PDA

Pokaż pełną wersje : Warto kupic xbox 360?

Lord Dreathan
11-03-2008, 11:30
Witam.
Otoz od jakiegos czasu zastanawiam sie nad kupnem xkloca 360. Ale niewiem czy warto i do tego jakie gry sa godne uwagi( do gry z przyjaciolmi na jednym tv jak i do single player) Sam osobiscie myslalem o Burnout Paradise, ninja gaiden, mass efect, lost planet, soul calibur ( ale nie jestem pewien czy wyszedl na xkloca) Prosze o odpowiedzi TYLKO TYCH LUDZI, KTORZY POSIADAJA XBOXA. Z gory dziekuje.

RE: DOWN

Ale ponoc trzeba wnosic oplaty, za mozliwosc grania po necie? Jak tak to ile to wynosi?

Scobel
11-03-2008, 11:35
Powiem tak:

Gier jest wiele, zależy na co liczysz grając w te gry ... Grafika jest piękna ... i nie martwisz się czy coś ci pójdzie czy nie na twym sprzęcie ...
Co więcej na XBox360 najlepiej gra się przez sieć z innymi ludźmi ...
Bo przecie sąsiedzi, czy kumple ze szkoły nie zawsze są pod ręką ...
Więc musisz sobie załatwić neta do gier ...
No i wiadomo przecie iż konsole są tylko i wyłącznie do gier :) ...

Ja mam od ponad roku XBox360 i kilka innych konsol i wiadomo że nie było łatwo przesiąść się z PC na Konsole ... ale teraz gram i na konsolach i na PC i nie ma różnicy ... :)

Baaa od marca w Polsce staniały konsole XBox360 :) Wedle zaleceń MS :)

Ps. Nie przerabiaj konsoli XBox360, w tym przypadku to się nie opłaca bo skutki tego mogą być smutne ...

Tompior
11-03-2008, 14:23
RE: DOWN

Ale ponoc trzeba wnosic oplaty, za mozliwosc grania po necie? Jak tak to ile to wynosi?

Okolo 11zl miesiecznie.

Co do samej konsoli, to jest fajna, ale poczekaj do kwietnia. Wtedy maja wyjsc nowe konsole z dyskiem 60GB w tej samej cenie co te z 20GB ;) - A cena bedzie wynosila okolo 1100zl.

Mam Burnouta Paradise i moim zdaniem (nie tylko moim) jest to suuuuuper samochodowa zrecznosciowka. Duzo ludzi gra online wiec problemow z zabawa w 8 osob nie bedzie.

Btw. Polecam fora o tematyce konsolowej.

PS. Takze zgadzam sie z tym, ze przerabianie konsoli nie jest oplacalne. Na allegro jest duzo gier uzywanych, ktore kosztuja 50% mniej od nowek, a po ich przejsciu mozesz je odsprzedac za praktycznie ta sama cene ;)

Lord Dreathan
11-03-2008, 15:45
Naprawde tylko 11 zl? A platnosci odbywaja sie za pomoca karty kredytowej czy jak?
A co do kupna to pewnie najwczesnij bym kupil za 2 miesiace, bo musze jeszcze jakis telewizorek HD ready sobie zakupic:D

Tompior
11-03-2008, 17:25
Naprawde tylko 11 zl? A platnosci odbywaja sie za pomoca karty kredytowej czy jak?
A co do kupna to pewnie najwczesnij bym kupil za 2 miesiace, bo musze jeszcze jakis telewizorek HD ready sobie zakupic:D

Mozna karta kredytowa, dac zlecenie stale i wtedy sobie sami kase ciagna z konta.
Ale nie polecam, gdyz, kiedy chcesz zrezygnowac z uslugi to zaczynaja gadac, ze xbox live w Polsce jest nielegalny itp. bla bla bla.
Najlepiej kupowac kartki zdrapki z allegro na 12+1 miesiecy za ~~140zl.

A co do jakiegos telewizorka hd ready, polecam mojego 32" Panasonica TX32-LX70P
Super maszynka w niezlej cenie ^^

Mythic Sniper
11-03-2008, 17:40
ja nie posiadam owego xboxa ale gralem u kumpla, uwazam ze maszynka warta swojej ceny ale koniecznie wymaga telewizora HD zeby zobaczyc wszytskie efekty graficzne, a z gierek polecam Gears of War, swietna gra, szczegolnie jak sie gra z kumplem, mozna grac na podziolnym ekranie fabule lub duele :)

ja bym kupil X360 tylko dla Halo 3 na LIVE i dla Fify 2008

sphinx123
11-03-2008, 21:55
Gdyby to ode mnie zależało to kupiłbym PS3, który co prawda jest droższy , jednak wszystkie Tekkeny itp. będą raczej exclusive dla Playstation.

Tompior
11-03-2008, 22:32
Gdyby to ode mnie zależało to kupiłbym PS3, który co prawda jest droższy , jednak wszystkie Tekkeny itp. będą raczej exclusive dla Playstation.

Malo ludzi skupia sie tylko na jednym gatunku (bijatyki) a a jeszcze mniej na tylko jednej serii gier (tekken).
PS3 nie jest zle, ale jednak xbox 360 ma wiecej lepszych tytulow. Warto takze wspomniec, ze dodatki do GTA IV nie pojawia sie na ps3 ;) M$ troche kasy na to przeznaczyl.

Lord Dreathan
11-03-2008, 23:44
Na szczescie Tekkeny mnie nie rajcuja specjalnie. Jakkolwiek chetnie bym pogram w Sonic'a , ktory pewnie bedzie exclusive dla ps3 ( Sega zostala wykupiona przez Sony)

Koronowany rycek
11-03-2008, 23:54
Fifa 08 na boxa poprostu mega, kiedy gra sie ładuje, mozna postrzelac na brameczke ;d.Grałem i bde grał za nim farba z pada nie zejdzie ;d

Grafika ++

KrEmAs KAc
12-03-2008, 12:13
najtańszy xboxa 777zł + oblivion z allegro za ~100zł = kilkaset godzin grania :)
chyba najdłuższa gra w którą można grać i się nie znudzi. (przynajmniej było tak w moim przypadku)

Xirgan
12-03-2008, 13:53
Jezeli kupisz Xpudlo to Assassin's Creed obowiazkowo;).

Glacial
12-03-2008, 14:41
Ale tutaj trzeba rozwazyć inną ważną kwestie! Już niedługo (oj! już niedługo - wszyscy tak mówią ale nikt nie wie kiedy) tylko na PS3 wyjdą Gran Turismo 5(prologue) i Final Fantasy XIII!
A te cudeńka nigdy nie zostaną prze konwertowane na wersje dla Xbox360.

Tompior
12-03-2008, 15:02
Final Fantasy to tylko dla fanboyow tej serii ;P
Na Xboxie (na PS3 tez) jest Lost Odyssey, gra tworcow FF :)
A co do GT5 - xbox tez ma fajne samochodowki ;) (PGR4)

Korektor
12-03-2008, 15:18
Za tą cenę możesz kupić sobie dobrą gitarę. Jeszcze więcej frajdy.

..::QRAS::..
12-03-2008, 15:40
dla samego finala kupil bym ps3

sphinx123
12-03-2008, 19:32
@ up

Zapomniałem o Finalu :) Też dla niego kupiłbym ps3, chociaż wolę odschoolowy system walki a nie te eksperymenty od XII w górę ; D

Walekifa
12-03-2008, 19:54
Metal Gear Solid 4 Panowie.. Metal Gear Solid 4. Ale i na iksBoxa perełki się poznajdują.

lololol
12-03-2008, 23:13
szkoda tylko, ze przerobka ps3 jest zbyt ryzykowna, a i same nagrywarki bluray to szczyt marzen :/. xbox obecnie przewaza nad ps3 ale zal jednak tego mgs'a ;<

LOLO
14-03-2008, 22:10
Ja posiadam x pudło i jestem z niego zadowolony :) i polecam te konsole bo jest na nią sporo gierek jest się przy czym zawiesic i wogule nie zpaomniane efekty w HD to coś pięknego :D

Zatharin
14-03-2008, 22:24
Xboxa warto kupić, gry bardzo dobre (Gears of War, Assassin's Creed, Mass Effect chociaż on będzie na PC :P). Co do grania po necie to są 2 rodzaje chyba Silver i Golden Xbox Live Golden ofc lepszy i kosztuje około 100 zł? Silver też coś koło tego.

Misza
14-03-2008, 23:35
XBL Silver jest darmowy, zezwala na ściąganie dem, triali i innych śmieci przez oficjalny Store.
Gold (nie z Allegro) kosztuje jakieś 200zł na rok.

@top: kup, fajny jest. Ja kupiłem prawie dwa miesiące temu i jestem zadowolony.

Dobrych tytułów jest trochę, a jeśli do tego kupisz drugi kontroler to masz długie godziny gry z kumplami.
Do tego ostatnio sama konsola staniała.

Tompior
15-03-2008, 13:20
XBL Silver jest darmowy, zezwala na ściąganie dem, triali i innych śmieci przez oficjalny Store.
Gold (nie z Allegro) kosztuje jakieś 200zł na rok.

