zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tajemnic Silver Mace tutaj!

silver_mace_secret
01-03-2008, 16:02
Witam.

Ostatniej nocy rozwiazalem zagadke silver mace quest. A wiec zespojluje wam wszystko.

Potrzebne do wykonania questu:
- Frozen starlight (http://tibia.pl/item/Frozen_Starlight) Przedmiot ten jest dostepny z Pits of Inferno quest. Mozna go kupic od innych graczy (cena zalezna od servera).
Questa tego robilem swoim elite knightem na 61 lvl na swiecie no-pvp i NIEWIEM czy ten quest ma jakies ograniczenia levelowe albo zwiazane z posiadaniem pacc lub serverem!!!

Wiec jak mamy juz Frozen Starlihgt idziemy nasza postacia na elf fortece. Kierujemy sie do jednego z questow (tam na wierzy). Zatrzymujemy sie na powiomie +1 (po drodze spotykamy elfy i elfy scouty). Zatrzymujemy sie kolo 4 teleportow (http://tibia.pl/earth.php?x=33072&y=32170&z=6&q=289.11) . Teraz nalezy wrzucic Frozen Starlight do jednego z teleportow (ja wrzucilem do drugiego liczac od gory i niewiem czy ma znaczenie do ktorego wrzucimy).

Po wrzuceniu "gwiazdki" widzimy blyskanie sie teleportow oraz naszej postaci, idziemy do drugiej czesci elf fortece quest (quest na time ringa). Zabijamy wszytkie potwory jakie tam czychaja (http://tibia.pl/earth.php?x=33041&y=32176&z=9&q=289.11). Kierujemy sie na zachod. Widzimy tam magic walle lecz jezeli wczesniej wrzucilismy "gwiazdke" do teleportu to jeden z magic walli znika. (Niewiem czy inny gracz moze wejsc za magic walle jesli my wrzucilismy frozen starlight. Niewiem czy sa jakies ograniczenia czasowe, tzn. niewiem na ile czasu znika magic wall). Po przekroczeniu Magic Walli w miejscu w ktorym jeden znik pojawia sie nowy i nie mamy drogi wyjscia.

Widzimy pierwsza skrzynke. Klikamy na nia i otrzymujemy bag a w nim: Life Ring, 100gp, Bow oraz Strong Mana i Heal Potion.

Kierujemy sie na zachod, nastepnie na polnoc. Korytarz jest prosty i nikt nie powinien sie w nim zgubic. Gdy juz idzimy w kierunki polnocnym napotykamy wszystkie rodzaje elfow (radze zabrac ze soba kilka run gfb) na samym koncu korytarza znajduja sie dwa dragony (radze lurowac pojedynczo). Na samym koncu korytarza (miejsce respawnu dragonow) znajduje sie skrzynka a obok niej teleport. Klikamy na skrzynke i cieszymy sie - stalismy sie posiadaczami Silver Mace!

Gdy juz opanujemy nasze emocja wchodzimy w teleport i zostajemy teleportowani w miejsce gdzie znajduja sie 4 teleporty (tam gdzie mielismy wrzucic Frozen Starlight).

Quest odkrylem sam. Prosze o komentarze. Osobom ktore nie wierza prosze o probe wykonania i przekonania sie :) Pozdrawiam

Snick
01-03-2008, 16:10
Czy to prawda?? Prosze o odpowiedź kogoś wiarygodnego.

silver_mace_secret
01-03-2008, 16:11
Czy to prawda?? Prosze o odpowiedź kogoś wiarygodnego.

Sprawdz :) ja jestem dumny ze ja posiadam i moge sie z wami podzielic moja tajemnica :)

Rocket Slayer
01-03-2008, 16:17
Lol, wszystko co się tam wrzuci to znika i już nie idzie tego odzyskać.... marna próba nabrania ludzi, nie róbcie tego co on...

Thadel
01-03-2008, 16:18
O to poradnik jak stracić Frozen Starlighta, dowody? TibiCam, SS plx... udowodnij to -.-

ja jestem dumny-m debilem

Snick
01-03-2008, 16:18
Lol, wszystko co się tam wrzuci to znika i już nie idzie tego odzyskać.... marna próba nabrania ludzi, nie róbcie tego co on...

Też tak pomyślałem na początku.

silver_mace_secret
01-03-2008, 16:21

Prawda znika wszystko procz... Frozen Starlight...
Jezeli niewiesz to zamknij morde i sie nie udzielaj. Sprawdz i sie przekonsza. Nie wierzysz? Mam to gdzies czy Ty mi wierzysz czy nie.
Komentowac...

Helodin
01-03-2008, 16:21
ach :P

nie sprawdze bo:
1. niemam gwiazdki
2. jakbym mial to szkodaby bylo ja zaprzepascic :evul:

Snick
01-03-2008, 16:26
Jezeli niewiesz to zamknij morde

No i dlatego już nie sprawdze bo wiem że ściemniasz. :baby: Jak byś mówił prawde to byś innych nie wyzywał. :baby: Teraz wiem że masz 10 latek i walisz z ruszczki. :baby:

silver_mace_secret
01-03-2008, 16:30
No i dlatego już nie sprawdze bo wiem że ściemniasz. :baby: Jak byś mówił prawde to byś innych nie wyzywał. Teraz wiem że masz 10 latek i walisz z ruszczki. :baby:

To nie sprawdzaj.
Jaki mialbym cel pisac durne posty zeby ludzie tracili Frozenki? Jeszcze jakbym mial z tego jakas korzysc... Niech sie ktos odwarzy i sprawdzi i napisze tu ze to prawda :)
Pozdrawiam.

Rocket Slayer
01-03-2008, 16:30
Jezeli niewiesz to zamknij morde i sie nie udzielaj. Sprawdz i sie przekonsza. Nie wierzysz? Mam to gdzies czy Ty mi wierzysz czy nie.
Komentowac...

po 1. Quest spoiling jest nielegalny
po 2. Tak! Słuchajmy sie ciebie! wrzucajmy tam frozen starlighty! Ile to warte? 40k? W bloto mam wyrzucic? Bo ty tak mówisz? a ja mówie, że aby zdobyć winged helmet wystarczy 10 razy iść do Bambi Bonecrusher'a i kilkanaście razy powiedzieć "f*ck" <ironia>
Stary, poprzyj to dowodami i nie wyzywaj innych od debili. I tak wiemy że walish z ruszczki! Poprzyj to dowodami.
Be my master plax!

R3T
01-03-2008, 16:31
Po wrzuceniu "gwiazdki" widzimy blyskanie sie teleportow oraz naszej postaci
Matrix w tibi?

Thadel
01-03-2008, 16:31
Może podaj jakieś argumenty, dlaczego akurat ten item etc.

Jakieś dowody że masz ss... najlepiej filmik... a jak nie to:

www.wypi***alaj.org (http://www.wypi***alaj.org) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

#2down
warte 30-110 k

Snick
01-03-2008, 16:33
www.wypi***alaj.org

Zły adres mu podałeś.
www.wypi***alaj.org.pl.br.com < poprawny

3l3fant
01-03-2008, 16:34
Koles przedstawil to realistycznie może to prawda??? postaram sie kupi gwiazdke i spróbować wie ktos ile to warte jest???

Undeadzik
01-03-2008, 16:35
zal wzucmy tam autora tematu ciekawe co sie stanie ? Moze przeteloprtuje go na marsa i juz nigdy by tu nie wrocil (fajnie by bylo :p) po prostu to co tam wzycisz teleportuje sie gdzies i juz nie mozemy tego odzykac ? :(

PLX N00B

@up

Na menereze sellal ktos za 25k ;)

Snick
01-03-2008, 16:35
Koles przedstawil to realistycznie może to prawda??? postaram sie kupi gwiazdke i spróbować wie ktos ile to warte jest???

Ok. 40k. Radze nie próbować póki nie będzie dowodów.

silver_mace_secret
01-03-2008, 16:38
Matrix w tibi?

Blyska sie tak jak po uzyciu czaru...

@Undeadzik

Wszystko procz Frozenki...

Teraz zaluje ze chcialem zdradzic tajemnice i wszyscy mnie wyzywaj -.- tak to jest chciec pomoc to i tak Cie wyzwa...

KalasantyX
01-03-2008, 16:39
Bujda ;]
Ewentualnie podałbyś cytat z książki, gadki npc itp., który naprowadził cię, żeby akurat wrzucić ten item do teleporta. Wątpię, żebyś tak sobie szedł z kupionym czymś z poi i wrzucił to dla zabawy w niszczarkę.

@down
Filmik niech wrzuci, bo takiego fake'a to łatwo zrobić.

Ghand
01-03-2008, 16:40
@autor

Wrzuć fotkę/filmik, na którym widać silver mace. :-)

Boisz się? Zamaż na fotce nicka i po sprawie. x)

Jeśli zaczniesz się wykręcać - ściema.

Ghand :3

Snick
01-03-2008, 16:41
wszyscy mnie wyzywaj

Jaki ty biedny. Wzruszyłeś mnie chłopcze. ;(
Mógłbyś dać jakieś dowody?? Jeśli sie zaczniesz wykręcać to wiadomo że ściema.

Avallach
01-03-2008, 16:42
To nie sprawdzaj.
Jaki mialbym cel pisac durne posty zeby ludzie tracili Frozenki? Jeszcze jakbym mial z tego jakas korzysc... Niech sie ktos odwarzy i sprawdzi i napisze tu ze to prawda :)
Pozdrawiam.

no wlasnie to jest wasz cel kochane noobki, robic innym na zlosc ;]
Po ortografii sądzę, że masz 10 lat, a co za tym idzie nie bardzo racjonalnie myślisz ;]

PZDR kłamczuszku
Twój Avek ;]

Jak ktos przetestuje, to zapewniam Cię, że wszystko odwołam i przeproszę ;] Ale wątpie ;]

@down
Nie rob z siebie głupka, bo aż mi sie odechciewa czytac twoje posty. (poprawianie czyjegoś linku np -.-)

Snick
01-03-2008, 16:44
że masz 10 lat
Ale on przecież wali jeszcze z ruszczki :baby:

LukaszekII
01-03-2008, 16:51
nie karmcie trolla...

Kanaretto
01-03-2008, 16:57
Powiem tak , nikt nie sprawdzil wiec nie wiadomo ale nie wierze w ta historie , bo silver mace to stary item a gwiazdke niedawno dodali do gry .

Goox
01-03-2008, 16:59
to jest fake, Puchatek Szlachetny na harmoni ja ma (ten typ z konkurencyjnego forum) i z tego co on pisal na forum to teoria nie ma sensu!

Chocapic
01-03-2008, 17:21
Na jakim Ots'ie grasz?

Ghard Lage
01-03-2008, 17:25
Hmmm nie wydaję mi się, żeby silver mace była dostępna z tak banalnego questa. Myślę, że to będzie bardziej skomplikowane i pewnie dla pacc coś w stylu bs questa albo blue legs questa.

domin3x
01-03-2008, 17:47
po 1. Quest spoiling jest nielegalny

I tu jesteś w błędzie. Quest spoiling nie jest nielegalny, tylko zabroniony na niektórych forach.

