zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Przeyłanie plików pomiędzy PC i Laptopem

KACpero_1994
16-03-2008, 18:47
Witajcie. Mam mały <lol> X( problem. Mam komp stacjonarny i laptop i kilka wielkich pliczków (700, 700, 535 MB). Chodzi mi o pomoc w przesłaniu tych plików z laptopa do stacjonarnego ale bez E-Mai(za duże xP) lub PenDrive-a (stary nie pożyczy xD). Kompy są połączone jednym kablem internetowym (net LAN podzielony u mnie Switchem). Ktoś zna rozwiązanie problemu??? PLSKA o fast odpowiedź bo te pliki mi dziś są potrzene. (Robie to na Lapie bo na Stacjonarnym nie mam DVD <lol2>)
Prosto - Jak przesłać pliki z laptopa na stacjonarnego bez Pendrive-EMail i takich tam dupereli. Kompy są połączone kablem internetowym prez switch. U CAN HELP ME??;(

Program RivChat 2 służy do rozmów a nie do przesyłania plików

Bim możesz jaśniej???

Rafayen
16-03-2008, 19:01
Program RivChat 2.

bim
16-03-2008, 19:05
No bez jaj, microsoft nie jest aż taki chamski, żeby nie dac udostepniania plików. Mi tak działa xp<->vista tylko, że na routerze, ale jak się orientuje na switchu będzie podobnie. A jak nie zadziała to postaw serwer (apache) i pobierz plik jak ze zwykłej strony WWW

Gangrel
16-03-2008, 19:19
Jak masz skonfigurowaną sieć lokalną to nawet przez tlena pójdzie.

ari2423
16-03-2008, 20:33
kup sobie skrosowany kabel, podlacz, zrob siec i sobie przeslij :P

Żyłka
16-03-2008, 22:22
Udostępnij pliki z laptopa dla otoczenia sieciowego i zgraj je na PC.

Rybzor
16-03-2008, 22:28
Program RivChat 2 służy do rozmów a nie do przesyłania plików

Bzdura. Przeciągasz plik na okno rozmowy z danym użytkownikiem. W sieci lokalnej jest niesamowicie szybki transfer.

kzez1986
17-03-2008, 14:34
Możesz też postawić na jednym kompie serwer FTP Ściągasz jakiś darmowy serwer np. GuildFTPd. Uruchamiasz go na jednym kompie i sprawdzasz adres ip tego kompa. Następnie na drugim kompie uruchamiasz klienta FTP i łączysz się z tymże adresem IP. Jeżeli masz skrosowany kabel, możesz oba kompy połączyć bezpośrednio przez kartę sieciową. Ale o ile firewalle nie blokują, to przez switche kompy powinny się widzieć.

Donas
17-03-2008, 15:45
Miałem kiedyś podobną sytuację. Router, dwa kompy i tona plików do przerzucenia.

Zrób sobie na obu kompach konta gg i ... wysyłaj przez wyślij plik ;) Ja miałem transfery 3-5 mb/s, chociaż łącze ma tylko 1,1 mb/s, ale to jest to, o czym wspomniał Ryba.