Pokaż pełną wersje : Death Ring:]
Groo0oosZ
08-03-2008, 18:53
Witam!
Mam takie pytanie jak dziala Death Ring na tibia.pl pisze tylko ze obniza shielding o 10. Ale komu ? Nam? Czy osobie/potworowi ktorego bijemy?
Dzieki!
pzdr
Zalgadis
08-03-2008, 18:58
Nam.
<Shnaczhki>
Vlad Dracula
08-03-2008, 20:49
A mam pytanie do tematu żeby nie zakładać nowego:
Czy jak założę Death Ringa to czy skill shieldinga mi będzie szybciej róśł?
Np jak mam 60 shield to zakladam ringa i jest 50 to skilluje się tak jak by było na prawdę 50?
A mam pytanie do tematu żeby nie zakładać nowego:
Czy jak założę Death Ringa to czy skill shieldinga mi będzie szybciej róśł?
Np jak mam 60 shield to zakladam ringa i jest 50 to skilluje się tak jak by było na prawdę 50?
Tak, on do tego jest wykorzystywany. ;)
polemizował bym w tym temacie ponieważ jest on zbyt drogi na tego typu rozrywki no chyba ze ktoś kto ma 110 shildingu i 1000cc w banku to wtedy może ...
Avallach
09-03-2008, 09:23
Hah, najs.
Zbieram wszystkie noob charki 35+ i ide po death ringi, yeye. Moze ze 2 skile wskocza ;]
Jeśli chcesz tymi noob charami lootnąć death ringa to powodzenia :D :D
Merlin_z_Titanii
09-03-2008, 11:34
Taaa ale te noob chary muszą mieć 40 level.
Hmm..A po ile u was na servach chodzi DR?
Pomocny Murzyn
09-03-2008, 12:42
U mnie po ~8k
Siema. u mnie na serie można za 3k kupić ceny się wahają.Ale tak czy sik
nikt tego shitu nie kupuje więc ja sobie zostawiam z mar i mam gdzieś 10+ czekam jak uzbieram 5 bp i 88-90 shielda to wtedy się przydadzą.
Pozdro i poćwicz.
sleazyneor
13-03-2008, 20:56
Skoro juz mowa o death ringu to mam pytanie :
Czy jesli bede mial np. 16 shielda i go zaloze bede mial 6 shielda?
Krótka odpowiedź - Tak. :-)
Milan ognia
13-03-2008, 21:17
Czy shield zniża się o 10 także na pasku skilli?
Czy shield zniża się o 10 także na pasku skilli?
Taa
<10 znakuf>
Przyznam, że nie wiem po co Cipsoft wprowadzał taki przedmiot (pomijając to, że jest potrzebny do paru questów). Nikt raczej nie będzie inwestował w te ringi, żeby wbić skill o pół godziny szybciej...
Zalgadis
13-03-2008, 22:14
up@
chyba poł miesiąca szybciej ;s
Nikt raczej nie będzie inwestował w te ringi, żeby wbić skill o pół godziny szybciej...
No nie wiem żeby awansować (knightem) z
99 na 100 skill potrzeba 150h
A z 89 na 90 potrzeba 57h
Skromne 93h czasu mniej :) masz racje ^^
*wartości podane w przybliżeniu
** Źródło http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102
Zalgadis
13-03-2008, 22:23
No wiadomo że płacąc 8k lepiej zaoszczędzić te 20 godzin (omfg w chuj dużo czasu)
niż zamulac przed kompem ;p
Cóż, po prostu to uogólniłem, przyprawiając lekką szczyptą ironii. Równie dobrze ktoś może czuć potrzebę zakładania go przy niskich skillach i wtedy różnica wyniesie 30 minut B) A poza tym... przeliczcie jeszcze jaka wyjdzie cena ringów, jeśli chcemy wbić z przykładowego 89 na 90 ;)
Jak długo działa ten pierścień?
Cóż, po prostu to uogólniłem, przyprawiając lekką szczyptą ironii. Równie dobrze ktoś może czuć potrzebę zakładania go przy niskich skillach i wtedy różnica wyniesie 30 minut B) A poza tym... przeliczcie jeszcze jaka wyjdzie cena ringów, jeśli chcemy wbić z przykładowego 89 na 90 ;)
Działa 10 min. Cena wacha sie od 3-8k.
Czyli godzina kosztuje od 18-48k.
Czyli wbicie skila z 89-90 kosztuje od
1026(102cc, 60pc) -2736k(273cc, 6pc)
Faktycznie wbijasz skila 100 a zyskujesz 3dni i 21h w realnym życiu czasu spędzonego przed kompem (LOOOOL)
Czyli jak ktoś zarabia około 20k na godzinę podczas expienia to przy skillowaniu z 89 na 90 na death ringu mu się to opłaca bo z pieniędzmi wyjdzie na zero a do tego ma jeszcze duuuuzo expa(93h).
