specjalne uslugi!!!!!!JEDYNA OSOBA KTÓRA JE POSIADA TO BUBBLE(170 któryś lvl knightem na amerze)Dostala go za to ze ma najwiekszy lvl w tibi itp. uczynki. Więc możeci tylko pomarzyć.

Po pierwsze Bubble gra na Antice a nie "Amerze".
Po drogie Magic Sworda mozna zdobyc w quescie.
I Bubble nic nie dostala ze "najwiekszy lvl"

Mister Knight
17-03-2004, 14:09
Najlepiej jednoręczną bo pozniej mozesz wziac speary i tarcze i sobie skillować

Sir Zydek
21-03-2004, 12:23
Wedlug mnie jednoreczny ale dobry poniewaz wtedy bedzie wskakiwal shield i twoj palek bedzie silny a tak z dworecznym shield tobie niewskoczy :)))

Selus
21-03-2004, 15:29
Oryginalnie dodany przez Iglasty
Wkoncu jestes pallem a nie knightem i lepiej trzymaj sie luku a jak ci sie nie podoba to we zrob skille 55+ i bierz kusze albo zmien voc :P a tak apropo po h(uj) ci miecz :)
a jak uciekasz to bierz 2 tarcze najlepiej albo kup packa
wsadz bohy i utani hur time ring i stzralka :D

LOL a po H(uj) ci 2 tarcze? jak liczy sie tylko ta z lepszym defem 8)

k.o.b.i
23-03-2004, 16:39
dla palla bardzo wazny jest shielding ponioewaz kiedy zaczniesz expowac lukiem lub kusza to bedziesz bez tarczy a shielding bedzie coraz dalej od twojego distansa wiec najlepiej przede expowaniem pozadnie go wycwiczyc,a potem zakladac kusze i leciec na exp.zreszta to bardzo czesto palladyni z dobrym shieldingiem zakladaja tarcze i ida na bloka

k.o.b.i
23-03-2004, 16:43
HAHAHAHA BUBBLE NIE GRA NA ZADNEJ AMERZE TYLKO NA ANTICE I MA 179 LVL.MAGIC SWORDA MOZAN ZDOBYC Z QUESTA JEST ON BEZ PROBLEMU DOSTEPNY DLA OSOB Z 100 LVL NATOMIAST MAGIC LONGSWORDY POSIADAJA 3 OSOBY.DOSTAJE SIE GO OD GM KIEDY ZROBI SIE 160 LVL.TAKIE LEVELE SA TYLKO NA ANTICE.SA TO BUBBLE,PEPELU I WURZEL.PEPELU JEST PALKIEM WIEC SPRZEDAL SWOJ MIECZ.MYSLE ZE BUBBLE MA 2.NA ZADNYM INNYM SERWERZE NIKT NIE POSIADA TYCH ITEMOW :)

Konstantynopol
23-03-2004, 21:25
pewne ze jednoreczny a dotego najlepiej dobra tarcza :]

Pani Czarodziejka
23-03-2004, 21:31
Oryginalnie dodany przez Emil1
jest 1-ręki.

1-reki to jest bandyta a miecz moze byc 1-reczny jak juz. Pa

Lord Skellen
24-03-2004, 18:41
Oryginalnie dodany przez k.o.b.i
MAGIC SWORDA MOZAN ZDOBYC Z QUESTA JEST ON BEZ PROBLEMU DOSTEPNY DLA OSOB Z 100 LVL...

Nie powiedział bym że przejście Annihilatora jest takie bezproblemowe nawet dla osób sporo ponad 100lvl. No chyba że znasz jakiś inny quest z magic swordem, ale lepiej nie mow bo nie wolno :P

Litawor
30-03-2004, 15:59
Z dwuręcznych jest jeszcze warlord sword.

Ozzie
30-03-2004, 16:05
omg... kto grajac palladynem uzywa swordow, axe czy clubow... acha i nie wymadrzajcie sie plx...

Karol ll
30-03-2004, 16:08
Ja tam bym nie walczył swordami, ale jak już to Magic Long Swordem. :P :P

Apropos, to była aukcja o Magic Long Sworda niedawno. Cena wywoławcza to było jedyne PÓŁTORA TYSIĄCA DOLARÓW. CIPy się nieźle obłowiły skubane...

Gothar
30-03-2004, 16:11
To zalezy na co idziesz jak na jakies lepsze potwordy to lepiej dwo reczny i do blokowana tez a jedno reczny to raczej nie dla palka chyba ze ma dobry shielding :)

Gimlos
30-03-2004, 16:24
Oryginalnie dodany przez Karol ll
Ja tam bym nie walczył swordami, ale jak już to Magic Long Swordem. :P :P

Apropos, to była aukcja o Magic Long Sworda niedawno. Cena wywoławcza to było jedyne PÓŁTORA TYSIĄCA DOLARÓW. CIPy się nieźle obłowiły skubane...
CIPy? ROTFL . CIPy nie sprzedaja przedmiotow za rl cash

Karol ll
30-03-2004, 16:55
Może masz rację, Gimli. Taki koleś Sphere da Doom dał namiary mojemu koledze do strony z aukcją... ?( Sam nie wiem co już myśleć...

Tibijczyk
30-03-2004, 17:46
Tak wogule to chciałem przypomnieć, że tutaj mieliśmy pisać jakie swordy są lepsze 2-ręczne czy 1-ręczne, a nagle piszeczie o aukcjach na swordy organizowanych przez CIPy na rl pięniądze :O a mojim zdaniem lepsze są 1-reczne (np. wyskoczy ci jakiś potworek silny i z 1-ręcznym wkładasz sobie w drugom łape tarcze i masz szanse się obronić a z 2-ręcznym to masz mniej obrony i potworek walnie cię kilka razy i dead) :D

Karol ll
30-03-2004, 18:00
a mojim zdaniem lepsze są 1-reczne (np. wyskoczy ci jakiś potworek silny i z 1-ręcznym wkładasz sobie w drugom łape tarcze i masz szanse się obronić a z 2-ręcznym to masz mniej obrony i potworek walnie cię kilka razy i dead)
Lepsze 1-reczne, tak? Tego się w sumie nie da porównać tak jak Ty to robisz, czyli, że wyskoczy Ci silny potworek i nie masz szans się obronić. Gdy huntujemy lub expimy, przeważnie idziemy w miejsca gdzie spodziewamny się konkretnych potworów, na których ofensywe jesteśmy przygotowani. Bronie 2-reczne mają więcej ataku, co pozwala im na zadawanie większych obrażeń, a czasami to się bardziej liczy od obrony. Np. jak idziemy na Draga, bo ten pan nie jest zamocny we władaniu pazurkami :] , zaś nieźle może przysmażyć, w czym tarcza nic nie pomoże.

re down

Litawor, po co powtarzasz to, co było napisane parę postów wyżej.

Litawor
31-03-2004, 16:07
Grając paladynem wogóle nie warto używać swordów, clubów, czy axów. Ale jak już to jednoręcznych, bo przynajmniej shielding rośnie.