Pokaż pełną wersje : Swędzące pytanko
straganiaz
08-03-2008, 22:09
Mam pytanko:
Czy gdy na serwerze nie ma GM, to czy ktoś wykryje działanie nielegalnych botów?
(((Proszę sobie nie myśleć, że jestem jakimś hakerem i robie coś nielegalnego.Pytam tylko bo chcę wiedzieć z czystej ciekawości)))
Avallach
08-03-2008, 22:11
Tak wykryje, gdy ktos robi cos nieuczciwego, w cipsofcie swieci sie czerwona lapmka przy nazwie serwa, wiec nie hacz i nie botuj, bo GM przyndzie i cie rozdupcy.
Knight Simon Dark lord
08-03-2008, 22:48
to UP@ to była ironia (dla nie chwytających).Nikt nie wykryje (niestety) trzeba się z tym pogodzić.
Tak tylko do nazwy tematu, jak cię swędzi, to się podrap. I tyle. I chyba nawet zła nazwa tematu :/
A GM'i na servy często nie wchodzą...więc boty mają dobrze. Nie wiem, czy są tak zajęci GejMasterzy , czy im się nie chce, no ale.
Ancient900
08-03-2008, 23:27
O ile na światach non pvp GMów widze dość często (kilka razy w miesiącu) o tyle na nebuli jak gram od sierpnia 07' to nie widziałem ani razu a botów jak mrówek ;d
@up
Twój podpis rox!!!!!
@up
Twój podpis rox!!!!!
za to twój sax CHE CHE
Ancient900
09-03-2008, 00:16
no to bedzue ded kto mi da na uchy potem:(:(:(:(
Nie, boty działają po stronie klienta i "ułatwiają komunikację z serwerem", pozostawiając po sobie niewidoczne ślady.
straganiaz
09-03-2008, 14:49
Tak wykryje, gdy ktos robi cos nieuczciwego, w cipsofcie swieci sie czerwona lapmka przy nazwie serwa, wiec nie hacz i nie botuj, bo GM przyndzie i cie rozdupcy.
Ja tylko pytalem. I nich se kurde nikt nie mysli ze ja gram nieuczciwie. Jak kazdy sie oco spyta to uuu! ooo! on jest inny gorszy X( X( X(
Mam pytanko:
Czy gdy na serwerze nie ma GM, to czy ktoś wykryje działanie nielegalnych botów?
(((Proszę sobie nie myśleć, że jestem jakimś hakerem i robie coś nielegalnego.Pytam tylko bo chcę wiedzieć z czystej ciekawości)))
Nikt nie wykryje ,a jesli bedziesz mial pecha to wykryje jakis czlowiek i albo Cie sam zabije albo cos na Ciebie zluruje.
Ja tylko pytalem. I nich se kurde nikt nie mysli ze ja gram nieuczciwie. Jak kazdy sie oco spyta to uuu! ooo! on jest inny gorszy.
To co powiedział Avallach, było ironią, żartem. Nie bierz tego na serio.. Pozatym, ktoś powiedział że grasz nieuczciwie?
Powracając do tematu..
Nikt nie wykryje ,a jesli bedziesz mial pecha to wykryje jakis czlowiek i albo Cie sam zabije albo cos na Ciebie zluruje.
Heh.. Zaprzeczasz samemu sobie :)
Najczęściej jest tak, że zauważony przez Gracza, Botter zostaje zabity. Są dwa sposoby oraz jeden dodatkowy, proponowany przezemnie :D
Po pierwsze - Ponieważ Botter'a jest bardzo łatwo zabić, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby to zrobić. Po kilku minutach osoba używająca Bota, padnie.
Po drugie - Jeśli Botter jest dość słaby, a także jeżeli grasz na NoN-PvP, to aby nie mieć na "sumieniu" jakiegoś kolesia, zluruj odpowiednio silnego Potwora. Pamiętaj jednak, aby zniknąć z pola widzenia tamtego Gracza i uciec po drabinie. Potwór się poprostu przeżuci :)
Dodatkowo - Najłatwiej zaraportować do GM'a, że dana osoba używa Bota i na wszelki wypadek zrobić kilka SS'ów. Jeżeli GM będzie, to Botter ma Bana. Jeżeli GM'a nie będzie, to skorzystaj z w/w podpowiedzi, a SS'y zostaw na pamiątkę :D
@Down Szczerze mówiąc, lepiej jest samemu zlurować jakiegoś Potwora, a następnie uciec z pola widzenia Botter'a, tak jak napisałem wyżej :) Będzie myślał że ktoś go zabił, ale nie będzie wiedział kto :P
SS to żaden dowód na botowanie. Najlepsza metoda na bota to luring xd Chociaż za to można dostać bana. Więc lepiej się zdecydować: albo raport albo samemu wymierzyć sprawiedliwość.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.