Ufocznik
01-03-2008, 18:05
Powiem tak , nikt nie sprawdzil wiec nie wiadomo ale nie wierze w ta historie , bo silver mace to stary item a gwiazdke niedawno dodali do gry .

niestety nie masz racji, frozen starlight juz od dawna mozna zobaczyc w podziemiach serpentine tower, co jednak nie zmienia faktu, ze to co napisal autor tego tematu to jedna z wiekszych durnot na tym forum

Azared
01-03-2008, 18:12
O ile mi wiadomo, Silver Mace posiada kilku graczy na światach Titania i Antica, co jest udowodnione. Prawdą jest to, że jest to powiązane z Elf Fortress, ale nie ma co próbować, gdyż zdobyli oni Silver Mace dużo wcześniej, niż stworzono POI Quest. Tak więc nie mogliby zrobić questa na tę broń według twojego spoilera, bo nie posiadali itemu "Frozen Starlight". Uważam, że jest to bajka wyssana z palca. Uważam, że próba wykonania questa i zdobycia Silver Mace jest jedną, wielką stratą kasy. Więc może skończcie się wyzywać bo to, że po sobie "jeździcie" nie pokazuje, że jesteście lepsi. Ale powodzenia w szukaniu odpowiedzi na questa ;) Kombinujcie

torfun
01-03-2008, 19:21
Ale wy jestescie irytujacy... co to za quest gdzie otrzymujemy takie marne itemki takim drogocennym spoosbem... watpie ze taki quest istnieje ( frozen= 25k . -,-) Pominolem Silver Mace bo to oczywiste ze go tam nie bedzie, bo jak ktos juz tu wyzej napisal osoby mialy te itemki przed powstaniem questu POI, wiec nie mogly uzyc Frozen do odblokowania drogi.. widac ze to dzieciak, ale przyznam niezla wyobraznia:D...

silver_mace_secret
01-03-2008, 19:36
http://img129.imageshack.us/img129/6409/silvermacern9.jpg (http://imageshack.us)

No i zdjecie na dowod dla niedowiarkow...
Wiem ze kazdy fake napisze... Nagralbym film ale niechce ujawniac nicku oraz swiata.

18:34 You see a silver mace (Atk:40 Def:30).
It can only be wielded properly by players of level 35 or higher.
It weighs 67.00 oz.

Alanus Lutinum
01-03-2008, 19:44
Możliwe, że frozen starlight było dostępne z całkowicie innego questa zanim ten pan go zdobył (o ile to prawda).

Niektóre osoby tutaj pisały, że silver mace jest za dobrym itemem z tak banalnego questa. Silver mace ma 40 atk, więc nie jest taka dobra.

mago
01-03-2008, 20:17
Mhm

Co ty mi nie powiesz :D

Pomieszczenie za mwallami jest takie ze ani nie idziemy w lewo ani w prawo i nie ma zadnych korytarzy.
Po drugie jakby znikal mwall kazdy noob by cie uprzedzil zanim bys doszedl z wiezy.

Po 3 quest sie inaczej robi - nie ma to nic wspolnego z frozen.

Po 4 opis przedmiotu jest za iste inny - slaby fake ;P

Vil
01-03-2008, 20:24
Po 3 quest sie inaczej robi - nie ma to nic wspolnego z frozen.

doszliscie w koncu czy wogole ten quest jest dostepny ? bo ostatnie pare "dowodow" jakie widzialem zostalo dosc mocno skompromitowanych.

silver_mace_secret
01-03-2008, 20:24
@mago
Po 1 - Skad wiesz jak czy nie ma korytary za magic wallem? Byles tam?
Po 2 - Tak kazdy noob by mnie uprzedzil, jak pisalem w pierwszym poscie quest robilem w nocy, nikogo wtedy nie bylo na EF-ie i niewiem co by sie stalo jak ktos by mnie uprzedzil.
Po 3 - Quest robi sie inaczej? To powiedz jak?
Po 4 - Opis przedmiotu jest inny? To pochwal sie jaki jest u Ciebie na Twojej Silver macy...

Kileros fire'son
01-03-2008, 20:26
Zmieniłeś ID Gsa/Avengera na silver mace? ;o
Czy może po prostu wkleiłeś ;>

Ghand
01-03-2008, 20:27
Napisałeś, że opis SIlver Mace to:
It weighs 67.00 oz.

Za to na tibia.erig (http://tibia.wikia.com/wiki/Silver_Mace)
jest wszyściutko napisane i już bym się nabrał gdyby to, że zapomniałeś o dodatkowej obronie "+2" =3

Ssiesz. _/

mago
01-03-2008, 20:32
@Vil

Ja nie doszedlem jak sie robi bo nawet w tibie ostatnio nie gralem poza wypadem na poi service.
Ale jest dostepny to moge ci zareczyc , nie wiem ile osob ma ale wiem ze jedna ma napewno i to ani premia ani antica ani inny ze starych swiatow - patrz ostatnie posty torga to skumasz skad wiem (sory za reklame i tak was cenie bardziej).

@Pan cos tam cos tam secret

1. Bo znam mape?
2. Jakbys robil w dzien to bys nie zdarzyl cipy nie robia questwo w takiej postaci ze ten co robi nie bedzie mial szans zrobic
3. Mam pewne info nic scislego bo spoila nikt nie da nawet jak ma moze dawac jedynie wskazowki a nawet jakbym juz tego spoila posiadal to bym byl skonczonym noobem jakbym go ujawnil .
4. Tak - a nawet powiem ci ze sa dwa opisy przedmiotu rozne - powiem tylko tyle sm ma dopisek tak jak np bright sword , sov itp

btw
Kiedys quest byl dostepny w podobnej postaci tylko skrypty zostaly zmienione ( albo inna opcja skrypty zostaly zmienione by dac zrobic tej osobie quest - to wiedza tylko cipy , a potem napowrot zmienione na poprzednie) tego nie wiem ktora z opcji , ale i dawniej jak i teraz quest byl do wykonania tylko niewielu zdawalo sobie sprawe z istnienia pewnych pol akcji ktore niczym sie nie roznia od zwyklej ziemii.

Trinistar
01-03-2008, 20:42
Ludzie ale wy wszyscy jesteście ŻAŁOŚNIIII !!!!!!!! X(X(X(X(
Zamiast sprawdzić czy Quest naprawde działa i gwiazde mozna wrzucić w tele to przezywacie gościa od debili itd ... zygać sie chce !!

Ps. Teraz wiadomo go ma te 10 latek ...

silver_mace_secret
01-03-2008, 20:52
Kto chce to moze mi niewierzyc... wbijam w to... Niech ktos kupi Frozenke i sprawdzi... Chcieliscie zdjecie to macie...

misiekm
01-03-2008, 20:58
Zacznijmy od początku, napisałeś że zrobiłeś to 61 ek. Tak więc wątpię żeby knight z takim lv biegał w facc outficie. Po drugie na 61 lv zwykły gracz nie ma takiego eq. Po trzecie i myślę że najlepsze jest to że na 61 lv z takim eq (co pokazuje że masz niby full kasy) biegasz z bsem który jest na któryś tam lv. Masz przecież mystic blade od 60 lv, albo chociażby gsa / dragon slayera. Jak dla mnie wbił na otsa, zrobił ss z itemami a później wkleił na zdjęcie z rl tibią.

3l3fant
01-03-2008, 21:00
wszystko zostalo realistycznie przedstawione, ja poswiecilbym gwiazdke w celu sprawdzenia czy to prawda ale kaski mi brakuje nawet jak eq sellne u mnie 40k to bardzo malo za gwiazdke, przecietnie po 60k chodzi , sprawdzalem zdjecie , SM nie wyglada na wklejone , albo doskonaly fake albo rly ;o

silver_mace_secret
01-03-2008, 21:08
Zacznijmy od początku, napisałeś że zrobiłeś to 61 ek. Tak więc wątpię żeby knight z takim lv biegał w facc outficie. Po drugie na 61 lv zwykły gracz nie ma takiego eq. Po trzecie i myślę że najlepsze jest to że na 61 lv z takim eq (co pokazuje że masz niby full kasy) biegasz z bsem który jest na któryś tam lv. Masz przecież mystic blade od 60 lv, albo chociażby gsa / dragon slayera. Jak dla mnie wbił na otsa, zrobił ss z itemami a później wkleił na zdjęcie z rl tibią.

20:06 You see an amulet of loss.
It weighs 4.20 oz.
20:06 You see a bright sword (Atk:36 Def:30 +1).
It can only be wielded properly by players of level 30 or higher.
It weighs 29.00 oz.
The blade shimmers in light blue.
20:06 You see a ring of the sky.
It weighs 0.40 oz.
20:06 You see a demon helmet (Arm:10).
It weighs 29.50 oz.
You hear an evil whispering from inside.
20:06 You see a magic plate armor (Arm:17).
It weighs 85.00 oz.
20:06 You see golden legs (Arm:9).
It weighs 56.00 oz.
20:06 You see boots of haste.
It weighs 7.50 oz.
20:06 You see a mastermind shield (Def:37).
It weighs 57.00 oz.
It's an enchanted shield.

Moje cale eq. A wiec pytanie skad takie dobre? Po pierwsze zlocilem nose ringa ktorego sellem na moim swiecie za 1,3kk wiec za taka sumke mam prawie full seta.
Facc outfit - specjalnie do zdjecia taki zalozylem (chce pozostac anonimowy, ktos zawsze moze expic na EF-ie, zobaczy mnie w kolorach w ktorych bylem na zdjeciu i pyf z moja anonimowoscia).
Teza ze nie mam pacc? Wystarczy spojrzec na Soul (200).
Bs? Expilem na efie od 59 lvl (dlugi exp? zwroc uwage na Cap [22]).
Jeszcze cos?

Azared
01-03-2008, 21:25
Możliwe, że frozen starlight było dostępne z całkowicie innego questa zanim ten pan go zdobył (o ile to prawda).

Niektóre osoby tutaj pisały, że silver mace jest za dobrym itemem z tak banalnego questa. Silver mace ma 40 atk, więc nie jest taka dobra.

O ile się orientuję, to nie można było wcześniej tego zdobyć. Item ten pojawił się na serwerach wraz z zimowym Update (Grudzien 2006). Na podanym przez kogoś wcześniej linku do tibia.wiki jest dość wiarygodny screen z domku, w którym jest Silver Mace. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale wydaje mi się, że twoj spoiler jest bajką. Jeśli ktoś chce, niech spróbuje. Poprostu wydaje mi się, że skoro ktoś wykonał już questa dużo wcześniej, to rozwiązanie questu nie mogło się tak bardzo zmienić, żeby trzeba było szukać odpowiedzi i możliwości na nowo. Poza tym... Z questem na Silver Mace zaczyna robić się podobnie jak ze skarbcem w Kazordoon czy Bazyliszkiem ;)

Kanaretto
01-03-2008, 21:34
Mnie zastanawia jedno tak o wzioles 2 frozen stary i poszedles wykonac jednego z najmniej znanych questow z tibi i expiles sobie w najlepsze ? Nie korcilo cie zeby isc do depo poszpanowac czy cos takiego?

Leik~
01-03-2008, 21:36
fake, bzdura, a pod tp jest ... lava

Snick
01-03-2008, 21:42
Chciałem sobie zapisać ten fake żeby zobaczyć sobie ją z bliska. Ten pan zapisał tego fejka jako silvermacern9.jpg Po co to 9 w nazwie?? :D

Ufocznik
01-03-2008, 21:46
O ile się orientuję, to nie można było wcześniej tego zdobyć. Item ten pojawił się na serwerach wraz z zimowym Update (Grudzien 2006).

nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale mowiac "ten item" masz na mysli frozen starlight? jesli tak, to moze przeczytalbys caly temat? napisalem juz, ze frozen starlight zostalo wprowadzone do gry duzo wczesniej, a konkretnie podczas letniego updatu w 2004 roku (lub byc moze jeszcze wczesniej?)

orromiss
01-03-2008, 21:51
To wszystko jest dobrze ułożone, ale widać wiele błędów. Człowiek nie jest doskonały! :D A moze powiez chociaż na jakim świecie grasz??

Ghand
01-03-2008, 22:07
@autor

Nie odpowiedziałeś na mojego posta:

Napisałeś, że opis Silver Mace to:

It weighs 67.00 oz.
Za to na tibia.erig (http://tibia.wikia.com/wiki/Silver_Mace UWAGA)
jest wszyściutko napisane i już bym się nabrał gdyby to, że zapomniałeś o dodatkowej obronie "+2" =3

:-3

Kojotes
01-03-2008, 22:09
Chciałem sobie zapisać ten fake żeby zobaczyć sobie ją z bliska. Ten pan zapisał tego fejka jako silvermacern9.jpg Po co to 9 w nazwie?? :D

To dodaje imageshack, na wypadek gdyby ktos inny również zhostował obrazek nazwany 'silvermace'.

