Pokaż pełną wersje : Dwuręczny czy Jednoręczny
Mam krótkie pytanko??? Dwuręczny, czy jednoręczny miecz dla paladyna prócz łuku ?( ?(
Jak dla palla to oczywiscie jednoręczny. Zakładasz razem z tarczą wtedy kiedy już nie masz szans, a dwuręczny ci wiele wtedy nie pomoże
Night Moon
14-11-2003, 15:08
...czy nie lepiej jest palkiem używać clubów? przecież są o wiele tańsze... ?(
:)) Praktykujący...
nie lepiej uzywac mieczy
z powodu jednego wzgledu
waga
palladynowi zawsze miejsca brakuje
strzaly
bp runow
i td
to zajmuje
a fire sword wazy 23 tylko
tyle co spear
W ogóle nie opłaca się dwuręcznych broni mieć. No może skull staff dla druida
W ogóle nie opłaca się dwuręcznych broni mieć. No może skull staff dla druida
SS jest 1-reczny. Dwureczne bronie sa dobre dla rycerzy w walkach pvp oraz przeciwko potworom takim jak np smok. Oprocz tego mag/druid moze rowniez latac z gsem/warhammerem czy d-lanca po rotach. Szybciej sie zabija. Poza tym, czy nie lepiej palkiem latac z spearami i tarcza niz mieczem/clubem/axem/ i tarcza?
Sorry. Myślałem że Ss jest jednoręczny.. haha. Ja nie mówie o lankach klasy rot. DLa kogoś może rzeczywiscie 2h weapon jest dobry, ale nie dla mnie....
Ja tam wole 5-cio ręczny... Problem w tym, że cięrzko dzwignąć... 8)
Rijelezu
15-11-2003, 20:02
Ludzie pallem powinno się iść w distance no chyba ze masz ponad 80 skille i nie chce cie sie pakować no to tak.
Bronie 1 ręczne używaj do minimum 70 skilla walki i shielda a potem łapiesz 2-reczny z najwiekszym atakiem(war hammer, giant swrd, dragon lance) i wymiatasz :)
Ale pallym raczej sie nie nabije 70 skilla sworda, cluba, czy axe ;/
Oryginalnie dodany przez Rijelezu
Bronie 1 ręczne używaj do minimum 70 skilla walki i shielda a potem łapiesz 2-reczny z najwiekszym atakiem(war hammer, giant swrd, dragon lance) i wymiatasz :)
A co do tego ma shield. A do tematu to jeżeli jesteś palkiem przy kasie to najlepiej swordami dodatkowo walić, bo faktycznie taki fs jest bardzo dobry i dotego lekki
Palladyn nie potrzebuje innych broni chyba ze tak do 10lv postaci.Pózniej ma już miliardy tych strzal,huntuje i zdobywa belty (kupowac za bardzo sie nie oplaca... chyba ze na wyzszych lv:P
Mam 9 lv na Isarze, Mam skile:
- swording 20
- distance 30
- shilding 25.
Z takimi skilami nie poradze sobie jeszcze w samym distance atak, gdy np. zejdę do podziemi, a tam pelno np. poison spiderów?? Co ja mam robić?? Swording jest jeszcze chyba potrzebny X( X( X(
Oryginalnie dodany przez Kraus
nie lepiej uzywac mieczy
z powodu jednego wzgledu
waga
palladynowi zawsze miejsca brakuje
strzaly
bp runow
i td
to zajmuje
a fire sword wazy 23 tylko
tyle co spear
tak fs waży 27 a skullstaf waży 17 :P
Moim zdaniem 2-reczny miecz jest dobry tylko dla rycerzy kturym ktos blokuje jakiegoś potwora. 2-reczne miecze są lepsze od 1 rekich zazwyczaj. Ale normalnie na potworach jak jest sie sam na sam to wtedy najlepszy jest 1-ręki.
Wkoncu jestes pallem a nie knightem i lepiej trzymaj sie luku a jak ci sie nie podoba to we zrob skille 55+ i bierz kusze albo zmien voc :P a tak apropo po h(uj) ci miecz :)
a jak uciekasz to bierz 2 tarcze najlepiej albo kup packa
wsadz bohy i utani hur time ring i stzralka :D
-misiek-
08-03-2004, 19:56
OOO możecie mi powiedzieć które swordy sa 2 ręczne bo , czy FS jest 2 ręczny bo się na niego czaje.
