Pokaż pełną wersje : Wakacje
Kropka997
11-03-2008, 21:05
Słyszłem, że mają nam skrócić wakacje do połowy sierpnia czyli 15 sierpień. Chyba ich pogięło nie mają poprostu co wymyślać chyba już. Do czego to dochodzi w tym kraju hehe xP w innych krajach to mają nawet po 3 miesiące wakacje a my co mamy być gorsi ;] Pewnie i tak im się nie uda skrócić ale to jest skandal poprostu xD
Co o tym sądzicie wolicie mieć wakacje do 15 sierpnia i wiecej wolnych dni w okresie szkolnym? chyba nie. Ja wole dłuższe wakacje xD
prosze sie wypowiadac:)
pozdro
po_prostu_ja
11-03-2008, 21:08
chyba nikt nie chce miec skroconych wakacji... podobno maja nam dolozyc jakies ferie jesienne ale pewnosci nie mam... mi sie nie usmiecha isc do szkoły w moje urodziny :/
moim skromnym zdaniem skracanie wakacji to ... bardzo niefajny pomysł :<
..::QRAS::..
11-03-2008, 21:08
zdaje ci sie...
Ja tam zdążyłem się przyzwyczaić do starych wakacji.. Mam nadzieję, że tego nie zmienią...
każdy chce normalny wakacji...next dobry pomysł MEN...mundurki 75% u mnie ich nie nosi (granatowa z sztucznego tworzywa kamizelka rox..)....
ps:jak dawno to usłyszałeś?
@down
aha :3
Kropka997
11-03-2008, 21:39
z 2 tyg temu ale napisalem ten temat bo chcem zobaczyc opinie innych:P
Killuminati
11-03-2008, 21:46
każdy chce normalny wakacji...next dobry pomysł MEN...mundurki 75% u mnie ich nie nosi (granatowa z sztucznego tworzywa kamizelka rox..)....
U mnie nosi to tylko jakieś 10% uczniów. Grozili, że będą obniżać zachowania, a nawet im się nie chce sprawdzać kto ma, a kto nie.
Kropka997
11-03-2008, 21:49
co do mundurkow to tylko dziewczyny nosza i z 20% chlopakow... nikt nie sprawdza czy nosza czy nie...
Co do tych wakacji to jak na razie tylko projekt, mam nadzieję, że wakacje zostaną takie jakie są.
.Matrik.
11-03-2008, 21:53
Jak chcą to niech skracają, ale w zamian chcę 2 tyg. ferii jesiennych (tak, żeby w każdym miechu coś było) i powiedzmy... raz w każdym miesiącu 3 - 4 dniowy weekend ; )
No kto by na to nie poszedł?
Serious Sam
11-03-2008, 21:56
Co do mundurków , to u nas też nie nosimy... wspominają ,grożą że obniżą stopnie z zachowania ale mało osób nosi :p
Jeżeli chodzi o te wakacje, no cóż...Nikt nie chciałby mieć skróconych wakacji i nie wiem skąd wziął się taki pomysł w MEN, po co?Powinni nam dołożyć, a nie skracać, bo jak słyszę jak mają tam w Angli, gdzie brat chodzi i opowiada, że mają co chwilę jakieś "hollydaye" , dni wolne , mniejszy poziom nauczania itp. to mnie krew zalewa...Miało też nie być prac domowych, ale o tym jak narazie słuch zaginął.Czy może wie ktoś coś o tym ?
@up
Ma być coś takiego w zamian, ale po co to komu? i tak nie odczujesz...
@down
http://www.guidecpp.x12.pl/cplus-intro.php
Nie ma problemu, ta strona jest fajna ;]
Jak chcą to niech skracają, ale w zamian chcę 2 tyg. ferii jesiennych (tak, żeby w każdym miechu coś było) i powiedzmy... raz w każdym miesiącu 3 - 4 dniowy weekend ; )
No kto by na to nie poszedł?
Pamiętaj, że właśnie w sierpniu jest często najładniejsza pogoda, teraz wyobraź sobie siedzieć kilka godzin w szkole, gdy na zewnątrz jest gorąco.
Co mi da taki 1 tydzień? wakacje są po to, by odpocząć od szkoły, te 2 miesiące wolnego pod rząd i świetna pogoda to właśnie ich urok.