Alanus Lutinum
01-03-2008, 22:16
@up

Imageshack troszkę zmienia nazwę. Dodająć jakieś litery cyfry itp.

Boanergis
01-03-2008, 22:27
Sora, ale nie mogę sie powstrzymać... naciśnij ctrl+n a nie wyczyniasz dziwne rzeczy na paincie

Dodo360
01-03-2008, 22:34
Zastanawia mnie jak doszedles do tego ze tak sie robi tego questa...
Co do outfita to to moj kolega 112 rp nosi outfit startowy (ten z rooka) wiec to nic nie znaczy ale...
1. Eq
2. Zly opis przedmotu juz ktos mowil o plusowej obronie...
3.Nie wieze ci chcesz zebysmy wrzucali starlighty w tp a ty bedziesz siedzial i sie smial ze stracilisy kase...

WielkiSorc
01-03-2008, 22:57
Sprawdzone - straciłem 15k, które wydałem na frozen starlight. Questu nie ma, bynajmniej m walle nie znikły. Mozecie sie smiac, a temat mozna zamknac.

Azared
01-03-2008, 23:04
nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale mowiac "ten item" masz na mysli frozen starlight? jesli tak, to moze przeczytalbys caly temat? napisalem juz, ze frozen starlight zostalo wprowadzone do gry duzo wczesniej, a konkretnie podczas letniego updatu w 2004 roku (lub byc moze jeszcze wczesniej?)

Co do twojego posta... Chodziło mi o to, że item był do zdobycia dopiero po update z POI... A, że był wcześniej to wiem...

Vil
02-03-2008, 01:22
Smieszne jest to, ze wszyscy rzucaja sie do sprawdzania spoila a nikt nie pcha sie po wskazowki jak zdobyc wskazowki pomocne przy quescie. Dlaczego ? Bo zadnych wskazowek nie ma, ktos po raz kolejny wymyslil sobie historyjke do ktorej wkleil kilka rzadkich przedmiotow i probuje zaistniec na forum.

dla niekumatych: pytanie nie powinno brzmiec "jak to zrobiles?" tylko "skad wziales wskazowki?" i od razu moznaby goscia spisac na straty.

Poza tym jeszcze jedna rzecz umknela waszej uwadze, jesli faktycznie jest na SM quest, to automatycznie wartosc tego itemu spada wielokrotnie i w zasadzie nie ma sie czym podniecac bo SM zostaje zdegradowane do roli kolejnej dostepnej w mniej czy bardziej utrudniony sposob broni, ktora po pierwszym przecieku zaleje serwery.

Avallach
02-03-2008, 01:30
@up
Prosciej dla 90% uzytkownikow forum:
Jak ktos by mial spoila, to by go nie dal, bo mace kosztowalo by 1000x mniej ;]

silver_mace_secret
02-03-2008, 09:28
Jesli nie wierzycie to nie...
Teraz moje pytanie do was: Za ile moge sellnac silver mace? Mi jest ono nie potrzebne, chce pozostac anonimowy, kupca moge znales w mare minut, jeden z najwyzszych leveli na moim servie skupuje takie rarki m.in. teady bear, panda bear, crystal mace itp. Jaka kwote moge sobie zazyczyc za tego rarka?

Kanaretto
02-03-2008, 10:03
Jesli nie wierzycie to nie...
Teraz moje pytanie do was: Za ile moge sellnac silver mace? Mi jest ono nie potrzebne, chce pozostac anonimowy, kupca moge znales w mare minut, jeden z najwyzszych leveli na moim servie skupuje takie rarki m.in. teady bear, panda bear, crystal mace itp. Jaka kwote moge sobie zazyczyc za tego rarka?
Juz kolega powiedzal ze nie dziala twoj sposob i stracil 15k, wyjdz prosze cie naprawde.

psyhopatka
02-03-2008, 10:22
zrób film noob charem jak masz to,klikasz na niego i komus to pokazujesz a on kopioje opis

mago
02-03-2008, 10:41
Mowilem wam ze nie dziala - po co bylo sprawdzac? :D

Koles was wkreca jak niewiem.

W tych teleportach nie ma zadnych pol akcji dajcie se spokoj one nic nie robia sa tylko iluzja.

Takie same teleporty istnieja w ab , w cyclo i jeszcze w kilku innych miejscach :D

Zreszta macki sami popatrzcie jakie info dal koles i zanim zaczniecie masowo wrzucac frozeny do lawy zastanowcie sie czy to co podal trzyma sie kupy.

Ja juz swoje napisalem wczesniej nie bede sie powtarzal.

Questy rozwiazuje sie sprawdzajac teorie ktore trzymaja sie kupy , sami musicie ocenic najpierw czy cos sie trzyma kupy dopiero pozniej sprawdzacie a nie ze ktos wam cos powie i odrazu lecicie. Ja tez na poczekaniu moge wam kilka bajek powiedziec i to o wiele lepszych od tego badziewia Pana costatam costam secret z ktorych 100 stronnicowe tematy wyskocza... Ale po co.

torfun
02-03-2008, 20:38
Ale bajki! A screena to ja sobie też takiego potrafię zrobić , żebym mial Silver mace , nawet pare.

http://img125.imageshack.us/img125/1727/dfod9.th.jpg (http://img125.imageshack.us/my.php?image=dfod9.jpg)

Dizzy_Adventurer
02-03-2008, 20:48
Omg, w życiu bym sie nie nabrał na tą twoją bajkę, po cholerę kasę marnować, jeżeli już to wstaw screena, link do filmiku, lecz i tak ja w to nie uwierze :(

Kystek
02-03-2008, 23:06
Mam tylko jedno pytanie co do tego jak to odkryles ze tam trzeba wrzucic gwiazdke po prostu wrzucales tam rozne itemy bo ci sie nudzilo? i czemu akurat na elf fortes do tych portali? B)

JokeY
03-03-2008, 00:06
Pieprzy głupoty i tyle..
Myśli że jak zrobił fake z rare itemem to będzie sławny... Xd

silver_mace_secret
03-03-2008, 00:25
Mam tylko jedno pytanie co do tego jak to odkryles ze tam trzeba wrzucic gwiazdke po prostu wrzucales tam rozne itemy bo ci sie nudzilo? i czemu akurat na elf fortes do tych portali? B)

Nie :) Znalazlem w necie wskazowki i na podstawie nich doszlem ze trzeba wrzucic tam Gwiazdke i sie powiodlo...

@torfun
Krzywo troche wkleiles -.-

@JokeY
To nie fake :) zapisz sobie moja fotke i powieksz w paincie i sie przekonasz...

Ufocznik
03-03-2008, 00:30
@JokeY

podmieniles grafike jakiejs rzeczy na grafike silver mace, ta?

kiedy w koncu ten durny temat zostanie usuniety? :<

Vil
03-03-2008, 01:32
kiedy w koncu ten durny temat zostanie usuniety? :<

kiedy przestanie mnie bawic zabawa w "obrzuc blotem goscia ktory chcial zablysnac".

Klawiatura
03-03-2008, 08:26
@up
xDDDDDDDDDDDD Mam nadzieję, że nie nastąpi to szybko xd

demoninator
03-03-2008, 10:07
AAAAA MAJ MASTAH!!!! DAJ SIĘ DOTKNĄĆ!!!!

Nie no nie mogłem się powstrzymać xD A co do tego questa to tyle kasy i tyle czasu zmarnowałem razem z kumplami więc zwykłe wrzucenie frozenki to bajka taka jak ta gdzie wilk zjadł babci a jak padł (po tym jak myśliwy o hitnął) to ją dropnął. Ehh chłopczyk dostał neta i sobie zrobił konto i myśli, że zrobi nas w bambuko. A tu kupa. Jak już ktoś powiedział daj filmik z noobcharem. Pozdro 600 silver macko.

Krum
03-03-2008, 15:34
Sprawdzone - straciłem 15k, które wydałem na frozen starlight. Questu nie ma, bynajmniej m walle nie znikły. Mozecie sie smiac, a temat mozna zamknac.

Jakas odpowiedz do tego nasz super hiper mega pro odkrywco? :baby:

silver_mace_secret
03-03-2008, 16:00
Jakas odpowiedz do tego nasz super hiper mega pro odkrywco? :baby:

Jezeli nie sprawdzil to sie nie dziwie -.- Niech ktos tylko sprobuje...

@WielkiSorc
Straciles 15k? ;o Ciekawe kto sella frozenki po 15k...

draenei
03-03-2008, 16:08

@WielkiSorc
Straciles 15k? ;o Ciekawe kto sella frozenki po 15k...

Na antice nikt za 10k nie chce kupić...

Wyjdź.

CytrynowySorbet
03-03-2008, 16:10

Przecież napisał, że sprawdził. Po co miałby kłamać? Intelgigentny człowiek myśli innym tokiem myślenia niż ty...

Poza tym, niech ktoś co spróbuje? Napisz, chętnie to zrobię, zobaczę co mi zrobisz. Ty pewnie z tego pokolenia "w internecia pro, w rl ciota"?

Krum
03-03-2008, 16:11
@2x up

Sprawdzil sprawdzil. Po prostu to jest BAJKA ! nikt ci w to nie uwierzy. Odrazu widac ze to bajeczka jest przeciez -.-
Pewnego razu wrocilem ze szkoly i poszedlem na elf fortess bo kolega z brazyli powiedzial mi ze czytal na forum .... i wtedy wrzucilem frozen starlight~ i poszedlem sprawdzic m walle i tak ! udalo sie mam silver mace.

n/c >.<
topic off.

quiqqly
03-03-2008, 16:53
Boże, jacy Wy jesteście naiwni :)
Zamiast łykać takie śmieciowate 'spoile' wzielibyście się do roboty i nie jechali na samych spoilerach ;)

Black Warior
03-03-2008, 16:58
Questu na Silver Mace niema ! Jest to tylko wymysł jednego z użytkowników tibia.org.

silver_mace_secret
03-03-2008, 17:16
@draenei
Na antice nikt za 10k nie chce kupić...
Fakt antica stary swiat nie pomyslalem...

@CytrynowySorbet
Intelgigentny człowiek
Za to Ty zaszpanowales inteligencja...

@Krum
Pewnego razu wrocilem ze szkoly i poszedlem na elf fortess bo kolega z brazyli powiedzial mi ze czytal na forum .... i wtedy wrzucilem frozen starlight~ i poszedlem sprawdzic m walle i tak ! udalo sie mam silver mace.
Juz pisalem wskazowki znalazlem sam: kierowalem sie ksiazkami z gry oraz przypuszczeniami innych graczy...

@Black Warior
Questu na Silver Mace niema ! Jest to tylko wymysł jednego z użytkowników tibia.org.
Jak nie ma jak dalem do niego spoiler? -.-

Ps.
Ile moge zyczyc sobie kasy za Silver Mace?

Undeadzik
03-03-2008, 18:41
idioto wez ju nie klam tylko pokaz najlepiej komus to na tradea nie pajacujesz "chce byc anonimowy :D"

zal a ten co napisal ze ma silver mace to twoj kolega czy twoje 2 konto ?

mc200
03-03-2008, 19:05
[QUOTE=silver_mace_secret;1936842
Ps.
Ile moge zyczyc sobie kasy za Silver Mace?[/QUOTE]

Dawno sie tak nie usmialem, niby normalny, ale jednak debil. Akurat glowiles sie nad zagadką, zdobyłeś itemka, którego prawie w ogóle nie ma i tak ni z tego ni z owego dajesz spoilera, nie patrząc na to, że jeśli byłaby to prawda co napisałeś to na twoim serwie mógłoby zrobić tego questa dodatkowe 20 osób i nie dość, że cena tego itemka spadła by z jakiejś kolosalnej sumy na 30k+ to nikt by nie chciał tego kupić, tylko frozen starlighta, więc wyjdź Robin Hoodzie...

