zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia i jej społeczności

loko92
01-03-2008, 18:58
Siema :)
Ostatnio zastanawiałem się nad tym, kto gra w Tibię. Jak wiemy, większość ludzi grających w Tibię pochodzi z Brazylii i... Szwecji? Dobrze mówię? No i nie zapomnijmy o Polakach-o nas samych :]
Ale dlaczego tak jest? Czy spotkaliście kiedyś w Tibii Francuza, Włocha... a może Niemca? Dlaczego tą największą społecznoscią są "brazole" i my?
Nie mamy innych zajęć poza graniem w kompa?
Pomyslmy chwilę nad tym... B)

PZDR!

Aron Roar
01-03-2008, 19:05
Tak spotkałem wiele osób z innych krajów nie tylko Brazyli, Szwecji i Polski. A gra tak mało ludzi z innych krajów ponieważ popularne są tam inne rodzaje rozrywki. Akurat tak się złożyło że o Tibii było w Polsce głośno i to się też przyczyniło do wzrostu jej popularności (pomimo że media miały zamiar zrobić taką antyreklamę to wyszło na odwrót).

Kulikos
01-03-2008, 19:08
Wg mnie zwraca się na nas czy Brazylijczyków uwagę ze względu na wybryki jednostek, nasza "sława" polega na tym, że przez większość uznawani jesteśmy za debili i analfabetów z kiepską znajomością języka angielskiego (polskiego też). Jak dla mnie te trzy narody które wymieniłeś "widać" bo poprostu stwarzają najwięcej kłopotu.

Monsword
01-03-2008, 19:19
spotkalem niemca.. ziomka z wenezueli.. hiszpana..

Erhion
02-03-2008, 11:19
Bo reszta myśli i woli grać w coś bardziej ambitnego.

Cery
02-03-2008, 11:22
Polaków gra najwięcej w gry na starsze kompy ponieważ ich rodzice nie zarabiają tak dużo i nie mają możliwości kupna części czy to też gier na komputer/konsole.

Japonke spotkałem, nawet Jej foto na kompie mam ; ). Z niemcem też mam kontakt, gadamy trochę po ang niemiecku i polsku ; d.

Najrzadziej to się spotka dziewczynę w Tibii < tak, niektóre nie patrzą tylko na kolorowe grafiki > a szkoda :<

Oczywiście najmocniej ubolewam nad tym, że teraz gra taka "masowa" ilość polaków/polaczków(ich więcej) w Tibię ze względu rozpowszechniania się u dzieci po komunii tej gry tak, widać iż nowe jak dla nich ładniejsze grafiki przyciągają plebsów*

*Tak uważam, że 95% polaczków to plebsy.

Pozdrawiam
Cery.

mc200
02-03-2008, 16:17
(pomimo że media miały zamiar zrobić taką antyreklamę to wyszło na odwrót).

Dokladnie, ja zaczalem grac w Tibie, z ciekawosci, chociaz na poczatku smialem sie z grafiki i debilizmu gry ;) No, ale niestety te gowno mnie wciagnelo :P:P

Sidoos
02-03-2008, 16:29
Dokladnie, ja zaczalem grac w Tibie, z ciekawosci, chociaz na poczatku smialem sie z grafiki i debilizmu gry ;) No, ale niestety te gowno mnie wciagnelo :P:P

Chyba każdy tak zaczynał, pierw śmiech 'o kurwa co jaka spierdolona grafika', później zagrał raz, drugi i się wciągnął =p

mlodysiwek
02-03-2008, 16:35
Heh. Nigdy nie zapomnę, mojego najlepszego kumpla w Tibii, był nim Master Captos na serwerze Hiberna.. Dawno temu. A było on ze słowenii.