@top: kup, fajny jest. Ja kupiłem prawie dwa miesiące temu i jestem zadowolony.

Dobrych tytułów jest trochę, a jeśli do tego kupisz drugi kontroler to masz długie godziny gry z kumplami.
Do tego ostatnio sama konsola staniała.

Czytaj temat zanim sie wypowiesz i kiedy nie jestes pewny tego co piszesz.
Xbox live gold na 13 miesiecy to niecale 150zl (czemu nie z allegro?).
Sa tez darmowe kody 48h (generowane na pewnej stronie internetowej), ktore pozwalaja na granie online. Ale to nie to samo co live gold ;)

Xbox jest fajny i polecam, ale kup go dopiero w kwietniu-maju kiedy juz wszedzie beda tansze i byc moze wyjdzie nowy premium 60gb ;)

Gelt
15-03-2008, 13:35
Polecam kupic tę "zabaweczkę". Gry bardzo fajne, mozliwość oglądania filmów, słuchania muzyki. Grafika bardzo dobra (Jak posiadasz TV w HD).

Misza
15-03-2008, 13:51
Czytaj temat zanim sie wypowiesz i kiedy nie jestes pewny tego co piszesz.
Xbox live gold na 13 miesiecy to niecale 150zl (czemu nie z allegro?).
Sa tez darmowe kody 48h (generowane na pewnej stronie internetowej), ktore pozwalaja na granie online. Ale to nie to samo co live gold ;)

Xbox jest fajny i polecam, ale kup go dopiero w kwietniu-maju kiedy juz wszedzie beda tansze i byc moze wyjdzie nowy premium 60gb ;)
Czytaj posty zanim je komentujesz. Kilka razy, aż już będziesz pewien, ze zrozumiałeś.

Napisałem, ze Gold nie-na-Allegro kosztuje jakieś 200zł. Na Allegro taniej.

Tompior
15-03-2008, 16:40
Czytaj posty zanim je komentujesz. Kilka razy, aż już będziesz pewien, ze zrozumiałeś.

Napisałem, ze Gold nie-na-Allegro kosztuje jakieś 200zł. Na Allegro taniej.

Tyle, ze nie widze sensu w wywalaniu 50zl w bloto...

@down: jak by byl za allegro to by podal cene z allegro :P

kołbaś
15-03-2008, 16:55
Ale czy on powiedzial ze lepiej kupowac "BEZ ALLEGRO" czy z allegro? ja odebralem jego odpowiedzi jak by byl za allegro.

eerion
15-03-2008, 18:40
Oczywiście, żę warto.
Choćby dla takich gier jak Guitar hero (to akurat jest wszędzie) czy Rock Band (to karci kompletnie. Only for XboX360)

Gogar
15-03-2008, 18:50
Only for XboX360)

NOT, na allegro można znaleźć Rockband na ps3.
Czy opłaca się brać x360 zależy od tego, jakie gry Cię interesują. Dla mnie więcej interesujących tytułów ma i będzie miało Sony, dlatego zamówiłem PS3. (Zresztą, zawsze byłem fanboyem Sony)

Misza
15-03-2008, 19:41
@Tompior: czytanie ze zrozumieniem, proszę. ORYGINALNY, NIE-Z-ALLEGRO-ALE-PROSTO-ZE-SKLEPU, bez niepewnych pośredników (chociaż na Allegro można znaleźć pewnych, spoko) Gold kosztuje koło 200zł. I o to mi chodziło. Nie pisałem nigdzie, żeby na Allegro nie kupować, po prostu chciałem, z napływu pierdolonego miłosierdzia, poinformować ew. kupujących ile kosztuje Gold w sklepie. M. in. po to, żeby zestawić to z ceną z A.

Zresztą sam Golda miałem tylko ten jeden darmowy miesiąc. Na razie nie mam za bardzo gier do gry po sieci, więc nie kupuję.

Lestos
15-03-2008, 20:07
Powiem tyle posiadam Xboxa360 edycje core(dla tych co nie rozumieją biedną wersje z padem i konolą) bardzo miło mi się gra ale teraz polecam PlayStation 3 ponieważ ma możliwość odtwarzania Blue Ray czy jakos tak a Xbox360 tego nie posiada.Ale za to na Xboxa jest wiele ciekawych gier jak na przykład:,,Mass Efeect''
ale za to na PlayStation jest lepsza grafika,wiec wynika z tego ze lepiej zbierac 2000+ zł na Playa niż na Xboxa

Tompior
15-03-2008, 20:33
ORYGINALNY, NIE-Z-ALLEGRO-ALE-PROSTO-ZE-SKLEPU, bez niepewnych pośredników (chociaż na Allegro można znaleźć pewnych, spoko)

ale za to na PlayStation jest lepsza grafika,wiec wynika z tego ze lepiej zbierac 2000+ zł na Playa niż na Xboxa

@Misza: A czy jest cos takiego jak nieoryginalny live? Po za tym, niepewni posrednicy? Od czegos chyba jest system komentarzy oraz "program ochrony kupujacych". Jezeli ktos mysli, to nie kupi od goscia majacego 0 komentarzy tylko od tego, co ma 1k+ (papyflo) i zaopatruje wieksza czesc uzytkownikow allegro ;P

@Lestos: od kiedy ps3 ma lepsza grafike od xboxa 360?? Wszystko zalezy od gry...

Lestos
15-03-2008, 20:41
@Misza: A czy jest cos takiego jak nieoryginalny live? Po za tym, niepewni posrednicy? Od czegos chyba jest system komentarzy oraz "program ochrony kupujacych". Jezeli ktos mysli, to nie kupi od goscia majacego 0 komentarzy tylko od tego, co ma 1k+ (papyflo) i zaopatruje wieksza czesc uzytkownikow allegro ;P

@Lestos: od kiedy ps3 ma lepsza grafike od xboxa 360?? Wszystko zalezy od gry...

Też prawda,lecz ps3 ma blueray jak wogule wiesz co to jest

Duke Dran
15-03-2008, 20:59
Najlepiej jest mieć dwie konsole xD i kozaczyć. Zwłaszcza, że nie są one takie drogie (wiadomo, że X'box jest tańszy np taka wersja core) W obecnej chwili mam Xboxa ale po wakacjach mam plany aby sprawić sobie PS3 i uzupełnić pokój gracza.

Sidoos
15-03-2008, 21:11
Warto!!!!1
http://www.youtube.com/watch?v=VhO-OE931D4 <-- Tutaj możesz zobaczyć dlaczego

Capality
15-03-2008, 21:27
Kup se PSP i namow kumpli, ja i 2 moich kolegow tak zrobilismy i teraz popylamy w Tekkena u ktoregos w chacie

Misza
15-03-2008, 21:52
Warto!!!!1
http://www.youtube.com/watch?v=VhO-OE931D4 <-- Tutaj możesz zobaczyć dlaczego
Denny filmik. Co prawda nie jest mi szkoda dzieciaka, bo to żart jak żart, ale zwyczajnie to nudne. Reakcja zbyt powolna, zupełna odwrotność Nintendo 64.
http://www.youtube.com/watch?v=pFlcqWQVVuU

Tompior
15-03-2008, 23:04
Też prawda,lecz ps3 ma blueray jak wogule wiesz co to jest

w ogole wiem co to jest BR.
Trzeba zaczac od tego, ze konsola sluzy do grania (wiem, ze jest linuks na ps3 a na xboxie masz media center) ale nie do tego sie kupuja ta maszynke.
I co ci daje ten blue ray?? Jedyny plus jest taki, ze gry mieszcza sie na 1 plytce.
Dodatkowo, instalacja DMC4 na ps3 zajmuje ponad 30 minut oraz 5GB na dysku, a na xboxie 0 GB i 0 minut. A co to daje wersji z ps3? Szybsze loadingi o max 1-2 sekundy... wow!

kołbaś
16-03-2008, 05:42
co wam powiem to wam powiem ale wam powiem ze jedyne co mnie odstrasza w tych konsolach to to ze gry stoja 400+ toz jak kupie sobie xboxa(dajmy na to 1300zl) a potem jakies 2 gry do tego(po 400czyli 800) to wychodzi ze za taka kase to mogl bym sobie kupic dobrego kompa z 2Gb ramu 512 karta graficzna i conajmniej 1TB HDD oraz quada procesorek. A gry sobie za darmo z neta sciagac.

Fuzzi
16-03-2008, 09:51
co wam powiem to wam powiem ale wam powiem ze jedyne co mnie odstrasza w tych konsolach to to ze gry stoja 400+ toz jak kupie sobie xboxa(dajmy na to 1300zl) a potem jakies 2 gry do tego(po 400czyli 800) to wychodzi ze za taka kase to mogl bym sobie kupic dobrego kompa z 2Gb ramu 512 karta graficzna i conajmniej 1TB HDD oraz quada procesorek. A gry sobie za darmo z neta sciagac.