Linkater
03-03-2008, 19:19
Fakt antica stary swiat nie pomyslalem...

A widzisz może trzeba było?

@CytrynowySorbet

Za to Ty zaszpanowales inteligencja...

Podobnie jak ty we wszystkich swoich postach.

@Krum

Juz pisalem wskazowki znalazlem sam: kierowalem sie ksiazkami z gry oraz przypuszczeniami innych graczy...

Trzeba było się pokierować słownikiem i zdrowym rozsądkiem.

@Black Warior

Jak nie ma jak dalem do niego spoiler? -.-

I chuj.

Ps.
Ile moge zyczyc sobie kasy za Silver Mace?

To samo co @up + w oko.

Współczuje osobom które się na to nabrały. Przykro mi że z powodu takiej bezmyślności, graniczącej z debilizmem ktokolwiek cokolwiek stracił.

Pozdrawiam.

Black Warior
03-03-2008, 20:50
Taa -.-' wrzuciłem frozen starlight i nic się nie stało. joke ;d

Aevolana
03-03-2008, 21:09
Komentowac...

Jesteś załosnym idiotą który się cieszy z czyjegoś nieszczęścia... jak ktos skomentował to odrazu mowisz zamknij morde, a zaraz potem prosisz zeby komentować kolejny przyklad jaki jestes zalosny... dalej? zobaczmy na nick... hmm czy to nie twoj noob har na forum.tibia.pl zeby moc sie posmiac z innych, ktorzy w to wejdą?? cofne WSZYSTKO co powiedziałem i oddam ci ho nory, jeśli podasz tutaj dowody... jakie? takie:
1)Cytray z książek ( jak wiadomo zaden quest nie jest "niczym", ale ok mogles na to trafic przypadkiem wiec nie musisz)
2)Zdjęcia...
3)Filmik(to koniecznie)

Sehrman
03-03-2008, 22:10
Odkryłem questa na DSL och ich ach mam DSL polazłem do kopalni o północy bo przeczytałem o tym w liście który wypadł z dwarfa - yeeeeeaaaaaah zabiłem bazyliszka mam DSL och yeahhhhhh.......

wierzycie mi ? nie ? jakoś sie nie dziwie - takie fotki może zrobić KAŻDY - każdy kto ma podstawową wiedzę informatyczną którą nabywa sie grając w tibie jakiś czas

twój nick mówi sam za siebie - uważasz sie za twórce silver mace questa - czytaj "niczego"

każdy quest nieznany poznaje się samemu przez całe tygodnie w najlepszym przypadku tydzień jeśli o nim nie czytaliśmy - ty oczywiście od razu go zrobiłeś - wiedziałes co i gdzie wrzucić - z książek ale oprócz powiązań FS z EF nic z tego nie wynika - równie dobrze mogłes wrzucić Fs w jakikolwiek sqm w fortecy

sprawdziły to 2-3 osoby - ty wiesz swoje - nakręć filmik jak bijesz chociaż rota z silver mace - ubijesz go nawet na dennych skillach z takiej broni

dasz filmik - dam wiare

pozdro:cup:

Avallach
03-03-2008, 22:15
yeeeeeaaaaaah zabiłem bazyliszka mam DSL och yeahhhhhh.......

Ehh, nie wierze Ci, bo bazyliszek to NPC!!
kiedy wy sie dzieci nauczycie?

JokeY
03-03-2008, 22:31
@JokeY

Ots?!

To jak nikt Ci nie wieży , to ujawnij się , pokaż komuś na trade , podaj nick itp. a nie że dajesz SS'a i wszyscy Ci mają wieżyĆ -,-
Póki nie zobacze , Nie uwieże !!

tomek_r
03-03-2008, 22:31
przeczytalem caly ten temat i zauwazylem jeden blad pana silver mace secret... stwierdzil on ze robil ten quest w nocy i dlatego nikogo tam nie bylo... popatrzcie uwaznie na zdjecie bo mi sie wydaje ze jednak godz 18.18 to jeszcze nie jest noc:/ przynajmniej o ile mi wiadomo:)

xXxKaiserxXx
03-03-2008, 22:43
przeczytalem caly ten temat i zauwazylem jeden blad pana silver mace secret... stwierdzil on ze robil ten quest w nocy i dlatego nikogo tam nie bylo... popatrzcie uwaznie na zdjecie bo mi sie wydaje ze jednak godz 18.18 to jeszcze nie jest noc:/ przynajmniej o ile mi wiadomo:)

Nie żebym go bronił ale może zrobił questa i następnego dnia wbił o tej godzinie i temu tak jest?

Moim zdaniem fake w 99,9%

Arcan
03-03-2008, 22:49

Rzeczywiście, nie zwróciłem wcześniej uwagi :o
Tak o to teoria autora tematu została oficjalnie obalona.

@up
Jeśli autor nie chce "szpanować" to w jakim celu nosi przy sobie silver mace?

tomek_r
03-03-2008, 22:50
ale pisze tam ze ostatnia wizyta 12.47. tylko ze nie wiem jak w tibi pokazuje godziny nocne. pisze wtedy 00.47 czy 12.47??

silver_mace_secret
03-03-2008, 22:54

Zdjecie zrobilem nastepnego dnia po naleganicha forumowiczy...

@tomek_r
Quest zrobilem kolo 3-4 w nocy, dalem loga rankiem zeby sie przespac, lognelem sie po 12, poexpilem i sie wylogowalem... Poznije fotke zrobilem zeby byl dowod ze mam Silver Mace...

silver_mace_secret
03-03-2008, 22:55
Rzeczywiście, nie zwróciłem wcześniej uwagi :o
Tak o to teoria autora tematu została oficjalnie obalona.

@up
Jeśli autor nie chce "szpanować" to w jakim celu nosi przy sobie silver mace?

Bo nieche z Efa wychodzic poniewaz expie tam i zbieram Holy Orchid do addonu...

Sorry za double-posta... =/

xXxKaiserxXx
03-03-2008, 23:00
Napisał bajeczkę a my tylko spamujemy już na 2 stronie napisali ze to fake więc po co te zbędne komentarze?

Vil
03-03-2008, 23:01
czasem zabawnie patrzec jak dzieciak probuje sie tlumaczyc.

silver_mace_secret
03-03-2008, 23:01
Napisał bajeczkę a my tylko spamujemy już na 2 stronie napisali ze to fake więc po co te zbędne komentarze?

Bo to nie bajka i nie fake...

xXxKaiserxXx
03-03-2008, 23:04
Bo to nie bajka i nie fake...

Dobrze rozumiem jara cię taka oglądalność teraz nagraj film jak zabijasz potworka z tego mace i daj na niego look. Nagraj noob charem jeśli nie chcesz ujawnić nicku.

silver_mace_secret
03-03-2008, 23:08
Dobrze rozumiem jara cię taka oglądalność teraz nagraj film jak zabijasz potworka z tego mace i daj na niego look. Nagraj noob charem jeśli nie chcesz ujawnić nicku.

100 post :cup:
A wiec tak bede musial zrobic noob chara, zainstalowac Tibiacam (czy jakos tak), tylko 1 problem swiat sie ujawni... ale postaram sie dodac wam ten filmik :)

xXxKaiserxXx
03-03-2008, 23:09
100 post :cup:
A wiec tak bede musial zrobic noob chara, zainstalowac Tibiacam (czy jakos tak), tylko 1 problem swiat sie ujawni... ale postaram sie dodac wam ten filmik :)

Czekamy cierpliwie. :>

TRIDI
03-03-2008, 23:41
Tego gościa ktoś tak nakitował (myślał ze jak ktoś ma 200lvl to jest uczciwy:D) i probuje nabierać innych, che żeby wszyscy ponieśli stratę takom jakom on poniósł :cup::cup::cup::cup: Po prostu niewyżyte dziecko :D

Vil
03-03-2008, 23:48
filmy z tibiacama nie sa dowodem niczego, screenow to juz wogole nie warto brac pod uwage.

xXxKaiserxXx
03-03-2008, 23:53
filmy z tibiacama nie sa dowodem niczego, screenow to juz wogole nie warto brac pod uwage.

Już wole widzieć film z tibicama niż fote którą każdy może zfakować ;>

<.<
04-03-2008, 00:03
Film też łatwo sfałszować, wystarczy nagrać go na OTSie.

xXxKaiserxXx
04-03-2008, 00:18
Film też łatwo sfałszować, wystarczy nagrać go na OTSie.

Tibicam nie nagrywa filmów na OTS (z tego co wiem) ;>

Kajulec
04-03-2008, 01:07
Tak czy srak mozna spokojnie zrobic fake filmu. Problem pojawia sie w momencie gdy dasz 'look' na przedmiot, bo jego opis sie nie zmienia. I tak oto byl juz w necie film jak facet ma łauł silver mace. Biegal z nim na malutkim levelu po Carlin pelnym PK bez AOLa czy czegokolwiek i bil nim rotwormy po 15.

xXxKaiserxXx
04-03-2008, 01:10
@up Widziałem ten film.

Już wole mieć film jak da look niż nic

Kashtaniak
04-03-2008, 09:22
najwyzej jebnie jakiegos keya na skocz.pl jak inni jego pokroju

Vil
04-03-2008, 12:24
Już wole mieć film jak da look niż nic

Bylo juz szczegolowo wyjasniane w jaki sposob tamten film zostal spreparowany.

Tak dlugo jak nie bedzie w stanie jakichkolwiek wskazowek gdzie mozna znalezc wskazowki ktorymi podpieral sie przy robieniu questa, mamy 100% pewnosc ze questa nie zrobil, niezaleznie od tego jak mocno sie bedzie wysilal przy robieniu fake.

Nosferatu_Niedziel
04-03-2008, 13:10
A ten "film" gdzie?

mc200
04-03-2008, 14:07
Zdjecie zrobilem nastepnego dnia po naleganicha forumowiczy...

@tomek_r
Quest zrobilem kolo 3-4 w nocy, dalem loga rankiem zeby sie przespac, lognelem sie po 12, poexpilem i sie wylogowalem... Poznije fotke zrobilem zeby byl dowod ze mam Silver Mace...

No tak zdobyles itemka, ktorego praktycznie nie ma w Tibii i nie chcesz isc zeby sie pochwalic, ze go masz, dac na trade itp. Co ci zalezy na tym, ze nie chcesz ujawnic nicku? Jesli odkryles tego questa to mozesz byc slawny, a filmik na OTSie zdaje sie tez mozna nakrecic, wiec wlaczysz trade channel i pokazesz jak nascie nickow, ktore sa naprawde na RL Tibii pisza na trade, odechciało się?

virrus
04-03-2008, 16:30
No tak zdobyles itemka, ktorego praktycznie nie ma w Tibii i nie chcesz isc zeby sie pochwalic, ze go masz, dac na trade itp. Co ci zalezy na tym, ze nie chcesz ujawnic nicku? Jesli odkryles tego questa to mozesz byc slawny, a filmik na OTSie zdaje sie tez mozna nakrecic, wiec wlaczysz trade channel i pokazesz jak nascie nickow, ktore sa naprawde na RL Tibii pisza na trade, odechciało się?

Eee, na jego miejscu mi by się nie odechciało...:baby:
@Topic: Jak nie chcesz nicka żeby było widac to ctrl + n i gotowe i się klika Look na SM i mamy dowód? A nie! Bo do każdego questu musi być jakaś wskazówka, choćby od NPC.

Ufocznik
04-03-2008, 16:31

dopóki go nie wykonasz, nigdy nie będziesz miał pewności czy istnieje, czy nie

Vil
04-03-2008, 18:22
dopóki go nie wykonasz, nigdy nie będziesz miał pewności czy istnieje, czy nie

Idac tym tokiem rozumowania, jesli quest nie istnieje to nie bedzie mozliwosci przekonania sie o tym ze nie istnieje.

