Pokaż pełną wersje : Dotyczące Paladina.
LordMaver
22-03-2008, 22:31
Witam.
Na samym początku chciał bym przeprosić za ten temat i mam proźbe - prosze nie pisać - "Szukaj", "Są inne tematy" albo coś takiego.
Mam 20lvl (prawie 21) i skille 65 distance(prawie 66). EQ to - Boh, Blue Robe, Knight Legs, Crown helmet, Medusa shield, Spears ;D.
I tu pojawiaja sie pytania:
-Skillowac dalej ?? (do jakich skilli, nie pisac wedle uznania chociaz wiem ze to moja sprawa, ale prosze o wasze opinje na temat tych skilli.
- Zmienic cos w EQ?? na jakie??
-Na czym efektywie expic z duzym zyskiem (o waste nawet nie ma mowy bo nie mam na to funduszy ;p mam zaledwie 7k w depo.)
-Na jakim levelu i na jakim skillu moge efektywnie HUNCIC dragi/Gs'y bez waste.
Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje bardzo.
Pozdrawiam.
Roni.
Dragon-Fly
22-03-2008, 23:14
Blisko masz 70... skilluj do 70 i masz looz [;.
Zbieraj na blue legi to będziesz miał zajebiste eq.
Oj, poszedłbym na guardy i lootbag zrobił, oj zrobiłbym... [;.
Dragi... 40 lvl i powinien być zysk.
Gs'y... tak na totalnym loozie to 55 lvl + boszki i time ring w pogotowiu... ale jak chcesz to już na 30 lvlu możesz... Jak GS włączy haste to ktoś (być może, nie życzę tego :P) wzbogaci się o nowe itemki [;. Przynajmniej tak moi kumple padali...
Kidler1993
22-03-2008, 23:24
Hmm... Tak jak napisal Dragon-Fly Zbieraj kase na blue legi i wbij jak najszybciej 70-75 dist i masz spokoj na dluzszy czas ;] Moj kumpel na Gs'a poszedl na 30 lvl z bohami na skillach 72/54 i stracil kilka potionow jak gs go dopadl ;] Mysle ze dragi to 35lvl i skille 70 to jakos bedzie ;) Gsy to tak jak napisal Dragon-Fly 55lvl ;]
Dodam tylko że najważniejsze abyś dobił 25 lvl jak najszybciej a wtedy będziesz mógł używać royal speary...
Reszta wyżej...
LordMaver
23-03-2008, 16:11
dziek za all odpowiedzi;] Dragon-Fly powinien byc moderator ;p xD Pozdro all ;]
Licze na wiecej odpowiedz xD
Avallach
23-03-2008, 16:21
dziek za all odpowiedzi;] Dragon-Fly powinien byc moderator ;p xD Pozdro all ;]
Licze na wiecej odpowiedz xD
a co ma modek do odpowiedzi na kilka pytań?
up
To samo co piernik do wiatraka czyli tyle samo liter :P
Dodam że na dragach jest loteria(expie na nich to wiem :P) ale od 40 powinno się zwracać jeżeli nie będziesz wchodził w fire wave.
Rock_Star
23-03-2008, 17:45
dragi na 40? ja na 30 expilem oplacalnie na edron d lair royal applem na skilach chyba 68 i czasami drag nie zabral mi nawet 1 hp... jak umiesz biegac to venore d laris mozesz na 30 pojsc (dobre miejsce dla pala, bo jest w okol czego biegac). gs z hase biega jak 65 levelm czyli na 46 z bohami mozesz juz na nich expic, ew wez time ringa i na 40 spokojnie dasz rade ;]
co do eq to tak jak koledzy mowili, kup blue legi, z czasem moze demonke
Dogania 46 levelowca z BoHami i time ringiem. A jak dogoni, to potki ida co 1, 2 tury. I jak jest tak blisko, to trudno go trafić.