Proszę Cię. Jak się nie orientujesz w temacie to się nie wypowiadaj, bo z siebie debila robisz. Gry po 400+ ? Jakoś takiej nie widziałem. Gry są NAJWYŻEJ po 250,-. Xbox najtanszy jest po 777 zł, wiec jak ktos chce to nie musi płacić 1300zł.

Misza
16-03-2008, 10:21
Po pierwsze - za 400zł to dostaniesz co najmniej dwie dobre gry. Poza tym gry na PC też kosztują. Ściąganie z sieci to to samo, co piracenie na 360. Wiesz, czipowanie i takie tam. Ot, men[t/d]alność.

kzez1986
17-03-2008, 14:51
Według mnie komputer jednak jest lepszym pomysłem niż konsola do gier. Wprawdzie dobry komp wyjdzie drożej niż konsola, no ale jednak jest to urządzenie wszechstronne, również nadające się do gier. Mając komputer można przy okazji zdobyć jakąś umiejętność obsługi. A konsola to tylko parę zadań (hry i ewentualnie net, multimedia).

Lord Dreathan
17-03-2008, 14:55
A co ja pisze posty z PSX'a? czy z GBA? NIEEE, ja pisze posty z mojego ZX SPECTRUM!

Nadrill
17-03-2008, 15:05
Według mnie komputer jednak jest lepszym pomysłem niż konsola do gier. Wprawdzie dobry komp wyjdzie drożej niż konsola, no ale jednak jest to urządzenie wszechstronne, również nadające się do gier. Mając komputer można przy okazji zdobyć jakąś umiejętność obsługi. A konsola to tylko parę zadań (hry i ewentualnie net, multimedia).

Gówno prawda.

Jaką umiejętność obługi? O czym ty pierd*lisz?

Gelt
17-03-2008, 15:05

HAHAHAHA, no tak, obsługa notatnik i kalkulatora. Do gry nie ma nic lepszego niz konsola. No chyba, ze ktoś ma sporo kasy to właściwie mu to obojętne: kupić konsole czy wymieniać części. Zresztą, na konsole wychodzą lepsze tytuły.

Capality
17-03-2008, 15:10

"Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego" więc nie pierdol mi tu o wszechstronności

Tompior
17-03-2008, 17:08
A czy ktos mowi, ze nie mozna miec i tego i tego?
Wiekszosc ludzi ma w domu komputer, a niektorzy z nich jeszcze do tego dokupuja konsole.
Wiadomo, ze konsola nie zastapi komputera, ale nigdy nie miala przeciez tego zrobic...

Walekifa
17-03-2008, 17:11
No tak ale z waszych wypowiedzi rozumiem,że komputer jest do pisania i do internetu,a nie nadaje się do gier? : P

Zatharin
17-03-2008, 17:50
Gry po 400+ ? Jakoś takiej nie widziałem. Gry są NAJWYŻEJ po 250.

Jeśli mnie pamięć nie myli to Mass Effect kosztuje chyba nawet ponad 300zł.

Gelt
17-03-2008, 17:56
A czy ktos mowi, ze nie mozna miec i tego i tego?
Wiekszosc ludzi ma w domu komputer, a niektorzy z nich jeszcze do tego dokupuja konsole.
Wiadomo, ze konsola nie zastapi komputera, ale nigdy nie miala przeciez tego zrobic...

Nauczcie się czytać, rozróżniać. Tu chodzi o GRANIE a nie o wszechstronność. Jasne, że konsola nigdy nie zastąpi komputera, ale komputer nigdy nie zastąpi konsoli jeśli chodzi o gry. Więc po co w ogóle pisać takie coś.? Komputer pierwotnie nie miał być do grania :-)

No tak ale z waszych wypowiedzi rozumiem,że komputer jest do pisania i do internetu,a nie nadaje się do gier? : P

Nadaje się, lecz nie przebije konsoli, jeśli chodzi o gry.

bim
17-03-2008, 18:06
Jasne, że konsola nigdy nie zastąpi komputera
Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Rozumiem, że mowa o Xboxie360, ale wytocze tu PlayStation 3. Microsoft nawet nie pomyślał i nie dał możliwości instalacji Windowsa na swoją konsolę, ale Sony przygotowało narzędzia które pomoga zainstalować nam system :). Czytał może ktoś artykuł Tibia na PS3? Tam jest wyjaśnione dokładnie jak zainstalować linuxa na konsoli i działa on znakomicie!!! Ja np. postawiłem tam serwer, mam gg, przeglądarkę www, openOffica... full wypas :]

KONSOLA MOZE ZASTAPIC KOMPUTER

Co do wyższości konsol, jestem za PS3 i mam porównanie. Na X'ie 36 gry są słabsze (no chyba, że to przez to, że na monitorze w nie gram). Na PS3 w FullHD taki uncharted robi totalne wrażenie. Nie mogłem przejść jednej misji wieczorem bo normalnie się nie dało wytrzymać, jak na ciebie wyskakują wampiry od tyłu. Zresztą jak wyżej pisałem PS3 ma linuxa, darmowy PSStore i do tego wchodzi HOME.

Walekifa
17-03-2008, 18:13
Komputer od zawsze przebijał konsole w grach i nadawał się do nich 10x bardziej. Dlaczego? Proste.Na komputerze możemy WYGODNIE POGRAĆ W KAŻDĄ GRĘ. Myszka i klawiatura przystosowane są do wszystkiego po prostu. A konsole? Można grać na nich w bijatyki. Ale ja lubię RTS. I co? Joy Pad to po prostu kaleka. W ogóle jest ich mało na konsole. I co z tego że twój CoD4 jest piękniutki skoro musisz kaleczyć się by zabić 1 wroga? A na komputerze granie z myszką to czysta przyjemność. Komputer jest po prostu lepszy do gier,ponieważ gry to nie tylko Bijatyki/ścigał ki,zręcznościówki ale również FPS'y, RTS i inne. Na konsolach masz tylko lepszą grafikę. A tytuły? Kwestia gustu. Mi np. Brakuje tylko i wyłącznie MGS na peceta. Oczywiście jest to tylko moje zdanie i nikt się nie musi z nim zgadzać ; p

Edit:

Tylko niech mi nikt nie mówi " MOSHNA PODŁĄCZYĆ MYSZKE DO PS3!" bo it ak większość konsolowców tego nie ma... Do malucha też jak podczepisz nitro to śmiga lepiej od droższych samochodów...

Żyłka
17-03-2008, 18:19
Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Rozumiem, że mowa o Xboxie360, ale wytocze tu PlayStation 3. Microsoft nawet nie pomyślał i nie dał możliwości instalacji Windowsa na swoją konsolę, ale Sony przygotowało narzędzia które pomoga zainstalować nam system . Czytał może ktoś artykuł Tibia na PS3? Tam jest wyjaśnione dokładnie jak zainstalować linuxa na konsoli i działa on znakomicie!!! Ja np. postawiłem tam serwer, mam gg, przeglądarkę www, openOffica... full wypas

Fakt, że w ogóle istnieje możliwość zainstalowania Linuksa na PS3, nie oznacza zaraz, że konsola pod względem komfortu pracy dorównuje komputerowi.

bim
17-03-2008, 18:25
@Zyłka
Jak już coś mówisz rozwiń wypowiedz... Czemu nie dorównuje komfortowi? Ja mam podpięte normalnie pod monitor jak kompa, mam 4 porty usb jak w kompie i dodatkwo czytnik blue ray. Podłączyłem myszke i klawiaturę (usb) i normalnie chodzi. Internet też, a w dodatku mam BlueRaya :) który jest przyszłością i już drożeje...

it ak większość konsolowców tego nie ma.
No i tu się grubo mylisz... to tak jakbyś mówił, że większość PCtowców tego nie ma... raczej ten kto ma konsole, ma też PC a co z tym idzie? Myszkę (choć tu trzeba usb, ale teraz większość to ma). No i? :baby: Mówicie głupoty i juz... PS3 jak najbardziej zastępuje komputer a 6 rdzeni nawet go przewyższa :) Nie mam zamiaru wszczynać kłótni fanboyów pctów i konsol, ale taka prawda. U mnie w szkole też się o to ludze kłócą i ja 2 lata temu też się kłóciłem dopuki nie kupiłem czarnulki. Punkt widzenia się wtedy drastycznie zmienia. B)

Gelt
17-03-2008, 18:32
@Bim

O, to Ci nowina, tego nie wiedziałem akurat. W ogóle o PS3 nie mam zbyt dużego pojęcia, oprócz tego, że ma darmowego neta i fajnie się gra ;-)

@Walekifa

Jak ktoś nie umie grać na padzie to już jego problem. Ja nie potrafiłem, a jak się nauczyłem to gało mi się bardzo fajnie. Kwestia wprawy. Przy czym mam piękniutkiego CoD 4 ;-*
I napisze: DA SIĘ PODŁĄCZYĆ MYSZKĘ I KLAWIATURĘ. Czemu to pisze.? Bo to i tak jest zerowa cena w stosunku do kompa, którego musisz ulepszać.
Poza tym, Twoje porównanie jest wręcz idiotyczne.
Btw. czysta przyjemność.? Mi np. w Assasin's Creed grało się dużo lepiej na pudleniż w Prince of Persia na PC'cie. (Jeśli chodzi o poruszanie się to gry są identyczne). Kwestia gustu, ale nie mozna powiedziec, ze komputer jest lepszy do grania i to o X10 razy...

