Pokaż pełną wersje : DotA Allstars
Vamerian
20-03-2008, 12:01
Wiem, że to tylko mapa ale tak popularna, iż warto poświęcić jej topic.
Czym jest DotA?
Dota (Defense of the Ancients) to najpopularniejszy uMS tzn. mapa do Warcrafta 3. Udział biorą 2 drużyny po 5 osób The Sentinel i The Scourge celem jest zniszczenie głównego budynko przeciwnikia (Senti - The World tree i Scourge - The Frozen Throne). Każdy gracz ma do wyboru 1 z 90 postaci, każda posiada unikalny wygląd i umiejętności.
Jak zagrać?
Potrzebny oczywiście będzie Warcraft 3 z dodatkiem The Frozen Throne (istnieje także DotA pod RoC ale nie dorównuje tej do dodatku) i oczywiście mapa do pobrania z
www.getdota.com - latest map. Niezbędny też będzie dostęp do internetu co prawda można grać z AI ale nic nie daje takich emocji jak walka z żywym przeciwnikiem prawda?
Platformy do gry w Dote
Więc mamy dostęp do internetu, a W3 z dodatkiem zainstalowane czas wybrać platformę do gry.
XPAM (Eurobattle.net) - Nieoficjalna bramka do której nie potrzebujemy oryginalnego cd-keya W3 serwer osługuje Patch 1.21a:
Do angielskiej wersji gry - http://files.filefront.com/Warcraft+3+Frozen+Throne+v121a+English+Patch/;6592773;/fileinfo.html/1/1
Do polskiej - http://www.idg.pl/ftp/gry_3820/gra.html
Oraz nakładkę aby łączyć się z ów bramką do pobrania na www.eurobattle.net tam także możemy założyć konto.
ORG (oryginalna bramka Blizzarda - Wystarczy poprostu mieć zainstalowaną oryginalną wersję, a patch pobierze się sam. Europejczykom zalecam grać na Northend.
GGC (Good-Game Client) - GGC IMO najlepsza platforma do gry, wystarczy stworzyć konto i ściągnąć program z http://gg-game.com/. Na GGC możemy grać także w inne gry np Counter-Strike 1.6 wszystko za darmo. Bramka obsługuje patch 1.21a i nie wymaga oryginalnego krążka W3
W grze mamy kilka trybów najpopularniejsze to
-Ar (losowe postać)
-Ap (sami wybieramy hero)
-Sd (losuje nam 3 postacie które możemy wybrać)
-Em (nie polecam, dostaje się więcej kasy i expa ale nic na tym modzie się nie nauczymy)
-RD (losuje 2 tawerny postaci i wybiera się w kolejności 1-2-1-2-2-2.
Więcej można przeczytać, zapoznać się z postaciami itd na www.dota.pl lub www.dota.fora (forum prawie martwe, ale nadal są na nim ciekawe topici.) Oficjalna strona gry to www.dota-allstars.com, a screenów z Doty nie muszę chyba przedstawiać, każdy raczej http://pl.youtube.com/watch?v=9xpAiLSLd6cwidział jak wygląda Warcraft 3, jeśli nie polecam zobaczyć filmik:
Piciaz1213
20-03-2008, 16:26
Heh sam często gram w dotę..POlecam:D
Zalgadis
20-03-2008, 18:26
Ja tam wole 3rd, chociaż 3rd to "kopia" doty, są w niej postacie z naruto, które lubie ;p.
Dote też pykałem, ale dawno ;p.
Czasami z kolegą gram.
Czerwony blademaster to mój ulubiony ;p
Basshunter - Vi sitter här i venten och spelar ina dota
:D skoro piosenke poświęcili jej to pewno dobra ;pp
a tak poważnie to grałem i fajna gra ciekawie wyglądają potwory :)
Zalgadis a skąd można pobrać tego moda ?
I żeby nie offtopować to powiem, tylko tyle, że DotA wykorzystuje potencjał drzemiący w W3 lepiej niż sama gra :)
Vamerian
20-03-2008, 20:48
Uther:
Wpisz na www.epicwar.com 3rd Shinobi Wars
Piciaz1213
21-03-2008, 07:02
Shinobi wars to w 99%kopia doty.....
Dodane są nowe postacie eq i duele.
Najlepsze są duele z całej gry:D
Skoro tak wychwalacie DOTA, to czy przypadkiem nie będzie tak, że jeśli w nią zagram, to będą mnie nudziły wszystkie inne mapy W3? ;)
Vamerian
21-03-2008, 14:56
Czemu, dobre TD od czasu do czasu też nie jest złe ^^ Czasami trzeba się zrelaksować na innych mapach tymbardziej, że W3 ma ich tak dużo DOBRYCH które nie znudzą się. Ale de facto DotA rządzi.
W jaki sposób stworzyć przedmiot posiadając jego recepturę? Nie mogę nigdzie znaleźć składników.
Vamerian
22-03-2008, 10:37
Pewnie potrzebujesz itemy z sekretnego sklepu zamieszczam tutaj mapke gdzie są ów sklepy i inne ważne miejsca na mapie z wytłumaczeniem która linia jak się nazywa.
http://img.photobucket.com/albums/v202/Vamerian/Secret.jpg
Pamiętaj nigdy nie kupuj recept bez itemów potrzebnych, ponieważ nie dadzą żadnego boosta. Niektóre recepty składają się z itemów które też potrzebują item z recepty więc uważnie poszukaj w bazie. Jak masz jakieś inne pytania nt Doty to śmiało piszcie na gg 2576346 nie jestem jakiś pro ale początkowe rzeczy mogę wytłumaczyć.
Piciaz1213
22-03-2008, 16:06
Trochę żle jest umieszczony secret shop scourge:D
@2up
Dzięki wielkie, dopiero zaczynam grać w Warcrafta III + Frozen Throne przez battle.net, dlatego nie znam jeszcze map :D
Jeśli ktoś również zaczyna grać, lub chce być z początkującym (mną :p) w teamie to pisać gg 6885721 .
Trochę żle jest umieszczony secret shop scourge:D
To znaczy?
Piciaz1213
22-03-2008, 18:53
To znaczy?
Secret shop scourge jest trochę niżej.....
Mam kolejne pytanie, niektóre itemy potrzebują 3lvl shop, jak podwyższyć level sklepu? :o
Piciaz1213
23-03-2008, 07:51
Mam kolejne pytanie, niektóre itemy potrzebują 3lvl shop, jak podwyższyć level sklepu? :o
Lvl shop to ci goście np.elf , nieumarły.... ktrórzy stoją w twojej bazie i sprzedawają itemy od 1lvl do 3lvl:D
Lvl shop to ci goście np.elf , nieumarły.... ktrórzy stoją w twojej bazie i sprzedawają itemy od 1lvl do 3lvl:D
Dzięki wielkie :D
Piciaz1213
24-03-2008, 05:55
Nie ma sprawy;)
Knight Patryk
24-03-2008, 23:48
gram w dote na ggc ale noobow tyle ze zal a high lvl roomy sa zapelnione;/
Może i ja bym zagrał, tylko gdzie głównie gracie na Battle.necie oficjalnym czy nie?
EDIT
I jeszcze którą wersję mapy?
Piciaz1213
27-03-2008, 14:39
Oficjalny i nawjnowsza dota chyba 6.51
Knight Patryk
03-04-2008, 16:04
Może i ja bym zagrał, tylko gdzie głównie gracie na Battle.necie oficjalnym czy nie?
EDIT
http://getdota.com/ strona oficjalnych wydan mapy.
Ja nie polecam zadnego b neta bo same nooby praktycznie:)Ale skoro jestes nowy mozesz sprobowac
Ja gram na battle.net i jest nieźle ;). Początkujących zapraszam do klanu PLD (Wódz - DziadekMroz_PL).
Niestety musiałem dać posta za postem, żeby odświeżyć topic.
Czy może mi ktoś powiedzieć jak kogoś kicknąć z gry? Czasem niektórzy łamią wcześniej ustalone zasady i czują się bezkarni.
a ja nie wiem jak grac z botami. tzn zeby oni mieli bohaterow ; /
No to po kolei:
@Arcan: Programem CustomKick, ale tylko, jesli jestes hostem. Oczywiscie ten program jest nielegalny.
@Frapper: na stronie doty o tym pisza. Trzeba sciagnac specjalne AI mapy.
Vamerian
29-04-2008, 12:44
No to po kolei:
@Arcan: Programem CustomKick, ale tylko, jesli jestes hostem. Oczywiscie ten program jest nielegalny.
@Frapper: na stronie doty o tym pisza. Trzeba sciagnac specjalne AI mapy.
CustomKick jest w pełni LEGALNY w grach publicznych nie można używać w wszelakich turniejach i tym podobnych.
Ile razy to bylo jak dostawal host w dupe i ckowal najlepszych graczy...
@down: Pisalem do Vam~ , a tak na przyszłość forum jest do pisania tak btw.
Jeśli to była aluzja do mojego posta, to wyprowadzę cię z błędu. Już trudno mi policzyć gry, które zostały zniszczone, przez graczy łamiących wcześniej ustalone zasady. Swoje komentarze zostaw dla siebie i zastanów się zanim coś napiszesz.
Zalgadis
29-04-2008, 16:11
Shinobi wars to w 99%kopia doty.....
Dodane są nowe postacie eq i duele.
Najlepsze są duele z całej gry:D
A mi się zdaje ze w 50.
Mapa jest w ogóle w inną stronę.
Postacie mają inne skille.
Inne wyglądy.
Inne itemki, recipe, sklepy.
W docie niema dueli a w 3rd są.
Coś jeszcze ominąłem?
Edit@
Tak samo mogę powiedzieć że Dota to kopia np. hero line wars "po ma bohateróf".
Piciaz1213
29-04-2008, 20:58
Inne skille i wyglądy - nowe postacie
recipe itemki - eq
Masz racje , że to kopia DOTY w 50%
W docie niema dueli a w 3rd są.
.
A to już było opisane
A tak ogólnie to nie ten post ;)
Vamerian
02-05-2008, 22:13
@down: Pisalem do Vam~ , a tak na przyszłość forum jest do pisania tak btw.
To, że ktoś nie potrafi DOBRZE korzystać z ck to nie znaczy, że jest nielegalny. Co jak ktoś jest totalnym nomannerem flame'uje, albo w grach "PROZ onlY" ma staty 0:20 i feeduje? Cała gra przez takich zepsuta. To samo tyczy się mherów czy tych co poolują itemki
Lord Dreathan
23-09-2008, 00:50
Wybaczcie ze bawie sie w archeologa, ale sam nie lubie jak widze 9999999999 topic o tej samej tematyce. Ale do rzeczy.