Dowodem na istnienie questu moga byc jedynie wskazowki do jego wykonania.

Erhion
04-03-2008, 18:49
Niektórzy to mają kompleksy i za wszelką (debilną) cenę chcą się pokazać.

Rzal.pe.el

Piastol93
04-03-2008, 19:19
@silver_mace_quest
Jestes zalosny gdybys mial naprawde ta macke to bys ujawnil swiat i nick przeciez i tak chcesz ja sprzedac to chociaz moglbys sie ujawnic i ja pokazac.
A po drugie mozesz powiedziec po czym wywnioskowales ze akurat z 1224344443224 itemow w tibi trzeba akurat frozen starlight?

tibianos-95
04-03-2008, 19:32
Zrobiłem tego Questa... wynik:
Strata cennego w tibi czasu
Strata 40k~ (podróże, gwiazdka itp.)
Strata psychiki po załamaniu
Połamane kości po spadnięciu z krzesła jak myślałem że go zaraz...X(

Zyski:
BRAK
BRAK
i jeszcze raz brak

Ah te dzieci z przedszkola :baby:

Andrew
04-03-2008, 19:32
Ziomek w kulki przycina i widać to od razu.
Na pewno queste nie zorbił, bo opis przedmiotu nie jest takie jak być powinien.

Jedynym dowodem będzie jak komuś człowiek ten poda swój nick i świat na PW i ten ktoś to sprawdzi osobiście.

@Vil
Quest ten najprawdopodobniej istnieje, jakiś koleś z tibia.org.pl chciał sprzedać spoila za chyba 800 zł.

A i nigdzie za magic wallami nie ma tam korytarza a tym bardziej smoków xD

xXxKaiserxXx
04-03-2008, 20:01
A i nigdzie za magic wallami nie ma tam korytarza a tym bardziej smoków xD

Skąd wiesz?
Jest jedna osoba która posiada tego mace w domku (thais, kolo dp) nie wiem czy ma go tam dalej ale był tam więc quest może istnieć.

Diabolic-Knight
04-03-2008, 22:32
to jest loot z jednego z bossa z faraonów.... Szukając takich itemów na facc z tak bardzoprostych questów ludzie z torga robią z siebie niesamowitych debili na krajową skale.

xXxKaiserxXx
04-03-2008, 22:49
@up
Jak się nazywa ten "Boss faraonów" ?

Andrew
05-03-2008, 00:07
Skąd wiesz?
Jest jedna osoba która posiada tego mace w domku (thais, kolo dp) nie wiem czy ma go tam dalej ale był tam więc quest może istnieć.

Przeczytaj co napisałem- nie neguje tego questa- nawet napisałem, że prawie na pewno jest. A korytaża tam nie ma, bo nie pokazują go nielegalne programy (których oczywiście nie używam) do podglądu map w tibii, ani nie wykazują tam obecności smoków, czy czego kolwiek.

Kamicha
05-03-2008, 01:09
Żal...po co karmicie trola ?
Taki quest nieistnieje,a jak juz by istnial to pewnie jakis baaardzo dlugi od 999lvl :P
Temat Closed plax...po co marnowac miejsce na takie durne tematy xD

Kajulec
05-03-2008, 01:33
to jest loot z jednego z bossa z faraonów.... Szukając takich itemów na facc z tak bardzoprostych questów ludzie z torga robią z siebie niesamowitych debili na krajową skale.

Chyba pomyliles z crystal mace.

mago
05-03-2008, 09:18
@Diabolic-Knight

Juz wyglupiles sie na innym forum z tym swoim tekstem , co zaowocowalo dyskusja ktorej efektem bylo usuniecie 3 stron tematu :D

Ta twoja teoria ze silver mace wypada z faraona 1/100000 jest tak samo prawdopodobna ze z rata wypada w takim samym prawdopodobienstem mpa.

Podaj mi nick gracza ktory lootnal silver mace z faraona ?:D

Andrew
05-03-2008, 09:49
Żal...po co karmicie trola ?
Taki quest nieistnieje,a jak juz by istnial to pewnie jakis baaardzo dlugi od 999lvl :P
Temat Closed plax...po co marnowac miejsce na takie durne tematy xD

Skąd wiesz? Zrobiłeś wszystkie questy w Tibii, że wiesz na pewno, że nie istnieje taki quest?
To tak samo jak byś powiedział, że w kosmosie nie ma życia- wszechświat jest trochę duży, i tak na prawdę na jedynej planecie którą powierzchownie zbadaliśmy (mam na myśli Ziemię) życie jest.

xXxKaiserxXx
05-03-2008, 11:01
Chodziło mi o to że quest może istnieć, ale na pewno nie wypada z faraonów (chyba że niezwykle rzadko w co wątpię).

Jajko
05-03-2008, 11:01
Czego wy jeszcze chcecie , chyba 2 osoby pisaly ze próbowaly i nic tylko zmarnowali kase .

Czekamy na film , lecz raczej sie nie doczekamy :confused:

silver_mace_secret
06-03-2008, 18:50
Nie zdazylem filmu nagrac :| Sorry...
Mysle ze sie oplacalo...

http://img87.imageshack.us/img87/5131/smsoldsl5.jpg (http://imageshack.us)

Rocket Slayer
07-03-2008, 17:27
Nie zdążyłeś? To teraz go nagraj! Masz okazję!
liczę, że ściągnięcie i zainstalowanie Tibicam nie jest aż takim problemem....
Ok? filmik plax, gdy zobaczę to pogratuluję ci...

silver_mace_secret
07-03-2008, 17:43
Nie zdążyłeś? To teraz go nagraj! Masz okazję!
liczę, że ściągnięcie i zainstalowanie Tibicam nie jest aż takim problemem....
Ok? filmik plax, gdy zobaczę to pogratuluję ci...

Nie zobaczyles posta ktory napisalem wyzej? Przyjzyj sie zdjeciu...

Arcan
07-03-2008, 17:48
Haah! teraz to dopiero się uśmiałem :D
Widział, że jego kłamstwo wyjdzie na jaw i próbuje nam wmówić, że sprzedał Silver Mace...

3l3fant
07-03-2008, 18:02
quest nie istnieje ale ogladajac fotki nie wygladaja na zfakowane albo fotki z ots moze i masz/miales SM ale nie zdobyles jej tak jak napisales

Arcan
07-03-2008, 18:18
quest nie istnieje ale ogladajac fotki nie wygladaja na zfakowane albo fotki z ots moze i masz/miales SM ale nie zdobyles jej tak jak napisales

Skąd masz informacje, że quest ten nie istnieje?

3l3fant
07-03-2008, 19:16
Skąd masz informacje, że quest ten nie istnieje?

chodzi mi o ten spoil ktory przedstawil autor

Azared
07-03-2008, 19:55
Ja powiem tak jak juz pisalem i to co doczytalem na tibia.wiki. Z tego co tam pisze to podobno jest quest powiazany z elf fortress na silver mace i podobno jest jeden na premii czy titani. Podobno calosc sie tam znajduje i nagrode glowna sie wyjmuje ze skrzynki za mw w roomie z T-ring quest (nie udowodnione). Nie sadze, zeby twoj spoiler byl wiarygodny... Zreszta nie ma co sie zastanawiac skoro ktos juz probowal, kto to czytal ;) Strata kasy... Nie wiadomo moze jest taki quest, tylko ze nie byloby to raczej az tak proste ;) Moze jest to powiazane z drzwiami na +1 pietrze na elfach w ab na pln. Sa tam drzwi z czerwona klamka ;) Nie wiem... Sluchaj dobrego fake bardzo latwo zrobic... Przerzucic screena przez photoshopa kazdy potrafi. Jakbys nagral filmik to bylby dopiero dowod ;) Ja proponuje juz zamknac ten temat bo tylko kazdy sie przegadac probuje. Jeden probuje udowodnic falszywa wersje rozwiazania questa, ktory nie do konca wiadomo czy istnieje a reszta tylko go osmiesza ;p

orromiss
07-03-2008, 20:01
@silver_mace_secret

Popełniłeś jeden poważny błąd skoro tak dużo rzeczy wymieniasz na trade do chyba musisz je jeakoś zapakować. A gdzie jest bag lub backpack?

mc200
07-03-2008, 21:44
@silver_mace_secret

Popełniłeś jeden poważny błąd skoro tak dużo rzeczy wymieniasz na trade do chyba musisz je jeakoś zapakować. A gdzie jest bag lub backpack?

Keyring ...

A tak co do ciebie, to czytalem na tibia.xxx.pl ;) temat w ktorym byla ukradziona mapa RL Tibii z Tibii 7.7, albo 7.8 i jakis koles napisal, ze dzieki niej zdobyl silver mace no i walnal You see a silver mace ... ale akos nikt sie nim nie zainteresowal to napisal jeszcze raz czy ktos nie chce kupic silver mace, dalej nic, napisal jeszcze ze dwa posty, ale wszyscy dyskutowali na inny temat to postanowil zalozyc swoj wlasny temat, gdzie dal male "wskazówki" jak zrobic questa. Ehh te dzieci...

Goox
07-03-2008, 22:47
no tylko ze z tego co kiedys czytalem w tym temacie na torgu ludzie juz nawet zaczynali sporo rzeczy w logiczna calosc ukladac a rzekomy zalozyciel tematu ma juz chyba to wsyzstko gleboko i szeroko (nie ma syndromu "ja mam ale nie pokaze, zazdroscie mi teraz!")

wiec sam juz nie wiem...

Undeadzik
07-03-2008, 23:00
O lol 500cc avenger sov, 2x softy haaahahhaha ale idiota -.-'

Ps: Krzywo silver mace wkleiles :(
Ps2: A czemu nie ujawnisz nicku tego h-lvl(?) ktory kupil mace :D
Ps3: lubie peesy xD

3l3fant
07-03-2008, 23:23
O lol 500cc avenger sov, 2x softy haaahahhaha ale idiota -.-'

Ps: Krzywo silver mace wkleiles :(
Ps2: A czemu nie ujawnisz nicku tego h-lvl(?) ktory kupil mace :D
Ps3: lubie peesy xD

nie to zebym bronil idioty ale fake jest conajmniej doskonale i nie jest SM krzywo wklejone powieksz sobie w paincie i zobacz zdjecie jest innej rozdzielczosci i ngdy nie bedziesz mial takich samych pikselow jak przy orginalnym ss. sadze ze zdjecie moze byc autentyczne ale spoil zmyslony w stylu 9 latka ;/

Frapper
08-03-2008, 00:16
po chuj wam trzepaczka? rak nie macie?

Arcan
08-03-2008, 01:27
nie to zebym bronil idioty ale fake jest conajmniej doskonale i nie jest SM krzywo wklejone powieksz sobie w paincie i zobacz zdjecie jest innej rozdzielczosci i ngdy nie bedziesz mial takich samych pikselow jak przy orginalnym ss. sadze ze zdjecie moze byc autentyczne ale spoil zmyslony w stylu 9 latka ;/

Przeczytaj cały temat, dowiesz się, że to jest fake.

Vil
08-03-2008, 04:37
nie to zebym bronil idioty ale fake jest conajmniej doskonale

nie zebym sie czepial ale zeby zrobic "doskonalego" fake potrzeba ok. 8 minut i zainstalowanego painshopa.

kubsle
08-03-2008, 06:49
To jak w końcu? To fake? Czy ktoś to już spróbował?

Azared
08-03-2008, 08:14
@up

Przeczytaj całego posta i się dowiesz, że ktoś już próbował i stracił Frozen Starlight, próbując wykonać tego questa według spoila założyciela tematu ;)

3l3fant
08-03-2008, 10:50
quest nie istnieje. moze autor i ma/mial sm bo te zdjecia wygladaja realistycznie ;/

Andrew
08-03-2008, 11:21
@Vil
3 minuty na takiego screna wystarczą :), choć ss może być autentyczny z ots.