Żyłka
17-03-2008, 18:37
Nie mam zamiaru wszczynać kłótni fanboyów pctów i konsol, ale taka prawda.

Kto jest fanboyem, ten jest. Moja ocena jest obiektywna, twoja nie. W takim razie wytłumacz mi, na czym polega wyższość konsol nad komputerami w aspekcie gier, bo ja takiej nie dostrzegam. Lepsze gry? Według mnie ciekawsze tytuły ukazują się na PC. Wygodniejszy kontroler? Zanim kupiłem komputer, grałem dość długi czas na PSX'ie. Kiedy pierwszy raz zagrałem na PC, nie miałem jakichkolwiek problemów z opanowaniem sterowania. W tej chwili nie wyobrażam sobie gry na padzie w FPS'a.

Nadrill
17-03-2008, 18:41
Komputer od zawsze przebijał konsole w grach i nadawał się do nich 10x bardziej. Dlaczego? Proste.Na komputerze możemy WYGODNIE POGRAĆ W KAŻDĄ GRĘ. Myszka i klawiatura przystosowane są do wszystkiego po prostu. A konsole? Można grać na nich w bijatyki. Ale ja lubię RTS. I co? Joy Pad to po prostu kaleka. W ogóle jest ich mało na konsole. I co z tego że twój CoD4 jest piękniutki skoro musisz kaleczyć się by zabić 1 wroga? A na komputerze granie z myszką to czysta przyjemność. Komputer jest po prostu lepszy do gier,ponieważ gry to nie tylko Bijatyki/ścigał ki,zręcznościówki ale również FPS'y, RTS i inne. Na konsolach masz tylko lepszą grafikę. A tytuły? Kwestia gustu. Mi np. Brakuje tylko i wyłącznie MGS na peceta. Oczywiście jest to tylko moje zdanie i nikt się nie musi z nim zgadzać ; p

Edit:

Tylko niech mi nikt nie mówi " MOSHNA PODŁĄCZYĆ MYSZKE DO PS3!" bo it ak większość konsolowców tego nie ma... Do malucha też jak podczepisz nitro to śmiga lepiej od droższych samochodów...

Radzę nie kierować się stereotypami i swoim negatywnym doświadczeniem.
Ad. RTSów. Jasne, że na PC pogra się lepiej. Jednak to nie powód, że komp jest lepszy w grach od konsoli(co to kur*wa, jedyny argument na wyższość PC?!). Pograj w C&C3 na Xkloca360, to zobaczysz. E, e, e. Stop. Nie ma się konsoli? To nie rzucaj oskarżeniami, że konsola do RTSów ssie.
BTW. na padzie można niewiele gorzej wymiatać jak na myszce. Serio.

@Zyłka
Jak już coś mówisz rozwiń wypowiedz... Czemu nie dorównuje komfortowi? Ja mam podpięte normalnie pod monitor jak kompa, mam 4 porty usb jak w kompie i dodatkwo czytnik blue ray. Podłączyłem myszke i klawiaturę (usb) i normalnie chodzi. Internet też, a w dodatku mam BlueRaya :) który jest przyszłością i już drożeje...

Co nie zmienia faktu, że nie zastąpi w 100% PC.(to żeby nie było, że jam jest konsolowiec...) Na upartego, fakt, można. Jednak po co robić z konsoli

No i tu się grubo mylisz... to tak jakbyś mówił, że większość PCtowców tego nie ma... raczej ten kto ma konsole, ma też PC a co z tym idzie? Myszkę (choć tu trzeba usb, ale teraz większość to ma). No i? :baby: Mówicie głupoty i juz... PS3 jak najbardziej zastępuje komputer a 6 rdzeni nawet go przewyższa :) Nie mam zamiaru wszczynać kłótni fanboyów pctów i konsol, ale taka prawda. U mnie w szkole też się o to ludze kłócą i ja 2 lata temu też się kłóciłem dopuki nie kupiłem czarnulki. Punkt widzenia się wtedy drastycznie zmienia. B)

Co za ludzie... jeden ślepo kocha PC, a drugi konsolę... Myszkę na upartego można podłączyć, jednak wszystko jest robione pod kątem pada. Po co kombinować? Zresztą wiele osób prócz konsoli ma też kompa, nawet tylko do neta.
Czarnulka... dobra, powstrzymam się od pewnych słów... Ale cóż, niezła dyskusja: fanboj PS3 kontra PC...
BTW. nie mam żadnej konsoli.

Bears
17-03-2008, 19:11
kupiłem w styczniu xboxa 360 i jestem bardzo zadowolony prawdziwa maszyna pobił mojego rocznego kompa bez problemu którego nie potrzebnie wymieniłem;) a pad bardzo wygodny gry które polecam na xboxa 360 to:

Burnout Paradise
Forza Motorsport 2
Devil May Cry 4
Call Of Duty 4
Gears Of War
Halo 3
The Darkness
Bioshock
Lost Planet
Assassin's Creed
i wiele innych
pod koniec kwietnia GTA 4 i Far cry 2:>

bim
17-03-2008, 19:16
No dobra rozwinę wypowiedź. PC'ta używam prawie cały czas i nie wyobrażam sobie narazie używania tego na konsoli (bo ma linuxa z którym ciągle są jakieś problemy). Fanboyem nie jestem, a chodziło mi tylko o nazwanie grupy osób będących za konsola :)

Zobaczycie, niedługo konsole bedą PC'tami z osobnym systemem grania :] Gdzieś na necie było porównanie ile trzreba by wybulić na kompa żeby dorównał PS'ce (oczywiście w przyblizonych wartościach, bo narazie nikt nie wyciąga pełnej mocy z next genów). Za kompa wybulili (rok temu podkreślam) około 10tys. a konsola koszotwała (rok temu) 2.400tys. Teraz jest taniej ale wątpię, że komp za 500zł (bez monitora) dorównaa God of War II na PS2

Lord Dreathan
17-03-2008, 19:59
kupiłem w styczniu xboxa 360 i jestem bardzo zadowolony prawdziwa maszyna pobił mojego rocznego kompa bez problemu którego nie potrzebnie wymieniłem;) a pad bardzo wygodny gry które polecam na xboxa 360 to:

Burnout Paradise
Forza Motorsport 2
Devil May Cry 4
Call Of Duty 4
Gears Of War
Halo 3
The Darkness
Bioshock
Lost Planet
Assassin's Creed
i wiele innych

Jedyna normalna odpowiedz. Chwala Ci za to.

Tompior
17-03-2008, 20:05
Z gier, ktore wymienil Bears gralem w:

Burnout Paradise
FM 2
GoW
Halo 3

Wszystkie polecam ;) (a szczegolnie burnouta ;> )

Misza
17-03-2008, 20:17
Żebyś się nie zdziwił. ;pp

@Lord Dreathan: dla mnie akurat najbardziej zbędna odpowiedź. Najmniej mówiąca, czy warto kupić.

Batman666
17-03-2008, 20:21
ej misza lazer to juz susz xD

Tompior
17-03-2008, 20:30
Żebyś się nie zdziwił. ;pp

@Lord Dreathan: dla mnie akurat najbardziej zbędna odpowiedź. Najmniej mówiąca, czy warto kupić.

A na co patrzysz przy zakupie konsoli jak nie na line-up gier?
Wlasnie powinnismy zapytac autora tematu jakiego typu gry lubi i wtedy mozemy mu cos doradzic ;p

Misza
17-03-2008, 21:17
A na co patrzysz przy zakupie konsoli jak nie na line-up gier?
Akurat ja patrzyłem na to, ile znajomych ma tą samą konsolę. ;p
Wtedy nie trzeba kupować aż tyle gier. ;ppp

@Batman: to jeszcze z miesiąc potrzymam.