Dragon-Fly
23-03-2008, 18:26
@UP - dopiero 55-60 lvl z boszkami i time ringiem jest bezpieczny.
Rock_Star
24-03-2008, 14:25
no nie wiem, ja na 45 z boh i time ringiem spokojnie expilem. wg mnie jest tak: jak umiesz biegac to 45 lvl wystarczy, ale jak to jest Twoj pierwszy pall to na 55+ dopiero idz
Hagi-Magi
24-03-2008, 15:34
NIechce zakladac nowego tematu wiec mam pytanie
Mam eq
Mamuth fur cape
K legs
Crown Shield
Crown Helmet
Platinium Amulet
Necrotic rod
Crocodail Boots
I mam pytanie co mam zmienic w tym eq
P.S. Mam G Armor w dp (20k) i 10k dp i deserta robie soon(10k)
@Up
Sprzedaj Golden Armor i crocodile bootsy, a za to kup Boots Of Haste.
Potem możesz expić i expić, a te eq wystarczy Ci do ~40 lvla : )
@Topic
Skillujesz ~80 i masz spokój do 70 lvla : P
Jak masz kasę to kup Blue Legsy : ]
Gdzie expić ?
Rot Cave pod Veno.
http://tibia.pl/earth.php?x=32820&y=32084&z=7&q=153.89
Cyklopy pod PoHem.
http://tibia.pl/earth.php?x=32793&y=32211&z=7&q=52.41
Możesz też spróbować chodzić na Elf Fortress z Łukiem na poziomie 0 ( bez scoutów), i na Dark Catedral(po drodze uważaj na 2 Huntery)
piotrek_690
17-04-2008, 10:03
z skilami to roznie jesli czesto padasz(kicki, hard style itp) to nie oplaaca sie miec dobrych skili, bo i tak je stracisz ale oczywiscie nie mozesz miec 55 dista na 40 lvl.
Lecz gdy nie padasz czesto i masz czas i checi na skilowanie to wbij 80/65 lub 85/68.
Jesli chodzi o eq to kazdego palla indywidualna sprawa:
ja polecam 3 rodzaje:
1.hotm,blue robe, plate legs,dragon shield, boh
2.crown helmet, blue robe, blue legs, demon shield,boh (moje)
3.Royal helmet, dsm,golden legs, demon shield ,boh.
Jesli jestes bogaty to te zestawy+ arbalest i softy :)
dragi mozesz bic na 40 lvl ale z lootem to roznie, gsy polecam od 55-60
a co do expa
21-30 lvl dwarf soldiery pojedyncze guardy( zbierac calego loota i robic loot bagi)
30-45 guardy,(skoki na wayverny, od 40 dragi )
45-55- OF kopalnia kasy( robiac loot bagi, ja wyciagam ok 15k) exp tez dobry tylko trzeba otrzaskac sie z tym jak chodzic powywej 50 bic warlody
55 i dalej :gs'y , bb island, masoowo dragi, tomby itp
powodzenia:)
Technick
17-04-2008, 14:26
1.hotm,blue robe, plate legs,dragon shield, boh
2.crown helmet, blue robe, blue legs, demon shield,boh (moje)
3.Royal helmet, dsm,golden legs, demon shield ,boh.
Jesli jestes bogaty to te zestawy+ arbalest i softy
Nie chcę nic mówić, ale chłopak ma 20 lvl i widać, że jest początkujący, a ty mu z takim EQ wyjeżdżasz i na końcu dodajesz, że jak jest bogaty to jeszcze niech sobie SB i Arbalesta kupi... Ludzie O_o trochę wyobraźni.
Myślenie naprawdę nie boli i czasem warto się trochę zastanowić zanim się napisze stek bzdur...
