Pokaż pełną wersje : Ring of the sky
SirAdasii
15-03-2008, 18:20
Co on daje? na stronie nie ma opisu?
Blejdzik
15-03-2008, 18:24
jest to rzecz addonowa/questowa
SirAdasii
15-03-2008, 18:26
kumpel mówi ze daje on szczęscie do loota ?
Ciekawa teoria ... Tak samo kiedyś bylo z wolf tooth chain =] Niestety okazalo sie ze to nie prawda. Tak samo watpie zeby RotS "dawal szczescie do loota". Po prostu jest lekkim rare i dlatego tyle kosztuje.
Agro'pol
15-03-2008, 19:33
zaloze sie ze Twoj kolega gra na OTSach bo na podkarpackim RoTS dawal wlasnie szczescie do loota.
Na globalu jest on tylko pierscieniem ktory nic nie daje tak samo jak crystal ring.
Na globalu jest on tylko pierscieniem ktory nic nie daje tak samo jak crystal ring.
Daję addona. ;]
Ciekawa teoria ... Tak samo kiedyś bylo z wolf tooth chain =] Niestety okazalo sie ze to nie prawda. Tak samo watpie zeby RotS "dawal szczescie do loota". Po prostu jest lekkim rare i dlatego tyle kosztuje.
Co do wolf tooth chain, to teori ta nie została obalona.
Jest poprostu najladniejszym pierscieniem oraz itemem addonowym.
SirAdasii
15-03-2008, 20:34
po zakupie poszedłem expic i albo to fart albo zasługa ringa ze z 1 dwarfa geomancera (którego zabijam bardzo rzadko w sumie to moze z 5 ich zabiłem przez cała gre) trafiły mi sie terra boots! :)
po zakupie poszedłem expic i albo to fart albo zasługa ringa ze z 1 dwarfa geomancera (którego zabijam bardzo rzadko w sumie to moze z 5 ich zabiłem przez cała gre) trafiły mi sie terra boots! :)
łód szczęścia :)
Co do wolf tooth chain, to teori ta nie została obalona.
A jak obalić tego typu teorię? Zawsze można się upierać, że 14 gp poleciało dzięki pierścieniowi/naszyjnikowi/niewiadomoczemu.
A jak obalić tego typu teorię? Zawsze można się upierać, że 14 gp poleciało dzięki pierścieniowi/naszyjnikowi/niewiadomoczemu.
Trafne spostrzezenie.
Ja tam nie widzialem zadnej roznicy
Vlad Dracula
16-03-2008, 19:36
@Juhhhhy
Dostałeś supporta i teraz więcej spamujesz niż pomagasz.
@Topic
Teraz weszła zmiana, że po klinięciu "look" na naszyjnik/ pierścień jest bardziej szczegółowa informacja na temat danego przedmiotu i o ile mi wiadomo nie ma żadnej infomarcji na ROTSIE.
@Juhhhhy
Dostałeś supporta i teraz więcej spamujesz niż pomagasz.
@Topic
Teraz weszła zmiana, że po klinięciu "look" na naszyjnik/ pierścień jest bardziej szczegółowa informacja na temat danego przedmiotu i o ile mi wiadomo nie ma żadnej infomarcji na ROTSIE.
Tyż to zauważyłem. :cup:
A tak bez off topu to czy kiedykolwiek był jakiś naszyjnik, co dawał takowe szczęście.? Niewiem co za debil wymyślił teorię na temat lootowania. ... Dajmy na to ROTS daję szczęście do loota..założe se go i będę miał loota x2.? Żal...
Oj...
Adrif Ollia
16-03-2008, 20:35
Z tym "szczęściem" do loota to zwykła plotka, jak ich wiele.
Tyż to zauważyłem. :cup:
Dajmy na to ROTS daję szczęście do loota..założe se go i będę miał loota x2.? Żal...
Oj...
Może nie loota x2 czy ileś tam, ale np. częstsze wypadanie jakiegoś wartościowego, rzadko spotykanego przedmiotu. Przynajmniej ja tak o tym myślałem, jak usłyszałem o tej plotce. :p
Czemu od razu x2? Jest jakiś współczynnik losowości, który mógłby się zwiększać o kilka setnych/dziesiątych. Możliwe, że większość osób korzystających z przedmiotu zwiększającego szanse na loot wcale nie zauważyłoby zmian na lepsze a te zmiany by istniały. Dlatego teoria, że taki przedmiot istnieje(i, że jest nim ROtS) jest tylko wymysłem, którego nikt nigdy nie potwierdzi ani nie obali (no chyba, że pracownik CipSoftu).
Przypominam, że loot jest generowany w momencie spawnu, nie zabicia. Kto, jak, czym i z jakim pierścieniem zabije moba nie ma najmniejszego znaczenia.