Lord Dreathan
17-03-2008, 21:23
Naprawde rozne;p

Pacek
18-03-2008, 14:07
wiecie co to nie ma znaczenia tak naprewde ktora konsolka, obie sa swietne i obie maja siwetne tytuly zalezy co ci sie podoba, gier jest pelno ale jesli nie jestes potentatem naftowym to raczej tylko przerobka nielegalna i heja na pieratach jedziesz [; gorzej jak to wykryja i konsolke zablokuja to juz wtedy kaszana...
ja osobiscie zastanawiam sie na zakupem PsP poki auta sobie jeszcze niekupie bo w tym pociagach i autobusach to idzie sie zanudzic na smierc

Tompior
18-03-2008, 15:51
wiecie co to nie ma znaczenia tak naprewde ktora konsolka, obie sa swietne i obie maja siwetne tytuly zalezy co ci sie podoba, gier jest pelno ale jesli nie jestes potentatem naftowym to raczej tylko przerobka nielegalna i heja na pieratach jedziesz [; gorzej jak to wykryja i konsolke zablokuja to juz wtedy kaszana...
ja osobiscie zastanawiam sie na zakupem PsP poki auta sobie jeszcze niekupie bo w tym pociagach i autobusach to idzie sie zanudzic na smierc

Nie oplaca sie przerabiac konsoli. Gry uzywane na allegro chodza po 80-150zl. Kupujesz taka i jak przejdziesz to sprzedajesz. Wcale nie trzeba miec duzo kasy.

bim
18-03-2008, 15:52
PSP ... jak sie o nim mówi i planuje zakup to fajne, ale już samo granie to nudy... Na tydzień "wyporzyczyłem" sobie PSP z 30 grami i powiem szczerze, że nudne były wszystkie :( Lepiej już Xboxa 360 kuopić za tyle ile PSP a jak kogoś stać to jednak polecam PS3 ze względu na bluray. Tak tak, nie będzie gier na 4 dvd (jakie już są na X'a) tylko 1 BD :]

Walekifa
18-03-2008, 17:55
Zaraz. Ja napisałem że to moje zdanie. Nie koniecznie musi tak być/musicie się z tym zgadzać. Kontrolery to nie argument? A jaki jest argument że lepsze gry są na konsole? Tylko grafika? Ja nie mam konsoli* ,to trzymam się zdania,że wygodniejszy jest pc. Ty wydałeś 1000zł na pudełko,to wiadomo,że nie napiszesz,że jest gówniane.Proste ; p

*-Ale z konsolami miałem wiele do czynienia,szczególnie PS1. Oldschoolowcy pamiętacie grę KKND2? Pamiętacie sterowanie z playa? : P A pamiętam jak gra przeniosła się na pc i elegancko myszką można było zakreślić pętelkę zaznaczającą jednostki. MGS3. Boss skaczący po drzewach przy którym że się tak wyrażę chuj strzela,bo ciężko go trafić. Na myszce był by to na pewno inny stopień trudności ,ale sama gra była by na pewno przyjemniejsza,czyż nie? : P

PS. Ja nie mówię że konsole to gówno ; p Wiadomo.Jakbym miał kasę , to też bym kupił konsole. Ale służyła by mi raczej ona głównie do grania z kolegami. Mój gust preferuje jednak bardziej gry ba PC..

lololol
18-03-2008, 18:50
PS. Ja nie mówię że konsole to gówno ; p Wiadomo.Jakbym miał kasę , to też bym kupił konsole. Ale służyła by mi raczej ona głównie do grania z kolegami. Mój gust preferuje jednak bardziej gry ba PC..

a do czego innego konsola moze sluzyc ;d

Walekifa
18-03-2008, 19:48
No bo niektórzy to wolą usiąść przy jakimś Final fantasy i rżnąć w samotności godzinami ; p

@ DOWN

No pc jest właśnie głównie do grania w samotności ; p Mimo iż są na nim najpotężniejsze gry dające fun kilku osobom(wormsy,heroes,masa minigier) to jest to raczej platforma samemu/multi. Natomiast konsole na odwrót. Ja nie wyobrażam sobie np. siedzieć samemu przed ps3.

kzez1986
18-03-2008, 20:13
a do czego innego konsola moze sluzyc ;d

W sumie to konsole mają inne, poboczne zastosowania typu Internet, czy też Multimedia. Zdaje mi się, że są nawet z możliwością oglądania filmów. Jednak komp też to potrafi i to nawet z większymi możliwościami (na kompie zainstalujemy w końcu każdy kodek, a na konsoli odtworzymy tylko to, co włączył producent). Ponadto na komputerze możemy zemulować wiele konsol (co do przenośnych, to nawet z NDS jest przyzwoicie, a stacjonarne to tylko te starszych generacji, ale zawsze coś).

Na PC też można grać godzinami w samotności. :)

Myślę, że zaletą PC mogą*być duże możliwości rozbudowy. Jeśli mieliśmy PS2, to nie pójdą na nim gry z PS3. W PC wystarczy wymienić kartę graficzną, może czasami dodać trochę pamięci i generalnie możemy odpalić nowe gry. Chociaż z drugiej strony, nowe konsole wychodzą rzadziej niż postęp technologiczny kart graficznych. Niewątpliwą zaletą konsol jest z pewnością to, że gra przeznaczona pod PS3 będzie na 100% chodzić na każdej konsoli PS3. Jeśli chodzi o PC, często słyszymy, że np. gra ma problemy na modelu X kart ATI Radeon i modelu Y kart NVIDII. Na pewno do obsługi konsoli potrzebna jest mniejsza wiedza, ale mając PC można się czegoś nauczyć przy okazji. Naturalnie PC ma wszechstronne zastosowania. Konsola zdecydowanie mniejsze.

Konsolę warto kupić jeśli chcemy grać w podróży (oczy wiście przenośną).

Tompior
18-03-2008, 22:19
Naturalnie PC ma wszechstronne zastosowania. Konsola zdecydowanie mniejsze.

Wg wikipedii:

Konsola do gier – urządzenie o wyspecjalizowanej architekturze przeznaczone do uruchamiania gier wideo

Nie powinno sie narzekac na mala wszechstronnosc konsol bo sluza one do grania, a inne opcje to tylko dodatki.

Co do grania w samotnosci: Jezeli siedze sam w domu przy xboxie 360 to nie znaczy, ze gram sam. Do czegos chyba xbox live + headset sluza ;)

Co do gier na 4DVD (lost odyssey) to co z tego, ze sa na 4 DVD... Taki problem wymienic plytke? Wiadomo, ze fani ps3 i blue raya beda to wypominac, ale tak naprawde duzej roznicy to nie robi (ile czasu zajmuje wymiana plytek? minute?).

Obie konsole maja swoje wady i zalety, tak samo jak i komputer.

Podsumowujac:
Konsola jest narzedziem sluzacym GLOWNIE do grania.
Przy wyborze konsoli nalezy sprawdzic, jakie exclusivy owa maszynka posiada.
Posiadacze konsoli takze korzystaja z komputera (tak, to nie zart!).

Lord Dreathan
18-03-2008, 23:23
Ja wam powiem, ze mi wiecej frajdy przynosilo jak gralem z kumplami w Q3 na dreamcascie ( w 3 osoby bo nie mialem 4 padow:D) niz Q3 na lanie z 20 osobami. Nie wiem dlaczego, ale jakos tak to jest ze mna:D Granie z kumplami na konsoli przynosi mi wiecej frajdy niz granie z nimi po necie/lanie

lololol
19-03-2008, 00:27
dokladnie, nie ma to jak te emocje i czestotliwosc wystepowania slowa 'kurwa' w swojskim gronie ;p

eerion
19-03-2008, 09:43
dokladnie, nie ma to jak te emocje i czestotliwosc wystepowania slowa 'kurwa' w swojskim gronie ;p
Dodaj sabotowanie przeciwnika w postaci kuksańców i innych "brudnych" chwytów :D

Co do blueraya - a go już naprawili, że się tak podniecacie? Jeszcze jakis czas temu blueray był najbardziej wadliwym napędem, co co chwilę się sypał.

No i inne info - widać, że w Polsce tylko play, innych konsol nie znają. A na świecie play 3 dostaje kopa cu papa zarówno od Xboxa360 jak i od Wii (które chce sobie kupić).

Walekifa
19-03-2008, 13:39
Albo jak ci kumpel rozpierdzieli pada o ziemie. : P

Batman666
19-03-2008, 13:41
@eerion
wii jest syfem. uwierz moj kuzyn ma to jest suxiaste ..lepiej kup x360 serio. I nie , nie gralem w jedna gry czy cos w duzo gralem i jedyne co fajne to The godfather : black hand edition i tyle. elo

bim
19-03-2008, 15:20
Co do blueraya - a go już naprawili, że się tak podniecacie? Jeszcze jakis czas temu blueray był najbardziej wadliwym napędem, co co chwilę się sypał.
Nie wiem gdzie to przeczytałeś ale tylko 3% konsol sony zostało oddanych na gwarancję (i pewnie nawet nie połowa ze względu na blueraya) a Microsoftu aż 33%(!!). Kupujesz konsole, są tylko 3 w MedmiaMarkt i traf na te 1 zepsutą... Ehhh Pewnie to z blurayem to z doświadczenia wiesz...To chybaa będę musiał uwierzyć... Eh

Co do zmieniania płytek, tak może to wkurzać... przynajmniej mnie :) Zresztą porozmawiamy za rok kiedy będzie trzeba 8 płyt dvd mieć, żeby grafika i jakoś tekstur dosięgła PS3. :cup: Naprawdę, niedługo gdy programiści posiądą potrzebną wiedze żeby zaprogramować coś porządnie to gry będą nie z tego świata. ;P

Co do argumentu, że w PC'cie można wymienić karte grafiki i już gra działa. Akurat jest to najgorsza wada pc. Programista pisząc gre na konsole wie, że musi dbać o wydajność i napisze ją tak, żeby działała bez ścin. A pisząć gre na PC nie zważa się aż tak bardzo na to dlatego ciągle musisz dokupowywać kolejne podzespoły. Zresztą zobacz ile lat trzyma się już PS2, a ile się płaciło za nią na początku. Teraz wtedy kiedy PS2 wchodziło jakbyś kupił kompa za 2tys. nawet to założe się, że dziś już byś miał następnego za kolejne 2 tys i pewnie jakieś podzespoły. Na komputer wydaje się więcej... Dużo więcej :)

Jeśli ktoś już pisze niech podaje mądre argumenty a nie PC LEPSZY I JUŻ. ;/

Tompior
19-03-2008, 16:52
@up: 70% Xboxow 360 wraca do M$ a nie 33%. Ale co z tego? Caly proces wymiany konsoli trwa 1-2 tyg, a microsoft dodaje fajne bonusy (np dodatkowy dysk). Same plusy ;) (no chyba, ze ktos nie umie wytrzymac tygodnia bez konsoli).

