Pokaż pełną wersje : Crossbow czy Trowling stars
Witam, zrobiłem sobie palladyna, którym narazie jeszcze ćwiczę skille, ale niedługo zacznę expić i mam pytanie: jakiej broni używać?
Mam ponad 1600 trowings starów, oraz ponad 2bp bolców, mam jeszcze jakieś strzały, ale one chyba się nie przydadzą za bardzo.
Więc czym mam expić?
PS mam dostęp do trowling starów i bełtów, więc mogę się nimi zaopatrywać w przyszłości.
Mam też viper star, jak one działają?
edit: Sorki za literówkę.
Od jakiego skillu opłaca się tego używać?
Vasudanin
04-03-2008, 19:47
Viper stars dzialaja podobnie jak poison arrows
a co do tego z czego lepiej ja ci powiem tak wez sobie 50 starow i idz np. na dwarfy zobacz jakie hity pozniej wez 50 bolcow i porownaj hity z czego lepiej ci wchodza
btw.
literowka w nazwie nie "Trowling" tylko "Throwing"
Narazie mam za słabe skille, aby sprawdzić i pytam się was. Nie wiem czy knightem expić na potworach zostawiających gwiazdki, czy na tych co zostawiają bolce.
Co jest k...
znikly mi userbary...
Throwing Stary lepsze niz kusza... Uzywaj od skillu ~60 bo na mniejszym to za duza strata (chodzilo mi o userbar ktory jeszcze godzine temu byl w moim podpisie "Throwing star user" :/)
Popatrz na moj podpis ;]
Nie kapuje.
I jeszcze jedno od jakich skilli mogę efektownie używać tych broni?
Leondoris
04-03-2008, 22:07
Na twoim miejscu wziąłbym te starsy bo możesz mieć tarcze i nie gubią sie co każdy rzut co oznacza, że 50 gwiazdek staczy na dłużej niż 50 boltów wiec masz więcej wolnego capa na mf i kolejne gwiazdki.
Jak masz kasę na skillowanie (speary/kamienie) to skilluj co najmniej do 60 (jak wbijesz 60 to sie będzie lepiej expić a nie jest to aż takie trudne) albo od razu ten 70 i nie będziesz już musiał przez bardzo długi czas skillować (poza tym 70 na to na niskim lvl'u bardzo dobry skill)
W ogóle to najlepiej niech jakiś kolega z pacc kupi ci royal speary to bedziesz z nimi mógł expic do 300 lvl'u - Ale skoro masz bolce i starsy polecam gwiazdki (tanie, możliwość noszenia tarczy i więcej capa co oznacza, że możesz dłużej expic)
W ogóle to najlepiej niech jakiś kolega z pacc kupi ci royal speary to bedziesz z nimi mógł expic do 300 lvl'u - Ale skoro masz bolce i starsy polecam gwiazdki (tanie, możliwość noszenia tarczy i więcej capa co oznacza, że możesz dłużej expic)
Wiem że się czepiam ale od 80 lvl są assasin stary a od 42 enchanter spears ale co tam...
Polecam throwing stary ze względy na lekkość, większą ilość użyć.
W sumie to mam trochę royal spearów, więc nie ma problemu.
A co z różnymi innymi strzałami/bolcami palladynem grałem dawno temu i nie znam się za bardzo na tych onyx arrows, pircing boltach- czy to się opłaca?
Powiem Ci tak era arrowsow i bełtów juz minela, teraz do 80 expisz Royalki albo Enchanted Spear. A po 80 lvlu to najlepiej Arbalest + Power Bolty ale to jeszcze zalezy na co idziesz. Widzialem ludzi na 150+ expiacych dalej z Royalkami wiec wiesz ;p 3maj sie
Mythic Sniper
05-03-2008, 01:49
Ja sie wypowiem tak : moim zdaniem bolce lepsze od Throwing Starow, wieksze hity ( moje wlasne obserwacje a troche sie palem nastrzelalem, uwierzcie mi ) ale ogromnym plusem throwing starow jest to ze masz tarcze a w przypadku uzycie bolcow owej ochrony nie posiadasz, jednak minusem starow jest ich dostepnosc, kiedys mozna je bylo u npc kupic... Moja RADA taka: dotren skila do 65 gdzies, wystrzelaj te stary ktore masz, nie trac czasu na zbieranie nowych, gdy sie skoncza lap za royal speary albo bolty (onyx arrows tez calkiem dobre, na hydrach kiedys z tym biegalem) a co do expienia assasin starami to sie nie wypowiem bo moja kariera tibijska zakonczyla sie gdy assasiny byly jednorazowego uzytku i kosztowaly spora kase wiec wogle ich nie uzywalem xP
a wogle najlepiej bedzie jak sam sobie sprawdzisz wszytsko, czlowiek sie uczy na bledach :) tylko nie zapominaj nigdy podczas expienia zeby miec mane na leczenie, pozdrawiam :)
Leondoris
07-03-2008, 21:37
Wiem że się czepiam ale od 80 lvl są assasin stary a od 42 enchanter spears ale co tam...
