Pokaż pełną wersje : pytanie o leczenie
Astilinek
28-02-2008, 22:46
mam pytanie a mianowicie czym bede sie najoplacalniej leczyl. jestem sorcem mam 20 lvl i 17 mlvl zastanawiam sie czy jest sens kupowac exure vite bo slyszalem ze po up'ie leczy znacznie slabiej.
Słabiej, aczkolwiek przypuszczam, że przy Twoich statystykach i tak zregeneruje większą cześć HP. Oprócz tego, masz do dyspozycji health potiony, które nie są takie słabe :)
Pomocny Murzyn
28-02-2008, 23:04
Exura Vita jest zupełnie niepotrzebna, dużo opłacalniejsza jest exurka. Ultimate healing po update zastąpiła exura gran.
boniu132
29-02-2008, 08:27
ale w trudnym momentach ratuje życie np na cyclop smith zostało mi 20 hp jak bym użył exurki zostało by mi ok50-60hp a jak exury gran to ok 120 hp a cyc bije w okolicach 100 a exura vita leczy ok 200 a nawet więcej hp;]
mi już kilka razy życie uratowała
No to używaj vity. :-P
Ja jestem paladynem i głównie używam light healing i ultimate healing. No i oczywiście poty. :-)
Najlepiej, to kup sobie plecak UH, po ostatnim update strasznie staniały i można je teraz kupić za 1,5k 2k. Szybko ich nie zużyjesz.
W twoim wypadku UHy powinny leczyć prawie całe HP. :-)
No to używaj vity. :-P
Ja jestem paladynem i głównie używam light healing i ultimate healing. No i oczywiście poty. :-)
Najlepiej, to kup sobie plecak UH, po ostatnim update strasznie staniały i można je teraz kupić za 1,5k 2k. Szybko ich nie zużyjesz.
W twoim wypadku UHy powinny leczyć prawie całe HP. :-)
UH'ów można po upie używać od 24 lev~.
Astilinek
29-02-2008, 14:47
wiec może zadam inne pytanie:
a) w przypadku ataku pk czym sie leczyc
b) expiac na potworkach ktore odbieraja mi nie wiecej niz 15 hp na kazdego potworka
a) zależy jak bije... jak słabo to exura zwykła, jak mocno to Utamke włączaj :P a w krytycznych momentach Exura vita
b) zwykłą, jak Ci brakuje ~55hp do fulla.
nagiator
29-02-2008, 16:24
mam pytanie a mianowicie czym bede sie najoplacalniej leczyl. jestem sorcem mam 20 lvl i 17 mlvl zastanawiam sie czy jest sens kupowac exure vite bo slyszalem ze po up'ie leczy znacznie slabiej.
tak wiec:
sila twoich czarow leczacysz (takze UH/IH) zaleza w bardzo duzej mierze od mlvl. Najoplacalniej bedzie ci Mana potami i exura/gran/vita (krytyczne sytuacje) albo jak nie chcesz trenic mlvl'a to health potiony.
Mam nadzieje ze pomoglem :)
Jeśli pamięć mnie nie myli to od zawsze byłem zwolennikiem czaru leczącego :"exura gran". Vity używałem tylko w przypadkach kiedy stałem na pograniczu życia i śmierci. Moim zdaniem szkoda pieniędzy na vite.
Pozdrawiam,
Wolf-j3
nie kupuj, strata kasy. po upie exura sie 20 sorc leczy sie ok. 60 hp, a exura gran ok. 150
w tej chwili exura gran zastapila vite, wiec jej nie kupuj
a, i jeszcze, 3Xexura uleczy cie prawie do full, wiec exura gran tylko w krytycznych sytuacjach
GeneralBot
01-03-2008, 17:06
Hmmm ja tak przy okazji tutaj napisze, mialem przerwe w graniu przez rok i sie pogubilem :). Mam problem minowicie mam tego 20 knighta ze skillami ~70 no i jest dobrze ale przy okazji pojawia sie problem. Czym sie leczyc? Moglbym juz na spokojnie chodzic na dc no ale przyda sie cos do leczenia, bardziej przed pk a nie potworkami. I teraz tak kupuie sobie uhy przy zalozeniu ze znajde (co jest cholernie ciezko z tego co patrze na trade chat) druida sprzedajacego bp uhow za 2k kupie i co uleczy mnie niecale 100hp? 150? troche malo patrzac na to ile trzeba by szukac zeby je kupic
Tych lepszych potionow nie moge uzywac bo od 50 lvl -.- to moge sobie kupic te co lecza ~100 hp ale co to jest te od 50-110 hp dla pk albo trapa w potworkach? nic No i trzeci wariant manasy no to dobre na potworki ktore duzo nie rania bo po manasie exura sie ulecze z 50-70 hp. No i pojawia sie pytanie czym sie leczyc do tego 50 lvl???
PS: Szukalem czegos na ten temat ale nie znalazlem
Groo0oosZ
02-03-2008, 05:23
Nie pozostaje Ci nic innego niz Health Potiony:]A lecza do 200:P
No coz zwalili te lecznie najta po upie:/
pzdr
Zawsze warto miec stara poczciwa exure vite pod reka w razie nieprzewidzianego wypadku;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.