Lord Dreathan
19-03-2008, 17:04
Jakby Wii bylo syfem, to by nie przebilo liczba sprzedawanych konsol PS3. A kazdy wie ze Wii oferuje gorsza grafe niz ps3, to czym tak fani ps 3 sie podniecaja.

A co do popsutego pada to prawda, raz kumpel mi rozj3bal pada od ps2 :D

Gogar
19-03-2008, 17:32
Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Rozumiem, że mowa o Xboxie360, ale wytocze tu PlayStation 3. Microsoft nawet nie pomyślał i nie dał możliwości instalacji Windowsa na swoją konsolę, ale Sony przygotowało narzędzia które pomoga zainstalować nam system :). Czytał może ktoś artykuł Tibia na PS3? Tam jest wyjaśnione dokładnie jak zainstalować linuxa na konsoli i działa on znakomicie!!! Ja np. postawiłem tam serwer, mam gg, przeglądarkę www, openOffica... full wypas :]

Owszem, może. Do tego nie tylko linuxa można zainstalować - na youtube jest filmik, w którym jest pokazane, jak odpalić Windows XP na PS3 ;]

No i inne info - widać, że w Polsce tylko play, innych konsol nie znają. A na świecie play 3 dostaje kopa cu papa zarówno od Xboxa360 jak i od Wii (które chce sobie kupić).

Co do Wii, owszem dostaje kopa, ale z X360 to gówno prawda.

For the second month in a row, the PlayStation 3 has outsold the Xbox 360, according to NPD's February North American hardware and software sales figures, as the Wii hardware and the Xbox 360 version of Activision's Call of Duty 4 again top the charts.

The hardware rundown is as follows:
Nintendo DS - 587.6K (from 251K)
Wii - 432K (from 274K)
PlayStation 2 - 351.8K
PlayStation 3 - 280.8K (from 269K)
Xbox 360 - 254.6K (from 230K)
PSP - 243.1K (from 230K)

The software rundown is as follows:
1. Call of Duty 4 (Xbox 360, Activision) - 296.2K
2. Devil May Cry 4 (Xbox 360, Capcom) - 295.2K
3. Wii Play w/remote (Wii, Nintendo) - 289.7K
4. Devil May Cry 4 (PS3, Capcom) - 233.5K
5. Guitar Hero III: Legends Of Rock w/guitar (Wii, Activision) - 222.9K

Xpudło sprzedaje się gorzej od PS3, a nawet PS2.
Jutro po południu zadzwoni dzwonek do mych drzwi, otworzę wąsatemu kolesiowi, który wręczy mi paczuszkę. Otworzę ją, a mym oczom ukaże się czarny przedmiot z napisem PLAYSTATION 3, czterema portami usb, czytnikiem kart, napędem Blu-Ray i sześćdziesięciogigowym dyskiem.
Ave Sony.

Lord Dreathan
19-03-2008, 18:43
Xbox 360 17-18 milinionow sprzedanych konsol
Ps3 10-11 milionow

Żyłka
19-03-2008, 18:47
Xpudło sprzedaje się gorzej od PS3, a nawet PS2.

Podany przez ciebie ranking uwzględnia jedynie konsole sprzedane w danym miesiącu.

http://nexgenwars.com/

Tompior
19-03-2008, 19:18
Wiadomo, ze ilosc sprzedawanych xbox 360 bedzie sie zmniejszala bo, w ktoryms momencie rynek sie przepelni :P
PS3 od czasu wyjscia do konca zeszlego roku nawet nie dorastalo do piet xboxowi 360 w liczbie sprzedanych konsoli. Wiec co w tym dziwnego? ^^
Na ps3 wychodzi coraz wiecej gier wiec i konsoli sie wiecej sprzeda. (no bo ile gier bylo na ps3 6 miesiecy temu?...)

Walekifa
19-03-2008, 19:20
xBox Jest dłużej na rynku. Chyba...;p

Rohas
19-03-2008, 19:24
OmG...Każdy my inne zdanie. Jeden będzie wolał PS3 a drugi X360 - to już zależy od gustu.
Ale to jest konsola i ona nie ma go zastępować, tylko stwarzać lepsze warunki do grania...
Imho jeśli tak Ci zależy, żeby konsola się stała kompem - bierz PS3. Tam masz wszystko co potrzebne w kompie, a co niekoniecznie jest potrzebne do szczęscia w konsoli.
A co do tych rankingów - ciekawe jak będą one wyglądały teraz, czyli po obniżce. Chyba raczej nie będą już na korzyść PS3:)
Konsolę warto kupić jeśli chcemy grać w podróży (oczy wiście przenośną).
Szkoda gadki. Mam PSP i powiem tyle - o wiele lepiej gra się w domu, a nie na np. dworze. Odbijanie światła raczej nie sprzyja grze, przez co staje się ono (PSP) raczej taką konsolą - przenośna do domu:p

A co do BD - to, które jest wbudowane w PS3 jednym słowem ssie. Odtwarzanie x2 to raczej nie jest szczyt marzeń, a ta konsola ma mieć podobno 10 lat żywotności - wątpie w to, skoro ma taki napęd:baby:

Zatharin
19-03-2008, 19:34
Pobijcie sie o to, że konsola może zamienić komputer :/

IMO konsola lepsza do grania niż komp bo taki Xbox360 napewno starczy na dobre kilka lat (zanim Microsoft będzie miało kaprys stworzenia nowej konsoli -.- robić Service Pack do Visty dziady!) a grafika będzie dalej na wysokim poziomie. Co niestety u kompów jest inaczej coraz lepsza grafika pociąga za sobą koszty nowego sprzętu, żeby pograć w Crysisa na full detalach potrzeba kompa nie starszego niż 18 min. :P

Już sie boje o Pecetowców jak wyjdzie Mass Effect na PC, ale to także zależy od programistów czy dobrze będą optymizować kod (przypomina się historyjka przejścia Assassin's Creed na pc xD)

@Edit:
Ale i tak Wii roxi ze względu na kontroler i zajebiaszcze gry dopasowane do kontrolera :D

Batman666
19-03-2008, 19:47
jedyna na wii fajne to takie czolgi w wii sports xD

Zatharin
19-03-2008, 22:15
A nie bo Forever Blue: Edless Ocean, i taka inna nawalanka mieczami.

Damiaan
20-03-2008, 01:43
mam x360 premium2 i Ps3 i mowie ci lepiej doplacic 500 zl i kupic ps3 ; p

Ps3 mam 60gb ktory kosztowal 2399zl ale i tak sie oplacalo ;]

Tompior
20-03-2008, 09:15
mam x360 premium2 i Ps3 i mowie ci lepiej doplacic 500 zl i kupic ps3 ; p

Ps3 mam 60gb ktory kosztowal 2399zl ale i tak sie oplacalo ;]

Po czym wnosisz??

Btw: teraz xbox 360 arcade - 777zl, premium - 1059zl, elite - 1400zl.
W xboxie nie potrzebujesz tak wielkiego dysku jak w ps3 bo nie musisz instalowac gier (DMC4 na ps3 zajmuje 5GB ;) )

Gogar
20-03-2008, 10:10
Niestety, sprzedawcy wykorzystują to, że 60GB zostało wycofane i zawyżają cenę - ja swoją konsolę kupiłem za 2799zł...

Cafe
20-03-2008, 12:03
Jako ze nie warto robić nowego tematu :

Jak wygląda podpinanie xklocka do telewizora ? Wygląda to tak samo jak w PS1 ? Bo mam w pokoju telewizor 32' z tzw. dupą, a na wakacje planuje kupno xkloca. Mam do dyspozycji jeszcze monitor 19' LCD, i telewizor rodziców(LCD 32'), z którego raczej korzystałbym w ostateczności ;).

Czy na xkloca, są podobne gry w stylu Crash Bandicoot ?

Tompior
20-03-2008, 12:32
Jako ze nie warto robić nowego tematu :

Jak wygląda podpinanie xklocka do telewizora ? Wygląda to tak samo jak w PS1 ? Bo mam w pokoju telewizor 32' z tzw. dupą, a na wakacje planuje kupno xkloca. Mam do dyspozycji jeszcze monitor 19' LCD, i telewizor rodziców(LCD 32'), z którego raczej korzystałbym w ostateczności ;).