Jedna osoba na tibi.org.pl chciała sprzedać spoila chyba za 900zł (chyba nawet moderatr forum), nie sądze żeby był to fake.

Od kąd tibia jest globalna to ogół graczy jest przyzwyczajony do spoilów (pamiętam jak robiłem questa na BSa a nie było spoila- były 2 wyjścia albo zapłacić komuś, żeby nam pokazał jak go zrobić, albo kombinować- my kombinowaliśmy 2 dni i się udało- wtedy było warto).

Cipy próbują nam ułatwić questy- legendarne niegdyś PoI istniało przed updatem w, którym "oficjalnie je wprowadzili"- wcześniej były tam tylko 2 ekipy- w salach były demony, bechemoty, warlocki, DLe, GSy ponoć respił się tam orschabaal. Nie było takiego questu jak test teraz, tylko dochodziło się do excalibuga i nikt pewnie nie wykonał tego questu.

Teraz wszyscy wiedzą jak wejść na wierze na femor hils, a kiedyś praktycznie nikt tego nie wiedział- a pewnie wejść się dało, bo po co taka wieża by stała i byłaby przy niej taka trawa? mogli dać zamknięte drzwi, lub zrobić wierze dopiero jak bedzie potrzebna.

Vil
08-03-2008, 14:20
Jedna osoba na tibi.org.pl chciała sprzedać spoila chyba za 900zł (chyba nawet moderatr forum), nie sądze żeby był to fake.

ja sadze, ze jak na razie zadna z osob nie potrafi wskazac nie tyle calego rozwiazania ( bo przyznaje, bylo by ono sporo warte ) ale nawet punktu zaczepienia na drodze do rozwiazania, ergo - nie potrafi obiektywnie udowodnic ze w Tibii sa jakiekolwiek slady istnienia questa, obracamy sie jedynie wokol tego, ze jeden spoil wyglada wiarygodniej od drugiego. Szczegolnie jesli ktos jest inteligentny i nasyci tekst slowami przy ktorych przecietnemu 14 letniemu graczowi ktory wlasnie wyszedl z rot cave na darashii opada szczeka ( ide o zaklad, ze po pojawieniu sie nibyrozwiazania 469 przynajmniej kilka dzieciakow moczylo lozko ).

Od kąd tibia jest globalna to ogół graczy jest przyzwyczajony do spoilów (pamiętam jak robiłem questa na BSa a nie było spoila- były 2 wyjścia albo zapłacić komuś, żeby nam pokazał jak go zrobić, albo kombinować- my kombinowaliśmy 2 dni i się udało- wtedy było warto).

rozwinalbym to na "odkad pamietam opinia publiczna jest przyzwyczajona do tego, ze wiekszosc questow mozna wykonac bez walki jesli mamy szczescie a nieliczne przy ktorych trzeba myslec juz ktos dawno wykonal wiec po co sie wysilac z szukaniem wskazowek".

Cipy próbują nam ułatwić questy- legendarne niegdyś PoI istniało przed updatem w, którym "oficjalnie je wprowadzili"- wcześniej były tam tylko 2 ekipy- w salach były demony, bechemoty, warlocki, DLe, GSy ponoć respił się tam orschabaal. Nie było takiego questu jak test teraz, tylko dochodziło się do excalibuga i nikt pewnie nie wykonał tego questu.

o ile mnie pamiec nie myli to Arieswar dostal sie tam jako jedyny przed wprowadzeniem oficjalnego PoI i zastal podziemia puste. Przynajmniej ta wersja byla walkowana przez ~3-4 lata przed oficjalnym otwarciem PoI.

Teraz wszyscy wiedzą jak wejść na wierze na femor hils, a kiedyś praktycznie nikt tego nie wiedział- a pewnie wejść się dało, bo po co taka wieża by stała i byłaby przy niej taka trawa? mogli dać zamknięte drzwi, lub zrobić wierze dopiero jak bedzie potrzebna.

wieza byla pusta, trawy sciac sie nie dalo zadnymi znanymi sposobami, a siedzialo przy tym wiele osob na odcinku ladnych kilku lat.

Ufocznik
08-03-2008, 14:30
o ile mnie pamiec nie myli to Arieswar dostal sie tam jako jedyny przed wprowadzeniem oficjalnego PoI i zastal podziemia puste. Przynajmniej ta wersja byla walkowana przez ~3-4 lata przed oficjalnym otwarciem PoI.

a o ile mnie nie myli pamiec, to Arieswar nie dostal sie tam jako jedyny, bo oprocz niego udalo sie to Mulf'owi, a podziemia wcale nie byly puste...

Goox
08-03-2008, 14:37
a podziemia wcale nie byly puste...

dokladnie ;)))

xXxKaiserxXx
08-03-2008, 14:41
A co tam było?

mago
08-03-2008, 18:30
1. Osoba która chciala/ chce na torg spzredac spoila - sprzedaje spoila do calkiem czego innego niby wg jego teorii sam silver amce quest jest tylko mala czescia tego spoila i to zrobiona w 80% wiec tego silver mace ta osoba nie posiada , i to nie jest mod ani admin.

2. Quest albo zaeklbym czesc questa o nazwie "silver mace" istnieje , jest to cos mniej wiecej takiego jak ultimate challange quest (chodzi o podzielenie na czesci) tylko o ile tam naszym zadaniem jest wyciac potworki badz przetrwac nawalnice , to tu glownym zadaniem jest wytezanie mozgownicy.

PS
@up
Nic nie bylo , nie bylo obecnego reward room tylko pomieszczenie z excalibugiem ktorego i tak nikt nie mogl wziasc.

Ufocznik
08-03-2008, 20:05
2. Quest albo zaeklbym czesc questa o nazwie "silver mace" istnieje , jest to cos mniej wiecej takiego jak ultimate challange quest (chodzi o podzielenie na czesci) tylko o ile tam naszym zadaniem jest wyciac potworki badz przetrwac nawalnice , to tu glownym zadaniem jest wytezanie mozgownicy.

PS
@up
Nic nie bylo , nie bylo obecnego reward room tylko pomieszczenie z excalibugiem ktorego i tak nikt nie mogl wziasc.

skad masz te informacje? nie mow mi, ze z torga (i z zamieszczonej tam rzekomo wykradzionej cipsoftowi mapy).. ten caly torg jest zalosny, kazdy tam gra cwaniaka (konkretnie chodzi o ten temat zwiazany z silver mace), ze wie wiecej niz inni, ze ma jakies info itd, a prawda jest taka, ze wszyscy tam gowno wiedza i w zyciu tego questa nie wykonali/nie wykonaja (zakladajac, ze on istnieje)

Sehrman
08-03-2008, 21:05
Ehh, nie wierze Ci, bo bazyliszek to NPC!!
kiedy wy sie dzieci nauczycie?
lol - chyba nie złapałeś o co mi chodzi - to napisałem specjalnie - wiem że to npc - boshe - chodziło o to żeby to nie było możliwe a jednak - kapewu ?

co to znaczy że filmiku nie zdążyłeś - miałeś na to pare ładnych dni - przynajmniej godzin - weź nie kituj bo to jak próbujesz to udowodnić jest żałosne - każdy prosi o film a ty kolejny screen który można z łatwością podrobić - wystarczy h-lev kumpel i odpowiedni program - jak masz czas obejdzie sie bez kumpla

daj filmik a zrobisz kariere a nie dajesz screeny - silver mace z tego co wiem posiada około 1-2 osób moze więcej ale sie nie ujawniły - nabywca blessed(niewiem czy dobrze napisane) shield pozostaje nieznany do dziś a kupił te tarcze około 4 lat temu więc mace też można ukryć (w dp na przykład)

Undeadzik
08-03-2008, 21:46
EHHHHHHHHHHH>>>> NAWET JESLI TO NIE FAKE TO OD CZEGO SA OTSY ?! :D
Screen mogl byc na otsie robiony i tyle ...rzął (?)

Piotrek Marycha
08-03-2008, 23:34
To nie sprawdzaj.
Pozdrawiam.
ten sam który maja twoi koledzy z pod dp wrzucając smieci do domków i bluzgająć każdego etc.

PS: Śmieszne tez jest to ze Sm ma 41 dmg... nie 40... no ale cóż, przynajmniej sie uśmiechnełęm czytajac ten temat :)

mago
09-03-2008, 04:08
@Ufocznik

Tez mnie to tam wkurza juz kilka osob pojechalem delikatnie bo znam ich zasob wiedzy , a wypowiedzi ich na forum byly ze tak powiem delikatnie pozbawione skromnosci.
Ale wiem tez ze quest istnieje po prostu bylem jednym z tych ktorym dane bylo obejrzec w tibii reward - cale szczescie mam chara na harmonii.

Ale tez nie mozna osobom tym odmowic tego ze cos robia - moze bezcelowo (zamiast zajmowac sie rl sprawami) ale lepsze to niz nudne expienie , chociaz rozwija umysl , nawet jesli mialo by do niczego nie doprowadzic.

Teorie a rozne spotkalem sa w miare spojne , nawet niektore przyznam sie sprawdzone w pewnej czesci (z reguly nie do konca - tzn jak juz jakas teoria okaze sie sluszna to nie wiadomo do konca gdzie ich zaprowadzi).

Jedyne co mnie wkurza u wiekszosci z tych ludzi to mala podatnosc na argumenty obalajace ich teorie , oraz brak skromnosci.

Ale z drugiej strony troszke takich ludzi tej grze tez potrzeba by nie stala sie nudnya maszynka do nabijania expa.

Niestety , polityka cipsoftu dawno rozminela sie z rpg , pozostalosci rpg umarly jakos w 2003 roku , i calkiem mozliwe ze z tych zcasow moga pochodzic (a raczej pochodza) pewne niewyjasnione zagadki , pozniejsze okresy to juz spoile , chodz nie do konca (wezmy chociaz ostatnie questy - niby sa spoile ale np jeden z questow malo ludzi wie ze na 3 sposoby mozna rozwiazac zalezy jaka droge wybierzemy.

PS
Patrz 2003 rok - kto wtedy wiedzial jak Paradox zrobic? :D Szczegolnie ze zmieniali system rozwiazania. Spoile powstawaly grubo po upach przez wycieki okreznymi drogami badz przez to ze ktos komus sprzedal spoila tamten komus sprzedal a 10 osoba upublicznila .
Sam pamietam jak bylem jedna z pierwszych osob na isarze co paradoxa rozwiazali - tracac na to 3 miechy - a to wydaje sie w miare prosty quest w porownaniu z teoriami z jakimi sie spotkalem ostatnio.

Klawiatura
09-03-2008, 04:55
@up
Dobra dobra, nie offtopujcie!:p
@Topic
Nikt nie zwrócił uwagi, że autor ,,fake" popełnił bardzo głupi i często spotykany błąd?Napisał, że nie miał czasu nakręcić filmu bo już sprzedał macke ale o ile mi i mojej Pani od matematyki (pozdro 600)wiadomo, to po dodaniu całego capa z key ring wyjdzie nieco większa liczba niż na jaką wskazuje jego poziom cap. Tak więc miałby jeszcze czas, żeby zostawić eq w dp i zrobić fotkę. :) Tyle odemnie, jeśli się mylę to mnie poprawcie :p

Dzikus20
09-03-2008, 15:30
a skad wiecie ze on klamie??... przeciez on nie ma w tym zadnego zysku.
niech ktos odwazny sprawdzi i ciekawe jak sie bedziecie czuli jesli sie okaze ze to prawda...

Arcan
09-03-2008, 15:33
a skad wiecie ze on klamie??... przeciez on nie ma w tym zadnego zysku.
niech ktos odwazny sprawdzi i ciekawe jak sie bedziecie czuli jesli sie okaze ze to prawda...