Jest jakiś współczynnik losowości, który mógłby się zwiększać o kilka setnych/dziesiątych.
gdzieś to wyczytał.?! :confused:
Z tym "szczęściem" do loota to zwykła plotka, jak ich wiele.
Może nie loota x2 czy ileś tam, ale np. częstsze wypadanie jakiegoś wartościowego, rzadko spotykanego przedmiotu. Przynajmniej ja tak o tym myślałem, jak usłyszałem o tej plotce. :p
To tyż by było bez sensu.
Aevolana
16-03-2008, 22:26
Czemu od razu x2? Jest jakiś współczynnik losowości, który mógłby się zwiększać o kilka setnych/dziesiątych. Możliwe, że większość osób korzystających z przedmiotu zwiększającego szanse na loot wcale nie zauważyłoby zmian na lepsze a te zmiany by istniały. Dlatego teoria, że taki przedmiot istnieje(i, że jest nim ROtS) jest tylko wymysłem, którego nikt nigdy nie potwierdzi ani nie obali (no chyba, że pracownik CipSoftu).
aha, teraz mi powiedz(podaj kod c++ lub temu pdobne) gdzie ustalany jest współczynnik potworka(konkretnie jego loota)
Nigdzie tego nie wyczytałem. Jeśli loot jest generowany w momencie spawnu to rzeczywiście byłoby to nie do zrobienia.
Ale loot generuje się losowo. Chodziło mi o współczynnik, który na pewno istnieje bo odpowiada za to, że z np. z dla wypadnie Ci częściej gp niż dsm. Żebym znowu nie był źle zrozumiany:
istnieje współczynnik częstości wypadania dsm i współczynnik częstości wypadania gp. Losuje się jakaś liczba a następnie mnoży razy ten współczynnik. Jeśli wynik jest pozytywny to dany przedmiot wypada, jak nie to nie. Przykładowo:
dsm=0.5
1gp=0.9
losowa liczba z przedziału 0-2 = 1.5(akurat 1.5 przykładowo wypadło)
Jeśli wynik przemnażania wyniesie 1 lub więcej to przedmiot wypada.
0.5*1.5=0.75 <--dsm nie wypadł
0.9*1.5=1.35 <--1gp wypadło
I teraz taki ROtS mógłby do każdego wyniku dodawać powiedzmy 0.05.
Ja nie mówię, że tak jest. Mówię tylko, że tak mogłoby być. Mogłoby być tak to rozwiązane w kodzie gry. Mógłby być też przedmiot taki jak tutaj przykładowy ROtS. Mógłby!
Ale skąd wiadomo, że loot jest generowany przy spawnie? Ktoś wtedy otwierał jakieś monstera (przed zabiciem -.-). A może loot jest wygenerowany podczas śmierci...
Żeby takie coś obalić trzeba by 2 tych samych profesi na tych samych potworach z takim samym EQ z tym ROTS'em, i naprzykład zabili by po 500 Smoków ale i tak nie ma 100% pewności bo czasami nic nie poleci a czasami po 2 smokach Dragon shield i WOI ;-)
Ale skąd wiadomo, że loot jest generowany przy spawnie? Ktoś wtedy otwierał jakieś monstera (przed zabiciem -.-). A może loot jest wygenerowany podczas śmierci...
No właśnie nie wiadomo. Można sobie tylko spekulować. No i to wszyscy robią :P.
Moim zdaniem loot jest generowany podczas spawnu potworka i żaden RotS, czy inny przedmiot nie oddziałuje na "współczynnik szczęścia". Być może kiedyś zostaną wprowadzone takie przedmioty (tak jak pancerze chroniące przed ogniem itp), ale trzeba jeszcze trochę pożyć, by się przekonać.
Ciało potworka jest teraz "przypisane" do gracza, który go zabił. Więc jeśli loot jest generowany przy śmierci to wprowadzenie takich przedmiotów oddziałujących na "współczynnik szczęścia";) jest w tej chwili banalnie proste dla programistów CipSoftu (tak sądzę:p). Trzeba jednak zadać sobie pytanie czy w świecie Tibii, w którym przedmioty tak szybko przestają być teraz rare wprowadzenie takich zwiększających szczęście ma sens. W sumie równałoby to się ze zwiększeniem częstotliwości wypadania loota dla wszystkich graczy, więc moim zdaniem nie ma sensu bawić się w takie rzeczy.
Lord Wlodek
19-03-2008, 21:42
Ring of the sky, jest potzrebny podajże do pierwszego addona Wizard'a, jednak też często używany jako element dekoracyjny w domkach swego czasu był nawet cenny ~50k, teraz już powszechny
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.