FS jest jednoreczny
miecze dwureczne to :
Broad sword
2handed sword
Giant sword
to chyba wszystkie miecze w innych broniach sie nie wypowiadam bo sie na nich nie znam :)
Jeszcze Magic Sword jest jednoręczny
PS. Ciekawe ile ludzi ma go na Isarce :D (0 ?)
Magic sword jest chyba 2h tak jak magic longsword - ale i tak nie ma sie o co wykłucc bo i tak pewnie nikt tego nie ma (tak jak blessed shield) A jeśli jest ktoś taki ciekawski to niech looknie na tibia.de - bardzo dokładne opisy wszystkiego (łącznie z np. roślinami).
P>s. kL4aiwurta ims ęi yspie ):
roosvelt
10-03-2004, 16:48
Magic sword jest bronią jednoręczną, a magic longsword jest dwuręczny
X( I po dupe informacje o magic long swordach i magic swordach.Skoro je dostaje sie tylko za specjalne uslugi!!!!!!JEDYNA OSOBA KTÓRA JE POSIADA TO BUBBLE(170 któryś lvl knightem na amerze)Dostala go za to ze ma najwiekszy lvl w tibi itp. uczynki.
Więc możeci tylko pomarzyć. X(
I po dupe informacje o magic long swordach i magic swordach.Skoro je dostaje sie tylko za specjalne uslugi!!!!!!JEDYNA OSOBA KTÓRA JE POSIADA TO BUBBLE(170 któryś lvl knightem na amerze)Dostala go za to ze ma najwiekszy lvl w tibi itp. uczynki. Więc możeci tylko pomarzyć.
Po pierwsze Bubble gra na Antice a nie "Amerze".
Po drogie Magic Sworda mozna zdobyc w quescie.
I Bubble nic nie dostala ze "najwiekszy lvl"
Mister Knight
17-03-2004, 14:09
Najlepiej jednoręczną bo pozniej mozesz wziac speary i tarcze i sobie skillować
Sir Zydek
21-03-2004, 12:23
Wedlug mnie jednoreczny ale dobry poniewaz wtedy bedzie wskakiwal shield i twoj palek bedzie silny a tak z dworecznym shield tobie niewskoczy :)))
Oryginalnie dodany przez Iglasty
Wkoncu jestes pallem a nie knightem i lepiej trzymaj sie luku a jak ci sie nie podoba to we zrob skille 55+ i bierz kusze albo zmien voc :P a tak apropo po h(uj) ci miecz :)
a jak uciekasz to bierz 2 tarcze najlepiej albo kup packa
wsadz bohy i utani hur time ring i stzralka :D
LOL a po H(uj) ci 2 tarcze? jak liczy sie tylko ta z lepszym defem 8)
dla palla bardzo wazny jest shielding ponioewaz kiedy zaczniesz expowac lukiem lub kusza to bedziesz bez tarczy a shielding bedzie coraz dalej od twojego distansa wiec najlepiej przede expowaniem pozadnie go wycwiczyc,a potem zakladac kusze i leciec na exp.zreszta to bardzo czesto palladyni z dobrym shieldingiem zakladaja tarcze i ida na bloka
HAHAHAHA BUBBLE NIE GRA NA ZADNEJ AMERZE TYLKO NA ANTICE I MA 179 LVL.MAGIC SWORDA MOZAN ZDOBYC Z QUESTA JEST ON BEZ PROBLEMU DOSTEPNY DLA OSOB Z 100 LVL NATOMIAST MAGIC LONGSWORDY POSIADAJA 3 OSOBY.DOSTAJE SIE GO OD GM KIEDY ZROBI SIE 160 LVL.TAKIE LEVELE SA TYLKO NA ANTICE.SA TO BUBBLE,PEPELU I WURZEL.PEPELU JEST PALKIEM WIEC SPRZEDAL SWOJ MIECZ.MYSLE ZE BUBBLE MA 2.NA ZADNYM INNYM SERWERZE NIKT NIE POSIADA TYCH ITEMOW :)
Konstantynopol
23-03-2004, 21:25
pewne ze jednoreczny a dotego najlepiej dobra tarcza :]
Pani Czarodziejka
23-03-2004, 21:31
Oryginalnie dodany przez Emil1
jest 1-ręki.