Od nie dawna jestem posiadaczem ORYGINALNEGO w3 tft. Oczywisicie pierwsze co, to musialem w DotA zagrac:D Ktos w to gra w ogole? Szukam partnerow do gry bo poki co to jeszcze newbie jestem.
ja gram z kumplami. I co grę zazwyczaj wygrywamy bo grywamy w piątkę, przy czym zawsze jesteśmy od razu na Skype wiec i team work mam doskonały. Mamy swoich ulubionych hero którymi wymiatamy. I to nie są jakieś pro hero jak axe albo drow ranger, ja tam np gram Sand Kingiem bardzo dobrze albo techiesem. Natomiast kumpel super gra jako twinhead dragon i jest niezabijalny. Jak masz skypa do wal prosto do nas bo czasami 1 nie ma i brakuje na kogoś do teamu zawsze to podszkolimy ciebie i pomozemy.
Mam już od kilku lat war3, jednak dotą się tak nie interesowałem, kiedy już chciałem zagrać:
EDIT
na Battlenecie to od razu zostałem wyrzucony i nie miałem okazji pograć, ani poćwiczyć :/
Też bym chciał pograć :P
na bnecie jest tyle gier doty ze to jest niemozliwe zebys nie znalazl anijednej gry. A wersja jest ta aktualna do zobaczenia na stronie.
No nie wiem, zwłaszcza że widzą że koleś ma dl :P
edit
btw. Jaki masz nick na battlenecie?
Siema fani Doty. Chyba już z pół roku nie grałem w dotke. Może jakąś grę zrobimy? Ja preferuje 1v1 - 2v2, ale to w sumie wszystko do ustalenia. Chętni?
Btw. właśnie mi się nudzi, więc jak ktoś chcę popykać w dote z nubem, to piszcie na gg: 9073293
@down
5v5 arom... tylko for fun jak dlamnie xD
Ja nick mam na bnecie Relosu. Co do gier. Ostatnio z kumplami mamy faze na 5v5 arom
Taa, stara dobra DotA..
Meepo to mój ulubiony hero, a wasz?
Slardar/Omni/Witch Doc/Bistleback
Sorry jak pomyliłem nazwy, dawno nie grałem.
Ja najbardziej lubię Witch Doctor'a
Chętnie z kimś zagram,
nick Bluray (nowe konto)
EDIT:
Napisze, ale dzisiaj bedę grać dopiero gdzieś koło 19-20
Pisz na gg(podane wyżej).
Vamerian
25-09-2008, 06:15
Ludzie, nie grajcie na bnecie, ponieważ tam jedyne co spotkacie to masa leaverów ;} Zainstalujcie sobie Garene www.garena.com (działa zarówno na orginalnym w3 jak i na piracie) i gajcie na Europe Dota Roomach gdy już będziecie lepsi polecam Poland Dota Room (uczyć nie ma tam się co bo gorszy gracz = flame na niego). Jeśli ktoś ma jakiś problem itd to chętnie służę pomocą na gg 2576346
No, spodobała mi się ta DotA :) trzeba się umówić na następną grę :)
SSSlayeRRR
25-09-2008, 16:04
Ja tez gram :) Moj nick na B NET to NeRn jak cos to pisac.Moge make, mam b list itp.
Najbardziej lubie grac geomancerem,lich,rikimaru,axe ;]
Lord Dreathan
25-09-2008, 16:49
Ludzie, nie grajcie na bnecie, ponieważ tam jedyne co spotkacie to masa leaverów ;} Zainstalujcie sobie Garene www.garena.com (działa zarówno na orginalnym w3 jak i na piracie) i gajcie na Europe Dota Roomach gdy już będziecie lepsi polecam Poland Dota Room (uczyć nie ma tam się co bo gorszy gracz = flame na niego). Jeśli ktoś ma jakiś problem itd to chętnie służę pomocą na gg 2576346
A wiesz co to prywatne gry?;] Albo po prostu sie umawiasz ze znajomymi.
hmm dzisiaj gralem po raz 1 razorem. Przeżycia? Postac hero i crep kill. Ulti i mealstorm robi biede u crepow. Speed atack i dmg u hero. Naprawde wredny hero. Zebym tylko nie mial noobteamu. Gdzie sami feederzy
Vamerian
25-09-2008, 17:20
hmm dzisiaj gralem po raz 1 razorem. Przeżycia? Postac hero i crep kill. Ulti i mealstorm robi biede u crepow. Speed atack i dmg u hero. Naprawde wredny hero. Zebym tylko nie mial noobteamu. Gdzie sami feederzy
Widocznie oppów też nie miałeś zbyt ogarniętych, bo razor w prawdziwej grze to taarget numer 1 gangów.
A wiesz co to prywatne gry?;] Albo po prostu sie umawiasz ze znajomymi.
Wiem, ale jeśli ktoś nie ma znajomych to na bnecie zbyt duzo nie nauczy sie
@down
1v1 to nie DotA... ew moge zagrac cos forumowego na bnecie ~~
No, widzę, że liczba graczy rośnie, trza zebrać team i coś zagrać.
@up
1v1?
Można by ewentualnie, założyć jakiś Dotowy klan
okz kumplami mamy grupe zadaniowa w apekach ktorej nic nie przebije. Invoker, vangefull spirit, drow ranger, sand king i leoric. Mamy 2 stunerow i tankow(ja sk kumpel leoric) a reszta stylu z 2 aurami oddajacymi dmg dla ranged gdzie invoker juz na okolo 10lvl bedzie mial +200dmg. Gralismy tym skladem dzisiaj cala noc i nie bylo doty zebysmy przegrali. Sklad mocny a teamwork doskonaly.
Mówisz o pubach tak? Jak graliście pełnym składem ustalonym wcześniej, na Vencie/TSie to nic dziwnego, że nie przegraliście. Jak ja grałem z kumplami z rl, to nawet na ar bez swapów itd. zadażało nam się rozegrać ~50 minutową grę bez straty fraga.
to zależy dostaliśmy wyzwanie od jakiegoś teamu na ap wiec teraz testujemy żeby mieć jak najwyższą formę. Ale msylimy takze nad zmiana zamiast leorica na techiesa. Mam wprawe w tym hero jestem nim naprawde wredny. Nawet jak przeciwnik umie grac czyli wardy albo gemy nosza. Tyle ze wardow etc wszedzie nie postawia a kazdy tego gema miec nie bedzie bo ludzie z gemami są nukowani wtedyu w 1 kolejnosci.
Co to są te gemy i wardy?
jezseli jest jakis hero ktory ma niewidzialnosc z skilla lub lothar edge(taki item) to mozesz rostawic takie slupki(wardy) lub miec w eq gema(gem of true sight) to widzisz tych niewidzialnych. ba nawet nie tylko ty ale crepy i inni z twojego teama. Tylko pametaj jak ktos inny tez roizstawi wardy to moze twoje zniszczyc(w 2 strone tez to idzie) a jak masz gema i zginiesz to ten gem ci wypada i przeciwnicy moga go zabrac lub zniszczyc)
Widzę, że temat się dalej rozwija. Cóż, chyba czas do Doty powrócić. Jak przypomnę sobie to i owo to też ponownie zacznę grać.
Jak ktos mialby czas, ochote i cierpliwosc nauczyc mnie grac, to z checia.
jak ktos sie chce nauczyc grac to dzwonic do mnie lub do kumpla na skype. Nicki Relosu oraz sury
Frapper pisz na gg
to pogramy razem XD
Ja po obiedzie też się przyłącze. Chętnie pogram z kimś z forum. Pisać na gg jak coś.
Też pogrywam, nie jestem jakimś pro ale możecie mnie na bnecie zobaczyć pod nickiem kulikos ;p
Dopiero wczoraj spostrzegłem, jak wielką wartość mają i jak ważne są itemy.
Na początku rozgrywki mój hero był słaby i często wpadałem w pułapki (pewnie przez moje nadzwyczajne zdolności ;o), ale kiedy kupiłem buty co dodają speeda i złożyłem butterfly'a, od razu zacząłem wszystko nadrabiać ;)
Czyli nie jest to tylko gra że, "mam super pro hero, a ty maz nubowego, wiec jestem win" :P
EDIT
Gram Drowem :P
tak tylko pamietaj. Tutaj jest jak w wowie. Jest hero i jego antyhero. Czyli papier nozycze kamien =P
Uwielbiam grać night stalkerem (Balanar), po prostu hero wprost stworzony do niszczenia przeciwników.
Jak na razie stosuję build: BoT, Satanic, Bottle, Assault Cuirass (dobrze napisałem?), MKB, town portal scroll.
Zastanawiałem się nad BKB, co o tym sądzicie?
No to zapraszam wszystkich do grupy, dla graczy w DotA:
http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=189
Arcan to porozwijaj skroty bo tyle jest recipów w grze ze trodno spamietac nawet skroty.
Arcan to porozwijaj skroty bo tyle jest recipów w grze ze trodno spamietac nawet skroty.
MKB i BKB to najczęściej używane skróty, więc myślałem, że nie ma sensu rozwijać ;)
MKB - Money King Bar
BKB - Black King Bar
Myślałem nad BKB ze względu na active ability - Avatar. Dzięki niemu Balanar mógłby uniknąć stunów i slowów podczas gonitwy za hero.
Tyle, że taki item jest przydatny każdemu hero. Kwestia cena/możliwości.
Imo bezsen. Btw. dla mnie taki bala to troche za mało skomplikowany hero.
Co do skrótów, zgadzam się z Arcanem, te tutaj to absolutna podstawa, i KAŻDY gracz powinien się ich nauczyć.
idz w dupe. Jak sie nigdy praktycznie nie gra hero ktore to potrzebują to po co znac ? ja gram zazwyczaj invo. Nigdy nie musialem kupowac jednego z tych recipow. Ewentualnie gram sand kingiem a tym to wogole przedemna to kupuja. A i jakie kity sie robi tym sk. Wpadasz do bazy stunem masowym. Potem odrazu cast tych wszystkich hero ktorych probojesz skupic na sobie i castujesz ulti. A nastepnie czekasz na stun od tiniego lub innych mass stunerow i nie ma bata zeby cos przezylo. Zwlaszcza ze zawsze robie refresher orba. i pokaz ty mi hero ktory 2x przezyje moje ulti na 3 poziomie ?
MKB i BKB to najczęściej używane skróty, więc myślałem, że nie ma sensu rozwijać ;)
MKB - Money King Bar
BKB - Black King Bar
Myślałem nad BKB ze względu na active ability - Avatar. Dzięki niemu Balanar mógłby uniknąć stunów i slowów podczas gonitwy za hero.
