zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mój paladyn - Guardia

rathaner
25-02-2008, 21:22
Cześć, wybrałem profesję Paladyn, ponieważ lubie profesję, które walczą na dystans (odległość) i, które parają się magią :). Mam parę pytań dotyczące mojej profesji, lecz najpierw wymienię co i jak:

Paladyn level 13
Server:Guardia
Skille : 51/40
Magiczny Poziom: 5
Equipment ( Wyposażenie ): Plate Armor, Plate Legs, Ancient Shield i zawsze przy sobie pare spearów :D

Pytania:

1.) Czy moje skille są wystarczające ? Mam expić czy jeszcze popracować nad moimi skillami ?

2.) Kusza ? Łuk ... Speary ?

3.) Gdzie expić, tak aby był dobry exp i GP (z moim eq. oczywiście:P )

4.) Na koniec, które questy wykonać aby coś zarobić?

Z góry dziękuje, Rathaner.

PS. Jestem Free Account :D

Dragon-Fly
25-02-2008, 21:41
Gralem troszku pallem, odpowiem Ci na twoje pytania ;P.

1. Exp do 20 lvla, wtedy wbij przynajmniej 60 skill.

2. Speary, na jakis powazny hunt taki eloelo pro to kusze.

3. Roty, kopalnie, cyce (musisz umiec uciekac ;)).

4. Z questami ciezko, moze pozniej odpowiem Ci na to pytanie ;).

EDIT: a questy to na razie nie ma za bardzo ;)

Kanaretto
25-02-2008, 21:54
Mysle , ze facc jestes wiec tak
Skille - zostaw je w spokoju az 70 nie wpadnie
Bron - Speary
Exp - Na poczatku http://tibia.pl/earth.php?x=32495&y=31974&z=7&q=146.2
-4 poziom tam ejst duzo soldierow i pare guardow , wbij tam 20 lvl i idz http://tibia.pl/earth.php?x=32532&y=31912&z=7&q=146.2
tu na guardy sa bodajze -5 . Bedzie dobrze na 100%.

@Down
400 osob w szczycie dnia : D , wiec nie ma co narzekac na nic wszystko prawie wolne .

Glass
25-02-2008, 22:32
Wg mnie guardy sux po up date cyklopy kolo thais beda lepsze ;] a jesli chodzi o skilowanie zalezy ile radom pk na servie
do pana up
isara genialna do skilowania co nie ;s ?

KatsuKnight
26-02-2008, 09:01
A więc narazie skille masz wporządku.. Po 20 lvlu jak dostaniesz kase z deserta kupisz kamienie i heja skille do 60-65 dla zaangażowanych 70.

Co do EQ jest wporządku zbieraj w tej chwili kase sobie na Bohy (Boots of Haste) Eq dobre dla Palka (wszyscy moi kumple palki mają takie xD)
Vampire Shield/Demonka
Blue Robe
BoH
Blue Legs
Platinum Amulet (potem Aol jak zakupisz jakieś rare EQ ale palki są dobre w tym EQ powyrzej bo jest lekkie i fajnie wygląda xD )
No i Crown helmet/Had of the Mad
(Up. Takie jest moje zdanie i proszę nie krytykować :))

EXp: Więc większość ludzi mówi aby expić na Ghoust Land (popieram) duzoo kasy i loota :) bardzo dobrą miejscówką są kopalnie koło Kazzo.
Iż, że mam palka to polecam Ci expić na Cyclopach na Poh http://tibia.pl/earth.php?x=32786&y=32179&z=7&q=78.6&r=1

Droga aby nie spotkać GSA jest bardzo prosta jak wychodzisz mostem z Venore masz taki Guild House koło rzeki idziesz pod niego omijasz go aby być blisko i biegniesz koło rzeki. Na tych Cyclopach są również minosy Guardy, Archery, i Normalne na początek radze ci tylko biegać do Góry z Scorpionami i Spowrotem xD Biegaj tu ze spirkami a po 25 lvlu po Pohu (prawie całym) z Royal Spearami bo Arrows mało kto używa tera tylko Rs lub bełty xD Ale te na większe wyprawy xD Jak chciałbyś kupić pacc to radze ci blisko wakacji i gdzieś tak na 40-50 lvlu bo do tego czasu a nawet dłużej jest baaardzo dużo expowisk na FACC :)

Questy: hmmm Najważniejsze Crus helmet, DTD (dla sportu), DESERT, OFc, Banshee, PoI, Anni, DHQ