1-reki to jest bandyta a miecz moze byc 1-reczny jak juz. Pa
Lord Skellen
24-03-2004, 18:41
Oryginalnie dodany przez k.o.b.i
MAGIC SWORDA MOZAN ZDOBYC Z QUESTA JEST ON BEZ PROBLEMU DOSTEPNY DLA OSOB Z 100 LVL...
Nie powiedział bym że przejście Annihilatora jest takie bezproblemowe nawet dla osób sporo ponad 100lvl. No chyba że znasz jakiś inny quest z magic swordem, ale lepiej nie mow bo nie wolno :P
Z dwuręcznych jest jeszcze warlord sword.
omg... kto grajac palladynem uzywa swordow, axe czy clubow... acha i nie wymadrzajcie sie plx...
Karol ll
30-03-2004, 16:08
Ja tam bym nie walczył swordami, ale jak już to Magic Long Swordem. :P :P
Apropos, to była aukcja o Magic Long Sworda niedawno. Cena wywoławcza to było jedyne PÓŁTORA TYSIĄCA DOLARÓW. CIPy się nieźle obłowiły skubane...
To zalezy na co idziesz jak na jakies lepsze potwordy to lepiej dwo reczny i do blokowana tez a jedno reczny to raczej nie dla palka chyba ze ma dobry shielding :)
Oryginalnie dodany przez Karol ll
Ja tam bym nie walczył swordami, ale jak już to Magic Long Swordem. :P :P
Apropos, to była aukcja o Magic Long Sworda niedawno. Cena wywoławcza to było jedyne PÓŁTORA TYSIĄCA DOLARÓW. CIPy się nieźle obłowiły skubane...
CIPy? ROTFL . CIPy nie sprzedaja przedmiotow za rl cash
Karol ll
30-03-2004, 16:55
Może masz rację, Gimli. Taki koleś Sphere da Doom dał namiary mojemu koledze do strony z aukcją... ?( Sam nie wiem co już myśleć...
Tibijczyk
30-03-2004, 17:46
Tak wogule to chciałem przypomnieć, że tutaj mieliśmy pisać jakie swordy są lepsze 2-ręczne czy 1-ręczne, a nagle piszeczie o aukcjach na swordy organizowanych przez CIPy na rl pięniądze :O a mojim zdaniem lepsze są 1-reczne (np. wyskoczy ci jakiś potworek silny i z 1-ręcznym wkładasz sobie w drugom łape tarcze i masz szanse się obronić a z 2-ręcznym to masz mniej obrony i potworek walnie cię kilka razy i dead) :D
Karol ll
30-03-2004, 18:00
a mojim zdaniem lepsze są 1-reczne (np. wyskoczy ci jakiś potworek silny i z 1-ręcznym wkładasz sobie w drugom łape tarcze i masz szanse się obronić a z 2-ręcznym to masz mniej obrony i potworek walnie cię kilka razy i dead)
Lepsze 1-reczne, tak? Tego się w sumie nie da porównać tak jak Ty to robisz, czyli, że wyskoczy Ci silny potworek i nie masz szans się obronić. Gdy huntujemy lub expimy, przeważnie idziemy w miejsca gdzie spodziewamny się konkretnych potworów, na których ofensywe jesteśmy przygotowani. Bronie 2-reczne mają więcej ataku, co pozwala im na zadawanie większych obrażeń, a czasami to się bardziej liczy od obrony. Np. jak idziemy na Draga, bo ten pan nie jest zamocny we władaniu pazurkami :] , zaś nieźle może przysmażyć, w czym tarcza nic nie pomoże.
re down
Litawor, po co powtarzasz to, co było napisane parę postów wyżej.
Grając paladynem wogóle nie warto używać swordów, clubów, czy axów. Ale jak już to jednoręcznych, bo przynajmniej shielding rośnie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.