MKB to Monkey King Bar : D
Vamerian
02-10-2008, 20:39
idz w dupe. Jak sie nigdy praktycznie nie gra hero ktore to potrzebują to po co znac ? ja gram zazwyczaj invo. Nigdy nie musialem kupowac jednego z tych recipow. Ewentualnie gram sand kingiem a tym to wogole przedemna to kupuja. A i jakie kity sie robi tym sk. Wpadasz do bazy stunem masowym. Potem odrazu cast tych wszystkich hero ktorych probojesz skupic na sobie i castujesz ulti. A nastepnie czekasz na stun od tiniego lub innych mass stunerow i nie ma bata zeby cos przezylo. Zwlaszcza ze zawsze robie refresher orba. i pokaz ty mi hero ktory 2x przezyje moje ulti na 3 poziomie ?
Oczywiście nikt nie da ci hexa/stuna/eula/ministuna aby przerwać twoje ulti, i przeciwnicy także będą jak kołki stać w jednm miejscu żebyś mógł dobrze scastować ulti :(
Oczywiście nikt nie da ci hexa/stuna/eula/ministuna aby przerwać twoje ulti, i przeciwnicy także będą jak kołki stać w jednm miejscu żebyś mógł dobrze scastować ulti :(
Gdyby jeszcze zlozyl bkb to moze by cos z tego wyszlo.
Czyli nie jest to tylko gra że, "mam super pro hero, a ty maz nubowego, wiec jestem win" :P
W przypadku Balanara owszem jest also meepo do tego potrzebny juz minimalny skill
Gdyby jeszcze zlozyl bkb to moze by cos z tego wyszlo.
W przypadku Balanara owszem jest also meepo do tego potrzebny juz minimalny skill
Do meepo nie trzeba skilla, no chyba że umieć rzucać siaty i naciskać Tabulator :D
@up
Tak to możesz powiedzieć o każdym:
'a co to za skill pudge, wystarczy walnąć z hooka i po kłopocie'
'co to za skill witch doctorem, wystarczy dobrze postawić ulti i po problemie' itd...
Akurat Geo to jeden z hero do których właśnie należy mieć skilla.
Pierwszego zdania nie skomentuje. Pozatym gracz, który gra tylko kilkoma postaciami i owni na pubach 'apem no leavers' to gz. A takie itemy jak już napisałem i tak TRZEBA znać, chociażby po to, żeby wiedzieć jaką kontrę wyprowadzić do danego build`a.
Nie rozumiem, po kij mi piszesz o tym jakich to cudów nie wyczyniasz swoim sand kingiem(chociaż też go lubię). W twojej taktyce jedyne czego mogę ci pogratulować to nubskich przeciwników, czekających na zagładę.
Twoja prostacka taktyka poprostu śmieszy. Nub który nie używa daggera sand kingiem nie powinnien się odzywać.
Wkurzyłeś mnie.
@UP
Nie uważam że do Pudge nie trzeba skilla bo najpierw tym hakiem wyceluj (tak samo Miraną)... Witch Doctorem trzeba te ulti postawić... A do Meepo? Walisz siatke szarżujesz i w kilka sekund pada + jeszcze slow od 4 Meepów, walisz siaty i bijesz, co to za skill...
Do gry Meepo trzeba mieć dobrą podzielność uwagi.
Co do Sand Kinga, to należy nacieszyć się możliwościami BKB, ponieważ w wersji mapy 6.55 (na razie wersja beta) wprowadzone zostanie ograniczenie na BKB ograniczające czas i liczbę jego użyć.
Ostatnio też polubiłem grać Mortred (Phantom Asassin), blur daje jej duży dodge,
a ulti ma genialne. Krytyki, które wchodzą często przy podwyższaniu as (składam zawsze Butterfly) dają wspaniały efekt, do tego mając Helm of Dominator nie trzeba się martwić o healing. W early ma dość ciężko, ale w late przyjemnie się gra. Polecam tego hero.
Tak, aby odejść trochę od tematów kłótni, w jakich trybach doty najczęściej gracie? Ja preferuję -apsc, -ap, -apem, -apemsc. Super creeps są ciekawym urozmaiceniem.
Wole st :< a btw. grasz tylko na ap? :o
-arom jest swietnym modem xD zwlaszcza ze sie dopisuje 5v5. Dopiero wtedy widac jak duzego ma sie skilla w teamworku =)
Wole st :< a btw. grasz tylko na ap? :o
Nie tylko na ap, ale ten tryb najbardziej mi przypadł do gustu.
Ja średnio lubie om`y. Najbardziej lubię ardm, ale ar lub sd nie jest zły. uwielbiam lubie rozgrywki do 3v3. Więcej osób mnie nie przekonuje, trochę nie mój poziom(tzn ja mam za mały ; p).
'co to za skill witch doctorem, wystarczy dobrze postawić ulti i po problemie'
Musze sie doczepic tego witch doctora :P jego ulti to tylko dodatek do jego skilla: Klatwa. dziekuje
Co do modow. Nienawidze grac bez -em. Dla mnie to strata czasu starac sie o dobry item godzine.
Nie tylko na ap, ale ten tryb najbardziej mi przypadł do gustu.
Pograsz troche dluzej i poznasz wszystkich hero wtedy zmienisz zdanie co do ap i zaczniesz random.
nowe itemki i nowe recipy + nowy hero generał proudmoore. Fajnie ze wyszla nowa wersja doty =P 6.55
Pograsz troche dluzej i poznasz wszystkich hero wtedy zmienisz zdanie co do ap i zaczniesz random.
Gram z przerwami od pół roku, grałem każdym hero, znam każdego porządne buildy i ciągle lubię -ap ;)
Zresztą na pubach opcja random powoduje, że newbie nie potrafią grać innymi postaciami i zaczynają nieźle noobić.
Nowa dota jest świetna. Ice Frog nareszcie popracował nad wieloma rzeczami w 1 update. Estetycznie mapa jest też poprawiona. Jak na razie układam dobre buildy dla nowych postaci, przyznam, że pirat mnie zainteresował. Jego aoe cleaving jest wprost idealny do zarabiania kasy na creepach, trzeci skill znacznie obniża szanse wroga na ucieczkę, fontanna się często przydaje, a ulti dopełnia "smaczku".
Musze sie doczepic tego witch doctora :P jego ulti to tylko dodatek do jego skilla: Klatwa. dziekuje
Co do modow. Nienawidze grac bez -em. Dla mnie to strata czasu starac sie o dobry item godzine.
Nie zrozumiałeś, napisałem to celowo, żeby pokazać, że można powiedzieć 'prosty' o każdym hero z doty.
A z resztą zgadzam się w 100 %.
@nowa dota
Wymiot! Grałem przed chwilą z kumplem 1v1 (ja proudmoorem[bo go kocham z kampanii dodatkowej]) a on tym drugim z tych dwóch nowych hero. Rozwaliłem go 12 : 1 ; p Widzę w proudzie wielki potencjał. Skille ma boskie, a jak już do niego jakiś build się ułoży, to będzie śmierć. Pozatym wprowadzono kilka zmian(m.in. tangosy mają 3 użycia i teleportacja zwojem polega na podaniu dowolnego punktu w pobliżu wieży, co uniemożliwia 'unieśmiertelniania wieży' jak do tej pory), dodano nowy item (butki), zmieniono położenie tawern, ułatwiono uciekanie przez las w kilku miejscach i zrobiono kupę innych ciekawych rzeczy.
A mi sie wydaje, ze ten kapitan troszke za mocny ;>
Ktos chetny na partyjke doty? Podajcie swoje nicki (ja mam taki sam jak na forum) to moze pogramy ;)
Tylko pamietaj teraz tangosow jest 3 ale regeneruja tylko 115hp a regenerowaly 175. W sumie wyszlo na lepiej bo tego sie uzywalo tylko na poczatku. Teraz fajny jest ten quiver. Taki przenosny ward na czas =P A i poprawiono travelki. Jak kiedys dawaly chyba 80 ? albo 85 tak teraz daja 90 speeda. Dla casterow swietna jest ten taki wand co za kazdy cast spella jest charge a kjazdy charge odnawia 12hp i 12 many. Jak sie ma tanie czary ktore sa autocastem to mozna w bardzo szybki sposob dostac nagle 145 hp i many =P dobre na poczatek =P
Tyle, że ten wand dostaje 'użyć' tylko jak kto inny castuje spella.
Wand jest raczej zabawką na początek gry, i tak tangosy wychodzą lepiej i taniej.
Piciaz1213
17-10-2008, 11:56
Tompior jestem jak zawsze zwarty i gotowy :D:D:D.....
Moj nick taki sam jak na forum tylko bez 1213:)
Ps.Jeden problem nie moge hostowac gry ;(;(;(;(
dragoon_ek
17-10-2008, 20:52
Widzę że tu też maniacy doty są ;]. Ja lubię apem sdem i arem. Jako, że nie mam oryginalnego w3 gram na servie eurobattle.net. Jeśli ktoś tam gra niech do mnie napisze ;].
Nie możesz mekać gry a masz liveboxa? pisz na pw ;].
Wand jest raczej zabawką na początek gry, i tak tangosy wychodzą lepiej i taniej.
To juz zalezy od przeciwnika ; x. Jezeli jestesmy na linii z intem to raczej lepiej wyjdzie rozdzka.
--Ogorek--
22-10-2008, 19:02
Kunka jest dobry, ale przesadzony:) i tak rikim go ubijam <hahaha>
jak ktoś ma konto na Bn to niech napisze mi na pw to może zagramy :)
Co myślicie o wind i o kunce ?
/btw
gracie na bnecie, czy na Garenie ?
bnet suck grajcie na garena. Tam graja prawdziwi pro i nigdy nie znajdziejsz nooba w teamie
--Ogorek--
22-10-2008, 19:10
Chyba, że ja będę grał ]:->
Serio to gram 2 miesiące i jak na razie to doprowadziłem grę rikimmaru do perfekcji ;)
niezawsze bedziesz mogl grac jako riki bo na garenie sie zazwyczaj najczesciej gra sd. Za to ja opanowalem juz liona na maxa xD
niezawsze bedziesz mogl grac jako riki bo na garenie sie zazwyczaj najczesciej gra sd. Za to ja opanowalem juz liona na maxa xD
na gg bys plebanie odpisal, a nie ;<
--Ogorek--
22-10-2008, 21:56
no Lion + dagon(3lvl) = pwned ;)
umiem także grać Sniperem, Pudgiem i Ogre ;x ale nie tak dobrze
dragoon_ek
23-10-2008, 19:49
Jeśli możecie to podajcie link do tego waszego serva dojde do was.