Tak, spotkałem również Turków, Pakistańczyka, Norwega, Anglika, Amerykana, Egipcjanina :P

..::QRAS::..
02-03-2008, 16:59
Paragwaj , Duzo z usa (nawet jeden co przyznal sie ze jest gejem ? xD) i meksyk

Aroonia
02-03-2008, 17:16
Chyba każdy tak zaczynał, pierw śmiech 'o kurwa co jaka spierdolona grafika', później zagrał raz, drugi i się wciągnął =p

Nie prawda! ;D Pamiętam, jak miałem stary komputer, prowizorycznie znałem tę grę. Gdzieś, od kolegów o niej usłyszałem i ściągnąłem. Pomimo tego, iż w ogóle nie rozumiałem jej zasad, bardzo mi się podobała. Fascynowało mnie to, że miałem możliwość rozmawiania z innym człowiekiem, że te wszystkie ludki chodzące po monitorze należały do innych graczy. Gdy wpadałem do dziury z drabiną, tworzyłem kolejne postacie. Nie wiedziałem jak wyjść. Później mój stary komputer nie wyrabiał i podczas logowania do gry wieszał się. Jeden dzień w nią grałem.

Kupiony był nowy komputer. Zapomniałem o tej grze, a kolega w gimnazjum mi o niej przypomniał. Zaczęliśmy w to pogrywać... Podsumowując, nigdy nie przeraziła mnie grafika tej gry :)
To był taki mały offtop...

@Topic
Raz poznałem niemca, ale to tylko krótka rozmowa była. Bywały też przypadki ze Słowacji i Ameryki (nie mówię o brazylijczykach).

Ancient900
02-03-2008, 17:19
A ja widziałem Iworianina ;o

Vil
02-03-2008, 17:32
Tibia była ambitna we wcześniejszych wersjach :D

Tibia nigdy nie byla ambitna, dawniej bylo po prostu znacznie mniej plebsu, teraz nowi gracze nie dowiaduja sie o niej ze stron z recenzjami mmorpg tylko od dzieciakow z piaskownicy.

@topic:

Pakistanczyk, duzo Holendrow, duzo Australijczykow, 3 gosci z Nowej Zelandii, Koreanczyk, kilku Argentynczykow, Japonczyk, Nigeryjczyk, gosc z RPA i paru Egipcjan. Jak widac nie tylko my i brazole gramy w ta gre.

loko92
02-03-2008, 17:37
A ja widziałem Iworianina ;o
Z jakiego kraju ten Iworianin...? :evul:
Puk puk w główkę :baby:

Cacuss
02-03-2008, 17:39
Ja wiem czy nigdy nie była ambitna... a chociażby desert quest, bright sword quest i sposoby na robienie rzeczy w stylu znikania SoF na rooku(być może też części jakichś questów)? To są ambitne zadania dla gracza.

Dark Horseman
02-03-2008, 18:11
Wenezuelczycy, Egipcjanie i Meksykanie xd

Serious Sam
02-03-2008, 18:33
W tibi spotkałem meksykanów, a i 2 niemców, jak gadali ; ].Pamiętam kiedyś ( tibia 7.5) nie było dużo noobów, wchodziłeś do dp i nikt ci nie pisał "fri itans", Polacy byli milsi, nie liczył się level, no cóż...potem było gorzej, więcej napków, oraz ta grafika (niepotrzebna, chodziarz każdy ma swój gust).Te kolorowe itemki, niepotrzebne zresztą, pojawiły się hotkeye, więc expienie sprowadzało się do naciskania "f1" , "f2" , exori vis "na dystans" to przegięcie, no i to przyczyniło się do mojego odejścia z tibi <trochę offtop :P>

Ancient900
02-03-2008, 19:11
Z jakiego kraju ten Iworianin...? :evul:
Puk puk w główkę :baby:

Mieszkaniec Wybrzeża Kości Słoniowej, od angielskiej nazwy tego kraju Ivory Coast :*
puk puk w glowke:baby:

Martinn
02-03-2008, 19:53
Ja spotkałem wielu graczy z US, Mexico :D