Pokaż pełną wersje : Crystal spiders/Nightmare itp
lukibossik
21-03-2008, 14:14
Witam
mam parę pytań dotyczących czy swoją postacią 91+ ek skills 81/76
equ bdb bron arcane staff (2 hand) dam rade expić na :
crystal spiderach (wiem gdzie są ale nie wiem czy dam rade solo na nich expić) czy one biją tak mocno jak GS ?? bo zauważyłem ze loot z nich całkiem niezły
necro (wiem ze dam rade ale nie wiem czy będzie waste czy zwrot i czy wogule iść tam elite knightem [mam na myśli drefie])
hero (od jakiego lvla można solo je lać aby sie zwracało)
nightmare (to samo co up od którego lvla można je lać??)
braindeaths (wiem ze wystepują w hellgate [w tych pokoikach] ale czy razem z nimi wystepują inne potworki bo chciałbym wylootwać beholder helmet do ozdoby)
mam do dyspozycji soft/mfki/strong health potionki :P
Pytania kieruję do osób które mają ek i expiły/próbowały expić na tych potworkach na przybliżonym lvlu
Z góry dziękuję za odpowiedzi :p
Undeadzik
21-03-2008, 14:16
Ile dales za chara ?
lukibossik
21-03-2008, 14:20
To że się pytam bo nigdy na nich nie expiłem oznacza że kupiłem chara ?? chce pochodzić na coś dla odmiany a nie ciągle te <cenzura> dragi X(
Wiec tak:
- Crystal Spidery maja wieksze melee od GS'ów i mocniej wala. Lecz jesli bedziesz mial troche szczescia, da rade na nich expic.
- Necro, dla knighta nie jest zbyt dobre, bo ucieka... Wiec tu odradzam expienie.
- Hero, juz od 80 lvl'u mozna expic na nich, milo exp wpada, a i przy odrobinie szczescia spadnie cos, co zadowala oko :P
- nightmare, to tak od 130 lvl'u mozna spokojnie na nich siedziec, lecz tu potrzeba wiekszych skilli i odrobine umiejetnosci poruszania sie po terenie, zeby nie lurowac za duzo na siebie.
- braindeaths, Tu Ci nie pomoge, poniewaz nie chodzilem jeszcze na nie :(
Noś ze soba softy, sprawdz gdzie Ci lepiej bedzie z softami, gdzie z potionkami :]
(Tak dla lepszej wydajnosci tych huntów, podskilluj z deczka... :P)
Hero są często zajęte, a co do expa to najlepiej z jakimś ED żeby Cię siohał. Loot po upie z nich raczej marny :(
Nightmary można od 100 lvla lać dla rozrywki, bo loot z nich losowy jest - zależy od szczęścia, czasem się zwraca. Lecz tutaj polecałbym jakiegoś 70 rp do pomocy i shared experience.
Witam
mam parę pytań dotyczących czy swoją postacią [...] dam rade expić na :
necro (wiem ze dam rade[...]
se sam odpowiedziałeś...
crystal spiderach (wiem gdzie są ale nie wiem czy dam rade solo na nich expić) czy one biją tak mocno jak GS ?? bo zauważyłem ze loot z nich całkiem niezły
tak, biją podobnie do gsów
hero (od jakiego lvla można solo je lać aby sie zwracało)
nightmare (to samo co up od którego lvla można je lać??)
raz się zwraca, a raz nie - na każdym lvlu
braindeaths (wiem ze wystepują w hellgate [w tych pokoikach] ale czy razem z nimi wystepują inne potworki bo chciałbym wylootwać beholder helmet do ozdoby)
tak
dodam tylko ze na hero moglbys spokojnie expic ale jedynie dla loota.. resp wolny, maly wiec exp slaby ale jak bedziesz mial farta to zarobisz ;)
na necro bedziesz mial waste jesli nie poleci cos lepszego typu skull staff, noble axe lub boh, osobiscie bylem tam 2 razy 100 ek i za razem mialem 1 boh a za drugiem 2 boh po 2h huntu, wiec tam ktos up niech nie mowi ze necro nie oplacalne bo ucieka..