Obecnie opanowany Traxex i 50% stygrywa innymi też umiem grać ale na poziome pro. Gram na eurobattle.net.
lion + dagon + aganism + refresher to jest pwn xD ostatnio obie druzyny mialy takich pro ze w 50min obie droznyny mialy wszystkie wieze(albo juz z koncowkami hp) zadna strona nie miala jak odebrac przewagi 2. I gralismy na tyle dlugo ze moglem zrobic lionem te wszystkie recipy. Total pwn z dodatkiem tego ze sobie jeszcze bloodstona zrobilem zeby miec wiecej bazowej many bo te wszystkie refreshery ulti etc tak zzeralo mane ze szok.
--Ogorek--
23-10-2008, 20:50
o traxex to jest uniwersalna xd tylko trzeba szybko 16 lvl wbic i po grze :D
dragoon_ek
23-10-2008, 21:09
Traxex wymiata masz racje up 16lvl i koniec. Dodać itemy co zwinność dodają i po grze.
jak ktos grac nie umie to i po grze.... ja tam drowke zawsze jechalem jak chcialem. Hmm moze dlatego ze zawsze gralem jakims nukiem typu zeus, lion, lina, lich =P
dragoon_ek
23-10-2008, 22:08
Dobry gracz = dobry hero. Tak zawsze jest. Akurat jak byś grał przeciw mnie to mógł byś mieć problemy. :D
Vamerian
24-10-2008, 08:35
Traxex wymiata masz racje up 16lvl i koniec. Dodać itemy co zwinność dodają i po grze.
zrób itemy które dają zwinność i z 1600hp na 25 lvlu pada jak szmata podczas hexa
dragoon_ek
24-10-2008, 16:03
No dziwne ja akurat z pro jakoś nie padałem od tego hexa a miałem tylko +350 dmg.
--Ogorek--
24-10-2008, 17:29
jeszcze + dd i masz +700 ?
jeszcze + dd i masz +700 ?
Ekhm, to chyba logiczne?
rozwalam to jak chcem moim lionem. 2sec stun potem 4sec hex a ja w tym czasie wypierdole 2x ulti i dagona. No nie wiem czy przezyje.
--Ogorek--
24-10-2008, 19:39
jak coś to ja jestem na garenie pod nickiem ogorek możecie mnie poszukać :)
dragoon_ek
24-10-2008, 20:43
Weście podajcie jeśli możecie, chętnie z wami pogram.
bnet suck grajcie na garena. Tam graja prawdziwi pro i nigdy nie znajdziejsz nooba w teamie
Mógłbyś jeszcze zdradzić, na jakim roomie? Bo mi rzadko kiedy udaje się zagrać dobrą grę bez noobów i leaverów.
rozwalam to jak chcem moim lionem. 2sec stun potem 4sec hex a ja w tym czasie wypierdole 2x ulti i dagona. No nie wiem czy przezyje.
Czuj się wyzwany na pojedynek ;). Lion vs Traxex.
--Ogorek--
25-10-2008, 12:13
@up
może na garenie 2v2 :> ? tylko kto zrobi bo ja mam lagi w chooj
dragoon_ek
25-10-2008, 13:01
Podalibyście ta strone to chętnie bym z wami pograł.
może na garenie 2v2 :>
Nie jestem wielkim entuzjastą 2v2 czy 1v1, a właściwie czegokolwiek innego niż pełnowymiarowe 5v5. Wyzywam kołbasia na pojedynek tylko w drodze wyjątku, bo wyczynia straszne cuda tym Lionem, a ja lubię grać z dobrymi graczami ;). Co nie zmienia faktu, że od czasu do czasu można zagrać nawet niestandardowe 2v2, pisz na PW jeśli jesteś zainteresowany (niestety również nie nadaję się na hosta).
@up
http://www.garena.com/ jeśli o to ci chodzi?
dragoon_ek
25-10-2008, 13:57
Huor dzięki. No to czas was rozpykać. ^^
chce mnie ktos nauczyc grac? garena ofc
chce mnie ktos nauczyc grac? garena ofc
Sam już jakiś czas nie grałem, ale pisz na gg, to pogramy razem :)
@Down
"Kiedysz" to Ty raidów nie masz?
Możemy zrobić nowy team.
Lord Dreathan
02-11-2008, 11:48
Sam już jakiś czas nie grałem, ale pisz na gg, to pogramy razem :)
Jo tez chetnie pogrom!
Tom The Tanner
02-11-2008, 12:40
11 lev na Garenie
Gram coś tak od wakacji chyba i imo dota best gra multiplejer jaką w życiu widziałem - tyle kombinacji i w ogóle, że się po prostu nie nudzi.
Polecam forum forum.dota.pl (choćby po to aby poradniki poczytać) i mam nadzieję, że nikt się nie dowie, że tibijczyków na dote ściągam. :O
Moja rzalowa strategia na puby furionem http://forum.dota.pl/index.php?showtopic=3053 (http://urlguard.net/l/http://forum.dota.pl/index.php?showtopic=3053)
@edit
Aha i bym zapomniał - oprócz tego że najlepsza gra multiplayer to jeszcze tyle hero i taki balance!
Ja muszę dopiero na garenie zacząć grać, tak to męczyłem się na bnecie.
dragoon_ek
03-11-2008, 12:45
Ja się nadal nudzę na eurobattle.necie.
Zaczynam grać na garenie zobacze jak tam jest.
Jacyś chętni do gry 3v3?
jak do teamu to ja bym wolal 5v5, ogolnie trzeba mnie nauczyc grac jakimkolwiek bohaterem
Ja gram drowem, możemy zrobić jakiś team 5v5
Frapper, Dreathan, ja, dragoon_ek, Argen, no to Frapper już Ci uzbierałem team 5v5 :)
dragoon_ek
03-11-2008, 15:26
Ja też się dołącze ^^.
Ty grasz dworem to ja lifestealerem lub barathumem.
2 lvl na garenie haaaa! z dragoonem ostatnio ciskalismy 2+3cpu vs 5cpu ;'D jak cos to moge zobaczyc czy uciagne 10 gracyz na moim laczu to moge hostowac
A ja nadal nie ściągnąłem gareny. To lenistwo...
EDIT:
Już ściągnąłem, nick AenBluray
--Ogorek--
06-11-2008, 17:29
ja na garenie mam ogorek xdd mam chyba 6lvl bo gram dopiero miesiac w dote =))
dragoon_ek
06-11-2008, 21:20
@up
Jaki server?
Ja dragoon_traxex server 2.
klany na garenie od 25 lvlu, gogogo. ja 5 poki co :< i gram rogue knightem ^^
serv 2. nick mroziako
Ja nadal 1 :<
Po szkole coś pogram :P
dragoon_ek
07-11-2008, 12:06
Ja powracam do grania traxexem kolega Frapper widział jak gram więc wie o co biega.
Ja powracam do grania traxexem kolega Frapper widział jak gram więc wie o co biega.
Yah, pogrom na midzie ;'D
dragoon_ek
07-11-2008, 12:34
Widać kolega wie o co biega ^^.
--Ogorek--
07-11-2008, 13:26
hmm jak się dodaje znajomych ?
Ciekawe jest to że najnowszy battleground w WoW'ie ma być oparty na... docie :P, sama jego nazwa to SotA (Strand of the Ancients).
http://wotlk.wowhead.com/?zone=4384
@up
Dota stała się ostatnio dość popularna, już powstaje nawet gra oparta na systemie doty.
Argen miał rację co do -ap . Już byłem trochę znudzony moimi ulubionymi postaciami, więc od teraz gram na -ar, i muszę przyznać, że o ile nie trafi się na newbie, to poziom gry jest znacznie wyższy niż -ap.
Dawno nie grałem ale też mógłbym coś pograć ;p
Server 2 Barnek ;)
@up
Dota stała się ostatnio dość popularna, już powstaje nawet gra oparta na systemie doty.
Hihi, giera ma się nazywać bodajże Semi-Gods, czy coś w tym stylu.
@top
Ludzie, weźcie coś zagramy razem (bo na Garenie tak samo noobią jak na bn[chyba, że trafiłem na same ułomy]).
--Ogorek--
12-11-2008, 19:02
dzisiaj nikogo nie bylo o 14 jak sie logowalem
Hihi, giera ma się nazywać bodajże Semi-Gods, czy coś w tym stylu.
@top
Ludzie, weźcie coś zagramy razem (bo na Garenie tak samo noobią jak na bn[chyba, że trafiłem na same ułomy]).
Jakoś nie widziałem żeby Garena jakoś bardziej różniła się od bnetu w noobach...
Denerwuje mnie taka gra.
Jak gracie na servie Poland to sie nie dziwcie... Ja gram na samych europe.
Vamerian
13-11-2008, 08:53
Jak gracie na servie Poland to sie nie dziwcie... Ja gram na samych europe.
że ke? Na Europie jest najwięcej noobów, a to właśnie na PDRze możesz zagrać grę na poziomie jeśli nie wchodzisz do hostów typu jacek3, kasia5
Żeby nie było gram na Europe dota room n
dragoon_ek
15-11-2008, 14:21
Może ustalmy na jaką godzinę zagramy to zobaczy się ilu nas będzie.
Dobra poradzilem sobie, ale cos gier nie zalapuje eh ;<
--Ogorek--
30-11-2008, 20:03
co taka cisza ?
HopSiupPwn
06-12-2008, 11:25
Oj gralo sie kiedy ^.6 a powie mi ktos czemu do grupy nie moge wejsc?
Mario009
06-12-2008, 13:14
Się pyka ciągle chociaż pro nie jestem ale powoli zaczynam kapować [Zeus rox]
no my aktywnie w sumie gramy, poprawiamy teamplay ile sie da.
a Blu to kser : >
a Blu to kser : >
Za to Frapper jest święty =]
Tibia.pl team powinnismy przechszcić na paralit team albo no-ogar team...
Tibia.pl team powinnismy przechszcić na paralit team albo no-ogar team...
Szkoda że nie mamy jakiś fenomenalnych zwycięstw :/
Właśnie dlatego powinniśmy być paralit team...
To już tibia.pl team lepiej brzmi :/
edit
btw. 2 członków do grupy i mamy forum =]
@up
Ale nie rozumiesz mnie. Paralit - paraliż, no-ogar - nieogarnięci. Taki jest ten team...
ja nie umiem grac, foch =/ ? : >
@up
Ale nie rozumiesz mnie. Paralit - paraliż, no-ogar - nieogarnięci. Taki jest ten team...
Zrozumiałem, dlatego mi się nie podoba (wiem że to ironia :P)
Dr.Unknown
14-12-2008, 14:18
Garena/hamachi, DotA nigdy się nie nudzi. Też chętnie bym zagrał - trochę mnie męczy granie z kumplem, z którym wygrywam raz na sto gier ;>. Kogoś z forum chyba nawet kiedyś uczyłem. Jak ktoś chce się ustawić na, na przykład 2v2, to nie ma sprawy.