@up
Możesz mnie nakierować na jakieś dobre kursy C++? ;)oda to właśnie ich urok.
Proponuje zapoznac sie z niemieckim systemem dni wolnych (oczywiscie mowie o szkolnictwie). Mysle, ze Polska rowniez do tego dazy ;)
Jeśli na prawdę skrócą te wakacje to p*erdolę i przychodzę 3 września.
@kropka997
lol, u nas w 15% co nosi to 14% to chłopcy : D
Coraz bardziej z zmieniają nam edukacje na wzór edukacji za oceanem(czyt. edukacji jak w USA etc.)...
A połowę sierpnia spędzimy w szkole i będziemy z utęsknieniem patrzeć podczas lekcji przez okno na bezchmurne niebo. Jesienią zaś nudno wzdychać do spadających liści. Zły pomysł.
Był taki projekt, ale pewnie nie przejdzie. Ja jestem przeciwny- ciężko jest się skupić w upalne dni sierpnia i nie aż tak dobrze się melanżuje jesienią jak latem B)
Marsseel
11-03-2008, 23:22
Oby nie.
Zamierzam jak najdłużej popracować przez wakacje, a panowie politycy mi chcą zepsuć biznes plan :/.
Korektor
12-03-2008, 07:49
A studenci mają 3 miesiące i się nie chwalą. : P
Tak BTW, to w Niemczech, o ile się orientuję jest jeden miesiąc wakacji, potem mają przerwę i jakieś 3 tygodniowe ferie. Coś w ten deseń.
Dobra, może i mają 3 tyg. ferie... Ale po chuj mi to, za przeproszeniem? Co mnie obchodzi jak mają niemcy? Chyba jak każdy wolę mieć 2 miesiące wolnego JAK JEST CIEPŁO I JEST ŁADNA POGODA, a nie jak jest jesienna plucha, albo pseudo-zima bez śniegu. Zupełnie bez sensu, czas szybko leci i można wytrzymać te 5 dni, a 2 dni weekendu całkowicie mi starcza. Ferie też mi pasują, święta - wolne, potem czekam miesiąc mam wolne kolejne 2 tygodnie, czekam miesiąc i kolejny tydzień wolnego. Komuś jest z tym źle?
Niech się zajmą pielęgniarkami, szpitalami, lekarzami, ludźmi, którzy uciekają z kraju za pracą i dziesiątkami innych problemów, a nie do nas się przy*******ają.
Quezacoatl
12-03-2008, 13:46
Niektórym to powinni w ogóle obciąć wakacje, sądząc po nieustannie spadającym poziome edukacji koniecznej, wkrótce przeciętny Polak będzie tak ciemny jak Amerykanin twierdzący, że Kanada jest na południe...
PS
To w końcu wprowadzili wam te mundurki? Bo u nas w liceum się o tym nie gada, więc nie wiem... Leżałem już ze śmiechu na podłodze przez te ten pomysł Romka, dobrze że nam to nie grozi. Żeby u nas w liceum wymusić mundurki Polska musiałaby złamać konstytucję Europejską... :p
Korektor
12-03-2008, 14:29
@up,
Do dzisiaj pamiętam jak na geografii w podst. Gościu odpowiadał przy mapie i nie potrafił ogarnąć gdzie jest Japonia. Inny szukał Stanów w Europie, a ostatni "żeluś" nie mógł odnaleźć WB, do momentu aż się nie powiedziało "Przemas, Chelsea!" : P Poziom edukacji i tak mamy o wiele wyższy niż na zachodzie, a tym bardziej od USA. Tylko niestety czasem znajdują się jakieś dupy życiowe, nie znające takich podstaw. U nas jest ich znacznie mniej niż na zachodzie.
>>>Mazix<<<
12-03-2008, 14:59
IMHO nie zgodzą się. W końcu przerwe maja nie tylko uczniowie, ale tez nauczyciele. Nie wiem jak u was, ale u mnie w sql narzekaja na za duzo lekcji. Nie bedzie krótszych wakacji.
BTW. Mundurki - 5% noszących.
Arrivald
12-03-2008, 15:05
Jeśli na prawdę skrócą te wakacje to p*erdolę i przychodzę 3 września.
Juz to widze.
