Pokaż pełną wersje : Demon Helmet=przekleństwo?
Witam,
Od niedawnego czasu jestem posiadaczem DH. Jednak jest pewien problem: nie da się go sprzedać. Na serwerze ciągle ktoś sprzedaje DH , ceny ciągle idą w dół, nie ma NPC który skupowałby DH. Jak jest na waszych światach?
Lol co Ty gadasz? Jaki swiat i ile Dh stoi?
Matis'Sorc
21-03-2008, 21:11
U mnie na securze jest to samo nikt juz nie kupuje a cene osiągaja nawet 80k co jest juz dziwne a u ciebie za ile chodzi?
U mnie na securze jest to samo nikt juz nie kupuje a cene osiągaja nawet 80k co jest juz dziwne a u ciebie za ile chodzi?
Na pacera ceny wachaja sie w granicach 200-230k ~~ Co ten Dh tak tanieje??
Jeśli chodzi o Candie to około 220k i raczej ludzie je kupują. Ale wiekszosc ludzi zostawia go dla siebie chyba:)
Mój kolega na Asterze sprzedał za 150k..
Demon Helmet, tanieje zapewne dlatego, że coraz więcej jest 100 Lv, którzy wykonują DH Quest bez mniejszych problemów.
Cóż, Tibia się zmienia. Może kiedyś będą dostępne DSL, a pojawią się jakieś nowe Legi :P
Pozdrawiam
Yoh92
Matis'Sorc
21-03-2008, 21:33
Po kazdym QS cena spada bardzo mocno a ceny sa rózne zalezy od gracza 80-260k najtansza cene widzialem za 80k i wtedy kupilem DH i sprzedalem za 150k zarabiajac 70k :]
Co myślicie od NPC skupującym DH po cenie załóżmy ~220k?
Undeadzik
21-03-2008, 22:36
@up
na tanich swiatach zajebiste na drogich zryte :D
może jeszcze kupujący mpa, mms, g legi itp?. I potem nikomu by sie nie chciało ich sprzedawać, tylko od razu by do npca szły? Wtedy kupić je było by bardzo trudno.
Michal_angel
21-03-2008, 22:52
Xerena za 120 k widziałem ostatnio przez pół dnia ktoś nie mógł sprzedać
mpa mozna sprzedać:
na outlaw camp za 720 gp
i w thais za 6400gp
może jeszcze kupujący mpa, mms, g legi itp?. I potem nikomu by sie nie chciało ich sprzedawać, tylko od razu by do npca szły? Wtedy kupić je było by bardzo trudno.
MPA można sprzedać za 10k w thais- co prawda Sam najpierw proponuje 6400gp, ale potem 10k.
Również da się sprzedać Warlord sworda za 1M i MPA.
U mnie na świecie Novie DH chodzi poniżej 100k, golden legi 50k, MMS 80k, Avenger 80k, SoV 250-300k, MPA 300k, full seta naprawdę łatwo kupić, a do tego wszystko to jest cały czas na trade.
Rafi_legia
22-03-2008, 01:40
Witam,
Od niedawnego czasu jestem posiadaczem DH. Jednak jest pewien problem: nie da się go sprzedać. Na serwerze ciągle ktoś sprzedaje DH , ceny ciągle idą w dół, nie ma NPC który skupowałby DH. Jak jest na waszych światach?
Sluchaj po kazdym up normalne ze ceny spadaja pozatym jesli chodzi o swiaty no-pvp to jest duzo 100+ lvl a zrobienie dhq niejest trudne wystarczy dobra ekipa
na mlodszych swiatach ceny trzymaja sie jeszcze ponad 200k harmonia ok 220-230k a co do starszych to nawet po 100k mozna juz kupic
Szuminho
22-03-2008, 02:01
Rafi_legia co ty wogole mowisz Harmonia mlody swiat lol widac ze dlugo grasz w tibie...
jak nie mozesz sprzedac to zostaw go sobie wkoncu ile ci zajmie zarobienie 80k kilka godz?;)
Adow Adan
22-03-2008, 09:28
U mnie na Honerce wszyscy skupuja DH , po 250-300k minimum . Jakies 2 miechy temu kupilem go za 350k co wtedy bylo norma(bo nikt nie sellal przez miesiac). Wiec tylko u was ceny maleja =)
Zalgadis
22-03-2008, 09:32
Pamiętam jak miałem 3 demon helmety, jeden sprzedałem na allegro za 300~ złotych, jednego za 1,2 mln gp (wtedy to była normalka ;p)
A jednego nadal mam :P
Shadowsong
22-03-2008, 10:11
Na Lunarze ten helmet chodzi po ~80-90k i widac jak w niektorych domkach lezy po 5-10 takich :P
Na Titania chodzi po 80-90k~...
wiecie teraz gra się łatwo po update dużo ludzi kupuje pace robi 90 lvle i robi tego questa ,więc jest dużo towaru i mały popyt :]
Rock_Star
22-03-2008, 10:39
a co myslicie o npc ktory skupywal by te rare iteems?
ja powiem, ze jestem za. wtedy posiadanei full seta bylo by czyms wyjatkowym. jak kolega mowil wczesniej, ze na novej g legi czy mms kosztuja 70~k to 50 levele spokojnie moga sobie pozwolic na zakup tych iteemow. moim zdaniem taki npc to dobry pomysl, wtedy wysokie ceny by sie utrzymywaly.
a co wy o tym myslicie?
wiecie teraz gra się łatwo po update dużo ludzi kupuje pace robi 90 lvle i robi tego questa ,więc jest dużo towaru i mały popyt
DHQ jest na 100 lvl:)
Spaghetti
22-03-2008, 11:09
8o na menerze ciezko dh dostac zadko ktos sprzedaje a jak ma to zostawia dla siebie albo kumplom sprzedaje :/ jak juz widizlem to nigdy ponizej 220k moze ceny spdna kiedys tam ;] jak bedzie duzo wiecej 100+ (oby :P)
Na non pvp jest taniej :P (chyba) wie ktoś??