Polecam throwing stary ze względy na lekkość, większą ilość użyć.
Tylko kto expi z assassin starami i komu chce sie robic enchanty?
Assassin stary to tylko w niektórych miejscach (np. nightmare) bo to strata pieniedzy z nimi expić a enchanty tylko tam gdzie potrzeba ten 4 zasięgu (jakieś culty czy coś co bije z daleka)
Dzięki Mythic Sniper za radę, widać, że jesteś doświadczonym graczem i się "nastrzelałeś".
Chciałbym od siebie coś dodać...
Leondoris trochę się z Tobą nie zgodzę(ale to potem). Żeby nie przeciągać napiszę w punktach, bo uważam że jestem doświadczonym Palkiem mimo mniejszego levela:
1. Rodzaj broni dystansowej zależy od tego na jakiego potwora chodzimy. (Tak jak Leondoris potwierdzam, że to kwestia testowania)
2. Każdy potwór ma różną obronę, więc nie zawsze lepsza broń dystansowa jest dobrym wyborem (przykład Royal Spiry i Assasin Stars wchodzą w dragi, DLe, Hydry jak w masło, Enchanty już mniej ale jak trafisz dobrze to i ładny hit poleci. Anciend Scaraby kiepsko bije się z enchanted spirów).
3. W zależności od tego czy potwór trzyma dystans czy nie, też zależy dobór broni (np.: niektóre culty trzymają na dyst i tu lepsze bolty lub power bolty).
4. Broń dobiera się też w zależności od tego gdzie idziemy, czyli co spotkamy po drodze (czasem zabieram do bp enchanty, royalki i assasiny)
Mógłbym długo wymieniać zależności broni dystansowej ale to temat rzeka, natomiast nie zgodzę się do końca z Leondoris, że Assasiny nieopłacalne - przeliczyłem dokładnie i wychodzi się lepiej niż używjąc przez Sorca SDków (assasiny zwracają się z dłuższych huntów na potworach mocniejszych od DLa).
A kończąc ten temat napiszę, że osobiście od około 40 levela boltów nie używałem. Biję głównie z:
Royal Spiry - najtaniej wychodzi, wada że biją na 3 kratki i ciężkie (dragi, DLe, Lizardy, dwarfy, małpy, ogólnie all co nie ma skorupy)
Enchanted Spiry - wada że trzeba sobie robić lub kupić, biją prawie na cały ekran ale nie tak jak Power Bolty. Uzywam na Dragi, DLe, Lodowe potwory, DSy, Dwarf Guardy Ancient Scaraby. Plus że starczają na długo i mniej ważą od Royalek.
Assasin Stary - wada że drogie (1 assasin starcza na około 3 strzałów). Hity mocne ale używam głównie jako SD do dobicia większych monsterów, do wyczyszczenia mocnego respa np.: 5 DLi na klacie, lub na hunty z blokerem na potwory typu Nightmare.
Power Bolty - 100 kosztuje 700gp (trochę drogo). Rzadko używam (sporadycznie na cultach za pianinem w Liberty Bay)
Throwing Star - używam pozbierane jak expie np.: na DSach (bo z nich wypadają), tym samym wydłużam sobie expienie. Hity całkiem ładne, ale gdybym miał je kupować to nie zrobiłbym tego.
Jeśli są jakieś pytania pisać na GG - chętnie odpowiem (tylko pytać krótko, zwięźle i na temat)
Mój głos na stary. 10 throwing starów Ci starczy na dłużej niż 10 boltów, możesz używać tarczy rzucając starami a zasięg boltów jest chyba tylko o 1 sqm większy (4 sqm zasięgu to i tak wystarczająco).
Kamilq96
26-07-2008, 14:29
Jesli masz maly lvl to nos stary , poniewarz ane sa 1-reczne jak sie nie myle jak bedziesz expic to obrarzenia beda bardzo podobne , pocwiczysz se shielding i beedziesz mial wiecej hp
Mam nadzieje ze pomoglem:):p
Macko121
27-07-2008, 02:21
Pamiętaj, że jest 75% szansy, że trafisz z broni jednoręcznej i aż 90%, że trafisz z broni dwuręcznej w potwora. Nie licząc burst i sniper arrowsów, z których szansa na celny strzał wynosi 100%.
Źródło:
http://tibianews.net/article.asp?Id=429
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.