Pokaż pełną wersje : Glacier/Terra/Magma /Lighting set
paluch89
15-03-2008, 22:51
Yo
Nie kumam jak dzialaja te przedmioty.
One zwiększają obrażenia danego żywióły tzn zakładając cały set będe bił mocniej z danego zywiołu o ileś % czy otrzymywane obrazenia od potworów sie zwieksza/mniejsza od danego żywiołu?
Przypuscmy, ze idac na frosty uzywajac SD zakladam lighting seta tak wiec będe mial wieksze hity z SD czy nie?
Dragon-Fly
15-03-2008, 22:55
Wejdź sobie na www.tibia.wikia.com i zobacz te przedmioty pojedynczo. Dla przykładu Terra Boots: zmniejszają o 5% obrażenia zadawane dla nas od żywiołu ziemi, ale zwiększają podatność na żywioł ognia o 5%. Już rozumiesz? ;]
Dzieki tym setom bedziesz mial mniejsze obrażenia od danych zywiołów. Np idziesz na DL i zakladasz magma set niwelujący w częsci obrazenia od ognia.
To nie ty będziesz zadawał większe hit :P Ty możesz jedynie otrzymać mniejsze lub większe hity zależnie od żywiołu i seta jakiego używasz.
Resztę powiedzieli poprzednicy.
paluch89
16-03-2008, 14:19
Ok dzieks juz kumam.
Ja myślałem, że zakładając lighting seta będe mocniej bił z sd ;D
Yo
Nie kumam jak dzialaja te przedmioty.
One zwiększają obrażenia danego żywióły tzn zakładając cały set będe bił mocniej z danego zywiołu o ileś % czy otrzymywane obrazenia od potworów sie zwieksza/mniejsza od danego żywiołu?
Przypuscmy, ze idac na frosty uzywajac SD zakladam lighting seta tak wiec będe mial wieksze hity z SD czy nie?
Posiadajac caly set z danego rodzaju idac na potwory bedzie zmniejszal Ci obrazenia od jednego zywiolu jesli pojdziesz w nim na odpowiadnie potwory..Nastomiast bedzie zwiekszal obrazenia od innego zywiolu jesli pojdziesz na nieodpowiednie.
Ja ci wyjasnie jak dzialaja te przedmioty: Przypuscmy ze idziesz z Terra Mantle poexpic na ancient scaraby. Ancient scarab uderza cie z envenoma (żywioł ziemi) za 100 (ty masz ściagniete Terra Mantle). Gdybys mial załozoną tą zbroje to tym samym hitem zaatakowal by cie za 92, a nie za 100. Rozumiesz??? Jednak gdybys z tym samym terra mantle wybral sie na Dragony, a drag by cie uderzyl za 100 z fire wave (masz sciagniete mantle) to ze zbroja terra mantle by cie uderzyl za 108. Jednym słowem:
Terra Mantle
It can only be wielded properly by socerers and druids of level 50 or higher.
It has 8% earth protection, but also increases damage taken from fire by 8%.
Z tibiaWiki.
Blejdzik
21-03-2008, 16:40
skoro powstał juz temat zamieszcze tu moje pytanie:
zalozmy mam 2 czesci setu terra (4% i 8% mniejsze obrazenia), i ide na scaraby to jak uderzy mnie bez tych itemkow za 100 to oberwe 88 czy to bedzie liczone jakos z tych procentow, ze np, wyjdzie 91? ;)
Za odp. z góry dziekuje i pozdrawiam
@Down.