<edit>
-sdnt
-sdom
dragoon_ek
15-12-2008, 23:39
Ja zawsze czekam na jakąś gre typu 3v3,5v5. Jak ktoś chce zagrać niech napisze na gg:10147472 a chętnie zagram.
Majsterek.
16-12-2008, 16:26
Obecnie opanowany Traxex i 50% stygrywa innymi też umiem grać ale na poziome pro. Gram na eurobattle.net.
dragoon_ek
16-12-2008, 17:04
garena.com 2 server mój nick Dragoon_Traxex pozdrawiam
Wtf? Podwójne konto czy głupi żart?
nah gość pisał wszędzie skopiowane posty. Dlatego już jest zbanowany.
Sprytny kolo xD
APELUJE DO FANÓW DOTY O DOJSCIE DO FAN GRUPY! BRAKUJE 1 OSOBY ŻEBY ZAŁOŻYĆ FORUM
eh, mnie i argena pozamiatal dr.unk i jakis jego ziombel :X
Dr.Unknown
23-12-2008, 18:40
Ja tylko mu przeszkadzałem. A z moim kumplem nie ma żartów - wygrywam z nim 1v1 raz na sto razy ;d. A jak wygrywałem, to tylko przez brak balansu w grze, który widać przy niektórych hero w 1v1 (Leviathan, Balanar, Raijin, Aiushtha, ...).
Jak co to mamy forum, hip-hip hura...
SirAravras
24-12-2008, 15:39
Jaka fan grupa,jakie forum ? Argen mi powiedział że jest tu cos takiego, ktoś ogarnięty może wytłumaczyć o co chodzi ?
Gram w dote od długiego czasu,ale nie pocinam tylko w to, dziele czas na kompie pomiędzy Tibie,Diablo no i Warcraft ale radze sobie i chętnie kiedys zagram jednak teraz mało czasu.
Czy ten ziombel to gangrel(ralphy666 na x-fire)? To jest pro, on zamiata wszystko, pamiętam jak kiedyś uciekając zabił mnie i team mate jakiegoś mojego.
@Down
firefox addon, ffs
up@ czym ociekales? potem? to nie gangrel z forum, na szczescie.
--Ogorek--
27-12-2008, 20:33
Fajny mam awatarek :>
irwin546x2
27-12-2008, 21:01
Z DOTĄ jest tak: Albo ją pokochasz, albo znienawidzisz.
Wybieram drugą opcję i zaznaczam ludzi, którzy mówią ,,przy graniu w DOTĘ straciłeś swój mózg?" albo tradycyjne i mało oryginalne ,,DOTA SUX!!!111". Teraz uzasadnię swoją opinię:
-Teren - brzydki ;<. Niby to nie przeszkadza.. ale.. no cóż, widać że robił to ktoś kto sie na tym niezbyt znał -nawet ja robię lepszy teren!
- Balansacja - wygląda tak, że jak masz ogłuszającego\przyciągającego do siebie herosa to na 90% zabijesz przeciwnika. Wyjątkiem jest saper - raz grając nim, zaminowałem pół mapy... a później tylko prałem kasę ^^.
- Jednostki - Ghul\drzewo nekromanta\druid + balista\wóz z mięchem (ulubiona broń dresów ;f). Bogowie, gdzie tu różnorodność?!
- Fun - o wiele lepiej, bawiłem się przy starym, nieskomplikowanym H&A, a jeszcze lepiej przy Civilization wars\Castle fight ... Ogółem, mapa jest niezbyt zbalansowana i z tego wynika moja niechęć. Niektórymi herosami, grając od początku non-stop wygrywałem, a do innych trzeba być pro-master, żeby kogokolwiek zabić... Poza tym, herosi mają mniej-więcej takie same statystyki, a różnią się umiejętnościami. Zbalansowani herosi, są w Footmanie - wystarczy spojrzeć na Death Sheep (mało życia, mały dmg., ale czary które zmienią wroga w kupkę popiołu), czy Avalanche - każdy heros jest inny i wymaga innego sposobu gry - co naprawdę czuć (chociaż footmana samego w sobie niezbyt lubię)!
Muszę przyznać że w dote lubię grać. Ale wole Island Defence ;>
Ja bym nie powiedział że w docie jest słaby teren. No fakt faktem
jest tak jak wspomniał nasz kochany irwin546: balansacja jest słaba
a postacie mają małą różnorodność skilli. No wyjątkiem jest Riki ;D. Jego
ulti wymiata.
Btw: Taka mała ciekawostka
Wiecie że każda mapa do wc3 jest własnością Blizzardu a nie Ice Froga lub
tego drugiego gościa którego imienia zapomniałem?
Lord Dreathan
28-12-2008, 04:47
A ja powiem ze cs jest kiepski bo moja celnosc wynosi 20% ;( I jest zero balansu bo jak ktos ma ak 47 to zawsze rozwali tego co ma pistolet ;( A tak powaznie to ludzie jakos nie plakali ze w turniejach Mortal Kombat to wszyscy graja Liu kangiem bo to high hero. Albo Ken'em w Street fighter. Kolega napisal ze w avalanche kazdy bohater wymaga innego systemu gry. A w docie nie ? Bo jak sadzisz ze nie to juz wiem z czym problem :) Ktos napisal ze w docie niema dobrych bohaterow, so tylko dobre teamy.
irwin546x2
28-12-2008, 09:04
Avalanche, to jeden z herosów w Footmanie o.0. Wielki, silny i straaasznie powolny. Chodząca maszyna zniszczenia, szczególnie jak kupisz coś w rodzaju zwojów przyspieszenia.
Herosi są diabsko słabo zbalansowani - mają podobne obrażenia, podobną ilość HPeków, dostają prawie takie same ilości Pkt. na poziom (chodzi o te do INT. Sił. Zrę.), różnią się w zasadzie tylko umiejętnościami. Owszem, w tej grze nie ma dobrych bohaterów, ale nie ma też słabych, szybkich, powolnych.... tylko masa podobnych. Podałeś przykład AKa i Pistoletu - boja się różnią, ak ma spory odrzut, pistolet zaś - nie, Ak jest automatyczny, a pistolet nie.... hmm.... w sumie porównywanie najtańszej i standardowej broni, z dobrym karabinem to głupota.
W CSie zaś, możesz podejść kolesia z akiem, musisz tylko pogłówkować, a zdejmiesz takich nawet z 20.
Z DOTĄ jest tak: Albo ją pokochasz, albo znienawidzisz.
Nie chce tu negować twojego prawa do własnego zdania, ale odnoszę wrażenie, że twoje wyobrażenie o tym, czym w istocie jest DotA, jest błędne.
- Jednostki - Ghul\drzewo nekromanta\druid + balista\wóz z mięchem (ulubiona broń dresów ;f). Bogowie, gdzie tu różnorodność?!
Koncepcja Doty jest zdecydowanie odmienna niż samego Warcrafta. Nie możesz zapominać, że Warcraft to gra z gatunku RTS, w chwili gdy DotA jest zdecydowanie cRPGiem. Jeśli rozpatrujemy jednostki (w znaczeniu RTSowym), które walcząca między sobą na mapie, to faktycznie ich ilość i zróżnicowanie jest małe. Mimo to jednak nie wolno zapominać, iż "jednostki" jako takie są jednym z głównych elementów RTSa, nie cRPGa. W cRPGu głównymi elementami są np. herosi, przedmioty, skille i tutaj różnorodność w Docie jest już zdecydowanie duża (ok. 110 przedmiotów, ok. 95 herosów i po 4 unikalne umiejętności dla każdego z nich - brzmi to jak dla mnie dość różnorodnie).
To tak jakbyś oceniał CSa używając argumentu "Mała różnorodność ras w grze! Jest tylko jedna grywalna rasa!". Nie robisz tak, bo zdajesz sobie sprawę, że różnorodność ras nie jest elementem kluczowym dla gatunku gier takiego jak FPS. Bądź konsekwentny i nie rób tego samego w przypadku Doty.
BTW: Dla (nieco) większej różnorodności creepów, możecie spróbować wpisać mod -sc (super creeps) na początku gry. Wprowadza to 3 nowe jednostki, sporo zamieszania i trochę zabawy.
- Balansacja - wygląda tak, że jak masz ogłuszającego\przyciągającego do siebie herosa to na 90% zabijesz przeciwnika. Wyjątkiem jest saper - raz grając nim, zaminowałem pół mapy... a później tylko prałem kasę ^^.
Ogółem, mapa jest niezbyt zbalansowana i z tego wynika moja niechęć. Niektórymi herosami, grając od początku non-stop wygrywałem, a do innych trzeba być pro-master, żeby kogokolwiek zabić... Poza tym, herosi mają mniej-więcej takie same statystyki, a różnią się umiejętnościami.
Tutaj z kolei oceniasz Dotę tak, jakby była to gra 1v1 1v1 1v1 1v1 1v1. Nie jest tak i herosi z pewnością nie są i nigdy nie będą zbalansowani pod kątem takich rozgrywek. Dota to gra 5v5, gdzie walczą między sobą dwie drużyny, a nie grą w której walczysz tylko ty v twój tymczasowy przeciwnik.
Muszę się zgodzić, balans postaci miejscami faktycznie pozostawia nieco do życzenia, nie sądzę jednak iż jest aż tak źle jak to przedstawiasz. Z pewnością nie są to też problemy, które ktokolwiek jest w stanie zauważyć po 1-50 gier na garenie/bnecie/z przyjaciółmi. Na początek mogę tylko powiedzieć, że większość herosów, którzy uchodzą za niezbalansowanych w w/w środowiskach (Gondar, Mortred, czasami Pudge) kompletnie ssie w profesjonalnych grach, albo w najlepszym wypadku nie błyszczy aż tak jak w pubach (gry publiczne - garena/bnet).
W Docie zdecydowanie są herosi silniejsi od innych, są to tzw. top-tier picki (np. Nerubian Assassin, Zeus, Warlock, Tidehunter, itp.), jednak czy to czyni grę aż tak niezbalansowaną jak alarmują alarmiści? Jeszcze raz powtarzam, DotA to nie jest gra Nerubian Assasin vs Lanaya, tylko gra team v team. Dodatkowo trzeba jeszcze pamiętać, że celem rozgrywki w Docie nie jest zabicie wrogiego herosa, tylko rozwalenie tronu/drzewa wrogiej bazy (o czym bardzo wielu czasami zapomina).