Ja za czasów pala praktycznie cały czas biegałem w następującym EQ:
- blue robe
- crown helmet
- medusa shield (później demon)
- plate legi
- Leather Boots/Boh (w zależności od hunta, bo moim zdaniem branie BoH przy wypadzie na dragi to istna głupota)
Oczywiście to tylko moja propozycja, ale ja zawsze wychodziłem z założenia, że wolę mimo wszystko zabrać więcej spearów/potionów niż mieć więcej armora, który dla pala jest średnio przydatny.
Jak na mój gust to możesz spokojnie biegać w tym EQ które aktualnie posiadasz przez kilkadziesiąt następnych lvli - po co wydawać kilkadziesiąt k armor skoro i tak jesteś względnie rzadko trafiany?
Marnotrawstwo...
piotrek_690
17-04-2008, 17:44
Witam.
Na samym początku chciał bym przeprosić za ten temat i mam proźbe - prosze nie pisać - "Szukaj", "Są inne tematy" albo coś takiego.
Mam 20lvl (prawie 21) i skille 65 distance(prawie 66). EQ to - Boh, Blue Robe, Knight Legs, Crown helmet, Medusa shield, Spears ;D.
I tu pojawiaja sie pytania:
-Skillowac dalej ?? (do jakich skilli, nie pisac wedle uznania chociaz wiem ze to moja sprawa, ale prosze o wasze opinje na temat tych skilli.
- Zmienic cos w EQ?? na jakie??
-Na czym efektywie expic z duzym zyskiem (o waste nawet nie ma mowy bo nie mam na to funduszy ;p mam zaledwie 7k w depo.)
-Na jakim levelu i na jakim skillu moge efektywnie HUNCIC dragi/Gs'y bez waste.
Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje bardzo.
Pozdrawiam.
Roni.
czy ja mu napisalem ze musi miec takie eq?
wariant nr 1 to nie jest chyba pro eq????i stac go w zupelnoci na niego.wiec przeczytaj ,pomysl ,dopiero ocen
wiec ... stfu:)
Zrób lootbaga, uzbieraj na kamyki, skilluj do 70 a pozniej expaj ^.-
Najlepiej potrenuj do 75-80 skilla i będziesz miał spokój, lepszy efekt gdy już zaczniesz używać rs. Ja mam 84 i troszke żałuję, że wczesniej mało trenowałem bo teraz to już bardzo długo schodzi. Eq tak jak Ci mówili: kup blue legs, no a póżniej śmiało zbieraj na mms:)
Jeżeli masz pacc to polecam tarpid tomb od 50 lvl. Miałem tam w porywach do 2 lvl/dzień.
Pozdrawiam.
Kamixx2009
19-04-2008, 00:03
Ziomek , spoko skiluj do 70 tj inni ci tu mówią ja mam 12 palla skile 60.55
eq b set crus helmet boh xD :cup: i faza wogole narazie skiluj ale nie zbyt dlugo bo gra ci sie znudzi palkiem
Ziomek , spoko skiluj do 70 tj inni ci tu mówią ja mam 12 palla skile 60.55
eq b set crus helmet boh xD :cup: i faza wogole narazie skiluj ale nie zbyt dlugo bo gra ci sie znudzi palkiem
Co za imponujące skile i eq. Napewno zaimponowałeś tym wielu osobom z forum...
Nie treń więcej, expij na rotach/mumiach/beho/witch koło wyda house, mummy i blood herb quest(możesz gsa up/down 4 fun). Na gsy 50lvl~+boh(na wszelki t ring), dragi możesz od 30, z ryzykiem deda, bez ryzyka to z 50+ też. Ja expiłem na guardach od 15 do 40 pallem ^^.
EQ: mammoth fur cape, crown helm, bohy, norse/beho shield, platinum amulet + rsy, szkoda stracić wartościowe rzeczy przy dedzie, zainwestujesz na 50+ jak będzie mniejsze ryzyko padnięcia, przez nawet małego laga :)
Tak jak up, nie trenuj już zacznij expić na dwarfach :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.