LoL nie pisali nic w przypadku dwóch itemków ;)
Chodziło jak sa procenty ochorny liczone czy 8%+4%=da nam 12 % ochrone, czy bedzie to liczone inaczej przez system ;)
Rozpisałeś się namiętnie ale bezsensu... Wystarczyło napisac "System liczy 8%+4%=12%" a nie z matmą wyjezdzasz bo ten przedmiot akurat znam doskonale.Podsumowanie nie chodzilo mi jak sie zmniejsza obrazenia o czym rozpisales sie na 3/4 wypowiedzi, tylko jak system liczy te procenty, teraz juz wiem dzieki moze 1/8 Twojej wypowiedzi bo druga 1/8 (wczesniej napisalem 3/4 pozostala 1/4=2*1/8 zebys sie nie czepial ;) ) skupiła sie na obrazaniu mojej osoby ;) za odpowiedz z wielka niechecia, ale dziekuje.
A i skoro zacytowales moja wypowiedz to ja dorzuce moje 3gp jak kiedys to pięknie ujął jeden z uzytkownikow tego forum, ze nie popisales sie czytaniem ze zrozumieniem. Chodzilo mi o to czy np. jak mam 8% i 4% to jest to liczone np. 8%+4%*x(badz dzielone na x) gdzie x to jest wartosc systemu.
@edit
pisze pod wplywem emocji, i moga mi sie zdazyc bledy, a czy ja pisalem, ze posiadam ten set (druida/maga)...nie, nie pisałem i po drugie czemu mi grozisz? ;) jakos nie czuje sie zastraszony. Nie lubie sie klocic wiec jezeli czujesz sie urazony czyms w moim poscie to Cie przepraszam, ale ja tej zniewagi nie widze ;). 3maj sie, i zadawaj 100.000.000 dmga innymi, którzy spamuja i offtopuja.
LookamZzaRogu
21-03-2008, 17:05
@Up.
Niedość, że masz problemy z załapaniem tego co w bardzo prosty sposób napisali poprzednicy, to jeszcze nie umiesz liczyć procentów... Boże!
1% ze 100 = 1... Czyli gdy potwór uderza Cię przykładowo za 100 z ognia (gdy masz zwykłe eq), to gdy masz założone itemki które chronią przed ogniem np. 4% i 6% (4+6=10) to potwór hitnie cię za 90, a nie 100.
Gdy zaś potwór normalnie hituje cię za 200 z ognia, to gdy założysz to samo eq co w przykładzie poprzednim, dostaniesz obrażenia 180, zamiast 200.
Jeśli zaś potwór hituje Ciebie za 127 to z tym eq dostaniesz obrażenia 12,7 (przesuń przecinek - szkoła podstawowa)...
Lecz gdy masz eq, które broni Ciebie przed danym żywiołem w załóżmy 13%, (a gdy masz je zdjęte, to hituje Ciebie za 238) i już tak łatwo tego nie obliczysz, to zajrzyj do książki od matmy, rusz główką i potem zadawaj takie "trudne" (czyt. głupie) pytania.... jakby tu chodziło o całki albo inne gówna to ok, ale procenty?! BTW zawsze możesz posłużyć się kalkulatorem...
"...to oberwe za 88 czy to bedzie liczone jakos z tych procentow, ze np, wyjdzie 91?"
a jak sądzisz? procent to procent i ani grama więcej, przecież jak dodasz 2+2 to nie ma sposobu zebys otrzymał 234... bez przesady!
ps: a jak sie tego nie nauczysz, to mimo tego, ze masz i całego terra seta, to ode mnie i tak dostaniesz 100.000.000 dmga ;-)
@Up.
Jeśli zaś potwór hituje Ciebie za 127 to z tym eq dostaniesz obrażenia 12,7 (przesuń przecinek - szkoła podstawowa)...
To żeś się popisał...
Jeżeli set zmniejsza obrażenia o 10%, to nie znaczy, że zmniejsza je dziesięciokrotnie. No cóż, to elementarny błąd polegający na nierozróżnianiu pojęć "o ile" i "ile razy".
Radzę powtórzyć materiał z zakresu działań z procentami(szkoła podstawowa).
aha... i jeszcze to:
Niedość, że masz problemy
Mój komentarz odnośnie tego znajduje się w Twojej sygnaturce.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.