:)
Mi się wydaje że to wpływa tylko na czynnik obrony a nie na rośniecie skila. Jak założymy ringa podwyższającego siłę ataku to skill chyba i tak nam idzie tak jakbyśmy mieli o 4 mniej... Jakbym dał loga ze sword ringiem to bym chyba na next day nie był w top 300 zapisany jako o 4 wyższy skill nie?
Faktycznie wbijasz skila 100 a zyskujesz 3dni i 21h w realnym życiu czasu spędzonego przed kompem (LOOOOL)
Osobiście wolałbym posiedzieć te parę godzin więcej, niż płacić 1kk-2kk na wbicie jednego, marnego skilla o 4 dni wcześniej, który i tak w jakiś znaczący sposób nie poprawi zdolności blokowania się tarczą mojej postaci ;)
Kolejnym problemem jest zakup ringów potrzebnych na okres czasu wbijania skilla. Przykładowo na Refugii, pisałem na kanale Trade dobre 40 minut, by zakupić dwa Death ringi potrzebne do wykonania Dreamer's Challange Quest (po updacie wprowadzającym je jako nagrodę z Tibia Tales). Sam dziwiłem się, dlaczego nikt tego nie chce sprzedać. Oczywiście wpływa na to wiele czynników typu ilość graczy zalogowanych
podczas wysyłania na Trade moich ofert.
(...)Jak założymy ringa podwyższającego siłę ataku to skill chyba i tak nam idzie tak jakbyśmy mieli o 4 mniej...(...)
Zauważ, że podczas zakładania ringa dana umiejętność podnosi się w zakładce "Skills". 85=85, nie inaczej.
Z tego powodu skill rośnie wolniej, z awansu na awans.
Wiesz Aroonia, jeśli masz to expiowsko, na którym jesteś tak z 15k-20k w kasie na godzinę do przodu to dlaczego miałbyś skillować dłużej skoro krócej jest bardziej opłacalnie(na expieniu niezły lvl wpadnie). Poza tym rozmawiamy o skillach 90+, czyli o graczach na tak wysokich poziomach, że czas jest dla nich ważniejszy od pieniędzy :] (wiem, że to jest niebagatelna sumka 1000k, ale jak już mówiłem- można to odrobić na expie w te 4 dni)
Kleczajek
14-03-2008, 17:51
Mi się wydaje że to wpływa tylko na czynnik obrony a nie na rośniecie skila. Jak założymy ringa podwyższającego siłę ataku to skill chyba i tak nam idzie tak jakbyśmy mieli o 4 mniej... Jakbym dał loga ze sword ringiem to bym chyba na next day nie był w top 300 zapisany jako o 4 wyższy skill nie?
Racja.
Jak założysz pierścień skille lecą tak jak bez pierścienia.
Testowane.
Kleczaj, jak to testowałeś? Jeśli to prawda to death ringi są zupełnie bezużyteczne...
Cacuss, po części masz rację... jednak ja w żadnym wypadku nie stosowałbym takich technik, jest mi to niepotrzebne. Zebranie sumy 2kk zarabiając 20k na godzinę zajmie 100 godzin... Tak, wiem, efektem ubocznym tego będzie pare lvl upów, ale ja mam naprawdę wiele sensowniejszych pomysłów na wykorzystanie takiej kasy :P
X-Anylon
14-03-2008, 19:34
Przyznam, że nie wiem po co Cipsoft wprowadzał taki przedmiot (pomijając to, że jest potrzebny do paru questów). Nikt raczej nie będzie inwestował w te ringi, żeby wbić skill o pół godziny szybciej...
Jesteś pewny,że nikt nie będzie w to inwestował?; D
Jak ktoś ma kupę kasy i nie równo pod głową..To będą w to inwestować..
No, z powyższym trzeba się zgodzić, nie ma to tamto :D
Nie sądzę by ktoś stosował system skilowania z Death Ringiem.
Jest to przedmiot questowy i ozdoba, która częściej jest widywana w domkach, niż w ekwipunku graczy.
tak jak kolega @up powiedzial, bedzie on prawdopodobnie kupowany przez wyzsze lvl'e tylko na ozdobe do domku (wkoncu jezeli nic ci nie dodaje tylko zniza shilda o 10 to po h*** mial ktos by go kupowac :p)
P.S. tak wogole to bardzo fajnie wyglada :D
A ja osobiście używam go do skilowania, zawsze te -10 shielidnga cosdaje.
Lord Wlodek
19-03-2008, 21:46
Heh sweczgo czasu sam z nim birgałem to spodobał mi się... W zasadzie bezużyteczny ale wkońcu nie każdy ring musi nam pomagać neee?
Interesuje mnie bardziej kwestia rośnięcia skilla podczas expu z ringiem. Ktoś pisał że rośnie tak samo jak bez ringa (trochę to nie logiczne, wkońcu skill ci sie zmienia o 4 ) mógłby ktoś to potwierdzić?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.