Ja ekiem na tym wszystkim nie expiłem, ale dużo na csach (palkiem) więc obalę teorię że csy mocniej walą od gsów!! Crystal Spidery mają mocniejszą defensywę od GSów przez co trudniej jest je trafić/zadać porządny cios, ale słabszy atak od Giant Spiderów które mają mocniejszy atak ale słabszą defensywę!!
Swoją drogą masz dość słabe skile więc chociaż przejdź się na cyce/kongry i polootuj club ringi (wpizdu osób wywala na ziemię).
A ja bym chodził (żeby bez waste) z sofami i manaskami bo wg. mnie to najlepsze rozwiązanie (zwłaszcza że mlvl leci).
EDIT : @up
Racja!! Przecież 100 knight z bohami jak dopi3rdala, necro dogoni z łatwością!! Ja jak jeszcze 35 eka miałem to banalnie BEZ boh doganiałem Sibangi (małpy na banucie), a one 100x szybsze z haste od necro.
I na necro możesz utani hura rzucać, aczkolwiek mało z tego zysku będzie (kolega na banucie najt chodził non stop na utani hurze)
@down
zauważyłem ale zapomniałem napisać:/ swoją drogą na hg fajny exp
Pozdro
Mike.Mystic
21-03-2008, 16:40
Jedna mała uwaga nikt tego nie zauważył. Braindeath występuje nie w Hellgate tam są Elder Beho i losowo The Evil Eye tylko na Halheim.
mniejsza o to, każdy wie o co chodzi, a jeśli już to "Helheim", a nie "Halheim":)
HubertEM
21-03-2008, 17:59
Jesli chodzi o cs to to samo jak gs tylko loot lepszy i paralyze wala ale dla knighta to tam rybka. Nightmare na takim lvl=waste za jakies 30 lvli i mocniejsze skile mozesz spokoinnie isc teraz tak ale polecam druta bo po ostatnim upie leczenie jest do d***. Na hero to zalezy od szczescia;d
lukibossik
21-03-2008, 19:32
żeby nie zakładać nowego tematu expiłem właśnie na żułwiach , wybiłem całego respa (nic mnie nie biło w tym momencie) i brat chciał grać wiec wziołem exita teraz logując się budzę się w świątyni i mam 2 lvl do tylu X(
jak to możliwe przecież gdy się bieże exita postać zostaje na tylko 60 sekund a miałem full hp (~1400) resp był wybity a te żółwie (lepsze) walą mi max 30-40 wiec jak moglem <cenzura> <cenzura> paść ?? wyjaśni mi ktoś bo nie rozumiem a 2 lvlki do tylu to trochę lipa X(
nawet jak ktoś by mi luurnol te żółwie to i tak by to mu trochę czasu zajeło a i jeszcze w 40 sekund (około tyle by mu zostało) nie zabrali by mi 1400 hp wiec jak to możliwe ??? X(
a nie czasami po 3 minutach Cie wylogwuje? nie wiem dokladnie wiec prosilbym abyscie mnie nie bluznili za to ;p
jak dajesz exit to jest tak jakbyś normalnie zalogowany stał...
żółwie przyszły, fight się pojawił i cię nie wylogowało.
nie, tak nie moglo byc, bo jakby ludzie wykorzystywali buga do wyjscia z hellgate? tam tez battle nie znikalo bo stales towarzystwie bugow, a jednak wylogowywalo
lukibossik
21-03-2008, 20:18
Jakoś zawsze jak tak robiłem to po 1minucie mnie logało jakoś exitnołem sie na rotwormach to całą noc tam nie stałem a po za tym jakąś godzinę wcześniej też dałem exita na żółwiach bo musiałem hatke zalicytować i nawet bil mnie jeden tortoise i jednak nie padłem wiec nie wiem jak to jest
:(
:(
babcia666
21-03-2008, 20:39
mam parę pytań dotyczących czy swoją postacią 91+ ek skills 81/76
Temat o of, również założony przez lukibossik'a:
87 ek skills 81/76 eq arcane staff , dsm , c legs , skull helmet , boh/soft boots , aol
1. Czemu, do jasnej cholery zakładasz xx tematów z pytaniami o expowisko?
2. Czemu, mają 91 lvl (3 dni, 4 lvl? 1,15kk expa... jak dla mnie non live/bot) NIE WIESZ czy na of jest skrzynka?
3. Czemu, będąc na forum od miesiąca(!) założyłes 7 topów, w tym 2 z pytaniem o expa?
4. Jak, mając 91 ek NIE WIESZ do czego służą blessy, ile walą necrosy, cs'y itp...
Jeżeli nie jesteś botem...
