Pokaż pełną wersje : Zamykanie graczy w domku.
Mój kolega zamykał graczy w domku swoim, żądał od nich kasy/itemków. Przyszedł GM, troche go powkurzałem (Też bana dostałem xD ale w tibie nie gram), i kolega ten dostał bana za "trapping"? Czy może jakoś odwołać się od tej decyzji i czy da to efekt:
Screen z gmem(qmpla):
http://img505.imageshack.us/img505/2206/p0603081344qr8.jpg
Inferno3031
10-03-2008, 07:51
Chciał być gościnny :s xD
Hmmm odwołać się... decyzję GM'ów jako najważniejszych w grze są raczej nieodwołalne. Spróbuj na Support Boards > Gamemasters?
Raczej nie da rady, choć tego nie ma napisane w regulaminie:P
inferno3031, gamemaster board nie jest miejscem do odwolywania sie od banow
ogolnie rzeczbiorac to co robiles to bylo destructive behaviour
bys nie trapowal graczy - bys nie dostal bana
proste jak budowa cepa, nie ?
Zalgadis
10-03-2008, 12:52
A mi sie zdaje czy jest komenda wyrzucajaca siebie z domku?
No bo jest Alana Sio "Nick
Ban zasluzony w 100%
Albowiem:
Intentional abuse of weaknesses in the gameplay, for example arranging objects or players in a way that other players cannot move them.
Więc masz odpowiedź...
Ban zasłużony, możecie zapomnieć o odwołaniu.
markus269
10-03-2008, 13:40
Zasłużony, bez sensu jest zamykanie ludzi w domku. :baby:
Ufocznik
10-03-2008, 14:52
dyskutowalbym czy rzeczywiscie zasluzony, w koncu jakby nie patrzec ci ludzie zamknieci w domku nie byli strapowani, bo mogli wyjsc uzywajac komendy alana sio "nick
jak ktos tam wyzej napisal - podpada to raczej pod "destructive behaviour", niz pod "trapping"
Kiedyś pewien delikwent na Refugii blokował przejście do Dragon Lair koło Venore, na tym mostku. Ktoś zaraportował, tak się złożyło, że akurat GM był i resztę możecie sobie dopisać :p
Intentional abuse of weaknesses in the gameplay, for example arranging objects or players in a way that other players cannot move them.
Gracze których zamykałeś mogli w każdej chwili opuścić domek więc nie powinienieś dostać za to bana jeżeli na koncie na tibia.com masz napisane że ban za to to możesz sie odwołać a jak jest za destructive behavior to nic nie możesz zrobić :|
Wg mnie ban niezasluzony bo jak juz powiedzialo kilka osob wyzej, istnieje komenda alana sio "nick" , ktora pozwala wyjsc z domku nawet z zamknietymi drzwiami. To, ze ci ludzie jej nie znali, to juz ich problem. Zawsze mogli sie zapytac na help chat.
Nie każdy newbie by o tym pomyślał.
To ja Rzekciu Knight xd
Fajnie się zamyka takich noobków a potem widzisz ich płacz jak tracą swoje plejt sety xd
@Up
No chyba nie bardzo.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Mateusz Do
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 36
Skille: 70/57
Poziom mag.: 11
Tym się sugerując :p
Wg. mnie, Ban w 100% zasłużony. Możliwe że można było użyć komendy "Aleta Sio "Nick ", ale większość Newbie tego nie wie :(
Jeżeli to Ban, tylko za Trapping to raczej możesz napisać, aby został odwołany. Rzadko się jednak zdarza, że GM zmienia swoją decyzję.
Jeżeli to Ban za tzw. "Destructive Behavior", to z wielką przykrością muszę stwierdzić, iż odwołanie jest niemożliwe.
Poza tym, tak jak napisał ktoś wyżej - "Byś nie trapował, byś nie miał Bana". I to jest święta prawda ;)
Pozdrawiam!
Nie każdy newbie by o tym pomyślał.
I co z tego, ze o tym nie pomyslal? Jezeli ktos tego nie robi, nie powinien grac na komputerze, bo jeszcze bardziej sie cofnie...
(Jak pojde do sklepu i cos ukradne, zostane zatrzymany przez policje i powiem, ze nie pomyslalem o konsekwencjach to mnie wypusci?)
Ja bym się odwoływał, poza tym wątpię aby on ich sam do tego domku zapchał, raczej sami weszli, a skoro nie znają komend to już nie moja wina. Jeżeli się zaczyna jakąś grę to dobrze znać jej mechanikę, komendy itp.
Patrząc na to z innej strony (jeżeli chodzi o to, że to byli newbie, w co wątpię, bo jakoś report poleciał) to mogłaby się zdarzyć taka abstrakcyjna historyjka: gracz zostaje otoczony przez 8 graczy na otwartym terenie, nie wie (bo newbie), że można przesuwać graczy, to czy ta cała ósemka graczy powinna być zbanowana za trapowanie albo coś innego?
Też bym się zastanawiał czy to podchodzi pod "Destructive Behavior"? Jego wina, że dali nabrać się na sztuczkę i weszli do tego domku? W każdej chwili mogli się z niego wydostać. Jak to mówią - niewiedza szkodzi.
No ale coz, GM i CM czasami banuje lub wlepia warny bezpodstawnie.
Type: Notation - A Notation in the criminal record as a warning.
Character: x x x x
Reason: destructive behaviour
Statement: "i'm gonna lure some slimes to kill a botter :)" (Feb 18 2008, 16:35:41 CET in Game Chat)
Comment: Luring with the intention to kill is a violation of Tibia Rules on non-pvp servers.
A wiec tak, nie dostalem bana, bo ta notke, wlepil mi CM, ktoremu wczesniej "zaraportowalem" okolo 5 botterow.
Czy zwykle powiedzenie czegos na GC jest podstawa do bana? Nie mozna sobie nawet pozartowac? Jest roznica pomiedzy: "I'm gonna lure" i "luring", bo jeszcze tego nie zrobilem.
Jak widac, trzeba sie pilnowac ;)
motorolka164
10-03-2008, 21:59
@up to jest lepsze
Character: xxx
Reason: offensive statement
Comment: do not post offensive comments on your account page! (sie przemeczac)
Date: Jan 26 2008, 22:56:28 CET
Status: The player complained about this banishment.
After receiving the answer the period of objection has expired.
mimo odwolania nadal jest :evul:
@topic
sluszny i nic nie poradzisz
No ale coz, GM i CM czasami banuje lub wlepia warny bezpodstawnie.
Character: x x x x
Reason: destructive behaviour
Statement: "i'm gonna lure some slimes to kill a botter :)" (Feb 18 2008, 16:35:41 CET in Game Chat)
Comment: Luring with the intention to kill is a violation of Tibia Rules on non-pvp servers.
A wiec tak, nie dostalem bana, bo ta notke, wlepil mi CM, ktoremu wczesniej "zaraportowalem" okolo 5 botterow.
Czy zwykle powiedzenie czegos na GC jest podstawa do bana? Nie mozna sobie nawet pozartowac? Jest roznica pomiedzy: "I'm gonna lure" i "luring", bo jeszcze tego nie zrobilem.
Jak widac, trzeba sie pilnowac ;)
za checi tez sa bany
jakbys napisal : im gonna bot some today, mialbys bana na 30 dni + final warning za macro use
Wymyrymydymy
11-03-2008, 14:50
ja bym sie odwolal, kiedys zareportowalem goscia ktory tak robil, GM byl akurat online i odpowiedzial ze nie lamie to tibia rules
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.