Vasudanin
22-03-2008, 11:26
guardia
180-190k a i tak zadko kto kupuje
Na Refugii cena tego helemtu jest już poniżej 200k
Ale napewno spadnie. Pewne osoby mają DHQ Service, za 50k od osoby czyszczą cały quest i po każdym takim queście an servie jest 10-20 DH więcej ;s Więc cena 100% spadnie :baby:
A ja kupilem komputer rok temu za 2.500 zl - caly zestaw z monitorem 19 Samsunga, a teraz jest wart jakies 1200-1500zl, moze mniej?
To normalne, ze ceny spadaja, ale 80k to juz przesada, szczegolnie na starych swiatach Nova, Antica itd.
Luminera 90-180k
50-90 zł w realnym świecie :)
Prawie w każdym domku widzie DH(ownerzy 40+)
Ja swojego dh kupilem za 75k na Selenie, byla okazja ogolnie chodzi po 80-90k max
Mondry_Tibijczyk
22-03-2008, 14:06
mam takie pytanko... po co sprzedawac najlepszy dostepny w tibii helmet??
Dla pieniędzy?
Bo sie wcześniej samemu kupiło i z questa ma się drugi?
Bo ma sie HotA i dużo pieniędzy na rubiny?
xXxKaiserxXx
22-03-2008, 16:19
Na Danubi koleś sprzedawał za 55k ale nie zdążyłem kupić zrobił to mój rl potem sprzedał go za 110k
Hahahah sam gram na Securze i uwierz mi... cena oscyluje w granicach 200k xD
Jak już zacząłem to coś wniosę do tematu xD Mało kto kupuje demon helmet, bo i po co ? Royal nie jest dużo gorszy i kosztuje 150k mniej xD
Każdy podchodzi do sprawy "zrobię questa będę miał" ;]
Shadowsong
23-03-2008, 08:36
a co myslicie o npc ktory skupywal by te rare iteems?
ja powiem, ze jestem za. wtedy posiadanei full seta bylo by czyms wyjatkowym. jak kolega mowil wczesniej, ze na novej g legi czy mms kosztuja 70~k to 50 levele spokojnie moga sobie pozwolic na zakup tych iteemow. moim zdaniem taki npc to dobry pomysl, wtedy wysokie ceny by sie utrzymywaly.
a co wy o tym myslicie?
Ograniczenia lvlowe na rozne czesci eq zalatwilyby problem.
Może i ograniczenia lvlowe załatwiły by sprawę , lecz to by nie było zbyt uczciwe do tych którzy nie źle się namęczyli by zarobić na takie itemki , a poza tym nasi kochani programiści by dowalili taki lvl potrzebny , że nikt by tego nie kupował bo by nie mogli używać ;)
Osobiście na 56 chyba kupiłem se mms za 180k , a na 65 za 220k dh :)
Banuta wymiata:cup:
No i ograniczenie lvlowe nie powoduje, że ceny rosną.
NPC, który kupuje DH po około 200k to brutalne rozwiązanie, lecz jak bardzo byłoby skuteczne w realiach Tibijskich;)
Ceny od graczy zawsze byłyby powyżej 200k a dodatkowo DHów byłoby o wiele mniej na serwerze, co znowu podniosłoby ceny.
Rock_Star
24-03-2008, 20:00
w ostatnim upie dodali rashida, ktory skupuje iteemy, ktory byly ostatnio bardzo tanie.
mysle ze w nastepnym upie znowu dodadza jakiegos npc, ktory tez bedzie skupywal iteemy...
U mnie na Candii mało ofert sprzedaży. Ale stoi tak od 150k do 180k.
Nie ma się co oszukiwać. Tibia spada na dno, ceny maleją, a graczy przybywa... to 3 najważnejsze teraz sprawy, które trzeba jak najszybciej jakoś rozwiązań. Moim zdaniem Cipy powinny się tym zająć, a nie dodawaniem nowych items, potworów czy Bóg wie czego tam jeszcze. ;]
Według mnie te Npc-ty raczej nie przejdą. Chociaż głupi pomysł to nie jest. Tyle tylko, że jak by takiego npc wprowadzili, to prawie nikt by nie sprzedawał tych "lepszych" itemków graczą, a to byłby kłopot.
Co wy gadacie taki Npc to naprawdę dobre rozwiązanie, ceny by sie unormowały a ludzie zawsze próbują sprzedać drożej aby mieć większy zysk. Po Update z Rashidem czy ktokolwiek z was miał problemy kupić np. dsm? Jak dasz dobra ofertę to bez problemu można kupić wszystko.
Offtop Ściągnijcie sobie Mozille z słownikiem...
@ U mnie na Calmie Dh lata ~250-300k Wiec nie jest źle
Lord Wlodek
27-03-2008, 16:13
Mam pewne braki w trade na Antice, jednak teraz bezproblemowo u nas za 60-80k kupisz te cudo.
Pan Jordi
30-03-2008, 11:20
Na Elysli 140-150k
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.