KrEmAs KAc
12-03-2008, 15:21
Prawdę mówiąc to wina 18+ za to kogo wybierali do władzy...
mi to narzazie wisi więc dopiero będę strajkował jak będę nauczycielem :D
Zalgadis
12-03-2008, 16:12
<.< @ Czemu podrobiłeś komus avatar ;<<<
Mi to ryba, ważne żeby suma wszystkich dni wolnych nie zmalała a dobrze by było jakby wzrosła, ponieważ taki ja, 16 latek ma nic do powiedzenia ...
Mapa_Europy
12-03-2008, 16:32
BTW. Mundurki - 5% noszących.
I tak ma być
Juz to widze.
problem?
.Matrik.
12-03-2008, 16:32
Do dzisiaj pamiętam jak na geografii w podst. Gościu odpowiadał przy mapie i nie potrafił ogarnąć gdzie jest Japonia. Inny szukał Stanów w Europie, a ostatni "żeluś" nie mógł odnaleźć WB, do momentu aż się nie powiedziało "Przemas, Chelsea!" : P
Nah, to najwyraźniej normalne. U mnie w klasie jest bardzo popularne zdanie "Nil wpada do Bałtyku", a także "Polska jest kontynentem" ("no, jeszcze jeden wymień! ten w którym mieszkasz!"), Szwecja = Francja, etc. Szczytem było, jak jeden bolo wskazał na WB z okrzykiem Anglia (wszyscy pogratulowali), a jak miał pokazać Francję, to skierował palec na Londyn...
I jeszcze perełka: "Polskę okupowały Rosja, Prusy i Niemcy".
Niech zostawią wakacje w spokoju, dodadzą wolne w październiku czy tam kiedy i wszyscy będą zadowoleni xD.
Ktoś chyba źle coś zrozumiał. Z tego co ja wiem, to jest to tylko propozycja nauczycieli. I szczerze wątpię, że ten projekt wejdzie w życie, bo wtedy nauczyciele mieliby mniej czasu na zrealizowanie materiału.
Ten pomysl nie ma racji bytu poniewaz u nas jest inny klimat miedzy innymi xd
Powinni nam dołożyć, a nie skracać, bo jak słyszę jak mają tam w Angli, gdzie brat chodzi i opowiada, że mają co chwilę jakieś "hollydaye" , dni wolne , mniejszy poziom nauczania itp. to mnie krew zalewa...
Naprawde chcielibyscie nizszy poziom? Jesli chcecie do czegos dojsc, to proponuje sie uczyc. W dzisiejszych czasach gimnazja prezentuja poziom ponizej kreski. A co do obcinania wakacji - o ile nie zmieni sie ilosc wolnych dni, nie mam nic przeciwko.
W Anglii jest 6 tygodni wakacji a te wakacje to masz tydzien na 2 miesiace wiec to nie tak znowu duzo
Serious Sam
12-03-2008, 21:46
@Kajulec
Wiesz jeżeli chodzi o poziom nauczania, to można by dyskutować...ale tak, chciałbym, żeby go w Polsce obniżyli trochę, albo dali więcej nauki takiej "ogólnej", a nie te które nam się nie przydadzą na przyszłość.Dajmy na to brat uczył się w Polsce i ledwo co zdał...za to w Angli wszystko na luzie zdaje...
Ancient900
12-03-2008, 21:53
Decyzja jak dla mnie- zupełnie nie zrozumiała. Jest upalne lato, można się wyszaleć, baseny etc. Jest mnóstwo czasu na spożytkowanie wolnego czasu. A w listopadzie? Siedzisz w domu i patrzysz przez okno na szare niebo, deszcz chmury >.> Jeśli już muszą robić przerwę jesienią kosztem sierpnia to niech zafundują wyjazd w ciepłe kraje-.- A tak nawiasem mówiąc, to grubasy przy korycie nie mają ważniejszych spraw na głowie?
@Kajulec
Wiesz jeżeli chodzi o poziom nauczania, to można by dyskutować...ale tak, chciałbym, żeby go w Polsce obniżyli trochę, albo dali więcej nauki takiej "ogólnej", a nie te które nam się nie przydadzą na przyszłość.Dajmy na to brat uczył się w Polsce i ledwo co zdał...za to w Angli wszystko na luzie zdaje...