Przeczytałeś chociaż cały temat?
Więc najpierw przeczytaj, a potem odpowiadaj...

3l3fant
09-03-2008, 15:42
@up
Dobra dobra, nie offtopujcie!:p
@Topic
Nikt nie zwrócił uwagi, że autor ,,fake" popełnił bardzo głupi i często spotykany błąd?Napisał, że nie miał czasu nakręcić filmu bo już sprzedał macke ale o ile mi i mojej Pani od matematyki (pozdro 600)wiadomo, to po dodaniu całego capa z key ring wyjdzie nieco większa liczba niż na jaką wskazuje jego poziom cap. Tak więc miałby jeszcze czas, żeby zostawić eq w dp i zrobić fotkę. :) Tyle odemnie, jeśli się mylę to mnie poprawcie :p

no fakt ze capa nie mialby aby uradzic calego keyringa ale mogl food wywalic albo cos to o niczym nie swiadczy,wedlug mnie autor to 8latek ktory lubi bajki wymyslac i wedlug mnie nie potrafiłby zrobic takiego fake jak te jego dwie fotki wiec moze i ma sm która jakos zdobyl/znalazl/kupil na allegro albo cos zeby poszpanowac. << moje zdanie

Ufocznik
09-03-2008, 17:46
@Ufocznik

Tez mnie to tam wkurza juz kilka osob pojechalem delikatnie bo znam ich zasob wiedzy , a wypowiedzi ich na forum byly ze tak powiem delikatnie pozbawione skromnosci.
Ale wiem tez ze quest istnieje po prostu bylem jednym z tych ktorym dane bylo obejrzec w tibii reward - cale szczescie mam chara na harmonii.

Ale tez nie mozna osobom tym odmowic tego ze cos robia - moze bezcelowo (zamiast zajmowac sie rl sprawami) ale lepsze to niz nudne expienie , chociaz rozwija umysl , nawet jesli mialo by do niczego nie doprowadzic.

moim zdaniem to nie robia nic sensownego i do niczego nie dojda; z reguly ten kto najmniej wie najwiecej gada, a mowic jakim to sie jest madrym i ile sie wie - to kazdy potrafi

Teorie a rozne spotkalem sa w miare spojne , nawet niektore przyznam sie sprawdzone w pewnej czesci (z reguly nie do konca - tzn jak juz jakas teoria okaze sie sluszna to nie wiadomo do konca gdzie ich zaprowadzi).

okej, w takim razie dlaczego zadna z tych torgowych osob wymyslajacych te teorie jeszcze nie wykonala rzekomego questa na sm?

szczerze to nie wierze, ze te hadorkowe wskazowki moga komukolwiek cos pomoc, nie ma nawet pewnosci, czy nie sa specjalnie wymyslone po to by odciagnac innych od prawdziwego rozwiazania

wg mnie osoba interesujaca sie tym questem powinna nie zwracac uwagi na podpowiedzi, wskazowki tudziez inne informacje (powinna nawet zapomniec o tym, ze wie jaka jest nagroda); dlaczego? dlatego, ze cipsoft zrobil (?) tego questa, dla graczy ktorzy przed odkryciem go, nie mieli o nim zadnego pojecia, nikt z cipsoftu nie zakladal, ze ten kto rozwiaze quest jako pierwszy bedzie miec jakas wykradziona mape tudziez jakies tam wskazowki - a z tego wynika, ze mozna zdobyc te silver mace (o ile jest rzeczywiscie nagroda) samemu, bez podpowiedzi hadorkow, avarionow i innych cwaniakow z torga

mago
10-03-2008, 11:42
wg mnie osoba interesujaca sie tym questem powinna nie zwracac uwagi na podpowiedzi, wskazowki tudziez inne informacje (powinna nawet zapomniec o tym, ze wie jaka jest nagroda); dlaczego? dlatego, ze cipsoft zrobil (?) tego questa, dla graczy ktorzy przed odkryciem go, nie mieli o nim zadnego pojecia, nikt z cipsoftu nie zakladal, ze ten kto rozwiaze quest jako pierwszy bedzie miec jakas wykradziona mape tudziez jakies tam wskazowki - a z tego wynika, ze mozna zdobyc te silver mace (o ile jest rzeczywiscie nagroda) samemu, bez podpowiedzi hadorkow, avarionow i innych cwaniakow z torga

Co do tych teorii napisalem ze do niczego nie doszli bo maja tylko po czesci opracowania i nie wiedza co dalej.
Za to co do ostatniego fragmentu ktory napisales.
Trzeba sie zastanawiac nad teoriami badz podpowiedziami innych ale z dystansem.
Zawsze to w mniejszy lub wiekszy sposob rozwija nasza wiedze o tibii i nawet jesli ma sie nijak akurat do silver mace moze sie jakos miec do innej rzeczy.

Ja przyjelem dosc dziwaczny system rozwiazywania zagadek - nie mowie tu konkretnie o smq ale o calej tibii.

Staram sie poznawac historie , powiazania itd , nie przywiazuje uwagi do zadnych teorii by sie nimi za bardzo nie sugerowac staram sie z dystansu podchodzic do wszystkiego. Mam krytyczne nastawienie do cudzych jak i wlasnych teorii. Dopiero jak zbiore w grasc jak najwiekszy zasob wiedzy o tibii moze jakies watki mi sie skrystalizuja i sie nimi zajme.

Dluga droge se obralem ale mi sie nie spieszy , uwazam ja za bardziej sluszna niz angazowanie sie w jedna teorie i trzymanie sie jej za wszelka cene mimo ze wiele przeslanek wskazuje ze jest bledna - a taki tok rozwiazywania ma wiekszosc ludzi z torga.

Aevolana
10-03-2008, 15:02
Wszyscy tutaj sie wkurzamy i mowimy ze to dzieciak ktorty nie ma co robić, ale to on nas wyprowadził w pole... a więc ja podsumuje to wszystko co tu mówiliśmy:
1)Złamaliśmy twoją teorię(chociażby za poocą nielegalnych programów, oraz tego, ze ktoś tam tego próbował i mu się nie udało)
2) próbowałeś nadal, dałeś ssa który jest na 99,99% fakem, to oczywiście nie jest dowód, ponieważ na zrobienie go potrzeba max 20 minut(to jesli nie jesteś dobry).
3)mowilismy, abyś podał filmik, zrodla npc ksiazki itd, ale ty podales tylko następnego fake tłumacząc się że nie miales czasu, udowodnilismy ze to fake bo te wszystkie rzeczy razem ważą więcej niż masz ty cp...
5)Widać po twoim name...
proszę w imieniu chyba wszystkich ludzi na tym forum oprucz ciebie, o podanie filmiku z robienia questa, podanie źródeł (ksiazek, npc itd)... czekam na odpowiedź, obalającą w ednym poście te wszystkie argumenty, które przytoczyliśmy

virrus
10-03-2008, 15:32
Wszyscy tutaj sie wkurzamy i mowimy ze to dzieciak ktorty nie ma co robić, ale to on nas wyprowadził w pole... a więc ja podsumuje to wszystko co tu mówiliśmy:
1)Złamaliśmy twoją teorię(chociażby za poocą nielegalnych programów, oraz tego, ze ktoś tam tego próbował i mu się nie udało)
2) próbowałeś nadal, dałeś ssa który jest na 99,99% fakem, to oczywiście nie jest dowód, ponieważ na zrobienie go potrzeba max 20 minut(to jesli nie jesteś dobry).
3)mowilismy, abyś podał filmik, zrodla npc ksiazki itd, ale ty podales tylko następnego fake tłumacząc się że nie miales czasu, udowodnilismy ze to fake bo te wszystkie rzeczy razem ważą więcej niż masz ty cp...
5)Widać po twoim name...
proszę w imieniu chyba wszystkich ludzi na tym forum oprucz ciebie, o podanie filmiku z robienia questa, podanie źródeł (ksiazek, npc itd)... czekam na odpowiedź, obalającą w ednym poście te wszystkie argumenty, które przytoczyliśmy

Ale takie questy można na otsie kręcić... no ale to nic niech kręci jak nie chce nicka to ctrl + n i po sprawie ale mysle, ze się już poddał...
Na 99,99%? cZy 100% pewności nie masz? No widzisz... :baby:
A co ma nick do tematu? Nie widzę przeszkód aby nick stanowił problem żeby załorzyć temat...

Aevolana
10-03-2008, 17:42
Ale takie questy można na otsie kręcić... no ale to nic niech kręci jak nie chce nicka to ctrl + n i po sprawie ale mysle, ze się już poddał...
Na 99,99%? cZy 100% pewności nie masz? No widzisz... :baby:
A co ma nick do tematu? Nie widzę przeszkód aby nick stanowił problem żeby załorzyć temat...

chodzi mi o to z to jego noob char specjalnie do tego tematu... 100% nigdy nie mozna mieć

Azared
11-03-2008, 18:10
Zostawcie juz ten temat... skoro ktos probowal i to nie dziala, tzn ze to fake. Poza tym jak dla mnie to, co on tu napisal to qs wiec nie wiem ocb...

Aevolana
12-03-2008, 15:47
Zostawcie juz ten temat... skoro ktos probowal i to nie dziala, tzn ze to fake. Poza tym jak dla mnie to, co on tu napisal to qs wiec nie wiem ocb...

jak to nie wiesz? jak ci sie nie chce pisac tu to nie pisz;p

Ufocznik
13-03-2008, 13:25

fake i quest spoiling? jedno wyklucza drugie :)

a tak swoja droga, qs nie jest juz zakazany (niestety)

sleazyneor
13-03-2008, 20:10
Keyring ...

A tak co do ciebie, to czytalem na tibia.xxx.pl ;) temat w ktorym byla ukradziona mapa RL Tibii z Tibii 7.7, albo 7.8 i jakis koles napisal, ze dzieki niej zdobyl silver mace no i walnal You see a silver mace ... ale akos nikt sie nim nie zainteresowal to napisal jeszcze raz czy ktos nie chce kupic silver mace, dalej nic, napisal jeszcze ze dwa posty, ale wszyscy dyskutowali na inny temat to postanowil zalozyc swoj wlasny temat, gdzie dal male "wskazówki" jak zrobic questa. Ehh te dzieci...

Keyring ma 20 miejsc a tam jest 12 :>

Aevolana
14-03-2008, 15:56
fake i quest spoiling? jedno wyklucza drugie :)

a tak swoja droga, qs nie jest juz zakazany (niestety)

no wiec wlasnie... ;] dla czego niestety? kto chce se psuc zabawe ten se psuje kto nie ten nie

Azared
14-03-2008, 17:16
no wiec wlasnie... ;] dla czego niestety? kto chce se psuc zabawe ten se psuje kto nie ten nie

Po prostu uważam ciągnięcie tego tematu za zbędne... Założyciel nawet już nic tu nie pisze ;) Więc po co go bluzgać i wyśmiewać ;)

Athelas
14-03-2008, 17:22
Po co drążymy ten temat dalej? boty nic nie wykryły za mwallami, zmarnowano kase, ciężki keyring. A najlepsze jest to, że autor się podniecił na 100 postów. Acha, i:

http://img259.imageshack.us/img259/9250/silvermacedr2.png

Andrew
18-03-2008, 09:07
qs nie jest juz zakazany (niestety)

jest zakazany w pewnym stopniu, w regulaminie wszystko pisze.

Bogdanowski
18-03-2008, 12:51
Jeżeli sprzedał silver mace to chyba nie będzie problemem nagrać film i pokazać te demon army dragon clawy nie ? // Naprawdę nie wiem czy on myli rl z ots'em... ale dajcie mu już spokój i zamknijcie ten temat .