Istnieje też błędne przekonanie, że rozgrywki rozstrzygają się od 30 minuty gry do końca (bo najwięcej się wtedy dzieje). Jest to w dużej mierze bzdura, gdyż tak naprawdę najważniejsze aspekty gry dzieją się na początku, przeważnie do ok. 25-30 minuty gra jest już rozstrzygnięta, a pozostały czas to tylko dopełnianie tego, na co team pracował do tej pory.
Mówiąc "początek gry" nie ma na myśli momentu, kiedy startują creepy. Początek jest znacznie wcześniej, w momencie wyboru herosów. Jest to tzw. faza draftu, jest bardzo ważna dla wyniku i przebiegu rozgrywki oraz jest głównym czynnikiem, który balansuje Dotę, pomimo błędów w zrównoważeniu poszczególnych herosów.
Draft w profesjonalnych grach odbywa się za pomocą modu -cm i wygląda tak oto:
Na początku każdy team przydziela 4 bany (jeśli jakaś postać zostanie zbanowana, to nikt nie będzie mógł jej wybrać). Bany są przydzielane na zmianę (najpierw 1 ban sentinel, potem 1 ban scourge, potem 1 sentinel itd.)
Następnie (znów na zmianę) drużyny wybierają swoje postacie. Wszystko jest na bieżąco obserwowane przez liderów obu drużyn tak, aby mogli dostosować strategię wyboru swoich postaci do dokonanych decyzji strony przeciwnej.
Jest to faza wysoce strategiczna i herosi pełnią w niej rolę broni. Faktycznie, team może z góry przegrać jeśli ich lider wybierze słabe postacie, jest to jednak wina gracza jako takiego, nie zapominajmy, że herosi w rozgrywce team v team pełnią rolę narzędzi! To tak jakby powiedzieć, że CS jest niezbalansowany bo team A wybrał jako swoje bronie głownie deagle i przegrał z teamem B (m4).
Problem balansu faktycznie istnieje, co już przyznałem, ale nie leży on w postaciach "za silnych" (nie pasuje Gondar? Ban in his face albo sam go weź i problem z głowy). Problemem są postacie tak słabe, że praktycznie nigdy nie są wybierane/banowane. Przykładem takich "underpowered" postaci są Lanaya, Bristle Back, Storm Spirit (btw. IceFrog zapowiedział remake dla tego ostatniego) i paru innych.
Przykładem takich "underpowered" postaci są Lanaya, Bristle Back, Storm Spirit (btw. IceFrog zapowiedział remake dla tego ostatniego) i paru innych.
Lanaya? Co ty gadasz...
Po 1. Trapy - najlepsze do spowalniania. Z takim range, kazdego zlapie.
Po 2. Moze stac niewidzialnia ile chce. Jezeli przeciwnik nie ucieka, bije go po 150 bonusowego dmg i -5(?) armora. Konczy sie cd - uderza i znowu sie chowa, az do czasu przyjscia kumpli.
Po 3. Bonus do dmg i obrona przed dmg w jednym...
Po 4. Walenie w linii z takimi samymi obrazeniami to dobry sposob do farmienia kasy.
Nie wiem, dlaczego wg ciebie Lanaya jest cienka. Gralem nia wiele razy i wcale nie byla slaba.
up@ dopoki przeciwnik nie kupi gema. zreszta ogarneity gracz by na takie cos sobie nie pozwolil.
btw. widzialem wczoraj butchera z 200 str ;' d
.
Po 1. Trapy - najlepsze do spowalniania. Z takim range, kazdego zlapie.
To jest jej najlepszy skill, a mimo to wcale nie jest czymś wyjątkowo dobrym. Należy pamiętać, że to tylko slow, który w każdej sytuacji przegrywa z porządnym stunem. Dużo ważniejszym aspektem jej ulti jest możliwość uzyskania darmowej wizji kluczowych pozycji na mapie (rune spotów, neutrali).
Po 2. Moze stac niewidzialnia ile chce. Jezeli przeciwnik nie ucieka, bije go po 150 bonusowego dmg i -5(?) armora. Konczy sie cd - uderza i znowu sie chowa, az do czasu przyjscia kumpli.
Ten skill to raczej upośledzona wersja Wind Walka. Popatrzmy:
WW daje niewidzialnosc - Meld również daje niewidzialność.
WW daje bonusowe obrażenia - Meld również daje bonusowe obrażenia.
WW zwiększa szybkość chodzenia - Meld sprawia że nie możesz sie ruszyć...
Prawda jest taka, że jeśli mówimy o zorganizowanych grach (o takich właśnie mówiłem kiedy zaszufladkowałem Lanayę do słabych postaci), to nie istnieje po prostu taka sytuacja, w której nikt nie kupi czegoś do kontrowania niewidzialności. Dust kosztuje obecnie 100 złota / ładunek i pozwala na darmowy frag na Lanayi, która spróbuje chować się Meldem...
Należy jeszcze dodać, iż w zorganizowanych grach, najwyżej cenione skille to takie, które zadają obszarowe obrażenia (dlatego takie postacie jak Tide, Eartshaker, Puck są tak popularne). Nie muszę chyba mówić, że takie czary są naturalnym wrogiem Meldującej Lanayi?
Jeśli już miałbym grać Lanayą, to Meld byłby skillem, który wziąłbym na samym końcu, nieznacznie tylko wygrywającym ze statami. Jest po prostu beznadziejny jeśli tylko wrogowie prezentują nieco wyższy poziom niż to co spotykane jest w pubach (garena/bnet).
Po 3. Bonus do dmg i obrona przed dmg w jednym...
Niezły skill, IMO must have na poziomach 1/3/5/7! Nie jest jednak jakoś szczególnie wymiatający. Weźmy Leorica. Albo Naixa. Albo Daviona. Wszystkie skille tych postaci są lepsze od Refraction. Refraction jest użyteczny na Lanayi tylko dlatego, że nie ma nic lepszego...
Po 4. Walenie w linii z takimi samymi obrazeniami to dobry sposob do farmienia kasy.
Dużo słabszy niż Shadowraze Nevermora, Firebreathe+Dragon Blood Daviona, Feast Naixa, Lifesteal Leorica itd.. Ponownie - da się tym farmić, ale tylko z braku czegoś lepszego...
Nie wiem, dlaczego wg ciebie Lanaya jest cienka. Gralem nia wiele razy i wcale nie byla slaba.
Analiza skilli to jednak nie wszystko. Jakkolwiek w teorii by się nie sprawdzały, to prawda jest taka iż w praktyce Lanaya ssie i nigdy nie jest wybierana w zorganizowanych grach (przypominam sobie ze dwa takie przypadki - w obu pociągnęła drużynę na dno).
Jej statystyki są dość słabe, jak na postać której rola to niewątpliwie carry*/semi-carry**.
Jest postacią dystansową o bardzo krótkim zasięgu, a na dodatek musi zmarnować 4 skille żeby w ogóle ten zasięg mieć.
Meld jako narzędzie ofensywne działa w czymś co nazywam "wymuszoną synergią" z Psi Blades - nie da się ofensywnie użyć Melda jeśli nie będziesz też rozwijał Psi Blades (zasięg...).
Jest dość dobra do ucieczki, ale potrzebuje do tego Refraction (Meld jest kiepski w tym aspekcie jak pisałem wyżej).
Do teamu wnosi właściwie tylko trapy, wszystkie jej inne skille mają praktycznie zerowy wpływ na teamplay.
Biorąc to wszystko pod uwagę, mamy obraz postaci tragicznie zaplanowanej:
Jej jedyny ofensywny nuke (Meld, nuki to skille zadające bezpośrednie obrażenia w krótkim czasie, jak np. lightning bolt, są to skille które powinno sie zawsze wybierać w pierwszej kolejności), nie może być skillowany na początku, bo bardziej krytyczne jest podstawowe narzędzie do ucieczki (refraction), Psi Blades (bez którego Melda i tak nie da się użyć), oraz ulti (bo to jej jedyny skill którym może wywrzeć jakiś pozytywny wpływ na drużynę jako całość). Jej jedyny możliwy build w zorganizowanych grach to:
ref/psi/ref/psi/ref/ulti/ref/psi/psi/meld/ulti/meld/meld/meld
Co odsuwa podstawowego nuka (meld) na czas w grze kiedy straci już sporą część ze swojej siły. Bez nuka w początkowej fazie gry postać jest bezużyteczna, a do późnej fazy gry nie dotrwa bo gra się rozstrzygnie dużo wcześniej.
Jednakże na grach publicznych postać posiada nieco potencjału ;). Gdy ludzie nie wiedzą do czego służy dust/sentry wardy a używanie obs wardów uważają za czitowanie, to naprawdę można osiągnąć pewne zadziwiające rezultaty za pomocą:
meld/psi/meld/psi/meld/ulti/meld/psi/psi/ref/ulti/ref/ref/ref
W chwili kiedy wyfarmisz Stygian Desolator i Assault Cuirsass (całkiem realne w tego typu grach), nie powinieneś już mieć problemów aby porozstawiać wrogą drużynę po kątach ;>.
*carry - postać, której główna rola to zadawanie dużej ilości obrażeń (przeważnie fizycznych) w późniejszych fazach gry, np. Rikimaru, Leoric, Naix.
**semi-carry - jak carry, tylko że z nieco mniejszym potencjałem do zadawania obrażeń, a za to większą ilością skilli, które można wykorzystać w początkowej fazie gry, np. Mirana, Nevermore
O ile z Lanayą się zgodze, to z bistlem napewno nie. Tego chara nazwałbym raczej overpowered niż underpowered.
GG : 9073293 piszcie bo widze, że nas się troche zrobiło, można by coś zagrać.
@up
Dla mnie postać do zadawania dmg to dps.
Dla mnie postać do zadawania dmg to dps
Carry to bardziej "Dotowa" terminologia. Dps jest szerzej używany w MMORPGach ;).
<bristle>
Właściwie to ciężko mi jakoś sensownie uzasadnić dlaczego BB nie jest używany w profesjonalnych grach, co jest faktem. Myślę, że po prostu nie jest w niczym tak dobry jak inne postacie:
obszarowy nuke - Jasne, jak przyspamuje trochę Quill Sprayem to obrażenia stają się dotkliwe, ale gdzie mu tam do takich królów AoE jak Eartshaker, Puck, Leshrac itp.?
carry - Jest przynajmniej z pięciu innych lepszych od niego (Spectre, Broodmother, Naix, Leoric, Phantom lancer, Davion, Lycan...), zresztą brakuje mu czegokolwiek do ucieczki, więc nie może zbyt bezpiecznie farmić.
tank - Musi stać plecami do wroga żeby tankować, co redukuje jego użyteczność o 2/3 (nie może rzucać goo i nie może atakować). Biorąc to pod uwagę, nikt nie będzie się fatygował żeby marnować na niego czas kiedy już odwróci się plecami (co to za tank, którego nikt nie atakuje? ;p), a kiedy zacznie tankować bez używania Bristlebacka (skilla), to będzie tylko słabszą wersją Naixa, Leorica, Daviona.