Czy na xkloca, są podobne gry w stylu Crash Bandicoot ?

Normalnie sie podpina :P (kabel VGA)
Sa gry w stylu Crasha (jest nawet Crash of Titans) :P

Gogar
20-03-2008, 16:50
Łiiii, ps3 dotarło ;d

[edit]
A więc, co mogę powiedzieć o PS3 po dniu użytkowania:
Bardzo ładne, wcale nie chodzi tak głośno, trochę trudny do ogarnięcia system zarządzania padami, jeśli nie przeczyta się książeczki. Bardzo funkcjonalne menu, możliwość pełnej personalizacji, PS Store z dobrym transferem plików no i świetna grafika ;)
Polecam jak na razie ;]

Evil Maul
22-03-2008, 11:53
Xbox 360 to pierdolnik-katastrofa , kumplowi po 3 miechach sie zniszczył czytnik płyt. Moim zdaniem konsola ma tylko jeden plus - grafika. Granie przez net'a owszem jak kupisz sobie Live Golda wtedy jakaś przyjemność z gry. Ogólnie konsola z góry nastawiona dla ludzi co po za grafika i ładowaniem kasy w błoto nic nie widzą . Tak samo jak PS3 (dopiero teraz firmie Sony przypomniało się że grywalność jeszcze istnieje więc dodają super ultra dodatki do konsoli ). Więc proponuje na zakup Nintendo Wii jedyna konsola w której jest 100% grywalności i nie znudzi cię po 3-4 h. Nintedno daje nowy wymiar rozrywki. Bo ile można grać w MGS 4 gdzie Solid Snake to emeryt ?

Walekifa
22-03-2008, 12:05
@ UP

Kiedyś widziałem taki fajny filmik. Jak koleś gra w wii:
Po 15 minutach.
Po 3 Dniach.
Po 2 tygodniach.

Idealnie nadawał by się do skomentowania twojego posta,ale nie mogę go znaleźć ; / może ktoś ma? : P

Edit:

W skrócie myślę że fun na wii szybko zanika. Ile można machać pilotem?

Cafe
22-03-2008, 13:09
Łiiii, ps3 dotarło ;d

[edit]
A więc, co mogę powiedzieć o PS3 po dniu użytkowania:
Bardzo ładne, wcale nie chodzi tak głośno, trochę trudny do ogarnięcia system zarządzania padami, jeśli nie przeczyta się książeczki. Bardzo funkcjonalne menu, możliwość pełnej personalizacji, PS Store z dobrym transferem plików no i świetna grafika ;)
Polecam jak na razie ;]

Jakie gry grasz obecnie ? Do wakacji musze zdecydowac wkoncu jaka konsole wybiore ;)

Tompior
22-03-2008, 13:21
Jakie gry grasz obecnie ? Do wakacji musze zdecydowac wkoncu jaka konsole wybiore ;)

Zobacz sobie exclusivy na ps3 i na xboxa 360 i sobie wybierz konsole. (warto tez obejrzec zapowiedzi nadchodzacych gier).
Dodatkowo: Xbox 360 ELITE - 1400zl (dysk 120GB).

Gogar
23-03-2008, 23:02

Na razie dwie, Motorstorm i Resistance z zestawu, bo zanim kupię gry chcę kupić LCD 32". W najbliższej przyszłości mam zamiar kupić Guitar Hero 3, God of War 2, Heavenly Sword, Devil May Cry 4, a potem GTA IV, MGS4, Gran Turismo 5, Mirror's Edge i zobaczymy jeszcze co wyjdzie ;)

bim
24-03-2008, 20:53
Na pierwszy ogień poleciłbym Uncharted Drake's Fortune (zajefajna gra), później Heavenly Sword (ten sam poziom) i Motorstorm to podstawa wyścigów terenowych :) 8o

Tompior
25-03-2008, 09:57
Na pierwszy ogień poleciłbym Uncharted Drake's Fortune (zajefajna gra), później Heavenly Sword (ten sam poziom) i Motorstorm to podstawa wyścigów terenowych :) 8o

Chyba heavenly short :P A uncharted podobno przereklamowany. Wielu ludzi mowi, ze za duzo strzelania, a za malo roznego rodzaju lamiglowek, no ale i tak warto dla samej grafiki gry zakupic ;P
Ja na PS3 i Xboxa 360 polecam Burnouta Paradise ;) To jest dopiero kupa zabawy. Zeby zrobic wszystkie achievmenty to sie trzeba niezle napracowac.

Gogar
25-03-2008, 10:46
Ekhem, zna ktoś jakiś dobry sposób na czyszczenie PS3 tak, żeby kurz się na niej tak nie osadzał? ;f

Necromantor
25-03-2008, 11:28
Szmatką?Albo coś w stylu takiej szczotki do czyszczenie kominów.

Gogar
25-03-2008, 12:09
Zwykłą szmatką już przecierałem i dalej osiada, poza tym nie chcę byle czym jej wycierać, żeby nie rysować obudowy.

Karl0ss
25-03-2008, 12:18
@Gogar
Jeżeli można, to podaj swoje PSN ID.
@Wszyscy co nie wiedzą jaką konsole kupić
Popatrzcie jakie gry wam badziej odpowiadają (exlusive)
@"Gry są takie drogie"
Kupujesz nówke przechodzisz i sprzedajesz za sensowną cene. Nie wiem jak w innych miastach ale w Warszawie niektóre serwisy wymieniają gry i to też się opłaca.

Pozdrawiam

Gogar
25-03-2008, 12:49
@Gogar
Jeżeli można, to podaj swoje PSN ID.

Eem, daj swoje gg to mi od razu pomożesz ;d

bim
25-03-2008, 14:20
Oo, własnie wypiszmy swoje PSNIdki :)
Mój to : bimusiek

Tompior
25-03-2008, 14:23
Ekhem, zna ktoś jakiś dobry sposób na czyszczenie PS3 tak, żeby kurz się na niej tak nie osadzał? ;f

Jako, ze ps3 aka "Grill" jest czarne, to przyciaga kurz. Nie ma lepszego sposobu, niz przecieranie od czasu do czasu jakims preparatem typu pronto :P
Btw: Dobrze, ze dbasz o konsole, bo pewnemu uzytkownikowi, ktoremu sie zepsula, odmowili wymiany zepsutej konsoli podajac powod, ze byla ona mocno zakurzona ;)

Gogar
25-03-2008, 15:29
No muszę kupić jakąś szmatkę do obiektywów fotograficznych (ultra miękka ;d) i pronto lub coś podobnego. Co do dbania, to raczej, że dbam. Wydałem na nią 2800zł z własnej kasy, więc bezsensem by było nie-dbanie.
PSN ID: Tolas69

Btw, mam problem. Wszedłem w konfigurację video>dostosowywanie konsoli do telewizora i zaznaczyłem, że mój telewizor obsługuje rozdzielczość 576 (bo tak sądziłem ;d) i straciłem wizję. Ktoś wie jak temu zaradzić/ktoś może mi na gg podać jakie przyciski wcisnąć po kolei od początku menu, żeby to odznaczyć?

bim
26-03-2008, 16:24
Wyłącz konsolę i nie włączaj normalnie jej (ani PSButtonem na padzie) tylko przytrzymaj guzik włączania przez około 5 sec, aż PIKNIE. Ustawienia się zresetują i będzie szło przez cinche/eurozłącze. :)

Mhh, ja mam pare rys na konsoli, ale nie mam zamiaru nad tym płakać. Często ją przewoże jak na dłużej jadę gdzieś więc się zużywa. :P

Ja dałem 2400zł i dostałem do tego gre gratis :D Coś przepłaciłeś :]

Gogar
26-03-2008, 18:09
Ja dałem 2800zł, dostałem 2 gry i 2 pady ;)
A problem naprawiony dzięki Karlossowi :p
Btw, zaraz Cię dodam do friendów

Walekifa
28-03-2008, 23:42
To korzystając z tego że zeszło na temat gier ja się chciał bym spytać czy Gran Turismo 4 na PS2 To dobra ścigałka? Bo to moje wstępne plany na prezent dla ziomka(kosztuje 50 zł w sklepach online)

Lord Dreathan
29-03-2008, 01:20
Jak lubi symulatory , to gra jest dla niego.

Gogar
29-03-2008, 09:53
To korzystając z tego że zeszło na temat gier ja się chciał bym spytać czy Gran Turismo 4 na PS2 To dobra ścigałka? Bo to moje wstępne plany na prezent dla ziomka(kosztuje 50 zł w sklepach online)

Świetna, ale trzeba umieć jeździć.

Co do tematu, może by zmienić nazwę, na "Konsole - temat ogólny" lub coś takiego?

lololol
29-03-2008, 12:24

tylko ze gt4 to kurevsko trudna gra i wiecej bedzie mial z niej frustracji niz przyjemnosci. no chyba ze w rl prowadzi jakis warsztat albo jest kierowca rajdowym ;D

Walekifa
29-03-2008, 20:57
Dobra,dzięki. Zaryzykowałem ; p Marka jest dobra więc myślę że taki prezent cieszy oko.