Ufocznik
18-03-2008, 13:11
jest zakazany w pewnym stopniu, w regulaminie wszystko pisze.

ciekaw jestem w jakim stopniu, na tibia.pl sa dokladne spoile niemal wszystkich questow

ToSmutne
18-03-2008, 13:22
Teoria Puchatka z konkurencyjnego forum to jeden wielki pic na wode, kiedys sie przypucowal podczas rozmowy z kolega, ze caly ten temat o silver mace jest gowno wart i ma na celu, pobudzenie do zycia jego projektu tibia rebornin oraz, zeby ludzie szukali jakis wskazowek, reasumujac - temat puchatka = gowno prawda. Tak, zrobil was w ch**a. : ) Nie udowodnie, bo ssów nie robilem - nie chcesz nie musisz wierzyc, puchaty i tak sie nie przypucuje, ze ponad 100 stron tematu na torgu to pic na wode. pozdro.

Andrew
18-03-2008, 13:59
ciekaw jestem w jakim stopniu, na tibia.pl sa dokladne spoile niemal wszystkich questow

Przeczytaj regulamin to zobaczysz...

Ufocznik
19-03-2008, 12:56
Przeczytaj regulamin to zobaczysz...

czytalem regulamin kilka lat temu kiedy sie rejestrowalem, wtedy moze QS byl zabroniony
sam sie zastanow, jaki sens mialoby zakazanie rozmow o questach, skoro na tibia.pl sa DOKLADNE SPOILE
inaczej: dlaczego ludzie ktorzy rozpowszechniaja rozwiazania questow, mieliby zabronic tego innym?

Aevolana
19-03-2008, 14:51
czytalem regulamin kilka lat temu kiedy sie rejestrowalem, wtedy moze QS byl zabroniony
sam sie zastanow, jaki sens mialoby zakazanie rozmow o questach, skoro na tibia.pl sa DOKLADNE SPOILE
inaczej: dlaczego ludzie ktorzy rozpowszechniaja rozwiazania questow, mieliby zabronic tego innym?

no wlasnie? qs jest dopuszczalny, tylko zawsze przed tym musi byc napisane, ze na wlasna odpowiedzialnosc i że se popsujesz zabawe itd

mago
20-03-2008, 14:43
Nie wiem czy Puchaty to zrobil czy nie ale quest istnieje.

1. Nie ma nic wspolnego z teleportami w ef.
2. Nie ma nic wspolnego z Teshial.
3. Czytajcie ksiazki w ab rozmawiajcie z npc pzrejrzyjcie nawet nie ta wykradziona ale zwykla mape tibii uwaznie .
4. To jest prosta historia z prostym zakonczeniem tylko jak wspomina pewien npc w kaz : there are many quest around you .
5. Przeczytalem kilka ksiazek , spojrzalem na dwie lokacje i cala historia smignela pzred oczami.
6. I tak trzeba zdobyc czyjes zaufanie.

Nepip
20-03-2008, 14:51
Uhaha, i co zrobiłem to - TEN QEST TO SHIT PO PROSTU NIE MA CZEGOś TAKIEGO. Jeśli chcecie to nie wierzcie, ale wywaliłem 20k w błoto ; )

Mati_Paurel
20-03-2008, 15:08
Ten spiler to shit, ale skąd wy wiecie ze quest nie istnieje? X(
@up widziałeś kiedyś Boga (raczej nie :D) a jesli jestes katolikeim to w niego wierzysz?

mago
20-03-2008, 15:25
X2 x up

Przeciez napisalem ze ten quest inaczej sie robi a to co podal Pan silver cos tam to shit.

Caly problem tego questu to pozyskanie czyjego zaufania jak je zdobedziesz bedziesz wiedzial jak sie dostac za mwalle.

Sehrman
20-03-2008, 16:49
Ten spiler to shit, ale skąd wy wiecie ze quest nie istnieje? X(
@up widziałeś kiedyś Boga (raczej nie :D) a jesli jestes katolikeim to w niego wierzysz?

niezły argument ale nie wierzą ludzie bo nikt nie dał filmiku, siver mace nie odpowiada na pytania sceptyków i 3 ludzi to sprawdziło - wg. mnie temat sie wyczerpał i trza go zamknąć

Andrew
20-03-2008, 16:55

Jaki sens nie wiem, ale wiem jedno:
6. Questy

1. Żadnych solucji (nawet częściowych)
2. Nie podajemy dokładnej lokalizacji kluczy bądź skrzynek
3. Nie wolno wklejać filmów, które pokazują całą drogę do questa i jego rozwiązanie. Można natomiast robić zdjęcia/filmy w ostatnim pokoju z nagrodami, ale bez podawania drogi, jak się tam dostać.
4. A co można?
* Dawanie ogólnych wskazówek (np. spróbuj pogadać z NPC X)
* Możesz szukać ludzi do questa w dziale 'handel', ale tylko poprzez podanie nazwy questa. Nie podawaj, gdzie ten quest się znajduje.
* Można się wymieniać informacjami na temat questów jeszcze nie odkrytych.
5. Co dokładnie rozumiane jest pod pojęciem "solucja"?
* Dokładny opis drogi, jak można dostać się do skrzyni z nagrodami.
* Dokładny opis miejsca, gdzie jest ta skrzynka oraz jakie potwory tam występują.
* Dokładny opis miejsc, gdzie można znaleźć klucze potrzebne do wykonania questa.

mago
20-03-2008, 17:15
Wskazówka: 3 ksiązki w AB , rozmowy z NPC w kilku miejscach tibii , uwazne przegladanie zwyklej mapy tibii jaka posiadacie grajac , logiczne myslenie.

Arcan
20-03-2008, 17:23
Jaki sens nie wiem, ale wiem jedno:

Gdyby QS był zabroniony to modki już dawno by się zajęli tym topic'iem.

Fulcrum
20-03-2008, 17:44
*** mnie bierze gdy czytam takie 10 stron gdy każdy się wyzywa ... te forum to jedno wielkie bagno z którego trzeba wypie***lić większość osób

@Temat
Hmmm Dość ciekawe ale jednak nie za bardzo uwierzyłem w tego screena pochwal się jakimś noob charem na realu ;-)

Andrew
21-03-2008, 10:31
Gdyby QS był zabroniony to modki już dawno by się zajęli tym topic'iem.
* Można się wymieniać informacjami na temat questów jeszcze nie odkrytych.
A po za tym jak już 3 osoby sprawdziły to nie jest sojucja xD.

mago
22-03-2008, 23:34
Pytanie zagadka:

Jaka kasta elfow zamieszkuje Shadowthorn (Dhadowthirn) ?

Jak nazywa sie przywodca kuridai?

i najtrudniejsze:

Jak nazywa sie poprawnie kopalnia troli w AB?

Gromorx
13-04-2008, 23:47
Bujda na moje.

http://tibia.wikia.com/wiki/Image:Silver_mace.jpg o to screen

silver_mace_secret
Nowy na Forum

It weighs 67.00 oz.

a na screenie widac cos innego !!!

Gromorx
13-04-2008, 23:51
http://img129.imageshack.us/img129/6409/silvermacern9.jpg (http://imageshack.us)

No i zdjecie na dowod dla niedowiarkow...
Wiem ze kazdy fake napisze... Nagralbym film ale niechce ujawniac nicku oraz swiata.

It weighs 67.00 oz.

http://tibia.wikia.com/wiki/Image:Silver_mace.jpg

Tak pisze You see a silver mace (Atk:40 Def:30). It weighs 67.0 oz. You feel an aura of protection.

Turilot
14-04-2008, 01:03
No spać nie mogłem to chociaż miałem zajęcie i dowiedziałem sie kilku rzeczy ciekawych na temat Poi itp., o których nie maiłem pojęcia.
Co do samego questu to zamiast wyzywać autora, pisać po 78 razy że fake i gadać bezsensowne głupoty posłuchajcie mago i próbujcie robić co on mówi jeśli chcecie zdobyć silver mace bo widać, że ma pojęcie o czym mówi B).

Gromorx
14-04-2008, 02:04
No spać nie mogłem to chociaż miałem zajęcie i dowiedziałem sie kilku rzeczy ciekawych na temat Poi itp., o których nie maiłem pojęcia.
Co do samego questu to zamiast wyzywać autora, pisać po 78 razy że fake i gadać bezsensowne głupoty posłuchajcie mago i próbujcie robić co on mówi jeśli chcecie zdobyć silver mace bo widać, że ma pojęcie o czym mówi B).

Co To Niby Prawda ?!

Kashtaniak
14-04-2008, 06:37
@up
Pisz Poprawnie Po Polsku, Trolu Pozdr Komcij FoteShQi elo

Linkater
14-04-2008, 06:46
@UP
Fak ju nubku. Też se mogę zrobić parę kont na forum.

@Up2x
Nie to nie prawda, to kolejny sposób na wkręcanie nubków. Gdyby naprawdę znalazł silver mace nie dawał by solucji, bo cena spadła by do 5k...

Carbon
14-04-2008, 07:22
Co To Niby Prawda ?!

oj zauważyłem że w każdym poście napisanym na tym Forum PŁACZESZ!
może są lepsi od ciebie i zdobywają takie rare items. po 2 TERAZ BYŁ UPTADE!
dostosuj się że po upie można wiele odkryć ......
Nie karmcie już tego Trollza

Synuss
14-04-2008, 20:35
Czytając ten temat miałem już dość na 5 str. Nie wiem co tam dalej dyskutowaliście, ale jedno jest pewne: ta historyjka szanownego autora mija się z prawdą. Twierdzi, że znika jeden magic wall po wrzuceniu frozen starlight'a w tp- to po co są tam 2 wall'e? jeden dla ozdoby? Czy może dlatego żeby ludzie z większą ilością rozumu nie mogli się zmieścić?? Co do wskazówek-najpierw mówił, że znalazł je na internecie a później, że w książkach w grze i w wypowiedziach innych graczy. Albo jedno albo drugie. Możliwe jest również, że wie gdzie się pojawiają przedmioty wrzucone w tp i tylko czeka aż jakiś naiwniak wrzuci tam frozen starlight a on to później zabierze i się wzbogaci. Co do screen'a: więc wrzucił tam frozen starlight... skąd ma kolejny w plecaku? Dlaczego ukrył ilość hp i many? Przecierz to by go nie zdemaskowało.

Darcollo
20-07-2008, 21:15
Powiem tyle co dla mnie wydaje sie prowdopodobne i co wiem

1.Abdaisim < Zaginiona casta elfow ktora najparwdopodobniej mieszka w shadowthorn. Mozna o niej uslyszec od kazdego mieszkanca Ab... mowia malo ale zawsze cos...
2.21:06 xx [xxx]: Dream
21:06 Maealil: I would love to learn more about the Teshial.
21:06 xx [xxx]: Teshial
21:06 Maealil: I would love to learn more about the Teshial.

Wiemy ze dzieci Elfow powstaja w snach (mozna przeczytac w jeden z ksiazek)

3.Zatragil < Pierwsze myslalem ze to ostatnia casta elfow , ale na ten wyraz odpowiada tylko Cyclop ...

reszta kiedy indziej :P

Piszczyk
21-07-2008, 00:09
czy mi sie zdaje czy jest na tym screenie napisane "Your last visit in Tibia:01.Mar.2000..." bo jezeli mi sie nie zdaje to znaczy ze gosc ostatnio logowal sie w 2000

Darcollo
04-08-2008, 15:53
jesli ktos jest chetny edo pogadanie o Silver Mace ... Zapraszam na Priv ...

Macko121
04-08-2008, 21:16
Z tego co mi wiadomo Frozen Starlight weszło do świata Tibii wraz z PoI questem i jest on do przywoływania Yakchala. Silver Mace jest legendą od bardzo dawna, kiedy nawet nikt nie słyszał takiej nazwy, jak Frozen Starlight.

Emcess
04-08-2008, 21:22
nie frozen starlight tylko frozen charm jest potrzebny do obudzenia yakchala z tego co pamietam ;

Befsztyk
04-08-2008, 21:38
kurfaaaa archeolodzy..