Jeżeli nie jesteś non-liferem (wczoraj 15h, co? -.-)...
TO ZNACZY że jesteś noobem! I tyle...
A co do topa - dam popróbuj, to nie boli, a ile mniej spamu na forum.
Ps. za cholerę nie wiem, czemu to 91 ek NIE WIE czy da radę expić na cs'ach...
@up sekundy;p
Poczytaj na TibiaWiki, tam są wypisane hity mobów.
Necro luzem bez utamy, jednak chyba wiesz żeby się nie wbijać między 3/4;d
Loot... na 1k necro mogą nie spaść bohy, ale to tylko zależy od pica. Powinno się zwracać.
@down
Dał exita, czytanie ze zrozumieniem.
HubertEM
21-03-2008, 21:08
żeby nie zakładać nowego tematu expiłem właśnie na żułwiach , wybiłem całego respa (nic mnie nie biło w tym momencie) i brat chciał grać wiec wziołem exita teraz logując się budzę się w świątyni i mam 2 lvl do tylu X(
jak to możliwe przecież gdy się bieże exita postać zostaje na tylko 60 sekund a miałem full hp (~1400) resp był wybity a te żółwie (lepsze) walą mi max 30-40 wiec jak moglem <cenzura> <cenzura> paść ?? wyjaśni mi ktoś bo nie rozumiem a 2 lvlki do tylu to trochę lipa X(
nawet jak ktoś by mi luurnol te żółwie to i tak by to mu trochę czasu zajeło a i jeszcze w 40 sekund (około tyle by mu zostało) nie zabrali by mi 1400 hp wiec jak to możliwe ??? X(
<lol2> jesli podchadz do Ciebie żółwi masz pz więc wyjasnij mi jak mogłeś sie wylogowac z PZ ??
@up
on dal exit a nie lognal..
_LordMitt_
21-03-2008, 21:58
Ok to ci wytlumacze.
Dajesz exita , to cie wylogowuje po 15 MINUTACH!
Ok to ci wytlumacze.
Dajesz exita , to cie wylogowuje po 15 MINUTACH!
wcale że nie-e, bo po około 60 sekundach
babcia666
21-03-2008, 22:17
@_LordMitt_
Ta, jasne a jak Ci wybije neta to też po 15 minotach, jaja, no chyba że masz pz locka po zabiciu innego playera.
Jest to kwestia paru dziesięciu sekund, więc nie wiem jak mógł paść.
@down
No bo kto normalny daje x-loga na żółwiach, tak trudno się wylogować po 2 min? Jesteś noobem, i tyle... a nie padłeś przypadkiem na bocie? I po co tyle klnąć...
lukibossik
21-03-2008, 22:19
No właśnie wylogowuje mnie po 60 sekundach a miałem ~1400 hp full resp wybity w około ani żywej duszy - nawet jeżeli lały by mnie 3-4 thornbacki nie zdołałyby zajebać mi 1400 hp w ciągu około ~40 sekund ponieważ one bardzo wolno chodzą wiec do kurwy nędzy jak mnie zabiły te jebane żółwie ?? X( a do tego te 2 lvl co mi spadły wbiłem po dedzie na kicku (na małpach) z tym samym przypadkiem rozumiem paść na DLu przez kicka (60 sekund) no ale na małpach mając wtedy 1300 hp ?? (akurat goniłem za ostatnim merlkinem - follow) wogule nie wiem o co chodzi :/ czyżby był jakiś mały patch/łatka/update i coś zmienili bo jakoś kiedyś tak nie było.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.