Ofc tez jestem za tym, zeby 'ukierunkowac' wiedze, czesc tej ogolnej bedzie nam zupelnie w zyciu niepotrzebna, wiec mozna by bylo zdecydowac czego chcemy sie uczyc. Co oczywiscie ma sie nijak do obnizania jakiegokolwiek poziomu. ;)
Korektor
13-03-2008, 07:54
@up,
Ta wiedza ma na celu zainteresowanie ucznia jakąś dziedziną. Podstawy, czyli to co się pojawia w gimnazjum i podstawówce mają pomóc wybrać nam to co będziemy robić w życiu. Potem można iść do liceum/technikum/zawodówki i uczyć się czegoś co lubimy znacznie szerzej, bo można wybrać sobie właśnie np. klasę z rozszerzonym danym przedmiotem. Klasy ogólne przestawiają ten wybór o 3-4 lata ;)
Articuno
13-03-2008, 14:04
W Anglii jest 6 tygodni wakacji a te wakacje to masz tydzien na 2 miesiace wiec to nie tak znowu duzo
W Anglii tamto, w Hiszpanii tamto. My nie musimy się do nich upodabniać.
a czy to prawda że żółtki (chinczycy,koreanczycy itd.) mają wakacje 3 dni ?
nie xD.
gdzieś m-ce +homework podobno...
Eluthiel_Tinuviel
14-03-2008, 09:15
Ktoś tam pisał, że studenci maja 3 miesiące :> Mogą miec i nawet 4, o ile wszystko zdasz ladnie za pierwszym razem ;D A jak nie zdasz, to sie meczysz i ryjesz przez cale wakacje na poprawki we wrzesniu, modlac sie codziennie, aby tylko warunku nie miec ;]
Wiec 3 miesiace masz, jak sie uczysz :D A i tak wiekszosc studentow w wakacje pracuje, wiec... co to za wakacje ;) Czasy wolnych 2 miesiecy, kiedy sie nci nie robilo, juz dawno minely :(
Nasze szkolnictwo jest ja cipsoft nie maja co do roboty to wymyslaja jakies głupoty tak ot.
Był taki projekt, ale pewnie nie przejdzie. Ja jestem przeciwny- ciężko jest się skupić w upalne dni sierpnia i nie aż tak dobrze się melanżuje jesienią jak latem B)
Dokładnie ten Pan ma racje ! :D
kzez1986
17-03-2008, 14:56
Dni wolnych pewnie nie byłoby. W końcu jak zamiast 2 tygodni sierpnia byłyby 2 tygodnie gdzieś w październiku, czy listopadzie. Tylko co z tym czasem robić? Zły pomysł. Tak to wszyscy rozłożą wyjazdy wakacyjne, a po skróceniu wszędzie będzie większy tłok bo i tak jesienią nie ma po co wyjeżdżać (no, chyba że do Egiptu :) ), bo wszyscy będą jechać w najcieplejsze miesiące.
Kropka997
21-03-2008, 23:06
bump:PZnaki
Ja chcę, żeby było tak jak teraz.
Od ferii mam braki w szkole muzycznej, bo nie chce mi sie ćwiczyć na gitarze/pianine ;d
Christoph
21-03-2008, 23:29
Haha, a Ja juz drugi raz mam ponad 5 miesiecy wakacji, za pierwszym razem po liceum, od kwietnia do paźdiernika, bo w pazdzierniku sie studia zaczynaja, a teraz mam wakacje od końca sesji zimowej, bo Jej nie zaliczylem i wyleciałem :P startuje ponownie, ale znow wszystko zacznie sie w pazdzierniku, wiec obecnie mam hmm.. niech policze 7 miesięczne wakacje ;)
Ale nie ma letko ;) trzeba szukac roboty...
zamiast narzekac, uczcie sie, bo skonczycie jak ja, a nie jest łatwo ;p
Heh czytałem to w jakieś gazecie.
Wakacje mają trwaĆ 1 miesiąc.
A ten drugi miesiac ma byc porozkladany wciagu roku.
Bedzie wiecej wolnego czasu w ciagu roku szkolnego.
Moim zdaniem tera bedzie lepiej. :)
@up
Nie no bez jaj. Albo ciebie pojebało albo ich.
albo mnie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.