Brakuje mu dziedziny, w której mógłby pokazać pazur, bo we wszystkim jest przeciętny.
Bistle na 5v5:
-quill spam co 3 sekundy nawet trzymając odległość - niezły harass przed samym ob
-1 skill jako slow i -arm buff.
i jeśli chodzi o 'gonitwy' za wrogami, to bistleback może (dzieki speedowi z ulti) biec przed przeciwnikiem blokując go, slow`ować i atakować z spraya dzięki czemu niemal każdy staje się łatwym celem. <- mam tu na myśli sytuacje kiedy wroga goni więcej niż 1 osoba.
Ale to prawda, bistle nie jest wybitny w żadnej z dziedzin.
Bistle to moj pierwszy ulubiony heros, pamietam jak wbiegalem na mida i 4 kolesi probowalo mnie znukowac i im sie poprostu nie udalo, obracalem sie plecami i tylko cd tracili i ich powstrzymywalem az moja druzyna byla na miejscu.
irwin546x2
28-12-2008, 15:18
@ 3\4 up.
Zagraj w Battle tanks, Battle Ships (legendary, crossfire też niezłe... ale to nie to ;f)... tam jest balansacja, statki są różne - mogę spokojnie rozwalać małym stateczkiem, który jest szybszy niż jakiś 2tonowy moloch.
Poza tym, to ma być ,,starcie armii" i tego nie czuć. Nawet nie proszę o więcej jednostek, ale przydałoby się, żeby było ich więcej - i żeby były bardziej zróżnicowane. Tego wymagam od pseudo-cRPGa w stylu ,,masz herosa, oni też mają, idziesz naprzód a komp wysyła swoje jednostki".
A co do herosów - małe zróżnicowanie, naprawdę.,,One-army-man". Nie, większość jednostek jest taka sama - różni się tylko umiejętnościami. Koleś, który bawił się resztą, kompletnie spartaczył sprawę - przynajmniej takie mam odczucie.
Kolego, nie podoba się dota? Wyjdz. Już swoje zdanie wygłosiłeś, teraz nie rób nam w temacie syfu... Wbrew pozorom, dota jest zbalansowana prawie doskonale, a to, że do jednych hero trzeba mieć skilla a do drugich nie to inna sprawa.
Co do creepów, to ktoś up już wyjaśnił, że NIKOMU zróżnicowanie w docie nie jest potrzebne. Nara.
Nie lubię być złośliwy, ale...:
nie proszę o więcej jednostek, ale przydałoby się, żeby było ich więcej
większość jednostek jest taka sama - różni się tylko umiejętnościami
Ty chyba gadasz dla samego gadania i sam nie bardzo rozumiesz o co ci chodzi i czego oczekujesz...
Tego wymagam od pseudo-cRPGa
Nasze wymagania wobec cRPGów są więc zupełnie różne. Odważę się rzec, iż jako wieloletni fan i weteran RPGów, cRPGów, MMORPGów itd., moje oczekiwania są bardziej trafne niż twoje wzajemnie sprzeczne żądania.
@Argen
Easy, nie ma potrzeby się na ludziów wściekać ;).
irwin546x2
28-12-2008, 17:10
większość tzn. 2 z 3.
Wiesz, nawet ja mam lepsze pomysły na jednostki ;f. A to już jest wyczyn.
@Huor
Spoko, nie jest tak łatwo mnie wkurzyć xd
@irwin
A kto powiedział, że 'twoje pomysły na jednostki' są lepsze? Jak mniemam ty sam? :f
Dr.Unknown
28-12-2008, 17:44
Czy ten ziombel to gangrel(ralphy666 na x-fire)? To jest pro, on zamiata wszystko, pamiętam jak kiedyś uciekając zabił mnie i team mate jakiegoś mojego.
@Down
firefox addon, ffs
Nikt inny ; ).
@Argen
Nie ma co zaprzeczać - DotA nie jest zbyt zbalansowaną grą... jeśli chodzi o 1v1. Przy 5v5 zróżnicowanie bohaterów, a tym samym skill'ów oraz zależności silniejszy-słabszy, jest z reguły tak duże, że się tego nie czuje.
P.S: Mój X-Fi macie w sygnaturze, jestem zwykle gotowy na 2v2 -sdnt.
Nie chce żebyś zrozumiał to jako zaczepke, ale podaj mi ekstremalnie niezbalansowanych hero 1v1.
@dwóch panów na dole
Ale nie nie nie, ja pytam o grę 1v1. W sensie jakimi hero waszym zdaniem jest najtrudniej wygrać z jakimi.
Zresztą Tompior, omni vs yournero 1v1:
włączasz shielda i jego ulti/dance nic ci nie robi, z tego co pamiętam kiedyś dało się spell immunity rzucić również na wrogiego brooda i jego ulti znikało (chyba to przeszłość).
A co do trolla to zgadzam się, 2 bashery life steal ulti i bfly = gg 1v1
np. Yurnero (blade dancer).
Jezeli spotka cie 1v1, nie masz szans.
Z Broodmother 1 vs 1 tez ciezko...
Troll warlord melee z 2x basher i life drain.
Dr.Unknown
28-12-2008, 19:19
Nie chce żebyś zrozumiał to jako zaczepke, ale podaj mi ekstremalnie niezbalansowanych hero 1v1.
Jeden a mocny. Balanar.
Broodmother jest chyba niepokonana w 1v1, -apom.
Jeśli ktoś by chciał mi udowodnić, że da się z nią wygrać, to możemy się ugadać via PW ;).
Zabrzmiało strasznie. Ja moge spróbować potem - jak już taktyke przemyślę.
heheheheh techies i broodka jest moja. Barathurm i tez broodka lezy.
Jako rzecznik Broodmother czuje się wyzwany na pojedynek. Wyślij PW z dogodnym terminem jeśli chcesz.
Ostatnio spodobala mi sie gra Goblinem Clockwerkiem :)
Rocket Flare - piekny skill. 50 many, 15 sec cooldown, zadaje 200dmg na duzym obszarze (600aoe) a w dodatku dziala jak ward (odslania na 20 sekund powierzchnie, w ktora uderzyl).
A najlepsze - zasieg na cala mape ^^
Battery Assault - b. dobre przy poscigu. Dziala przez 10 sekund, co 0,75 sec strzela mini-stunem. Do tego 80dmg kazdy ;)
Power Cog - zawsze biore jako ostatni, ale sie przydaje. Stawia klatke dookola nas i wroga (jezeli ten stoi obok).
I ostatni skill - hookshot. 3000 range, 300dmg, 2 sec stun. Dziala jak hook u Pudge'a, tylko w druga strone (my lecimy do przeciwnika, a nie on do nas :P ). Cooldown - 40.
Wszystkie skille maja niski cooldown i kosztuja malo many (bo to strenght hero). Kiedy nim gram, na poczatku najczesciej robie vladimira (zaczynam od basilusa, zeby miec mane na spamowanie rocket flare'em).
Ogolnie Goblinkiem gra sie przyjemnie :> Polecam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A teraz odnosnie GARENY:
Sciagnalem, zainstalowalem. Zagralem okolo 6 gier. Chyba 3-4 na serverach polskich, a potem na europe.
Osoba, ktora mowila, ze garena jest lepsza od bneta i ze gra na niej mniej noobow - na stos!!
Na tych 6 gier, 4 skonczyly sie w ciagu 3 minut... Zawsze ktos wychodzil, ludzie nie umieli grac itp. Ogolnie, jeden wielki syf!
Gram na eu trochę czasu i rzadko kiedy ktoś leavował. Pech.
Na Garenie gralem 4 razy, 3 razy moj team wygral, raz mialem staty 31-4... poziom tam jest taki sam albo slabszy niz na BNecie.
Moim ulubionym hero jest Traxex, wystarczy ze przeciwnicy dadza mi 4-5 killi i dojde do eaglehorna, gra jest juz wtedy skonczona :)
Ktoś chce zagrać 3vs3, 4vs4, 5vs5 to pisać na gg 4899991.
Lord Dreathan
04-01-2009, 09:45
Techies = lame hero, jednocześnie najlepszy obrońca w grze
Bara = easy mode hero
Brood = easy mode hero, ale kupisz wardy/gem of true sight i baba:)
Leoric ftw.
techiesem trzeba wiedziec jak grac bo wystarcza wardy i beczki mozna widziec. Najlepiej mi sie gra z kumplem pudgem. Stawaim na poczatku 3 miny a on hak i boom 1st blood. A jak ktos twardszy to najpierw biore kamikaze i ta sama technika, on hak a ja boom.
A teraz odnosnie GARENY:
Sciagnalem, zainstalowalem. Zagralem okolo 6 gier. Chyba 3-4 na serverach polskich, a potem na europe.
Osoba, ktora mowila, ze garena jest lepsza od bneta i ze gra na niej mniej noobow - na stos!!
Na tych 6 gier, 4 skonczyly sie w ciagu 3 minut... Zawsze ktos wychodzil, ludzie nie umieli grac itp. Ogolnie, jeden wielki syf!
Cóż, faktycznie na Garenie znacznie więcej jest leaverów i niewątpliwie jest to mocno wkurzające. Ogólny poziom gry jest jednak nieco wyższy niż na bnet, co czyni Garenę raczej jedyną sensowną platformą do gry w Dote.
Garena oferuje też wiele poziomów rozgrywek:
Zwykłe roomy - Europe Dota Room od numerków ok. 15 do końca, beznadziejny poziom, dużo leaverów, itd.
Ladder - Europe Dota Room 0-15, poziom nieco lepszy i nieco mniej leaverów (chociaż ciągle jest raczej beznadziejnie)
High Level - Europe Dota High Level Room 1-5 (najniższy od 13 lvla), zdecydowanie dużo lepszy poziom i dużo mniej leaverów, na wyzszych roomach (20lvl+) gry są już na naprawdę wysokim poziomie.
Clan Wars - Europe Clan War Room 1 i 2, rozgrywki klanowe, bardzo wysoki poziom, wątpię czy ktokolwiek z tego forum ma tam w ogóle co szukać (nawet zakładając że ma 5 osobowy klan).
Zachęcam do nie poddawania się z Gareną, bo jeśli chcecie porządnie pograć w Dotę, to innego miejsca niż Garena High Level / Clan Wars nie znajdziecie (no chyba że profesjonalne ligi jak np. www.dota-league.com).