Helodin
26-02-2008, 09:45
@up
po co tracic kase na kamienie skoro mozna je tak latwo uzbierac

eq takie to tylko na non-pvp i ok 30 lvla

ghostland malo potworkow (przynajmniej dla mnie)8o

25 lvl na poh? wyverna wyskoczy upije i koniec papa

DTD(dla sportu) od 35 lvla i dla sportu ? 8 lvlem niebyloby go ciezko wykonac

on ma 13 lvl i facc wiec poco piszesz anni i DHQ

@down
podbiles ameryke? inteligencie?

o dwarven ringu nie pisales, fajnie jak dostaniesz hita za 100 to bedziesz sie cieszyl tymbardziej ze ma haste

na ghostlandzie zabije kilka ghouli skeletonow slima fire devila i co? moze isc na dsy ale watpie czy pojdzie skoro sie pyta gdzie expic na 13 lvlu (jeszcze biedak na gs'a wbije i papa)

na fermor hills nie jest cieko uzbierac kamienie w godzine mozna zebraz od 100 do nawet 500 wiec po co wydawac kilka "k" na nie

nie pomyslales ze 13 lvl pyta sie o questy na jego lvl < a ty tez nie wiesz czy pacca kupi> a nie odrazu anni a DHQ to na 80 moze tylko popatrzec na bramke

DTD z nudow? 10 min i masz c helmet i noble armor ...

KatsuKnight
26-02-2008, 17:30
@Up ty jestes taki tempy czy tylko udajesz? Na 25 lvl Wyvka to cip** wystarczy mieć dwarven ring :D Ghosland mało potwroków (newbie?) Eq napisałem bo nie napisał na jakim świecie...

Tak łatwo uzbierać kamienie na FACC?? Proszę bardzo zbieraj

Anni jest od 100 lvla a DHQ od bodajże 80 więc na tym lvlu większość ma Pacc. Skąd wiesz, że go nigdy kolo nie kupi powiedział ci?

DTD dla sportu chodziło mi w kontekscie, że z nudów może zrobić bo ile może na nim zarobić 3k?

Tomaszewski
26-02-2008, 22:15
Helodin .
Kolejne dziecko Neo myślące, że będzie Elo Cool Ziom tym ,że wytknie nowym graczom ich błędy czy dziwnie brzmiące skojarzenia/słowa.

A jak miałeś 5 lat to mówiłeś wierszem czy prozą? Nawet zdanie nie umiałeś złożyć...

@topic
1.) przyskilluj do 60/40 i potem se daruj- expaj
2.) spearki , na hunty X-bow
3.) ja jakoś od 8 lvl poszedlem pallem do Thais i mam teraz 23lvl (biłem na rotach miałem parenascie K i hack :/)
4.) to w swoim czasie. 20lvl - desert quest?

Helodin
27-02-2008, 09:33
@up
A nie pomyslales ze on moglby poszukac...:baby:

takich tematow powstaje mnostwo kazdego dnia niemowiac juz o poradnikach:baby:

Black Warior
27-02-2008, 15:27
no witam

A ja jestem knightem i wale z axa

Pracuj to bedziesz miszczu

FIST!!!

na OTS

juz koniec;(?? popros gma na ots moze da !!!

ja latam ojej:o

a zeby nie bylo:topic: polecam opcje <SZUKAJ>!!!111oneone

"miszczu" (a raczej mistrzu) chciałeś być śmieszny ? coś Ci nie wyszło

toomex
27-02-2008, 18:48
Czasem nie powinno się banować tych, którzy sami przyznają się do stosowania nielegalnych programów??

@Topic
Na razie nie skilluj tylko na Mount Sternum na Cycusie:)
Uważaj, abyś się nie napatoczył na resp Cyclops drone (pół biedy, bez vitki i potionów krucho), albo cyclops smitha (temple).

Helodin
27-02-2008, 19:05
@up
poprostu wkurza mnie to ze uzytkownicy nie umieja szukac i niewiem czego sie tak do tego tematu przyczepilem:D

coz ja kiedys na pieknym respie zebralem 350 kamykow okolo godziny:) stare czasy (500 moze i przesada)

a teraz na serio moze sie troche wyzywalem ale to przez takie tematy bo dziennie powstaje ich kiklanascie(dziesiat?:D) i to jest denerwujace

adam-czak-noris
27-02-2008, 19:16
@up racja tych tematow powstaje milionyX(