Pokaż pełną wersje : Tibia I Vista
Warmin-Naruto
27-02-2008, 10:49
Witam!Mam pewien kłopot kupiłem nowy komputer z Windows Vista ale nie działa na nim Tibia ...Nie wiem co mam zrobić.Grałem w tibie na moim 2 kompie lecz on się zepsuł i muszę wykorzystać mój nowy komputer.A wiec nie wiem co mam zrobić.Może Wy mi pomożecie ??.I jeszcze jedno wyskakuje taki błąd :Cannot connect to a login server
Error Connection refused.(10061).Proszę o pomoc jak to możliwe Dziękuje!
To nie przez Viste, to przez serwery :P.
PS. Mam Viste i śmiga bez problemu ;)
Warmin-Naruto
27-02-2008, 11:27
Aha a nie przez połączenie ?? Na xp też mi śmigala
Koronowany rycek
27-02-2008, 14:52
vista. i wszystko jasne
Down@
Synu ja z tym bym polemizował.
Przy Viscie trzeba miec mocnego PC'ta. Jezeli jestes w stanie lekka reka wyrzucic 500 Mb ramu na sam OS to jestes mega.
2.Jezeli ma sie problem z systemem VISTY, cztery razy szybciej bys naprawił Xp'ka niz to cos ( bo ciezko to nazwac nowym windowsem)
3. Ze sterownikami jest wiecej sie bawienia niz z skonstruowaniem plastiku z C4.
Jedyny + w Viscie to tylko skórka.
A twoja diagnoza ma tyle wspolnego ile ty i komputery.
Pewnie na DDOS wyrzucli 50 kilową bombe z polonem i radem. ; *.
Heh, XP to badziew. Ci którzy mówią tak jak pan UP nawet Visty na oczy nie widzieli.
@topic, albo to wina CipSoftu albo Firewall ci blokuje (wtedy raczej by komunikat wyskoczył).
P$ychop@ta
27-02-2008, 15:12
Xp żądzi i bez gadania ;p
Wymyrymydymy
27-02-2008, 15:22
Xp żądzi i bez gadania ;p
nie zgodze sie z tym ;)
a ten blad to wina kickow, lagow, padnietych serwerow itp.
XP to najlepszy Windows i imo najlepszy OS. Tym bardziej, że MS nie zapomina o tym, co dowodzi zamiar wydania trzeciego SP, który uczyni XP jeszcze wydajniejszym - jakieś pytania?
A Vista na złom - fajna jest tylko skórka, co ktoś tu wspomniał. A ją można mieć i na XP - Vista Inspirat.
Depeszowiec92
27-02-2008, 15:39
vista. i wszystko jasne
Down@
Synu ja z tym bym polemizował.
Przy Viscie trzeba miec mocnego PC'ta. Jezeli jestes w stanie lekka reka wyrzucic 500 Mb ramu na sam OS to jestes mega.
*.
A co to za problem teraz 500 mb? kość 1 gb ddr2 kosztuje około 120 zł
Lubie oba systemy. Mam viste i narzekałem tylko pierwsze 2 tyg bo ciągle jakieś aplikacje np gg, mozilla firebird nawalały, ale problemy momentalnie znikły z czasem
Wymyrymydymy
27-02-2008, 15:40
A Vista na złom - fajna jest tylko skórka, co ktoś tu wspomniał. A ją można mieć i na XP - Vista Inspirat.
na zlom to raczej XP sie nadaje, Vista+dobry komputer=maszyna o wiele lepszy niz XP. I wiem co mowie bo uzywam Visty juz jakis czas i jestem bardziej zadowolony niz z XP.. I nie rozumiem tych atakow na Viste, czyzby sfrustrowanych uzytkownikow XP nie bylo stac na dobry sprzet i stosuja zasade "zniszcz to czego nie mozesz miec" ??
Error Connection refused.(10061).
W Antywirusie musisz udostępnić port 7171 (z tego co pamiętam)
widzę, że na Vistę narzekają wszyscy jak kiedyś na XP B).
Nie pamiętacie jak było, gdy XP wszedł do ogólnego użytku?:]
czyzby sfrustrowanych uzytkownikow XP nie bylo stac na dobry sprzet i stosuja zasade "zniszcz to czego nie mozesz miec" ??
A jak by inaczej xD
widzę, że na Vistę narzekają wszyscy jak kiedyś na XP B).
Nie pamiętacie jak było, gdy XP wszedł do ogólnego użytku?:]
5 lat temu kupiłem kompa za 5000zł, miałem na nim nowiusieńkiego XPeka, wszyscy mnie wyśmiewali że to syf i nic na nim nie pójdzie. Teraz kupiłem PCetka za 7000zł z Vistą i jest to samo co kiedyś xD.
Witam!Mam pewien kłopot kupiłem nowy komputer z Windows Vista ale nie działa na nim Tibia ...Nie wiem co mam zrobić.Grałem w tibie na moim 2 kompie lecz on się zepsuł i muszę wykorzystać mój nowy komputer.A wiec nie wiem co mam zrobić.Może Wy mi pomożecie ??.I jeszcze jedno wyskakuje taki błąd :Cannot connect to a login server
Albo po prostu spróbuj uruchomić Tibie jako administrator ..
Rafi_legia
29-02-2008, 09:09
jesli chodzi o ten error to jest on ok 9 rano i jest to zapis serwera i trwa ok 20 min a jesli chodzi o Viste zalezne jest to 2 zeczami musisz miec dobrego neta bo bedzie ci sie cielo a 2 to to ze niezawsze dobrze ci sie zainstaluje mialem ten sam problem na swoim kompie i odistalowalem pare razy i spowrotem instalowalem i wkoncu zaskoczylo co do ramu jak tu ktos wspominal tez sie zgodze Vista zrzera 2x tyle ramu co XP dlatego kompy sa robione zazwyczaj juz z 2GB ram inaczej sie mula
Warmin-Naruto
01-03-2008, 13:04
Spox wszystko już chodzi :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.