Lord Dreathan
08-06-2009, 22:55
Niema to jak zabawy w archeologa. Tak sie zlozylo ze nie kupilem xboxa a jestem w jego posiadaniu. Starszy brat go kupil sobie, ale jako ze nie gra bo "czasu niema" to teraz lezy u mnie w chacie :D Tylko tyle ze jest podlaczony do monitora od kompa ( tak tak ciagle posiadam stary dobry telewizor CRT :P) Ale do rzeczy.
Czy jest jakies rpg ktore byscie polecili ? Badz tez gre z akcentami rpg? Odrazu powiem ze gry typu Oblivion nie specjalnie mnie ciagna, co nie znaczy ze w nie zagram w cos takiego.
Jako ze nie znam zadnych gier itp, prosze o krotki opis gry badz tez linka do zdjec z gry czy cos. :D

hoomik
08-06-2009, 22:58
Fable 2. Zadne jrpgowe gowna. Ja sie osobiscie tak wciagnalem, ze przez dobry tydzien nie robilem fabuly tylko trzaskalem minigierki zeby sobie golda ponabijac. Gut szit. I fajne wziatki do zgarniecia sa, przy ktorych trzeba sie odrobine wysilic.

Nadrill
09-06-2009, 22:46
Fable 2 ssie, potrzebowałem na jego przejście 45000 sekund(tak psize mi w statach).

Yoh Asakura
09-06-2009, 23:16
Głupie pytanie, ale Fable 2 raczej nie ma na PS3 ?
I kiedy to ustrojstwo na PC wyjdzie ?

Rater
09-06-2009, 23:25
Nie ma Fable 2 na PS3.
Nie wiadomo kiedy wyjdzie na PC (bo wyjdzie na pewno xP)

Corgar Frizz
09-06-2009, 23:33
To może "The Last Remnant". Może nie jest tak dobre jak Final Fantasy, ale i tak nieźle wciąga.

Frizz-kun

Yoh Asakura
10-06-2009, 00:54
To poleć ktoś jakieś dobre gry na PS3 (oprócz FIFA, bo to mam).

Rybzor
10-06-2009, 01:00
Omg! PES >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> FIFA

MALLuś
10-06-2009, 01:21
nie w tej generacji. Okiem fan boya to góra PES>>FIFA, a normalnego człowieka FIFA>PES

Jaki typ gier cię interesuje, bijatyki, fps, sportowe, akcji czy co?

Z "dla każdego" mogę polecić heavenly sword<slasher>, chociaż krótki to jak za cenę daje dużo zabawy. Ratchet & Clank: Tools of Destruction<platformówka z domieszka strzelania>, masa zabawy za niewielką cenę. Obydwie gry wyszły prawie na początku PS3, wiec trzymają poziom i są tanie.

PS
Warto posprawdzać dema gier, to nie PC, że są 2 demka nowych gier na krzyż.

Yoh Asakura
10-06-2009, 01:54
Też tak uważałem, dopóki nie zagrałem w FIFA 09 na PS3.
Na PC - tylko PES.
Na konsole - FIFA.
Ratchet & Clank: Tools of Destruction
O, a toto mam, do playa dostałem.

Jaki typ gier cię interesuje, bijatyki, fps, sportowe, akcji czy co?
Ambitne, epickie cRPG (tylko nie FF). Inaczej. Coś z rozmachem, coś, co fabularnie mnie wciągnie, pożre i poruszy. Byleby to nie był FPS, bo nie da się w nie grać na konsoli.

Rater
10-06-2009, 09:15
Hmm, mam PS3 od pół roku i widocznie jeszcze nie zagłębiłem się tak bardzo w jej tajniki, aby poznać jakiegoś dobrego RPGa xP

Coś co Cię fabularnie wciągnie? Z czystym sumieniem mogę ci polecić Uncharted: Drake's Fortune. Wyszła w czasie, gdy PS3 wchodziło na rynek, a mimo to jest przepięknie zrobiona. Ciągle trzyma w napięciu i daje wiele radości z gry :P
Możesz jeszcze kupić Little Big Planet, jeśli masz dwa pady i kogoś obok do pogrania. Co prawda można grać przez internet w tą grę, ale jednak dużo więcej zabawy daje granie ze znajomym xD

Yoh Asakura
10-06-2009, 09:46
Może coś z serii "last stand" (w stylu Gears of War)?

MALLuś
10-06-2009, 13:19
w stylu Gears of War
Jedyne co mi sie kojarzy to:
Uncharted: Drake's Fortune, skaczemy, biegamy, szukamy skarbu, zachwycamy się świetna grafiką i strzelamy do przeciwników w stylu gears of war.

Ambitne, epickie cRPG (tylko nie FF). Inaczej. Coś z rozmachem, coś, co fabularnie mnie wciągnie, pożre i poruszy.
cPRG, jedyne co mi przychodzi to FF 7<który ostatnio na PNS wylądował>, innych c/jRPG w ogóle nie mogę sobie przypomnieć<poza oblivionem który ssie>
Fabuła: jeśli zna się poprzednie cześć metal gear solid to 4 trzeba kupić, jeśli nie jesteśmy pozbawienie smaczków<przydałoby się sprawdzić demo czy nam rozgrywka pasuje>. Zacytuje kogoś z innego forum:

Pojawia się postać A, długonoga pani profesor nielubiąca nosić stanika.
Reakcja Gracza, który nie grał w poprzednie części: O, fajna dupa.
Reakcja Gracza, który zna poprzednie części: OMG TO ONA NIE WIEDZIAŁEM ZE ONA Z NIMI WSPÓŁPRACUJE ALE ZAJEBISCIE WYGLADA W TEJ GRAFICE!!!1111oneoneone

Pojawia się postać B, białowłosy ziomek z kataną
Reakcja Gracza, który nie grał w poprzednie części: O, niezły kolo, ale wywija tym mieczem.
Reakcja Gracza, który zna poprzednie części: OMG TO ON PRZEZYŁ ALE JEST ZAJEBISTY W TEJ CZESCI OMG KOCHAM TYPA ALE MIAZDZY NIE TO CO W POPRZEDNIEJ CZESCI

Sam PS3 mam od niedawna, 90% gier w które grałem to dema, niestety TV umarł, więc nie ma sensu kupować gier, trza na nowy uzbierać.

Nadrill
10-06-2009, 15:23
Głupie pytanie, ale Fable 2 raczej nie ma na PS3 ?
I kiedy to ustrojstwo na PC wyjdzie ?

Nie ma, exclusive na kloca. A na Pc może wyjdzie... kiedyś.

8o8o8o8o8o:D:D:D:D:D:D

Może coś z serii "last stand" (w stylu Gears of War)?

Gears of War :D
Niestety tego gatunku na PS3 za dużo nie wyszło, Uncharted 1 i 2 tylko pasuje. A z epickich RPG to Mass Effect. Ups, też na X360. Coś nie trafiłeś z wyborem konsoli jeśli chodzi o gry, a to podstawa przy wybieraniu.

Snick
10-06-2009, 15:33
kub sopie musk

MALLuś
10-06-2009, 15:45
Coś nie trafiłeś z wyborem konsoli jeśli chodzi o gry, a to podstawa przy wybieraniu.
Mass effect wyszedł na PC, mass effect 2 też wyjdzie. Gears of war jest na PC <IMO 2 ssie tak pale, że wole o niej nie mówić> Więc nie ma się co podniecać : P

+ogólnie na konsolach<obydwu> dużo gier to teraz fps'y co jest imo głupie.

p.S
Uncharted 1 i 2 tylko pasuje
Na razie tylko 1. 2 jeszcze nie wyszła, ale zapowiada się świetnie. Gameplay z E3 wyglądał zajebiście.

Parkour090
11-06-2009, 19:47
Pierw odpowiem na pytanie dlaczego warto kupic xboxa poniewaz nie musisz sie martwic o to czy gra tobie pojdzie czy tez nie :p . I do tego mozesz grac w jakosci hd lecz tylko elite obsluguje full hd. Masz b.duzo gier ktore nigdy nie wyjda na komputer poniewaz sie nie oplaca i zarazem mozesz grac sieciowa jesli dana gra obsluguje xbox live (nazwa gry sieciowej). Sam jestem uzytkownikiem xboxa i jestem bardzo zadowolony poniewaz gry nie sa az tak bardzo drogie jak na ps3 tak samo przez usluge xbox live mozesz pobierac dema gier ogladac ich zapowiedzi to chyba wszystko co moge powiedziec o tej wspanialej maszyny.
Jakby ktos kiedys chcial zagrac w cos to prosze zaprosic mnie do znajomych jesli bd mieli te same gry mozemy zagrac moj nick parkour090.

Loffy
15-06-2009, 22:11
Pierw odpowiem na pytanie dlaczego warto kupic xboxa poniewaz nie musisz sie martwic o to czy gra tobie pojdzie czy tez nie :p . I do tego mozesz grac w jakosci hd lecz tylko elite obslguje full hd.

?????????????????????????????????????????????????? ??????????
o_o