Techies = lame hero
Trochę to imo krzywdzące, biorąc pod uwagę iż jest to jedna z najtrudniejszych do opanowania postaci.
Bara = easy mode hero
Brood = easy mode hero
A to trochę brzmi jak wymówka kogoś kto został spwnowany przez w/w hero ;).
Mając klan od biedy na bnecie też da się zagrać.
Mając klan, spokojnie możesz pograć i na hamachi, no ale granie na pubach jest koszmarem ;/
dokaldnie. Dzisiaj grajac techiesem na pubie zaliczylem smiechową sytuacje. Postawilem w 1 miejscu 5 minek juz na poczatku. Dostalem 2 lvl i odrazu suducce. No to lecim od 2 strony i robie myk ze wrecz zaganiam przeciwnikow na miny straszac ich suducem. Oj jak milo bylo miec duble killa z min a potem dobitka z suduca. Niestety gra sie rownie szybko skonczyla co zaczęła poniewasz 2 ktora padła na minach odrazu leave a potem gosc ktorego juz 2 raz zalatwilem ta technika tez leavna. Ot puby z 80% polakami.
Lord Dreathan
05-01-2009, 00:34
dokaldnie. Dzisiaj grajac techiesem na pubie zaliczylem smiechową sytuacje. Postawilem w 1 miejscu 5 minek juz na poczatku. Dostalem 2 lvl i odrazu suducce. No to lecim od 2 strony i robie myk ze wrecz zaganiam przeciwnikow na miny straszac ich suducem. Oj jak milo bylo miec duble killa z min a potem dobitka z suduca. Niestety gra sie rownie szybko skonczyla co zaczęła poniewasz 2 ktora padła na minach odrazu leave a potem gosc ktorego juz 2 raz zalatwilem ta technika tez leavna. Ot puby z 80% polakami.
Grajac spiritbreaker'em, zabilem 2 razy hoster'a. ( raz przed 6 lv, raz na 7 lv) I co? "polaczenie zostalo utracone" haha. Niema to jak rozwalac gry 9 osobom :)
Piciaz1213
10-02-2009, 21:18
Broodmother jest chyba niepokonana w 1v1, -apom.
Jeśli ktoś by chciał mi udowodnić, że da się z nią wygrać, to możemy się ugadać via PW ;).
Broodmother jest do pokonania.Można ją zabić każdą postacią.Wszystko zależy od gracza ;).Ja polecam Axa albo Undying'a:p. Z przyjemnością zagrałbym z tobą.
NIE MA hero NIE DO POKONANI, i to wszystko. A także, KAŻDEGO HERO DA da się pokonać KAŻDYM HERO. Tak jak pan up napisał, to zależy niemal wyłączie od gracza (ale też od szczęścia, dopasowania hero [bo mimo wszystko full mana int ma lekko przechlapane w starciu z antimagiem]). Nie rozumiem po co ciągle któryś z was 'a ten i ten hero to jest nie do pokoniania'.
P.S.: Taka rada na przyszłość: to, że poowniliście w pubie 5v5 -apem na b necie nie znaczy, że już jesteście top players. Offense on.
Ojej, ale dawno nie grałem, może zagramy jakąś grę? : P
NIE MA hero NIE DO POKONANI, i to wszystko. A także, KAŻDEGO HERO DA da się pokonać KAŻDYM HERO. Tak jak pan up napisał, to zależy niemal wyłączie od gracza (ale też od szczęścia, dopasowania hero [bo mimo wszystko full mana int ma lekko przechlapane w starciu z antimagiem]). Nie rozumiem po co ciągle któryś z was 'a ten i ten hero to jest nie do pokoniania'.
P.S.: Taka rada na przyszłość: to, że poowniliście w pubie 5v5 -apem na b necie nie znaczy, że już jesteście top players. Offense on.
oj nie. Jest jeszcze jeden unbalanced hero - axe. Zabij mi go jakimkolwiek str. Niewiadomo skad ma tego zasranego defa nawet gdy vana nie zloze : x.
btw. chetnie zagram 1v1 , 2v2 , 3v3. Mam wlasny team.
Piciaz1213
12-02-2009, 20:49
oj nie. Jest jeszcze jeden unbalanced hero - axe. Zabij mi go jakimkolwiek str. Niewiadomo skad ma tego zasranego defa nawet gdy vana nie zloze : x.
btw. chetnie zagram 1v1 , 2v2 , 3v3. Mam wlasny team.
Można go zabić z dobrymi itemkami solo Centaurem
barathurm, saladar i jeszcze pare str hero spokojnie jade axe.
barathurm, saladar i jeszcze pare str hero spokojnie jade axe.
k to kiedy 1v1? Podaj nick.
btw. Grywam na global nie na zadnym hamachi serwery prywatne
/f add Shockeh
Kiedykolwiek ale szczeze juz zostalo mi tutaj rzucone pare wyzwan a wyszlo tylko tyle ze zostaly rzucone zadnych dalszych odpowiedzi nie bylo. Wiec jezeli jestes nastepnym to powodzenia.
Kiedykolwiek ale szczeze juz zostalo mi tutaj rzucone pare wyzwan a wyszlo tylko tyle ze zostaly rzucone zadnych dalszych odpowiedzi nie bylo. Wiec jezeli jestes nastepnym to powodzenia.
Nie podales mi swojego nicku wiec to moze Ty nie dajesz dalszych odpowiedzi do wyzwania. Jeszcze jedno. Nie moge hostowac.
moj nick juz byl podawany. Jednak odrazu mowie czas mam dopiero w niedziele wiec masz czas na przygotowania. Moze okolo 16 ? aha moj nick to Relosu
Cieniu2x
07-03-2009, 14:57
niewiem jak zrobic zeby grac co mam zrobic z tymi plikami co je pobralem ?
Lord Dreathan
08-03-2009, 01:14
niewiem jak zrobic zeby grac co mam zrobic z tymi plikami co je pobralem ?
Wpierw sciagasz najnowsza dote z www.getdota.com. Plik wrzucasz do folderu .../warcraft III/maps/downloads. A potem to juz normalnie wchodzisz na bnet i szukasz gier o nazwie dota, ap, sd, rd, apem, sdem, rdem.
Wspaniala wiadomosc, ze gracze z Tibii zaczynaja grac w DotA:)
To naprawde swietna gra, a jesli chodzi o walki to juz jest delicja.
sphinx123
13-05-2009, 21:03
Wspaniala wiadomosc, ze gracze z Tibii
WHAT?!?!
http://www.youtube.com/watch?v=NA2WEZg_nvk
Gracz z Tibii to co setny użytkownik odwiedzający ten dział xd
tobie chyba sie cos pogieło we łbie, co 1000 xD
Nick : Nearek
najczesciej PDRy ; > Jak cos to podbic, pozatym jeszcze sie 'ucze'... nie robmy offtopuuu :D
garena : mroziako . invitowac i pisac kto. jescze 8-10 gier, ding 17 lvl i spieprzam z tych low roomow.
Lord Dreathan
16-05-2009, 13:40
http://www.youtube.com/watch?v=rAKbIlaysbI&feature=related
DotA 3D aka Demigog. Ktos w to gral? Lepsze/gorsze od DotA? Czy nie mozna tych 2 tytulow ze soba porownywac? Bo z tej wideo-recenzji mozna smialo wnioskowac ze to jest DotA 3D :P
Z tego co facet mówi, to Demigod nie jest typowym klonem doty, tak jak to wyglądało z zapowiedzi. Chyba nie ma tych gier co porównywać.
Wszystkich z białegostoku i okolic zapraszam na turniej doty ktory odbedzie się na EGU na politechnice Białostockiej. Wiecej info na www.egu.org.pl.
Wyślijcie mi PW albo napiszcie tu jak chce ktoś 1v1 (czy drużynowo, ale wtedy trzeba zebrać ekipe). Gram na b-necie (nie moge hostować) i na Garenie.
Jest ktos chętny na 1v1 bądź 2v2 ???? : )
/takie male odswiezenie tematu
1v1 na garenie ZAWSZE. gg: 1002880 nick na ga: mroziako
sphinx123
20-07-2009, 23:41
Mam problem z grą na Garenie. Mam W3 TFT w wersji 1.21 i gdy wchodzę do jakiegoś z pokoi to w grze i tak go nie wykrywa... o_O Firewall wyłączony.
@down
Ale coś nie mogę zapdejtować :/
Mam problem z grą na Garenie. Mam W3 TFT w wersji 1.21 i gdy wchodzę do jakiegoś z pokoi to w grze i tak go nie wykrywa... o_O Firewall wyłączony.
get 1.23 or gtfo xd
sphinx123
21-07-2009, 13:20
Dobra, już działa. DoTA nadal jednak wącha pałę. Czy w Garenie jest jakaś wyszukiwarka pokoi, bo chciałbym pograć w Footmenów ;] ?
Europe RPG room i masz futmensów od zaj****ia i jeszcze więcej.
a wiecie może, czy na Garenie, czy innym lewym battlenecie grają w Heroes & Armies? Nie mogę się zalogować na europejskiej bramce, a na innych chyba w to nie grają.
Taki błąd mi wyskakuje:
Nie udało się połączyć z battle.net
Możliwe, że łączysz się z niewłaściwym serwerem. Jeśli używasz modemu, to przed połączeniem z Battle.net musisz recznie połączyć się z internetem.
ktoś kojazy czym to może być spowodowane?
Wszystkie inne kontynenty mi działają. Robiłem reinstalke gry, w między czasie format i cały czas tak samo. Keye oryginalne, kupne
sphinx123
29-07-2009, 17:45
Europe RPG room i masz futmensów od zaj****ia i jeszcze więcej.
Który serwer? ... 1,2,3,4,5 ?
Który serwer? ... 1,2,3,4,5 ?
to nie ma znaczenia, to tylko login server. Czy logujesz przez 1 czy 5 to i tak grasz z tymi samymi ludziami.
Lord Dreathan
22-06-2011, 10:57
"Być może właśnie tę grę Doug Lombardi z Valve miał na myśli mówiąc, że Valve pracuje nad grą w modelu F2P. Jak donosi BluesNews, francuska strona Barre de Vie z okazji ogłoszenia, że Steam będzie zawierać "darmowe" produkcje, zapytała Douga, czy studio planuje stworzyć własną grę tego rodzaju. A on odpowiedział jedynie "tak". Oczywiście to rodzi domysły - czyżby DOTA 2 mogła być tą grą? Nie tylko dlatego, że jest to na razie jedyna zapowiedziany tytuł Valve, który czeka na wydanie, ale także dlatego, że musi konkurować z League of Legends, który jest F2P. Jest to więc bardzo prawdopodobne."
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.